Sabtu, 11 Disember 2021

MADEY BUAT LAWAK BERDIRI

 

MADEY BUAT

LAWAK BERDIRI

KAH KAH KAH

PELACUR DITIBAI UMNO

 Pas tidak layak tentukan hala tuju UMNO

JOHOR BAHRU – Timbalan Pengerusi UMNO Johor,  Nur Jazlan Mohamed berkata, Pas tidak layak untuk menentukan hala tuju UMNO.

Jelas beliau, parti itu sebaliknya harus lebih relevan dan menerima kenyataan bahawa UMNO merupakan parti yang dominan.

“Mereka mahu bersama UMNO kerana kita lebih besar dan kuat, tetapi mereka kena ikutlah permintaan kita. Kalau kata tidak mahu boleh ikut jalan sendiri.

“Pas ini sebenarnya saya hairan, sebenarnya siapa parti lebih dominan dalam negara kita. Mereka ini sebenarnya tidak tahu kelemahan mereka dan untuk itu mereka juga hanya mahu kita menaungi mereka.

INI PEMIMPIN

YANG TEGAS

KAH KAH KAH

SOSOK INI

TAHU 

SELOK BELOK

PELACUR

KAH KAH KAH

TAK CAYA ??

KAH KAH KAH

SILA TANYA

TENTANG USTAD

HAJI TONT0WI

DI GERMAN

KAH KAH KAH

TONTON TOWI

PA CHU CHING

MENONTON FILEM

PORNO

KAH KAH KAH

BIL NONTON

SAPA BAYAR ??

KAH KAH KAH

SABRI 114 RAMAI PENASEHAT

 


 SABRI 114

RAMAI PENASEHAT

BERTARAF

SAMI VELU

KAH KAH KAH 

Unknown commented on

 "AWAS - NEGARA

 DALAM BAHAYA"

Tuan TT, tak payah cambah pikiran pun sebab bila bercambah ianya akan dicantas supaya membesar atau biarkan layu selayu-layunya. Lantik je punahsehat-punahsehat bertaraf montori. Ada banyak jawatan kosong punahsehat ini masih belum diisi seperti; Punahsehat Hal Ehwal Afrika, Punahsehat hal Ehwal Amerika Tengah dan Selatan, Punahsehat Hal Ehwal Eropah Timur, Punahsehat Hal Ehwal Australiasia, Punahsehat Hal Ehwal UK & Komonwel dan lain-lain. Bertambah MP yang tak akan belot atau jadi katak bila diberi jawatan ini. Wang masyuk pun boleh bertambah dengan banyak. Negara bankrap tak kesah la... boleh naikkan cukai lagi

NAJIB BELUM DITOLAK

 


Keputusan mahkamah tidak bermakna rakyat tolak Najib – Nur Jazlan

JOHOR BAHRU – Timbalan Pengerusi UMNO Johor,  Nur Jazlan Mohamed berharap  Najib Razak akan terus membantu parti bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 walaupun Mahkamah Rayuan mengekalkan sabitan dan hukuman terhadapnya, Rabu lalu.

Ini kerana, katanya, bekas Presiden UMNO yang merupakan perdana menteri keenam itu masih berpengaruh.

“Perbicaraan mahkamah telah dijalankan dan keputusan dicapai di peringkat Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan.

“Saya masih berharap, walaupun beliau tidak dapat ambil bahagian PRU tetapi terus bantu parti dari belakang kerana beliau ada pemgaruh yang kuat kepada rakyat.

“Dan kita masih sayang pada dia walaupun dia dapati bersalah,” katanya ketika diminta memberikan pandangan mengenai keputusan Mahkamah Rayuan yang mengekalkan sabitan hukuman terhadap Najib.


BETUL NAJIB

BELUM DITOLAK

RAKYAT

KAH KAH KAH

BILA RAKYAT

TOLAK NAJIB

AKAN TERBENAM

DALAM SUNGAI

PAHANG

KAH KAH KAH

SEKARANG MASIH

ADA YANG SUKA

LIHAT NAJIB

BUAT LAWAK

KAH KAH KAH

SAYANG SEKALI

ROSMAH DAH

KENA TINGGAL

KAH KAH KAH

KRAKYAT NAK 

TENGOK PERANGAI

KELAKUAN

 BIK MAMA 

KAH KAH KAH

YANG TERUS 

MEROSAKAN UMNO

KAH KAH KAH

KENYATAAN PELIK DARI SABRI 114

 Ismail Sabri harap Umno terus menyokongnya

NAIB Presiden Umno Ismail Sabri Yaakob mahu terus mendapat sokongan parti sebagai perdana menteri untuk membantunya fokus menyelesaikan isu ekonomi dan kesihatan dihadapi rakyat.

