Jumaat, 18 Oktober 2019

CAKAP ISLAM BERDEKAH DEKAH TAPI ROGOLIA


CAKAP ISLAM

BERDEKAH DEKAH

TAPI KAKI ROGOL------------

ROGOL JANTAN BETINA GUNA TOPENG ISLAM


ROGOL 

JANTAN BETINA

GUNA 

TOPENG ISLAM
Tariq ramadan dah dibicarakan atau belum? Bila mahkamah jatuhkan hukum salah? 
on 
BENCI GUNAKAN ISLAM 
UNTUK MEROGOL
JANTAN BETINA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/10/19

He

--------------

SATU LAGI KEJAYAANSALUT

SATU LAGI

KEJAYAAN

KERAJAAN

PAKATAN 

HARAPAN


Tiada pihak ketiga hadir tuntut lebih RM2 juta Umno Pahang

MAHKAMAH Tinggi di Kuala Lumpur hari ini diberitahu tiada pihak ketiga berkepentingan yang hadir bagi menuntut wang berjumlah RM2,479,300.18 yang disita oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) daripada Badan Perhubungan Umno Bahagian Pahang yang dikatakan berkaitan dengan skandal penyelewengan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Perkara itu dimaklumkan Timbalan Pendakwa Raya SPRM, Farah Yasmin Salleh ketika pengurusan kes di hadapan Hakim Rozana Ali Yusof yang turut dihadiri peguam Mohd Shukri Ahmad Mansor yang mewakili Badan Perhubungan Umno Bahagian Pahang yang merupakan responden.

“Pada 10 September lalu, kami mewartakan notis kepada pihak ketiga untuk hadir, namun hari ini tiada sesiapa pun hadir ke mahkamah untuk menuntut. Sehubungan itu, saya memohon satu tarikh untuk memfailkan hujahan bertulis,” katanya.

Mahkamah menetapkan 18 November untuk kedua-dua pihak memfailkan hujahan bertulis dan 6 Disember bagi mendengar permohonan kerajaan untuk melucut hak terhadap wang itu.

Pada 26 Julai lepas, Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur membenarkan permohonan pihak pendakwaan selaku pemohon untuk mewartakan notis kepada pihak ketiga yang berkepentingan terhadap wang itu dalam permohonan melucut hak ke atas harta tersebut.

Sebelum ini, Ketua Pesuruhjaya SPRM Latheefa Koya dalam sidang akhbarnya berkata permohonan pelucutan hak difailkan terhadap 41 responden untuk memperoleh semula dana kira-kira RM270 juta yang mempunyai kaitan dengan 1MDB.

Tindakan itu diambil mengikut Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan (Amla) yang suruhanjaya itu percaya wang berkenaan dipindahkan daripada akaun bank bekas perdana menteri Najib Razak. – Bernama, 18 Oktober, 2019.

LAT KOYA

SERANG KUBU

BESAR

GEROMBOLAN

KETUANAN MELAYU
-----------

LAT KOYA SERANG SEMPADANLAT KOYA

MULA SERANG

SEMPADAN

SPRM ada ribuan bukti rasuah, penyeludupan berleluasa di sempadan

AGENSI anti rasuah mendedahkan bukti menunjukkan pegawai kawalan sempadan terlibat dalam rasuah yang menyebabkan penyeludupan dan pembolosan sempadan berleluasa di utara tanah air.

Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Latheefa Koya berkata agensi itu mengumpul ribuan video menunjukkan aktiviti tersebut.

Pada sidang media itu, beliau turut menayangkan satu rakaman video sepanjang lebih 15 minit kepada wartawan yang menunjukkan aktiviti penyeludupan dan pembolosan sempadan tersebut.

“Video hari ini menunjukkan aktiviti penyeludupan di sempadan Malaysia-Thailand di Padang Besar, Perlis.

“Kami juga mempunyai ribuan video dan bukti kukuh mengenai aktiviti yang sama di Bukit Kayu Hitam, Kedah dan Kelantan,” katanya pada sidang media di Putrajaya, hari ini.

Beliau menyatakan SPRM akan bekerjasama dengan polis bagi menjejaki semua pegawai yang bertugas di sempadan dalam tempoh 2017 hingga Mei 2019 berdasarkan bukti rakaman video itu.

