Sabtu, 25 Julai 2020

TIPU HELAH CHINA MERAHTIPU HELAH

CHINA MERAH

BANI MELAYU KENA TIPU


BANI MELAYU

KENA TIPU
Kalau Melayu cerdik, Kalau Melayu bijak, Tak lah kena tipu sejak 1970, DEB kayakan kroni, Orang kampung masih cari petai ulam, Sama saja keadaan dulu sekarang, Mana ada beza? Siapa yang kaya di negara ku ini? Orang politik atau orang bisnes? 
Seiring sejalan, orang politik pakai proksi buat bisnes, dapat projek kaut untung, kaut rasuah, kaut komisien dapat jual tanah jual segala hasil bumi demi....bangsa agama tanah air ??? ooooppppsssss ni no no untuk emas, untuk duit, untuk shopping untuk sdn Bhd kerja negara agama semuanya harta milik sendiri sdn Bhd kah kaj 
on 
DEB BUKAN SD
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/07/20

cakap

BANGANG LAGI BODOH
BANGANG

BODOH  NGOK

BENGKENG

DEGIL

TAK MASUK AJAR

AMIN

BODOH BUKAN

JENAYAH

TAPI BAWA

BAHAYA PADA

ORANG LAIN
Sarawak tidak wajibkan pemakaian pelitup muka

Sarawak memutuskan untuk tidak mewajibkan pemakaian pelitup separuh muka dengan mengambil kira situasi di negeri ini.

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Sarawak berkata, pihaknya telah berbincang dengan panjang lebar mengenai pemakaian pelitup separuh muka dan bersetuju bahawa pemakaiannya adalah perlu ketika berada di kawasan yang sesak dengan orang ramai seperti pasar dan sebagainya.

LUNCHAI

TERJUN DENGAN

LABU LABUYA

BIARKAN

BIARKAN

AMIN

BERITA DARI JANDA BAIKJANDA BAIK
HARI INI SABTU
25/7/2020
TIDAK ADA APA APA BERITA
DARI JANDA BAIK

HANYA SUNGAI
AIR KERUH
LALUAN AYER DERAS
MUNGKIN PETANG HUJAN

SESIAPA
BERCANDA CANDA
AWAS 
BERWASPADA
AMIN

HUBAYA HUBAYA


HUBAYA

HUBAYA

INI NASEHAT

TERBAIK

Pelitup muka: 

Perisai penting

hadapi COVID-19


KUALA LUMPUR: Percaya atau tidak, kini pelitup separuh muka, yang biasanya hanya dipakai sewaktu musim jerebu di negara ini, kini sudah dikategorikan sebagai 'perisai' paling penting dalam menghadapi musuh tidak kelihatan COVID-19, selain daripada memastikan penjarakan sosial.

Pemakaiannya dikatakan sebagai kaedah pencegahan penting mengelakkan penyebaran 60 peratus penyakit saluran pernafasan yang tersebar melalui virus, termasuk COVID-19.


JAGA DIRI

JAGA KAWAN

JAGA KELUARGA

UNTUK NEGARA

AMIN

JANGAN ANGGAP NAJAIB SETAN DIA HANYA PENCURI

JANGAN ANGGAP

NAJIB SETAN DIA

HANYA PENCURI

Jangan bersangka buruk. Itu perangai syaitan. Datuk Seri Najib bukanlah berperangai seperti Mahathir n geng. Berdendam demi nafsu serakah mencuri dan merompak harta rakyat dan negara. 

22 bulan ph tadbirr jahanam harta negara. 
Penjenayah bebas dan kebal undang2. Sprm..pdrm di permainkan. Berbanding dgn Datuk Srri Najib yg sentiasa membela nasib rakyat. 
on 
NAJIB BEBAS
 MUHYIDDIN LINGKUP
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 24/07/20

Jan

BERITA JANDA BELUM SAHEH

BERITA SESAT

DI JANDA BAIK

BELUM SAHEH
Berita apa ni? 
11 org termasuk 2 omputih 
sesat di janda baik? Brp jate brp tino? 
Ada gangbang ke? on 
BERITA DARI
 JANDA BAIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 24/07/20

Ula

BERITA PALSU

BETUL SOKONG

HANCURKAN

BERITA PALSU


Semua pihak perlu

kerjasama cantas 

berita palsu


KUALA LUMPUR: Sekiranya rakyat bekerjasama ‘mencantas’ berita palsu, sudah tentu ia dapat mengelak berlakunya penularan berita-berita tersebut yang kebanyakannya menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan masyarakat.

