Jumaat, 27 Disember 2013

PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
Akhirnya hanya satu demo 31 Dis di Dataran

  • 3:20PM Dis 27 2013
Penganjur-penganjur perhimpunan membantah kenaikan harga barang dan kos sara hidup di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, akhirnya mencapai kata sepakat bergabung bersama-sama untuk demontrasi pada 31 Disember ini.

Perkara itu diumumkan dalam kenyataan bersama kedua-dua kumpulan itu – Gerakan Turun Kos Sara Hidup (TURUN) dan Gabungan Gerakan3112 hari ini.

“Setelah satu pertemuan berlangsung, kami dari Gerakan3112 dan NGO TURUN akhirnya mencapai kata sepakat bersama rakyat menganjurkan sebuah himpunan protes besar-besaran di Dataran Merdeka menjelang ambang tahun baru,” menurut kenyataan itu.
KENYATAAN PENUH

Kesepakatan Dicapai, Gerakan3112-TURUN Mewarnai Dataran Merdeka 31 Disember 2013

Setelah satu pertemuan berlangsung, kami dari Gerakan3112 dan NGO TURUN akhirnya mencapai kata sepakat bersama rakyat menganjurkan sebuah himpunan protes besar-besaran di Dataran Merdeka menjelang ambang tahun baru.

Gabungan Gerakan3112-TURUN yang mendapat sokongan dari beberapa NGO, kumpulan anak muda aktivis dan mahasiswa, dengan ini bersama dalam perkara-perkara berikut;

1. Menafikan bahawa himpunan yang akan berlangsung pada malam 31 Disember 2013 sebagai 'himpunan guling kerajaan' sepertimana tohmahan pihak tidak bertanggungjawab. Himpunan anjuran rakyat ini adalah himpunan aman yang dibenarkan menurut perkara 10 Perlembagaan Malaysia.

2. Menuntut pihak kerajaan;
  • Menurunkan segera segala punca kenaikan kos sara hidup.
  • Menggesa kerajaan supaya tidak mengkhianati janji yang telah ditabur sebelum mendapat kuasa pada PRU13.
  • Menghentikan segala pemborosan dan ketirisan yang berlaku, yang akhirnya ditanggung oleh rakyat. 
3. Mensasarkan orang ramai yang hadir pada malam tersebut masuk ke Dataran Merdeka dan menyatakan protes bantahan di sana.

4. Turut menyelaras beberapa perkara termasuk persediaan pasukan bantuan perubatan, keselamatan dan pasukan peguam perundangan. Talian (sms) hotline019-8013149 disediakan khas sekiranya berlaku tangkapan. Sila sms nama mangsa, nombor IC mangsa dan lokasi mangsa ditangkap / balai yang dibawa.

5. Bagi memudahkan perjalanan himpunan, pihak gabungan mengumumkan tiga spot permulaan 'check point' adalah seperti berikut;
  • Sogo
  • Masjid Jamek
  • Pasar Seni (CM)
6. Peserta himpunan disarankan berkumpul di tiga 'check point' bermula jam 9 malam dan akan mula bergerak ke Dataran DBKL bersama kumpulan-kumpulan besar anak muda aktivis dan mahasiswa pada tepat jam 10 malam. Peserta himpunan akan bergerak masuk ke Dataran Merdeka setelah ketiga-tiga kumpulan 'check point' bertemu di Dataran DBKL.

7. Gabungan juga menyarankan semua peserta mengenakan pakaian serba hitam dan membawa bendera kebangsaan.

Pihak Gabungan Gerakan3112-TURUN mengharap kerjasama dari pihak polis dan tidak ada pihak samaran yang sabotaj. Kami memberi jaminan perhimpunan ini akan berjalan dengan aman sekiranya diberi laluan sepertimana himpunan rakyat sebelum ini.

Kami menyeru orang ramai hadir merentasi batasan politik kepartian dan fahaman agama, bahawa semua tidak terkecuali terkesan dengan polisi zalim yang diperkenal oleh pemerintah. Inilah masanya rakyat memperjuangkan nasib di bumi sendiri.

Harapan kami agar himpunan ini menjadi satu signal yang berkesan kepada pihak kerajaan, bahawa rakyat sudah bangkit dan tidak berdiam diri apabila sang penguasa sewenangnya membuli rakyatnya. Rakyat akan buktikan kuasa rakyat itu mengatasi mana-mana kerajaan pemerintah.

Ayuh, bersama rakyat pilih dataran merdeka bagi meraikan tahun kesengsaraan rakyat.

Sekian,

Gabungan Gerakan3112-TURUN

*Kenyataan bersama Gerakkan3112-TURUN-----------

UNTUK KESELAMATAN GUNAKAN KONDOM

PAKAI BAJU HUJAN


MELAYU WAJIB FIKIR POSITIF
Bro Hisham, orang Cina dan orang India memang suka mengentot, malah mereka lebih suka mengentot daripada bangsa-bangsa lain. Sebab itu mereka adalah bangsa yang paling besar di dunia ini. Ramai diantara mereka menggunakan kondom bila mengentot sebelum kahwin. Tetapi kadang-kadang kemalangan berlaku dan si perempuan Cina atau India akan mengandung sebelum kahwin.

 Bila mengandung, mereka terpaksa memberitahu kepada ibubapa mereka kerana mereka tidak dapat menyembunyikan perut buncit mereka dengan burka, tidak seperti perempuan Melayu yang dapat menyembunyikan perut buncit dengan burka atau pakaian wanita Arab. 
Adakah ibubapa Cina dan India tidak marah bila anak perempuan mereka mengandung sebelum kahwin? Sudah tentu mereka akan marah. Tetapi sikap mereka berbeza daripada sikap ibubapa Melayu. Mereka berfikiran positif. Anak perempuan sudah mengandung. Jadi kahwin sajalah. Mereka bersyukur kerana dapat seorang cucu. Manakala orang Melayu pula befikiran negatif kerana tekanan "peer on CHINA INDIA TAK NGENTOT?
Publish | Delete | Spam
Mat Liberal

on 12/26/13


--------------

SEMUA DI JEMPUT DATANG

MALAM INI
FORUM : TIBAI KERAJAAN NAJIB ROSMAH
di dewan china 

RADIO BANGSAR UTAMA
akan membuat liputan langsung
jam 8:30 malam


-----------

PERTANG ESOK DI TEMERLOH

TEMERLOH  PEKAN HEBAT
LUBUK KAWAH
SEJARAH KIRI
esok anak anak muda di temerloh
akan bangun melawan
inilah tradisi perjuangan


KIBAR KAN
SANG SAKA SEJARAH BANGSA----------

CALON MAT POYO
SIAPA MAT POYO 
JUAL AGAMA INI


RASUAH BESAR TERBONGKAR DI ANGKARA
tiga menteri kabinet di paksa letak jawatan
140 pegawai polis yang menyiasat kes rasuah di paksa berhenti
ketua polis  yang menyiasat di minta letak jawatan

siapa yang terlibat:
cukong dari iran
pemaju tanah 
kontrektor 
berapa banyak terlibat?
130 juta dolar

apa nama parti edorgan?
AKP - ertinya suci bersih dan adil

erdogan bayraktar menteri pembanguan bandar dan alam sekitar
telah berkata:

Bayraktar said that he had been pressured to submit his resignation "to save the prestige of the government," adding that the prime minister should also quit because most of the amendments to construction plans mentioned in the corruption investigation were made on Erdogan's orders. 

Bayraktar — who was in charge of the massive Public Housing Project Administration (TOKI) and is seen as the "black box" for dealings in that context — revealed that Erdogan had pressurized ministers to issue a "declaration to comfort the prime minister," adding that Erdogan had given the final "go ahead" to all the key decisions associated with the accusations. 

