Sabtu, 18 Januari 2020

JENG JENG JENG


JENG JENG JENG

BERITA PALSU


BERITA PALSU
ANWAR IBRAHIM

AKAN SAMAN

YUSOF RAWTHER

SELASA DEPAN

ADALAH

BERITA PALSU

APA MAKNA BERITA INIAPA MAKNA

BERITA INI?

MAKNANYA 

CUKUP JELAS

TAK SEMUA

PK SOKONG ABAM

KAH KAH KAH


Wakil PKR dalam Majlis Presiden PH mesti sebulat suara Anwar calon PM

Setiausaha agung parti itu memberitahu pemberita selepas mesyuarat jawatankuasa pimpinan pusat (MPP) PKR bahawa enam wakil itu perlu berpegang teguh dengan parti dan menjauhkan pandangan mereka berhubung peralihan kuasa.

“MPP mengesahkan semula keputusan biro politik, MPP (jawatankuasa kepimpinan pusat PKR) dan kongres parti berhubung kedudukan Anwar sebagai calon PKR untuk jawatan perdana menteri. Beliau juga calon perdana menteri PH yang diputuskan melalui konsensus pada 6 Januari, 2018, “katanya.

“MPP telah memutuskan bahawa semua wakil PH perlu memaparkan sikap sebulat suara sejajar dengan keputusan parti,” katanya.

“Mereka tidak boleh menyuarakan pandangan mereka sendiri kerana kami terikat dengan keputusan parti,” katanya.

Enam wakil PKR ialah Anwar, Dr Wan Azizah Wan Ismail, Mohamed Azmin Ali, Chua Tian Chang, Dr Xavier Jayakumar dan dirinya sendiri. – 18 Januari, 2020


JUSTERU JUSTERU

ADA ARAHAN

KALAU SEMUA

SOKONG 

TAK PERLU APA2

ARAHAN

KAH KAH KAH
KANTOI MANTOI-----------

BUKAN LOBAK MANBUKAN LOBAKMAN

Kenalah sokong sebab Rais anak Yatim ada Ph.d in Constitution Law from University of London. Dia bukan Lokman anak Adam, cakap ikut otak lobak. 
on 
MUSUH KEPADA 
MUSUH KAMU
 ADALAH KAWAN KAMU
cikminah
on 17/01/20


Rais yatim pun persoal pembebasan abam..che det bersusah payah menangkan ph bukan abg nom..dari segi moral che det kena terus jadi pm Sebab pm menunggu tu moral diragui..
 on 
HIGH NOON 
BULAN TIGA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/01/20

Sam
-----------

GAPO DIO D.B.K.L
GAPO

DIO

D.B.K.L

-------

SAPA DIA?
SAPA DIA ?
OSCAR WILDE


-----------

MAMAT INI TAK FAHAM
WOIT

ADA SAPA

BOLEH BANTU

TOLONG SIKIT

BUDAK YUSUF NI

Kenapa Peguam Negara tidak dakwa Anwar, tanya Yusoff Rawther


MOHAMMED Yusoff Rawther sedia menjawab saman sivil Anwar Ibrahim terhadapnya namun pada masa sama menuntut Peguam Negara memberi penjelasan kenapa presiden PKR itu tidak dihadapkan ke mahkamah kerana menyerangnya secara seksual.

Dalam sidang media bersama peguamnya, Yusoff berkata Tommy Thomas perlu menjelaskan maksud ‘percanggahan fakta yang material’ seperti dinyatakan dalam keputusan badan perundangan itu untuk tidak mendakwa Anwar kerana kekurangan bukti.

Yusoff berkata beliau kecewa dengan keputusan AGC tidak meneruskan meneruskan pendakwaannya terhadap Anwar berhubung salah laku seksual.

Yusoff sebelum ini mendakwa Anwar mencabulnya pada 2 Oktober 2018.


FAHAMLAH

ANWAR IBRAHIM

PEMIMPIN ISLAM

JUJUR WARAK

SEMBAHYANG

JADI IMAM

BACA KUTUBAH

MUSTAHL DIA

NAK CABUL

BUDAK LELAKI

INI SEMUA FITNAH

INI KERJA YAHUDI
KAH KAH KAH
-----------

APA MAKNA BERIAT INIAPA MAKNA

BERITA INI ?