Penganalisis Politik dan Media Sosial dari Universiti Teknologi Mara (UiTM), Prof Madya Dr Sara Chinnasamy berkata, tugas mencantas itu tidak seharusnya diletak ke bahu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) dan pihak berkuasa semata-mata.


CONTOHNYA

BERITA 

11 ORANG

TERSESAT

DI JANDA BAIK

INI BERITA

BELUM  BETUL

AMIN

SD NABI YUSUF


SD NABI YUSOF
Cara membaca tukar tiup lebih sapie afdal ketika duduk atas mangkuk tandas. Kalu lama sambung baca utusan 
on 
CARA MEMBACA 
TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 24/07/20

Ja

PELANCARAN DAYA

UCAPAN TUKAR TIUB 
DI PELANCARAN  DAYA
SABTU 25/7/2020
JAM 2.30 PETANG
DEWAN SIVIK MPPJ
PETALING JAYA

Puan Pengerusi yang saya hormati
Saudara saudari para aktivis dari  pelbagai NGO
Saudara saudari aktivis parti politik
Saudara saudari pemimpin parti politik
Saudara saudari Yang Berhormat
Saudara saudari NGI 
dan kawan kawan  
Selamat Bersama merayakan pelancaran DAYA.

Terima kaseh kepada Jawatan Kuasa Pemandu  DAYA  kerana memberikan saya ruang berucap pada   hari yang bersejarah ini.

Kita berusaha BERDAYA berkumpul hari ini dalam suasana yang amat amat berlainan.  Awal tahun dahulu kita semua yang berada dalam dewan ini saya rasa  majoritinya adalah penyokong kerajaan Pakatan Harapan. Aktivis sosial, pemimpin dari parti politik PKR, DAP dan Amanah – semuanya penyokong tegar Pakatan Harapan.

Kini semua  telah berubah.   Perubahan berlaku kerana pada awal tahun ini  kita dilangar oleh dua  virus.

Virus  pertama ialah Virus Crown  Karona.  Virus kedua  ialah virus  Crown Perdana Menteri.  Virus Karona menjerut nyawa warga dunia.  Virus Perdana Menteri menjerut  nyawa Kerajaaan Pakatan  Harapan.  Virus  pertama meledakkan  pandemic Cobid-19 kepada dunia. Virus kedua meledakan Pakatan Harapan  membawa pandemic kekalutan dan kekusutan politik ke Malaysia. 

Kedua dua  virus ini  adalah pembawa  new normal – norma kehidupan  baru yang wajib kita jalani.

Dua virus inilah yang menjadi pemangkin kelahiran DAYA. NGO DAYA  bertelor , mengeram  dan menetas dalam reban Virus Karona . NGO DAYA  dieram dalam  kandang dan suhu panas Virus Perdana Menteri.

Mari kita lihat kembali pada 9 Mei 2019 dimana kita semua  menyambut kemenangan Pakatan Harapan. Seluruh alam mengalu-alukan kejayaan kita. Dunia memberi penghormtan. Tak sudah sudah kita tersenyum.

Tup Tup. Pada 24  Febuari 2020 kita menyaksikan kerutuhan Pakatan Harapan. Segala niat, segala  cita cita , segala akidah, segala harapan, segala nawaitu untuk melakukan perubahan  struktural  runtuh, punah gagal berkecai. 

Perjalanan sejarah menyaksikan bagaimana keberahian kepada  kerusi   Perdana Menteri telah meruntuhkan sebuah kerajaan.

Ketika Pakatan Harapan runtuh ketika ini juga  masuk  Virus Karona melanggar kita dan  mengancam dunia.

Ini hakikat. Ini fakta sejarah.

Ahli sejarah 100 tahun dari petang ini akan melihat kembali  apa yang  telah berlaku. Detik dan babak-babak  tahun 2020 – tahun   yang dijanjikan sebagai Tahun Malaysia Boleh -  akan dibaca sebagai komidi seram lagi sedih – trajic horror comedy – genre yang hanya lahir dari Malaysia.   Melihat bagaimana kemenangan rakyat pada  9 Mei 2019 telah dibajak oleh keberahian virus Perdana Menteri. 

