Isnin, 22 Jun 2020

BAHAYA BINI ORE - JANGE GE GEBAHAYA GEGE 

BINI ORE

AMBIL ALIH KERAJAAN SEKARANG
APA  BERLAKU

SEKARANG TAK

PATUT BERLAKU

SEMUA KERANA

KENA TIPU

I GOT DE NUMBO

KOMENTAR

SATU PENGAJARN 
YANG aMAT MAHAL
RAKYAT WAJIB BAYAR
DIPAKSA MEMBAYAR

KINI GEROMBOLAN
PENYAMUN KLEPTOKRASI
DATANG KEMBALI

INI BERLAKU KERANA
DAP DAN AMANAH
KERANA PERCAYA CAKAP
ANWAR IBRAHIM
YANG KLIM DIA ADA
JUMLAH YANG BESAR
UNTUK TUBUH KERAJAAN

SATU KESILAPAN SAPERTI INI
JAWABNYA
MEMBAWA KERUGIAN
MEMBAWA MUDARAT 
KEPADA SATU GENERASI

AWAS 
SOSOK PAKAI JUBAH
SOSOK BACA KHUTUBAH
SOSOK KELUAR AYAT SUCI
SOSOK  KELUAR HADIS
SOSOK RUJUK 
ULAMAK INI
ULAMAK ITU

APA YANG BERLAKU
SEMENJAK  DUA TAHUN INI
ADALAH
SATU PENGAJARAN
UNTUK SEMUA RAKYAT 
ANAK SEMUA BANGSA
BANGSA SEMUA AGAMA
WASPADA 
AMIN

Ambil alih kuasa, keutamaan Pakatan pada masa ini


SEBAGAI salah seorang pendukung Pakatan Harapan, kemelut ‘siapa calon PM’ mutakhir ini menyesakkan saya. Sedih melihat PH tidak kemana-mana dalam krisis politik pasca ‘Sheraton’.

Kami yang bergerak sebagai Pakatan Harapan yang menggabungkan PKR, Amanah, DAP dan Bersatu pernah bertungkus-lumus untuk menjatuhkan Umno/BN dalam PRU-14.

Meskipun ada sesetengah orang melihat PH lawan BN dalam PRU14 adalah soal perebutan kuasa, saya melihat ia lebih dari itu. Kemenangan PH bagi saya bermakna permulaan baru untuk meletak semula hala tuju kepimpinan negara ke landasan ekonomi dan sosial yang betul.

Ia juga bermakna menjunjung semula suara rakyat dalam konteks demokrasi setelah sekian lama ia ditempangkan dan diratah oleh pemimpin-pemimpin terdahulu sejak 60 tahun lalu.

Dalam kemelut politik, ada rakan-rakan berpendapat bahawa PH usah terburu-buru dalam mengambil alih semula Putrajaya. Tetapi barang harus diingat, kemenangan PH adalah atas mandat rakyat.

Saya fikir PH tidak boleh merelakan rampasan kuasa yang berlaku sejak Februari lalu dibiarkan begitu sahaja. PH harus mengambil alih semula kuasa yang telah diberikan oleh rakyat demi kebaikan umum.

Kuasa yang digunakan dengan baik akan membantu rakyat, sebaliknya salah guna kuasa menganiaya rakyat. Polisi PH perlu diteruskan. Ambil alih amanah kuasa yang telah diberikan oleh rakyat merupakan suatu perkara keutamaan PH pada masa ini.

Sekiranya ada isu yang mengganggu fokus PH, ia harus diselesaikan segera bagi merealisasikan keutamaan ini.

Barangkali ada yang mengemukakan pelbagai hujah yang menyebabkan proses PH mengambil alih kuasa tertangguh atau tersekat-sekat. Contohnya seperti timbang tara nama calon perdana menteri.

Namun saya fikir ia tidak boleh mengheret masa kita untuk mengambil alih kuasa.

Jika satu ketika dahulu kita pernah berhujah bahawa ke’gila’an PH menguasai Putrajaya adalah untuk mengambil kuasa dari orang ‘gila’ yang memimpin Malaysia, saya fikir pada kali ini adalah lebih merbahaya.

