Selasa, 26 Oktober 2021

JANGAN MUDAH LUPA

 MELAYU JANGAN

MUDAH LUPA

AMIN

Unknown commented on

 "NEGARA KITA KAYA"

Pasal Tu lah Tun M dah berjuta kali jngatkan Bangsa Melayu jangan Mudah Lupa.Negara kita ditakluk penjajh pun angkara pembesarx Melatu yang sanggup bersekongkol dgn penjajah asalkan ada Laba yg dipulangkan kepada mereka i.e. Kuasa, Wang Ringgit, Harta dsbnya. Dengar lagu Khalifah Aku dan Duit

CHINA TIPU CHINA

 
Sekeluarga gelisah diugut bunuh ah long

JOHOR BAHRU – Sebuah keluarga di Taman Desa Jaya, di sini, hidup dalam keresahan setelah mereka diugut bunuh oleh ah Long, gara-gara pinjaman wang yang ditawarkan kepada salah seorang kekuarga mereka yang bekerja di Singapura

Mangsa yang hanya dikenali sebagai Ng, 37, berkata, ah long turut menyimbah cat merah di kediaman milik keluarganya di Taman Desa Jaya, di sini, selain menghantar gambar pistol menerusi aplikasi Whatsapp pada 8 Oktober lalu.

Kejadian bermula apabila adiknya yang bekerja di sebuah kilang di Singapura yang terdesak untuk menggunakan wang melayari laman media sosial pada awal September lalu untuk membuat pinjaman.

Jelasnya, walaupun adiknya berubah fikiran untuk tidak membuat pinjaman, namun mereka bertindak untuk melakukan pinjaman sebanyak S$1,000 (RM3,079)

“Biarpun tidak bersetuju dengan pinjaman tersebut, adik saya tetap membuat bayaran penuh beserta bunga. Namun, tidak lama selepas itu mereka memindahkan lagi S$2,000 bersamaan RM6158.38 kepada adik saya tanpa kerelaan.

“Setelah tak tahan berkali-kali diganggu ah long itu, adik bertindak menyekat nombor telefon berkenaan. Kini, kami ahli keluarganya di Johor menjadi sasaran mereka,” katanya pada sidang media di Tebrau, dekat sini, hari ini.

Anak sulung kepada tiga beradik itu berkata, seorang pemilik akaun Facebook yang menggunakan nama Richard Lou memuat naik gambar beliau bersama keluarga dengan menyatakan mereka berhutang dengan ah long.

Peniaga akuarium itu berkata, dia turut menerima mesej berunsur ugutan menerusi aplikasi WhatsApp dari nombor telefon berdaftar di Singapura yang mengugut untuk membakar rumah dan keretanya selain menyimbah cat merah.


INI KES 

PAK LONG CHINA 

MARAH PADA

ANAK MAK LONG

KAH KAH KAH

AMIN

KES CHINA

NAK BUNUH CHINA

KHALAS

BERITA. HANGAT MENAKJUBKAN

 

Hampir 2,000 individu dapatkan rawatan mental di Terengganu

SERAMAI 1,797 individu di Terengganu mendapatkan rawatan kesihatan mental sejak Januari hingga September lepas, manakala sepanjang tahun lepas 2,144 individu mendapatkan rawatan berkenaan.

Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu Dr Kasemani Embong berkata ketika ini terdapat dua Pusat Kesihatan Mental Masyarakat (Mentari) di Terengganu yakni di Wakaf Tapai, Marang dan di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

Beliau berkata antara perkhidmatan yang ditawarkan ialah rawatan psikiatri, kaunseling dan psikoterapi kepada individu yang mengalami kemurungan serta pengurusan kes berkaitan tingkah laku bunuh diri.

“Ini termasuk Perkhidmatan Klinik Minda Sihat di semua klinik kesihatan yang telah ditambah baik dan dikendalikan oleh pegawai terlatih,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan sambutan Hari Kesihatan Mental Sedunia Peringkat Negeri Terengganu di Kompleks Psikiatri HSNZ di Kuala Terengganu, hari ini.