Kita yang duduk dalam dewan ini hari ini wajib  mengumpul pengalaman. Kita wajib belajar dari kesilapan. Kita jangan lagi senang diperangkap oleh sosok-sosok  yang berjubah dan berwirid. Sosok sosok yang penuh retorik  dengan topeng agama. 

Keruntuhan kerajaan Pakatan Harapan ini  sedang  dibayar harganya dengan bagitu mahal sekali. Kita lah – kitalah – anak semua bangsa – bangsa semua agama – warga Malaysia  yang membayar harga keruntuhan kerajaan Pakatan  Harapan. Harganya mahal sekali.

Atas Robohan Kota Melaka
Kita dirikan jiwa Merdeka
Atas keruntuhan Pakatan Harapan
Kita dirikan Gerakan Daya

Ngo DAYA ini adalah benang merah benang hijau benang patriot benang cintakan kebenaran dan benang keadilan – BEANG DAYA  menyambung perjuangan datuk nenek moyang kita dahulu.  Dari Tok Gajah, ke Mat Kilau, ke Datuk Bahaman, ke Tok Janggut hingga ke  Raja Haji Pahlawan Terbilang.  Dari  Maharaja Lela ke Boestamam , ke  Burhanuddin , ke Shamsiah Fakeh, ke Rashid Myadin, Ke Chin Peng ke  Ganapathy.  Anak semua bangsa bangsa semua agama. Inilah  DAYA kita.

Generasi hari ini dan generasi masa hadapan  tidak ada pilihan. Mereka wajib bangun menyusun  dan mendirikan  tembok politik, tembok ekonomi dan tembok budaya  untuk berhadapan dengan masa depan  pastinya lebih mencabar.

Datanglah virus apa sekali pun. Rakyat akan  tetap  bangun melawan. 

Bukan sahaja DAYA wajib memahami dan merungkai politik dalam negara – politik Malaysia dan politik ASEAN tetapi DAYA  juga wajib siap siaga dengan   pandangan dan garis politik yang tepat  untuk berhadapan dengan politik dan tingkah laku Tanah Besar China.

Pengalaman negara di benua  Amerika Latin wajib dipelajari. Lihat dan pelajari  bagaimana  Amerika Sarekat telah menjadikan  negara negara Amerika Latin sebagai tanah simpanan ladang pisang. DAYA usaha kita ialah akan menentang  sesiapa sahaja  yang ingin mejadikan Malaysia sebagai   ladang  durian  atau  ladang manggis.  DAYA  dan NGO negara negara  ASEAN  wajib menjalinkan kerjasama untuk  berhadapan dengan Tanah Besar China.

Awas dan waspada Lautan Sunda akan menjadi pentas perang. Pada petang ini saya beri ingatan dalam memahami politik hari ini jangan sesekali lupa kepada  kesah lama  - babak pembelotan Sang Rajuna Tapa membuka pintu kota untuk  musuh masuk menyerang.

Saya yakin DAYA  akan bertemu dengan Sang Rajuna Tapa  baru  yang akan membuka bukan pintu Istana tetapi pintu negara untuk  berjuta juta musuh meloroh masuk. Amin 

DAYA  lahir dalam zaman  Karona .  Ertinya DAYA wajib  mendidik kita semua untuk memahami apa makna  dan apa tanda dan apa garis perjuangan Pasca Kobid.

Walau pun serangan Kobid ini belum selesai tetapi kita semua wajib memahami dan menyediakan diri. Kita wajib sedar akan keruntuhan sistem ekonomi yang sedia wujud.  Sistem ekonomi kapitalis  Amerika dengan sistem  kesehatan swasta telah terbuktik gagal melawan Kobid.  

Dalam masa yang sama puluhan juta warga dunia hilang pekerjaan. Dalam negara kita kebanjiran pendatang asing yang halal dan haram – yang ada kerja dan yang tak ada kerja – semua  wajib kita hadapi dengan garis  kemanusian yang tepat. Kobid membuka  pelbagai masaalah dalam masa yang sama Kobid juga membuka pelbagai kemungkinan.

Kobid mencabar kemanusiaan kita. 

Tugas suci DAYA ialah  memberi pencerahan pasca Kobid. Ini tugas mulia DAYA.

Selain menyambung  tradisi  gerak aksi BERSIH  DAYA juga wajib melahirkan pemikir, intelektul rakyat ,  dengan membuka analisa  yang membawa pencerahan. Semua ini untuk bersiap sedia berhadapan dengan zaman pasca Kobid.

