Jumaat, 19 Mei 2023

SENJATA IKLIM ATAU HANYA TEORI


SENJATA IKLIM

ATAU HANYA

SATU TEORI

AMIN

CONTOH TERBAIK SIASATAN TERPILIH


Pengkritik persoal mengapa tidak siasat ketirisan masa Anwar dalam kerajaan

Perdana Menteri Anwar Ibrahim diminta tidak membuat siasatan terpilih selepas mengarahkan pihak berkuasa menjalankan siasatan berhubung laporan Malaysia mengalami kerugian mencecah RM4.5 trilion dalam tempoh 26 tahun akibat rasuah dan ketirisan.

Sebaliknya, beliau perlu membuat siasatan penuh termasuk tempoh 15 tahun penglibatannya sebagai menteri kewangan dan timbalan perdana menteri sejak tahun 1980-an sehingga dipecat daripada jawatan tersebut pada 1998.

Ketua Penerangan Bersatu Razali Idris berkata arahan yang dibuat oleh perdana menteri itu jelas menunjukkan ianya sebagai satu bentuk siasatan terpilih.

Katanya, jika Anwar benar-benar jujur mahu membina dan mengangkat pentadbiran negara dengan tata kelola yang baik maka beliau perlu menyatakan arahan siasatan itu bermula daripada tahun beliau menyertai kabinet dalam pentadbiran kerajaan terdahulu.

“Daripada tahun 80-an lagi. Itulah yang akan menampakkan beliau ini betul-betul mahu membersihkan negara daripada kes-kes atau ketirisan yang berlaku.

“Di mana kroni-kroni Anwar yang kaya? Dan kita minta juga supaya pihak berkuasa siasat juga ketirisan negara sebanyak RM7 bilion setiap tahun akibat kegiatan haram ekonomi bayangan. Itu zaman siapa?

“Jadi perkara ini kita nak minta dan desak  beliau supaya berlaku adil jangan terpilih.”

Beliau berkata demikian bagi mengulas arahan umum Anwar kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), Bank Negara Malaysia (BNM) dan polis supaya menyiasat perkara tersebut mengikut lunas perundangan sedia ada.

Dalam pada itu, seorang peguam berpandangan apa yang disebutkan Anwar itu lebih bersifat politik berbanding pendirian dalam aspek perundangan.

Menurut Rafique Rashid, jika Anwar telus ingin mencari salah laku dan ketirisan dalam pentadbiran negara mengapa beliau hanya memfokuskan kepada tempoh 26 tahun itu sahaja.

“Seolah-olah nak cari salah orang-orang lain. Sedangkan umum sedia tahu Anwar berada dalam Kabinet dan kerajaan dari tahun 1982.  Mengapa beliau tak pergi jauh? Contohnya dari tahun 1982 hingga 1998, tempoh 15 tahun,” katanya kepada MalaysiaNow.

Tambahnya lagi, memang benar Anwar dipecat daripada kerajaan Dr Mahathir Mohamad tetapi ianya masih tak boleh menolak fakta bahawa beliau pernah memegang portfolio penting sepanjang tempoh tersebut.

“Jadi kalau nak berlaku adil kepada rakyat, siasatlah lebih jauh dari 26 tahun. Kenapa nak tumpu 26 tahun itu sahaja?”

Anwar dilantik menjadi menteri kewangan pada tahun 1991 dan diangkat menjadi timbalan perdana menteri pada tahun 1993 selepas memenangi jawatan timbalan presiden Umno menentang Ghafar Baba.

Sebelum ini, badan pemikir bebas Emir Research mendedahkan Malaysia dianggarkan mengalami kerugian sebanyak RM4.5 trilion dalam tempoh 26 tahun disebabkan rasuah dan ketirisan.

Badan pemikir diketuai Rais Hussein yang menyertai PKR menjelang pilihan raya umum tahun lalu itu, turut menjelaskan anggaran kerugian yang dihadapi negara bermula dari Krisis Kewangan Asia pada 1997 sehingga tahun ini adalah secara konservatif dan jumlahnya berkemungkinan lebih besar.

Susulan itu, Anwar bertindak membuat pengumuman umum meminta pihak berkuasa menjalankan siasatan segera.

“Kerana ada orang-orang yang diketahui rasuah berbilion, dan dah berpuluh tahun selamat sebab tak berani sentuh,” katanya dipetik ketika menghadiri majlis sambutan Aidilfitri Malaysia Madani di Kuala Lumpur pada Sabtu lalu.

Ketika ditanya, adakah siasatan tersebut hanya boleh dijalankan selepas Anwar mengeluarkan arahan umum sedemikian, Rafique menafikan.

Katanya, siasatan boleh dilakukan pada bila-bila masa dan tidak perlu menunggu arahan khusus daripada perdana menteri.

Ini kerana jelasnya, pihak berkuasa membuat siasatan untuk lunas undang-undang dan kepentingan rakyat bukannya perkhidmatan untuk ahli politik mahupun perdana menteri sendiri.

“Undang-undang tak perlu tunggu, sesiapa pun boleh jalankan siasatan selagi pihak itu ada kuasa untuk menyiasat.”

Dalam pada itu, seorang peguam Haniff Khatri Abdullah menarik perhatian berbeza mengenai isu tersebut.

Katanya, terdapat dua isu utama yang perlu diteliti dalam hal ini.

Pertamanya, beliau bersetuju mengapa siasatan hanya difokuskan bagi tempoh 26 tahun itu sahaja sedangkan sekitar tahun 1997 dan tahun-tahun sebelumnya terdapat laporan akhbar yang melaporkan bahawa wujud unsur kronisme dalam kerajaan melibatkan Anwar sebagai anggota Kabinet.

“Jadi kenapa dikhususkan kepada selepas tahun 1998 dan bukan sebelum itu?

“Padahal kalau nak siasat ketirisan, semua kena terlibat. Wajib disiasat termasuk Tun (Dr Mahathir), Muhyiddin Yassin dan semua sekali.”

Keduanya, pihak Anwar sendiri, anggota kerajaan dan rakyat perlu jelas apakah asas dan pembuktian bahawa negara benar-benar hilang jumlah sebanyak RM4.5 trilion itu?

“Jadi, kita kena tahu bagaimana kajian itu dikendalikan.

“Soal suruh siasat RM4.5 trilion itu tidak tepat sehingga kita sahkan yang hilang itu RM4.5 trilion ataupun jumlah sebenarnya berbeza?”

Atas sebab itu, Haniff menegaskan adalah lebih baik sekiranya Anwar menyatakan akan mengesahkan tentang kajian itu terlebih dahulu dan apakah jumlah yang sebenarnya ditiriskan daripada perbendaharaan negara.

Pada perkembangan sama, Rafique mengesyorkan orang ramai untuk menggunakan khidmat ahli Parlimen masing-masing untuk menyuarakan perkembangan siasatan tersebut dalam persidangan Parlimen akan datang.

Ini bagi memastikan siasatan tersebut tidak disenyapkan daripada pengetahuan umum.

“Gunakan wakil rakyat untuk tanya betul ke siasatan dah mula? Siapa yang dah dipanggil untuk siasatan , siapa yang dah ditahan atau siapa dah dituduh?

“Sebab kesalahan jenayah tak ada had waktu. Kalau kesalahan tersebut berlaku pada tahun 70-an, boleh dituduh hari ini jika cukup bukti dan cukup keterangan.

WOIT

MAMAT NI 

TAK FAHAM

KAH KAH KAH

INI CARA NAK

SERANG MUSUH

KAH KAH KAH

KALAU SIASAT

SEMUA MAKA

 TERBONGGENG

KESAH PINK FORM

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS

HAARP - SENJATA IKLIM


HAARP 

SENJATA IKLIMUnknown commented on
"AMARAN UNTUK KITA SEMUA"

HAARP punca cuaca tidak menentu bukan fenomena alam.

Asia Pacific pentas Utama dunia Abad ke 21. Kekayaan ekonomi peningkatan faraf hidup dan teknologi terkini sedang meningkat drastik. Tak hairan sekutu USA China dan Russia sedang berusaha menguasai Asia Pacific.

Sebelum ini taufsn Katarina, Sally Emily dsb nya selalu melanda Miami Florida, Bermuda dan Amerika Latin. Tiba tiba lansung tiada taufan tornado kategori F1 melanda kawasan tersebut.

Cuaca tidak menentu panas, kering hujan lebat ribut petir dan gempa bumi banyak berlaku di Asia Pacific. Tentera USA berkubu di Filipina Dan Taiwan kesan kebangkitan China dan Russia.

Sesiapa yang menguasai cuaca mereka akan menguasai dunia. Eastland mengemukakan laporan rahsia Pentagon, HAARP. Eastland sengaja menegaskan: "Ia boleh mengubah cuaca di kawasan tertentu, musuh menghadapi keadaan cuaca yang sangat keras dan juga boleh membuat musuh tidak boleh mengambil apa-apa tindakan balas.

Teknologi dalam persenjataan dan peperangan baru ini berteraskan apa yang dikenali sebagai elektromagnetik scalar, iaitu gelombang tenaga yang mudah tetapi begitu berkuasa sehingga menjadikan senjata nuklear ketinggalan zaman. Secara ringkas, formula terkenal Albert Einstein e=mc2 kini mempunyai saingan lebih hebat iaitu e=tc2.

Hujan tiruan, kabus tiruan dan anti-kabut, kilat tiruan, taufan kesan tiruan, teknik-teknik ini sama ada sebagai seorang awam, juga sering digunakan cara-cara berperang cuaca.

Peperangan cuaca dalam sejarah, terdapat tiruan skala menjejaskan teknologi cuaca tempatan yang digunakan di medan perang, berasal dari Perang Dunia I, Perang Dunia II, telah mencapai kemajuan besar ke. AS kajian tentera "penggerak dan penggoncang" teknik makmal iklim, setakat ini

Kewujudan senjata dan peperangan baru ini dinyatakan seorang saintis dan aktivis nuklear terkemuka, Dr Rosalie Bertell, dalam bukunya bertajuk Planet Earth: The Latest Weapon of War yang diterbitkan pada 2000.

Bumi akan digunakan sebagai senjata pada alaf baru iaitu dengan menggembleng kuasa alam semula jadi untuk peperangan.

Senjata elektromagnetik ‘mempunyai keupayaan untuk memancarkan ledakan serta kesan lain seperti cetusan gempa bumi merentasi benua terhadap mana-mana sasaran di dunia ini dengan kekuatan yang menyamai beberapa letupan nuklear yang kuat.’

Katanya, sejak 40 tahun lalu, tentera AS sudah melakukan uji kaji terhadap atmosfera bumi dengan menggunakan gelombang serta bahan kimia iaitu cubaan untuk memusnahkan lapisan ozon di ruang udara kawasan musuh, sekali gus merosakkan tanaman dan kesihatan manusia menerusi pendedahan sinaran lampau ungu matahari.

Pada Disember tahun sama, Dr Bertell mengejutkan peserta Perhimpunan Kesihatan Rakyat di Dhaka, Bangladesh, apabila beliau mendedahkan bahawa ‘senjata terkini dalam persenjataan tentera AS ialah bumi dan cuaca akan menjadi antara senjata pemusnah terburuk menjelang 2025’.

Mulai cuaca tak menentu masa kini taufan Katarina, Emily, Sally dll taufan kategori F1 akan berlaku di rantau Asia Pacific bukan di Bermuda, Florida Jamaica Atlantik lagi...Cuaca panas sejuk hujan banjir ini baru permulaan ... Tornado F1 dan gempa bumi... Tungguuu..

Beliau merujuk bagaimana gempa bumi dan tornado yang dicipta akan menyebabkan kemusnahan terhadap sesetengah negara dan rakyat negara terbabit.

