Isnin, 20 November 2023

KAPAL ISRAEL DI HIJAK DI LAUT MERAH


KAPAL ISRAEL

DI HIJAK 

DI LAUT MERAH

KHALAS

RAJA PETRA TANYA : KENAPA ANWAR PILIH AGUS UNTUK KEPALAI KJOM ?


RAJ PETRA TANYA:

KENAPA ANWAR

PILIH AGUS UNTUK

KEPALAI JKOM ?

AMIN

BERSIH KEMBALI MENJADI GERAKAN RAKYAT !!!


Bersih mesyuarat bincang peletakan jawatan pengerusi

GABUNGAN Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) akan bermesyuarat dalam tempoh terdekat selepas Thomas Fann meletak jawatan pengerusi secara mengejut semalam.

“Kami akan mengadakan mesyuarat tidak lama lagi dan akan maklumkan keputusan serta rancangan kami untuk bergerak ke hadapan.

“Kami berterima kasih atas keprihatinan semua pihak,” kata timbalan pengerusi badan pemantau pilihan raya itu Wong Kan Ye dalam satu kenyataan ringkas kepada The Malaysian Insight.

Menurut sumber, mesyuarat tersebut akan diadakan malam ini di lokasi yang tidak didedahkan.

Semalam, Fann umum peletakan jawatan pengerusi Bersih, sepuluh hari selepas beliau dilantik semula ke jawatan itu. 

Fann menang pemilihan Jawatankuasa Pemandu Bersih 2023-2025 yang menyaksikan beliau menang tanpa bertanding bagi tempoh sepenggal lagi.

Dalam pengumumannya semalam, Fann berkata keputusannya itu dibuat selepas mendapati usahanya untuk membawa Bersih menjadi institusi rakyat ditolak majoriti NGO yang menyokong badan pemantau itu.

“Walaupun saya memenangi jawatan pengerusi tanpa bertanding untuk sepenggal lagi, tetapi jelas usaha saya untuk mengembangkan Bersih kepada institusi rakyat ditolak oleh majoriti NGO yang menyokong Bersih.

“Atas kesedaran ini, saya meletakkan jawatan dengan notis dua bulan dan untuk memastikan peralihan kepimpinan yang lancar sehingga pengerusi baharu dipilih, saya masih kekal sehingga pengerusi baharu dilantik,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Kata Fann lagi, dalam pemilihan Jawatankuasa Pemandu Bersih lebih seminggu lalu empat daripada lima jawatan yang dipertandingkan iaitu timbalan pengerusi, bendahari, dan tiga jawatan ahli jawatankuasa itu dimenangi oleh calon lawan.

Ini katanya mesej jelas bahawa visi dan hala tuju yang ingin dibawanya ditolak.

“Ini adalah undi tidak percaya,” katanya.

Tambahnya bekas aktivis pelajar Wong Yan Ke, yang kini dipilih sebagai timbalan pengerusi mempunyai pandangan yang bertentangan mengenai hala tuju Bersih.

“Pasukan saya berkempen untuk kesinambungan bagi membawa Bersih menjadi institusi rakyat manakala Timbalan Pengerusi Wong Yan Ke, dan mereka yang berkempen untuk beliau, mendesak untuk mengembalikan Bersih ke akarnya semula sebagai gerakan rakyat,” jelasnya.

Fann mengambil alih jawatan pengerusi daripada Maria Chin Abdullah pada Oktober 2018. – 20 November, 2023.

BERSIH KEMBALI

KE TUJUAN ASAL

AMIN

BERSIH MENJADI

GERAKAN RAKYAT

AMIN

KHALAS

AGUS DAN WAHAB SAMAN CIK GU BARD


WOIT

CIK GU BARD

MASIH MENUNGGU

SAMAN DARI

AGUS DAN WAHAB

AMINBILA NAK SAMAN

NAK SAMAN

MACAM NAJIB

SAMAN

HARI SELAS

KAH KAH KAH

KHALAS


PAS MASUK SETAKUK


Adakah wang pembayar cukai digunakan J-KOM untuk sunting video jahat? soal PAS

Pelbagai persoalan lain timbul ekoran kontroversi video tular mirip bekas Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM), Dr Mohammad Agus Yusof baru-baru ini.

Agus semasa sidang media semalam mendakwa penularan video disunting itu didalangi individu bernama “H” dalam J-KOM sendiri dan secara tidak langsung menimbulkan persoalan adakah wang pembayar cukai digunakan untuk tujuan jahat agensi kerajaan itu, menurut Ahmad Fadhli Shaari.