Katanya, pembolosan dan penyeludupan bukan sahaja berlaku di sepanjang pagar sempadan sebaliknya juga di Kompleks Imigresen, Kastam dan Kuarantin (CIQ) Padang Besar.

Mengulas lanjut, Latheefa berkata rakaman video itu didedahkan sebagai peringatan kepada semua pegawai yang bertugas di sempadan negara.

“Jangan ulang lagi. Kini mereka tahu yang sedang diperhatikan. Mereka sudah selesa untuk satu tempoh yang lama,” katanya.

Dalam sidang media sama Ketua Cawangan Forensik Audio Video SPRM Badri Azni berkata video risikan agensi itu dapat merekod dengan jelas tawaran dan penerimaan rasuah.

“Modus operandi kumpulan penyeludup ini adalah berjumpa dengan anggota keselamatan di sempadan dan jelas kelihatan sesuatu dipercayai wang dihulur kepada mereka untuk mendapatkan kebenaran.

“Biasanya aktiviti penyeludupan ini berlaku pada waktu pertukaran shif iaitu antara 6 hingga 9 pagi,” katanya dalam sidang media itu.

Katanya, risikan yang dijalankan antara 2019 hingga Mei 2019 itu mendapati barangan diseludup ke Thailand adalah barangan bersubsidi tepung, bawang, beras, minyak masak, baja, diesel dan petrol.

“Kami juga percaya daun ketum yang mencecah RM100 per kilo di Thailand turut diseludup keluar bagi memperoleh keuntungan tinggi,” katanya. – 18 Oktober, 2019TERUS

LAGI

CUCI

BERSIH

BAWA 

PULANG

DUIT

NEGARA
--------

TEPAT LAGI BETULTEPAT

BETUL

LIDAH

RESMI


Kenapa perlu marah pada Hishammuddin dan konco-konconya?


KENAPA perlu marah pada Hishammuddin Hussein atau mana-mana ahli politik Umno yang berusaha di belakang tabir untuk menjatuhkan Pakatan Harapan (PH) dan kembali berkuasa?

Semua ahli politik akan melakukan langkah terdesak, terutama apabila dijatuhkan daripada kedudukan yang mereka anggap sebagai hak.

Keadaan yang terpinggir daripada kuasa politik dan kehilangan sumber pendapatan mudah menyukarkan orang Umno. Tentulah mereka percaya pakatan dengan PAS akan membolehkan parti itu kembali berkuasa dalam pilihan raya umum akan datang.

Tetapi kebanyakan daripadanya tidak mampu menunggu begitu lama. Terlalu banyak perkara yang perlu ditangani: Dana politik mungkin sudah banyak merosot, petugas perlu dibiaya dan mereka akan terpaksa menggunakan simpanan peribadi.

Jadi tidak hairanlah Hishammuddin atau ahli politik Umno lain cuba menumbangkan PH dengan agenda yang tidak memerlukan dana besar.

Menurut pemimpin kanan PKR, DAP, Bersatu dan Amanah, rancangan itu adalah untuk menubuhkan kerajaan baharu melibatkan pemimpin PKR, Bersatu dan Umno.

Apa yang tidak diperlukan dalam rancangan ini adalah Amanah dan DAP.

Kita tidak perlu marah pada Hishammuddin dan rakan-rakannya. Inilah kerja pembangkang – mengganggu.

Sebaliknya, kita perlu marah kepada individu dalam kerajaan PH yang menggalakkan tindakan Umno ini atau yang memberi gambaran bahawa kerjasama seperti itu tiada masalah.

Langkah setiausaha agung parti dalam PH mengeluarkan kenyataan bersama mengenai rancangan jahat untuk kembali berkuasa melalui jalan belakang itu menunjukkan wujud kebimbangan.

Tetapi kenapa perlu didedahkan kepada umum? Tentulah perkara ini boleh dibincang di mesyuarat majlis PH dan diselesaikan di belakang tabir.

Melainkan, ia adalah usaha pemimpin tertentu dalam PH untuk mendedahkan tali barut berkenaan atau mematikan projek politik itu sebelum nasi menjadi bubur.