Setelah rakyat menolak pemimpin kleptokrat dalam PRU lalu, kini dibawah kerajaan pimpinan Perikatan Nasional (PN) kita saksikan parti serta para pemimpin yang korup dan telah ditolak oleh rakyat kembali ke tampuk kuasa.

Adakah anda fikir para kleptokrat ini akan ‘buat bodoh’ sahaja selepas mereka diberikan nyawa semula terutamanya melalui pembahagian jawatan-jawatan GLC oleh kerajaan PN? Saya tidak fikir begitu.

Mereka akan kembali dengan lebih buas dan garang lagi. Lihat sahaja bagaimana individu yang dilihat sebagai ‘jerung’ terlepas satu demi satu dalam masa kurang 6 bulan kerajaan PN di tampuk kuasa dan berkongsi kuasa dengan parti mereka.

Dalam keadaan ekonomi yang sangat mencabar pasca Covid-19, sekian banyaknya rakyat yang bakal kehilangan kerja, ditambah kedudukan politik PN dan partinya yang tidak stabil, jerung-jerung ini bakal bertindak lebih ganas lagi.

Maaf cakap, dengan ura-ura kemungkinan berlaku pilihan raya dalam masa terdekat, saya tidak fikir ia sebagai satu pilihan terbaik.

Bagi mereka yang melihat aspek kesan ekonomi lebih-lebih lagi pada saat kita masih ‘berperang’ dengan pendemik Covid-19, pilihan raya bukanlah jalan terbaik. Silap-silap haribulan, belum sehari kita mula berkempen, jangkitan Covid-19 mengganas kembali.

Satu sudut lain, apakah jaminan kerajaan yang dijolok dengan gelaran ‘tebuk atap’ ini tidak memanipulasi semahu-mahunya untuk mengekalkan kuasa mereka? Bagi saya prediksi ini adalah yang paling mengerikan.

Sebab itu bagi saya, usaha untuk mengambil alih kuasa adalah keutamaan atau ‘aulawiyat’ yang perlu menjadi keutamaan PH dan mesti disegerakan pada masa ini.

Segala isu-isu berbangkit perlu ditangani segera bagi mengelakkan mudarat yang lebih besar yang bakal menimpa rakyat dan negara tatkala kleptokrat mula bertapak semula di tampuk kuasa.

Maaf cakap, kita tak boleh berlengah lagi. Kerana masa berbaki yang tinggal buat kita adalah ‘tidak ada masa’! – 20 Jun, 2020.

Tulisan Yb Sheikh Omar


NASI DAH

JADI KERAK

KAH KAH KAH

BUY SEX TONTOWIBUY SEX GERMAN

TONTOWI

ABAM JANTAN 

GUMBIRA
Kak Wan dan Izzah tahu yang Gotu2.
kahkahkah 
Adakah Abam Bisex? 
Wallahualam...
 kena tanya bini hamzah, 
rawter, dah saiful 
on 
ANWAR 
KACAU ISTERI
Publish | Delete | Spam
ShitMool
at 18:34

Ban

KENAPA ANWAR SENYAPSENYAP LENYAP
SENYAP ertinya muak, mual, bosan dan menyampah. Maki-hamunlah, cacilah, fitnah dan cakaplah kenapa Atok tak mati-mati lagi. Semakin banyak kau menghina orang tua itu, semakin ramai orang senyap. Muhyidin dan geng katak purunya, tahu erti SENYAP ini. 

Mereka tahu kesan akibat geng SENYAP ini. Sebab itu mereka pun senyap, tiada menyerang macam geng desperado. Jadi,.biarkan si luncai terjun dengan.labu-labunya. Tiada siapa peduli. Mskilah dan kutuklah sesuka hati kamu. Kamu akan lihat kesannya nanti di PRU15. 
on
 ANWAR NAJIB
 SERUPA
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 22/06/20

Nie

TAK CETAK DUIT ?DARI MANA

DUIT DATANG

BILA NEGARA TAK ADA DUIT
KERAJAAN BOLEH NAIK CUKAI
KERAJAAN BOLEH JUAL BON
KERJAAN BOLEH PINJAM DARI
BANK DUNIA
BOLEH PINJAM DARI IMFADA  LAGI

CARA LAIN ?