Ketua Penerangan PAS itu membangkitkan isu berhubung pengakuan pelaku dalam individu bersama Agus itu bernama Abdul Wahab Abdul Kadir yang mendedahkan diarah untuk merekod perbualan oleh individu “H” yang juga bekerja dalam J-KOM.

“Adakah wang pembayar cukai untuk membayar gaji dan elaun lantikan politik di dalam kerajaan (seperti dalam J-KOM ini) sedang digunakan untuk membiayai aktiviti-aktiviti jahat seperti ini?

“Berapa banyakkah lagi ‘video-video’ yang sedang dalam pembikinan menunggu masa untuk disebar bagi menjatuhkan sesama sendiri dalam Kerajaan Pakatan Harapan- Barisan Nasional (PH-BN)?” soalnya.

Beliau turut melahirkan rasa kesal apabila sidang media mereka terbabit itu juga didapati bertindak menyalahkan pembangkang dalam hal tersebut padahal tidak ada langsung keterlibatan di dalamnya.

Tegas Ahmad Fadhli, pihak pembangkang telah dikaitkan dan didakwa menyebabkan peletakan jawatan Ketua Pengarah J-KOM tersebut, sedangkan perkara yang berlaku adalah mereka berbalah sesama sendiri.

“Tiba-tiba disalahkan pihak lain. Kes ini hanya akan dua kemungkinan; jika Wahab berkata benar, ia membuktikan bahawa ada elemen permainan kotor dalam agensi kerajaan khususnya lantikan politik.

“Manakala jika sebaliknya, satu tindakan wajib diambil oleh kerajaan bagi membersihkan agensi berkenaan dari tuduhan ini. Saya menggesa siasatan segera dan telus perlu dilaksanakan segera bagi menjernihkan isu ini.

“Walaupun kerajaan biasanya lambat bertindak, dalam hal ini mohon percepatkan,” ujarnya lagi.

Ujarnya lagi, isu tersebut perlu ditangani secara tertutup bagi mengelak membuka aib individu tertentu.

Saya pada mulanya tidak berminat untuk mengulas berhubung penyebaran satu video jelik membabitkan bekas Ketua Pengarah J-KOM dua hari lepas kerana menganggapnya sebagai satu ‘isu peribadi’.

“Dan (kerana) wajar ditangani secara tertutup sahaja bagi mengelakkan tersebarnya aib individu-individu tertentu,” katanya lagi.

WOIT

ISU PELIR KERAS

INI ISU

ORANG KELANTAN

KAH KAH KAH

TIKUS INI DARI

SERAMBI MEKAH

KAH KAH KAH

KEJU DARI MANA?

MISTER H

 DARI MANA?

KAH KAH KAH

KHALAS

HAKIM KEPUTUSAN TANGGUH


Mahkamah Persekutuan tangguh keputusan Nik Elin

MAHKAMAH Persekutuan menangguhkan keputusan permohonan dua individu yang mencabar keabsahan 18 peruntukan jenayah syariah dalam enakmen negeri Kelantan ke satu tarikh yang akan ditetapkan kelak.

Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat yang mengetuai panel sembilan hakim membuat ketetapan itu selepas mendengar hujahan pihak-pihak yang diterima sebagai sahabat mahkamah atau amicus curiae.

“Kami akan bersidang dan membincangkannya,” katanya selepas mendengar hujah semua pihak.

Mereka yang diterima sebagai amicus curiae ialah Sisters In Islam (SIS), Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) dan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP).

Pada 25 Mei, 2022 peguam Nik Elin Zurina Nik Abdul Rashid dan anaknya, Tengku Yasmin Nastasha Tengku Abdul Rahman memfailkan petisyen untuk menyemak semula 20 peruntukan dalam Enakmen Kanun Jenayah Syariah (I) Kelantan 2019.

Kes itu didengar pada 17 Ogos lepas dan disambung hari ini.

Peruntukan yang dimohon disemak semula termasuk seksyen 11 (memusnahkan tempat ibadat), seksyen 13 (menjual atau memberikan anak kepada orang bukan Islam atau orang Islam yang keji akhlaknya) dan seksyen 14 (liwat).

Peruntukan lain termasuk seksyen 15 (hukuman liwat), seksyen 16 (seks dengan mayat), seksyen 17 (seks dengan bukan manusia) dan seksyen 31 (gangguan seksual).

