Ahad, 21 September 2014

KENYATAAN RESMI PKR


KENYATAAN MEDIA

Sebagai menjawab beberapa dakwaan yang timbul akibat laporan-laporan media berkenaan isu perlantikan Menteri Besar Selangor yang baru, saya menegaskan bahawa KEADILAN berpegang teguh kepada keputusan parti yang telah dibuat sebelum ini termasuk seperti yang dipersetujui di dalam mesyuarat Biro Politik minggu lalu.

Oleh yang demikian, calon KEADILAN bagi jawatan Menteri Besar Selangor yang baru tidak berubah iaitu  Dr Wan Azizah Wan Ismail, Presiden KEADILAN merangkap Ahli Dewan Negeri Kajang.

Sebarang berita kononnya Ketua Umum KEADILAN,  Anwar Ibrahim telah bersetuju secara lisan dengan kompromi dan pelbagai berita lain adalah tidak tepat.

Keputusan dan pendirian KEADILAN adalah atas kepercayaan mempertahankan undang-undang tubuh Selangor dan sistem raja berpelembagaan. Makanya sebarang berita tidak wajar disebarkan untuk memberi gambaran bahawa KEADILAN berganjak dari keputusan mempertahankan undang-undang tubuh Selangor dan sistem raja berpelembagaan ini.

Saifuddin Nasution Ismail
Setiausaha Agung
Parti Keadilan Rakyat
21 September 2014

-----------

PERANAN AZMIN ALI DALAM PROJEK KL SENTRAL • Kerajaan Selangor arah tiga Exco dapat laporan transaksi ...

  www.astroawani.com/.../kerajaan-selangor-arah-tiga-e...
  Translate this page
  Jun 22, 2014 - Laporan yang dipinta adalah berkenaan transaksi projek PJ SentralDevelopment (PJ Sentral) melibatkan anak syarikat PKNS Holdings Sdn ...
 • PKNS terus siasat Azmin dalam kes PJ Sentral - The ...

  www.themalaysianinsider.com/.../pkns-terus-siasat-az...
  Translate this page
  Mar 4, 2014 - Projek PJ Sentral melibatkan pembangunan komersil di kawasan seluas 9,854 ekar yang menempatkan Ibu Pejabat PKNS dan pada 6 ...
 • Audit dalaman PKNS gagal menyoal Azmin berhubung isu ...

  www.themalaysianinsider.com/.../audit-dalaman-pkns-...
  Translate this page
  Jun 21, 2014 - Projek PJ Sentral membabitkan pembangunan komersial di kawasan seluas 9,854 ekar yang menempatkan Ibu Pejabat PKNS.
 • Azmin disiasat berhubung projek PJ Sentral | MELANAU ...

  www.melanaublogger.com/.../azmin-disiasat-berhubu...
  Translate this page
  Siasatan dalaman, terutamanya di dalam transaksi berkaitan projek PJ SentralDevelopment (PJ Sentral) akan dijalankan oleh Perbadanan Kemajuan negeri ...


 • Azmin Ali MB?

   | September 19, 2014
  Jika Azmin dilantik oleh Sultan pada 23 September ini, Azmin hanya akan menjadi MB yang paling singkat di dalam sejarah negeri Selangor. Hal ini kerana, pastinya sewaktu sidang DUN pada Oktober nanti, ahli dewan akan menyatakan undi tidak percaya terhadap Azmin dan akhirnya Azizah juga yang akan dilantik sebagai MB
  Hal ini kerana majoriti Adun di Selangor telah menandatangani akuan bersumpah (SD) dan menyatakan sokongan terhadap Azizah.
  Namun, kami percaya keputusan yang dibuat oleh Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, adalah yang terbaik bagi rakyat Selangor.

  KAH KAH KAH
  woit
  paling pendek
  paling singkat
  kah kah kah
  bukan itu saje
  sprm akan buat pondok
  di tempat letak kereta
  di pejabat suk selangor

  KAH KAH KAH


  -----------

  DARI FACE BOOK

  FACE BOOK  Mengapa kita tidak serahkan sahaja pemilihan Perdana Menteri, Menteri kabinet, Menteri Besar kepada baginda Sultan dan Raja-Raja Melayu yang lebih arif dan faham akan kehendak rakyat? Bukankah ini akan lebih menjimatkan masa dan kos menjalankan pilihan raya?


  KAH KAH KAH
  good idea

  my lord but
  i tergolek dog
  kah kah kah

  ---------

  LAWAK PETANG AHAD  Akta Hasutan demi 

  keselamatan Cina dan 

  India, kata Ibrahim Ali 

  Akta Hasutan yang diguna pakai sejak ‎1948 itu sebenarnya bukan untuk melindungi kaum Melayu namun ia bagi keselamatan kaum Cina dan India, kata badan bukan kerajaan (NGO) Perkasa.