Wakil PKR dalam Majlis Presiden PH mesti sebulat suara Anwar calon PM


BERITA MENYUSUL------------

HANYA 300 AZAMHANYA 300 AZAM

Huh, Azam lagi, Azam ni carma jugak kut, kalau carma ok lagi, jangan anak ikan abam dah lah.. 
on 
TEPAT BIJAK - 
LAGAKAN MUSUH
hamim
on 18/01/20


TT, perasan tak berapa ramai yang membaca blog TT yang separuh sewel ni semasa memberi komen menyokong abam jadi PM dan berapa ramai yang tak mau atau tak suka abam jadi PM, Azam paling kuat menyokong abam jadi PM melalui komen komen dia di blog ni dan orang yang bernama Azam juga yang kuat mahu abam jadi PM dalam komen komen dia diMalaysiakini 
on 
TERUS MENUNGGU
Publish | Delete | Spam
hamim
on 18/01/20

"Namun be
------------

TELADANI SAKAI - TIDAK DITIPU ARABTELADANI SAKAI

TIDAK PERNAH

 DITIPU ARAB
Wahai bani melayu, teladanilah sakai, kerana sakai yg bijak adalah sakai carma yg tak pernah mengundi dlm pilihanraya tapi berjaya memporak perandakan pengundi berdaftar. 
Kahkahkah
 on 
TEPAT BIJAK - 
LAGAKAN MUSUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/01/20

fo
----------

PUN CERIAT HARI SELASA
PUN CERITA

HARI SELASA
Habis la kau Hisham.... 
Akak Koya kau cakap dia jadi bahan tohmahan. Tohmahan? Mesti ada citer best ni? Orang yang buat tohmahan tu mesti ada simpan trump card kan? Takkan tohmahan kosong je kut? Tohmahan kosong apa ade hal? 
on 
JAUHI RASUAH - 
DEKATI BINI ORANG
Publish | Delete | Spam
azam
on 17/01/20

ini m


-----------

DARI JULAU KE PUTRAJAYADARI JULAU

KE PUTARJAYA
Penyokong Abam amat ramai. Tapi kat Julau. Penduduk sana 35,000. Ahli PKR 15,000. Tempat tu markas Abam. Tunggu bulan 5, dia orang berarak ramai-ramai diPutrajaya. 
on 
TERUS MENUNGGU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/01/20

&--------

HARI SELASA


SELASA DEPAN ? 
TT, kau fikir, mungkinkah peguam Anwar akan fail saman hari Selasa depan? I fikir, tak mungkin. Hari Selasa, peguam sibuk. Mungkin hari Ahad depan, dia saman. 
on 
BETUL KE?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/01/20

&q-------

BETUL INI BAHAYA PAU
 MAMAT NI

FAHAM BAHAYA

TEKNIK   PAU
Guan eng kes terowong Mat sabu anak isap dadah Jemin kes semburit Rais yatim kes rogol amah Kehkehkeh semua yg kena pau dgn madey dah berwirid; guan eng, mat sabu, rais yatim dan jemin semburit. 
Tunggu lebai pas yg baru dapat angpaw dari madey pulak berwirid. Kahkahkah jgn terkejut kalau tiba tiba nazri aziz beli insuran nyawa kahkahkah
 on 
TERUS MENUNGGU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/01/20

Hu
-----------

TIGA RATUS


3RATUS
Gwa harap dari 3OO Panglimo Iran ..
seorang drp nye dapat gunting jambul Trump ..gempak ooo ..
 on 
300 PANGLIMA IRAN 
MENUNGGU TRUMP
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 18/01/20----------

SAMAN HARI SELASA


SAMAN 

HARI SELASA
mesti big mama nak nasihatkan tt....  - babi punya tt, dia ingatkan you darling pasal hari selasa... you better call him and tell him ~ jangan ajar i yeahhhh.... 
on 
YUSOF CAKAP
 TAK ABIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 18/01/20

di


---------

BERITA DI BELAKANG BERITA
TER NOWW

TER HOTT

TERKINI 


Iran tuduh serangan - cyberattack - Amerika Syarikat membawa kepada kegagalan sistem senjata yang membunuh 176 orang

16 Januari, 2020 "Maklumat Clearing House" - Iran sedang menyiasat bagaimana serangan siber  oleh AS mungkin menjadi alasan mengapa pengendali sistem senjata Iran tersilap hingga menembak jatu  pesawat penumpang dengan untuk peluru berpandu.

Rakyat  Iran percaya bahawa  Amerika melumpuhkan sistem radar mereka selepas Iran menembak peluru berpandu di tentera AS yang ditempatkan di pangkalan Iraq di Anbar dan Erbil.

