Selasa, 9 Jun 2020

GELISAH RESAH BERONTAK


ANAK MUDA 

GELISAH RESAH

BANGUN 

BERONTAK

BERSATU MAKIN TERBARAI


TER

BARAI

Dr Mahathir dan 5 yang lain saman Bersatu, RoS

ENAM orang bekas ahli Bersatu termasuk Dr Mahathir Mohamad memfailkan saman terhadap pemimpin parti itu dan Pendaftar Pertubuhan Malaysia kerana pemecatan salah daripada parti, menurut penyata tuntutan yang difailkan di mahkamah tengahari tadi. 

Dalam penyata tuntutan itu, enam bekas ahli itu menuduh Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin dan Setiausaha Agung Hamzah Zainuddin berkonspirasi dengan RoS untuk merampas kuasa dalam parti.


GADUH 

JANGAN TAK

GADUH

KAH KAH KAH

BERITA TER HOTT TER NOWW


TER HOTT

TER NOWW

TERKINI
SEMUA FACE BOOK YANG ADA
HUBUNGAN DENGAN ANTIFA
KENA SUSPEND

BANYAK SKINHEADS PUNK
 AKAUN FACEBOOK
 KENA SUSPEND

SKINHEAD MALASYIA
SKINHEAD 
SELURUH DUNIA
PESANAN DARI
SKINHEAD TAMPIN


LAGI CADANGAN TOLAK ANWARLAGI CADANGAN

TOLAK ANWAR
Amat setuju! Rakyat pun tak sokong Anwar jadi perdana menteri. Dia tiada kualiti dan keupayaan menjawat jawatan perdana menteri Malaysia. Anwar ialah  - burung albatros di leher - Pakatan Harapan. 
Mesti digugurkan supaya PH ada peluang memimpin rakyat dan mentadbir negara. Tapi, kita semua tahu, DAP bodoh dan sombong. Tak nak denger suara rakyat termasuk kaum Cina. on 
ANWAR MADEY 
BERSATU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 17:17

K

NASEHAT NAK MUDA UNTUK ANWAR

NASEHAT 

ANAK MUDA

PADA ANWAR
Tak mahu faham. Bukan tak faham. Parti sendiri menang,sendiri sudah jadi wai bii,kawan ramai,boleh pakai private jet. Yang tak ada jawatan pee em.cukup la tu.diam saja dan terus kerja.10 kali baik daim.diam saja.tua ganyut pun orang panggil kerja.otak geliga.
 lebih baik labun pak tt,seluar dalam pun tak ada.tapi sekali naik gambar pisang gegak gempita tanah melayu macam gedembai bertempik. Betullah jemin berkata,rakyat dah letih.kata lain,orang dah meluat bang non oiii. 
on 
ANWAR MADEY 
BERSATU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 17:36

P

ANWAR TIPU I GOT THE NUMBER

ANWAR TIPU

I GOT THE NUMBO
Jul 18, 2019 - The PKR leader brushed aside talk of a challenge from minister Azmin Ali for the premiership.
You've visited this page 2 times. Last visit: 5/25/20
Anwar yang kenal sangat teguh dengan pendirian nya tak mungkin akak keluar dari PH kami dari Parti Amanah sentiasa bersama- sama berusaha mengekalkan mandat rakyat sehinggalah di khianati oleh tak sri muhyidin yasin maka kami akan berusaha mengembalikan mandat rakyat.. Insha allah..
 on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
at 18:07

Yea

ANWAR MADEY BERSATU
CHIN TONG 

ORANG BAIK

TAPI DIA TAK

FAHAM ANWAR

KAH KAH KAH

KINI ANWAR

BERJUANG 

BUKAN

KERANA NEGARA

ATAU RAKYAT

TAPI KERANA

NAK JADI PM


Anwar-Dr Mahathir perlu bekerjasama lawan 'musuh', kata Chin Tong


PENTING bagi Anwar Ibrahim dan Dr Mahathir Mohamad untuk bergabung semula kerana lawan mereka lebih besar, kata pakar strategi DAP, Liew Chin Tong.

“Kami memerlukan keduanya kerana ada lawan yang lebih besar iaitu Muhyiddin Yassin dan Najib Razak. Dengan lawan yang lebih besar, Pakatan (Harapan) memerlukan Anwar dan Dr Mahathir,” kata bekas timbalan menteri pertahanan itu pada webinar malam tadi.

Liew, bekas ahli Parlimen dua penggal, menjawab pertanyaan mengenai apakah Dr Mahathir masih relevan dengan usianya yang kini sudah menjangkau 94 tahun.