KAH KAH KAHKenapa kerajaan tak cetak wang untuk atasi impak Covid-19?

Ekoran kesan Covid-19 yang buat julung kalinya melanda dunia, kerajaan di seluruh dunia – termasuk Malaysia – terpaksa meningkatkan perbelanjaan dengan meminjam atau mengeluarkan hutang awam. Tetapi adakah ini perlu? Tidak bolehkah kerajaan mencetak wang untuk diagihkan bagaikan wang dari helikopter agar setiap orang mempunyai wang untuk berdepan ekonomi sedang merudum?

Meskipun kerajaan boleh mencetak wang, namun tidak bermakna ia boleh berbuat demikian dengan sewenang-wenangnya.

Pada prinsipnya, mencetak wang untuk meningkatkan perbelanjaan bagi mengelakkan berhutang tidak wajar dalam keadaan mata wang negara mengalami penyusutan ketara dalam beberapa tahun kebelakangan ini.KERAJAAN TAK

CETAK DUIT 

MUSTAHIL

CETAK DUIT

KAH KAH KAH

KERAJAAN 

HANYA BUAT

QUANTITATIVE

EASING

KAH KAH KAH

REST MI KES

MI LORD

KAH KAH KAH

ANWAR KACAU ISTERI


DARI FILE

MALAYSIA KINI
2I OGOS 2008
Kacau isteri: Anwar ancam saman Hamzah RM10 juta

 Gara-gara mendakwa calon PKR Anwar Ibrahim pernah "mengacau" dan "ingin ambil kesempatan" terhadap isterinya, seorang timbalan menteri bakal berdepan tindakan saman fitnah dengan jumlah RM10 juta.

Timbalan menteri perumahan dan kerajaan tempatan dilaporkan berkata pemilih di kawasan parlimen Permatang Pauh tidak wajar mengundi Anwar dalam pilihanraya kecil 26 Ogos ini.

Menurut peguam Anwar, kenyataan Hamzah Zainuddin dilaporkan oleh akhbar berbahasa Cina, Kwong Wah Jit Poh kelmarin.

Surat tuntutan itu menyebut, kenyataan timbalan menteri itu membawa maksud secara langsung atau tidak langsung memberi gambaran bahawa Anwar pernah terlibat dengan kegiatan seks haram atau mempunyai tabiat suka berbuat demikian, seorang lelaki yang berakhlak rendah, lelaki yang tidak mempunyai nilai-nilai Islam, dan mempunyai perwatakan buruk.

Anwar beranggapan, kenyataan Hamzah itu sebagai sangat cuai, tidak bertanggungjawab, dengan sengaja dan berniat jahat merendah-rendahkannya di mata orang ramai sehingga boleh menimbulkan kebencian dan penghinaan mereka.

Bekas timbalan perdana menteri juga, menurut surat peguam itu lagi, berkata kenyataan Hamzah berniat jahat, satu bentuk penyelewengan fakta yang menunjukkan akhlaknya buruk demi merosakkan imejnya dan mencari publisiti murahan.

Selain menuntut penarikan kembali kenyataan itu, Hazmah juga dikehendaki memohon maaf mengikut kata-kata peguam berkenaan di akhbar-akhbar pilihan Anwar dan tidak lagi mengulangi kenyataan seumpama itu.

Menurut satu kenyataan PKR hari ini, surat tuntutan Anwar itu telah dikirim melalui faksimili kepada pejabat rasmi Hamzah di Putrjaya jam 5.30 petang semalam.


KAH KAH KAH

REST MI KES

MI LORAD

KAH KAH KAH


TAHNIAH DAP AMANAH

TAHNIAH DAP

DAN AMANAH

TAPI APA ? 


DAP, Amanah ikrar utamakan rakyat

WALAU Pakatan Harapan (PH) masih buntu siapa yang perlu dicalonkan sebagai perdana menteri, Amanah dan DAP berjanji akan terus melaksanakan tugas sebagai pembangkang untuk memperjuangkan mandat rakyat.