In addition, he said he was forced to sign a “declaration of resignation” aimed at "relieving the prime minister and his government." Bayraktar resisted, stating, "However, I [did] not accept the pressure put on me to resign due to the corruption and bribery operation and issue a declaration that will relieve the prime minister.”


untuk selamatkan keadaan erdogan  bentuk kabinet baru
10 menteri kabinet telah digugurkan


http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/12/turkey-erdogan-resignation-ministers-akp-power-corruption.html
-----------

KERAJAAN NAJIB ROSMAH


KOMENTAR TUKAR TIUB
adalah diingatkan
wajib terus diingatkan
bahawa kerajaan najib rosmah ini
adalah keajaan haram

kerajaan najib rosmah hanya mendapat 47% undi
pakatan rakyat mendapat 52% undi

undi 47% untuk parti ketuanan melayu
didapati dengan cara menipu
ini bukan tohmah
ini bukan fitnah

di sabah telah dibuktikan
kad pengenalan segera di berikan
pendatang asing
untuk mengundi
parti ketuanan melayu

BANGLA  MENGUNDI

KERAJAAN GOYAH
kerajaan najib rosmah ini
adalah kerajaan goyah
bukan kerajaan yang mendapat sokongan rakyat
kerajaan najib rosmah
hanya di dukong oleh polis

KUCING PUN NAK MUNTAH
Selepas mungkir janji, BN takut “digulingkan”
Tahun 2014 sudah pastinya bukan berita gembira bagi majoriti rakyat Malaysia berpendapatan rendah kerana kenaikan kos sara hidup yang bakal mereka hadapi.
Semasa berkempen menjelang Pilihan Raya 2013 lalu, Barisan Nasional melalui “Manifesto: Menepati Janji, Membawa Harapan” memberikan pelbagai janji indah seperti mengurangkan kos sara hidup.
Maka tidak hairanlah Putrajaya juga dilihat begitu takut sekali dengan perhimpunan pada malam ambang Tahun Baru 2014 yang dikatakan berniat untuk menggulingkan kerajaan.
Semalam polis menahan pemilik akaun Facebook yang beroperasi dengan nama Asmaelz Hadzeny II yang diburu sejak minggu lepas kerana menghasut orang ramai menyertai perhimpunan dikatakan untuk menggulingkan kerajaan pada 31 Disember ini.
Sebelum itu polis menahan pengerusi Gerakan Turun Kos Sara Hidup (Turun) Azan Safar selepas seorang pengguna Facebook memberikan komen mengatakan akan berlaku rusuhan pada malam ambang Tahun Baru.
Selepas memungkiri janji, Putrajaya kelihatan begitu takut sekali dengan kemarahan orang ramai di atas tindakan mereka itu.
Yang hairannya, yang ditahan adalah orang yang marah kerana janji dimungkiri dan bukan yang memungkiri janji. – 27 Disember, 2013.

ANK MUDA
BANGUN MELAWAN
----------

SEMUA DI JEMPUT TURUN ANAK MUDA
BANGUN MELAWAN

Himpunan 31 Disember: 
Pemimpin PR bebas sertai

SHAH ALAM – Pemimpin Pakatan Rakyat bebas menyertai mana-mana himpunan selagi selari dengan perjuangan PR, kata Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli.

Mengulas lanjut soal himpunan membantah kenaikan harga barang pada 31 Disember ini, beliau akui tidak keberatan untuk turut serta.

"Itu bergantung pada setiap rakyat Malaysia. Seperti dulu juga, kalau ada himpunan Bersih dan himpunan lain, mana-mana pemimpin PR bebas untuk turut serta selagi ia selari dengan perjuangan PR.

"Untuk kali ini, jika himpunan ataupun kehadiran itu adalah untuk membantah kenaikan harga barang, ia selari dengan tuntutan serta pandangan PR. Saya sendiri insya-ALLAH kalau ada kelapangan saya tak keberatan untuk turun," katanya kepada Sinar Harian Online, hari ini.


KAH KAH KAH
KAH KAH 
KAH

woit..DAH BACA BERITA INI... kah kah kah..

kah kah kah..I REST MY CASE MY LORD... kah kah kah-------------

SAEKOR LAGI EEE BUAT ONAR


SAEKOR LAGI EEE
 KAKI KELENTONG

eee ini
cakap pakai balon balon
mak cik felda 
pak cik felda
senanglaha kena kelentong

eee ini bercakap pakai balon
dengan harapan 
orang akan melopong mendengar

bani melayu yang malas membaca
bani melayu yang malas mengkaji
bani melayu yang suka mendengar

mulut melopong
masuk lalat keluar langau

SOALAN UNTUK KURUN INI

kenapa kaki putar alam ini banyak eee
di malaysia ini eee dari zaman kesultanan melaka
telah membuat onar

satu teori mengataklan bahawa 
asal usul eee ini  dari gulungan pariah
datuk nenek moyang mereka  masuk islam
untuk lari dari kepariahan

tapi dna kelentong itu
masih mengikut

NOTA
ustaz zakir naik belum jumpa
ustaz  zakar naik
pakar jual agama di malaysia
lebih eee dari segala eee
kah kah kah
--------