Dua peruntukan iaitu seksyen 5 (dakwaan palsu) dan seksyen 37(a) (berjudi) digugurkan daripada permohonan menjadikan kesemuanya yang tinggal ialah 18. – 20 November, 2023.

TANGGUH JANGAN

PANAS KEADAAN

AMIN

ADA KES LIWAT?

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS

GEMOK JENIS BOTTOM


GEMOK JENIS

BOTTOM

KHALAS

Unknown commented on
 "USTAZ GEMOK MENAFI
 KES PELIR KERAS"

Mr H tu mintak mintak jauh kan lah dia juga dr kaum LGBT jugak

Ngeri nengok nyer

Kah kah kah

HA ITU HAMZAH


H TU HAMZAH

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on
 "AGUS DIPERANGKAP"

elok la diperangakp..profsefor UKM yg mangkuk dan gagal mengendali JKOM..g mampos sek kito..


Unknown commented on
 "HEBAT TEKNOLOJI AI"

aik tetiba JKOM pandai hal AI, ketika jadi JKOM, sepatah AI pun tak timbul..kpd PAS PN sila tibai prof agus kawkaw..atau korang diam je sb mr H itu ada dlm bersatu???


Unknown commented on 
"SAPA DIA H ?"

H itu adalah HAMZAH Z..minyak sawit cap bapak dan anak??kunsfius....padan la PAS PN senyap je..

PENDATANG HARAM CHINA MERAH LESAP


BERJUTA

PENDATANG HARAM

CHINA MERAH LESAP

DALAM

 TANAH MELAYU

KHALAS

Unknown commented on 
"CHINA MERAH BOLEH -
 KENAPA MALAYSIA TAK BOLEH"

Ratus ribu maybe juta juta masuk dalam negara secara haram, apa agensi jaga buat? Semua sekali makan rasuah atas sampai bawah sama perangai, KL sudah jadi negara Bangladesh, padahal semua nampak siang malam tapi tak ada apa-apa? Rasuah bangsa rasuah agama rasuah budaya rasuah rasuah rasuahnya darah daging sampai hancur kedaulatan negara woit tak nampak?

 Sudah ada kawasan Bangla sudah ada kawasan Myanmar Rohingya, sudah ada kawasan Nepal sudah ada kawasan Pakistan sudah ada kawasan India Mamak, sudah ada kawasan Cina Merah nak apa lagi? Patut buang terus geng rasuah yang makan kenyang siang malam, kah kah kah lainnya sembang tarak guna jugak, boikot rasuah dulu boikot salahguna kuasa penguatkuasa dulu faham lagi kah kah kah

DI BELAKANG ZELEENSKY ADA USTAZ HSEDANG DIUSHAKAN

DI BELAKANG MASIH

RAMAI MISTER  H

YG JAGA ZELENSKY

KAH KAH KAHI
Unknown commented on
 "TIKUS DAN KEJU"

UKRAINE
PRESIDEN ZELENSKY
TERJANG KOMANDER ASKAR
SEKARANG MAHU
TAKTIK BARU
KAH KAH KAH

gwa hairan,
komander askar yang ke sana sini ditabek dihormat disegani dipatuh
diikut setiap butir perkataan dari mulut dia pun kena terajang oleh malaon saekor zelensky?

malaon saekor zelensky ini saekor momok atau gergasi besar agam habis semua pegawai askar takut ke dia.

kenapa tidak kamu beramai2 guna logik akal. kalau 10orang askar pegang kaki tangan malaon saekor zelensky ini heret dia ke tingkat 10 dan humban dia ke luar tingkap?

malaon saekor zelensky cuma ada 2kaki 2tangan. kamu 10orang ada 10kaki 10tangan.
nak takut apa?

itu saja cara nak hapuskan orang gila yang memang gila.

CEO CHATGPT DIBUANG KERJA


DI BUANG KERJA

KERANA GAGAL

MEMBUAT

LORAT KELANTAN

UNTUK KLIP VIDEO

AGUS & WAHAB

KAH KAH KAH

 KHALAS


USTAZ ROSMAH MENAFI LAGI


BOLEH CAYA KE

CAKAP 

USTAZ ROSMAH INI

KAH KAH KAH

KHALAS

USTAZ GEMOK MENAFI KES PELIR KERASVideo tular: Ustaz Hakim Ramlee nafi diri 'Mr H'KUALA LUMPUR: Pengarah Bahagian Latihan dan Pendidikan Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM), Muhamad Hakim Ramlee menafikan dirinya adalah "Mr H".

