Jumaat, 20 Mei 2016

KU LI APO KOBA?KU LI
APA KOBA

KU LI  

APO KOBA

SAJO TANYO

MANO TAHU

LOPEH SAIN

DEKLARASI 

KELANTAN

KOK ADO 

OFFER BARU

------------

AMERIKA BIKIN KACAU LAGIAMERIKA BIKIN

KACAU LAGI
KES NIK ABOODOHKES BERAT

DAH DAPAT

ARAHAN


CELAKO

Celako ni boleh berkata kata dgn Allah YaHadi YaHadi Ya Ayoh Ping Pasir Mas on NIK ABDUH REKRUT ALLAH
Malaysiabaru
on 5/19/16
ORANG SESAT
tak kira siapa pung Apabila dikatakan kepada mereka: "Marilah kamu (tunduk) kepada hukum yang Allah telah turunkan dan kepada hukum Rasul", niscaya kamu lihat orang-orang munafik menghalangi (manusia) dengan sekuat-kuatnya dari (mendekati) kamu. 

oi bahaya rupanya munafik ni lagi jahat dari kapir Maka mengapa kamu (terpecah) menjadi dua golongan dalam (menghadapi) orang-orang munafik, padahal Allah telah membalikkan mereka kepada kekafiran, disebabkan usaha mereka sendiri? Apakah kamu bermaksud memberi petunjuk kepada orang-orang yang telah disesatkan Allah? 

Barang siapa yang disesatkan Allah, sekali-kali kamu tidak mendapatkan jalan (untuk memberi petunjuk) kepadanya. awas adakah setiap dari kita dah termasuk dalam golongan munafik? jeng jeng jeng on NIK ABDUH REKRUT ALLAH - SATU PANDANGAN
Anonymous
on 5/19/16


NAK TANYO
Kawe nok tanyo Abe Abduh. Nabi Adam dan Hawa telah ditakdirkan Allah untuk makan buah Khaldum di Syurga? on NIK ABDUH REKRUT ALLAH - SATU PANDANGAN
Anonymous
on 5/19/16

OTAK DAH HILANG
Macham2 pun bolih cakap. Tentu otak dah hilang. Tak malu mesti robot bukan manusia. on NIK ABDUH REKRUT ALLAH - SATU PANDANGAN
Anonymous
on 5/19/16

TELEPON ALLAH
Berapi api cakap slps telepon Allah.. Tiap2 pagi, berkawat dan mereport dgn Allah sblm mendapat arahan terus selanjutnya. Tiada perantaraan Jibril bro.. Skrg WeChat, Wasap dgn Allah pun boleh. Bercakap dgn umat Dunia Ketiga.. senang ja nak bodohkan manusia2 lembu jadian.. on NIK ABDUH REKRUT ALLAH - SATU PANDANGAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/19/16
----------

SATU JEMPUTAN

SATU JEMPUTAN

Tarikh : 22hb Mei 2016 (Ahad)
Masa : 10:00 pagi
Tempat : Dewan MCPA, Tingkat 3, Dewan Perhimpunan Cina KL & Selangor, No 1, Jalan Maharajalela, 50150 Kuala Lumpur


Anjuran Bersama : SIRD, Pusat Sejarah Rakyat, Monsoons Group, Civil Rights Committee of KLSCAH, Yayasan Usman Awang

Yang Hadir : 
1. Syed Husin Ali
2. Jomo KS
3. A. Samad Said
4. Abdul Rahman Embong
5. Tan Kai Hee
6. Masjaliza Hamzah
7. Chang Teck Peng
8. Adam Adli
9. Amirx Abd Hadi

MC : Fahmi Fadzil

Program-program termasuk ucapan daripada rakan-rakan dan ahli keluarga Said Zahari, membaca puisi, nyanyian lagu, tayangan filem dan lain-lain.

Majlis Memperingati Said Zahari bertujuan menghargai sumbangan Saudara Said Zahari kepada bidang kewartawanan dan politik di Malaysia dan Singapura sejak tahun 50an.

Saudara Said berlahir pada tahun 1928 di Singapura dan meninggal dunia pada 12 April 2016 di Malaysia. Selaku Ketua Pengarang Utusan Melayu, beliau telah memimpin satu mogok untuk menentang UMNO mengambil alih suarat khabar tersebut dan mempertahankan kebebasan media pada tahun 1961. Sehingga hari ini, beliau masih diingati sebagai tokoh kewartawanan paling penting dan berani dalam sejarah perjuangan kebebasan media di Malaysia dan Singapura.

Selepas mogok Utusan Melayu, Said kembali ke Singapura dan bersedia memimpin Parti Rakyat Singapura. Ketika dipilih sebagai Pengerusi Parti Rakyat Singapura, serta-merta, beliau ditahan oleh kerajaan Lee Kuan Yew pada tahun 1963 dan bermulalah tahan tanpa bicaranya selama 17 tahun. Selepas dibebaskan pada 80an, beliau berpindah ke Malaysia dan duduk bersama dengan anaknya.

