Sabtu, 16 Januari 2021

CONTOH PEMIMPIN NEGARA DUNIA KETIGA 

SATU CONTOH

PEMIMPIN NEGARA

DUNIA KETIGA

POLITIKUS INI KITA SOKONG


POLITIKUS INI

KITA WAJIB 

SOKONG

AMIN

Sambutan luar biasa,
 
Adun terpaksa henti
 
ujian Covid-19 murah


ADUN Bukit Gasing, Rajiv Rishyakaran mengumumkan bahawa klinik swasta yang mengambil bahagian akan menghentikan sementara ujian saringan Covid-19 yang dijalankan kerana mendapat sambutan luar biasa daripada orang ramai.

Beliau berkata bahawa orang ramai yang berkumpul di klinik telah membimbangkan orang ramai di sekitarnya.

“Dengan rasa berat hati, ketiga-tiga klinik rakan kongsi kami terpaksa menangguhkan ujian RM70 Covid-19 di premis mereka kerana banyak orang berkumpul untuk menjalani ujian.

“Ini menimbulkan kegelisahan kepada semua orang di sekitarnya,” katanya dalam catatan Facebook hari ini.

Rajiv memberi subsidi kepada golongan B40 di Bukit Gasing, di mana mereka hanya perlu membayar RM30 sementara beliau akan menambah baki RM40.

Hampir dua bulan Rajiv memulakan inisiatif tersebut dan menerima sekitar 100 orang untuk mendapatkan ujian RTK-AG.

Ketika ini, kos untuk menjalani ujian Covid-19 di sebuah kemudahan swasta  antara RM150 hingga RM180.

Menurut Rajiv, semua klinik yang menjalankan ujian Covid-19 inisiatif beliau itu diperakui oleh Kementerian Kesihatan.

Adun DAP itu turut berkata bahawa sangat mengecewakan apabila Kementerian Kesihatan enggan membuat ujian Covid-19 dengan harga berpatutan dan dapat diakses oleh semua orang. Beliau juga menjalin bekerjasama erat dengan klinik bagi akses ujian yang lebih aman. 

“Kami bekerjasama dengan rakan kongsi kami untuk menjadikan ujian dengan cara yang dapat menangani ramai orang, sehingga anda dapat mengakses ujian dalam lingkungan yang lebih aman. – 15 Januari, 2021

BANTU

ORANG RAMAI

AMIN

TIDAK SUSAHKAN

RAKYAT

AMIN

TAK PERLU

JANJI BIDADARI

AMIN

TAK PERLU

DITAKUT DENGAN

API NERAKA

KHALASAPA KATA KADIR JASIN

 


WAJIB CEPAT

WAJIB PANTAS

WAJIB CERHAS

AMIN

BUKAN LEMBAB

ATAU

SEMBAB

AMIN


Darurat mesti cepat bukan lambat

1. Kalau berita yang dilampirkan (di atas) ini benar, apa guna Darurat, Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan segala tok nenek SOP bersabit dengan wabak Covid-19 ini?

2. Bukankah Darurat bertujuan memberi kuasa dan kemudahan kepada kerajaan mengawal wabak ini dengan lebih cepat dan berkesan tanpa halangan dan gangguan?
 
3. Boleh jadi benar sistem kesihatan awam terbeban. Tapi bukankah kerajaan mempunyai kemudahan kesihatan sampingan seperti Kor Perubatan Tentera yang boleh digerakkan untuk tugas-tugas sivil?

4. Kerajaan boleh tukar guna hospital-hospital tentera dan berek-berek untuk merawat pesakit Covid atau membuka kemudahan perubatan tentera kepada orang awam untuk rawatan biasa.

5. Kalau kurang kenderaan seperti ambulans, kerajaan boleh melakukan “requisition” ke atas aset perubatan swasta dan persendirian. Dalam kefahaman saya, inilah kegunaan Darurat iaitu bagi memudah dan mempercepatkan tindakan mengawal dan menghapuskan Covid.

6. Sebaliknya kalau masalah yang sama terus berlaku dan keupayaan memerangi wabak ini tidak bertambah baik, jangan salahkan rakyat jelata jika mereka membuat kesimpulan bahawa Darurat ini adalah untuk menyelamatkan kerajaan Perikatan Nasional semata-mata.