Pengerusi Majlis Pengawal Iran Ahmad Jannati menyatakan pada hari Rabu bahawa "sabotaj musuh" tidak dapat dikesampingkan, sementara Brigadier Jenderal Ali Abdollahi secara langsung mencadangkan bahawa pasukan tentera AS menggangu sistem radar Iran untuk menjadikannya sebagai pesawat udara yang mengandungi 176 orang, sasaran  peluru berpandu.

Abdollahi mendakwa pengendali peluru berpandu di atas kapal terbang menghadapi kesukaran menerima mesej pusat arahan apabila amaran mengenai peluru berpandu pelayaran telah dihapuskan dan mengetepikan pesawat untuk peluru berpandu Amerika masuk.

Abdollahi juga berkata kemungkinan penglibatan penyusup musuh dalam sistem pertahanan udara disiasat oleh badan perisikan Iran dan tidak dapat diketepikan lagi.

---------

YUSOF CAKAP TAK ABIS

YUSOF RAWTHER 

CAKAP TAK ABIS

AYAT TAK CUKUP

TAK LENGKAP

KAH KAH KAH

 LENGKAP

MACAM MANA ?


“Anwar nak saman saya? Teruskan” – Yusoff Rawther

PETALING JAYA – Bekas pembantu penyelidik di pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Muhammed Yusoff Rawther bersedia untuk bertemu dengan  Anwar Ibrahim di mahkamah.

Malah beliau menyatakan rasa tidak takut terhadap tindakan undang-undang yang mungkin diambil oleh Presiden PKR itu terhadap dirinya kerana peguamnya juga mempersoal alasan yang diberikan oleh Jabatan Peguam Negara untuk tidak meneruskan prosiding jenayah.

“Anwar mahu saman saya? Bring it on (teruskan),” katanya dalam sidang media yang diadakan di sini hari ini.


AYAT LENGKAP

YUSOF WAJIB

 BERI TAHU

ANWAR IBRAHIM

NAK SAMAN

SAMANLAH TAPI

JANGAN SAMAN

HARI SELASA

KERANA NAJIB

DAH BOOKING

LAMA DULU

PUKRAK MUKRAK
KAH KAH KAH


-------------

300 PANGLIMA IRAN MENUNGGU TRUMP


TIGA RATUS

PANGLIMA IRAN
MENUNGGU TRUMP-------

TERUS MENUNGGUGUAN ENG

MAT SABU

SEMUA CAKAP

MADEY 

TERUSKAN LAGI

INI AZMIN

KEPALA KE2 PKR

PULAK CAKAP

PEKARA SAMA 

Bukan masanya bincang soal peralihan kuasa PM, kata Azmin


TIMBALAN Presiden PKR Mohamed Azmin Ali berkata sekarang bukan masanya untuk membincangkan soal transisi atau peralihan kuasa perdana menteri, sebaliknya semua pemimpin Pakatan Harapan (PH) harus memberi fokus kepada usaha membangunkan negara demi kesejahteraan rakyat.

Mohamed Azmin yang juga Menteri Hal Ehwal Ekonomi berkata jemaah menteri dan pemimpin PH lain perlu memberi sokongan penuh kepada kepimpinan Dr Mahathir Mohamad untuk menerajui negara, tambahan pula 2020 adalah tahun sangat penting buat Malaysia kerana akan menjadi tuan rumah sidang kemuncak pemimpin Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) yang dijadual akhir tahun ini.

“Ini sangat penting bagi kita. Kita perlu memberi kebebasan kepada Tun Dr Mahathir untuk memimpin dan mentadbir kerajaan Persekutuan.

“Sekarang bukan masa yang sesuai (untuk membincangkan mengenai peralihan) ... kini masanya bagi kita berbincang dan bekerja sebagai satu pasukan secara kolektif untuk memastikan Malaysia dapat mempamerkan semasa mesyuarat APEC bahawa kita (sebuah negara yang) bersaing dan kita mampu bersaing di pentas global,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas menghadiri Majlis Kupi-Kupi Bersama Menteri Hal Ehwal Ekonomi di Kampung Pimping, Membakut di Kimanis, hari ini.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri Membakut Mohd Arifin Mohd Arif.

Sebelum ini, media melaporkan mengenai cadangan beberapa Ahli Parlimen PKR agar peralihan kuasa perdana menteri dibuat pada Mei tahun ini.

Mengulas lanjut, Mohamed Azmin berkata kerajaan pada hari ini menggalas tugas dan tanggungjawab besar bagi memastikan semua pelan pembangunan yang dirancang di semua peringkat dapat dilaksana untuk manfaat rakyat.