Ya, rakyat Malaysia patut marah pada semua orang dalam PH yang memberi keyakinan kepada Umno dalam rancangan jahat merampas mandat DAP dan Amanah.

Individu ini sudah lupa siapa yang mengangkat mereka ke tampuk kuasa. Mari kita ulangkaji.

Sewaktu PRU14, sokongan kepada PH dari kalangan pengundi Cina adalah lebih 93% dan dari pengundi India 83.5%. PH cuma dapat lebih 22% sahaja daripada undi Melayu.

Bukti tidak rasmi menunjukkan kebanyakan pengundi bukan Melayu menyokong PH kerana mereka selesa dengan kedudukan DAP, PKR dan Amanah kerana pemimpin yang bersekutu dengan parti ini.

Apa-apa usaha untuk mengubah pembentukan kerajaan PH ini adalah satu penghinaan kepada mandat yang diberikan dalam PRU14. – 17 Oktober, 2019.INI LIDAH

PENGARANG

MALAYSIA

 INSIGHT

MACAM PERLI

ABAM
KAH KAH KAH

-------------

MAKANAN YAHUDI

MAKANAN YAHUDI
main politik,.main belakang, main depan, lumrah politik, sekejap.kawan, selejap lawan, wayang mahu cantik tt, bukan baru dalam.isu negara, cerita cerita mitos.perlu diwujudkan, mesti dibelai, mesti ditanam, biar rakyat jangan satu hati, usaha negara modem karut, bina kereta terbang karut, semua verita gula gula, 
sedap dengar tapi karut marut, negara maju dunia belum ada kereta terbang, kena buat kereta terbang halal, Mc D apa.cerita, Cadbury apa boikot, sudah samak Riduan Tee, semua cerita sensasi tiada penyelesaian lah lab lah. kalau masih bodoh jangan bonsai orang lain, generasi main talipon, dah nonsai awal, kurang pakai petai, asyik kfc mc dugol, makanan yahudi buat manusia bodoh lemah, kena makan kurma, kah kah kah kopi o madu, baru tegang sampai ke petang
 kah kah kah on 
MAT SONGEL
 GELABAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/10/19

Lat ko


------------

SATU LAGI KEJAYAAN PAKATAN
SALUT

TAHNIAH
SATU LAGI

KEJAYAAN

PAKATAN 

HARAPAN

Buat masa sekarang, Goldman Sachs tetap diheret ke mahkamah

GOLDMAN Sachs mahu menyelesaikan kes terhadapnya berkaitan 1MDB difailkan kerajaan Malaysia, tetapi buat masa sekarang kes itu tetap akan ke mahkamah.

Peguam Negara Tommy Thomas memberitahu The Malaysian Insight yang kerajaan mempunyai kes kuat terhadap institusi kewangan AS itu dan tidak sabar menanti kes itu mula dibicarakan.

“Seperti mana dalam banyak kes litigasi, perwakilan sudah dibuat untuk menyelesaikan kes itu di luar mahkamah tetapi penyelesaian perlu mencapai tanda aras yang kita anggap memuaskan hati.

“Buat masa sekarang, kes itu tetap akan ke mahkamah,” katanya.


Sebelum ini dilaporkan yang Goldman Sachs dan Jabatan Peguam Negara yang mewakili kerajaan Malaysia sudah bertemu dua kali untuk berbincang tentang penyelesaian kes di luar mahkamah.

Ogos lalu, Putrajaya memfailkan 17 pertuduhan jenayah terhadap pengarah dan bekas pengarah anak syarikat Goldman Sachs berkaitan siasatan korupsi dana kekayaan negara, 1MDB.

Pertuduhan itu dibuat di bawah Akta Pasaran Modal dan Perkhidmatan yang mempertanggungjawabkan pegawai kanan terhadap mana-mana kesalahan yang dibuat syarikat.

Antara pegawai kanan bank AS yang didakwa itu termasuklah Ketua Pengawai Eksekutif Goldman Sachs International Richard Gnodde, Naib Pengerusi Goldman Sachs Inc Michael Sherwood dan ketua pegawai eksekutif bersama Goldman Sach International.

Malaysia adalah negara pertama yang mengheret Goldman Sachs ke mahkamah dalam siasatan 1MDB yang berlaku sekurang-kurangnya di enam buah negara lain.

