Rabu, 22 Ogos 2012

UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DARI TUKAR TIUB

NOTA:

wahai bani melayu
ingat ingatilah diri kamu
jangan lah kamu hendal lupa
beermian main mercun lah kamu
saperti orang yang terdahulu dari kamu
bahawa ingatilah bagaimana orang orang itu

telah terinyanya oleh pemerentah yang zalim
MAT INDERA PEJUANG KEMERDEKAAN - ANGKAT SENJATA LAWAN BRITISH
PEJUANG KEMERDEKAAN TANAH MELAYUUNTUK YANG MASIH KURANG SEDAR

British telah berjaya dihambat keluar dari Tanah Melayu kerana anak semua semua bangsa telah bangun mengangkat senjata melawan mereka. Perjuangan angkat senjata ini adalah fakta sejarah. Fakta yang selama ini telah cuba ditenggelamkan oleh United Malay National Organisation. Niat busuk menenggelamkan fakta ini bertujuan untuk menipu orang ramai agar percaya bahawa gerombolan United Malay National Organisation ini sahaja yang berhak menjadi 'raja' memerintah Tanah Melayu/Malaysia sampai hari kiamat.

Semenjak tahun 1958 United Malay National Organisation telah ke hulu ke hilir menjajakan ikan busuk - Merdeka dicapai tanpa tumpah darah. Setiap bulan Ogos United Malay National Organsation jadi mamai dengan kisah-kisah dongeng tentang bagaimana mereka menentang gerila Pembebasan Rakyat Malaya yang dipimpin oleh Parti Komunis Malaya (PKM). United Malay National Organisation ini agak bebal kerana kesah kesah dongeng ini membuktikan bahawa mereka - dalam Bahasa Inggerisnya menjadi British's running dog atau budak suruhan British. Rakyat Tanah Melayu bangun menentang British tetapi United Malaya National Organisation menentang orang yang menentang British. Jelas ini perbuatan dan kerja budak suruhan British.


Perjuangan mengangkat senjata melawan British bermula pada 20 Jun 1948. Sebelum angkat senjata melawan British ini dilancarkan, Parti Komunis Malaya telah juga melancarkan gerakan gerila bersenjata menentang kuasa fascis Jepun. Ini adakah jawapan anak semua bangsa terhadap fascis Jepun yang telah menawan Tanah Melayu pada tahun 1941-1945. Ini fakta sejarah.

Babak-babak sejarah sejarah gilang gemilang bermandi darah ini cuba dilupuskan kerana dalam sejarah ini nama United Malay National Organisation tidak pernah muncul. Bau kentut mereka pun tidak terdengar dalam babak-babak sejarah ini. Gerombolan United Malay National Organisation tidak pernah wujud dalam perjuangan antiimperialis.

Kuasa imperialis kulit putih (white colonial power) - Portugis, Belanda dan British - datang ke Tanah Melayu ini kerana mencari harta kekayan. Kuasa imperial ini datang untuk mengambil hasil bumi - bijih, emas, getah dan rempah rampai. Buktinya, gerombolan yang datang awal untuk menjarah harta kekayaan di kepulauan nusantara adalah lanun seperti Raffles dari East India Company.

Semenjak kuasa imperialis ini - Portugis, Belanda, Inggeris dan Jepun - menjejakkan kaki ke Tanah Melayu - mereka terus diserang. Nama seperti Mat Kilau, Datuk Bahaman, Tok Jaggut, Maharaja Lela, Haji Abdul Rahman Limbong - adalah pemula gerakan anti-imperialis di Tanah Melayu. Ini fakta yang tidak mungkin luput hingga hari kiamat.