Beliau berkata walaupun kes Covid-19 semakin menurun berbanding di awal pelantikannya sebagai perdana menteri dan ekonomi negara juga dilihat semakin pulih, tugas itu masih belum berjaya dilunaskan dengan sepenuhnya.

“Saya perlu sokongan dari parti untuk naikkan semangat saya untuk perjuangan. Isu terbesar adalah isu rakyat dan bukan politiking yang tak habis-habis.

“Kes memang semakin menurun tapi masih di sekitar 4,000. Jangan ingat kita dah bebas sepenuhnya dari Covid-19 dan tanggungjawab saya masih lagi besar dan perlu saya lakukan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Mesyuarat Perwakilan Wanita, Pergerakan Pemuda dan Puteri Umno Bahagian Bera, di Pahang hari ini.

Dalam pada itu, Ismail Sabri juga menyeru Umno untuk kembali ke asas perjuangan parti dalam membawa kesepaduan dalam kalangan masyarakat Melayu dan Islam, bagi memastikan kemenangan parti itu pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Beliau juga mengingatkan ahli parti untuk menjadikan kekalahan pada PRU14 yang lepas sebagai peringatan, mengenai kepentingan kesepaduan dalam parti.

“Kita bentuk kerajaan hari ini bukan kerana kita menang PRU tetapi kerana kita bekerjasama dengan parti lain. Kita seolah-olah lupa perkara itu. 

“Tujuan asal penubuhan Umno adalah untuk menyatupadukan umat Islam dan Melayu, namun sebaliknya yang terjadi sekarang apabila wujud beberapa kem dan pergeseran dalam parti,” katanya.

Naib Presiden Umno itu juga mengingatkan ahli parti supaya tidak terlalu mendabik dada dengan kemenangan besar parti itu pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka baru-baru ini dengan menggesa PRU diadakan secepat mungkin.

“Tahniah atas kemenangan di Melaka. Namun ia tidak boleh dijadikan model (kemenangan). Kita masih belum menang sepenuhnya dan peningkatan undi popular kita hanya sebanyak satu peratus sahaja di Melaka,” katanya.

Sementara itu, Ismail Sabri juga mahu sayap Pemuda dan Puteri Umno terus mendekati golongan muda yang bakal menjadi penentu kemenangan parti dalam PRU akan datang, apabila pendaftaran secara automatik pengundi 18 tahun telah diwartakan dan berkuat kuasa 15 Dis ini.

“Tugas Pemuda dan Puteri khususnya di Bahagian perlu ‘engage’ dengan pengundi muda untuk sokong parti kita. Ini sepatutnya jadi iltizam kita dan bukan sekat orang muda,” katanya.
Ismail Sabri yang juga Ahli Parlimen Bera berkata meskipun terdapat pihak yang cuba menyekat golongan muda mengundi dengan mencadangkan supaya PRU15 diadakan secepat mungkin, tindakan tersebut menurutnya akan menjejaskan parti.

“Jika kita buat macam itu, seolah-olah kita tak yakin pada kemampuan orang muda untuk buat pilihan, seolah-olah kita sekat hak mereka dan jika kita berbuat begitu kita akan dihukum golongan ini,” katanya.

Dalam pada itu beliau juga mengingatkan semua pihak supaya menghormati kuasa penuh Yang di-Pertuan Agong untuk membubarkan Parlimen mengikut Perlembagaan, walaupun mereka bebas memberi pandangan mengenai perkara itu. – Bernama, 11 Disember, 2021.

PELIK PELIK

AMAT PELIK

KAH KAH KAH

WAT DE BEKAUSE

SABRI 114 CAKAP

LAGU NI?