Malaysia menuntut AS$3.3 bilion (RM13.8 bilion) ganti rugi.

Bekas perdana menteri Najib Razak sedang berdepan 87 pertuduhan berkaitan skandal 1MDB dalam pelbagai kes berkaitan dengannya. – 17 Oktober, 2019.


MEMBAWA

BAPAK LANUN

KAPITALIS

KE MAHKAMAH

BUKAN KERJA

KECIK ANAK

-----------

SAGA KAK BIBAH


SAGA

KAK

BIBAH

LikeReply2h
Untuk mengetahui jawapan dari tulisan HR perlulah dilihat beberapa faktor yg dikalangan kita tidak ambil pusing.

Faktor sejarah cukup penting utk kita mengetahui akan segala persoalan yg sedang kita hadapi ketika ini.

Malaysia mempunyai beberapa unversiti yg melahirkan mereka yg bijak pandai dlm disiplin ilmu yg mereka kuasai.Sudah pasti ada dikalangan warga unversiti telah merangka satu bentuk teori ekonomi baru bagi menangani kemelut yg HR utarakan.

Oleh kerana kerajaan terdahulu Dan kerajaan sekarang mempunyai ideologi yg hampir sama dlm corak pemerintahan maka agak sukar utk membangunkan system baru dlm kitaran ekonomi yg ada.

Malaysia memerlukan satu anjakkan paradigma dlm urusan pentadbiran negara.Beberapa negeri telah menunjukkan prestasi yg agak positif tanpa penglibatan golongan kapitalis secara langsung namun masih ada pembangunan yg seimbang dikalangan lapisan masyarakat.
LikeReply3h
HR terkenal dengan pahaman sosilis, marxis dzn kominis. Harap HR berikan solusi kenapakah bani Melayu termasuk HR masih kategori mundur ekonomi berbanding dengan jutawan yang HR sebut dalam tulisannya. Wahai HR tolong tanya dirimu kenapa you tak sejutawan dengan Syed Al Bukhari?
LikeReply3h------------

KAK BIBAH

KAK

BIBAH

Kak Bibah rajin tapi tetap tak kaya. Yang kaya-raya, Tuan Hj Syed Mokhtar yg beli beras Kak Bibah. Kenapa jadi begini - adakah kerana Kak Bibah tak kenal orang atasan.....? Sekarang saya nak ceritakan kisah si mamat yg bekerja mengutip sampah untuk majikannya bangsa ROHINGYA. 
Bila si Rohingya dikejar Majlis Perbandaran Selayang, mamat sekelurga hilang pekerjaan dan terpaksa duduk dalam kereta 5 beranak kerana tak mampu bayar sewa. Kes ni viral 2-3 bulan dulu. Adakah si mamat ni pemalas atau dia tak ada kabel besar di kalangan orang atasan politik...? Kenapa Rohingya yg datang ke negara kita sehelai sepinggang boleh jadi majikannya? Adakah si Rohingya ada kabel politik...? 
Soal pokok di sini, kenapa mamat ni tak kutup sampah untuk bina perniagaannya sendiri..? Kenapa dia sanggup bekerja kutip sampah untuk orang lain....? Cuba walaon-walaon yg cakap hanya orang ada kabel besar di kalangan orang politik boleh kaya, jawab pertanyaan saya ni. Juga, harap Tuan Hishamuddin Rais gunakan kes 
on 
KENAPA KAK BIBAH
 TAK KAYA KAYA
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 17/10/19

Bar-------------

BELOT DAN TIBAI


KENG2

BELOT

TIBAI

Najib saperti maharaja 1MDB : Saksi

KUALA LUMPUR -  Najib k diletakkan sebagai ‘Maharaja 1MDB’ kerana bekas perdana menteri itu mempunyai kuasa mutlak dalam syarikat itu, demikian Mahkamah Tinggi di sini diberitahu, hari ini.

Bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) 1Malaysia Development Berhad (1MDB),  Shahrol Azral Ibrahim Halm, berkata, walaupun 1MDB terikat dengan terma Akta Syarikat tetapi secara realiti Najib mempunyai kuasa penuh dan bebas mengurus hal ehwal syarikat pelaburan strategik itu.