Mari saya cerahkan para pembaca dengan beberapa fakta-fakta sejarah yang juga tidak mungkin akan berubah hingga hari kiamat. Para pembaca yang budiman , sila buka minda dan pakukan ke dalam otak kita semua bahawa parti dan pertubuhan politik Melayu yang tertua di Tanah Melayu ialah Kesatuan Melayu Muda (KMM) yang ditubuhkan pada tahun 1938 dibawah pimpinan Ibrahim Yacoob. Ini diikuti pula dengan Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) yang ditubuhkan pada tahun 1945 dengan sayap mudanya Angkatan Pemuda Insaf (API) dan Angkatan Wanita Sedar (AWAS).


United Malay National Organisation hanya ditubuhkan pada tahun 1946. Sila baca betul-betul. Buka mata dan buka kepala: KMM 1938, PKMM, API dan AWAS pada tahun 1945. United Malay National Organisation ditubuh pada tahun 1946. Baca sekali lagi, sembilan belas empat puluh enam United Malay National Organisation ditubuhkan dan bukan sembilan belas tiga puluh lapan. Tarikh 1946 ini pun untuk United Malay National Organisation telah ditalkinkan. United Malaya National Organisation yang baru ini ditubuhkan pada tahun 1988. Ini fakta sejarah yang tidak akan berubah hingga hari kiamat.

Kemudian mari kita lihat garis-garis perjuangan parti-parti ini. Kesatuan Melayu Muda dan Parti Kebangsaan Melayu Malaya telah memekikkan slogan merdeka! Laungan ini telah menghantui kuasa imperial British. Tuntutan kemerdekaan ini telah mengampuh dan ini menakutkan kuasa kolonial British.

United Malay National Organisation bukan sahaja tidak berani melaungkan merdeka malah gerombolan ini telah mengeluarkan slogan lawak seram yang berbunyi: Hidup Melayu! Slogan lawak seram ini seolah-olah orang Melayu 'kurang oksigen'. Masih tidak jelas, apakah pada tahun 1946 dahulu orang Melayu sedang nyawa-nyawa ikan atau kurang oksigen untuk bernafas sehinggakan perlu dilaungkan ‘hidup Melayu'. Atau kerana hakikatnya United Malay National Organisation ini satu gerombolan yang bebal dan tidak dapat memikirkan slogan yang masuk akal.

Lawak seram , hidup Melayu, masih ditakbirkan ke hulu ke hilir hingga ke hari ini. Adalah satu fakta bahawa yang masih lantang melaungkan hidup Melayu hari ini adalah kaum mamak yang semakin disangsikan teromba dan salasilah kerurunan mereka. Kenapa mereke ini suka melaungkan hidup Melayu memerlukan satu kajian yang lebih rapi.

Adalah juga fakta sejarah bahawa United Malay National Organisation tidak - diulangi sekali lagi dengan huruf besar: TIDAK - berjuang untuk mendapat kemerdekaan. Apabila kuasa imperial British merasa tekanan senjata dan gerakan masa politik di Tanah Melayu semakin melonjak dan mengampuh maka kuasa imperial memerlukan budak suruhan yang setia. Justeru, diwujudkan satu gerombolan yang dipanggil United Malay National Organisation. Nama Inggeris kumpulaan ini masih dipakai hingga ke hari ini. Nama Inggeris ini sahaja sudah memadai sebagai bukti bahawa gerombolan ini ditelor, dieram dan dinetaskan oleh British.

Pada 20 Jun 1948 kuasa kolonial British telah mengistiharkan apa yang dipanggil ‘darurat'. Perkataan ‘darurat' ini adalah kelentong besar dari pihak British. British dengan licik telah menggunakan perkataan ‘darurat' agar orang Melayu tidak sedar bahawa apa yang sedang berlaku pada tahun 1948 sebenarnya ialah perjuangan bersenjata untuk menghalau British. Tidak ada warga Tanah Melayu dalam darurat. Yang darurat ialah kuasa kolonial dan soldadu British yang telah diserang oleh gerila Pembebasan Rakyat Malaya.


