Jumaat, 9 Februari 2024

BERSIH KE JLAN RAYA - TUNTUT REFORMASI


BERSIH

KE JALAN RAYA

TUNTUT REFORMASI

AMIN

PETANG RAYA CHINA


PETANG RAYA

CHINA

JAM 6.00 MATAHARI TAK NAMPAK
KUALA LUMPUR MASIH CERAH
LANGIT BIRU MUDA
AWAN PUTIH SANA SINI
PANAS SAMPAI KE PETANG
ANGIN SEPOI BAHASA

KUALA LUMPUR 
INDAH PERMAI
AH !  NIKMATILAH
KEINDAHAN INI

SELAMAT MAKAN
SELAMAT TAHUN BARU
GONG HEE FATT CHAI
AMIN

SAYUR PUN NAIK HARGA !


SAYUR PUN

MAHAL


KES DISKAUN NAJIB MAKIN KALUT


KES DISKAUN NAJIB

MAKIN KALUT

AMIN

INI BUDI BICARA MENTERI


Isu tular: Polis sahkan kenderaan milik menteri

IPOH – Polis sudah mengambil keterangan pemandu kepada seorang menteri susulan hantaran tular di media sosial melibatkan kenderaan rasmi menteri yang didakwa mengekori ambulan dalam perjalanan ke lokasi kemalangan di Kilometer 305 Lebuh Raya Utara-Selatan (Plus) antara Simpang Pulai menghala ke Tapah, pada 3 Februari lalu.

Ketua Polis Perak,  Mohd Yusri Hassan Basri berkata, pihaknya juga akan memanggil saksi awam lain bagi membantu siasatan berhubung kejadian itu.

Menurutnya, polis akan mendapatkan rakaman kamera litar tertutup PLUS dan rakaman papan pemuka ambulan yang terbabit bagi melengkapkan siasatan.

“Siasatan awal yang dijalankan, kita mengesahkan kenderaan yang ditularkan dipandu seorang lelaki yang bekerja sebaagai pemandu kepada menteri.

“Sewaktu kejadian, menteri terbabit dalam perjalanan ke sebuah program, kebajikan yang akan dilangsungkan di rumah pangsa Jalan Silang di Ipoh.

“Bagaimanapun, menteri tersebut tidak sempat menghadiri program tersebut kerana kesesakan berlaku akibat kemalangan itu,” katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Sehubungan itu, beliau berkata, kes disiasat mengikut Peraturan 9 (2) Kaedah-Kaedah Lalu Lintas Jalan 1959.

“Justeru, orang ramai diminta tidak membuat sebarang spekulasi memandangkan kes masih dalam siasatan.

“Orang ramai yang menyaksikan kejadian tersebut supaya berhbung dengan Ketua Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ipoh di talian 016-417 3222 untuk membantu siasatan,” jelasnya.

Dalam kemalangan membabitkan tujuh kenderaan termasuk tiga treler di laluan Plus antara Gopeng-Simpang Pulai yang berlaku di Kilometer 288.1 pada 3 Februari lalu, aliran trafik kenderaan dilaporkan sesak lebih lapan jam malah langsung terhenti hampir enam jam. – 

NAK PANTAT

APA LARANG

SPEKULASI

AMIN

POLIS MINTA

BANTUAN ?

PASAL APA ?

NUMBO KERETA

DAH ADA

AMIN

INI MENTERI

DIA GEDEBE

KAH KAH KAH

TANYA FAHMI FADIL

APAKAH INI HAK

BUDI BICARA

MENTERI

AMIN

KHALAS

KES NAJIB - ZAHID BELOT ?


KES NAJIB

ZAHID BELOT ?

KHALAS 

PN BER5SEDIA UNTUK JADI KERAJAAN


PN umum Kabinet bayangan, Radzi jaga portfolio kewangan

KUALA LUMOUR – Perikatan Nasional (PN) mengumumkan senarai Kabinet bayangan baharu menjelang Mesyuarat Pertama Penggal Ketiga Sidang Dewan Rakyat pada 26 Februari ini.

Menurut Ketua Pembangkang, Hamzah Zainudin, pengerusi portfolio yang dilantikan akan memberikan fokus kepada isu dan polisi yang dikemukakan oleh Kerajaan Perpaduan.

“Kita semua sedia maklum isu paling besar sekarang ini dalam negara seperti kenaikan harga barang, kejatuhan nilai ringgit, pencen penjawat awam pendakwaan politik.