Mengenai apakah, Anwar dan Dr Mahathir boleh berdamai selepas laporan mendakwa kedua-duanya tidak mahu bertemu satu sama lain, Liew berkata beliau menaruh harapan.

“Saya harap kita dapat mencari jalan untuk bergerak ke depan dan menyedari Anwar dan Dr Mahathir saling memerlukan untuk meneruskannya.

“Saya harap kedua-duanya menyedari mereka bukan musuh.”

Anwar dan Dr Mahathir mempunyai sejarah yang panjang sebagai pesaing dan kolaborator, katanya.

“Pada 1969, Anwar mengedarkan surat Dr Mahathir mengenai keadaan orang Melayu. Selama bertahun-tahun, mereka bersatu dan berselisih faham. Pada masa ini, kita mesti menguruskan perbezaan untuk berdepan lawan utama.

“Ada perselisihan faham tetapi pertimbangan wajar akan timbul apabila kita faham apa yang dipertaruhkan.”

Presiden Bersatu Muhyiddin menggantikan ketuanya Dr Mahathir sebagai perdana menteri berikutan peletakan jawatannya pada akhir Februari.

Muhyiddin menarik Bersatu keluar daripada PH untuk menjalin pakatan dengan GPS, Umno, dan pakatan pemerintah Sarawak.

Sejak kejatuhan PH, Dr Mahathir dan Anwar tidak pernah dilihat di khalayak ramai dan kedua-duanya kelihatan saling mngelak pada sidang media yang dianjurkan atas nama pakatan. – 9 Jun, 2020.


ANWAR TAK

MAHU SEDAR

BAHAWA  RAMAI

TAK SUKA DIA

JADI PM

SABAH SARAWAK

ABANG JO

SHAFIE  AFDAL

PAS UMNO

BERSATU

MALAH DALAM

PKR  DAP DAN

AMANAH  PUN 

ADA YANG


TAKKAN SOKONG

ANWAR

KHALAS

TANPA

ANWAR MAKA

MANDAT RAKYAT

DIKEMBALIKAN

KHALAS

SALAHUDDIN MASUK BERSATU


BETUL KE NI ?

Pemimpin PAS dakwa Salahuddin Ayub akan masuk Bersatu


BERITA MENYUSULTANGGUNG BIAWAK HIDUP

TANGGUNG 

BIAWAK HIDUP

Kalau macam ni, gantikan enjin yg dirosakkan dgn yg baru. Ganti enjin lebih murah dpd terpaksa menanggong mereka. Masukkan balik semua Rohingya tu ke atas kapal tu, tarik kapal ke lautan Hindi. Kalau tak buat macam ni, mereka tak serik. 
Nanti datang kapal lain, rosakjan enjin, semua dapat duduk di Malaysia. Kita kena tanggong biawak hidup yg bawak seribu sat masalah sosial dan penyakit. Baik tak baik, yg 216 orang tu, semua dah dijangkiti COVID! Kita pulak kena tanggong harga buat ujian ke atas mereka. Dan kalau sakit, kita kena bela mereka sedangkan rakyat sendiri, tak terbela. 
on 
PENDATANG HARAM
 MAKIN BIJAK
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 09/06/20

b

MADEY ANWAR BERSATUBOLEH KE ? 

Anwar-Dr Mahathir perlu bekerjasama lawan 'musuh', kata Chin Tong


BERITA MENYUSULTOLAK PENDATANG HARAMTOLAK

PENDATANG

 HARAM

kalau, kalau, kalau, penguatkuasa Nepal, Bangla atau Myanmar dah lama settle isu pendatang asing tanpa izin, malang sekali penguatkuasa terdiri dari panglima Bugis panglima orang kita yang lebih mengutamakan suapan daripada kerja yang sepatutnya dilakukan, apa pun satu pengajaran kepada semua KOBID berjaya membawa perubahan, 
Mat Komidi yang paling untung dulu, bawa masuk juta juta lemon satu kepala kira seribu dah berapa juta masuk poket, jadi ingatlah wahai warga negara, kita ini susah akibat tindakan rasuah oleh pemimpin negara dan konco-konconya, hapuskan rasuah dari budaya Melayu, hidup akan lebih aman, luncaikan budaya tamak hidup akan lebih sejahtera, siapa makan cili dia akan rasa sedap 
kah kah kah
 on 
PROJEK 
PENDATANG HARAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/20

http

TOLONG URUSKAN OFER TAK SAMPAI LAGITOLONG URUSKAN

OFER TAK SAMPAI
Oi isham, abah lu malikul tak offer lu jd pengerusi glc ke? Klu ikut lu punya lebong kununya lu la mastermind sheraton kah kah kah dah mcm bohsia la lu ni dulu abam guna lu hasut rakyat pastu malikul plak guna kah kah kah 
on
 TAK SABAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/06/20

