Sabtu, 16 Disember 2023

HEZBOLLAH TERUS MENYERANG UTARA ISRAEL


HEZBOLLAH

TERUS MENYERANG

UTARA ISRAEL

KHALAS

NIKMATILAH PLANTA


NIKMATILAH

PLANTA

AMIN

BUNUH RAKYAT SENDIRI


BUNUH RAKYAT

SENDIRI

AMIN

SERANGAN AL-QASSAM DARI DALAM TEROWONG


SERANGAN

AL-QASSAM DARI

DALAM TEROWONG

KHALAS

ABANG BOLEH ADIK PUN BOLEH
PM Malaysia homoseks: 

Hamzah minta Anwar

 saman media Itali

Ketua Pembangkang Hamzah Zainuddin meminta  Anwar Ibrahim menyaman media Itali, yang menerbitkan laporan menyatakan Perdana Menteri Malaysia adalah pengamal homoseksual sepenuhnya.

Hamzah yang juga ahli Parlimen Larut berkata ia jelas adalah satu penghinaan kepada Anwar, dan Perdana Menteri mesti mengambil tindakan undang-undang terhadap media, agenzianova, terbabit.

Beliau berkata demikian ketika membahasakan usul undi percaya terhadap Anwar sebagai Perdana Menteri di Dewan Rakyat hari ini (19 Disember 2022).

Ucapan beliau pada awalnya diganggu oleh Ahli Parlimen Jelutong RSN Rayer – yang masih membawa perangai pembangkang di Dewan Rakyat walaupun kini menjadi kerajaan.

Rayer bangun meminta Hamzah menarik balik kenyataan itu, namun bekas Menteri Dalam Negeri Kerajaan Perikatan Nasional itu menjelaskan beliau memetik laporan media Itali yang membuat laporan itu.

Hamzah berkata Anwar sebelum ini telah disabitkan mengenai perkara itu (homosek), merujuk kepada sabitan kesalahan liwat sebelum ini, tetapi mendapat pengampunan daripada Yang di-Pertuan Agong.

“Pada 24 November 2022 sebaik sahaja YAB Tambun mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri sebuah agensi berita dari Itali menerbitkan artikel bertajuk ‘“first full-blown homosexual elected prime minister in an Islamic country’.

“Laporan ini menghina YAB Tambun. Dia (laporan media itu) menghina YAB Perdana Menteri. Tindakan tegas harus kita ambil. Kerajaan bertanggungjawab untuk memaklumkan kepada seluruh dunia bahawa YAB Tambun sudah pun diberikan pengampunan oleh Yang di-Pertuan Agong.

“YAB Tambun wajib mengambil tindakan terhadap agensi luar. Jangan hanya mengambil tindakan terhadap mereka dalam negara sahaja. Kita tidak mahu dilihat sebagai jaguh kampung semata-mata.

“Betul… betul… dahulu YAB Tambun telah pun dihukum oleh mahkamah kerana kesalahan tersebut… tetapi sekarang sudah bebas kerana telah diberikan pengampunan,” kata Hamzah.

Sehubungan itu, beliau menggesa kerajaan PH-UMNO tidak membiarkan dunia terus percaya bahawa Perdana Menteri Malaysia sekarang ini adalah pengamal homoseksual tegar.

“Jangan dibiarkan sehingga dunia percaya seolah-oleh Perdana Menteri Malaysia pengamal homoseksual tegar… ini cerita lama… kita harus bangkang… Saya minta YAB (Anwar) saman agensi agenzianova.com.

Untuk rekod, Anwar sebelum ini menghadapi dua tuduhan meliwat pembantunya Azizan Abu Bakar dan Saiful Bukhari Azlan iaitu pada 1998 dan 2008. Namun, kali pertama Anwar dipenjarakan adalah atas kesalahan rasuah dan salah guna kuasa.

Bagaimanapun, pada 2015 Mahkamah Persekutuan menolak rayuan akhir Anwar untuk mengetepikan hukuman penjara lima tahun yang dikenakan Mahkamah Rayuan terhadap beliau kerana meliwat Saiful Bukhari.

Pada 2018, ketika Pakatan Harapan menjadi kerajaan dipimpin  Dr Mahathir Mohamad, Anwar dibebaskan dengan pengampunan Yang di-Pertuan Agong 


WOIT

KADANG KADANG

ABANG

KADANG KADANG

ADIK

KAH KAH KAH

KADANG SHAMPOO

KADANG KADANG

PLANTA

KAH KAH KAH

KHALAS


ZIONIS BUNUH TAWANAN SENDIRI


SOLDADU ZIONIS

BUNUH TAWANAN

AMIN

GERAKAN TAMIL MERDEKA


Ramasamy gesa tiga timbalan menteri Tamil letak jawatan tanda protes

KUALA LUMPUR – Bekas pemimpin DAP yang keluar parti, P. Ramasamy menggesa tiga timbalan menteri berketurunan Tamil dalam Kabinet Kerajaan Madani supaya meletakkan jawatan.

Ramasamy yang telah keluar daripada DAP beberapa bulan lepas berkata, tindakan itu sebagai protes berikutan tidak terdapat seorang pun dalam kaum Tamil dilantik sebagai menteri penuh.


