Sabtu, 14 Disember 2019

PISANG OOOH PISANG

PISANG OH PISANG


---------

TAK SUBUH PUN

SOLAT TU APA?
Kahkahkah. 
Inilah yg di wiridkan oleh tt 
tiap lps solat subuh. Gotu 33x.
 Ending nya gotuhellallofu!
 on 
CISS 
BERANI KAMU
Publish | Delete | Spam
Nole
on 14/12/19

Tol
--------

SELESAI INI DULUSELESAI INI DULU

isham. ubah struktur blog kau dulu please asyik sembang pasal jubo tak abes kau ckp perjuangan ni bkn hal anwar. aku setuju. tapi blog kau penuh cerita dia apa hal? 
kasi bincang la perubahan struktur apa yang kau nak strategi 98-2018 dah tak boleh pakai sham itu zaman kau pembangkang. skrg semua geng kau pegang kuasa apa perubahan struktur yang geng kau dah buat? 
on 
GARIS TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

Ka


---------

BAKAR LINE


BAKAR LINE
dulu aku ingat najib adalah paling hebat sebagai pm... dia pendekar. tapi.. aku silap sebab nuar lagi power .. dia tahap dewa... adakah sebab ini maka zeonis sokong nuar? sebab kedewaanya atau sebab i sapot all effort ? saja bakar line...
 on 
JENG JENG JENG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

Ek---------

INI TANDA APA?INI TANDA APA?
Ada berita baik untuk Abam dan pemuja Abam semua. Lu orang boleh pergi ke Drakes Beach di Point Reyes, California. Ada apa di sana? Ada ribuan penis fish dijumpai di sana. Christmas comes early untuk lu semua. 
on 
KES
 PISANG ABAM
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 14/12/19

17 hours ago - Drakes Beach in California was full of penises, and the locals were shocked, only to find out it was actually penis fish.
12 hours ago - Thousands of these marine worms, called fat innkeeper worms—or "penis fish"—washed up on Drake's Beach after a recent storm. But why?
13 hours ago - After a powerful storm washed away their cover, thousands of unsightly — and phallic-looking — worms were left bare on a California beach. Fat innkeeper worms — colloquially known as "penis fish" — washed up on Drakes Beach in Point Reyes, Calif., around fifty miles northwest of San Francisco, last Friday.
-------------

DULU KONSPIRASI - SEKARANG PSIKATRI

DULU KONSPIRSI

SEKARANG 

PSIKATRI
Sekali kena, konspirasi jahat nak halang Abam jadi Perdana Menteri. Kali kedua kena, fitnah orang dengki yg takut Abam naik jadi Perdana Menteri. Kali ketiga kena, rupanya masalah mental sendiri, hahaha!. Abam tak dapat kawal diri. Elok jumpa psiktrik bukan bawak pisang sana, sini. 
on 
ANWAR DIFITNAH
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 14/12/19

Das---------

USONG TANGGA
USUNG TANGGA
Kahkahkah dulu usung tilam masuk mahkamah, lepas ni usung tangga pulak ke mahkamah. Semua ok, janji tt dapat puaskan hawa nafsu. 
Kahkahkah on 
CISS
 BERANI KAMU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

Dr


---------

BUKAN PISANG ABAM

BUKAN 

PISANG ABAM

Kalau ikut kaler kulit Abam ..pisang itu bukang milik dia. Tapi3X ..coba tanya Wawi, Abam penah tak kiwi pisang dia.
 on 
KES 
JULUR PISANG
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/12/19


Kalau pisang tu itam legam 
maka lagi besar kesalahannya.
 on 
SOALAN 
KURUN INI
panglimo potaseh
on 12/12/19