“Pada 26 Februari lalu, Mesyuarat Pertama Penggal Ketiga Sidang Dewan Rakyat akan bermula.

“Maka sebab itu kita mahu bersedia lebih awal supaya dapat kita kemukakan bukan hanya soalan tetapi untuk menentukan apa sahaja masalah rakyat akan kita perjuangkan,” katanya dalam sidang media hari ini.

Ahli Parlimen Putajaya,  Mohd Radzi Md Jidin dan Ahli Parlimen Bachok, Mohd Syahir Che Sulaiman ditugaskan untuk memantau isu ekonomi seperti harga barangan yang semakin meningkat selain nilai ringgit yang merudum.

Mohd. Radzi memegang portfolio kewangan manakala Mohd Syahir pula diberi portfolio ekonomi.

“Semua ini telahpun kita bincang dan kita fikirkan untuk beri fokus masalah kos sara hidup. Cuba kita lihat hari ini harga barangan kekal melambung tinggi. Apa yang berlaku selama setahun ini tidak langsung difikirkan kerajaan.

“Tidak ada tindakan rakyat untuk menurunkan harga barang atau kos sara hidup. Dia janji nak selesaikan dalam masa dua minggu. Apa sudah jadi? Sudah hampir dua tahun.

“Apa masalah yang kerajaan ada pada hari ini? Masalahnya adalah kerana mereka tidak beri fokus,” katanya selepas selesai bermesyuarat dengan Pengerusi-Pengerusi Portfolio Perikatan Nasional.

Turut hadir Setiausaha Agung Pas,  Takiyuddin Hassan.

Hamzah mendakwa, kerajaan ketika ini hanya memberikan fokus terhadap isu politik dan balas dendam termasuk terhadap bekas Menteri Kewangan,  Daim Zainuddin.

“Salah guna kuasa. Ini perkara yang kita bincangkan. Politik dendam hanya Allah sahaja yang tahu. Pada saya orang yang sudah tua, Tun Daim sakit dalam keadaan yang begitu. Sabarlah. Ini sampaikan kat hospital pun kau orang terpaksa lakukan. Kenapa ni? Orang tu nak lari ke mana?

“Keluar hospital, masuk hospital. Pakai kerusi roda pergi mahkamah. Apa nak jadi kerajaan hari ini,” katanya.-

WOIT

INI BUDAYA

POLITIK BARU

AMIN

KABINET BAYANGAN

TANDA BERSEDIA

UNTUK JADI

KERAJAAN

KHALAS

MENUNGGU KEPUTUSAN 9 TUAN HAKIM


MENUNGGU

KEPUTUSAN 

9 TUAN HAKIM

KHALAS

RASUAH ADALAH BARAH NEGARA


RASUAH JADI

BARAH NEGARA

KHALAS 

Unknown commented on
 "CURI RASUAH MENJADI JADI"

Ini semuanya salah DAP, duit negara dicuri salah DAP, wang rakyat dirompak salah DAP, kakitangan awam rasuah salah DAP, makan free berak merata juga salah DAP kah kah kah kalau PAS semuanya suci murni kalau air teh tarik masih boleh gali lubang woit kah kah kah


Unknown commented on
 "CURI RASUAH MENJADI JADI"

Budaya lama budaya baru, kata dua peratus saja terlibat rasuah, 98 peratus elok suci murni kah kah kah, hanya dua peratus kena setakat ini, kalau check takut lagi besar peratus woit kah kah kah yang duduk ramai ramai dekat aman bukit buat apa kerja pulak, bagi lah turun jaga trafik light sedikit itu baru betul bersama masyarakat kah kah kah

WARTAWAN MALAYSIA PALING SELAMAT


WARTAWAN

MALAYSIA PALING

SELAMAT

KHALAS

Unknown commented on
 "PEKERJAAN PALING BAHAYA !!!"

wartawan malaysia paling selamat... nak keluar cerita pengampunan pun dia suruh media asing yang lapor.. kah kah kah


 

TAHUN NAGA


TAHUN NAGA

JUMAAT 9 FEBUARI 2024
ESOK SABTU
TAHUN NAGA

PAGI INI GUA NAK KE PASAR
ESOK SEMUA TUTUP
GUA PERLU BELI
MAKANAN UNTUK EZI & TAK TAK
BUAH SAYUR
UDANG SOTONG
UNTUK GUA

SELAMAT BERJUMAAT