7. Maaf kalau saya terlepas pandang tapi rasanya Jawatankuasa Khas pelbagai pihak yang dijanjikan belum lagi ditubuh walaupun Darurat sudah 4 hari berjalan. Dalam kefahaman saya juga, bila darurat kita kena cepat. Bukan macam tarian zapin yang lemah gemalai tapi macam cha cha cha atau rumba yang pantas dan cergas.
 
8. Di sinilah Jawatankuasa Khas yang dijanjikan itu boleh berfungsi sebagai badan bertindak tertinggi dengan kepakaran dan bidang kuasa yang luas. Ia juga boleh mengambil alih peranan kawal selia Parlimen yang telah digantung. Namun ini tidak pula bermakna Alhi Parlimen boleh goyang kaki, makan gaji buta atau meraba-raba dalam kegelapan dan tengah hari buta.

9. Bayangkan kalau kes macam ini boleh berlaku di bandar atau di tempat yang mudah komunikasi dan pengangkutan, apa halnya dengan rakyat jelata totok yang tinggal jauh di pedalaman?

10. Sepatutnya tanpa gangguan politik dan dengan kuasa darurat yang luas, Muhyiddin dan konco-konconya mempunyai peluang yang lebih besar menterjemahkan doa mereka yang berkumandang di udara sepanjang masa kepada gerak kerja yang berkesan. Lagi pun mereka merancang Darurat ini sudah lama.

Wallahuaklam.Terima kasih.


GERAK CERGAS

TANPA GANGGUAN

AMINGILA NUMBO

 


GILO NUMBO

Unknown commented on

 "TRUMP DI PECAT?"

Mmg itu mahunya. Lebih ramai meradang dgn amerika. Lebih banyak kacau bagus. Samseng paling bagus adalah yg tunggu disimpang jalan. Samseng paling cilaka cakap sana lain sini cakap lain. 

Lepas tu umum nombor bukan umum berapa nombor. Kawan sama kawan sudah mBergaduh...eh,kau x bagi nombor? Ikut nombor dia bagi tak cukup bilangan ahli dalam reban kita ni. Mengesyakki satu sama lain.

LAMBAT TAK PA - JANGAN DIA BAGI ANAK DAR BUNTING

 


LAMBAT TAKPA

JANGAN BAGI

ANAK DARA ORANG BUNTING

LAGI SUSAH

Unknown commented on

 "KHALWAT HARI KE 304"

Pagi pagi Baca suratkhabar, gwa dah geram. KJ cakap mesia Akan dapat vaksin pada Sept 2021. Tahun Lepas cakap Jan 2021. Jgn asyik temberang kat rakyat.

UNTUK PARA POLITIKUS

 POLITIKUS

PARA POLITIKUS
DARI SEMUA PARTI
PARA MENTERI
PARA YB
TELAH BERJANJI 
 DALAM KEMPEN
PILIHAN RAYA
UNTUK 
MEMBANTU 
RAKYAT YANG SUSAH

WAHAI POLITIKUS
TAK DAPAT BANTU
TAK MENGAPA
JANGAN RISAU
RAKYAT TAK MARAH

TAPI 
JANGAN SUSAHKAN RAKYAT
AMIN

SUCI JUJUR BERIMAN

 


RAWOT MUKA

SUCI JUJUR

 BERIMAN

panglimo potaseh commented on

 "KES BERTEPEK TEPEK"

Bila aku tingok rawot muka sadin Mappadulong, Totok ..yang tak de rasa malu dgn perlakuan jenayah bertepek-tepek ..penat aku mikirkan dimana kah letak KEMALUAN mereka ini ..


PERLU ADA OTAK

 


PERLU ADA OTAK

Unknown commented on

 "KES BERTEPEK TEPEK"

Untuk seseorang itu berfikir, satu keperluan yang perlu ada adalah seketul otak. Wak Pornorogol tu ada ke otak? Tak ada otak, tak boleh pikir. Tak boleh pikir, mulut mula cakap merepek. Khalas!

BEITA WAJIB DIBACA

 


WAJIB BACAKematian doktor selepas 16 hari divaksin sedang disiasat

MIAMI – Pihak berkuasa kesihatan sedang menyiasat kes seorang doktor di Florida yang meninggal dunia akibat gangguan darah yang sangat teruk selepas 16 hari menerima vaksin koronavirus Pfizer-BioNTech.