“Antara inisiatif serta usaha yang telah dilakukan oleh JKNT untuk memperkasakan masyarakat dalam penjagaan kesihatan mental ialah mengukuhkan perkhidmatan sokongan kesihatan mental dan psikososial menerusi perkhidmatan talian bantuan sokongan psikososial dan penempatan pegawai psikologi kaunseling di peringkat daerah dan klinik kesihatan,” katanya.

Kasemani berkata Pasukan Kesihatan Mental dan Sokongan Psikososial (MHPSS) di semua klinik dan hospital juga memberi perkhidmatan sokongan emosi kepada individu dalam masyarakat yang terkesan akibat dari pandemik dan krisis. – Bernama, 26 Oktober, 2021.KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

GUA TERGOLEK

DOG

KAH KAH KAH

GUA TAK MAHU

KOMEN APA APA

KAH KAH KAH

GUA TAK MAHU

GATAI MULUT

KAH KAH KAH

GUA TAK MAHU

GAATAI TANGAN

KAAH KAH KAH

YA MAULANA

YA HABIBI

 GUA NAK

TANYA PASAI

APA SENARAI

TERANGGANU

KELUAK

KAH KAAH KAH

SEBUT NAMA

MARANG

KAH KAH KAH

ADA RAHSIA

APA APA KA ??

KAH KAH KAH

MACAM MANA INI MELAYU

 
MACAM MANA

KEEELING INI

  JADI MELAYU

KHALAS

Unknown commented on

 "PARTI EEE"

Setuju sangat dgn penulis.Dari dulu ramai ular ni.Lagi kuat AUTA

INDIA TIPU KEELING

 SPRM tahan 16 pengarah syarikat seleweng peruntukan Mitra

KUALA LUMPUR – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan 16 pengarah syarikat malam semalam kerana disyaki terlibat dalam penyelewengan geran peruntukan yang dikeluarkan Unit Transformasi Masyarakat India Malaysia (Mitra).

Mereka yang berusia antara 24 hingga 68 tahun itu ditahan dalam satu operasi besar-besaran di sekitar Lembah Klang. 

Menurut sumber, dianggarkan puluhan juta ringgit dilesapkan kumpulan ini, yang pada asalnya memohon geran peruntukan Mitra, agensi di bawah Kementerian Perpaduan negara, bagi melaksanakan program-program sosio-ekonomi masyarakat India.

“Siasatan kes ini akan merangkumi semua bentuk permohonan dan perbelanjaan peruntukan geran yang telah disalurkan oleh Mitra bermula tahun 2018 hingga kini.

“Kita menganggarkan hampir 60 peratus daripada peruntukan geran yang diterima oleh syarikat, orang perseorangan dan yayasan bagi tujuan perlaksanaan program pembangunan sosio-ekonomi tidak sampai kepada kumpulan sasaran yang sepatutnya,” menurutnya dalam kenyataan hari ini.

Tambah beliau, peruntukan itu dipohon daripada Mitra dan kemudiannya diselewengkan untuk kepentingan individu tertentu.

Menurutnya, tiada program dibuat dan tiada pernyataan perbelanjaan dapat dikemukakan kepada pihak berkuasa.

MITRA telah distruktur semula pada tahun 2018 ketika pentadbiran Kerajaan PH dan diletakkan dibawah Jabatan Perdana Menteri.

Mitra dianggar memperolehi bajet berjumlah RM100 juta setahun.

Kesemua 16 yang ditahan dihadapkan ke Mahkamah Majistret Putrajaya pagi ini bagi proses reman di bawah Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah.

