Sabtu, 24 Julai 2021

CROSS DRESSING - SATU BUDAYA MELAYU

 


CROSS DRESSING

SATU BUDAYA MELAYU

KUASA SUNGAI BULUH

 

LIHAT DAN

SAKSIKAN

BETAPA KUATNYA

KUASA  TARIKAN

SUNGAI BULUH

AMIN

DARI PARTI PENCURI

PARTI PERASUAH

PARTI PENYAMUN

KITA MENJADI

PARTI JUJUR

ALIM WARAK

KHALASMenipu rakyat bukan cara politik UMNO – Ahmad Zahid

KUALA LUMPUR – Parti keramat UMNO tidak akan sesekali menipu rakyat, memfitnah jauh sekali menawarkan manifesto bukan kitab suci.

Itu kata Presiden UMNO,  Ahmad Zahid Hamidi dalam satu hantaran Facebook sebentar tadi.

Tulis Ahmad Zahid, ada yang bertanya kepadanya mengapa UMNO berpolitik dengan menggunakan fakta walhal jika tipu rakyat ianya lebih senang menang pilihan raya kelak.

“Ada menulis di FB mengapa UMNO berpolitik dengan beri fakta lebih senang menang PRU-15 seperti lawan politik praktikkan dulu masa PRU-14.

“Tergelak kecil membaca komen itu, namun saya faham maksudnya. Ia penulisan sarkastik. Tetapi ini jaminan saya sebagai Presiden UMNO. Tidak sesekali UMNO akan menipu rakyat.

“Apatah lagi sanggup berbohong, memfitnah dan menawarkan manifesto bukan kitab suci,” tulisnya.

Ahmad Zahid sebenarnya mengulas komen seorang netizen yang menyarankan agar Umno ‘belajar’ daripada Bersatu, DAP dan PKR untuk mendapatkan semula kuasa selepas mereka gagal mendapat mandat rakyat pada 2018.

Sambung beliau, menipu rakyat bukan cara politik UMNO sebaliknya menang dengan keberkatan dan kuasa Allah S.W.T

“Bukan begitu cara parti UMNO berpolitik. Kemenangan dengan cara begitu tiada rahmatnya. Kita perlukan keberkatan dan keredhaan Allah S.W.T apabila kembali mentadbir kelak.

“InsyaAllah Yang Maha Esa membantu perjuangan penuh tulus ikhlas,” ujarnya.

Dalam pada itu, Ahmad Zahid akui rakyat pada masa ini semakin matang dalam menilai antara kebenaran dan propaganda.

“Sejarah mendewasakan mereka dalam memahami antara realiti dan permainan persepsi. Dengan itu UMNO akan terus berpegang kepada kebenaran dalam perjuangan politiknya,” tegasnya.

Untuk makluman, sebelum Pakatan Harapan (PH) mula memerintah negara sebagai kerajaan, mereka telah menabur segala macam janji pilihan raya bagi memastikan kemenangan berpihak kepada mereka.

Bagaimanapun selepas menang, Perdana Menteri ketika itu,  Dr Mahathir Mohamad memberikan alasan dan sebab antaranya kekangan perundangan, pelaksanaan serta lain-lain mengapa PH tidak dapat laksana semua janji itu.

Malah Tun Mahathir pernah memberitahu bahawa manifesto pilihan raya bukanlah kitab suci yang perlu dipatuhi. 


INI BARU

ACAH ACAH

KE SUNGAI BULUH

AMIN

TEMPIAS PUN 

BELUM SAMPAI

AMIN

BAYANGKAN

KALAU MASUK

KE SUNGAI BULUH

BETAPA PERMAINYA

MALAYSIA KITA INI

 KHALAS 

RAKYAT 

AMAN DAMAI 

AMIN

NEGARA 

MAJU JAYA 

AMIN 

TAKDA RASUAH

 TAKDA PENYAMUN

KHALASMANA KU LI ?