Saya beharap  jangan kita ulangi  ayat bahawa  DAYA ini  sebuah NGO multi racial. Untuk saya lebih tepat DAYA wajib dikenali sebagai NGO milik anak semua bangsa dan bangsa semua agama. Untuk memahami kenapa ayat anak semua bangsa  selalu saya guna pakai  kerana inilah daya usaha saya untuk membuka perbualan   tentang ajenda  PERSOLAN NASIONAL yang masih belum selesai.  

Persoalan nasional ini juga  saya harap akan menjadi projek DAYA.

Saya ulangi sekali lagi: 
Atas Robohan Kota Melaka
Kita dirikan jiwa Merdeka
Atas keruntuhan Pakatan Harapan
Kita dirikan Gerakan Daya

Kepada Ahli Pemandu DAYA saya ucapkan Selamat menyusun. Kepada kawan-kawan yang dalam dewan dan diluar dewan saya  ucapkan selamat BERDAYA.

Terima KasihAWAS BAHAYA CHINA MERAH


AWAS BAHAYA

CHINA MERAH

INI RINTIK RINTIK PERANG


AWAS

LAUTAN SUNDA

TANDA RINTIK

PERANG TELAH

KELIHATAN

AMIN


Jualan panik dalam pasaran saham China


BEIJING – Para pedagang China, pelabur syarikat dan pelabur asing semuanya melarikan diri dari pasaran saham negara itu.

Sentimen semakin meruncing di tengah-tengah ancaman terbesar ke atas hubungan diplomatik Beijing dengan Washington.

Pedagang luar negara menjual saham bernilai lebih AS $2.3 bilion melalui hubungan pertukaran dengan Hong Kong hari ini, salah satu jumlah terbesar dalam rekod.

Beberapa pemegang saham teknologi China keluar secepat yang mereka dapat.

Indeks CSI 300 turun sebanyak 5%, sementara Indeks ChiNext turun 6.6%.

Kerugian pantas pada sebelah petang setelah Kementerian Luar China memerintahkan Amerika Syarikat untuk menutup konsulatnya di Chengdu selepas pentadbiran Trump pada awal minggu ini memerintahkan China menutup konsulat China di Houston.

Sentimen cepat meruncing di tengah-tengah ancaman terbesar terhadap hubungan diplomatik Beijing dengan Washington selama bertahun-tahun.

Peningkatan ketegangan muncul pada waktu sangat tidak stabil bagi saham China, dengan pemerintah mengambil langkah untuk menguruskan kegilaan yang didorong oleh hutang yang telah mendorong ekuiti ke paras tertinggi sejak 2015.

“Kebimbangan mengenai hubungan China-AS akan menguasai pasaran,” kata Raymond Chen, pengurus portfolio dengan Keywise Capital Management (HK) Ltd. menjual dalam jangka masa terdekat. ”

AviChina Industry & Technology Co, yang menjadikan produk penerbangan untuk tentera, melonjak sebanyak 10% di Hong Kong.

Avic Shenyang Aircraft Co melonjak sebanyak 9.7% ke rekod di Shanghai.

Yuan China turun sebanyak 0.28% kepada 7.0235 berbanding dolar AS, yang paling lemah sejak 8 Julai.

Bon kerajaan China melambung dengan kontrak hadapan pada nota 10 tahun meningkat sebanyak 0.36% ke paras tertinggi sejak 3 Julai lalu.

Hasil  hutang dalam satu dekad jatuh tiga mata asas kepada 2.88%. – MalaysiaGazette

AWAS

BILA AMERIKA

BILA CHINA

ADA MASALAH

DALAMAN

MEREKA  AKAN

CETUS PROJEK

LUAR UNTUK

TUTUP KES DALAM

AMIN

HUBUNGI YOU START BAWANG
HUBUNGII 

U START BAWANG

woit sapa goyang ? sapa goncang ? sapa pa chu ching? sapa khianat? sapa sondol ? sapa buang anak ? sapa tikam belakang ? semua plot cukup, melayu hebat belaka, semua sinopsis lengkap, 
pakai plot drama bersiri,asal dapat duit emak bapa pun dijual, asal dapat wang maruah tubuh badan boleh gadai kah kah kah syukuri nikmat syurga, beli atau tempah awal hubungi agen Al Ustaz AL Haji Bawang 
kah kah kah 
on 
PUJUK UGUT PAU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 24/07/20

