Sabtu, 11 Oktober 2014

ROSMAH DAPAT BERAPA JUTA?

BAJET 2015: PENGHARAPAN YANG KECUNDANG

Setiap tahun rakyat Kelantan termanggu di depan televisyen melihat Menteri Kewangan membentangkan belanjawan. Pengharapan yang cukup tinggi untuk melihat sesuatu mengalir ke bumi Kelantan.

Tahun ini sekali lagi bajet yang kononnya untuk rakyat mengecewakan rakyat Kelantan. Di saat rakyat Sabah mendapat manfaatnya bila PM mengumumkan pembinaan lebuhraya Borneo sejauh 1000 kilometer lebih. Rakyat Kelantan masih bergelut dengan lebuhraya maut.

Lebih memeritkan, disaat hasil bumi Kelantan yang disedut secara rakus oleh Petronas seolah kami ini umpama  tidak mempunyai apa-apa hak yang sewajarnya.

Dato Mustapha Mohd yang juga Menteri penuh dalam kabinet Najib seakan mengiyakan dan membiarkan Kelantan diperlakukan sedemikian.

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Kelantan melihat situasi ini dengan cukup serius. Adakah hanya kerana perbezaan politik yang berlainan, Kerajaan Pusat menafikan hak rakyat Kelantan? Apakah rakyat Kelantan tidak mempunyai maruah sehingga begitu teganya Kerajaan Pusat mempermainkannya.

Selain lebuhraya, rakyat Kelantan juga melihat isu Royalti dan menaiktaraf Lapangan Sultan Ismail sepatutnya diberikan keutamaan dan hak yang sepatutnya. Namun seperti tahun-tahun sebelumnya ia hanya mimpi.

SAMM Kelantan berjanji, akan bersama-sama rakyat Kelantan mengembeleng tenaga untuk menuntut hak ini. Hak yang dinafikan oleh rejim zalim BN.

Hj Osama
Penyelaras SAMM Kelantan-----------

DI MERCU ISLAM


KOMENTAR
contoh terbaik
berita tipu melayu
kalau hanya dengan
adanya kilang cetak quran
maka islam di mercu
maka pakistan adalah
negara mercu paliang tinggi
setiap buju ada kilang cetak quran

kalau hanya ada kilang cetak
buku sains di malaysia
maka ertinya malaysia
di mercu kegemilangan sains

kalau ada kilang cetak
buku perubatan
maka ertinya malaysia
negara unggul dalam perubatan

hampeh!
ini semua nak bodohkan melayu

Pusat Percetakan Al-Quran mercu tanda baharu syiar Islam di Malaysia

KUALA LUMPUR: Pusat Percetakan Al-Quran yang bakal dibina di Putrajaya bakal menjadi mercu tanda baharu kepada Malaysia sebagai negara Islam yang menyebarluaskan syiar Islam di dunia.KAH KAH KAH
woit
kalau malaysia 
yang cibai ini
di mercu islam
bayangkan negara
yang tidak di mercu islam
cibai macam apa agaknya

KAH KAH KAH

----------

JENG JENG JENG - BETUL KE INI?


Peguam kanan beri keterangan kes salah laku Cecil Abraham hari ini


Seorang peguam terkemuka dijangka dipanggil dalam prosiding tatatertib yang sedang berlangsung terhadap peguam korporat Cecil Abraham kerana salah laku profesional selepas didakwa menyediakan kenyataan bersumpah yang menjadi pertikaian berhubung kes pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu.
Sumber memberitahu The Malaysian Insider, peguam pakar dalam kes sivil itu ialah antara lima orang saksi dalam prosiding yang dibuat susulan aduan Majlis Peguam terhadap Abraham kerana tanpa tauliah menyediakan akuan bersumpah (SD) untuk mendiang P Balasubramaniam.
Difahamkan peguam yang dijangka dipanggil memberi keterangan hari ini adalah saksi utama berkaitan dengan SD kontroversi itu.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/peguam-kanan-beri-keterangan-kes-salah-laku-cecil-abraham-hari-ini#sthash.Pcc5Bosr.dpufJENG JENG

 JENG
woit
betul ke berita ini
atau hanya
hot hot ciken shit

nak sedapkan hati rakyat


KAH KAH KAH

------------

CAKAP SENANG - TOK EZIHalang Oktoberfest di Melaka

 | October 10, 2014
Dewan Ulama PAS Melaka berkata penganjuran Oktoberfest adalah gejala negatif yang bakal menjerumuskan rakyat ke dalam sindrom ketagihan arak.
PETALING JAYA: Ketua Dewan Ulama PAS Negeri Melaka, Zulkifli Ismail Muhammad menyeru supaya kerajaan negeri Melaka segera mengambil langkah menghalang sebarang penganjuran pesta arak Oktoberfest di negeri Melaka.
Menurut Zulkifli, pesta seumpama itu adalah suatu budaya yang asing kepada rakyat negeri Melaka.
“Ia adalah gejala negatif yang bakal menjerumuskan rakyat ke dalam sindrom ketagihan arak.

KAH KAH KAH

woit 
pertama terima kaseh
kerana popularkan
konsep oktoberfest
dari orang tak tahu
kini semua tahu
ni macam kes coklat babi

kedua betul ke cakap
dewan ularmak melaka ni
kalau betul betul  berani
pergilaah tutup
hard rock cafe
di jonker street

TOK IS CIP

KAH KAH 

KAH----------

PADAN MUKA !KUALA LUMPUR: Mulai tahun depan, Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan mengambil tindakan lebih tegas untuk mengutip semula pinjaman dengan menyenaraikan peminjamnya dalam Sistem Maklumat Rujukan Kredit Berpusat (CCRIS).
Menerusi sistem itu yang diwujudkan Bank Negara Malaysia (BNM), peminjam yang mempunyai rekod pembayaran buruk berisiko tidak mendapat kelulusan pinjaman dari semua institusi kewangan, termasuk permohonan pinjaman peribadi, kad kredit, perumahan dan kenderaan.

KAH KAH KAH

padan muka
sokong lagi
parti ketuanan melayu
padan muka
undi lagi
gerombolan ketuanan melayu

KAH KAH KAH


------------