Ka

PENDATANG HARAM MAKIN BIJAK

PENDATANG 

HARAM MAKIN 

BIJAK

BOCORKAN 

KAPAL

ROSAKAN INJIN

BILA SAMPAI

LANGKAWI


269 warga Rohingya ditahan, satu mayat ditemukan dalam bot

SERAMAI 269 warga Rohingya yang cuba menceroboh perairan Langkawi ditahan awal pagi tadi dengan pihak berkuasa turut menemukan mayat seorang wanita dalam bot yang dinaiki pendatang tanpa izin itu.

National Task Force (NTF) dalam kenyataan malam ini berkata kesemua mereka ditahan pada kira-kira 5 pagi tadi hasil maklumat Pegawai Pemerintah Maritim Operasi Polis Diraja Malaysia (PDRM) Langkawi beberapa jam sebelum itu.

Menurut kenyataan itu, sebuah bot Pasukan Polis Marin (PPM) dan Kapal Maritim (KM) Kimanis dari Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) telah diatur gerak ke kawasan terlibat untuk melaksanakan operasi pemantauan dan pengusiran bot terbabit ke perairan antarabangsa.

“Ketika KM Kimanis menghampiri bot itu, seramai 53 warga Rohingya telah terjun ke laut dan berenang menuju ke pantai dan kesemua mereka telah berjaya ditahan oleh anggota APMM yang telah bersedia di daratan.

“Selain itu, pemeriksaan ke atas bot mendapati seramai 216 warga Rohingya dan mayat seorang wanita turut ditemukan di dalam bot itu,” menurut kenyataan tersebut.

Selain itu, pemeriksaan juga mendapati bot berkenaan telah sengaja dibocorkan manakala enjinnya turut mengalami kerosakan yang teruk dan tidak dapat dibaiki seterusnya tindakan pengusiran tidak dapat dilakukan.

KM Kimanis turut memberikan bantuan berupa makanan dan air bersih kepada pendatang tanpa izin itu dan atas dasar kemanusiaan, Majlis Keselamatan Negara telah membenarkan bot berkenaan ditunda ke Jeti Teluk Ewa Langkawi.

“Kesemua 269 pendatang tanpa izin itu kini ditahan dan diletakkan sementara di Kem Bina Negara Wawasan Langkawi manakala mayat itu telah diserahkan kepada PDRM untuk tindakan selanjutnya,” kata kenyataan itu.

NTF yang melaksanakan Op Benteng secara bersepadu melibatkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM), PDRM, APMM dan agensi-agensi penguatkuasaan dan keselamatan yang lain komited dalam memastikan sempadan perairan dan daratan negara tidak dicerobohi oleh pendatang tanpa izin atau anasir asing demi memelihara kedaulatan dan kesejahteraan negara.

Hari ini, Bernama melaporkan Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Ismail Sabri Yaakob menyatakan seramai 396 pendatang tanpa izin dan 108 tekong telah ditahan dalam Op Benteng sejak 1 Mei lepas sehingga semalam atas cubaan memasuki sempadan negara secara haram.

Ekoran itu, pihak berkuasa juga menahan 11 individu disyaki penyeludup serta menyita 13 kapal selain berjaya mengusir 140 pendatang tanpa izin, enam tekong serta 22 kapal yang membuat cubaan membolosi kawasan sempadan negara. – Bernama, 8 Jun, 2020.


INI MAKIN

BERAT

MACAM 

TAKTIK NIGERIA

KOYAK PASPOT

BILA SAMPAI

KE AIRPORTDI EROPAH


KAH KAH KAH

AKAN DITINGGALKAN

AKAN DITINGGAL

Bodoh la amanah dap kalu nak sokong lagi nuar. Tak payah tgk nombor MP,tgk likes twitter pun cukup. Atok punyer status twitter 2ribu likes kira skit average cecah dekat 5-6 ribu likes,follower atok pun cecah 1.2 juta. 
Nuar punyer twitter nak dpt 200 likes pun jenuh. Kalu pru15 PH tkde atok calon PM nuar,mmg kompem bungkuih.tak payah ada big data pun bule kira. 
on 
TANYA TIGA EKOR
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 08/06/20

