Isnin, 1 November 2021

KETUA CAWANGAN UMNO DAH BERANI UMUMKAN NAJIB BANGANG

 
KETUA CAWANGAN

UMNO DAH BERANI

UMUMKAN NAJIB

BANGANG

AMIN 

KESILAPAN BESAR PAKATAN

 


Kewangan negara kritikal salah Pakatan, Perikatan, kata Najib

KESILAPAN pentadbiran Pakatan Harapan (PH) dan Perikatan Nasional pimpinan Muhyiddin Yassin dalam membuat keputusan menjadi punca keadaan kewangan negara semakin meruncing, kata Najib Razak.

“Ini adalah bajet terbesar dalam sejarah negara dengan defisit yang masih tinggi. Bajet ini juga penuh risiko apabila kerajaan terpaksa meminjam lebih banyak dana sedangkan unjuran pendapatan kerajaan masih rendah.

“Bagi saya keadaan ini berlaku disebabkan beberapa keputusan dan tindakan salah yang diambil oleh kerajaan-kerajaan yang dibentuk selepas PRU14 (Pilihan Raya Umum ke-14) dan terpaksa ditanggung oleh kerajaan hari ini,” kata semasa perbahasan Bajet 2022 di Dewan Rakyat hari ini. 

Kesilapan tersebut antara lain memansuhkan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST), meningkatkan kebergantungan pada hasil minyak, menakutkan pelabur dengan momokan kononnya negara sedang bankrap dan penjualan aset-aset negara, jelasnya. – 1 November, 2021.    
 

KESILAPAN BESAR

PAKATAN IALAH

SETUJU DENGAN

PEMINTAAN

 PUAN RAHAH

AGAR NAJIB TIDAK

PAKAI BAJU KUNING

DAN 

BERMALAM DALAM

LOKAP SPRM

AMIN

KESILAPAN BESAR

PAKATAN IALAH

TIDAK MASUKAN

NAJIB & ROSMAH

CEPAT  KE DALAM

PENJARA

 AMIN 

KESILAPAN INI

BAWA KEBAIKKAN

AMIN

KITA  SEKARANG

ADA MUSUH JELAS

YANG 

DIBENCI RAKYAT

AMIN

DI HARAP 

ROSMAH MANSOR

AKAN KEMBALI

WALAU PUN DAH

JADI BINI  TUA

NAJIB TAK 

PAKAI LAGI

AMIN

SABRI SUSAH

NAK DISERANG

KERNA TAK ADA

SKANDAL 

AMIN 

RAFIZI AMBIL ALIH PKR SEKARANG

  RAFIZI AMBIL

ALIH KEPIMPINAN 

PKR SEKARANG

AMIN 

Unknown commented on 

"RAFIZI BIJAK"

Yea, botul sangat tu, Rafizi adalah satu-satu Melayu TULEN yang bijak dan layak memerintah negara ini bersama dengan pasukannya. Tetapi kenape gitu banyak Melayu tulen tidak menyokongnya sehingga dia terpaksa merajuk membawa diri. Nape Melayu tulen masih mengikut Melayu Ciplak dan memilih mereka memerintah sehingga hampir pokai khazanah negara disamun bersih oleh Melayu Ciplak ni.... semata-mata dapat secupak, tak sampai secupak pun, habuan dari Melayu Ciplak. 


Lalu korang memainkan lagu dan naratif negaramu dirompak oleh orang lain, oleh orang kapiat, oleh mat sepet, oleh mat keeling (tetapi korang meraihkan puak mamak EEEEE yang tidak mengakui DNA nya, sama seperti puak mat sepet yang menghemtam kaum sejenis DNA nya - bolehka korang caya dengan petualang seperti ni? Kalau diorang boleh menodai kaum sejenis DNAnya boleh ka diorang setia kepada korang bila keselesaan yang korang boleh bagi kat diorang dah habis, mereka ni jenis yang malas tidak seperti jenis DNA nya yang lain yang rajin dan kuat berkerja mencari dana untuk kemajuan dan kemakmuran negara - mereka ni nak status seperti korang Melayu Bumiputera Pribumi untuk bermalas dapat semua keistimewaan yang diberikan kera-jaan, biar mat sepet bertungkus lumus cari rezeki). Sekiranya orang seperti Rafizi ini tidak dapat diangkat untuk menerajui negara, tunggulah Isa Mariam of the Nazerret muncul atau Iman Mahadi timbul. Ramai pun dah menempa topeng untuk menjadi Isa Ciplak atau Mahadi Ciplak pulak untuk mengambil kesempatan emas ini untuk menipu Melayu keseluruhannya. 


