Ahad, 16 Februari 2014

BUNUH SAMA SENDIRIADUN BUKIT NANING PERLU LETAK JAWATAN, DISIASAT SPRM

Saya rujuk laporan berita 10 Februari 2014 yang berkata Ketua Umno Bahagian Bakri  Saipolbahri Suib dan ADUN Bukit Naning digantung keanggotaannya kerana terlibat dalam politik wang pada pemilihan parti November tahun lepas.

KEADILAN Johor memandang isu ini dengan amat serius. Anggota-anggota KEADILAN Johor telah diarah untuk membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan pihak SPRM perlu menyiasat kes ini dengan teliti dan secepat mungkin.

Pada masa yang sama, ADUN Bukit Naning wajib meletak jawatan kerana keterlibatan beliau di dalam politik wang yang merupakan satu bentuk rasuah sewaktu pihak SPRM menjalankan siasatan terhadap beliau.

Politik wang yang cukup kronik dalam Umno tidak akan sekali-kali dibenarkan merebak dalam KEADILAN. Jawatankuasa Pemilihan Parti (JPP) yang dipengerusikan oleh YB Dato' Johari Abdul telahpun menggariskan panduan jelas demi memastikan budaya jelek ini tidak akan dipraktikkan dalam Pemilihan parti yang akan diadakan tahun ini.

CHUA JUI MENG

Pengerusi KEADILAN JohorKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...BARU JELAS BERITA INI... kah kah kah..

kah kah kah..SPRM DAH MASUK.... kah kah kah..

kah kah kah... SI SAIPOLBAHRI NI GENG SAPA?... kah kah kah..

kah kah kah..SELALUNYA SPRM  DIBAWA  kah kah kah..

kah kah kah...UNTUK BUNUH MUSUH POLITIK... kah kah kah..

kah kah kah..ENTAH ENTAH GENG  GHANI OSMAN... kah kah kah

woit..ORANG JOHOR ADA MAKLUMAT?..... kah kah kah

Umno serius benteras politik wang, kata Khaled

JOHOR BAHARU:Kes Ketua Umno Bahagian Bakri Saipolbahri Suib digantung keanggotaan oleh parti baru-baru ini harus menjadi peringatan buat pemimpin dan anggota Umno supaya mematuhi disiplin parti.
Pengerusi Badan Perhubungan Umno Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata tindakan itu menunjukkan bahawa Umno tidak kompromi dalam soal-soal disiplin.
“Ini adalah satu peringatan kepada pemimpin dan ahli Umno untuk mematuhi disiplin parti. Umno memang beri perhatian dan ambil serius terhadap perkara-perkara seperti ini (dari segi perjalanan parti),” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Badan Perhubungan Umno negeri di sini hari ini.

------

ANTARA HASAN MALEK DENGAN SAPA?
SERATUS TAHUN SEKALI
TAK LAHIR ALBERT EINSTEIN
TAPI
TIAP SAAT LAHIR HASAN

MALEK
----------

KEMANA BIK MANA MENGHILANG


BERITA 
 TERKINI BOCOR
pada awal tahun baru
telah diberitan bahawa
rosmah mansor dan isterinya
telah hilang entah kemana

ucapan tahun baru 2014
telah disampaikan oleh muhyiddin yassin
yang duduk disebelah anak lelaki iskandar kutty

tim risikan tukar tiub
telah melayari
empat benua
mencari dan menyelidik
akhirnya  tim risikan berjaya

telah dikethauii
di mana rosmah dan isterinya 
menghilangkan diri

mereka 
tidak dapat menyorok
seluar dalam rosmah telah membocorkan
dimana mereka berada
kah kah kah

ROSMAH KANTOI
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH

-------

GEROMBOLAN DITUDUH RASISFMT Staff | February 12, 2014
kadir jasin
Apa yang dilaporkan mengenai kenyataan Abdul Taib Mahmud berkenaan Umno, maka ia adalah satu tamparan dan penghinaan yang