Saudara Said Zahari harus diingati sebagai seorang pejuang rakyat dalam sejarah demokrasi Malaysia dan Singapura, semangat dan keberanian beliau dalam mempertahankan kebebasam media, sistem demokrasi dan suara rakyat harus kita semua memberi tribut dan teruskan perjuangannya.

Pendaftaran : http://goo.gl/forms/qM6EI5MW49

Sebarang pertanyaan sila hubungi 012-2658448 / 03-79578342.
------------

LAUT CHINA SELATAN TERUS TEGANG
WILAYAH

REBUTAN

MASIH TEGANG


China demands US military 'stop spying' over South China Sea

China says US allegation that fighter jets intercepted a US navy plane at an unsafe distance Tuesday are ‘not true’, and that the navy should cease all missions there

China has rejected US claims that its fighter jets maneuvered unsafely when they intercepted an American navy reconnaissance plane over the South China Sea, and demanded that the US end such missions close to Chinese territory.
The Chinese jets monitored the US plane from an acceptable distance and operated in a safe and professional manner, foreign ministry spokesman Hong Lei told journalists at a regularly scheduled news briefing.
“According to the related Chinese authorities, the US allegation is not true,” Hong said.
Frequent reconnaissance missions by US navy vessels’ aircraft off the Chinese coast jeopardize China’s sea and air safety, Hong said. “We urge the US to immediately stop spying activities and prevent such events from happening again,” he said.
The Pentagon said two Chinese J-11 fighters flew within about 15 meters (50 feet) of the US EP-3 Aries aircraft on Tuesday, forcing the US pilot to descend sharply to avoid a collision. It said the US plane was conducting routine operations in international airspace.-------------

PERANG SEMAKIN LUAS
BERAT

INI KES

BERAT

Najib ubah Umno jadi 'najis', kata Mahathir


Dalam dua majlis berasingan, bekas perdana menteri itu merujuk kepada bagaimana Umno telah menjadi 'najis'.

Mahathir Mohamad hari ini memulang paku buah keras terhadap Najib.
Mahathir menuduh Najib menjadikan Umno sebagai hak milik peribadinya.
Dalam dua majlis berasingan, bekas perdana menteri itu merujuk kepada bagaimana Umno telah menjadi 'najis'.
Beliau berkata demikian sebagai menjawab tuduhan Najib sebelum ini yang menuduhnya menikam parti yang telah banyak memberi manfaat besar kepada ahli keluarganya.

WOIT

ini yang kita mahu

ini yang kita berahi

gelawak makin hot

tendang lagi tun

sepak lagi tun

terajang lagi tun

kah kah kah

bagi lembik keladi

bila PRU14 sampai

dah tak leh berdiri

TIBAI LAGI


----------------------

BABI TAK MAKAN DUIT RAKYAT


DIUMUMKAN

BABI TAK 

 PERNAH

 MAKAN DUIT 

RAKYAT------------

YA AMPOON

JANGAN SEBAR

FITNAH 

JANGAN BUAT

BOHONGBernama: Lawatan PM ke T'ganu tidak ditangguh, ia berita palsu


Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) menafikan mengeluarkan sebarang berita yang menyatakan Najib menangguhkan lawatan rasmi ke Terengganu.
    
Ketua Biro Bernama Terengganu Zalina Maizan Ngah berkata berita itu adalah palsu dan fitnah.
    
"Ini kali keempat Bernama digunakan sebagai sumber berita dan disebarkan menerusi aplikasi WhatsApp. Saya baru sahaja dimaklumkan mengenai berita palsu ini oleh Menteri Besar Ahmad Razif Abdul Rahman dan saya berharap tiada sesiapa yang akan percaya mengenainya," katanya semalam.


    

KAH KAH KAH

kesian sedih

encik razif

ini berita niat

hina encik razif

kah kah kah

razif tak ada

datuk seri 

satu habuk tarak

YA AMPOOON


-----------

BABI DAN RASUAHLEBIH BAIK

MAKAN BABI


DARI MAKAN


RASUAH---------

PARTI PILIHAN HUSAM


YANG MANA

SATU IDAMAN

KALBU?


'Amanah tak pujuk Husam, terpulang pada dia'

KUALA LUMPUR – Parti Amanah Negara (Amanah) memberitahu pihaknya tidak memujuk ahli Pas yang dipecat, Husam Musa menyertai parti itu.

Presidennya, Mohamad Sabu berkata pilihan terletak di tangan Husam untuk memutuskan laluan perjuangannya.
“Kita tidak memujuk. Husam seorang yang bijak bestari, ada pemikirannya cuma, kita mengalu-alukan (beliau bersama kita).

“Kita mengalu-alukan orang seperti beliau untuk berada dalam Amanah. Tapi beliau seorang yang bijak, jadi, ikut dialah, mana-mana (parti) dia nak pilih,” katanya dalam temu bual khas dengan Sinar Online, hari ini.

Pas memecat Husam berkuat kuasa 23 April lalu namun Husam menganggap beliau masih ahli Pas susulan belum menerima sebarang notis sehingga hari ini.


WOIT

jemputlaaaa

apa salah jemput

dulu sekapal

dulu bersama

mana tahu silap2

MIC akan jemput

nyesal nanti

kah  kah kah

HUSAMY VELU


---------