WOIT

MANA KU LI

TOKAN LENDIR

DAH BETITAH

KAH KAH KAHJanji manifesto tak tunai ada hati mahu selesaikan Covid-19 – Abdul Hadi

KUALA LUMPUR – Pas menzahirkan kebanggaannya dengan kejatuhan pentadbiran Pakatan Harapan (PH) pada Februari 2020, yang dianggap sebagai kerajaan tidak bermoral selama 22 bulan mentadbir.

Presidennya,  Abdul Hadi Awang berkata, kejatuhan kerajaan itu disebabkan tindakan segelintir pemimpin mereka sedar dan insaf lalu keluar dari parti itu untuk bersama golongan yang lebih bertanggungjawab.


TOKAN LENDIR

KINI MENJADI

PENJAGA MORAL

POLITIK

KAH KAH KAHKOBDI MENGAJAR MENGENAL KITA SIAPA ITU POLITIKUS

 KOBID MENGAJAR

KITA MENGENAL

SIAPA ITU POLITIKUS

Arymanchino commented on 

"CONTOH 

POLITIKUS GILA KUASA"

Politikus semua pukimak..Semua xblh percaya.Semua haramjadah..Ape guna dok sibuk d Parlimen? Pergi lah bantu Rakyat. Rakyat xpeduli Parlimen nak buka, nak tutup, nak terbalik ke.Rakyat tahu dlm Parlimen tu semua munkee haramjadah. Mengabiskan harta rakyat..

DAHULU KHIDMAT - CARI JALAN SELESAI

 DAHULUKAN

KHIDMAT

AMIN

CARI JALAN

PENYELESAIAN

Unknown commented on 

"BREAKING WORLD NEWS"

tahniah doktor anda mengiyakan bahawa bukan semua benda percuma.. mari kita sokong kapitalisma.. kah kah kah

Unknown commented on 

"BREAKING WORLD NEWS"

Sama naik sm spisis dgn politikus gila kuasa.bodoh tak bleh diajar lg

DOKTOR ADALAH BARISAN HADAPAN

 

BARISAN HADAPAN

MOGOK

MAMPOOOS

KITA SEMUA

KHALAS5,000 doktor dijangka mogok pada Isnin, kata kumpulan

SEKITAR 4,000 sehingga 5,000 orang doktor di seluruh negara dijangka terlibat dalam mogok dijadualkan berlaku pada Isnin 26 Julai ini, kata wakil kumpulan Hartal Doktor Kontrak hari ini.

Dr Umar Baraka berkata doktor dari Hospital Sungai Buloh- salah satu pusat rawatan utama pesakit Covid-19- juga akan terlibat dalam mogok itu.

Mogok ini dijangka menjejaskan sistem penjagaan kesihatan awam negara kerana buat masa sekarang terdapat lebih 145,000 kes aktif Covid-19.

“Kami tiada pilihan, kami akan teruskan dengan mogok pada 26 Julai di semua fasiliti kesihatan di seluruh negara. Kami sudah buat tinjauan dan mendapati sekitar 4,000 hingga 5,000 doktor akan turut serta dalam mogok ini,” kata Dr Umar yang ditemani hampir 20 orang doktor dalam sidang media dibuat dalam talian, hari ini.

“Ia (mogok) akan berlaku antaranya di Hospital Sultanah Bahiyah di Kedah, Hospital Taiping dan Ipoh, Hospital Sultanah Aminah dan Hospital Sultan Ismail di Johor serta Hospital Sungai Buloh,” katanya.

Mogok 26 Julai itu akan dimulakan dengan henti kerja doktor siswazah pada jam 11 pagi.

Kumpulan itu berkata mereka sudah memberikan masa mencukupi kepada kerajaan untuk mencadangkan penyelesaian isu tersebut, menambah yang pengumuman perdana menteri semalam hanyalah bersifat sementara dan separuh masak.

