Ahad, 5 Mei 2019

SATU JUTA KENA TAHAN


 
WOW

SATU JUTA

KENA TAHAN


China tahan lebih 1 juta orang Islam dalam ‘kem tahanan’, kata AS

WASHINGTON: Amerika Syarikat semalam menuduh China memasukkan lebih 1 juta orang Islam dalam “kem tahanan”, salah satu kecaman terkeras AS terhadap Beijing mengenai apa yang dikatakan penahanan besar-besaran kaum minoriti Uighur yang kebanyakannya beragama Islam dan kumpulan Islam lain.

Kata-kata Randall Schriver itu, yang mengetuai dasar Asia di Jabatan Pertahanan AS, mungkin memburukkan lagi ketegangan dengan Beijing, yang sensitif dengan kritikan antarabangsa dan menggambarkan tapak-tapak itu sebagai pusat latihan pendidikan vokasional bertujuan untuk mencantas ancaman ekstremisme.


 
NI MACAM

SEMUA WARGA

KUALA LUMPUR

MASUK

KAMUNTING
.
-----------------------

TERLALU BANYAK SULTAN

 
TERLALU BANYAK
SULTAN
Malaysia adalah tempat yang paling bahaya untuk didiami. Sesiapa sahaja boleh pindahkan duit berjuta/berbilion ke dalam akaun kita. Atau tukar tanah orang kepada nama kita tanpa pengetahuan kita. Kita juga yang akan merana jika kerajaan bertukar. Jadi, mari kita berdemo nyahkan Mahadir. 
Semua salah dia sebab tubuhkan parti Harapan dan fitnahkan kerajaan BN hingga tumbang. Sedangkan sebelum ni, hiduo rakyat kaya raya dan aman bahagia dibawah pemerentahan BN Kerajaan raja berperlembagaan yg berdaulat keturunan Iskandar Dzulkarnaina Bukit Siguntang Mahacelaru.
 on 
KITA TURUN KE JALAN
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 5/5/19

Yg b-------------------

APA MANA BERITA INI
 
APA MAKNA

BERITA INI

2 maut ditimpa kotak buah kurma di Pulau Pinang

DUA lelaki warga Bangladesh maut selepas dihempap kayu alas dan timbunan kotak berisi buah kurma di sebuah gudang di Lorong Perindustrian Bukit Minyak, di Bukit Mertajam, Pulau Pinang hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 10.45 pagi itu, kedua-dua mangsa yang berusia 40-an merupakan pekerja di gudang berkenaan maut di tempat kejadian di percayai akibat kecederaan parah apabila kotak kurma yang disusun tiga tingkat runtuh

 
INI TANDA APA

KAH KAH KAH


--------------------

TONG APA?
 
TMJ NI TONG APA
hahaaaaa.......
Tt,apa kata ko sruh TMJ bertanding PRU15 nanti???? hahaaaaaa.......kongXkong... 
on 
DALAM MAKNA
Publish | Delete | Spam
ady angelcry
on 4/30/19

S


------------------

DAPAT TANAH


 
AMBIK KAU
Best jadi Sultan ..
tanah boleh dimilik cam tu je .. on 
TIBAI JANGAN TAK TIBAI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/4/19

Ma
---------------

SAJE TANYADilanda hujan, Himpunan Ummah berakhir awal

Selepas kira-kira dua jam setengah, perhimpunan yang dianjurkan Gerakan Pembela Ummah (Ummah) di Kuala Lumpur, bagi mempertahankan hak-hak Melayu dan monarki, telah bertukar sebagai himpunan baju hujan akibat hujan lebat melanda sehingga ucapan pemimpin dipendekkan dan menyebabkan penunjuk perasaan bergegas pulang
 
DILANDA UJAN

INI TANDA

TUHAN TAKSOKONG KE

SAJE TANYA

DULU CAKAP

BANJIR INI

SATU TANDA

LAKNAT ALLAH

KAH KAH KAH


-----------------------

GUNA AGAMA UNTUK MENIPU 
GUNA AGAMA 

UNTUK MENIPUN

MB teganu puji Madey? senang jer nak faham berita ni. tengkuk lebai akan terlentuk meliuk manja bila dihulur duit. segala maki hamun dan caci maki akan bertukar menjadi manja penuh bisikan berahi dah ghairah bila lebai dihulur duit. 
syahwat lebai akan membuak buak laksana mani terkumpul di kepala kote hanya menunggu masa pancutan akhir yang ulung..oh indahnya islang! nampaknya mani tak tertumpah sia sia di teganu. amin syukur ya robb. 
on 
APA MAKNA BERITA INI?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/1/19

TH
-----------------

ANCAM FREE LOADER


 
ANCAM

FREE LOADER

ramai lagi juak juak atas nama tan sri, datuk seri, datuk rasuah senang lenang, siasat juga pegawai kerajaan yang terlampau kaya, masa dulu wow bukan main sakan jilat Tok Job, sekarang semua tukar baju, kah kah kah, tapi biasalah ulat, mana ada makan di aitu lah berkumpul, cuma dengan Atuk payah sikit kerana Atuk cerdik, dia tahu siapa ikhlas, siapa bodek, siapa jilat tangan, siapa cium tangan, kah kah kah, 
apa pun munke munke pakatan ini kena belajar dengan Atuk bagaimana politik, apa nak cakap, apa nak diam, jangan pamer kalau bodoh, tak payah emosi, tengok atuk, sama sama meniti harapan dengan Atuk, seorang yang dihormati seluruh dunia,hanya puak pemalas, free loader terancam kerana malas bekerja, nak semua free kah kah kah 
on 
DATAUK MANA NI?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/3/19

8h-----------------

INTAI ANAK BULAN


INTAI ANAK BULAN

KERJA BERAT

LAGI BAHAYA
Nak tanya leh tak .. 
tukang intai anak bulan kira buroh ke tidak ..
ponah tak rayo atau 
poso jatuh pado First Of May. 
on 
BERFIKIR IALAH KERJA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/4/19

--------------

DONKI DENGKI 
DONKI   DENGKI
Kena kutuk bikoz orang dengki. 
Biasa lah, tak kisah Bulan Ramadhan or not, dengki - kutuk - negativity tetap ada. chill bro, ragam manusia. 
on 
DARI SINI KE SINI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/4/19

Be
----------------

PAYUNG RAKYAT

PAYUNG RAKYAT
Agak-agak, kalau tanah mereka alih-alih ditukar status jadi tanah sultan, nak ke pejuang-pejuang Islam dan raja berarak dijalan raya, memperjuangkan hak raja payong negara.....???? on 
TIBAI JANGAN TAK TIBAI
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 5/5/19

Sin

----------------

KAH KAH KAH
 
KAH KAH KAH
sultan negara selatan dah kantoi.. purak purak tak tau tanah tu dah bertukarmilik jadi hak dia. kahkahkah taknak siasat ke sapa punya arahan? tangan mana yg pandai2 tukar hakmilik tu? By the way, patung kelabu tu sesuai utk dibuat sembahan bani sakai.. kau taknak beli ke tt? 
on 
MI RES MI KES
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/5/19

Yg


----------------

WARGA MISKIN KOTA


 
WARGA 

MISKIN KOTA

 
BERSAMA KAWAN SETIA
LURAH SAMA DITURUNI
GUNUNG SAMA DIDAKI

--------------------