Dr Gregory Michael, pakar obstetrik dan ginekologi berusia 56 tahun dari Miami Beach, menerima vaksin di Pusat Perubatan Mount Sinai pada 18 Disember dan meninggal 16 hari kemudian akibat pendarahan otak, menurut isterinya Heidi Neckelmann dalam hantarannya di Facebook.

Tidak lama selepas menerima vaksin, Michael mengalami keadaan yang sangat serius yang dikenali sebagai trombositopenia iaitu imun akut, yang mencegah darahnya daripada membeku dengan betul.

Dalam satu kenyataan, Pfizer memberitahu, firmanya edang “secara aktif menyiasat” kes itu.

Pfizer berkata, ia percaya kematian Michael tidak ada kaitan dengan dengan vaksin”.

Kira-kira sembilan juta penduduk Amerika Syarikat telah menerima sekurang-kurangnya satu suntikan sama ada vaksin Pfizer-BioNTech atau Moderna.

Kira-kira sembilan juta orang di Amerika Syarikat telah menerima sekurang-kurangnya satu suntikan sama ada vaksin Pfizer-BioNTech atau Moderna.

Setakat ini, masalah serius yang dilaporkan adalah 29 kes anafilaksis, reaksi alergi yang teruk, tidak ada yang membawa maut.

Ramai orang mengalami kesan sampingan lain seperti sakit lengan, keletihan, sakit kepala atau demam, yang biasanya bersifat sementara.

Pejabat pemeriksa perubatan Miami-Dade County masih menyiasat kematian Michael dan laporan bedah siasatnya belum selesai, kata jurucakap Darren Caprara. 


AWAS

GELARAN BARU

 


POLITAIK

GELARAN  BARU

Unknown commented on 

"KENAPA POLITIKUS"

Pada hari ini mereka yg berada dibarisan depan politik negara elok digelar POLITAIK..yg gila nk jadi piem tu KEPALATAIK..

SAJJAD ATAU SAJAT ?

 SAJJAD ATAU SAJAT

panglimo potaseh commented on 

"JANGAN SIBUK 

DENGAN KOTE SAJAT"

Gwa tak hiran kok TaT gila2 nak chekop kote Tuan Hajjah Sajjad ..memang para TaT ni shiok ngentel kote Boijambu ..lu tak caya lu baca sindri laporan NUTOH BONTOT di pusat2 tahfeez ..

REMOTE TV NI APA?

 
REMOTE TV

INI LAWAK  APA?

Unknown commented on 

"MUHIDIN BERGELAR 

DIKTATOR"

Remote punya pasal Tv dapat nama...KAKAKAKAKAKAKAKAKKAKAKAKAKAKAKKAKAKAKAKAKKA


Unknown commented on 

"BETUL KE GELARAN INI"

Remote bagi arahan kat tv utk tukar siaran..last2 remote cakap TV Diktator...samada remote rosak atau bateri dah nak kong kali kong...tk pon remote dah nak kong..klau percaya juga sah bodoh...bodo2 taik pun bole buat baja...KAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKKAKAAK

TAK PERLU DARURAT PKP SUDAH CUCKUP

 


TAK PERLU

 DARURAT

PKP UDAH CUKUP

Unknown commented on

 "BETUL KE GELARAN INI"

Sian tokwan weii. Kau tt tak patut. Siap kau aku gantung gambar kau depan tapah dan tulis jangan jual petai pada orang ini.

sakai bangsar commented on 

"BETUL KE GELARAN INI"

oi tak ada surah ordinan darurat ka harta dan tanah boleh di rampas kerajaan opsss TT tiada harta dan tanah

SAYANG SEMUA MAKHLOK DAN HIDUPAN

 SAYANG SEMUA

MAHKLOK 

DAN HIDUPAN

Unknown commented on 

"JAKIM JANGAN SIBUK

 TANGKAP PONDAN"

TT dah mula sayang pondan...KAKAKAKAKAKAKAKAK


Unknown commented on

 "JANGAN SIBUK 

DENGAN KOTE SAJAT"