ja

TIDAK DISERANG DITINGGAL


TIDAK DISERANG

DI TINGGALKAN
Selagi mana Anwar diserang, bermakna Anwar buat kerja yang betul. Ini ayat kau dulu ni TT. Lupa?
 on 
TELINGA ANWAR 
SAKIT MENDENGAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/20

h

LAGI CEROBOH MASUKCEROBOH MASUK

269 warga Rohingya ditahan, satu mayat ditemukan dalam bot


BERITA MENYUSUL

TAK SEMUA IKUT ANWAR


TAK SEMUA

IKUT ANWAR
TT, kalau Anwaer keluar PH, 
38 MP PKR ikut ke? Aku rasa, yang ikut hanya macai yang tukang meratip saja ... mamat seperti William liong, Wong Chen, Sani. Mungkin kak wan dan Izzah pun tak ikut. 
on 
AMANAH DAP
 TINGGAL ANWAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/06/20

Don&#

SULTAN KABUL


SULTAN KABUL
Soltan mana yang restu Non jadi PM?
 Kelentong Non makin hari makin membelit. Opppssss lupa Kismis Soltan kut yang nak Non. on 
TAK SABAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 09/06/20

kal

BERITA DARI NOKIABERITA NOKIA
PERJALANAN  RENTAS NEGERI DIBENARKAN 
MULAI 10 JUN 2020 
KECUALI 
DI KAWASAN YANG DI ISYTIHARKAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN DIPERKEKATKAN (PKPD)

MAJLIS 
KESELAMATAN NEGARA

WHY BEE JANGAN CURI DUIT


WHY BEE JANGAN

CURI DUIT RAKYAT
hanya mampu kekal kuasa selama 22 bulan,kah kah komen pasal orang paling senang, nak buat sendiri paling susah, akhirnya kecundang, jadi mana mana yang masih jadi Why Bee jangan curik duit rakyat 
jangan takbur jangan ego buat kerja buat kerja buat kerja sendiri dulu sebelum komen pasal hal negara,kah kah kah yang jadi penghasut paling senang, tak ada modal, hanya perlu sugar daddy bantu bank ini 
kah kah kah
 on 
TANYA TIGA EKOR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/20

ka

SELAGI SISTEM KAPITALIS WUJUD
SELAGI SISTEM

KAPITALIS WUJUD

PENINDASAN 

WUJUD SAMA

rumah sendiri ada tertindas tak ? ada yang kena halau, ada yang kena kaum, ada yang kena sapu orang kaya, penguatkuasa sokong orang kaya dan menindas orang miskin, orang kaya munke politik dapat layanan terbaik, 
rakyat diherdik dipenjara walau curi susu untuk anak kelaparan, adakah ini satu penindasan? bila Why Bee curik juta juta, piem curik billion tak ada apa apa semua clear kah kah kah adakah mereka jadi kaum penindas ? 
kah kah kah 
on 
KAUM TERTINDAS 
BANGUN MELAWAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/06/20

ha

BERKHALWAT HARI KE 84


HARI KE 84
SELASA 9/6/2020
KITA MASUK KE HARI 84
DARI PKP
KE PKPB
KE PKPP

PAGI INI GUA MASUK HOKKIEN
SAPERI BIASA
MATAHARI BELUM NAIK
YANG SIBUK
BALAM TEKUKUR MERBUK

ENTAH DARI BUKIT MANA
SAYU SAYU
AYAM JANTAN BERLAGU
INDAH SAYU
LALU TERINGAT
PAGI DI JELEBU

MENARK DIATAS BUKIT
DIPUNCAK SATU KAYU MATI
SEKUMPULAN GAGAK
BERLIGAR LIGAR
GAK GAK GAK
INI PERANGAI GAGAK

GAGAK MEMILIKI SIFAT
SETIAKAWAN KETAT
KALAU DIGANGGU HELANG
RAMAI KAWAN KAWAN
AKAN
 DATANG BANTU

INILAH CONTOH NYA
JIKA KITA MAHU KEBAHAGIAN
DALAM HIDUP
JANGAN IKATKAN DIRI
DENGAN  ORANG
ATAU 
BENDA
DENGAN KEDUDUKAN
IKATKAN HIDUP INI KEPADA
SATU TUJUAN
YANG MEMBAWA KEBAIKKAN
KEPADA UMMAT

MEMANG JELAS
DALAM DUNIA INI
RAMAI YANG BERNAFAS
TAPI
TIDAK RAMAI 
YANG MAHU HIDUP

SELAMAT BERKHALWAT
INI SENTIME