Muhamad Hakim yang juga dikenali sebagai Ustaz Hakim Ramlee, berkata tuduhan penulis blog kontroversi, Raja Petra Kamarudin, yang mengaitkan dirinya sebagai Mr H, disifatkan sebagai sangat berniat jahat.

"Saya tak boleh beri kenyataan lanjut kerana dituduh oleh Raja Petra. Saya pun tak tahu, saya rasa (Mr H) bukan saya kot, salah orang ini.

"Saya tak boleh beri pandangan lanjut mengenai perkara ini dan sudah dinasihatkan tidak berbuat demikian.

"Namun, saya nafikan (dakwaan Raja Petra). Apa kena mengena dengan saya pula?," katanya seperti dilapor Berita Harian pada Ahad.

Dia berkata demikian mengulas dakwaan Raja Petra, bahawa ahli PKR itu adalah dalang yang menerbitkan rakaman video berunsur lucah, membabitkan bekas Ketua Pengarah J-KOM,  Mohammad Agus Yusoff dan penolong pegawai J-KOM, Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani.

Dalam entri di aplikasi X, Raja Petra turut memuat naik poster pelantikan Muhamad Hakim ke jawatan Pengarah Bahagian Latihan dan Pendidikan J-KOM yang turut disertakan dengan logo PKR.


KAH KAH KAH

YA USTAD

KENAPA NAFI

KAH KAH KAH

DI MALAYSIA NI

KALAU NAFI

ERTINYA BENAR

KAH KAH KAH

WOIT USTAD

KENAPA TAK LEH

BERI KETERANGAN

LANJUT

AMIN

ADA TAKU APA

KAH LAH KAH

KHALAS

AGUS DI PANGGIL POLIS


Bekas ketua pengarah J-Kom dipanggil hari ini di PPD Kajang, kata KPN

POLIS Diraja Malaysia mengesahkan bekas Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM) Dr Mohammad Agus Yusoff akan hadir memberi keterangan hari ini susulan video perbualan miripnya dengan seorang kakitangan J-KOM yang tular dan dilaporkan disunting oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Mengesahkan perkara itu Ketua Polis Negara Razarudin Husain berkata Mohammad Agus akan memberi keterangan pada 2 petang ini di Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang.

Beliau berkata selain Mohammad Agus terdapat lagi beberapa individu lain dijangka akan dipanggil bagi membantu siasatan kes berkenaan.

“Hanya beliau (Mohammad Agus) dipanggil hari ini manakala Wahab (Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani, Penolong Pegawai J-KOM) akan dipanggil dalam tempoh terdekat,” katanya kepada Bernama hari ini.  

Sementara itu mengulas mengenai individu bergelar “Mr H” yang dikaitkan dengan kes berkenaan Razarudin berkata ia masih dalam siasatan polis.

Terdahulu tular menerusi media sosial video berdurasi tiga minit memaparkan perbualan secara dalam talian antara lelaki didakwa mirip Mohammad Agus dengan seorang individu lain.

Mohammad Agus pada sidang medianya Jumaat lepas di sebuah hotel di Bangi dekat Kuala Lumpur mendakwa video itu disunting dan membuat laporan polis berhubung perkara berkenaan. – Bernama, 20 November, 2023.

WOIT

POLIS AKAN

PANGGIL SAPA

LAGI ?

JENG JENG JENG

PANGGIL MISTER H ?

SATU DUNIA NAK

TAHU SAPA

MISTER H

KAH KAH  KAH

KHALAS

HARGA SAYUR AKAN NAIKHarga sayur mungkin naik 70% akibat musim tengkujuh, kata pekebun

MUSIM tengkujuh boleh menjejaskan pengeluaran beberapa jenis sayuran, sekali gus mungkin melonjakkan harga sehingga 70% bulan depan, kata kumpulan pekebun.

Mereka berkata dengan cuaca yang tidak menentu akan mengakibatkan pengeluaran beberapa jenis sayuran seperti tomato, kacang buncis, daun bawang, daun ketumbar, cili dan lain-lain merosot sebanyak 30%.