m

PELANCARAN DAYA HARI INI


HARI

INI

SABTU 25/7/2020
JAM 2.00 PETANG
PELANCARAN DAYA
DI DEWAN SIVIK
BANGUNAN MPPJ
PETALING JAYA

DAYA SEBUAH NGO BARU
DILAHIR KHUSUS
 UNTUK MEMBUAT
PERSEDIAAN PASCA KOBID
AMIN

SEMUA DI JEMPUT DATANG
WAJIB IKUT SEMUA 
ARAHAN  SOP MKN
AMIN


KEBENARAN DARI NAJIB

KEBENARAN

DARI NAJIB
kebenaran nya ialah Najib masih teruna, kak ros masih dara, Najib tidak curik billion, Najib tidak kenal Jho Low, Najib seorang manusia sempurna, bergincu setiap masa, kak ros tidak suka shopping, kak ros suka buli Najib, Najib ketar lutut bila tengok kak ros, takut kena himpit, 
kah kah kah 
on 
NAJIB 
BOCORKAN RAHSIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 24/07/20

w

JOHOR ANTI MUHYIDDIN

INI PERANG 

LAMA

GEROMBOLAN

PERANG TIM

TOK MAT RAMAT

ANTI MUHYIDIN 

Bersatu berisiko hilang 5 kerusi DUN Johor


AGIHAN kerusi di antara parti gabungan Parikatan Nasional (PN) di Johor tidak boleh mengikut status quo kerana Bersatu kurang berpengaruh dalam kalangan pengundi Melayu, kata pemimpin Umno.

Tuntutan itu berdasarkan analisis ke atas keputusan PRU14 yang menunjukkan Bersatu boleh tewas di lima daripada 11 kerusi yang disandangnya sekarang.

Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Johor Nur Jazlan Mohamed berkata, formula baharu diperlukan untuk agihan kerusi berdasarkan perubahan suasana politik tanah air.

Formula pada PRU14 katanya tidak lagi relevan memandangkan Bersatu menang atas tiket PH dan didukung pengundi bukan Melayu yang menyokong mereka, tegasnya.

BIARKAN

GEROMBOLAN

BERGADUH

TERUSKAN

PERANG SABIL

KITA BUBUH

PETROL

AMIN


PERANGAI MEDIA LANCHAU

PERANGAI MEDIA

LANCHAU 

Berita mcm ni memang haramjadah.Sama dgn penguatkuasa yg buat pemeriksaan kesihatan pd premesis membuat makanan.Byk yg d arah tutup sbb kotor dan menjijikan.Ade bahalol2 ni btahu nama syarikat ape,brand ape?.
Aos kah haramjadah mereka2 ni membiarkan rakyat Malaysia makan benda2 yg kotor.Mesti brg2 ni msh byk d pasaran.Memang celaka mereka2 ni.. 
on 
SEBUT NAMA 
RESTORAN ITU
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 24/07/20

kebe

PROJEK JATUHKAN SHAFIE GAGAL
PROJEK TEMBAK

AFDAL  MELESET

GAGAL

TAPI AWAS


Kerajaan Sabah tidak goyah, kata Warisan

PENGERUSI Tetap Warisan Liew Vui Keong memberi jaminan kerajaan Sabah tidak akan bertukar tangan meskipun terdapat laporan mengenai cubaan membeli wakil rakyat negeri itu.

Liew memberitahu The Malaysian Insight, Warisan bersama Upko dan parti komponen Pakatan Harapan (PH) masih menguasai DUN Sabah dan tiada keperluan untuk wakil rakyat melompat parti.

“Kerajaan negeri Sabah kukuh,” kata bekas menteri undang-undang itu menerusi webinar yangg dihoskan The Malaysian Insight.

Beliau mengulas laporan berita mengenai beberapa wakil rakyat Warisan dipujuk untuk melompat parti atau menyokong Perikatan Nasional (PN).

Paling baru membabitkan Ahli Parlimen Kota Belud Isnaraissah Munirah Majlis, yang membuat laporan polis terhadap seorang lelaki yang didakwa cuba memujuknya menyokong PN. Perkara tersebut didedahkan Azis Jamman (Warisan-Sepanggar) di Dewan Rakyat dua hari lalu.

Terdapat khabar angin bahawa kerajaan negeri Sabah di bawah Warisan akan jatuh ke tangan PN selepas beberapa Adun bersetuju untuk melompat parti.