Gua dah cakap TT dah makin sayang kat Sajat...patut ler TT x kawin2..KAKAKAKAKKAKAKA

TERKINI TER NOWW TERBAHAYA

 


TERBAHAYA

CHINA MERAH

HUBAYA HUBAYA TONGKOL BERSABDA

 

HUBAYA HUBAYA

TONGOL BERSABDA

KAH KAH KAH

DAH LAMA

TONGKOL SENYAP

KAH KAH KAH

APA SUDAH JADI

KAH KAH KAH


Desak Zahid berundur tak ubah seperti pembangkang – Jamal

KUALA LUMPUR -Tindakan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Pontian, Mohd Helmi Buang mendesak  Ahmad Zahid Hamidi berundur daripada jawatan Presiden UMNO tidak ubah seperti kenyataan daripada pembangkang.

Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar,  Jamal Md Yunos menegaskan, pendirian sayap UMNO Bahagian itu mirip kehendak pemimpin Pakatan Harapan (PH) yang sebelum ini yang mahu Ahmad Zahid dihukum.

“Apa bezanya dengan parti-parti yang lain kalau dilihat DAP sendiri ada Lim Guan Eng, Lim Kit Siang dan Amanah, semuanya orang-orang lama, begitu juga Pejuang ada Dr Mahathir Mohamad dan juga Anwar Ibrahim.

“Ia amat mendukacitakan dan satu perbuatan tidak beradab kerana UMNO mempunyai sistem demokrasi yang mana pemilihan dilakukan setiap tiga tahun atau masa yang telah ditetapkan oleh Majlis Tertinggi UMNO,” katanya hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Mohd Helmi yang disiarkan di media semalam meminta Ahmad Zahid berehat daripada memimpin parti Melayu itu dengan rasa hormat.

Menurut Mohd Helmi, pendekatan pemimpin mesti ada perubahan yang ketara mengikut arus zaman.

Katanya, langkah berundur perlu turut sama dilakukan pemimpin-pemimpin UMNO lain yang sudah berpenggal-penggal memegang jawatan kepimpinan tertinggi, sekali gus memberi ruang dan peluang kepada generasi baharu menggalas tanggungjawab itu.

Dalam pada itu, Jamal tidak menolak kemungkinan gesaan berundur itu sebenarnya datang daripada pemimpin UMNO Bahagian Pontian sendiri.

“Perbuatan beliau ini bagi saya adalah menjurus kepada persepsi atau peranan seseorang yang menyuruh beliau mengeluarkan kenyataan tersebut,” dakwanya.

Susulan gesaan itu juga, pemimpin sayap UMNO Bahagian itu perlu melepaskan jawatannya terlebih dahulu sebelum menyuruh pemimpin veteran dalam UMNO menuruti kehendaknya.

“Sebagai seorang pemimpin kena menghormati sistem demokrasi di mana yang menang bertanding dalam parti perlu meneruskan tugas beliau sehingga pemilihan akan datang.

“Bayangkan kalau ada kepimpinan di peringkat bahagian beliau membuat kenyataan media minta beliau juga berundur kerana tidak ada apa-apa yang dilakukan oleh beliau sebagai Pemuda di peringkat bahagian beliau,” tegasnya.

Jamal percaya gesaan yang dibuat oleh Mohd Helmi itu tidak mewakili sayap UMNO itu, apatah lagi tidak mencermin pendirian rasmi parti itu.

“Perbuatan beliau ini sangat memalukan lebih-lebih lagi di saat akhir untuk negara kita berhadapan dengan pelbagai cabaran termasuk Covid-19, bencana banjir dan sebagainya.

“Bagi saya  Zahid perlu menggalas tanggungjawab sebagai presiden parti hingga pemilihan akan datang kerana kemenangan beliau adalah hasil daripada sokongan ahli-ahli parti,” katanya lagi. –


BILA MUSUH

BERGADUH

KITA SENANG HATI

AMIN

MUSUH KEPADA

MUSUH KITA

ADALAH KAWAN KITA

KHALAS
MEDIA JADI HAPRAK LAGI

 


WOIT

SEBUTLAH NAMA

DATUK SERI MANA

AMIN

ADA RATUS RIBU

DATUK SERI

KAH KAH KAH

ADA DUDUK 

DI SEGAMBUT

KAH KAH KAH

DI BUKIT BELACAN

KAH KAH KAH

DI BUKIT TINGGI

KAH KAH KAH

YANG MANA SATU

KHALASDatuk Seri ditangkap cabul anak perempuan sejak 10 tahun lalu

KUALA LUMPUR – Polis menahan seorang Datuk Seri yang disyaki mencabul anak perempuannya lebih sedekad.