Fikir fikir dan renungkan sesiapa menguasai cuaca dunia mereka menguasai dunia ini...!!HAMZAH TIBAI ANWAR


HAMZAH TIBAI

ANWAR

AMIN

Unknown commented on 
"HAMZAH TIBAI ANWAR KAU KAU"

berita sensasinya, hamzah: penguasa minyak sawit cap ayah dan anak menibai anwar kaw kaw..syukur alhamdulliah ronald reagan bikin internet, mencurah2 video2 hasutan video dakwah diseluruh dunia..tanpa internet, dosa dan noda ulama disorok2..tanpa tiktok komunis, umat melayu tak bole berjoget atas pentas bangsa dan agama. kapitalis menjual produk.ulama juga mengangotai kapitalis..jual syurga dgn harga maksima..mereka fikir, sekonyong2nya tuhan itu seperti sangkaan mereka..semoga ruhul kudus mrk ditutup dgn ketat dari cahaya hakiki..abuqassim commented on 
"HAMZAH TIBAI ANWAR KAU KAU"

Baru dapek modal nk niago tu... Jual kelentong... Laku ko rugi ko tu blakang kigho.. Jnji org nmpk dio buek kojo.. Heh.. Heh.. Heh..


Unknown commented on 
"HAMZAH TIBAI ANWAR KAU KAU"

Berapa kali Hamza sampai Parlimen? Saja tanya kot kot dia lupa tanya soalan di Parlimen? Dekat luar rajin pulak tanya soalan bagi cadangan bagi pendapat kah kah sepatutnya di Parlimen lah berkawan bertengkar.sama.macam.spesis sejenis Hadi kah kah kah lupa sampai Parlimen sampai ambil.mc.panjang woit

BUMI KITA INI INDAH


BUMI & ALAM

KITA INI INDAH

AMIN

GUA MENIKMAT

CERITA

AYAM & KUCING

BERBAIK BAIK

AMIN

TERIMA KASEH

RONALD REAGAN

KHALAS

SABOTAJ - KERJA SAPA ?


SABOTAJ ?

KERJA SAPA ?

AMIN

KHALAS


Unknown commented on
 "SAIFUDIN MERAYU"

gua fikir bukan sabotaj..isu ni mmg sengaja dibawa deep state utk membikin agama PAS melompat.lu tau kan dlm jabatan agama ramai org2 pantai timur yg sokong agama PAS. isu bole benamkan PN dgn fakta yg tepat. isu berkait bukan isu kalimah.waima dr zul albakri juga adalah bekas menteri agama lantikan langkah sheraton.lu fikir dr zul ni bukan deep state. apa yg perlu PH buat ialah team JKOM yg pantas.malah gua fikir prof agus juga adalah deep state yg buat PH kena kaw kaw..yg nak dibincang dan di hentam itu adalah mengenai CD atau isu kalimah?

MELIHAT CIBAI ROSMAH


MANA KAU NAMPAK

CIBAI ROSMAH ?

KAH KAH KAH

AMIN


Unknown commented on 
"PAS BERSAMA PKR - APA JAWAB HADI"

bro..lu perasan tak satu news terkini, editor sarawak report nak datang terengganu kes 1mdb dan sultanah sultan. lu perasan tak lagu lgbt dah berkurang dan lagu kalimah sedang dimainkan..lu perasan PAS sorok kan isu apa? wartawan2 dan media2 PH bole menyerbu editor sarawak report utk bertanyakan mengenai kes 90juta dan bayaran 1.2juta di london..tapi malang, media PH macam cibai rosmah.lembab dan sembab. bila musuh tengah lemah, jgn kasi nafas, terus benam dlm syurga taik ciptaan mereka..

BUMI YANG INDAH


LE CHATEAU

JAM 2.39 PETANG

MATAHARI BERSINAR
AWAN BERRKUMPUL
LANGIT SEPARUH BIRU

APAKAH HUJAN
AKAN TURUN
BILA AWAN BERKUMPUL

TERIMA KASIH
BUMI YANG INDAH
AMIN

PAKISTAN - KACAU BILAU BERTERUSAN


PAKISTAN

KACAU BILAU

BERTERUSAN

AMIN

KESAN AWAL KIAMAT IKLIM


Harga ikan naik kerana perubahan iklim, isu kawalan tangkapan, kata pengkaji


HARGA ikan naik mencanak di pasaran disebabkan perubahan iklim dan aktiviti perikanan tidak terkawal, kata penyelidik marin Universiti Malaysia Terengganu.

Faktor tersebut menyebabkan stok ikan di perairan negeri itu semakin merosot, kata pensyarah kanan Teknologi Alatan Perikanan dan Ekologi Perikanan Mohd Fazrul Hisam Abd Aziz.

Beliau bimbang sumber ikan di lautan terus susut jika senario itu berterusan dan mengancam keterjaminan makanan negara, katanya ketika ditemui The Malaysian Insight.

Ancaman itu besar memandangkan ikan dikategorikan sebagai sumber makanan protein yang murah dan menjadi pilihan rakyat berpendapatan rendah dan sederhana.

“Berbanding ayam atau daging lembu, negara kita mengiktiraf sumber protein ikan makanan yang boleh didapati dengan murah,” katanya.

Fazrul berkata pengambilan makanan laut di Malaysia juga kedua tertinggi negara asia tenggara dengan anggaran purata 50 kilogram (kg) diambil setiap rakyat setiap tahun.

“Tapi dengan senario sekarang, kita sedang hadapi krisis stok bekalan ikan dan itu saya boleh kata ia berlaku sangat drastik.

“Kalau trend ini masih berterusan tidak mustahil satu hari nanti kita akan hilang sumber makanan laut dan tidak mampu nak tampung keperluan rakyat Malaysia,” katanya.

Beliau mengulas laporan The Malaysian Insight mengenai keluhan nelayan tradisional di Pantai Tok Jembal, Terengganu berhubung hasil tangkapan ikan yang semakin merosot.

Komuniti nelayan itu berkata keadaan tersebut berlaku sejak Januari tahun ini dan memaksa ramai di kalangan mereka tidak lagi turun ke laut.

Hasil tangkapan ikan yang kurang itu bukan sahaja menyebabkan pendapatan nelayan terjejas malah menyebabkan harga ikan di pasaran semakin mahal.

Sejak 2019, harga ikan yang didaratkan nelayan di sini dikesan meningkat antara 30% hingga 80% bergantung kepada jenis ikan.

Sebagai contoh harga ikan kembung di pasar Terengganu kini mencecah sehingga RM22 sekilogram berbanding hanya RM13 pada 2019.

Harga ikan selar juga naik antara RM18 hingga RM20 bagi 1kg berbanding RM13 bagi satu 1kg pada lima tahun lepas.

Menurut data badan pemuliharaan agensi Tabung Alam Sedunia (WWF), bekalan ikan di perairan Malaysia menurun antara 80% hingga 90%.

Data daripada Jabatan Perikanan pula mendedahkan negara kerugian sebanyak 96% stok bekalan ikan negara dalam tempoh 60 tahun akibat daripada aktiviti perikanan tidak terkawal.

Saiz ikan semakin kecil

Mengulas lanjut, Fazrul berkata pemerhatiannya juga mendapati saiz ikan semakin mengecil antara10% hingga15% berbanding saiz biasa mengikut spesis akibat tekanan tersebut.

Jelasnya, pembiakan ikan bergantung kepada faktor makanan, habitat dan faktor ekologi hidupan tersebut di habitatnya.

Katanya, faktor ekologi seperti  perubahan kualiti air dan perubahan suhu laut yang berkait dengan perubahan iklim boleh mempengaruhi kualiti dan taburan makanan.

“Jadi kalau perkara ini berlaku memang akan mengganggu habitat dan bila habitat terganggu, makanan pun akan terganggu.

“Sama seperti hidupan marin yang lain, ia akan cari tempat yang sesuai dan dengan keadaan yang berlaku ketika ini ada kemungkinan ikan berhijrah di tempat lebih sesuai,” katanya.

Aktiviti perikanan tidak terkawal

Mengulas mengenai aktiviti perikanan tidak terkawal, Fazrul berkata ia memberi impak sangat besar yang menyumbang dalam kemerosotan hasil ikan.

Beliau berkata aktiviti perikanan tidak terkawal selalu dikaitkan dengan penggunaan pukat tunda yang mengaut semua hasil laut termasuk dari jenis ikan yang tidak sepatutnya ditangkap.

Jelasnya, penggunaan pukat ini masih menimbulkan dilema kena dari satu sudut ia diperlukan untuk meningkatkan hasil tangkapan bagi memenuhi permintaan pasaran makanan laut.

Tapi jika operasi penggunaan pukat tidak dijalankan secara berhemah, nelayan mengaut semua menyebabkan hasil tangkapan sampingan yang terlalu tinggi.

“Tangkapan sampingan bagi penggunaan pukat tunda ini sangat berlebihan kerana ia permintaan untuk membuat baja ikan bagi projek akuakultur atau ikan ternakan.

“Jadi permintaan itu sangat tinggi menyebabkan berlakunya aktiviti berlebihan dan ia sudah tentu memberi kesan dalam ekosistem habitat hidupan laut sendiri,” kata Fazrul.

Sehubungan itu, beliau menggesa pemantauan daripada pihak berwajib harus diperkasakan dengan menguatkuasa sekatan dari menangkap ikan tidak matang dari semua jenis ikan.

Katanya, larangan pada masa ini hanya meliputi tangkapan ke atas beberapa spesies tertentu.

“Ketika ini tidak ada undang-undang yang kata ikan tidak matang tidak boleh ditangkap.

“Yang ada hanyalah program kesedaran cuma ia mungkin tidak sampai lagi komuniti, penggiat industri, ini juga salah satu usaha yang kita harus tumpukan,” katanya.

Projek ternak ikan, bina unjam UMT

Fazrul berkata UMT tmenggerakkan projek melabuhkan unjam dan ternakan akuakultur bersama komuniti sebagai solusi melindungi sumber perikanan negara.

Beliau berkata projek membuat 80 unjam bersama komuniti nelayan sudah bermula pada awal Mei lepas dan dijangka siap pada pertengahan atau penghujung Jun ini.

“Unjam yang berfungsi sebagai rumah dan makanan kepada habitat ikan ini akan kita letak di sekitar perairan pantai Tok Jembal.

“Usaha ini sangat penting untuk kita melindungi dan memperbanyakkan habitat ikan baru sebagai langkah mengatasi krisis stok ikan berkurangan,” katanya.

Begitu juga dengan projek akuakultur menternak ikan keli yang dijalankan bersama Lembaga Jabatan Perikanan Malaysia (LKIM), katanya.

Beliau berkata projek akuakultur itu akan membantu nelayan memberi pendapatan sampingan pada musim yang tidak boleh turun ke laut kerana hasil ikan berkurangan.

Seterusnya beliau menggesa semua pihak termasuk Jabatan Perikanan, saintis dan komuniti bekerjasama mencegah impak krisis stok bekalan ikan yang kurang. – 19 Mei, 2023.

INI BUKTI KESAN

AWAL 

KIAMAT IKLIM

AMIN

AKHIRNYA PANAS

AKAN MENJADIKAN

AIR LAUT TERLALU

MASIN SEPERTI 

LAUT MATI 

DI JORDAN

AMIN

SEMUA HIDUPAN

LAUT AKAN PUPUS

AMIN

APAKAH KITA

MASIH TAK

SEDAR HAL INI ?

AMIN 

KHALAS

SELAMAT DATNAG COLDPLAYKonsert Coldplay wajar diharamkan – Mufti Pahang


KUALA LUMPUR – Konsert  Coldplay wajar diharamkan berikutan sokongan kumpulan rock alternatif British itu kepada golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).

Mufti Pahang,  Abdul Rahman Osman bertegas, umat Islam perlu menegah kegiatan mungkar dan perbuatan yang dilarang oleh Allah.

“Kita sebagai seorang Islam sebagaimana dalam firman Allah (bermaksud) ‘Kamu adalah umat yang paling baik, mengajak orang kepada kebaikan dan mencegah kepada kemungkaran.

“Apa yang kita lihat jika benda itu mungkar jelas mengajak orang kepada LGBT, mengajak orang lupa Allah sebenarnya hukumnya kita kena tegah.

“Kita kena cegah supaya ia tidak bersama dengan umat Islam di sini (Malaysia). Bermakna kalau kita biarkan bercanggah dengan ayat tadi,” kata Abdul Rahman.

Abdul Rahman berkata, jika ia hanya sebuah konsert biasa tanpa elemen LGBT, ia boleh diterima dalam sebuah negara yang berbilang kaum.

Bagaimanapun sekiranya ia mempunyai unsur perbuatan tak bermoral itu – konsert tersebut bukan sahaja boleh mempengaruhi bukan Islam tetapi juga kepada penganut Islam.

“Pada umat Islam memang tidak ada keperluan untuk itu kecuali kita duduk di negara berbilang kaum. Sebab LGBT ini semua orang tidak suka sebenarnya.

“Kalau setakat hiburan biasa mungkin kita boleh (terima) menentukan orang-orang bukan Islam dan sebagainya menghadirinya.

“Tapi kalau LGBT ini dia mempengaruhi Islam dan bukan Islam. Agama-agama lain pun melarang (amalan LGBT),” kata beliau.

Tambah Abdul Rahman, orang munafik akan mengajak kepada kemungkaran dan mencegah daripada melakukan perkara yang baik.

Katanya, tidak ada mana-mana ulama yang akan menyokong konsert seperti itu diadakan di sebuah negara Islam seperti Malaysia.

“Saya rasa adalah lebih baik ada usaha-usaha untuk membatalkan. (Jika) pihak tertentu ada kuasa untuk membatalkan itu adalah lebih baik. Kita sebuah negara Islam.

“Bukan saya sahaja, seluruh ulama dan orang soleh memang tidak setuju perkara seperti ini dibawa ke dalam sebuah negara Islam.

“Sepatutnya kita sebagai negara Islam mengajak orang kepada Islam, berbuat baik. Kalau tidak orang akan mempermainkan agama kita,” katanya lagi.

Mufti Pahang itu berkata, pihak pengajur sepatutnya mendapatkan nasihat sebelum mengadakan sesuatu konsert.

Malaysia, menurut Abdul Rahman perlu mencontohi negara Qatar yang menganjurkan Olimpik baru-baru ini yang menghalang sebarang acara yang mencemarkan agama Islam.

“Kita tengok contoh yang baik di Qatar tidak dibenarkan. Patut kita begitu sebagai orang Islam mengajak kepada kebaikan, kepada Islam. Bukan membiarkan.

“Sampai masanya kita dakwah orang bukan Islam masuk Islam. Benda-benda yang bercanggah. Kita buat macam Qatar. Sebab itu orang hormat dengan Qatar.

“Orang tidak akan hormat kepada kita jika kita membiarkan benda-benda begitu. Mungkin kita akan ditimpa bala oleh Allah. Kita bimbang,” katanya.

Sementara itu Abdul Rahman menasihatkan umat Islam supaya tidak pergi ke konsert tersebut jika ia mempromosi agenda LGBT.

“Kalau kita sudah tahu ia mengajak kepada LGBT dan sebagainya, kita merasakan pergi itu adalah satu benda yang sia-sia dan boleh merosakkan akidah kita lebih baik tak pergi.

“Kalau ia melibatkan, mengajak kepada kemungkaran adalah berdosa dan haram,” jelas beliau.

Tiket konsert Coldplay: Music of the Spheres World Tour menjadi rebutan jutaan rakyat Malaysia habis dijual dalam tempoh tiga jam selepas kaunter tiket dalam talian dibuka dua hari lalu.

Beberapa pihak membantah konsert yang akan diadakan di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 22 November depan dengan mendakwa kumpulan Coldplay mempromosi agenda LGBT.

Beberapa konsert sebelum ini penyanyi utamanya, Chris Martin yang pernah berkahwin dan mempunyai dua orang anak membuat persembahan dengan memegang bendera pelangi iaitu simbol kepada kumpulan LGBT.-  MalayWOIT

RETARD NI

DENGAR MUSIK KE

KAH KAH KAH

PASAL APA

SIBUK DENGAN

LGBT  ?