Siasatan dibuat dibawah Seksyen 16 (a) dan seksyen 18 Akta SPRM 2009. –:


MELAYU TIPU

ORANG MELAYU

AMIN

INDIA TIPU

ORANG KEELING

AMIN

CHINA TIPU

INDIA MELAYU 

CHINA & KEELING

KAH KAH KAH

JANJI HEBAT - AWAS BAHAYA

 
PRN Melaka: Pemuda UMNO akan kempen secara digital habis-habisan

KUALA LUMPUR – Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia akan melipat gandakan usaha serta memperkasa strategi kempen secara digital menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka pada 20 November depan.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO,  Asyraf Wajdi Dusuki berkata, larangan-larangan yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sebelum ini dianggap sebagai satu cabaran dalam menyampaikan maklumat yang lebih efektif kepada pengundi di luar sana.

AWAS !

KAH KAH KAH 

KAH KAH KAH

AMIN

JAGA TALIPON

JAGA LAPTOP

JAGA KOMPUTER

KAH KAH KAH

PEMUDA UMNO 

AKAN MAKAN

AKAN TELAN

AKAN REMBAT

HABIS HABISAN

SAMPAI SEMUA 

HABIS MATI 

KAH KAH KAH  

LEPAS TU 

BAGI DUIT 

BELI BARU

KAH KAH KAH

DUIT TURKI JATUH MENDADAK

 

LIRA TURKI

JATUH MENDADAK

AMIN

HAKIKAT NYA - UNITED FRONT

 HAKIKATNYA

HANYA TEOR

UNITED FRONT

BAWA MENANG

KHALAS

Unknown commented on

 "DENGAR APA ATUK CAKAP"

Lagi masin lidahnya dah lagi licik tingkahnya dan dia boleh menjadi suci daripada jenayahnya dulu sehingga tt mengangkatnya sebagai wira. United front hotak kome!

INI TAKTIK NAK. MENANG

 


INI TAKTIK

NAK MENANG

AMIN

JANGAN 

BUKA BANYAK

MEDAN TEMPUR

KHALAS

Unknown commented on 

"MUSUH KEPADA MUSUH"

Musuh kepada Musuh Gwa ..Gwa akan lagakan kan kedua-dua nye ..biar mampoos kedua-dua nye, baru gwa aman, baru gwa sonang rompak khazanah negara ..biliyun, triliyun. Akibatnye, juta2 rakyat menderita, gwa akan cakap, lagi lu menderita lagi banyak pahala lu dapat ..itu hanya ujian keimanan, tohan sayang lu ..lu dapat syurga, entot2 dingan 72 bidadari, lu tak mau ke ..

BUDAYA FEUDAL - PAK LEBAI PERKUAT

 

BUDAYA FEUDAL

AMIN

PAK LEBAI 

KASI PEKUAT

AMIN

Unknown commented on 

"BERITA UNTUK 

TAKUTKAN ORANG RAMAI"

Anjing pun menyalak pada orang yang takut lari, yang berani melawan anjing blah, begitu lah penguatkuasaan negara ini, hanya tunjuk berani kepada manusia lemah, yang pakai vellfire aplhard Mercedes tak berani tahan Pon, takut kena hambat dek bull dog, kah kah 


boleh lah tunjuk kuasa pada orang miskin, yang kaya kuasa jatuh hukum pun masih cium kaki tangan, budaya apa ini? Penjenayah jadi kawan perompak diangkat rakan kah kah kah pakai kopiah terus settle, hebat Malaysiaku, kah kah

RETARD TAK MAHU KALAH

 

RETRAD 

TAK MAHU KALAH

 JUAL AIR EMPANGAN

KAH KAH KAH

               panglimo potaseh commented on

 "RAMAI TAK TAHU"

Gwa ingat lagi ada TaT nak jual air doa kat gwa, supaya anak gwa dapat 12 A+ dalam SPM ..tapi gwa suroh TaT tu pigi kat Empangan Seminyeh, kasi doa air empangan tu, supaya seluruh calon SPM Selangor dapag 12 A+ ..kahkahkah ..naik kemaluan TaT tu ..dia ingat semua Melayu tu bangang ..kahkahkah ..

HEBAT ! TIMAH JATUHKAN JOHNNY

 
HEBAT !!