Suspek ditahan di rumahnya di Taman Kosmo Jaya di sini pada jam 3 petang selepas mangsa yang berusia 20 tahun itu membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi semalam kerana tidak tahan menjadi mangsa kepada ayahnya itu.

“Mangsa mendakwa kali terakhir diganggu bapanya di ruang tamu pada 9 Januari lalu sekitar jam 11.45 malam semasa hendak tidur di biliknya.

“Remaja (mangsa) sering diganggu suspek dengan alasan mukanya mirip wajah arwah ibunya,” kata sumber itu.

Difahamkan, suspek akan memasuki bilik mangsa dan setelah menyedari mangsa sudah tidur dia akan terus memeluk, mencium serta memasukkan jari pada bahagian sulitnya.

Menurut sumber itu, suspek juga didakwa tidak akan menjaga kebajikan dan keperluan harian mangsa dan adik-beradiknya jika mesej serta panggilannya tidak dilayan.

“Suspek juga telah mengaut segala harta yang ditinggalkan arwah ibu mangsa.

“Mangsa juga dikatakan telah cuba memberitahu masalah gangguan ini kepada arwah ibu ketika masih hidup namun tidak dipercayai dakwaan anaknya, dan mangsa tidak tergamak untuk mencetuskan pergaduhan dan perpecahan dalam keluarga.

“Selain itu, mangsa juga mendakwa dia dan adik beradiknya pernah dipukul suspek,” ujarnya.

Difahamkan, mangsa membuat laporan polis bagi melindungi dirinya daripada suspek yang dipercayai akan bertindak agresif. 


SILA BANTU

DATUK SERI INI

AMIN

TUNJUKKAN

MANA JALAN PUDU

KAH KAH KAH

MANA LORONG

HAJI TAIB

KAH KAH KAH

TAK PERLU CUCUK 

ANU ANAK

KAH KAH KAH

HANYA PERLU ADA

50 RINGGIT

AMINPUTUSKAN NAFAS GEROMBOLAN

 PUTUSKAN NAFAS

GEROMBOLANUnknown commented on

 "ZAHID DIUNDURKAN"

Didalam peperangan atau perancangan project tidak kira apa sekali pun untuk mematahkan atau purge pergerakan atau pelaksanaan musuh adalah........memutuskan 'supply line' atau 'lifeline'. What exactly is that you asked? Di medan perang troopers dan brigade apa pun engineers atau artillery akan memerlukan support supply line seperti perkakasan, spare parts components, weaponry and ammunitions dan yang paling utama adalah ubatan dan makanan dimana askar askar sehebat mana pun akan hilang daya tenaga dan fikiran tanpa ayer dan makanan (causing hallucination ie. seeing a mirage). 


So ada apa kena mengena dengan tajuk ini anda soal? Well, andai dari kemenangan GE14 UMNO dah diharamkan setelah Zahid datang berjumpa Tun M ketika PM7 dan di hancurkan saluran kewangan (bukan acah acah jer) maka UMNO akan jadi UMNO3 setelah diharamkan dan gerombolan di terajangkan secara keras....and it all can be RESTARTED/REBOOT FRESH....but now it is so messy that shits hit the fan everybody got hit! Tapi gua caya OT95 tuh masih bergeliga the brain function just as a 59 years old would and he will come up with something. He will not stop unless he is 6 feet under...salute pada Tun M.

KENAPA POLITIKUS

 


KENAPA POLITIKUS

PERANGAI MACAM

TIKUS

Awaiting moderation

hamim commented on

 "UNITED FRONT BARU

 AKAN MUNCUL"

TT, kenapa ahli politik digelar atau dipanggil POLITIKUS? kerana gelaran itulah kebanyakan mereka melakukan kerosakan seperti TIKUS, tidakkah ada gelaran yang baik baik....tapi nak gelar apa ye????

