Ahad, 22 November 2015

TUNGGU DAN LIHAT


JENG JENG 

JENGKetua UMNO cawangan rancang himpunan desak Najib berundur

PETALING JAYA: Ketua-ketua UMNO cawangan di seluruh negara merancang mengadakan perhimpunan besar-besar bulan hadapan bagi mendesak Najib Razak meletak jawatan.
Ketua UMNO Cawangan Taman Port Dickson Utama, Mohd Isa Mohd Yasin berkata, kira-kira 5,000 ketua cawangan telah menyatakan sokongan itu dan yakin satu perempat ketua UMNO cawangan menyokong rancangan itu.
Katanya, mereka belum menetapkan lokasi perhimpunan itu.
“Tindakan kami ini tidak didorong oleh mana-mana pihak, sebaliknya atas kesedaran sendiri untuk mengembalikan hak bersuara dalam UMNO kepada yang benar-benar berhak iaitu ketua UMNO cawangan sebagai akar umbi supaya parti dapat diselamatkan,” katanya yang dipetik daripada Sinar Harian.
Mohd Isa berkata demikian kepada media selepas mengadakan mesyuarat bersama 34 ketua UMNO cawangan bagi mendesak secara terbuka Najib meletak jawatan sebagai Presiden UMNO di Port Dickson, pada Sabtu.
Ketua UMNO cawangan itu dari Negeri Sembilan, Selangor, Johor, Perak dan Sabah.
Mohd Isa berkata, 34 ketua UMNO cawangan itu sebulat suara mendesak Najib meletak jawatan kerana sudah hilang kepercayaan terhadap kredibiliti pemimpin itu.

Katanya, semasa peralihan jawatan antara  Abdullah Ahmad Badawi kepada Najib, mereka memberikan sokongan penuh, di samping meletakkan harapan tinggi.
“Namun, apa yang berlaku hari ini tidak seperti mana yang diharapkan dan sudah ramai yang sangsi dengan UMNO.
“Kita mahu parti tidak mengambil sebarang tindakan disiplin terhadap Timbalan Presiden, Naib Presiden, ketua cawangan atau mana-mana ahli UMNO yang tampil membuat kritikan kepada parti,” katanya.
Sebelum ini, sebanyak 13 ketua UMNO cawangan di Teluk Kemang dan 20 ketua cawangan di Sepang membuat desakan terbuka agar Najib meletak jawatan


KiTA TUNGU

DAN L
iHAT

KAH KAH KAH
--------------

BERSAMA BIBIDERHAKA

PADA SAPA?Nurul Izzah boleh dianggap sebagai penderhaka, kata Ismail Sabri 

Tindakan Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar yang bergambar bersama anak perempuan bekas ketua pengganas Sulu, Jamalul Kiram III baru-baru ini adalah satu bentuk penderhakaan 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/nurul-izzah-boleh-dianggap-sebagai-penderhaka-kata-ismail-sabri#sthash.W9KbR7aa.dpuf

KAH KAH KAH
woit
derhaka?
kah kah kah
habislah negara ini
bergambar pun derhaka
kah kah kah
bergambar dengan bibi
macam mana? 
kah kah kah

BERSAMA BiBI
----------

BERITA DARI PORT DICKSON


KENAPA PiLiH

PORT DiCKSON

TEMPAT  AMAT

BERSEJARAH

BERLATIH 
DI PORT DICKSON

34 ketua cawangan Umno desak Najib letak jawatanPORT DICKSON - Seramai 34 ketua Cawangan Umno dari lima negeri mendesak secara terbuka agar Najib  Razak meletak jawatan sebagai Presiden Umno.

Kenyataan dibuat di hadapan media oleh ketua cawangan Umno Taman PD Utama, Mohd Isa Mohd Yasin selepas kesemua 34 orang dari Negeri Sembilan, Selangor, Johor, Perak dan Sabah menghadiri sesi suai kenal serta mengadakan mesyuarat yang berlangsung kira-kira satu jam bermula kira-kira 3 petang di sini, hari ini.

Menurut Mohd Isa, mereka sebulat suara mendesak Presiden Umno meletak jawatan kerana sudah hilang kepercayaan terhadap kredibiliti pemimpin itu dalam memimpin parti nombor satu Melayu itu.

Menurutnya, semasa peralihan jawatan antara Abdullah Ahmad Badawi kepada Najib, mereka memberikan sokongan penuh, di samping meletakkan harapan yang begitu tinggi.
“Namun, apa yang berlaku hari ini tidak seperti mana yang diharapkan dan sudah ramai yang sangsi dengan Umno.

“Melalui mesyuarat ini juga, kita mahu parti tidak mengambil sebarang tindakan disiplin terhadap timbalan presiden, naib presiden, ketua cawangan atau mana-mana ahli Umno yang tampil membuat kritikan kepada parti,” katanya pada sidang media berkenaan, hari ini.