TIMAH BERJAYA

JATUHKAN JOHNNY

AMIN

Unknown commented on 

"RAMAI TAK TAHU"

Tepat! Seluruh dunia sekarang dah ingin cuba wiski Timah! Tak nak Johnny Walker atau Macallan. Syabas, Malaysia!

TOKAN NAK CEPAT KAYA

 


TOKAN NAK

CEPAT KAYA

AMIN

KUMPUL DANA

NAK REBUT

KERUSI PRESIDEN

KHALAS

Yeop sepet commented on

 "AL-FATIHAH - 

MATI LEPAS DIVAKSIN"

Ketumbuhan ovari bule sebabkan sudden death??? Kt Europe depa belum lg mandate cucuk bebudak. Noe la dpt menteri MOH bulan doktor. Baguih PH,sign lg la MOU,sign tu tanda setuju kabinet mail.pokaimak punya pembangkang.

RAMAI TAK TAHU

 


RAMAI TAK TAHU

ADA WISKI 

NAMA TIMAH

AMIN

SEKARANG 

SEMUA DAH  TAHU

HAMDULILAH

KAHK KAH KAH

Unknown commented on

 "KAPIR JUAL TIMAH

 PAK LEBAI JUAL DOA"

Botul tu... kapiat nak minum air timah tu lantak diorang, pak lobai ni gi sibuk wat pe. Kan dah bagi iklan percuma kat tokeh jual air timah tu... lagi banyak nak gi cuba rasa air tu, nak tau apa hebat nya... Pak lobai nak jadi penjaga moral orang lain tetapi moral sendiri lintang pukang - jual air jampi entah apa yang dibacakan, entah botul ke tidak - masuk air paip dalam botol plastik, pooh sini pooh sana, camtu entah berapa RM dia caj...!

NEGARA GAGAL DI VAKSIN

 


TAK PERCAYA

PADA KERAJAAN

AMIN

TAK PERCAYA PADA

VAKSIN

KHALAS

JANGAN LUPA FAKTA SEJARAH

 SULTAN JOHOR - SEJARAH  DAN  FAKTA

Tamrin Tun Ghafar 

Isnin.- 25/10/2021

1.  Sejarah , samada baik atau sebaliknya adalah fakta yang tidak boleh dipinda apatah lagi disembunyi atau dipadamkan  kerana apa yang telah berlaku dan dilakukan sekarang lambat laun pasti akan TERSERLAH akhirnya 

WE  CANNOT  CHANGE  THE CLOCK BACK 

THE TRUTH

WILL PREVAIL 

2.   Sebagai contoh , walaupun berlaku kira - kira 320 tahun dahulu , dan berbagai usaha dilakukan bagi 'menghalalkan' perbuatan zalim Sultan Mahmud namun ia tetap menjadi bualan sehingga kehari ini 

3.  Begitu juga peristiwa sedih bagaimana Sultan Mahmud , bapa Sultan Johor sekarang  bertindak  GANAS  DAN  SESUKA  HATI  membunuh beberapa orang awam 

4.  Pada 30hb November 1992 , Douglas Gomez , seorang jurulatih pasukan hokey telah dibelasah dengan teruk oleh Sultan Mahmud di Istana beliau di Johor Bahru 

5.  Ekoran peristiwa kezaliman itu , bagi MENYELAMATKAN  nyawa orang awam  dan PADA  MASA  SAMA  bagi menyelamatkan Institusi Raja ,   Kerajaan yang dipimpin oleh Dr. Mahathir ketika itu  TIDAK  ADA  PILIHAN  melainkan TERPAKSA meminda Perlembagaan - apakah tindakan Dr. Mahathir  itu salah ?  ; sepatutnya rakyat dan Raja - Raja BERTERIMA  KASIH  kepada Tun 