Setiausaha Persatuan Pekebun Sayur Cameron Highlands Chay Ee Mong berkata pihaknya menjangkakan harga pada Disember akan meningkat antara 30% hingga 70% tetapi ia bergantung kepada jenis sayuran kerana mereka mempunyai 30 jenis tanaman berbeza di sini.

“Kini harga runcit daun bawang, daun ketumbar adalah kira-kira RM20 sekilogram dan tomato kini RM6 hingga RM7 sekilogram.

“Kami meramalkan harga kacang buncis (runcit RM12-14), cili benggala (runcit RM12-13 sekilogram) mungkin naik lebih tinggi jika cuaca buruk bulan depan,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Chay berkata cuaca tahun ini adalah buruk.

“Sebelum ini kita mempunyai cuaca panas yang baik untuk penanaman, tetapi sekarang musim tengkujuh.

“Sudah tentu kita memerlukan air, tetapi kita juga memerlukan cahaya matahari bagi membantu tanaman tumbuh dengan subur.

“Malah sayur-sayuran di rumah hijau juga terjejas akibat cuaca.”

Katanya, jika tiada sinaran matahari atau proses fotosintesis ia akan menjejaskan pengeluaran cili, bawang, kacang panjang dan lain-lain.

“Jadi, apabila pengeluaran rendah maka harga sayur akan melonjak.”
.
Chay juga berkata Malaysia tidak mempunyai bekalan sayur-sayuran yang mencukupi dan disebabkan itu kira-kira 60% tumbuhan hijau itu terpaksa diimport.

“Ia datang dari China, Thailand, Indonesia dan negara jiran lain.

“Kubis, kubis bunga, brokoli, lobak merah, bawang. Malah 60% cili diimport dari Thailand dan Vietnam.

“Kami sebelum ini mengimportnya dari Australia, tetapi sekarang mahal disebabkan kos logistik dan pengangkutan yang tinggi.

“Jadi kami menggunakan negara yang lebih dekat untuk mendapatkan bekalan.”

Chay juga berkata kebanyakan pengeluaran sayuran menurun sebanyak 20% hingga 30%.

“Di Cameron Highlands kini pengeluaran tomato, kacang buncis, daun ketumbar, cili menurun.

“Ini kerana cuaca. Ia sudah bermula sejak September dan Oktober.”

Sementara itu, Timbalan Presiden Persatuan Pekebun Cina Cameron Highlands Cheng Nan Hong meramalkan harga bawang, sawi Jepun,  pak choi, kubis, dan tomato akan naik antara 30% hingga 50%.

“Harga sayur pasti naik, kalau musim tengkujuh kita terjejas kerana cuaca tidak menentu.

“Ia bukan sahaja menjejaskan sayur-sayuran di ladang tetapi juga di rumah hijau. Kami menjangkakan pengeluaran menurun sebanyak 30%.

“Tahun lepas lebih teruk kerana pengeluaran dalam tempoh yang sama menurun lebih 50%.”

Katanya, pihaknya menjangkakan harga kubis, daun bawang, tomato, cili dan lain-lain akan meningkat.

“Sekiranya cuaca buruk pada bulan depan, kami menjangkakan kebanyakan pekebun akan menaikkan harga untuk beberapa jenis sayuran sebanyak RM2.

“Kita sudah boleh lihat peningkatan harga dengan harga bawang kini berharga RM5 sekilogram (harga pembekal) sedangkan sebelum ini RM1.50 sekilogram.” – 20 November, 2023.


HARGA AYAM

HARGA IKAN

HARGA BERAS

HARGA GULA

HARGA MINYAK

SEMUA NAIK

AMIN

BARANG MAHAL

JADI MASALAH

AMIN

SEMUA BOLEH 

SELESAI CEPAT

AMIN

NAIKKAN JUGA

GAJI BULANAN

MENGIKUT KADAR

INFLASI

SEMUA BERES

AMIN

KHALAS

PERANGAI HODOH RAJA ARAB SAUDI


INI PERANGAI HODOH

RAJA ARAB SAUDI

AMIN

BUKAN SAJA TAK

BANTU SENJATA

DOA PUN DI LARANG

KHALAS

6 PERATUS WARGA ADALAH LGBTKAJIAN

MEMBUKTIKAN

DALAM 100 ORANG

ADA 6 PERATUS

MEMILIKI GARIS LGBT

KHALAS


Unknown commented on
 "WAHAB ANAK KECIL NAIF"

tt agak2 selain agus ada lagi tak profesor yang ada anak macam agus ni.. kah kah kah