FAIL DIJAGA RAPI

 


FAIL DIJAGA RAPI

Unknown commented on

 "UNITED FRONT BARU 

AKAN MUNCUL"

Kaw Tim dengan geng Makamah....

bila berjaya fail akan dijaga dengan rapi ....KAKAKAKAKAKAKAKKAKAAKAKKAAKAKAK

KES BERTEPEK TEPEK

 


KES 

BERTEPEK TEPEK

Syed Alwi Aljufri commented on

 "ZAHID DIUNDURKAN"

Nak berundur macam mana kes-kes mahkamah bertepek-tepek ‼️ Muka Wak Jahit dah hilang seri semenjak akhir-akhir ini,,maklum saja banyak fikiran ‼️ Khalas

TRUMP DI PECAT?TRUMP 

DIPECAT ?

Unknown commented on 

"SEPULUH HARI 

LAGI NAK PERANG KE ?"

Haha..inilah legasi orang lengit Terum. Lagi 9 hari diantara Iran, Hezbullah diLubnan, Palestin, Syria, Afghanistan dan Iraq ada yg akan kena kaw2. Alt-Right, QAnon, KKK, Proud Boys akan pukul gendang untuk Terum dan penyokong2 nya. TT, lu masih sapot Terum lg ke?

BERKHALWAT HARI KE 305

 
KHALWAT KE 305

SABTU 16/1/2021

KITA MASUK KE HARI 305
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 4

NEGARA DALAM GAWAT
TAK NAMPAK 
JALAN PENYELESAIAN
POLITIKUS MASIH
BUAT HURU HARA

EKONOMI BURUK
SERANGAN KOBID
BELUM BERJAYA DIPATAHKAN
POLITIK KACAU BILAU
AMIN

DI AMERIKA
TRUMP AKAN DIPECAT
UNTUK KALI KE DUA

PAGI INI HOKKIEN LEMAU
TAK CERIA
MATA HARI TAK ADA
KUALA LUMPUR MALAP

JANTAN BERSUARA JAUH
YANG LANTANG GAGAK
AMIN

BRO
ILMU YANG KITA ADA
KALAU TIDAK DIGUNAKAN
UNTUK KEBAIKAN RAMAI
TAKDA GUNANYA

BRO
GUNAKAN ILMU
UNTUK PENCERAHAN RAMAI

BRO
PAGI INI MULAKAN
DENGAN SENYUM
JIKA MERASA SEDIH
BAYANGKAN SEDIH DULU
BAGAIMANA
LU DAPAT LAWAN

SEKARANG SENYUMLAH
KERANA HARI
INI KITA DILAHIRKAN
UNTUK MEMBUAT
KEBAIKKAN

BRO
TAHUN 2021
LARIKAN DIRI DARI
SOSOK YANG NEGATIF
TUMPU PADA MEMBUAT BAIK

MINDA KITA
AKAN PERCAYA APA
YANG KITA FIKIRKAN
FIKIRKAN KEBAIKKAN
FIKIRKAN SILATUL RAHIM
FIKRKAN KASEH SAYANG
FIKIRKAN PENCERAHAN

BRO
KALAU LU INGAT
LU KECIL SANGAT 
NAK UBAH MALAYSIA
CUBA TIDUR DENGAN NYAMUK

KALAU
MATA DI BALAS MATA
KITA SEMUA BUTA

BRO
KADANG KALA
KITA SENYAP TAK MENJAWAB
INI 
ADALAH JAWAPAN TERBAIK

BRO
KITA HIDUP BUKAN
NAK JADI LEBIH BAIK
DARI MAMAT SEBELAH
TAPI JADI LEBIH BAIK
DARI KITA 
PETANG KELMARIN

JIKA MASALAH ITU
BOLEH DISELESAIKAN
JANGAN JADI RISAU

BRO
BERSIHKAN MINDA
DARI CEMBURU
DARI PENTING DIRI SENDIRI
DARI MARAH GILA BABI
KITA AKAN HILANG KAWALAN
HILANG  PERHITUNGAN

JUJUR
SIKAP PALING BAIK
TAK ADA ORANG
NAK BUKA TEMBELANG KITA

BRO
AMBIL SIKAP YAKIN BOLEH
LU AKAN RASA SELESA
AMIN

LAKUKAN  SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT