Ahad, 18 Januari 2015

SIAPA DIA NIK AMMAR

KENALI NIK AMAR
anda jangan silap, nik amar bukan ulama! nik amar hanya lulusan agama. macam law la juga, bukan semua lulusan law itu lawyer! untuk jadi lawyer, lulusan undang-undang mesti masuk bar dulu, baru boleh jadi lawyer! 

nik amar ni dulu hanya guru pendidikan agama islam mengajar di sekolah menengah akademik! bukan mengajar di universiti! maka sudah tentu ilmu dia tak sebanyak mana. ditambah lagi dengan sikap ego dan tak rajin belajar, maka ilmu nik amar tak banyak bertambah. kalau ada pun yang bertambah ialah egonya! on KELANTAN ADA MB BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:24 PM--------------

AL-KONTOL MONTOL


KOMENTAR 

agamawan menuntut
hanya mereka yang belajar
hal agama sahaja yang boleh
memberi komen tentang agama

maka orang filem  dan seniman juga
mahu mereka yang terdidik
berilmu dan belajar filem sahaja
yang belajar tentang budaya sahaja
yang boleh komen tentang filem

kalau ini diterima
para seniman tak ada halanganSelepas kontroversi K-pop, mufti mahu filem ditapis bermula dari skrip
18 Jan Selepas isu kontroversi K-pop membabitkan gadis Melayu di sebuah konsert baru-baru ini, Mufti Wilayah Persekutuan,  Zulkifli Mohammad Al-Bakri mahu penguatkuasaan penapisan filem dan drama dimulakan daripada skrip. Dalam wawancara bersama Mingguan Malaysia…

KAH KAH KAH 

woit setuju sokong
sokong sokong sokong
kah kah kah

tapi
rakyat juga nak tahu
malaon ni belajar dimana
mana surat nikah emak ayah
spm dapat berapa A
pandai bahasa JAWA atau tak
bila pergi haji
bersunat tahun berapa
ijazah dapat dari bucu mana

 dari mana jumpa AL...
kah kah kah

APA PUNYA 

ALKONTOL

----------

AGENDA ISIS SEMAKIN JELAS
FACE BOOK
FollowFol ·
 

Muslim dilabelkan sebagai terrorist atau penganas. Persoalannya siapa yang mulakan perang dunia1 & 2, membunuh orang Asli Amerika, Australia & rakyat Palestine & hina agama Islam?

Tangan-tangan ghaib bukan bergerak sendirian, tentera mereka dikalangan fasik dan munafik yang menjayakan nya. Siapa yang menjajah negara kita dan siapa pula yang bersama penjajah?
 
 
INI BUKTI

 
Tulisan saya dalam Suara Keadilan bertajuk : ISIS dan Geopolitik – telah diterbitkan pada 25 November 2014. Para akhir dalam tulisan itu saya telah membuat rumusan ini:
 
Akhirnya negara-negara di Eropah, Amerika Latin dan Afrika – tidak dapat tidak akan mewujudkan undang-undang baru atas nama keselamatan untuk menentang pengganas ISIS. Malaysia juga akan memunculkan undang-undang baru anti-pengganas. Wal hal kepala pengganas utama dalam dunia ialah imperialis Amerika. Inilah peranan ISIS. 
 
BACA DISINI:
 

------------

KELANTAN ADA MB SWASTA
MAKAN GAJI BUTO
PAS mengambil alih pemerintahan Negeri Kelantan pada awal 90-an dan TGNA menjadi MBnya. Di awal pemerintahan, TGNA sebagai seorang Ulama selesa untuk mengajar dan membiarkan ekonomi bergerak dengan sendiri tanpa ada tindakan dan dasar yang komprehensif, walaupun ada usaha dilakukan untuk memajukan ekonomi Kelantan tetapi momentumnya tidak cukup. 

Barisan Exco pada masa itu pun terdiri dari golongan ulama yang juga selesa untuk mengajar dan bergerak dari masjid ke masjid. Golongan profesional di dalam parti pada masa itu hanya menjadi tukang tampal poster dan pacak bendera parti. 

Perkara ini disedari Tengku Razaleigh(Ku Li), apabila Ku Li membubarkan parti Semangat 46 dan menyertai parti gerombolan pada akhir 90-an dan awal tahun 2000 satu serangan dilakukan dengan slogan “AMBO TAK SEY OGHE MAKE GAJI BUTO”.

Tersentaak dengan serangan itu TGNA bingkas bangkit dengan mengambil Husam Musa, lulusan ekonomi dari UM yang telah bergerak cergas dalam parti PAS sebagai ADUN dan on KELANTAN ADA MB BARU
Publish | Delete | Spam
kiedentech
on 1/18/15


-------------

TUNGGU DAN NANTI
TUNGGU


NANTI
------------

BUKTI SAHEH


DIUMUMKANBUKTI SAHEH
dengan ini danny lim
ditendang dari menjadi
ahli kelab gagalis
pembelotan telah terbukti
adalah diberitahu
seantero alam
bahawa
danny lim
tidak boleh memberi
kenyataan akhbar
datang ke soiree gagalis
atau
menyamar sebagai gagalis------------

LAGI MONOPOLI BUAT DUIT
SATU LAGI MONOPOLI UNTUK PERMOHONAN VISA DENGAN RUJUKAN (VDR)
KEADILAN BIMBANG KESELAMATAN NEGARA TERANCAM

Kami ingin menarik perhatian orang awam bahawa mulai 15 Jan 2015, semua pemeriksaan kesihatan pekerja-pekerja asing di negara sumber dan permohonan Visa Dengan Rujukan (VDR) perlu dilakukan sepenuhnya secara atas talian melalui sistem Foreign Workers Centralized Management System (FWCMS).

FWCMS (http://www.fwcms.com.my/) yang diusahakan oleh Bestinet Sdn. Bhd. merupakan satu sistem atas talian yang amat komprehensif. Antara fungsinya melibatkan permohonan kuota pekerja asing, permohonan dan kelulusan Visa dengan Rujukan (VDR), Elektronik Pas Lawatan Kerja Sementara (ePLKS), Elektronik Check-Out Memo (eCOM), Elektronik penguatkuasaan (eEnforcement), Elektronik Duta (eEmbassy), insurans pekerja-pekerja asing dan lain-lain.


Seperti isu MyEG dalam pembaharuan PLKS, ini merupakan satu lagi sistem yang cuba memonopoli urusan pekerja-pekerja asing dalam bidang yang lebih luas. Majikan juga tidak boleh lagi berurusan di kaunter dan semua pemeriksaan kesihatan di negara sumber dan permohonan VDR mesti dilakukan sepenuhnya atas talian melalui sistem tersebut.

Pastinya sistem komprehensif ini melibatkan kos pembangunan yang besar. Syarikat swasta tidak mungkin membekalkan perkhidmatan tersebut secara percuma.

Kami juga meluahkan kebimbangan bahawa maklumat-maklumat yang dirangkumi dalam sistem tersebut merupakan maklumat berkaitan dengan pengawalan sempadan (border control) dan imigresen. Ini merupakan maklumat sensitif yang bakal mengancam keselamatan dan kedaulatan negara.

Maka kami menuntut penjelasan daripada Menteri Dalam Negeri  Ahmad Zahid Hamidi:

1.     Mengapakah menganugerahkan projek tersebut kepada BestiNet Sdn. Bhd?
2.   Apakah nilai kontrak tersebut serta berapakah kerajaan/majikan perlu membayar kepada BestiNet untuk perkhidmatan yang diberi?
3.     Adakah kontrak tersebut dianugerahkan melalui tender terbuka?
4.   Mengapakah tugasan penting ini boleh disumberluarkan kepada sebuah syarikat swasta?


YB Dato’ Johari Abdul
Ahli Parlimen Sungai Petani

YB Lee Chean Chung
ADUN Semambu
Ketua Penerangan
Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Pusat


-------------

BETUL KE INI?


FACE BOOK

Elok sesangat la kalau benar berita ni..

Like ·  · 


---------------