Mereka adalah Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Ramanan Ramakrishnan, Timbalan Menteri Undang-Undang dan Reformasi Institusi, M. Kulasegaran dan Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Senator K. Saraswathy.

“Malah saya meminta Ramanan, Kulasegaran dan Saraswathi Kandasamy yang dilantik sebelum ini untuk melepaskan jawatan mereka sebagai protes terhadap tidak pelantikan menteri India.

“Peletakan jawatan mereka akan disayangi oleh masyarakat India. Saya rasa ini adalah sesuatu yang tidak boleh diterima daripada ‘penjilat’ ini,” dakwa Ramasamy dalam kenyataan yang dikongsi di Facebook.

Bekas Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang itu mendakwa, pelantikan Ramanan dan Kulasegaran hanya untuk menenangkan masyarakat India berikutan ketiadaan seorang pun menteri daripada keturunan Tamil.

Katanya, kedua-dua pemimpin itu tidak mampu mengantikan tempat V. Sivakumar yang telah digugurkan sebagai Menteri Sumber Manusia dalam rombakan Kabinet yang diumumkan pada Selasa lalu.

“Pelantikan Kulasegaran adalah penurunan pangkat kerana beliau sebelum ini menjadi menteri dalam kerajaan PH.

“Dia tidak sepatutnya menerima penurunan pangkat ini, tetapi dia terus menerimanya dengan gembira dengan berterima kasih kepada Anwar kerana mempercayainya,” katanya.

Sementara itu, Ramasamy mendakwa, keputusannya meninggalkan DAP bukan kerana digugurkan sebagai calon pada pilihan raya negeri lalu.

Sebaliknya, tindakannya meninggalkan DAP kerana ada kaitan dengan bagaimana politik berbilang kaum digunakan oleh DAP untuk tujuan politik tertentu.

“Kenaikan kepada kuasa dan jawatan bermakna parti itu tidak mempunyai perjuangan yang bermakna terutamanya bagi kaum bukan Melayu di negara ini.

“Parti itu tidak lain hanyalah kekecewaan besar bagi masyarakat India yang terpinggir dan didiskriminasi.

“Inilah sebab mengapa saya merasakan bahawa tinggal dalam parti itu tidak masuk akal,” katanya. – 

WOIT

TAMIL DI TINDAS

KAH KAH KAH

DAH SAMPAI 

MASA UNTUK 

DIRIKAN NEGERI

TAMIL MERDEKA

KAH KAH KAH

SENTUL BRICKFEILD

KLANG ATAU

SUNGAI SIPUT

BOLEH PISAH DARI

TANAH MELAYU

DAN TUBUHKAN

NEGERI KALINGA

KAH KAH KAH

SEMUA MENTERI

KELING TAMIL

AMIN

KHALAS

HAMAS MEROKET JERUSELAM


HAMAS MEROKET

JERUSELAM

AMIN 

BANDAR HANTU !!!


BANDAR HUTAN

HUTAN HANTU

KAH KAH KAH

AMIN

panglimo potaseh commented on 
"BANDAR HUTAN - BANDAR HANTU"

Porest Siti .. Pulau buatang yang merosakkan nogori DUGoNG .. habitat Dugong. Ingat maknusio kito boley lah olok-olok kang .. maknusio ni jadi bangang bilo dalam kotakutang.

Jangan samo kang Dugong dongan Maknusio .. Lu tak cayo Lu tinggok Pulau Pores Siti, apo jadi. Den ponah buek kojo buek resort kek Pulau Bosa Molako, tompek botapo Panglimo Molayu, tingok Resort Tapanyai, Marina Resort taraf 5 bintang somuo nyo boku .. tutop .. boghantu .. den yg Panglimo ni pon tak tau nak stori.

Ghamai pelancong soda2 jo tido kek pantai .. ponah bopuloh pelancong Tumasik bagso Cino tak tentu pasal tonggolam dalam laut .. mampuih somuonyo tonggolam dlm laut dengkek (cetek). 

BERLAKON SUCI DEPAN MEDIA


BERLAKON SUCI

DEPAN MEDIA

KHALAS 

Unknown commented on
 "JAGA EKONOMI
 BUKAN JAGA MORAL"

Pembesar negeri pembesar jabatan pembesar ketua ketua semuanya berlakon hebat depan media, tapi senyap menyap kalau masuk projek kroni sanak saudara lah, kalau betul cakap serupa bikin maka dunia akan semakin baik, setakat buang ekor ekor kat bawah saja tidak berguna walhal pembesar semuanya bergaji besar kereta free rumah free elaun banyak beribu-ribu kah kah kah akhirnya salahkan orang bergaji tahap garis kemiskinan rasuah lah z salah guna kuasa lah, 

dia sendiri pakai Alphard pakai Mercedes ke kerja kah kah kah itu belum kira merempit setiap hujung minggu ke sana ke mari dengan motorsikal besarnya kah kah kah jadi stop wayang tinggi hangpa buat kerja ikhlas sudah dan hentian wayang dalam tayangan perdana setiap hari mencari populariti media kah kah kah