Ada yang dah sampai boleh bermimpi berjumpa Yang Maha Esa atau nabi Muhamad dan memberikan sabda sekian sekian... herannya ada berpuluh JUTA yang percaya kepada naratif ini, kalau tak 100% percaya, terpengaruh jugak, terusik hati tak nurani tu gak nak ikut serta merebut keuntungan yang mungkin diperolehi.... Tapi mana mereka tau yang dimimpi tu nabi Muhamad sedang kan gambar nabi Muhamad tu tidak boleh ditunjukkan ! Ini seperti kata pemikir Syed Ali Tawfik al-Attas, KEBATILAN ILMU atau The Corruption of Knowledge di kalangan orang Melayu, termasuklah mualaf-mualaf mat sepet dan mat mamak tu...!

GEROMBOLAN TEGAS - SYABAS

 
Tolak kerjasama dengan Bersatu muktamad, kata Umno Melaka

UMNO Melaka sebulat suara menolak sebarang kerjasama dengan Bersatu dalam menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) di negeri itu, kata pemimpinnya Mohamad Ali Mohamad.

Timbalan pengerusi Umno Melaka itu berkata semua enam ketua bahagian parti di Melaka sebaliknya mahu kerjasama antara PAS dan Umno di dalam Muafakat Nasional (MN) diperkukuh.

“Semua bahagian, enam ketua bahagian dalam Melaka, memutuskan kita tak akan bekerjasama dengan Bersatu.

“Di sini juga ingin dijelaskan, ketua bahagian di seluruh Melaka setuju untuk adakan hubungan dalam MN bersama PAS dalam menghadapi PRN Melaka.

“Ini jelas menunjukkan keputusan kami buat adalah atas kehendak akar umbi ahli Umno atas apa yang dilakukan Bersatu kepada ahli Umno terutamanya di Melaka di mana hubungan kami dengan Bersatu di akar umbi tidak ada langsung,” katanya.

Dalam sidang media yang turut disiarkan secara langsung di laman media sosial, beliau menegaskan ahli Umno akar umbi tidak akan bersetuju untuk bekerjasama dengan Bersatu dalam PRN itu.

Pendirian itu sudah dinyatakan dalam pertemuan mereka bersama Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob yang berlangsung semalam, katanya.

“Jika ada hubungan dalam PRN nanti ahli parti akan tak bersetuju dengan apa juga keputusan bersama Bersatu.

“Ini jelas untuk berikan gambaran kepada semua ahli Umno supaya jentera yang akan digerakkan tak berbelah bahagi dalam proses membantu parti memenangkan PRN di Melaka,” katanya.

Tegasnya, pendirian yang dinyatakan mereka hari ini muktamad dan tidak akan berubah.

“Ini ketetapan terakhir kita buat, tidak ada lagi perbincangan atau apa-apa nak diadakan pendekatan bersama Bersaru kerana kita nyatakan pendirian dan tak boleh berbalik lagi.

“Yang kita mahu kerjasama atau kukuhkan MN bersama PAS,” tegas Mohamad Ali.

Beliau juga mengumumkan, seluruh anggota Umno kini boleh memulakan kempen dan tidak lagi mempersoalkan isu kerjasama dengan Bersatu.

“Kepada seluruh ahli Umno Melaka, sudah boleh bergerak dan jangan ada suara kita nak bersama atau tidak (dengan Bersatu)...

“Keputusan sudah dibuat tak bersama Bersatu tapi akan kukuhkan MN bersama PAS,” katanya.

Beliau juga menyeru PAS Melaka untuk turut bersama Umno mengukuhkan MN Melaka bagi gerak kerja kempen PRN Melaka.

Mohamad Ali percaya langkah itu mampu mengelakkan perpecahan umat Melayu dan Islam di Melaka, memandangkan kedua-dua parti mempunyai bilangan pengikut yang ramai.