Apabila darurat diistiharkan, kuasa kolonial British telah mengharamkan KMM, PKMM, PKM, API, AWAS, Hisbul Musliman dari bergerak bebas di Tanah Melayu. Ramai pemimpin parti, kader politik dan aktivis dalam gerakan nasionalis ini telah di tangkap oleh soldadu British. Nama-nama seperti Burhanuddin al- Helmy, Ishak Haji Muhamad, Chin Peng, Rashid Maidin, Shamsiah Fakeh, Ahmad Boestaman, Kamaruzaman Teh, Abdullah Sidi adakah nama-nama nasionalis yang dikehendaki oleh British.

Apabila pemimpin dan kader dari gerakan nasionalis ini ditangkap, diburu atau dibunuh maka barulah United Malay National Organisation dapat berkembang. Gerombolan United Malay National Organisation dapat bernafas dengan slogan hidup Melayunya kerana ramai pemimpin rakyat telah memulakan kerja dibawah tanah atau masuk ke hutan mengangkat senjata untuk menjadi gerila Pembebasan Rakyat Malaya.

British dengan licik telah lebih awal merancang satu strategi untuk memastikan United Malaya National Organisation dapat mara ke hadapan. Strateji ini cukup senang: Dua tahun sebelum darurat diistiharkan kuasa kolonial British telah menimbulkan konsep politik yang dinamakan Malayan Union. Ini adalah taktik Britsih untuk mematahkan gerakan nasionalis Melayu yang anti- British. Dengan mencadangkan konsep Malayan Union ini British telah memberi nafas kepada United Malay National Organisation untuk mengumpulkan orang-orang Melayu.


Justeru apabila darurat diisytiharkan dua tahun kemudian pada tahun 1948, pucuk pimpinan nasionalis Melayu dari KMM, PKMM, PKM telah dipatahkan. Gerakan yang tidak diganggu gugat malah mendapat sokongan British hanyalah United Malaya National Organisation, Malayan Indian Congress dan Malayan Chinese Association - semuanya menggunakan nama Inggeris. Ketika pemimpin gerakan nasionalis dalam penjara atau kini di hutan bergerila maka ketika inilah United Malay National Organisation mencelah masuk menawarkan diri untuk menjadi barua British yang setia. Ini fakta sejarah yang sampai kiamat pun tidak akan berubah.

Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman bukan perjuang menentang Britsih. Mereka berebut-rebut menawarkan diri untuk menjadi budak suruhan British yang setia. Justeru, kuasa kolonial British memiliki dua pilihan. British akan memilih kuda yang lebih setia. Akhirnya Tunku menjadi pilihan British.

Dengan kemunculan budaya internet segala pembohongan United Malay National Organisation telah diketahui umum. Satu demi satu tipu helah dan fakta songsang tentang perjuangan kemerdekaan Tanah Melayu telah mula dibongkar. Anak-anak muda semakin sedar kenapa pada ketika ini United Malay National Organisation sedang bermati-matian cuba memesongkankan fakta perjuangan bersenjata melawan British.

Hari ini, pada September 2011, United Malay National Organisation sedang bernafas dalam lumpur untuk mempertahankan babak serangan gerila Pembebasan Rakyat Malaya keatas rumah pasung Bukit Kepong. United Malay National Organisation melihat serangan ini sebagai detik sejarah perjuagan mereka.

Serangan gerila ini telah dipimpin oleh Mat Indera - seorang guru agama, seorang kader dari Parti Komunis Malaya dan aktivis API. Kemunculan Mat Indera pada tahun 2011 telah meledakkan mitos bahawa Parti Komunis hanya dianggotai oleh orang China. Roh Mat Indra juga telah meledakkan mitos bahawa kaum komunis tidak ada agama. Roh Mat Indra yang muncul tahun ini telah juga mensahihkan bahawa United Malay National Organistaion adalah budak suruhan setia British. Ini kerana sarjan ketua rumah pasung Bukit Kepong pada malam serangan itu ialah Ray Dancey. Sila baca namanya sekali lagi. Namanya bukan Mat Rais bin Lebai Dasi tetapi Ray Dancey - seorang Mat Salleh yang sebelum ini kerjanya mengharubirukan rakyat Palestin.