Selain itu, beliau berkata kestabilan politik dan pentadbiran negara juga penting dalam usaha meyakinkan pelabur.LEPAS NI

APEK PKR

AKAN BERWIRID

AKAN BERATIP

KAH KAH KAH

ATAU LEPAS NI

AMK AKAN

TURUN DEMO

UNDUR 

MADEY UNDUR

KAH KAH KAH

BUKANKAH ABAM

RAMAI PENYOKOG

BAWALAH

100 RIBU RAKYAT

TURUN BERDEMO

KAH KAH KAH
PUKRAK MUKRAK----------

BETUL KE?


BETUL?


“Anwar nak saman saya? Teruskan” – Yusoff Rawther


BERITA MENYUSUL


------------

NATANG BEWOKBODOH NGOK

BANGANG 

BEBAL BIUL

PUNTAINGONG

NATANG BEWOK 


Kajian Ilham ramal Warisan menang di Kimanis bermotif politik, kata  Tuan Haji Najib

BEAUFORT: Tuan Haji Najib  yang tidak yakin dengan hasil kajian Ilham Centre meramalkan Warisan akan memenangi Pilihan Raya Kecil Kimanis esok, menyifatkan ia bermotifkan politik dan tidak ikhlas.


MEMANG

AJENDA POLITIK

BUKAN

KENDURI TAHLIL

BUKAN BERSUNAT

BUKAN KENDURI

LENGGANG PERUT

INILAH HASIL

TAIK PALAT

ROSMAH

TUAN HAJI JADI

NATANG BEWOK------------

APO NI JANG


APO PULAK NI?

Bukan masanya bincang soal peralihan kuasa PM, kata AzminBERITA MENYUSUL


------------

TEPAT BIJAK - LAGAKAN MUSUH

TEPAT BIJAK

MEMANG TUJUAN 

LAGA LAGA MUSUH
Bukan profesor je yang Carma. Sakai pun ada yang Carma. Siang malam melebong benda yang tak betul sambil berkias. Bila betul mengaku pandai. Bila salah, Mula la bersilat cakap, Aku maksudkan lain, ini cuma strategi propa melaga-lagakan musuh. 
on 
PROF CARMA
Publish | Delete | Spam
azam
on 18/01/20

w---------

BUKAN KAWAN TAPI BANGKAI
BUKAN KAWAN

BANGKAI

MASUK PENJARA

ini macam susahlah kawan... 
ini macam itu najib sama rosmah 
lu punya kawan jugalah... 
itu musuh anwar juga ma...
itu najib sama rosmah bukan musuh che det... laiiii itu najibul rosmahi punya kes anwar orang juga kasi bocor ma.. 
lu lupa?mau bet sama wa? lu mampuih pun itu najib tak masuk penjara kalau che det and co pegang ini malaysia
 kahkahkahkah... 
on 
MUSUH KEPADA MUSUH KAMU
 ADALAH KAWAN KAMU
Publish | Delete | Spam
cinaindiamelayu
on 17/01/20

Rais-----------

KIAMAT SAMPAI 8.5.2020


KIAMAT SAMPAI

8.5.2020
Disebut oleh TaT tersohor Malaya ..yg punye bini baru yg baru nak tumboh bulu pelepah ..KIAMAT berlaku pada, Lapang Haribulang MEI 2O2O ..gwa ulang O8hb.Mei 2O2O .. 
on 
KES AMPUN
 MAKIN BERAT
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 18/01/20

wow! sungguh tak sangka perogol amah boleh bercakap pasal perlembagaan! ish ish ish unsangkarable! errr...dah ada am
------------

SATU PANDANGAN


SATU PANDANGAN

Abam nak bergaduh dengan atuk kami tak mahu peduli. Akhir nya akan diketahui juga kerandut siapa paling keras. Yang kami mahu peduli, anak tiada bapa jangan lagi dibinkan Abdullah, ada 99 nama Tuhan. Campur Zeus, Yahweh tah berapa ribu lagi. Melayu dah la pelik, entot mahu, tapi tak mahu bayar. Kesian lah budak baru nak idup. 
Yang nombot dua, zakat Selangor kalau nak tolong orang miskin bagi sajalah pada mereka. Jangan lagi buat asnaf berniaga kasi Lori foodtruk. Tu tender foodtruk sapa masyuk. Agak2 la duit orang asnaf. Esok kami bersihkan mentri agama balik lah kampung tanam padi. 
on 
JANGAN FITNAH 
-ABAM AKAN SAMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 18:24

Poora---