KAH KAH KAH

RETARD NI 

CUNT PIUS KUT

DENGAN NAMA

PEMAIN GITAR

GUY BERRYMAN

KAH KAH KAH

RETARD INI

INGAT INI 

GAY BERRYMAN

GAY BIJIK JANTAN

KAH KAH KAH

KHALAS

KIT SIANG AJEN SAPA ?


Isu air, jalan, sampah tindas rakyat Kelantan – Kit Siang

KUALA LUMPUR – Veteran DAP, Lim Kit Siang berkata, isu kualiti air yang teruk, jalan sempit dan berlubang serta sampah tidak dikutip di Kelantan merupakan satu penindasan yang berlanjutan selama lebih 60 tahun.

Sehubungan itu, beliau percaya Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-Kom),  Agus Yusoff telah membuat komen yang tepat berhubung isu tersebut baru-baru ini.

Kit Siang turut mengulangi cadangannya agar Kerajaan Perpaduan dan kerajaan negeri pimpinan Pas bekerjasama untuk menyelesaikan masalah itu di Kelantan, Kedah dan Terengganu.

“Saya menghormati pandangan Timbalan Presiden Pas, Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man mengenai cadangan saya ini tetapi saya percaya penting untuk kita selesaikan masalah kemiskinan dan kekurangan pembangunan di Kelantan, Terengganu dan Kedah sekiranya Malaysia hendak menjadi sebuah negara maju,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Tuan Ibrahim semalam bahawa Pas menolak tawaran Kit Siang agar partinya bekerjasama dengan Kerajaan Perpaduan pimpinan  Anwar .

Ahli Parlimen Kubang Kerian itu turut menegaskan, Pas tetap berpegang dengan janji yang dibuat kepada rakyat semasa kempen pilihan raya dan tidak akan menipu pengundi dengan meninggalkan Perikatan Nasional (PN).

Kit Siang turut menjelaskan cadangan kerjasama antara Pas dan Kerajaan Perpaduan itu adalah pandangan peribadinya dan tidak mewakili DAP.

Beliau memberitahu, perkara itu belum dibincangkan dengan Setiausaha Agung DAP, Anthony Loke Siew Fook atau mana-mana pemimpin DAP yang lain.

“Malah perkara ini merupakan sebab mengapa saya menolak cadangan Anthony untuk melantik saya sebagai mentor DAP kerana saya ingin bebas memberikan pandangan dan idea peribadi mengenai situasi politik semasa, baik di peringkat kebangsaan atau antarabangsa tanpa perlu melibatkan DAP secara langsung,” katanya. –KIT SIANG NI

AJEN SAPA ?

AMIN 

AJEN SINGAPURA

ATAU AJEN PAS

AMIN

MAKIN BANYAK

KITA SIANG BERI

KOMEN MAKIN

BENCI ORANG

MELAYU PADA

PAKATAN

AMIN

AKHIRNYA MALAYSIA

JATUH JADI

NEGARA TALIBAN

AMIN

TALIBAN

INI BAIK UNTUK

SINGAPURA

KONTROL ALAM

MELAYU

AMIN

KHALAS

BANJIR BESAR DI ITALI


Death toll mounts in Italy’s worst flooding for 100 years

Older and disabled people trapped in homes as rescuers battle harsh conditions in Emilia-Romagna region


Banjir di wilayah Emilia-Romagna utara telah meragut 13 nyawa setakat petang Khamis. Dianggarkan 20,000 telah kehilangan tempat tinggal dalam bencana yang menyebabkan 23 sungai pecah tebing dan 280 tanah runtuh, menenggelamkan 41 bandar dan pekan.


Jalan raya tetap terhalang, termasuk lebuh raya A1, selepas tanah runtuh di Sasso Marconi pada petang Khamis, dan kereta api dibatalkan atau terganggu.

KITA DI MALAYSIA

WAJIB BERSEDIA

AMIN

KIAMAT IKLIM

AKAN SAMPAI

KHALAS