“Sistem kontrak akan menyebabkan sistem penjagaan kesihatan lumpuh, tengoklah berapa ramai doktor sudah meletak jawatan sejak beberapa hari lepas,” kata Dr Umar.

“Tidak wujud iltizam politik untuk melakukan perubahan dan kerajaan menyembunyikan situasi sebenar di hospital dari rakyat.

“Kami mahu menunjukkan yang kami (doktor siswazah) jumlahlah besar dan tanpa kami hospital tidak akan mampu bertahan, terutama sekali ketika pandemik Covid-19 ini.”

Semalam, Perdana Menteri Muhyiddin Yassin mengumumkan yang Putrajaya akan melanjutkan tempoh kontrak pegawai perubatan dan pergigian yang sudah diterima untuk menjalani latihan kepakaran kepada tempoh maksimum empat tahun.

Dr Umar berkata, doktor kontrak sudah serik dilayan seperti “tenaga buruh murah” tanpa prospek perkembangan kerjaya dan faedah yang diberikan kepada kakitangan tetap.

“Mereka fikir kami pengacau, tetapi mogok itu dirancang rapi dan kami meletakkan penjagaan pesakit sebagai keutamaan terpenting. Kami akan serahkan tugas kami kepada rakan sejawat tetap sebelum mogok.

“Hakikatnya kami sudah lesu dan lelah. Daripada lebih 20,000 doktor kontrak, hanya 3.4% diserap sebagai kakitangan tetap dan tidak ada kriteria jelas untuk kami bergerak ke arah itu (diserap).

“Selagi mana kerajaan tak melayan kami dengan adil dan memberikan penyelesaian bersesuaian kepada permintaan kami, kita mungkin akan ada hartal 2.0

“Kita akan tengok bagaimana reaksi kerajaan pada Isnin,” katanya menambah yang beliau juga tidak mahu kerajaan menyerap semua doktor kontrak sekaligus ke dalam perkhidmatan awam, tetapi ia boleh dilakukannya secara berperingkat. – 24 Julai, 2021.


JANGAN JADI

BEBAL

AMIN

KERAJAAN

WAJIB BERTOLAK

ANSUR

AMIN

DOKTOR JUGA

WAJIB BERTOLAK

ANSUR

AMIN

FIKIRKAN RAKYAT

YANG SAKIT

AMIN

KERAJAAN

JANGAN PIKIRKAN

HANYA POLITIK 

AMIN

DOKTOR

JANGAN PIKIRKAN

HANYA

IJAZAH DAN GAJI

AMIN

PASTI ADA 

JALAN BUAT

REDA KEADAAN

AMINCONTOH POLITIKUS GILA KUASA

 


INI CONTOH

POLITIKUS

GILA KUASA

AMIN

RAKYAT MATI

DISERANG KOBID

AMIN

POLITIKUS

BUKAN NAK BINCANG

CARA TERBAIK

LAWAN KOBID

AMIN

TAPI CARA NAK

LAWAN MUSUH

POLITIK

AMIN

PUKIMAAAK

POLITIKUS PALAT

AMINAzhar tolak usul pembangkang menjelang sidang khas Parlimen

YANG Dipertua Dewan Rakyat Azhar Azizan Harun menolak dua usul yang dikemukakan dua ahli Parlimen pembangkang untuk dibawa ke sidang khas bermula Isnin ini.

Dalam surat yang dihantar kepada Anwar Ibrahim, Azhar berkata ahli Parlimen Port Dickson itu terlalu awal menyerahkan usul iaitu pada 12 Julai, sedangkan pemberitahuan persidangan khas dikeluarkan pada 15 Julai.

Anwar mengemukakan usul supaya pengisytiharan darurat, tatacara darurat, perbelanjaan berkaitan pandemik, program vaksinasi yang sedang berlangsung dan Pelan Pemulihan Nasional dibenarkan dibahas pada sidang khas Dewan Rakyat.