United Malay National Organsation ini bukan sahaja budak suruhan yang setia malah telah menjadi amat bebal. Tidakkah mereka sedar bahawa serangan ke atas rumah pasung Bukit Kepong ini berlaku pada 23 Februari 1950. Tahun seribu sembilan ratus lima puluh Tanah Melayu masih dibawah British. Bendera yang berkibar di rumah pasung Bukit Kepong ialah bendera Union Jack. Lagu yang dinyanyikan ialah lagu God Save the Quen.(TT)KIBARKAN SANG SAKA TANAH MELAYUNOTA:
tulisan ini telah dikeluarkan tahun lalu
tahun ini di ulang siar untuk
kita semua mengingati kemabli
pejuangan gerila pembebasan
tanah melayu yang angkat
senajat lawan british!
INI BERITA AMAT PENTING - SELURUH NEGARA WAJIB BACA BERITA INI
MALAM 30 OGOS DATARAN MERDEKA
KOMENTAR TUKAR TIUB
sila baca berita dibawah
baca berhati hati
ini satu kes sedih
kes pembunuhan wang 30 ringgit

tetapi bukan ini yang tt ingin timbulkan

apa yang wajib diberi perhatian
bagaimana pihak polis mahu
menyiasat motif pembunuhan ini

jelas pihak polis mahu tahu motif sebenar
motif ialah perkaaatn inggeris
dalam bahasa melayu maknanya
: tujuan

apa tujuan si mangsa dibunuh?
ini persoalan polis
ini cara polis buat kerja
ini cara polis kita di ajar
ini cara terbaik contoh kerja polis


melalui motif maka yang dituduh
boleh disabitkan kesalahan

justeru bila sudah faham ini
maka kita buka pula kes altantuya?
apa motif siruk membunuh altantuiya?
apa motof azilah membunuh altantuya?

dalam kes bunuh ada tiga perkara wajib ada:
1 - mayat
2 - senjata membunuh
2 - motif


mayat altantuya ada
senjata dibukti sebagi C4
hanya motif tidak wujud

mengikut keterangan sirul dalam mahkamah
mereka berdua diupah untuk membunuh

persoalan tumbul:
siapa upah sirul dan azilah?
kenapa tuan hakim tidak tanya?
inilah kunci kes pembunuhan altantuya?MAUT TAGIH HUTANG RM30 - berita hairan

Puchong: Hanya disebabkan hutang RM30, seorang pekerja ubahsuai rumah mati dibunuh rakannya selepas suspek berang dengan tindakan mangsa meminta suspek menjelaskan hutang berkenaan.

Dalam kejadian jam 4.30 pagi kelmarin di rumah sewa mangsa di Puchong Utama, di sini, Mohamad Khairul Anuar Osman, 28, dikatakan didatangi sebelum diserang oleh dua lelaki termasuk seorang rakan sekerjanya dengan bersenjatakan kayu.

Mangsa yang mengalami kecederaan serius di kepala dan tangan kiri akibat dipukul dihantar ke Hospital Serdang untuk mendapatkan rawatan sebelum dipindahkan ke Hospital Kuala Lumpur.

Hentakan kuat di kepala

Mangsa bagaimanapun disahkan meninggal dunia kira-kira jam 4 pagi semalam selepas mengalami pendarahan yang serius akibat hentakan kuat di kepala.

Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Superintendan Tan Ah Chua, berkata kejadian dimaklumkan seorang rakan mangsa yang berada bersama mangsa ketika kejadian, selain melihat kedua-dua suspek melarikan diri.