Presiden Amanah Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng dalam satu kenyataan bersama hari ini berkata PH perlu menjadi suara rakyat dan memastikan Perikatan Nasional (PN) menggunakan dana kerajaan dengan sebaiknya dalam menangani kesan wabak Covid-19.

TAPI

HATI HATI

JAGA JAGA

JANGAN KENA

TIPU SEKALI

LAGI OLEH 

PEMIMPIN ISLAM

ANWAR IBRAHIM

KAH KAH KAH

KEBENARAN SAMPAI


KEBENARAN 

SAMPAI

anwar punca kerajaan PH jatuh. 
Makin ramai yang sedar. 
Anwar ialah liabiliti PH... 
on 
SEMUA CABUT 
TINGGALKAN ANWAR
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 20/06/20

di

JANGAN BUAT FITNAH

JANGAN 

BUAT FITNAH
Aug 21, 2008 - anwar ibrahim and hamzah zainuddin and permatang pauh Dalam suratnya semalam, peguam tokoh PKR itu Sankara Nair menuntut Hamzah 
Abam,seorg Islam 
yg syumul kacau bini dia
 on 
INI DIA RUPANYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 20/06/20


KELUAR PAKATAN

KELUAR PAKATAN
Nie omputih panggil mexican standoff. Bulan 10 umno akan ranjit yiddin,xnak undi blajawan. Parlimen akan bubar sndri,yiddin akan jadi hopeless xleh wat apa2. Umno awal2 lg dah bgtau nak election. Anwar tgh deal dgn yiddin nie, 
tp persoalannya org bersatu dgn kartel azmin mau ke terima anwar. Dap amanah kene baca nie,sbelum apa2 lebij baik umum kluor PH. No point nak duk dlm PH anwar claim PH tu dia punya.
 on 
APA MAKNA BERITA
 SETIA PADA MADEY
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 22/06/20

lagi

JAM 10 PAGI


JAM 10 PAGI


JUAL AGAMA NIAGA KEDUA TERTUA


JUAL AGAMA

NIAGA KEDUA

 TERTUA
pemimpin islam selalu jadi imam selalu baca kutubah tapi menipu. buat malu islam. jangan marahkan islam.. marah kan org islam yg tunggang agama macam abam 
on 
PEMIMPIN 
ISLAM DIHINA
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 22/06/20

S

ABAM RENDAH DIRI


BONTOT PUN OK
Betul tu ..Abam tak gila tapi rendah diri ..Abam tak nak jawatan dapat PM pong jadi lah ..Abam tak de hal dgn pantat dapat lobang bontot pong OK .. 
on 
DULU GILA
 SEKARANG SIUMAN
panglimo potaseh
on 22/06/20


Did

BAGAIMANA DENGAN PETRABAGAIMANA

DENGAN PETRA 
Kebenaran yang sebenar 
ialah percaya kewujudan Allah. 
on 
SEMUA CABUT
 TINGGALKAN ANWAR
Publish | Delete | Spam
Nazaruddin si Hamba Allah
on 21/06/20

M


ANWAR CALON GAGAL

CALON GAGAL

DICALON

TAK ADA

SOKONGAN 


Usaha calonkan Anwar jadi PM gagal

KUALA LUMPUR – DAP dan Parti Amanah Negara (PAN) mendedahkan pilihan pertama Pakatan Harapan (PH) untuk mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri tidak berjaya mendapat sokongan bagi membentuk kerajaan.


TAK PERLU

DEDAH LAH

PERKARA INI

SEMUA ORANG

UDAH TAU

KAH KAH KAH


PEMIMPIN ISLAM DIHINA
CISSS

DURHAKA KAU

ABANG JO

BERANI KAU

HINA 

PEMIMPIN ISLAM


Ketua Menteri Sarawak enggan jumpa Anwar di Kuching, kata sumber

KETUA Menteri Sarawak Abang Johari Openg dilapor memalukan Anwar Ibrahim apabila presiden PKR itu berada di Kuching pada Selasa dengan harapan mendapatkan sokongan untuk menjadi perdana menteri kesembilan, kata sumber.

