Sabtu, 7 November 2015

INI SUDAH BERATAPA MAKNA BERITA INI


Zahid ulang amaran, anggota Parlimen BN jangan bersekongkol dengan pembangkang

Timbalan Perdana Menteri  Ahmad Zahid Hamidi mengulangi amaran kepada Anggota Parlimen Barisan Nasional (BN) agar tidak bersekongkol dengan pihak pembangkang yang cuba menjatuhkan kerajaan melalui undi tidak menyokong Bajet 2016.

 Undi meluluskan Bajet 2016 akan diadakan pada persidangan Dewan Rakyat yang berakhir 3 Disember ini.

Katanya, beliau siapa Anggota Parlimen BN yang terlibat dalam konspirasi untuk menjatuhkan kerajaan dan perdana menteri kerana ia sudahpun berjalan sejak 3 ke 4 bulan yang lalu. -

 See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/zahid-ulang-amaran-anggota-parlimen-bn-jangan-bersekongkol-dengan-pembangka#sthash.8Sbd0IcF.dpuf

JENG JENG JENG
woit
apa makna berita ini
betulkah ada yb bn tak sokong najib
kah kah kah
betul ke?
kah kah kah
ini sudah berat
kah kah kah
TUNGGU DAN LIHAT


------------

PANDANGAN SEORANG USTAZWanji Wanhussin Wanji
4 hrs


 ------------

LAWAK PETANG INIINi PEKARA

AMALAN
KETAWA

JANGAN TAK

KETAWA
 
BERSUNAT
 
KETAWA
 
KAH KAH KAH-------------

APA ITU 3 TUJUH


APA DiA

TiGA TUJUH
------------

NEGARA DALAM BAHAYA


 
Satu lagi bala besar akan melanda jika ‪#‎1MDB‬ berjaya membatalkan peraturan had pegangan asing dalam industri strategik penjanaan elektrik semata2 untuk menutup lubang hutangnya.
PENTADBIRAN NAJIB CADANG HAPUSKAN HAD MAKSIMUM EKUITI ASING DEMI MENUTUP HUTANG 1MDB ???
TAHUKAH ANDA.. 1MDB yang berusaha menurunkan liabiliti hutangnya, mahu menjual sayap perniagaan penjanaan elektriknya..
...
Akibat hutang 1MDB... KHAZANAH NEGARA TERGADAI !!!

----------------

BUAT TAK TAHU
 
MTEM desak Putrajaya dedah analisis kos-manfaat TPPA secepat mungkin

Majlis Tindakan Ekonomi Melayu (MTEM) hari ini mendesak Putrajaya mendedahkan analisis kos-manfaat serta analisis kepentingan negara berkaitan Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) sesegera mungkin selepas dokumen itu didedah kepada umum semalam.

Ketua Pegawai Eksekutif MTEM Mohd Nizam Mahshar berkata, ini kerana semakan awal mereka terhadap dokumen akhir perjanjian itu mengesahkan kebimbangan mereka berkenaan akses kepada ubat mampu milik yang akan menjadi sukar selepas ini.

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mtem-desak-putrajaya-dedah-analisis-kos-manfaat-tppa-secepat-mungkin#sthash.pp3zZJer.dpuf


JANGAN

BUAT BUAT
 
TAK DENGAR
--------

DULAK BIN DALIK - MANA SATU


FACE BOOK
Nyatakan pendirian sebenar wahai PAS.. nak jadi penasihat atau "lawan" Umno, nak solo atau nak bercampur dgn Umno atau apa sebenarnya?

