Sabtu, 13 Julai 2019

BETUL KE TANDA INI
BETUL KE 

TANDA INI 

--------

BETUL KE INI?

BETUL KE INI?

Dulu zmn abbasiyah khalifah harun al Rashid mampuih tggalkan 3 org anak yg berebut jwtn. Harun wasiatkan pd al amin yg gilerkan lubang kunyit ada male servant, mamun kidnap male servant aka anak ikan al amin jadikan tebusan utk ugut al amin dan berjaya amik alih kerusi sultan khalifah.   
reign al amin x tahan lama disbbkan al amin x thn ketagih kesedapan lubang kunyit male servant dan setuju serah kerusi pd mamun. Kalu bapak ikan OCD jadi pm aku rasa tahan sebulan je seblum kene ugut. 
on 
PERAS UGUT
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
at 16:06

Bag


---------

APA MAKNA BERITA INI
APA MANA

BERITA INI

GUA MALAS

STORY

Kelantan sokong kerajaan Dr Mahathir, kata menteri besar

KELANTAN menyokong kerajaan Persekutuan di bawah pimpinan Dr Mahathir Mohamad yang berusaha menunaikan janji dalam melaksanakan pelbagai projek pembangunan di negeri ini.

Menteri Besar Kelantan Ahmad Yakob berkata Dr Mahathir kini dilihat menjunjung tinggi konsep federalisme apabila berusaha membantu membangunkan Kelantan walaupun ia ditadbir oleh pembangkang termasuklah dalam pengurusan bekalan air dan program tebatan banjir.

“Dr Mahathir tak lihat dari segi kepartian tapi dari segi kewajipan (kerajaan Persekutuan kepada kerajaan negeri). Kita sokong Dr Mahathir (kerana junjung konsep federalisme),” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan kuliah agama di Medan Ilmu di Kota Bharu, hari ini.

Selasa lepas, Majlis Tindakan Negeri (MTNg) Kelantan menerusi mesyuarat kali keduanya memberi tumpuan kepada empat isu utama membabitkan pengurusan sumber air seperti banjir dan keperluan air bersih di negeri itu.

Pengerusinya Mohamed Azmin Ali dilaporkan berkata empat perkara yang telah diteliti itu ialah projek Pembangunan Lembangan Sungai Bersepadu (PLSB), projek pembinaan Empangan Lebir, projek hidroelektrik di Nenggiri dan projek Skim Bekalan Air syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) di Merbau Condong, Machang.

Mengulas mengenai empat projek itu, Ahmad yang juga Pengerusi Bersama MTNg berkata ia akan memberi faedah jangka pendek dan panjang kepada penduduk di negeri ini.

“Empat projek berkenaan terutama berkaitan pembinaan empangan bukan sahaja akan mengawal banjir malah bakal menjadi sumber baharu bekalan air kepada Kelantan,” katanya.

Ditanya mengenai pelawaan Naib Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Husam Musa yang mahu PAS menyertai Pakatan Harapan (PH), Ahmad yang juga Timbalan Mursyidul Am PAS berkata pihaknya telah menyediakan pelbagai program bagi menggerakkan Gagasan Sejahtera dan konsep Penyatuan Ummah antara parti itu dan beberapa parti lain termasuk Umno.

“Kami ada program yang sesuai yang kami rangka untuk tawarkan kepada rakyat dan parti lain. Insya-Allah kami yakin bahawa apa yang kami ada ini lebih baik daripada PH walaupun mereka memerintah negara ketika ini,” katanya. – Bernama, 12 Julai, 2019


KALAU GUA

STORY LU 

TUDUH GUA

MAKAN DEDAK

AHMAD YAKOB

TAPI MESTI

ADA LONG STORY

KUEH TAIK ITEK

 KUEH AKOK

DAN KUEH PAU

KAH KAH KAH


----------

CILAKA INI FITNAH
CILAKA

ANNUR MUSA

BUAT FITNAH

Orang Umno masih kejar harta, jawatan, kata Annuar Musa

PENYAKIT mengejar kekayaan dan jawatan masih wujud dalam Umno walaupun parti itu sudah tidak lagi memegang kuasa di Putrajaya, kata Setiausaha Agung Annuar Musa.

Annuar berkata, pemimpin dan ahli Umno perlu mengubah sikap ini kerana ia merupakan antara punca parti itu dihukum oleh rakyat dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) lalu.

“Orang Umno ini terutamanya bila sudah berasa selesa menjadi kerajaan, mereka nampak untuk jadi calon, nampak kekayaan, projek, harta dan inilah bahana yang telah menimpa kita. 

AHLI UMNO

SEMUA 

BERJUANG

UNTUK BANGSA

AGAMA NEGARA

MEREKA JUJUR 

MEREKA SUCITAK CAYA TANYA AZEEZ

TANYA ROSMAH

KAH KAH KAH
-----------

JENG JENG APA NIJENG JENG

API NI?

Putrajaya seizes RM1 billion held by China-owned company in HSBC

PUTRAJAYA has seized more than RM1 billion held by China Petroleum Pipeline Engineering Ltd (CPP), a Chinese state-owned company, The Straits Times reports.

Earlier this month, the Pakatan Harapan government ordered banking giant HSBC to transfer funds held in CPP’s account in Malaysia to Suria Strategic Resources Sdn Bhd.

Suria Strategic Resources is wholly owned by the Finance Ministry. – July 13, 2019.


KITA TUNGGU

DAN NANTI

----------