Katanya, siasatan awal mendapati motif kejadian disebabkan suspek ingin membalas dendam kerana tidak puas hati dengan tindakan mangsa yang sebelum kejadian itu meminta dia (suspek) menjelaskan hutang RM30 dengan mangsa.Siasat motif sebenar

Namun sehingga kini kita masih menjalankan siasatan lanjut bagi mengetahui motif sebenar kejadian sehingga kita menyoal siasat kedua-dua suspek yang ditahan di Hutan Simpan Bukit Nanas, ibu negara, jam 1.30 petang semalam, katanya, semalam.

Temui senjata diguna suspek

Ah Chua berkata, polis turut menemui kayu yang digunakan suspek di dalam bonet kereta mereka.

Katanya, kedua-dua suspek berusia antara 30 dan 50-an itu kini ditahan untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana melakukan pembunuhan.SIAPA UPAH SIRUL DAN AZILAH BUNUH ALTANTUYA
TERUS HEBOH HIKAYAT INI

DESAK PEGUAM NEGARA AMBIL TINDAKAN TEGAS
- berita hairan

Kuala Lumpur: Peguam Negara didesak mengambil tindakan terhadap peguam, M Puravelan dan wakil rakyat PKR, R Sivarasa jika mereka enggan memberi penjelasan berhubung komplot untuk memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Ketua Penerangan PERKASA, Ruslan Kasim, berkata jika benar komplot itu seperti didedahkan pengendali blog, Raja Petra Kamaruddin, ia sangat serius dan memerlukan tindakan sewajarnya.

Katanya, sebagai sebuah negara yang berdaulat dan berdemokrasi, sewajarnya mereka yang disabitkan terbabit diheret ke muka pengadilan bagi mencari kebenaran.

Kita juga mahu tahu siapakah yang mengetuai komplot itu. Selain itu, kita juga ingin bertanya apakah peranan Puravalen.

Saya turut mencabar Puravalen tampil mengemukakan bukti dan mengisytiharkan siapa menyampaikan maklumat polis kepadanya berhubung penahanan Abdul Razak Baginda pada Oktober 2006, katanya.

Sementara, Sivarasa ketika dihubungi berkata, beliau sudah mengeluarkan kenyataan media berhubung perkara itu dan menafikan tuduhan Raja Petra terhadapnya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... TERIMA KASEH ROSLAN KASSIM.... kah kah kah..

kah kah kah...ANDA TELAH MENJALANKAN TUGAS SAPERTI YANG DIRANCANG.... akh kah kah..

kah kah kah... TERUS KAN KERJA ANDA YANG CEMERLANG.... kah kah kah..

kah kah kah...MEMANG DITUNGGU TUNGGU KES ALTANTUYA INI DIBUKA...kah kah kah..

kah kah kah...MEMANG DI NANTI AKAN ADA SAMAN MENYAMAN.... kah kah kah...

woit... BUKAN HANYA PEKASA NAK TAHU SIAPA BUAT KOMPLOT...kah kagh ah..

kah kah kah....SATU DUNIA NAK TAHU SIAPA UPAH SIRUL DAN AZILAH... kah kah kah...

woit... TERUS HEBOH KAN HIKAYAT INI.... kah kah kah..

kah kah kah...PASTIKAN TERUS ADA DI MEDIA.... kah kah kah.....

kah kah kah.... TAK KIRA YANG PRO ATAU YANG ANTI.... kah kah kah..

kah kah kah...YANG PENTING ADA HIKAYAT ALTANTUYA.... kah kah kah...


PENGUMUMAN
kita berkumpul
malam 30 ogos
jam 10:00 malam
di dataran merdeka
di kawasan air pacur

sila pakai kuning!

