Jumaat, 22 Mei 2015

TANGKAP DAN DAKWA


Pecat lembaga pengarah 1MDB, biarkan 

polis siasat, Muhyiddin beritahu Najib 

Muhyiddin Yassin menggesa Najib Razak agar memecat lembaga pengarah 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan membawa masuk polis menyiasat syarikat sarat hutang itu.
Muhyiddin berkata, sekiranya Najib yang juga perdana menteri dan pengerusi lembaga penasihat 1MDB tidak bertindak, tidak mustahil Umno dan Barisan Nasional (BN) akan kalah dalam pilihan raya umum akan datang.
"Saya beritahu perdana menteri, pecat semua ahli lembaga pengarah 1MDB. Buang mereka. Buanglah, pasal mereka, perdana menteri terpaksa menanggung, tetapi tidak dibuang lagi,” katanya dalam satu program Keris yang diadakan Jumaat lalu, dan dihadiri pemimpin kanan Umno termasuk Naib Presiden, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.
"Buanglah. CEO ni buang. Bukan buang sahaja, panggil polis siasat," kata Muhyiddin disambut sorakan pemimpin tertinggi Umno, dalam video yang turut dimuatnaik di YouTube. – 21 Mei, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pecat-lembaga-pengarah-1mdb-biarkan-polis-siasat-muhyiddin-beritahu-najib#sthash.rNuCjDU8.dpuf


KAH KAH KAH

woit
satu malaysia
dah lama menunggu
satu malaysia 
dah banyak kali cakap
satu malaysia dah beritahu
najib rosmah adalah penyamun

PENYAMUN BUGIS


--------------

42 BILION RINGGIT LESAP


MANA DUIT 

1MDB HILANG

Tuan Tukar Tiub... Persoalan untok Tuan...: 1. Benarkah sebahagian duit 1mdb digunakan untok 'menyara' Abdul Razak Baginda di London? 

2. Benarkah sebahagian duit 1mdb digunakan untok 'menyara' Saiful Bukhari dan pembelian apartment beliau?

3. Benarkah sebahagian duit 1mdb disimpan dalam swiss bank jikalau berlaku apa2 terhadap Rosmah dan Najib mereka senang cabut lari? on KE MANA DUIT ITU HILANG
Publish | Delete | Spam
FileHippo
on 5/21/15
---------

NAJIB KATOI - JELAS MENIPU   BACA APA  ARUL CAKAP 

   BACA APA NAJIB JAWAB
Putrajaya akui tersalah tafsir mengenai wang 1MDB di Singapura

Menteri Kewangan II Ahmad Husni Hanadzlah berkata Putrajaya tersalah tafsir mengenai wang disimpan syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di sebuah bank di Singapura.
Sebaliknya, Husni menjelaskan aset yang dibawa pulang dari Pulau Cayman dan disimpan di sebuah bank Singapura itu adalah dalam bentuk unit, bukan wang seperti yang dilapor sebelum ini.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/putrajaya-akui-tersalah-tafsir-mengenai-wang-1mdb-di-singapura#sthash.tdfXgggZ.dpuf
---------------

TUKAR TIUB BERITA TER NOWW
BERITA

TERNOWW

TER NOWW

apa persamaan mahathir
dengan kolonel manuel noriega
dengan jho low teik

JAWAB

kolonel manuel noriega warga panama
ditangkap di amerika
jho low teik nak ditangkap di malaysia
jadi warga  panama

mahathir muhamad warga malaysia
yang selalu guna panama?


--------------

PEMULA GERAKAN TERAJANG NAJIB

KOMENTAR
semua difahamakan bahawa
semua ketua bahagian
semua timbalan ketua bahagian
semua menyokong najib razak
ini dikatakan oleh najib sendiri
sesudah selesai mesyurat MT yang lalu

tapi itu KATA KATA najib
yang sebenarnya makin dapat dilihat
bahawa TIDAK semua ketua bahagian
menyokong najib rosmah1MDB: 'Najib, tolonglah dengar nasihat Muhyiddin' - Syed Ali

KUALA LUMPUR: Ketua UMNO Bahagian Cheras,  Syed Ali Alhabshee melahirkan kekecewaannya kerana  Najib  Razak enggan mendengar nasihat  Muhyiddin Yassin agar memecat semua ahli lembaga pengarah syarikat pelaburan strategik negara, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Tegasnya, ini merupakan masa terbaik untuk perdana menteri mempertimbangkan saranan timbalan perdana menteri agar semua siasatan berkenaan 1MDB dapat dibuat dengan telus dan tiada pertikaian susulan.