Alasan lain mengapa usul tidak boleh dibahas ialah Anwar membangkitkan banyak topik dalam satu usul, yang menurutnya melanggar Perintah Tetap 33 (1) dan 46 (3), kata Azhar.

Tambahnya, usul yang mahu dibawa presiden PKR itu melanggar Perkara 150 (3) Perlembagaan Persekutuan.

Selain Anwar, Azhar juga menolak usul dikemukakan Ahli Parlimen Beruas Ngeh Koo Ham supaya membatalkan Perisytiharan Darurat dan Ordinan-ordinan Darurat dibahaskan serta diundi dalam sidang Parlimen.

Usul tersebut ditolak kerana ia bukan sebahagian daripada agenda kerajaan Perikatan Nasional, kata Azhar.

“Agenda sidang khas (26 Julai hingga 2 Ogos) mesti ditetapkan oleh perdana menteri.

“Dalam hal ini, agenda mesyuarat sudahpun dikemukakan oleh ahli-ahli Parlimen,” kata Azhar.

Beliau juga berkata usul Ngeh itu melanggar Perkara 150 (3) Perlembagaan Persekutuan. 

Menurut aturan mesyuarat khas Dewan Rakyat bermula Isnin ini, ahli-ahli Parlimen akan dibenarkan mengemukakan soalan dan menyuarakan pandangan mereka sepanjang lima sesi taklimat menteri. Pada Isnin ini juga tiga proklamasi darurat dan sembilan ordinan darurat akan dibentangkan.

Aturan mesyuarat tidak menyebut sama ada ordinan darurat akan dibahaskan. – 24 Julai, 2021.

POLITIKUS

NAK TUNJUK

MEREKA HEBAT

AMIN

NAK TUNJUK

AMAT BIJAK

AMIN

BUKAN BIJAK

LAWAN KOBID

AMIN

TAPI LAWAN

MUHYIDIN

KHALASDALAM HIDUP INI

 DALAM HIDUP INI

NILAI DATUK SERI MEROSOT

 

DATUK SERI

BERSEPAH SEPAH

AMIN

NILAI DATUK SERI

MEROSOT

KHALAS

ADA PEROGOL

ADA PENCURI

ADA PEMADAT

AMIN

ADA TUNJUK

PISANG

KHALAS

Unknown commented on

 "DATU SERI ANWAR ?"

Datuk Seri - Datuk Seri ni memang semua geng banduan ke Suatu ketika dulu gelaran ini dipandang tinggi oleh masyarakat Kini gelaran Datuk Seri - Datuk Seri ni semua penjenayah So tak payah berangan lah dengan Datuk Seri - Datuk Seri ni Benarlah disebalik gelaran Datuk Seri itu ada JENAYAH kah kah kah

POLITIKUS TAIK PALAT

 


POLITIKUS

TAIK PALAT

AMIN


Azhar tolak usul pembangkang menjelang sidang khas ParlimenTAK ABIS ABIS

NAK  TUNJUK

HEBAT

AMIN


BILA DAH SEDAR - MARI KITA UBAH

 


BILA DAH SEDAR

MARI KITA UBAH

cikminah commented on 

"JANGAN PUTUS ASA"

The best comment!....👍 Bahasa pun mantap. Memang tepat tetang orang Melayu. Pot pet, pot pet aja dari pagi bawa ke malam but no action done. Mentaliti hamba dari dulu sampai sekarang. Otak penuh tahi. Takut dgn cabaran. Tak boleh survive tanpa Tuan. Nothing new, nothing change.

KUPANG LEBI KE KUPANG PUNGUT

 


KUPANG BELI KE

KUPANG PUNGUT ?Unknown commented on

 "MELAYU KERUS KECEWA"

lawak betul... bab kata tt kupang semua rasa sama.. kalau kupang rasa sama mustahil perangai berbeza... kalau sendiri bebal jangan salah orang lain.. kote tak pandai cari kupang sendiri.. kena jolok baru dapat rasa sedap.. kah kah kah.