JALUR TEMBERANG JADI JALUR AMAT MALANG
KIBARKAN SANG SAKA TANAH MELAYU


KOMENTAR TUKAR TIUB
sembilan hari lagi hari malapetaka
cuba perhatikan dijalan raya
tak ada sebuah kereta pun
yang memasang jalur tembelang

hanya dibangunan kerajaan
juga di tepi tepi jalan raya
ini bukan orang ramai yang pasang
ini dipasnag oleh mat indon

inilah hakikatnya
jalur tembelang
kini diketepikabn orang ramaiLOGO MISTERI MERDEKA MUNCUL DI AKHBAR - mkini

Hampir sebulan selepas Rais Yatim mengumumkan pembatalan logo Merdeka sebelum ini, yang baru pula telah muncul di akhbar-akhbar utama sejak minggu lepas.

Logo ini memaparkan unsur-unsur yang sama tetapi dengan grafik yang lebih baik berbanding dengan logo sebelumnya yang semata-mata dibuat melalui gabungan fon yang sedia ada pada editor grafik Photoshop.

Logo baru yang muncul di muka depan beberapa akhbar seperti
Berita Harian, Utusan Malaysia dan New Straits Times sejak minggu lepas mempunyai nombor 55 dalam warna biru dan kuning dengan garis merah berombak di atasnya.

Selain daripada itu, ia juga mempunyai logo 1Malaysia serta tulisan "Merdeka" dan "Janji Ditepati".

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... TAK ADA JALAN LAIN UNTUK PEROGOL AMAH.... kah kah kah..

kah kah kah... HANYA INI SAJA CARANYA.... kah kah kah

kah akh akh.... BODEK KIRI BODEK KANAN.. AMAH JUGA YANG TERRABA.... kah kah kah...


PENGUMUMAN
lihat klip dibawah ini
si perogol amah buat kelentong
mana ada dalam dunia ini
logo bertukar tukar
yang bertukar selalunya
ialah amah
ada amah lari kerana tak cukup gaji
ada amah lari cari kerja lain
ada amah lari kerana di rogol

UNTUK RAJA NONG CHIK DAN TENGKU ADNAN
JAGA JAGA RAJA BERSIONG

PEMAKIAN GELARAN KETURUNAN TIDAK BOLEH DIBUAT SESUKA HATI : JPN
- msTra

KUALA LUMPUR: Pemakaian gelaran keturunan pada pangkal nama tidak boleh dibuat sesuka hati oleh mana-mana pihak, sebaliknya perlu mengikut peraturan yang ditetapkan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan persatuan berkaitan.

Ketua Pengarah JPN, Jariah Mohd Said berkata, semua gelaran seperti Tunku, Tengku, Raja, Wan dan Megat hanya boleh dipakai oleh individu yang layak.

"Penamaan gelaran adalah berdasarkan kepada gelaran bapa dan status kanak-kanak itu sewaktu dilahirkan tanpa mengira tempat di mana kelahiran berlaku.

"Ia sebagaimana arahan Jabatan Pendaftaran Negara Bilangan 10/2011," katanya kepada Bernama, Selasa.

Jariah berkata, bagi kanak-kanak tidak sah taraf yang didaftarkan kelahiran di bawah Seksyen 13 Akta Pendaftaran Kelahiran dan Kematian 1957 (Akta 299), penamaan gelaran adalah mengikut ibu dan bukannya bapa.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI UNTUK RAJA NONG CHIK.... kah kah kah...

kah kah kah.... INI UNTUK TENGU ADNAN .... kah kah kah...

kah kah kah...DUA DUA FRAUD.... kah kah kah..

woit... BAGAIMANA PULA YANG ADA NAMA KUTTY... TAPI HIPADAMKAN ... kah kah kah..

kah kah kah... BAGAIMANA MUNA PULA NAMA SANKARAN PILLAY... TETIBA JADI CHANDRA MUZZAFAR?.... kah kah kah...

kah kah kah... KAH KAH KAH.... KAH KAH KAH.. KAH KAH KAH...ksh ksh ksh
NOTA:
malam ambang merdeka
30hb malam berkumpul
jam 10:00 malam
di dataran merdeka

kita bersama merayakan
hari nakba!