6.   Pada 10hb Disember 1992 ayah saya , Encik Abdul Ghafar Baba  - Tun  ( Al-fatihah )  mengemukakan usul  didalam Parlimen bagi membolehkan mana - mana Raja atau  Sultan yang  MELANGGAR  Perlembagaan dan Undang - Undang BOLEH  di heret ke Mahkamah Khas ,  dan jika didapati  bersalah  HUKUMAN nya sama seperti orang awam jua , didenda , dipenjara atau pun digantung sampai mati JIKA  membunuh ; rakyat mungkin  bertindak liar  terhadap Raja - Raja  dan keluarga TANPA  PEDULI  undang - undang  jika Perlembagaan  tidak dipinda 

7.  Perangai buruk itu diikuti oleh TMJ yang ketika itu bergelar  Raja Muda Johor , apabila MEMBELASAH  dengan teruk Tengku Nadzimuddin Tengku Mudzaffar , cucu kepada Tuanku Jaafar , Negeri Sembilan ( Alfatehah ) 

8.  Walaupun 10 lapuran polis dan juga kepada Peguam Negara dibuat  tapi MALANGNYA  Polis dan Peguam Negara ketika itu menggambil  sikap 'berat sebelah' 

9.  Kini umum tertanya - tanya apakah Sultan Johor  tidak membuat kajian dan baca sejarah atau buat 'home work' SEBELUM  membuat komen berhubung PULAU BATU  PUTEH yang lebih dikenali oleh masyarakat antarabangsa dengan nama Portugese , PEDRA  BRANCA 

10.  Adalah lebih baik Sultan  berdiam diri atau 'Silence Is Golden' dari bak kata pepatah : 

  JANGAN  SUKA

  MENUDING JARI 

tambah pula ada niat mencari kesalahan orang lain  SEDANGKAN  lupa kesalahan dan kelemahan sendiri walaupun dilakukan oleh keturunan kita dahulu 

11.   Jika  cerita Pulau Batu Puteh  boleh di buka semula seperti 'mengeluarkan mayat dari kubur' , maka elok juga peristiwa - peristiwa lama pun di bincang semula 

12.  Ada 3 KESALAHAN  BESAR  yang dilakukan oleh Sultan Ibrahim Abu Bakar , moyang kepada Sultan Ibrahim , Johor sekarang 

: A. i. Mempengaruh Raja - Raja Melayu yang lain bersetuju dengan rancangan penjajah British mengujudkan Pemerintahan  British  melalui Malayan Union - dengan cara ini British AKAN TERUS  BERKUASA memerintah Tanah Melayu 

ii. Jika berjaya diteruskan  Tanah Melayu mungkin terus dijajah , dan  seorang Governor General British akan dilantik , maka tidak ada lagi Agong ; Raja - Raja Melayu pula hanya menjaga hal ehwal Agama Islam seperti Mufti dan melapur terus kepada Governor General British 

B.  Pada 21hb September 1953 , mengarahkan  Datuk Mohd Seth Saaid , Setiausaha Kerajaan Negeri Johor MEMAKLUMKAN kepada Setiausaha Jajahan atau The Colonial Secretary ,  Singapura bahawa Kerajaan Johor TIDAK menuntut  HAK  atau pun THE JOHOR GOVERNMENT DOES  NOT CLAIM  THE OWNERSHIP of Pedra Branca 

C.  Mengarahkan Pemangku Menteri Besar merangkap Setiausaha Kerajaan Johor  MENGGAGALKAN  Rundingan Kemerdekaan yang di ketuai Tengku di Kota London 

13. Raja - Raja Melayu yang ada  SEKARANG   PERLU  TAHU DAN BERTERIMA KASIH kepada rakyat kerana tanpa bantahan orang Melayu dan tanpa peranan yang di lakukan oleh  7 orang  WIRA MUAR  ketika itu  mungkin hari ini  tidak ada Raja - Raja lagi , justeru  rakyat PERLU  dihormati selalu  tambah pula TIADA  RAKYAT  TIADA  RAJA 