T--------------

MANA PEMIMPN PKR
APA

DAH

JADI

KEMANA 
DIMANA
HILANG PEMIMPIN PKR
PRESIDEN PARTI DIFITNAH
DITUDUH CUBA MENCABUL
SEORANG BUDAK LELAKI

SEMUA SENYAP
SEMUA TAK BERSUARA

LANGSUNG TAK ADA
APA APA KENYATAAN RESMI
TAK ADA SUARA BANTAHAN

RUMAH PRESIDEN
DI BUKIT SEGAMBUT
DISELONGKAR
APA TUJUAN?
KENAPA INI BERLAKU

SEMUA SENYAP MENYAP
SEMUA TAK BERSUARA

MANA YB ABDULAH SANI
MANA YB SAIFUDDIN NASUTION
MANA YB JOHARI ABDUL
MANA YB RONNIE LIU
MANA YB HASAN KARIM

SYED HUSIN ALI 
SENYAP MENYAP

MANA ABIM
MANA PKPIM

INI KES BERAT
INI KONSPIRASI BERAT
INI RANCANGAN ZIONIS
MENGHINA 
PEMIMPIN ISLAM
YANG WARAK LAGI SUCI
SEORANG TOKOH ISLAM
SEORANG IMAM 
SELALU BERI KHUTUBAH
KENAPA SENYAP

CISS BERANI KAMU
CISS

BERANI KAMU

MASUK KE RUMAH

PEMIMPIN ISLAM

SEORANG IMAM

INI SATU

PENGHINAAN

Polis melawat lokasi rumah Anwar

KUALA LUMPUR: Polis melawat lokasi di rumah  Anwar Ibrahim, semalam yang didakwa Muhammed Yusoff Rawther sebagai lokasi berlaku kejadian cabul membabitkan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pendakwaan dan Undang-Undang (D5), Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, lokasi itu termasuk ruang tamu dan bilik seperti dalam akuan bersumpah dibuat Mohamad Yusoff.

Menurutnya, lawatan ke tempat kejadian itu adalah sebahagian daripada siasatan berhubung kejadian berkenaan.

“Lepas kita ambil keterangan di Bukit Aman,  (Anwar Ibrahim) balik ke rumah, kita menyusul. Lawatan sekejap sahaja mengambil masa kira-kira 30 hingga 45 minit.

"Lokasi tempat dilawat adalah seperti akuan bersumpah (Muhammed) Yusoff Rawther,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mior Faridalathrash berkata, pihaknya tidak menolak untuk memanggil satu atau dua lagi individu yang dinamakan di dalam akuan bersumpah berkenaan.

“Kita akan panggil nama disebut di dalam akuan bersumpah berkenaan jika dirasakan ada kaitan dengan kes itu,” katanya.

Pada Isnin lalu Muhammed Yusoff hadir ke Bukit Aman bagi memberi keterangan berhubung dakwaan perlakuan tidak senonoh terhadapnya oleh Anwar.

Dia memberi keterangan selama tujuh jam bermula 2 petang sehingga 10 malam.

Pada Selasa lalu, dia sekali lagi dipanggil untuk memberi keterangan kali kedua di Bukit Aman.

Semalam, Presiden PKR itu hadir ke Bukit Aman untuk memberi keterangan berhubung kes itu.

Beliau tiba pada 3.45 petang sebelum keterangannya diambil pegawai Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Bukit Aman selama satu jam 30 minit.WOIT

POLIS JUMPA APA

JUMPA 

KULIT PISANG

JUMPA TANGGA

BERPUSING
KAH KAH KAH

---------

SYABAS ANAK MUDA
SYABAS

ANAK

MUDA


Tindakan pelajar UMT selamatkan ikan lumba-lumba dapat pujian ramai

KUALA TERENGGANU – Tindakan tujuh pelajar Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dan penduduk kampung yang menyelamatkan ikan lumba-lumba di Pantai Tanjung Gelam tengah hari kelmarin terus mendapat pujian dari pelbagai pihak.

Ketua Cawangan Mamalia Marin, Bahagian Penyelidikan Penyu & Spesies Marin Terancam di Institut Penyelidikan Perikanan (FRI) Rantau Abang, Mohd Tamimi Ali Ahmad berkata keprihatinan dan tindakan pantas mereka wajar dipuji dan dicontohi orang ramai.

“Saya menerima kiriman dua video berasingan dan beberapa keping gambar ikan lumba-lumba yang tular semalam yang dihantar oleh pegawai perikanan daerah.