  ‎Ibrahim Ali berkata, pandangan  yang mendakwa  akta itu digubal untuk kepentingan kaum Melayu adalah salah sama sekali kerana golongan itu adalah majoriti.


  KAH KAH KAH

  kah kah kah
  kah kah kah 
  kah kah kah
  nothing to add my lord
  i tergolek dog ketawa

  KAH KAH KAH


  -----------

  KENAPA PKR TOLAK AZMIN


  KOMENTAR

  ramai bertanya
  kenapa pkr 
  tidak senaraikan
  nama azmin ali?

  jawabnya :
  azmin terlibat
  dlam kes pj sentral

  apa dia kes rasuah pj sentral?
  siapa dibelakang kes ini?


  sila baca:
 • KES RASUAH PJ SENTRAL - NegaraKita.com

  www.negarakita.com/Post-1073839-KES++RASUAH...
  Translate this page
  Sep 12, 2014 - Jun 16, 2014 - Surat terbuka meminta penjelasan Azmin Ali kerana gagal ... Holdings yang mewakili PKNS dalam PJ Sentral iaitu YB ...
 • AZMIN ALI PADANG TEMBAGA - NegaraKita.com

  www.negarakita.com/Post-1075061-AZMIN+ALI+PA...
  Translate this page
  7 days ago - terlibat dalam kes projek pj sentral ... Azmin sememangnya sejak awal lagi mengimpikan untuk menjadi Menteri ... kes rasuah projek pj sentral.
 • isu pj sentral ... audit dalaman pkns gagal menyoal azmin ...

  omakkau.blogspot.com/.../isu-pj-sentral-audit-dalama...
  Translate this page
  Jun 21, 2014 - PKNS bagaimanapun membuat rayuan dalam kes tersebut, memaklumkan akan ... Projek PJ Sentral membabitkan pembangunan komersial di kawasan ..... SIASATAN ISU DAKWAAN POLITIK RASUAH YANG DI BUAT O..
 • Kenapa PKR tolak 

  Azmin Ali 


  Rasanya semua orang dah tau mengenai kes PKNS. Ianya berkaitan dengan tuntutan mahkamah yang difailkan oleh PKNS terhadap Nusa Gapurna dan MRCB.

  Tuntutan tersebut dibuat berdasarkan pelanggaran perjanjian pemegang saham ke atas pegangan dalam projek PJ Sentral yang dikendalikan oleh Nusa Gapurna dan MRCB.

  Dilaporkan bahawa Projek PJ Sentral tersebut melibatkan pembangunan komersil dikawasan seluas 9,854 ekar yang bakal menempatkan Ibupejabat PKNS.

  Pada tahun 2007, PKNS telah menjual sebanyak 8.05 ekar tanah kepada Bisraya Pembinaan Sdn. Bhd bagi membiayai pembangunan Ibupejabat mereka dikawasan tersebut.

  Pemangku Pengurus Besar PKNS, Azlan Md Alifiah berkata, PKNS melalui PHSB menjalinkan kerjasama dengan Nusa Gapurna dan membetuk sebuah syarikat untuk tujuan pembangunan PJ Sentral.

  Katanya, menerusi syarikat kerjasama itu, PHSB telah diwakili oleh Azmin dan Datin Paduka Norazlina Zakaria yang juga merupakan Ahli Lembaga Pengarah sejak tahun 2011 hingga 2012.

  Maka, atas dasar itulah mereka kini sedang berusaha untuk mendapatkan dokumen berkenaan dari kedua - duanya untuk menjalankan siasatan secara terperinci.

  Arahan bagi siasatan tersebut telah dikeluarkan oleh Jabatan Audit Dalaman PKNS terutama berhubung transaksi berkaitan dengan Projek PJ Sentral Development.
   “Kami memerlukan maklumat ini antara lainnya untuk mengukuhkan kes rayuan PKNS di Mahkamah Rayuan bagi mengenepikan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur baru-baru ini.


  “PKNS juga akan memfailkan injunksi untuk menghentikan Nusa Gapurna Development Sdn Bhd daripada melengkapkan transaksi jualan saham PJ Sentral kepada Malaysian Resources Corp Sdn Bhd (MRCB) sementara menunggu rayuan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
  Kemungkinan besar, kes ini la yang menjadi penyebab utama kenapa Si Azmin tu telah digugurkan sebagai Ahli Lembaga Pengarah PKNS sehingga mencetuskan konflik dengan Si Khalid Ibrahim tu.

  Maka adalah sewajarnya bagi pihak PKNS untuk mendedahkan hasil siasatan Jabatan Audit Dalaman tu kepada umum supaya rakyat tahu mengenainya. Itu pun kalau diorang betul - betul mengamalkan pentadbiran yang telus. Jangan setakat pandai bercakap je!!!

  DARI LAMAN: http://pingbusuk.org/v/585826/panas-pkns-dedahkan-azmin-tangan-ghaib-pj-sentral.html  i rest my case

  my lord 

  kah kah kah

  --------