14.    Rakyat tidak membantah  penubuhan Jawatanhuasa Menyiasat Isu Pulau Batu Puteh  NAMUN  rata - rata  lebih senang jika dibentuk terus Royal Commission of Inquiry  ( RCI ) kerana ini AKAN  LEBIH  TULUS  DAN  TERBUKA dimana  tertuduh , Tun Dr. Mahathir  diberi peluang  menjawab SEMUA pertuduhan berkaitan isu tersebut 

15.  Oleh kerana isu Pulau Batu Putih  ditimbulkan semula seperti  'mayat di gali semula'  dari kubur maka rakyat  sedang menuntun sejauh mana Ismail Sabri Yaakob BERANI  BERTINDAK menubuhkan satu lagi Jawatankuasa Menyiasat atau RCI , atau beliau HANYA  seperti kerbau di cucuk hidung 

16.  Jika Kerajaan boleh menyiasat isu  Pulau Batu Puteh yang telah berlalu atas alasan 'MARUAH  NEGARA'  maka Kabinet juga harus bertindak adil menyiasat  SECARA  MENYELURUH perkara -  perkara berikut yang sering  dibangkit dan  menjadi perbualan  rakyat  kebelakagan  ini ; mereka mahu jawapan sebenar , BUKAN  'menyapu sampah dibawah permaidani'  atau 'do not sweep under the carpet' : 

i.  Bagaimana Singapura yang disatu ketika dahulu  HAK  Johor  , tapi  kini sudah  menjadi negara asing - siapa yang BERTANGGUNG  JAWAB ? 

ii.  Siapa yang mengarahkan Setiausaha Kerajaan Negeri Johor MELEPASKAN  Pulau Batu Puteh ke penjajah British 

iii.  Apakah benar Sultan Ibrahim PERNAH  MENGARAHKAN   Datuk Md Seth  MENGGAGALKAN   Rundingan Merdeka 

iv.  Siapa yang MENJUAL  ribuan ton pasir ke Singapura sehingga  sempadan negara tersebut menghampiri  Johor 

v.  Sanggupkah Pulau Kukup  DIPULANGKAN  semula kepada Kerajaan Johor setelah ianya dijadikan  'Tanah Sultan' atau 'Sultanate Land' 

vi.  Mengapa Sultan bersungguh - sungguh  mahukan  'Permenant Resident Status ' atau 'Malaysia As A Second Home' diberi kepada semua pembeli hartanah di Forest City 

vii.  Siasatan juga perlu dilakukan keatas projek melombong emas dan lain - lain logam di Tenggaroh - sebuah usahasama diantara Sultan Johor dengan sebuah syarikat awam Singapura atau  Public Listed Company , Southern Alliance Mining Limited dimana Sultan diberi saham percuma 15% dan TELAH  menerima 3juta sebagai pembayaran awal 

viii.  Siasatan juga PERLU dilakukan keatas syarikat Aras Kuasa  Sdn Bhd 

ix.  Rakyat juga BERHAK  TAHU  samada cukai beratus buah kereta kepunyaan  Sultan dan TMJ  telah  dibayar seperti rakyat biasa 

x.  Oleh kerana rakyat inginkan kepastian maka elok juga Jawatankuasa yang saya cadangkan ini siasat samada Sultan Johor sekarang benar - benar berketurunan Raja /Sultan Ali atau keturunan Temenggong Abdul Rahman yang bukan keturunan Raja tapi telah berpakat dengan penjajah British 

17.   JANGAN          CUBA         JOLOK

        SARANG        TEBUAN 

            dan 

        JANGAN         HANYA        NAMPAK

        KUMAN        DI SEBERANG        LAUTAN

        SEDANGKAN        GAJAH        DI DEPAN

        MATA        BUAT - BUAT       TAK NAMPAK 

              dan 

        JANGAN        BALING         BATU

        DI RUMAH        KACA 

Terserah kepada Ismail Sabri dan  Kabinet nya samada  BERANI  menubuhkan Jawatankuasa Khas  tersebut ; rakyat khasnya pengundi - pengundi di Melaka  PASTI  akan membuat penilian mereka 

Wassalam

Terima Kasih

MASUK KAN NAJIB KE PENJARA

 


Kenapa Najib masih bebas, soal Dr Mahathir

MEMBINGUNGKAN apabila Najib Razak bebas untuk bergerak ke mana-mana dalam negara dan mendapat layanan istimewa walaupun didapati bersalah melakukan rasuah, kata Dr Mahathir Mohamad hari ini.