“Hasil penelitian saya mendapati nama melayu ikan itu adalah lumba-lumba muncung panjang, nama Inggerisnya pula ialah Long Snout Spinner Dolphin manakala nama saintifiknya ialah Stenella Longirostris.

“Ia adalah lumba-lumba kecil yang populasinya banyak terdapat di perairan tropika di luar pantai di seluruh dunia. Ia terkenal dengan paparan akrobatiknya kerana gemar berputar sepanjang perjalanan dan gemar melonjak ke udara. Ia adalah ahli keluarga Delphinidae daripada lumba-lumba jenis bergigi,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Tambahnya, kaedah menyelamat yang dilakukan pelajar UMT tersebut hampir betul dan berharap mereka boleh melakukannya mengikut prosedur operasi standard (S.O.P) yang ditetapkan Jabatan Perikanan Malaysia sekiranya kes seumpama itu berlaku lagi selepas ini.

“Perkara pertama sekiranya ternampak haiwan marin spesis terancam ini terdampar mestilah menghubungi pegawai perikanan di pejabat Perikanan Daerah yang terdekat.

“Pastikan haiwan yang diselamatkan itu berada dalam keadaan baik seperti mempunyai teduhan dan membuat kolam cetek dengan air laut.

“Mengendalikan lumba-lumba dengan berhemah dan lembut, memberi bantuan kelembapan dan pernafasan yang baik kepada lumba-lumba kerana lubang pernafasan tidak boleh ditutup dengan air dan apabila keadaan lumba-lumba itu stabil barulah ia dilepaskan perlahan-lahan ke laut dengan menunggu dan memerhati tingkahlakunya,” katanya.

Beliau berkata apa yang tidak sesuai dilakukan ialah meletakkan lumba-lumba dalam kawasan air tawar mengabang dan tidak menjaga bahagian lubang pernafasan dari air tawar dan air laut tersebut.

“Bagaimanapun, ikan lumba-lumba yang diselamatkan pelajar UMT itu kelihatan boleh berenang semula ke laut dan saya mengucapkan tahniah kepada mereka.

“Jabatan Perikanan Malaysia melalui FRI Rantau Abang dan Pejabat Perikanan Negeri dan Daerah boleh membantu mereka dalam memberi tunjuk ajar dan ilmu pengetahuan mengenai cara menyelamat spesis haiwan marin terancam ini jika dijumpai terdampar.

“Hubungi kami pada bila-bila masa sekiranya terserempak dengan kes seperti ini sekiranya ia berlaku pada masa akan datang,” katanya.

Tujuh pelajar UMT itu ialah Mohd Nur Aiman Suhaimi, 23, Akalili Zanudin, 21; Wan Amirul Syafiq Wan Nazari, 22; Syakirah Sukery, 21; Farah Syahirah Ishak, 21; Syafiqah Nabilah Mutalib, 21 dan Nur Aini Othman, 21.

Mereka mengambil masa kurang lima minit untuk mengalihkan haiwan itu dari kawasan air cetek ke kawasan yang lebih dalam dan melepaskannya semula ke laut dengan selamat.- BERNAMA

TANDA JELAS

KESEDARAN

ALAM SEKITAR

TELAH WUJUD

INI PETANDA 

AMAT BAIK----------------

RAMPAS KEMBALI

RAMPAS

KEMBALI

Skandal 1MDB: Wang RM407,011.46 daripada FORT diserah kepada kerajaan Malaysia


KUALA LUMPUR – Wang berjumlah RM407,011.46 yang dibekukan daripada akaun bank milik Yayasan Penyelidikan Transformasi (FORT), yang didakwa berkaitan dengan skandal penyelewengan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kini menjadi harta kerajaan Malaysia.

Timbalan Pendakwa Raya daripada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Farah Yasmin Salleh memaklumkan kepada mahkamah bahawa yayasan berkenaan selaku responden menyatakan persetujuan menyerahkan wang itu melalui surat bertarikh 9 Julai lepas.