Sumber-sumber dari kerajaan pemerintah Gabungan Parti Sarawak (GPS) dan PKR Sarawak memberitahu The Malaysian Insight bahawa Anwar tiba di Kuching menerusi satu penerbangan disewa untuk bertemu Abang Johari.

Tetapi mereka mendakwa Abang Johari enggan bertemu Anwar.

Tidak pasti sebab Abang Johari enggan berjumpa Anwar tetapi satu sumber PKR berkata ia mempunyai kaitan dengan pendirian GPS.

“Kenapa Anwar sanggup datang, itu saya tidak pasti. Kita semua tahu apa syarat GPS (jika mahu bersekutu) dan tidak mungkin Anwar akan mendapat sokongan mereka.

“GPS mempunyai dua syarat yang tidak boleh dibincang iaitu tiada DAP dan bukan Anwar sebagai perdana menteri.

“Adakah ini usaha terakhir? Mungkin,” kata sumber itu.

Abang Johari sebelum ini pernah berkata bahawa GPS tidak akan menyokong kerajaan persekutuan jika DAP sebahagian daripadanya.

“Kami tidak boleh bekerja dengan DAP,” katanya.

GPS juga tidak percaya kepada DAP yang mahu membuang mereka dari berkuasa pada pilihan raya negeri.

Bagaimanapun Abang Johari tidak pernah membuat kenyataan terbuka bagi menjelaskan sebab GPS tidak menyokong Anwar sebagai perdana menteri.

Kunjungan Anwar ke Kuching disusuli dengan dakwaan pemimpin DAP dan Amanah bahawa beliau gagal mendapatkan sokongan GPS untuk menjadi perdana menteri.

Jika Anwar berjaya mendapat sokongan GPS, Anwar yang sudah mendapat 96 sokongan ahli Parlimen, akan mendapat tambahan 17 sokongan ahli Parlimen dari negeri Borneo itu.

Ini akan menjamin kedudukan beliau untuk menjadi perdana menteri.

Jumlah minimum kerusi yang diperlukan untuk membentuk kerajaan Persekutuan adalah 112 daripada 222 kerusi Parlimen.

GPS dibentuk dengan gabungan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Parti Rakyat Sarawak (PRS), the Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) dan Parti Demoktratik Progresif (PDP).

Sumber berkata lawatan Anwar itu mengundang rasa kurang senang dalam kalangan parti kerana tiada pemimpin PKR dimaklumkan tentang perkara itu.

“Saya fikir Larry juga tidak tahu,” kata sumber itu merujuk kepada Pengerusi PKR Sarawak yang baharu, Larry Sng.

Ketua Penerangan PKR Sarawak Abun Sui juga tidak mengetahui tentang kunjungan Anwar.

Malah Timbalan Ketua Menteri James Masing yang juga Presiden PRS berkata beliau tidak mengetahui tentang kunjungan itu.

Kunjungan Anwar untuk melobi Abang Johari berlaku ketika Pakatan Harapan bersedia untuk mendapatkan semula kuasa sama ada menerusi pilihan raya awal atau perubahan kerusi Parlimen.

PKR ketika ini bertelagah dengan sekutunya dalam Pakatan, DAP dan Amanah yang mahu Dr Mahathir Mohamad menjadi perdana menteri bagi berdepan Perikatan Nasional dalam pilihan raya.

PKR bagaimanapun menolak sebarang usul menamakan Dr Mahathir sebagai perdana menteri.

Namun parti itu terbuka untuk berbincang dengan semua parti termasuk Dr Mahathir bagi menyelamatkan negara. – 21 Jun, 2020. KAH KAH KAH

ANWAR GI

SENYAP SENYAP

PENTASKAN

SANDIWARA

UNTUK TIPU

MAT SABU 

LIM GUANG ENG

SEKALI LAGI

KAH KAH KAH

YB NIK NAZMI

YB CHAN LI KANG

WAJIB PERGI

KE KUCHING

HAJAR CARA

BUDI BAHASA

PADA 

MAT DAYAK

KAH KAH KAH

BAGI TAU

MAT DAYAK

AMERIKA 

YANG KAPIR PUN

SAMBUT HEBAT

PEMIMPIN ISLAM

KAH KAH KAH