KAH KAH KAH

INI MAKNANYA

PERANG DALAMAN

CUKUP KUAT

AMIN

RAMAI AHLI

GEROMBOLAN MARAH

SABRI 114 TAK

BANTU NAJIB BEBAS

KAH KAH KAH

MEREKA BACA

SABRI 114 GEMBIRA

BILA NAJIB 

DI PENJARA

KHALAS 

Ads by Kiosked
Art

UK ANTI CHINA MERAH - TITIK PERTEMUAN

 


 UK LAWAN 

CHINA MERAH

TITIK PERTEMUAN

AMIN

MUSUH KEPADA

MUSUH KITA

IALAH KAWAN KITA

KHALAS 

Unknown commented on 

"IKHLAS INI RELATIF"

Isham, cukong lu The Queen baru suruh mahkamah hantar Assange ke Amerika. Seluruh dunia tahu kalau dia dipaksa balik Amerika, mungkin diseksa. Kenapa isham diam saja? Orang putih tindas hak asasi manusia ok, tapi orang China bagi latihan vokasional orang Islam Xinjiang tu salah ke?

ROSMAH BERSENDIRIAN DI RUMAH

 


ROSMAH DI KL

BERSENDIRIAN

DI RUMAH 

AMIN 

NERAKA SYURGA IALAH KONSEP

 

 

NERAKA SYURGA

IALAH KONSEP

AMIN

ADA DALAM 

SEMUA AGAMA

KHALAS

Unknown commented on 

"ISLAM CONTOH"

Pernah gwa dengar cerita Dari apek Tua pasal neraka, versi kaum org cina.apek kata, semua masuk neraka, neraka Ada 7 kelas. 1st class erti org baik. Kelas terakhir ialah yg terburuk, API neraka etc etc. Gwa pun heran, gwa Tanya apek - XDA syurga??? Apek kata, XDA syurga . 


1st class neraka lebeh kurang syurga lah. Gwa ketawa. Kini bila gwa lihat mesia, gwa terkenang cerita apek, neraka Ada 7 kelas / kategpri. Isham, entah lah Kita berdua ni masuk kelas 1 atau kelas 7, hahaha !

IKHLAS INI RELATIF

 IKHLAS

TAK IKHLAS

RELATIF

AMIN

YANG PENTING

BERSATU

TIBAI CHINA MERAH

MUSUH RAKYAT

SEDUNIA

AMIN 

Jigit commented on

 "MEDIA KAPIR LAKNAT"

En TT.... Sokongan, simpati serta pembelaan yang ditunjukkan oleh Barat terhadap masyarakat Uigyur di Xinjiang bukannya IKLAS. Macam la kau tak tahu. US dan EU sekadar nak tibai China....sebab China dah kuat, berpengaruh dan mula mendominasi dunia. Manakala di Malaysia....pembelaan terhadap masyarakat Uigyur, Palestin, Syria akan memuncak menjelang pilihanraya. Lebai2 PAS akan berdemonstrasi di depan kedutaan tertentu, pemuda UMNO akan buat bantahan...semua bising2....mereka pun sebenarnya TIDAK IKLAS pun, macam si kapir Amerika dan Eropah juga. Yang iklas hanya TT....penuh keiklasan jaga dan layan Ezi dan TakTak dengan curahan kasih sayangJAMIAT ISLAMI PENGGANAS

 


 SAUDI KATA

JAMIAT ISLAMI

PENGGANAS

KAH KAH KAH 

AWAS - NEGARA DALAM BAHAYA

 Mesyuarat sayap UMNO medan cambah buah fikiran – Ismail Sabri

KUALA LUMPUR – Semua perwakilan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO Bahagian di seluruh negara yang memulakan mesyuarat hari ini diajak untuk menjadikan ia sebagai medan percambahan buah fikiran agar parti terus menjadi tiang rakyat.

Naib Presiden UMNO Ismail Sabri Yaakob berkata ini kerana UMNO selamanya menjadi wadah rakyat yang memayungi kesejahteraan nusa dan bangsa.