“Ada tanggapan pesuruhjaya PAS Melaka tak mahu ada perpecahan, tapi saya jelaskan kalau mereka tak setuju bersama Umno, perpecahan kalangan umat Melayu dan Islam akan lebih besar.

“Umno di Melaka besar, kalau PAS tak bersama Umno, PAS memilih perpecahan lebih besar.

“Bersatu parti kecil, kita letakkan harapan PAS fikir sebaiknya untuk bersama dan akhirnya Umno dan PAS dapat bersama dalam PRN dan menawan semula Melaka dengan lebih selesa,” katanya.

Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob yang juga naib presiden Umno pada Sabtu mengumumkan usaha mengelak pertembungan antara semua parti kerajaan dalam PRN itu.

Katanya, pertembungan tiga penjuru dalam PRN itu, pasti akan memberi keuntungan kepada pihak lain.

Setakat semalam, PAS pula masih berharap agar parti itu masih dapat bekerjasama dengan Bersatu dan juga Umno bagi PRN 20 November itu.

Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man mengumumkan perkara itu selepas ketiga-tiga parti mengadakan perbincangan pada Sabtu. – 1 November, 2021.

 INI KEPUTUSAN

AMAT BAIK

AMIN

GEROMBOLAN

TEGAS BERANI

AMIN

LEBAI KANG KANG

HANYA DAPAT

SATU PELANGAN

KHALAS

PRN MELAKA

LAWAN 3 PENJURU

AMIN

SEMUA INI

PETANDA BAIK

UNTUK PAKATAN

AMIN

 JANGAN LUPA 

TALI  GANTUNG 

MAKIN RAPAT 

PADA ZAHID 

KHALAS

AMIN

MAKIN PANAS MAKIN SYOK NGENTOT

 
MAKIN PANAS

MAKIN SYOK

 NGENTOT

KHALAS 

Unknown commented on 

"DUNIA MAKIN PANAS - 

PELACUR HEBOH KOTE SAJAT"

Tuan TT, makin panas makin syok untuk mengentot maaa...! Apa kesah dengan kenaikan kepanasan itu... Tak tahan panas boleh masuk bilik air-kon dan ngentot sepuas-puasnya... semua beres bisa diatur. Lu bilis-bilis jaga sendiri la...!


PELACUR SANGGUP KANG KANG UNTUK DAPAT KUASA

 
PELACUR TERUS

KANG KANG

UNTUK 

DAPAT KUASA

KHALAS 

Unknown commented on 

"PELACUR TERUS 

BUKA KANG KANG"

Timbalang Presideng AmmNo kata, pelacur tu mesti nyatakang pendiriang siapakah dia nak kangkangkang untuk disondol secara absah, jangang jab kangkang sini jab kangkang sana... macam filem mengangkang trisome.. Pelacur ni nak dapatkang keena kang maing depang dan belakang dari kangkangan songsangnya - serampang dua mata, throw one stone hit two birds.. 


Gitu la bobroknya pelacur ini demi untuk mendapat keuntungang dari kedua pihak yang sekejab terlalu giang, sekejab lagi tak giang, sekejab lagi dipukimakkang...! Aduhhh.. gitu perilaku penonggang agama, perompak dan pengkhianat ummah...! Yang penunggang

POKOK ZAKAR DAN KELENTIT KERING

 

 

POKOK ZAKAR

DENGAN 

KELENTIT KERING

AMIN

Mat Lekeh commented on 

"EKOR GAPO ?"

Semalam sy terbacha ada sebatang pokok yg dinamakan pokok zakar telah bkembang di taman botani di belanda. Nama saintifik pokok ni ialah amorphophallus desus silvae berasal dari indonesia. Dsebabkan menteri alam sekitar al fadil al samahah tak pergi sidang alam sekitar dicadang menteri dan tuan haji moktar scud pergi ke belanda untuk kaji pokok zakar dan cadang tanam di malaysia supaya alam sekitar malaysia menghijau sebab byk pokok zakar serta ditanam bersama pokok kelentit kering. Sekian cadangan sy.
PENYAMUN BUAT LAWAK BERDIRI

 

Kewangan negara kritikal salah Pakatan, Perikatan, kata Najib


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

PENYAMUN BUAT

LAWAK BERDIRI

KAH KAH KAH 

DOSA KONSEP HINDU

 

Dosa - Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebashttps://ms.wikipedia.org › wiki › Dosa· Translate this page

Dosa (dari bahasa Sanskrit: doṣa, द्वेष, yang bermaksud kebencian) merupakan satu perkataan yang biasanya digunakan dalam konteks keagamaan untuk ...

DOSA  

KONSEP HINDU

KHALAS 

panglimo potaseh commented on 

"DUNIA MAKIN PANAS -

 PELACUR HEBOH KOTE SAJAT"

Dunia makin panas sebab manusia banyak sgt buat dosa bosa ..itu lah fikiran Tuan Man, mintri enviromen kite ..ia tekde kene mengena dingan kilang toksik,Linas, karbon monokside, potong balak, ozon. Tapi Tuan Man kita Melayu main porno tutup aurat pon kiro doso bosa ko Tuan ..

BERITA DARI NOKIA

 BERITA NOKIA

TAHNIAH RAKYAT MALAYSIA 
KITA BERJAYA MENCAPAI 
95% PENDUDUK DEWASA & 
62 % REMAJA YANG TELAH
 DIVAKSINASI
 TERUS PATUHI SOP 
& AMALKAN NORMA BAHARU
 
MAJLIS
 KESELAMATAN NEGARA

PROJEK PELACUR GAGAL

 

Tolak kerjasama dengan Bersatu muktamad, kata Umno Melaka KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

PROJEK 

KANG KANG LUAS

DARI PELACUR

GAGAL MELESET

KAH KAH KAH

SAUDI GADUH DENGAN LEBANON

 SAUDI GADUH

DENGAN LEBANON

KHALAS 

BILA NAK TUTUP GENTING

 
Kerajaan Melayu Islam biar pusat judi bercambah, sindir Anwar

WOIT

BILA NAK TUTUP

KASINO GENTING

AMIN 

WUJUDKAN SATU GERAKAN BARU - SUSUN WARGA MISKIN

 


WUJUDKAN SATU

GERAKAN BARU

AMIN

SUSUN 

WARGA MISKIN

KHALAS 


Unknown commented on 

"SEMUA KENA KOMPAUN"

Negara mana pun tak akan maju kalau semua curi rasuah Abe TT, ke laut adalah,masalah majority pemimpin kuat rasuah atas nama politik Wang, semua siap kumpul Dana, duit dihulur kiri kanan cari sokongan, bukan apa memang dasar ciptaan Maha Esa Malaysia, Tun Mahathir Mohammad anak Kerala, sistem pecah perintah penjajah dibawa sampai sekarang, suap senang curi senang projek senang kroni senang kalau rakyat satu hati habis lah dia orang, kena maki ludah selipar Jepun sampai muka kah kah tapi tak apa orang KITA mencuri, merompak tak apa, asal bangsa sama agama sama, tutup satu mata satu telinga, kah kah tapi nama TIMAH no no no haram, kote Sajat no no no haram, Judi halal, ekor haram halal kah kah Genting halal kah kah setiap bulan berapa Genting bayar Munke Kewangan kaum kerabat kah kah saja Tanya jangan mare mare ya

SUSUN ATUR TURUN KE JALAN RAYA

 


SUSUN ATUR

TURUN KE JALAN

AMIN

CAKAP BANYAK

TAKDA FAEDAH

KHALAS 

Unknown commented on 

"GUA TAHU 

HARGA BARANG NAIK"

Aku turut benggang dengan harga beberapa barangan keperluan tang naik mendadak sudah hampir setahun. Panas hati betul antara barangan yang naik seperti Ayam yang naik sehingga Rm8.50/keatas sekilo. Benci betul aku dgn KPDNHEP. Dah 2 kali tukar kabinet harga masih tinggi. Aku rasa Menteri dan PIMPINAN KPDNHEP TAK ada telor. NATO (No action talk only)./Baghal punya kabinet dapor.