Menurut sumber sekurang-kurangnya 14 Adun setuju untuk berpaling tadah.

Daripada 65 kerusi DUN Sabah, Warisan mempunyai 33 wakil rakyat tambah lima Adun lantikan, manakala Upko (2), DAP (6) dan PKR (2).

Secara keseluruhan, pentadbiran Warisan menguasai 48 kerusi.

Gabungan Bersatu Sabah pula pegang lapan kerusi, Barisan Nasional (1) dan Adun bebas (2). 

“Daripada 17 Adun Umno Sabah, semuanya sudah keluar parti kecuali Sg Sibuga, bekas ketua menteri Musa Aman,” kata Liew.

“Lagi 16 masuk sama ada Warisan atau Bersatu.

“Parti pemerintah sekarang ini pegang dua pertiga kerusi dalam DUN, jadi kerajaan Sabah kukuh.” 

Felo Kanan Institut Perhubungan Antarabangsa Singapura Dr Oh Ei Sun percaya walaupun Sabah ada sejarah ahli politik melompat parti, tidak mungkin ramai wakil rakyat akan berbuat demikian pada masa yang sama.

“Sekiranya ada wakil rakyat Warisan atau PH mahu berpaling tadah, mereka akan berdepan masalah kem mana yang hendak dipilih; kem Umno pimpinan bekas ketua menteri Musa Aman atau kem yang diketuai Ketua Penyelaras Bersatu negeri Hajiji Mohd Noor.”

Oh berkata Umno dan Bersatu di Sabah belum memutuskan antara mereka siapa yang harus jadi ketua.

“Mereka perlu selesaikan isu ini terlebih dahulu sebelum pujuk wakil rakyat untuk berpihak kepada siapa,” katanya pada webinar.

Liew berkata Warisan dan PH masih parti pemerintah di Sabah, jadi tiada “alasan” untuk Adun menyertai gabungan yang masih belum membentuk kerajaan negeri.

“Ada risiko bagi mereka yang hendak keluar kerana tidak banyak yang boleh ditawarkan kerajaan (persekutuan) sekarang yang dipimpin Muhyiddin Yassin. 

“Kalau kerajaan persekutuan tumbang sekali lagi, ahli politik Sabah yang sudah keluar tadi hendak ke mana.”

Tambah Liew, beliau terkilan kerajaan PH tidak sempat menggubal undang-undang anti lompat parti seperti yang dijanjikan. Kerajaan PH sebelum ini dijadual untuk membentangkan rang undang-undang tersebut di Parlimen awal bulan ini, katanya.

“Bagaimanapun, selepas perubahan kerajaan, RUU itu tak dapat dibentangkan. Saya berharap menteri undang-undang sekarang dapat melaksanakannya.” – 25 Julai, 2020.   


AWAS APA NI?

AWAS

FULUSS SI KOM

EN KUNTUM

TAK MALUUUN

KAH KAH KAH

NAJIB NAMPAK TELO GERMAN


NAJIB NAMPAK

TELOO GERMAN
Ularmak berjubah yang pijak gmbr kepala pemimpin tu tak sedar yang telor nye diintai oleh gmbr tersebut. 
on 
KEMARAHAN 
SEORANG ULAR MAK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 25/07/20

ULAR

BERSATU BERSEPAI
BERSATU

HURU

HARA


Bersatu berisiko hilang 5 kerusi DUN Johor


BERITA MENYUSULHILANG SATU MASUK DUA

HILANG SATU

MASUK DUA
Macamana goyah pun, pn akan terus jadi gomen.. logiknya mudah saja TT.. hilang satu undi ari ini, besok mungkin tambah 2 undi.. 
on 
KERAJAAN MUHYIDDIN
 MAKIN GOYAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/07/20

H

SABAH GOYAH ?TERNOW


Kerajaan Sabah tidak goyah, kata Warisan


BERITA MENYUSUL


KU LI NAK LAWAN MUHYIDDIN


KU LIN NAK 

LAWAN MUHYIDDIN
Semangat sudaa naik. Kote suda stim smnjak kemelut pm yang lepas. Sobab ada sekumpulan org tua dlm umno pernah cuba up balik nama ku li jadik piyem lwn mudin. Tapi mudin jugek dpt pm. Skrg dia tengah try lagi .
Kahkahkah. 
on
 POLITIK 
TAK STABIL - KU LI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 25/07/20

Mac