ADA MUKA RASIS KE?
kah kah kah
Umno bukan parti rasis, kata Syed Rosli
PETALING JAYA: Bekas calon Ketua Pemuda Umno Malaysia, Syed Rosli Syed Harman al Jamalulail menolak dakwaan bahawa Umno  adalah parti rasis.
Katanya, Umno dahulu memang amat rasis kerana orang Melayu ketika itu begitu mundur dari segi ekonomi dan pendidikan jadi pemimpin terdahulu bermati-matian mempertahankan nasib dan hak bangsa Melayu tetapi ketika ini mengatakan yang Umno rasis adalah tidak masuk akal sekali
“Saya merasa amat terkejut dengan kenyataan Taib Mahmud Ketua Menteri Sarawak yang akan melepaskan jawatan pada hujung bulan ini menyatakan yang parti Umno rasis, ” katanya kepada FMT.
Beliau bertanya apakah beliau cuba mainkan politik rasis dengan terangan memanggil Umno parti rasis di ketika beliau melepaskan jawatan Ketua Menteri?
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
woit..TAIB MAHMUD TIBAI GEROMBOLAN... kah kah kah..
kah kah kah..KETUANAN MELAYU GEROMBOLAN RASIS DAN FASIS... kah kah kah..
kah kah kah..SEMUA SENYAP... SEMUA DIAM... kah kah kah..
kah kah kah..YANG JAWAB MAMAT INI... kah kah kah..
kah kah kah..KESIAN ...KESIAN.. KESIAN... kah kah kah

----------

HARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB
KOMENTAR TUKAR TIUB
adalah mustahil ketika ini
untuk menyingkirkan najib razak
kerana pada ketika ini
najib razxak hanyalah zombie
yang mengikut cakap roamah mansor


KUALA LUMPUR 15 Feb. - Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 3.0 akan selesai diagihkan kepada kesemua 7.03 juta penerima dalam tempoh 20 hari sahaja berbanding kira-kira empat bulan sebelum ini. Menteri Kewangan...

Pemberian tunai Najib boleh bangkrapkan Malaysia, kata pakar kepada Dr Mahathir

Najib Razak harus menghentikan pemberian tunai kepada golongan berpendapatan rendah...
“Hentikan menjadi Santa Klaus. Duit bukan segala-galanya dan pemberian tunai akan bangkrapkan Perbendaharaan. Cari jalan yang lebih mampan untuk membantu golongan miskin dan merapatkan jurang pendapatan di antara yang miskin dan kaya di kalangan kaum berbeza,” tulis Kadir dalam blognya, The Scribe semalam.

Kadir juga mengatakan, persoalan mengenai perubahan dalam kepimpinan politik sudah dibincangkan dalam siri-siri kedai kopi.
“Dalam satu jamuan makan malam makanan Yemen yang mahal, satu soalan timbul: Jika Mohd Najib letak jawatan (atau dipaksa berbuat demikian), siapa yang boleh menggantikannya?
“Jawapan tidak spontan. Saya terpaksa mengambil masa menggaru kepala sebelum mereka menyebut nama Muhyiddin Mohd Yassin. Ini kerana Muhyiddin sudah menyatakan beliau tidak berminat untuk jawatan itu dan sudah letih,” katanya.

KAH KAH KAH
BIK MAMA
 NAK KE MANA?
KAH KAH KAH


----------

PADAN MUKA TAKUT
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH

TAKUT
HULU LANGAT 15 Feb. - Pucuk pimpinan Barisan Nasional (BN) diharap dapat membuat keputusan segera sama ada akan bertanding atau tidak dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang pada...

Pengerusi Biro Publisiti dan Penerangan BN,  Ahmad Maslan berkata, keputusan perlu dibuat untuk memudahkan perancangan gerak kerja jentera parti memandangkan setakat ini ahli akar umbi masih tertanya-tanya.

"Sekarang ini, ada kenyataan minta BN bertanding dan ada pula cakap jangan. Jadi, kedudukan jentera parti ada yang bersemangat tetapi ada juga yang masih separuh hati.


KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH

KECUT TELO

----------