RAMPAS SEMUA

HARTA NAJIB

INTAN BERLIAN

MILIK ROSMAH

JADIKAN DANA

BELAJAR PERCUMA

KEMUDIAN

SUMBAT NAJIB

KE DALAM PENJARA

PASTI 

ANAK MUDA

PASTI RAKYAT

AKAN  SOKONG

------------

ANAK IKAN

ANAK IKAN
Ini kesah anak ikan 
yg kau heboh dulu la Bhai? 
Haprak sungguh. 
Kau dah berjangkit penyakit Atok ke
 apa jilakeee 
on 
YA AMPOON 
YA MAULANA
Publish | Delete | Spam
DatoPidi
on 13/12/19

Ya
---------

MEMBAWA PISANG
MEMBAWA PISANG
Sewajibnya Abam membawa diri dengan pisangnya......... dan pisang itu diletak ditempat yang sehalal-halalnya..... kalau masih berdegil bawalah abam ke Psychiatrist....... kes berat........ on 
BUAT APA 
YANG WAJIB DIBUAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/12/19

H----------

YA AMPOON


YA AMPOOON
Main bontot yo..
tak do kojo lain ko 
on 
YA AMPOON 
YA MAULANA
Publish | Delete | Spam
Bentong kali
on 13/12/19

D

----------

ADA APA DENGAN ISRAEL

ADA APA

DENGAN ISREAL 
kah kah kah. 
Nak mengolah persetujuan. Babitkan Anwar dengan Israel la pulak. Dah jadi macam perangai keling dah sekarang Tee Tee.Yg benarkan pasukan kriket masuk Malaysia dulu siapa? 
Kah Kah Kah. 
on
 JENG JENG JENG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

E


-------

GENG MCKKGENG MCKK 
mckk la pulak! 
sebenarnya lu yg terdesak. 
Anwar ada juga cita2. 
Lu kejap jilat Anwar 
kejap hisap telur MAdeey. 
on 
GENG MCKK PUN
 TAK SOKONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 13/12/19

Pm


--------

ANWAR DIFITNAH

ANWAR DIFITNAH 

From FMT KUALA LUMPUR: Ujian poligraf antara pilihan yang akan dipertimbangkan polis kerana pegawai penyiasat langsung tidak mempunyai butiran mengenai tuduhan serangan seksual yang dibuat Muhammed Yusoff Rawther terhadap Anwar Ibrahim, kata sumber yang biasa dengan kes-kes seperti itu kepada FMT. Sumber itu juga memberitahu bahawa kaedah penyiasatan kali ini kelihatan berbeza daripada kes salah laku seksual melibatkan presiden PKR itu sebelum ini, termasuk kes Liwat 2 di mana beliau dituduh meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan. 
“Di sini, polis berdepan dengan kes mencabul kehormatan, di mana penetrasi seksual tidak berlaku. Ini bermakna polis kena guna cara lain untuk mewujudkan kes. Baca perenggan ketiga. Kenapa perlu diwujudkan kes???? Kenapa Hisham tak mahu siarkan berita ni? 
on 
GAPO
 DIO
 D.B.K.L
azam
on 13/12/19


Yang nuar pesen n

------------

KES PISANG ABAM
KES PISANG ABAM

Ujian poligraf antara pilihan yang akan dipertimbangkan polis kerana pegawai penyiasat langsung tidak mempunyai butiran mengenai tuduhan serangan seksual yang dibuat Muhammed Yusoff Rawther terhadap Anwar Ibrahim, kata sumber yang biasa dengan kes-kes seperti itu kepada FMT. Kenapa kau tak siarkan berita ni? Usop dalam bahaya. 
on 
CILAKAK -
 BERNIAT JAHAT
Publish | Delete | Spam
azam
on 13/12/19


“Di sini, polis berdepan dengan kes mencabul kehormatan, di mana penetrasi seksual tidak berlaku. Ini bermakna polis kena guna cara lain untuk mewujudkan kes.... Awal-awal lagi polis Bukit Aman dah cakap kes perlu  - diwujudkan -. Ini kes bahaya. Cepat suruh FMT tarik semula artikel. 
on 
JANGAN TUNJUK 
PISANG AWAK
azam
on 13/12/19

Guru na
---------------

D.B.K.L


D.B.K.L
Dah Balon, Konek Lembik ! 
Kahkahkah!
 on 
GAPO DIO D.B.K.L
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

M


------