HATI MELAYU TERGURIS

 NOTA
melihat gambar gambar ini
hati melayu terguris
pemimpin melayu islam
kena kaki anee tua
kena tapak kasut china
sedih sedih sedih
kah kah kah 

KENAPA TAK BISING
KETUANAN MELAYU DI HINA
KAH KAH KAH


NGO Islam dakwa Pakiam biadap kerana hina Najib

OLEH MOHD FARHAN DARWIS
Pertubuhan badan bukan kerajaan (NGO), Pertubuhan Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) menyelar Ketua Uskup Kuala Lumpur... SELANJUTNYA
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... BUKAN PAKIAM SAJA YANG BIADAP... kah kah kah.,..
kah kah kah...BUKAN PAKIAM SAJE YANG HINA NAJIB... kah kah kah..
kah kah kah..RAMAI...GAMBAR INI BUKTINYA... kah kah kah..
kah kah kah... PEMIMPIN MELAYU ISLAM DI HINA... kah kah kah..
kah kah kah... KENAPA SENYAP.... kah kah kah

PALING HINA
ANEE TUA PUN

BERANI HINA 
KENAPA SENYAP
kah kah kah

ANAK MUDA CHINA
RELAX 
KAKI ATAS KEPALA
PEMIMPIM MELAYU  ISLAM
KENAPA TAK BERSUARA
TAKUT KE
kah kah kah-------------

HARI HARI AKHIR KETUANAN MELAYUHARI HARI AKHIR
KETUANAN MELAYU

 KOMENTAR TUKAR TIUB
inilah tanda hari hari akhir ketuanan melayu
sejarah yang ditulis 100 tahun dari hari ini
akan merakamkan babak ini
sebagai tanda tanda bahawa
united malays national organistion 
telah di tolak rakyat

dalam pru13 yang lalu
hanya dengan cara menipu
gerombolan ketuanan melayu mendapat 47%
walhal undi popular 52%
dimenangi oleh pakatan rakyat 

dengan menipu gerombolan mendapat 47%
kalau tidak menipu munkee munkee ketuanan melayu
sudah lari  kerluar negara
atau 
 masuk penjara


Keluarga Hindu balut keranda dengan bendera PAS

Jarang-jarang berlaku, sebuah keluarga India beragama Hindu memilih membalut keranda ahli keluarganya yang meninggal dunia dengan bendera PAS.

Tiga keping gambar berkaitan dimuatkan dalam akaun Facebook Ahli Dewan Undangan Negeri Meru Dr Rani Osman semalam.

Ia memaparkan mendiang Ketua Wanita Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Kota Raja, Letchumany Maniam diusung dalam keranda yang berbalut bendera parti Islam itu.

Ia mendapat komen menggalakkan daripada penggguna laman sosial itu.

Ketua Pemuda PAS Selangor Mohd Sany Hamzan memberitahuMalaysiakini, tindakan ahli keluarga mendiang bertujuan menggambarkannya mendian sebagai pejuang PAS sejati walaupun beragama Hindu.

Tambahnya, ia sekali gus, menunjukkan penerimaan yang cukup baik dari kalangan bangsa lain terhadap parti itu daripada kalangan bukan Melayu.

"Apa yang terbukti perjuangan apabila Ketua Wanita DHPP itu dibalut dengan bendera PAS itu menunjukkan beliau seorang pejuang PAS sejati walaupun duduk dalam PAS sebagai DHPP.

"Ia menunjukkan PAS sudah boleh diterima bukan Islam,” katanya lagi.

Ditanya sama ada tindakan itu bertentangan dengan perjuangan PAS, Sany menegaskan, ia tidak mempunyai sebarang kaitan dengan syiar Islam dan tidak membawa kesan buruk.

"Tiada sebarang tanggapan negatif pada saya dan PAS sendiri,” katanya.

-----------