SUARA JUJUR HATI AHLI GEROMBOLAN

 INILAH SUARA

JUJUR HATI

AHLI GEROMBOLAN

KHALAS

HARI HARI AKHIR SAEKOR BERSATU

 PPBM akan bantu PH untuk pecahkan undi Melayu – Isham

KUALA LUMPUR – Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) didakwa sudah goyang apabila tidak pasti untuk menggunakan lambang apa pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

Jika PPBM menggunakan lambang Perikatan Nasional (PN), parti ini akan hilang undi Melayu Pas.

Ketua Penerangan Barisan Nasional (BN) Negeri Selangor, Isham Jalil berkata, jika mereka menggunakan lambang Pas, besar kemungkinan bukan Melayu tidak akan undi parti ini.

Menurut Isham, PPBM tahu sukar bagi mereka untuk menang apa-apa kerusi dalam Pilihan Raya Negeri Melaka, tambahan dengan rekod buruk mereka mentadbir kerajaan selama 39 bulan sebelum ini (22 bulan dalam Pakatan Harapan (PH) dan 17 bulan dalam PN).

“Kini mereka hanya ingin pecahkan undi Melayu sahaja supaya Barisan Nasional tidak menang,” dakwa Isham yang mengulas kenyataan Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang memaklumkan PN belum membuat keputusan muktamad berhubung penggunaan logo bagi menghadapi PRN Melaka pada 20 November depan. UMNO & BERSATU

BERGADUH BAIK

UNTUK NEGARA

AMIN

SOKONG GUNA

LOGO PARTI

PELACUR DI MELAKA

KAH KAH KAH

INI LANGKAH

BIJAK LAGI

STRATIJIK

KAH KAH KAH

KANG KANG

BUKA LUAS

KAH KAH KAH

PELACUR TERUS BUKA KANG KANG

 
PRN Melaka: Ada perkembangan positif kerjasama PAS-Bersatu-Umno, kata Tuan Ibrahim


TERDAPAT perkembangan positif berkaitan isu kerjasama antara PAS, Bersatu dan Umno dalam menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka pada 20 November ini, kata Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man.

Beliau berkata ia susulan perbincangan antara ketiga-tiga parti dalam mesyuarat yang diadakan semalam.

 

PELACUR

TERUS BUKA

KANG KANG

KAH KAH KAH

TERKANG KANG

KE SANA SINI

KAH KAH KAH

MAKHLOK PEROSAK NEGARA

 

MAKHLOK

PEROSAK NEGARA

KHALAS 

Unknown commented on

 "PERMATANG PAUH

 TAK SELAMAT LAGI"

Abam dah ikut perangai cikgu dia dari Melaka ke Tanjong ke Ipoh Timur ke Iskandar Puteri. Dah tak laku kat Port Dickson ke ? Hari ni semua nak hentam 4 adun Melaka tarik sokongan. Malaysia dah lupa ke kerja langkah kajang ? Bini kosongkan kerusi untuk laki ? Anak ganti bapak ? Kerusi sekarang pun sama kes. Makhluk perosak negara. Atok dah silap cai agong dulu kasi full pardon pulak. Sepatut nya belum boleh masuk Parlimen lagi.

DUNIA MAKIN PANAS - PELACUR HEBOH KOTE SAJAT

 


DUNIA MAKIN PANAS

AMIN

PELACUR SIBUK

DENGAN KOTE SAJAT

KHALAS

GUA TAHU HARGA BARANG NAIK

 GUA TAHU

HARGA BARANG

NAIK

AMIN

TIPA MINGGU GUA

KE PASAR CHOWKIT

AMIN

hamim commented on

 "BERKHALWAT

 HARI KE 590"

Sham, dah 590 hari berkhlwat, tau tak semejaK berkhalwat ni berapa peratus kenaikan harga barang?pernahkah tt ambil tahu harga barang naik melambung? cuba jolok kera jaan dan kementerian yang berkenan mengapa harga barang boleh dibiarkan naik sewenang wenangnya...tolonglah, tolonglah

RAFIZI BIJAK

  RAFIZI BIJAK

AMIN

Unknown commented on

 "RAFIZI MERAPU"

mengapa hang dok tutuh rafizi patut bangga dgn dia adalah satu anak melayu jati yang bijak dan jujur di platform luar kerajaan . Yang dok dlm kerajaan semua otak penyamun , orang isle pulak dah tahu haram masih dok tutuh duit . bodoh piang otak hang letak kat pantat ke ?