“Kes ini adalah satu kes luar biasa. Najib ni nampak sihat. Boleh pergi ke Parlimen, boleh pergi ke sana sini berkempen, tetapi tidak sihat untuk dibicara dalam mahkamah. 

“Sekarang ini dia pula boleh dapat pasport balik pergi ke negara lain. Bukan sahaja itu, dah dapat pasport pula, boleh tangguh pula pasal dia nak berkempen. Ini saya tak tahu apa jenis pemerintahan ini,” kata Dr Mahathir dalam sidang media Pejuang yang disiarkan secara langsung di Facebook.

Minggu lepas, Mahkamah Rayuan membenarkan pasport Najib dikembalikan untuk sementara supaya beliau boleh ke ke Singapura untuk melawat anak perempuannya Nooryana Najwa yang sarat mengandung.

Bagaimanapun, Najib telah meminta permohonan mahkamah baharu untuk menangguhkan perjalanannya ke Singapura bagi membolehkan beliau memantau persiapan Umno untuk pilihan raya negeri Melaka.

Dr Mahathir turut mempersoalkan kenapa hukuman penjara terhadap Najib ditangguh sedangkan sudah disabitkan dan dijatuhkan hukuman oleh mahkamah. 

“Sepatutnya rayuan ini didengar pada bulan April, enam bulan lepas, sekarang sudah bulan Oktober, masih tak dengar rayuan lagi,” kata ahli Parlimen Langkawi.

Pada 28 Julai tahun lepas, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah mensabitkan bekas perdana menteri itu atas kesalahan pecah amanah, pengubahan wang haram dan penyalahgunaan kuasa, yang melibatkan wang berjumlah RM42 juta milik SRC, anak syarikat 1MDB.

Beliau dijatuhi hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta.

Najib sedang merayu sabitan itu dan dalam masa sama beliau juga berhadapan tuduhan jenayah yang lain. – 25 Oktober, 2021.


UNTUK NEGARA

SELAMAT

NAJIB

 WAJIB MASUK

PENJARA

KHALAS

UNTUK PAKATAN

MENANG PRU15

SLOGAN IALAH

MASUKKAN 

KLEPTO 

KE PENJARA

KHALAS


KAPIR JUAL TIMAH PAK LEBAI JUAL DOA

 KAPIR JUAL TIMAH

PAK LEBAI

 JUAL AIR DOA

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"RAMAI TAK SEDAR"

kapir jual air timah.. yang patut malu orang kapir.. orang islam patut malu lebai jual air doa harga yahudi.. khalas.. kah kah kah

KONSERT DI HARI MAULUD NABI ?

 KONSERT HARI

MAULUD NABI?

AMIN

BIAR BETUL

KAH KAH KAH
ISAP DALAM SEJUK

 
ISAP DALAM

SEJUK

AMINhamim commented on

 "PADAN MUKA"

Sham..tahun 80an dulu ramai mak nyah di Taiping, ada yang bercerita, bila melanggan mak nyah, mak nyah tu tanya, "biasa ke air cond? Air cond lebih seringgit"..Sham tau ke apa yang dimaksudkan dengan "air cond'


TOLAK BANDUAN

 
TOLAK CALON

BANDUAN

AMIN

Unknown commented on

 "DENGAR 

APA ATUK CAKAP"


Akhirnya ATUK juga terpaksa melalak. Apakan daya dah terlalu berusia. Mengapalah semua ini terjadi. Ayuh semua kita pastikan yang lAin menang asalkan jangan parti Clan Lanun