Jangan biarkan ahli di bawah yang "setia" dengan perjuangan PAS selama ini terpinga2 dan keliru.. tak tahu dan tak faham hala tuju sebenar PIMPINAN TERTINGGI PAS PUSAT!
Kesian mereka-----------

SEMUA KELENTONGKONTRAK  ANNUAR MUSA SEBAGAI PENGERUSI MARA TETAP DISAMBUNG DAN TIADA SEBARANG PENJELASAN DARI PENGERUSI MARA TERDAHULU
 
Saya mengambil maklum kenyataan Ismail Sabri Yaakob bahawa kontrak perkhidmatan dua pegawai tinggi MARA iaitu Abdul Halim Rahim (CEO MARA Inc) dan Dato’ Mohammad Lan Allani (Pengerusi MARA Inc) telah ditamatkan ekoran pendedahan skandal pembelian hartanah melibatkan dana MARA di Australia.
 
Sementara tindakan tidak menyambung perkhidmatan kedua-dua mereka itu tepat, itu adalah tindakan yang paling ringan yang diambil oleh MARA dan tidak menyelesaikan apa-apa. Perkara yang paling penting ialah memastikan mereka yang bertanggungjawab di kedua-dua belah pihak (iaitu kepimpinan/pengurusan MARA yang meluluskan pembelian dan ahli politik/ahli perniagaan yang menjadi broker kepada pembelian) perlulah dibawa ke muka pengadilan supaya mereka dihukum kerana terlibat di dalam urusniaga yang menyelewengkan dana rakyat.
 
Oleh yang demikian, selagi soalan-soalan berikut tidak terjawab:
 
1.    Siapa di kalangan kepimpinan dan pengurusan MARA yang bertanggungjawab sehingga menyebabkan MARA meluluskan pembelian hartanah-hartanah ini yang sekarang jelas ada unsur penyelewengan?
 
2.    Siapa di kalangan ahli politik dan ahli perniagaan yang menjadi broker kepada pembelian-pembelian ini dan apa kaitan mereka dengan MARA sehingga mereka menjadi begitu berpengaruh?
 
3.    Siapa yang mendapat keuntungan dari urusniaga yang melebihi harga pasaran sehingga RM129 juta dan apakah ada di kalangan kepimpinan dan pengurusan MARA yang mempunyai kepentingan bersama yang turut mendapat laba dari keuntungan ini?
 
Rakyat akan terus beranggapan bahawa skandal ini ditutup begitu sahaja dan mereka yang bertanggungjawab tidak pun dihadapkan ke muka pengadilan.
 
Ismail Sabri Yaakob sebagai menteri yang bertanggungjawab juga perlu menjelaskan kepada rakyat kenapa  Annuar Musa masih dilantik sebagai Pengerusi MARA bagi penggal yang baru sedangkan pendedahan setakat ini menunjukkan beliau tahu mengenai pembelian-pembelian ini tetapi tidak mengambil sebarang tindakan segera untuk merungkainya, sehinggalah perkara ini didedahkan oleh saya dan media Australia pertengahan tahun ini.
 
Ismail Sabri Yaakob juga perlu menjawab kenapa sehingga kini mantan Pengerusi MARA pada ketika pembelian-pembelian ini berlaku iaitu Idris Jusoh sehingga sekarang masih belum dipanggil atau disiasat kerana semua ini berlaku di bawah pengawasan beliau.
 
Saya akan terus memberi fokus kepada isu ini dan kepincangan MARA dalam menjaga kebajikan anak-anak Melayu/Bumiputra. Skandal ini tidak boleh ditutup dengan penamatan kontrak dua orang pegawai tinggi MARA.
  
RAFIZI RAMLI
NAIB PRESIDEN/SETIAUSAHA AGUNG
AHLI PARLIMEN PANDAN
 

------------

SEKALI LAGI
SEKALi LAGi
 


SKMM, polis serbu pejabat Malaysiakini

6 Nov — Pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan polis sedang mengadakan serbuan ke atas pejabat portal berita Malaysiakini di Petaling Jaya ketika ini. Serbuan melibatkan sekitar 10 orang pegawai dari kedua-dua pihak berkuasa tersebut…
KAH KAH KAHTANGKAP
KOMPUTER

KAH KAH KAH
 
 ------------