BREAKING WORLD NEWS

 INI CONTOH

BERITA DUNIA

AMIN5,000 doktor dijangka mogok pada Isnin, kata kumpulanSATU DUNIA

AKAN

TERPERANJAT

BILA BACA

BERITA INI

KHALAS

ORE BUJE KELATE TERKENAL

 ORE BUJE

KELATE TERKENAL

herman adnan commented on 

"ITU DIA 

NONA SINGAPURA"

Nona 'Paris of Malaya' APA kurangya Isham

SOKONG SAPA YANG BENAR

 SOKONG SAPA

YANG BENAR

Saiful commented on

 "ANWAR LEPAS MADEY"

Bkn hg geng atuk ka.. personality pujaan hg.. pooodah..jgn mareee

BERTERIMA KASIH

 


BERTERIMA KASIH

SAPA PUNCA GAGAL

 


SAPA PUNCA

GAGAL ?

AMIN

MUHYIDIN

NAJIB

ZAHID

ANWAR

GUAN ENG

MAT SABU?

AMIN

SAPA KEPALA TAIK 

PUNCA RUNTUH

 KERAJAAN  PAKATAN

KHALASMalaysia menuju ke arah negara gagal, kata penganalisis

MASIH belum diputuskan sama ada Malaysia adalah sebuah negara yang gagal atau tidak.

Penganalisis memberitahu The Malaysian Insight walaupun Putrajaya gagal menguruskan wabak Covid-19, kesejahteraan dan ekonomi rakyat, kerajaan masih terkawal dan fungsi pentadbirannya masih utuh.

Ia bukan kerajaan yang berjaya hanya kerana tidak dapat mencapai objektif ditetapkan, kata mereka.

Mereka mengaitkan kegagalan kerajaan dengan ketidakstabilan politik yang disebabkan oleh kurangnya sokongan terhadap Perdana Menteri Muhyiddin Yassin, dan keputusannya untuk tidak melibatkan pihak lain dalam mencari jalan keluar.

Saintis politik, Prof Dr Wong Chin Huat berkata ketidakmampuan kerajaan menguruskan pandemi Covid-19, kesejahteraan dan ekonomi rakyat menjadikan Malaysia menjadi negara yang boleh dikatakan gagal.

Malaysia semalam mencatatkan rekod tertinggi sebanyak 15,573 kes harian Covid-19, menjadikan jumlah keseluruhan kes kepada 980,491.

Jumlah kematian berjumlah 7,718 orang selepas 144 kematian dilaporkan semalam.

Wong berkata petunjuk kerajaan ini telah gagal adalah susulan kempen bendera putih, prosedur operasi standard (SOP) yang sering berubah dan peningkatan kes serta kematian akibat Covid-19.

Beliau berkata kegagalan kerajaan pada dasarnya disebabkan oleh dua faktor yang ketara.

“Pertama, cara oligarki kerajaan  yang menyaksikan keputusan dibuat oleh menteri dan penjawat awam kanan, mengabaikan ahli Parlimen pembangkang dan bahkan penyokong kerajaan, apatah lagi masyarakat lebih meluas kecuali beberapa kepentingan perniagaan yang berkaitan dan kumpulan pendesak,” katanya. – 24 Julai, 2021.

MUHYIDIN

 GAGAL KE

KERAJAAN 

GAGAL KE

AMIN

RAKYAT MALAYSIA

KITA SEMUA

GAGAL

KHALASARAB KENAL TAIK PALAT SESAMA ARAB
ARAB KENAL

TAIK PALAT

SESAMA ARAB

KHALAS


herman adnan commented on 

"TAIK PALAT ORANG 

DIA NAMPAK - 

TAIK SENDIRI TAK NAMPAK"

Isham... Aku sejak dulu aku pelik giler.. keluarga Raja Salman yang maha kaya tu kan jiran jer Ngan nya...apedehal orang Eeeeeeee Malaysia duk bersungguh ke sana musim musim Mat kobid nih...