Mohd Isa juga mendakwa mereka sudah mendapat sokongan hampir 5,000 ketua cawangan lain dari seluruh negara dan bercadang mengadakan himpunan besar-besaran akhir bulan depan berhubung perkara berkenaan.
Bagaimanapun, katanya, lokasi penganjuran masih belum ditetapkan.

“Kita yakin akan mendapat sokongan lebih satu perempat daripada cawangan Umno di seluruh negara.

“Tindakan kami ini tidak didorong oleh mana-mana pihak, sebaliknya atas kesedaran sendiri untuk mengembalikan hak bersuara dalam Umno kepada yang benar-benar berhak iaitu ketua Umno cawangan sebagai akar umbi supaya parti dapat diselamatkan,” katanya.

Pertengahan bulan lalu, seramai 13 ketua cawangan Umno sekitar Telok Kemang mengadakan sidang media mendesak Najib meletak jawatan.

Ia disusuli dengan tindakan 10 cawangan Umno di bahagian Sepang yang turut membuat kenyataan sama, Rabu lalu.

KAH KAH KAH
woit
betul ke berita ini?
benar ke laporan ini?
wow wow wow
ini memang hebat
pejuang melayu telah keluar
5000 ketua bahagian
ini melimpah banyak
ini muntah ramai
kah kah kah
parti ketunan melayu
turun berdemo
ya asal balik usul
dari demo mereka bermuka
kepada demo mereka kembali

BERDEMO LAGi


-----------

BERAPA BUJET?


BELANJA

1 BILiON

Bagaimana Jakim belanja hampir RM1 bilion tahun ini 

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, timbul pelbagai persoalan mengenai apakah Jabatan Kemajuan Agama Islam Malaysia (Jakim) masih relevan dan bagaimana mereka membelanjakan hampir RM1 bilion wang pembayar cukai setiap tahun. 

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Asyraf Wajdi Dusuki berkata, Jakim lebih relevan pada hari ini kerana berdepan dengan Syiah, Islam liberal dan Kumpulan Militan Negara Islam Iraq dan Syria (Isis).

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/bagaimana-jakim-belanja-hampir-rm1-bilion-tahun-ini#sthash.Fw7iZlWX.dpuf

umang aaaii

den tak sanko

bujet 1 bilion

-----------

APA DIA


DUA PULUH 

TiGA

HARi


-------------

PAS BUKAN BUBUR LAMBOK


PAS BUKAN

JADi BUBUR


Pas ibarat bubur Asyura, ada kekuatan tersendiri

KOTA BHARU – Pas mempunyai kekuatan tersendiri, walaupun ia tidak nampak dengan jelas,kata Naib Presidennya, Mohd Amar Nik Abdullah.

Menurutnya, dengan kekuatan tersebutlah menjadikan Pas sebagai sebuah parti yang matang dan sehingga kini boleh berdiri atas kaki sendiri walaupun dihimpit pelbagai kemelut dan cabaran.

“Pas ini boleh diibaratkan seperti buat bubur As-Syura. Banyak bahan-bahan yang diperlukan seperti jagung, gula, garam, daging. Tapi apabila masak, bahan-bahan tersebut langsung tidak kelihatan.

“Bila kita makan, semua bahan-bahan tersebut tadi kita dapat rasa,  walaupun secara kasarnya hanya nampak bubur syura sahaja dari luaran. Tapi kesedapan yang dirasai bukan disebabkan gula sahaja, bukan hanya kerana daging sahaja, tetapi disebabkan semua bahan yang digunakan,” katanya.


PAS BUKAN

BUBUR 

LAMBOK

KAH KAH KAH

----------------

SIAPA MEREKA INI?SiAPA MEREKA 

APA MEREKA 

BUAT Di PORT

 DiCKSON


-------------------

DAP PUNYA KERJA


FACE BOOK


mesti DAP punya kerja ni.

Sarawak akan jadikan Bahasa Inggeris bahasa rasmi kerajaan
-------------

KES TAMBAH BERAT
BERAT BERAT

KES BERAT

KES UGUT

'Bukan PM, Rosmah kena komen'

Memetik dokumen Mahkamah Persekutuan Manhattan, New York Post melaporkan Maira dituduh mengambil 12 beg tangan jenama Hermes bernilai AS$400,000 (RM1.7 juta) tanpa membuat bayaran sepatutnya.
Maira adalah bekas isteri hartawan baja Bolat Nazarbayev, yang juga adik kepada Presiden Kazakhstan Nursultan Nazarbayev.
Dia dilaporkan memesan beg berkenaan daripada syarikat Samilor pada 2014 dan 2015.
Apabila Presiden Samilor - Bella - mengugut untuk mengambil tindakan undang-undang, Maria didakwa mengugut untuk mencederakan ahli korporat itu dan keluarga sambil mengatakan dia mempunyai hubungan dengan Perdana Menteri Malaysia

KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
nak cakap apa?
apa nak cakap?
nak cerita apa?
apa nak cerita?
kah kah kah

UGUT LAGi


------------