"Najib kini tersepit kerana dakwaan penyelewengan 1MDB yang bernilai bilion ringgit.


"Apa yang dikatakan Muhyiddin itu benar belaka, hanya itu cara untuk mengembalikan keyakinan rakyat kepada kerajaan. Tolonglah pandang serius isu ini, jangan biarkan rakyat bersedih," katanya.
"Saya beritahu PM pecat semua ahli lembaga pengarah syarikat" - Muhyiddin

Pada Khamis Muhyiddin mengesahkan bahawa telah memberitahu Najib untuk memecat semua ahli lembaga pengarah 1MDB.

Muhyiddin berkata demikian semasa mengulas tentang video semasa pertemuan tertutup dengan ahli UMNO yang disebarkan sebuah blog.
KAH KAH KAH
twoit
semua sedang bergerak
semua mengikut skrip
semua ikut arahan
apa lagi yang TUN
kah kah kah

NAJIB DIBELASAH
-------------

PERDANA MENTERI BARU


KOMENTAR
inilah contoh terbaik
untuk memahami bagaimana
gerakan terajang najib bergerakUmno perlu mesyuarat tergempar, pecat 

Muhyiddin atau Najib undur, kata bekas 

menteri

Umno perlu segera memanggil mesyuarat tergempar Majlis Kerja Tertinggi (MKT) bagi membincangkan sama ada wajar memecat  Muhyiddin Yassin selepas video beliau mengkritik presiden  Najib Razak berhubung kemelut syarikat sarat hutang 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) di hadapan pemimpin parti itu tersebar, kata Zainuddin Maidin. 


Bekas menteri penerangan itu berkata, sekiranya tiada keputusan diambil untuk memecat Muhyiddin, Umno perlu mencari jalan penyelesaian lain termasuk memaksa Najib sendiri berundur demi memastikan perpaduan parti.
"Mesyuarat tergempar ini  juga perlu diadakan bagi membincangkan sama ada  Muhyiddin wajar dipecat daripada MKT.
"Sekiranya Muhyiddin tidak dipecat maka jalan penyelesaian mestilah dicari bagi memastikan  kesepaduan Umno jika salah seorang iaitu  Muhyiddin atau Najib terpaksa berundur," katanya.

Zainuddin yang juga bekas ketua pengarang kumpulan Utusan Malaysia berkata, MKT juga perlu mengesahkan ikrar taat setia kepada Najib ekoran kenyataan Muhyiddin itu yang sudah menimbulkan keraguan terhadap ikrar di kalangan pemimpin dan ahli Umno.
Katanya, pendirian Muhyiddin jelas menampakkan beliau memihak kepada  Mahathir yang enggan menunggu siasatan ketua audit negara sebaliknya mahukan ahli lembaga pengarah 1MDB segera letak jawatan dan disiasat polis.
Katanya, walaupun kenyataan dibuat secara tertutup, tetapi video yang terdedah serentak dengan pengumuman Rancangan Malaysia ke-11 (RMK11) oleh Najib di Dewan Rakyat semalam menjadi viral lebih menarik perhatian rakyat daripada pelan lima tahun pembangunan negara itu.
"Dengan itu Najib tidak lagi dapat mengekalkan keyakinan rakyat dengan dakwaan beliau mendapat sokongan dalam parti dan rakyat berasaskan sokongan MKT dan ketua-ketua bahagian yang dipentaskan.
"Dengan kenyataan Muhyiddin itu membuktikan tidak ada perpaduan dalam parti dalam menghadapi ancaman  Mahathir,1MDB ,krisis politik dan ekonomi sekarang," katanya.
Katanya, pendirian Muhyiddin mengenai 1MDB itu tidak boleh diperkecil kerana beliau juga mempunyai pengaruh yang kuat dalam parti sehingga menimbulkan kegemparan dan menggoncang keyakinan dalam Umno dan juga rakyat.
"Muhyiddin tidak lagi dapat berselindung di sebalik sehelai lalang atas sokongannya terhadap Tun Mahathir yang mahukan kekotoran 1MDB dibersihkan sebelum wabaknya menghancurkan Umno dan kerajaan," katanya.
Katanya kenyataan Muhyiddin, Najib tidak mahu dengar cakapnya juga mengesahkan dakwaan Dr Mahathir dan beberapa pihak yang  Najib tidak mahu mendengar nasihat.
"Keraguan rakyat  terhadap kesepaduan  pucuk pimpinan  dan kestabilan parti berkuasa tidak boleh dibiarkan terus berlaku sehingga pilihan raya umum akan datang kerana wabaknya sedang merebak melibatkan kestabilan  ekonomi negara dan juga masa depan Umno," katanya.