PASTI

KAN

NAJIB

MASUK

PENJARA
----------

PADAN MUKA
PADAN

MUKA

Buat masa sekarang, Goldman Sachs tetap diheret ke mahkamahBERITA MEYUSUL

------------

BUSUK SEJAK 1998
BUSUK SEJAK 1998

Malaysia Baru skrip lama, jalan cerita lama, projek kroni lama, bila sudah berkuasa, bila sudah pakai pangkat, manusia mudah alpa, mudah lupa, mudah tak ingat hidup di penjara, janji tetap janji, sebab Madey mereka menang, bukan pasal Nuar Beraih, cerita Nuar busuk sejak 1998 sampai sudah tertanam dalam minda seluruh warga, 
Madey pula depan cakap satu, belakang buat lain, kalau orang ikut cara dia akan tahu, tapi zaman kini, akal manusia lupa, internet tak lupa, pakai lebai Google terpancut cerita lama.. ingatlah rakyat perhati media main wayang, aperachik ikut rentak, semua drama dipentaskan cantik.. 
kah lah lah lah lan Amar maakruf Nahi Mungkari janji kepada rakyat...penyamun umno Dan penerima harta curik pas sudah bersatu...masa depan negara cemerlang...satu tangan curi satu tangan tadah mohon ampun...kah lah lahala Malaysia boleh 
on 
TEPAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/10/19

mat
-----------

SELAMATKAN NEGARA DARI KENA PAU


SELAMATKAN

NEGARA DARI

KENA PAU OLEH

CHINA MERAH

AMERIKA

SINGAPURA
Aku tengok dendam Hisham Rais pada DSAI cukup tinggi. Atok cuma ada satu pilihan untuk sailang DSAI. Bergabung dengan gerombolan, lobai -  saki baki BN. Ini bermakna Hisham Rais kena jilat semula gerombolan - Lobai. 
on
 BERAT 
MAKIN BERAT
azam
on 17/10/19
Hebat DSAI. Aku tengok musuh utama Hisham Rais ialah DSAI. Tapi Hisham Rais dah jadi Lokman Adam yang baru. Selalu bagi hujah bodoh. 1. Tuduh DSAI didanai towkay. Tapi yang aku nampak atok juga didanai towkay. 
2. Tuduh DSAI bakal dipaw Spura tapi kes liwat takkan boleh digunakan untuk paw PM. Semua orang tak percaya najib dipaw Spura pasal sekeping gambar super impose - rekod imigresen palsu. 3. Siang malam serang DSAI tapi DSAI tak ambil pot pun. 
on 
BERAT
 MAKIN BERAT
Publish | Delete | Spam
azam
on 17/10/19

Bomoh Mal


-------------

JANGAN MINTA RASUAH
JANGAN

MINTA RASUAH 

kalau pau babi tak yah makan, Haram kan ? kalau pau melayu boleh sebab halal? tapi melayu suka makan pau putih, bau harum, nak rasa percuma, langkau tepi jalan, kutip kutip,masa terima halal, kalau.melayu nak respek, melayu nak jadi tuan tanah, jangan mintak rasuah, 
jangan tadah tangan dengan cina, ini tanah melayu, jangan minta sedekah dengan pendatang, jangan merayu pada indon, Bangla minta lebih kah kab kab kab boleh lah ???? 
on 
AWAS 
PAU SINGAPURA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/10/19

m

-------------

MINAT SEMBURIT


MINAT SEMBURIT 
kajian juga dapati pada zaman skrg org tak minat burit...tapi org semakin suka semburit..kahkahkah...bagaimanapun jgn risau tentang cctv...sebab takkan boleh dicam walaupun muka sama...kahkahkah... 
on 
AWAS BAHAYA 
DIBELAKANG JUBAH
in response to 
Mwngikut kajian sejak zaman firaun lagi buret adalah satu2nya benda yang tak kenal mangsa.. Mangsa boleh jadi sape saje orang agama orang ekedemik petani peg kerajaan orang politik pekebun sayur pesawah orang tua orang muda... Kajian mendapati semua orang nak buret dan takkan sama sekali menolak hurmmm..., 
by Si Luncai.
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/10/19

kal
----------