 WOIT

INI BAHAYA

KAH KAH KAH

SABRI 144

MINTA AHLI

GEROMBOLAN

BERFIKIR

KAH KAH KAH

INI BELUM 

PERNAH BERLAKU

KAH KAH KAH

BAHAYA BAHAYA

BAHAYA

KAH KAH KAH

AHLI GEROMBOLAN

AKAN BERFIKIR

DENGAN LICIK

CARA  MERASUAH

KAH KAH KAH

BERFIKIR CARA

NAK BODOHKAN

ORANG MELAYU

KAH KAH KAH

CARA TERBAIK

REMBAT HARTA

NEGARA 

AMIN

LEBIH LICIK 

DARI CARA NAJIB

 DENGAN 1MDB

KAH KAH KAH

CARA NAK JUAL

TANAH MELAYU

PADA CHINA MERAH

TANPA DISEDARI

OLEH ORANG

MELAYU

AMIN

INI BETUL BAHAYA 

BILA SABRI 114 

MULA BERFIKIR

KHALAS

PELIK TETAPI BENAR - DENGAR LAGU ANWAR ZAIN

 
Tiada bukti militan Filipina rancang serang Sabah

KUALA LUMPUR – Setakat ini tiada bukti militan bersenjata dari selatan Filipina mahu menyerang Sabah.

Menteri Pertahanan  Hishammuddin Hussein berkata, perkara itu dimaklumkan oleh Angkatan Tentera Malaysia melalui pelaksanaan operasi dan perisikan. 

“Saya telah dimaklumkan tidak ada petunjuk ketara atau bukti kukuh seperti mana yang dibuat oleh laporan,” katanya pada sidang media.

Bagaimanapun, katanya, Kementerian Pertahanan memandang serius laporan South China Morning Post berhubung dakwaan “Tentera Diraja Sulu” sedang merancang untuk menceroboh Sabah.

Tegasnya, sebarang ancaman, sama ada boleh dipercayai atau tidak mesti disahkan secara bebas dan dianggap serius.

 PELIK

TETAPI BENAR

KAH KAH KAH

KETUA POLIS 

KATA ADA

ANCAMAN 

AMIN

LAPORAN INTEL

KATA ADA 

TENTERA  DIRAJA

SULU NAK SERANG

SABAH

KAH KAH KAH

LIDAH KONTOT

KATA TAK ADA

KAH KAH KAH

APAKAH LIDAH

KONTOT SEDANG

DI KULUM OLEH

OLEH AJEN

ABANG BESAR

AMIN

ATAU SEDANG

KHAYAL DENGAR

ALBUM 

ANWAAAR ZAIN

KAH KAH KAH

KHALAS

MAHARAJA DAP JADI BANGANG

 
Denda RM1,000 tak cukup, menteri bertanggungjawab perlu letak jawatan, kata Kit Siang

MENTERI bertanggungjawab dalam penganjuran program 100 Hari Aspirasi Keluarga Malaysia yang menarik ribuan pengunjung dan melanggar prosedur operasi standard perlu meletak jawatan, kata Lim Kit Siang hari ini.

Pada masa sama, Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob perlu meminta maaf kepada semua rakyat Malaysia kerana tanpa segan silu melanggar SOP Covid-19 pada majlis itu, tambah ahli Parlimen Iskandar Puteri itu lagi.


WOIT

INI SUARA

BANGANG

DARI MAHARAJA

DAP

KAH KAH KAH

TIAP KALI MINTA

LETAK JAWATAN

KAH KAH KAH

DIA SENDIRI PUN

DAH RAMAI

AHLI MINTA LETAK

JAWATAN

KAH KAH KAH

TAPI DIA

 BUAT DEEK

KAH KAH KAH

INI DUNIA KETIGA

MALAYSIA BUKAN

SWEDEN

KAH KAH KAH

MANA ADA MENTERI

LETAK JAWATAN

KAH KAH KAH

KETUA PARTI 

PEMBANGKANG

YANG TAKDA 

KUASA PUN

TAK MAHU LETAK

JAWATAN

KAH KAH KAH

WOIT 

KIT SIANG

HENTIKAN TUNTUTAN

LETAK JAWATAN INI

CARI CARA LAIN

AMIN

DI MALAYSIA TAKDA

 SAPA  LETAK

JAWATAN

KAH KAH KAH

MELAINKAN 

KIT SIANG

SENDIRI LETAK

JAWATAN UNTUK

JADI KIT MALAM

KAH KAH KAH