Muhyiddin yang juga menteri pendidikan semalam mempertahankan kenyataannya yang tersebar di media sosial, mengatakan perkara itu juga bukan perkara baharu, sebaliknya ia sudah pun dibangkitkan beberapa kali di luar pertemuan tertutup itu.
"Itu pandangan pertemuan tertutup dan kursus politik dibuat oleh Biro Latihan Umno. Itu pandangan saya dan rakan-rakan perhimpunan politik supaya lebih faham.
"Ini bukan suara baru, sudah disuarakan di luar dan kita tentukan penyelesaian tentang perkara yang tersebut," katanya kepada pemberita selepas pembentangan RMK11 di lobi Dewan Rakyat. – 22 Mei, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/umno-perlu-mesyuarat-tergempar-pecat-muhyiddin-atau-najib-undur-kata-bekas#sthash.Oa0YOO6h.dpuf
-KAH KAH KAH
woit
apa lagi tunggu
apa lagi nanti
semua sudah jelas
semua sudah dibuka
malaysia ada PIEM baru
kah kah kah

KESIAN BIK MAMA


--------------

SIAPA LEMBU ITU

MUHYIDDIN KATA
'....tangkap lembu...
 pegang tanduk....'
siapa lembu itu
kah kah kah------------

CINA BOTAK PULAK
KOMENTAR
najib akan mengadakan road show
akan pergi ke kampong ke desa
dari pekan ke bandar
mendengar luahan hati rakyat

najib akan diarahkan banyak mendengar
najaib akan diarahkan kurang bercakap
dan suami najib 
akan dilenyapkan dari media
kerana  suami najib
telah menjadi bangkai bernyawa

kita lihat dan tunggu

APA DAH JADI
lim kok wing ini
pernah rembat 70 juta
dana kementerian belia
ketika kempen rakan muda
apa dah jadi dengan rakan muda?
apa dah jadi dengan rakan cop?
apa dah jadi dengan rakan masjid?

apa dah jadi dengan 70 juta?Lim Kok Wing ditugaskan pulih imej Najib


Perunding pengiklanan terkenal Tan Sri Lim Kok Wing yang bertanggungjawab terhadap kempen pilihan raya Barisan Nasional (BN) dilantik sebagai penyelaras kempen awam baharu Datuk Seri Najib Razak dalam menepis serangan pelbagai pihak bagi memenangi hati rakyat serta meningkatkan semula sokongan terhadapnya yang semakin merosot.

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/lim-kok-wing-ditugaskan-pulih-imej-najib#sthash.QY6gcWvl.dpuf


LIM COCK WANG
kah kah kah
apa jadi dengan melayu?
cina tembam rembat berbilion
sekarang cina botak pulak?
mana melayu tembam?
mana melayu iklan?
kenapa tak pakai melayu?
cakap ketuanan melayu hebat
dulu ketunan zionis APCO
kemudian ketuanan mat saleh
kemudian ketuanan cina tembam
sekarang ketuanan cina botak

APA PUNYA BUGIS

-------------

PROGRAM HASUT DAN LAWAN


MALAM INI

HOTEL MUTIARA

K. TERENGGANU


     SUNGAI PETANI


     KULIM KEDAH

  SABTU ESOK 
--------------

SACK THE PRESIDENT
SACK
sack the president
siapa cakap ini
panggil polis siasat
siapa cakap ini
kah kah kah
---------------

BERJAGA - AWAS BAHAYA

SALAH
duit pencen dah rembat
duit kwsp dah rembat
duit tabung haji dah rembat
semua betul

tapi duit FELDA belum lagi
masih dalam rancangan

AWAS!
berjaga jaga 
warga felda
penyamun akan sampai

----------

WARGA MALAYSIA?

JHO


LOW TEIK
adakah 
cina tembam ini
rakyat malaysia
mana tahu 
kalau kalau dah
jadi warga bugis amerika
macam halal bakkuteh alvin tan
saje tanya 
jangan marah

KAH KAH KAH

---------------