Jumaat, 15 Ogos 2014

APA DIA LANGKAH KAJANGSIAPA JANTAN INI


Langkah kajang 

dimulakan DAP, PAS
Pemimpin aliran keras PAS mencaci PKR kononnya ingin menghuru-harakan negara dengan strategi Langkah Kajang. Namun menurut Pengerusi DAP Selangor Tony Pua dalam ceramahnya di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor baru-baru ini, usaha paling awal memberi kata dua kepada MB Khalid bukanlah dilakukan oleh PKR, sebaliknya DAP dan PAS. Menyedari PKR tidak bersetuju pada awalnya melantik semula Khalid Ibrahim sebagai MB sejurus selesai PRU 13 lalu, maka PAS dan DAP mengambil tanggungjawab bagi memastikan pentadbiran Khalid pada penggal kedua tidak mengulangi perangai angkuh beliau pada penggal pertama. PKR tidak bertanggungjawab sepenuhnya di atas sifat buruk Khalid kerana PAS dan DAP yang mengeluarkan surat sokongan kepada sultan Selangor terlebih dahulu sehingga memaksa PKR mempersetujui nama Khalid sebagai MB. Dalam pertemua kedua-dua parti itu, menurut Tony, Khalid berjanji pada tahun pertama pemerintahannya beliau akan berubah dan bekerja secara berpasukan; bukan lagi secara bersendirian dibantu oleh dua orang wanita Faekah dan Arfah seperti amalan dalam penggal pertama. Kedua-dua parti berpuas hati dengan janji Khalid. Oleh itu, apabila Khalid mengulangi perangani buruknya dalam beberapa isu maka PAS Selangor membuat aduan 67 perkara kepada PAS pusat. Jadi, penjelasan Khalid kononnya parti memaksa beliau meletak jawatan adalah bohong. Situasi Khalid sama seperti bekas MB Terengganu Ahmad Said yang hanya diberi muka oleh Umno untuk memerintah Terengganu untuk satu tahun sebelum digantikan. Dan Mat Said digantikan pada pertengahan tahun 2014. Umno tidak sewajarnya mengambil kesempatan dalam krisis di Selangor dengan menyokong Khalid kerana Pakatan Rakyat tidak berbuat demikian ketika krisis penukaran MB Terengganu. Sokongan Umno dalam krisis penukaran MB Selangor ini jelas mmpunyai matlamat yang lebih besar dan telah dirancang sejak sekian lama. Oleh itu, pemimpin PAS janganlah menipu diri sendiri kononnya mereka dibuli oleh Anwar Ibrahim dan PKR. PKR terbukti melaksakan apa yang telah dimulakan oleh PAS dan DAP. Langkah Kajang untuk menggantikan MB secara tertib didahului kata dua PAS dan DAP.


---------

RAMAI BERTANYA KEMANA MENGHILANG?

MANA 

MAT MONGOL 

MENGHILANG

tidak kelihatan
hilang salepas ke ukraine
di paris?
di london?
di laut mediterranean

atau
sedang buat deal
dengan mafia russia
untuk bantu besan 
yang ada kes bunuh


KAH KAH KAH

------

SEBAB SEBENAR WAN AZIZAH DITOLAK

'Kami tolak Azizah, tapi bukan sebab wanita'


Setiausaha Agung PAS  Mustafa Ali berkata, pihaknya telah menyatakan sebab kepada PKR mengapa parti itu menolak  Wan Azizah Wan Ismail sebagai menteri besar Selangor.

Bagaimanapun, Mustafa berkata, sebab mengapa Wan Azizah ditolak tidak boleh didedahkan kepada umum buat masa ini.

Ketika ditanya sama ada Wan Azizah ditolak kerana beliau seorang wanita, Mustafa berkata: "Tidak".

"Tidak, tidak, bukan kerana gender.  Bukan gender. Kami bukan sexis."


"Kami tolak  Wan Azizah kerana seluar dalam dia sempit. Kami bersetuju dengan  sesiapa sahaja yang memakai seluar dalam sais 75. "

" Ini soal akidah seluar dalam. Kita tidak boleh pandang ringan hal ini":--------

BERGANTUNG PADA APA
Hadi mungkin punca Pakatan dan PAS berpecah, kata Edge Review

Penghalang paling besar kepada agenda penting Pakatan Rakyat (PR) di Selangor ialah Abdul Hadi Awang – ulama yang tinggi semangat juangnya tetapi tidak begitu meyakinkan di peringkat negara, lapor The Edge Review hari ini.

Tambahan pula, menurut laporan itu, makin ramai takut kedudukan Hadi sebagai 'rakan yang tidak membina” dalam gabungan Pakatan boleh menyebabkan perpecahan di dalam partinya sendiri, PAS.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/hadi-mungkin-punca-pakatan-dan-pas-berpecah-kata-edge-review#sthash.FpPPVz06.dpuf

KAH KAH KAH
woit
pecah atau tak pecah pakatan rakyat
bergatung pada...?

woit
cakap lah..
bergantung pada apa?
kah kah kah

bergantung pada harga ayam ke?
kah kah kah

Image result for wahid enduttidak bergantung pada ayamkalau tak ayam
bergantung pada apa?

bergantung pada  apa
yang  hadi mimpi
kah kah kah

tak caya tanya pada
wahid endut

KAH KAH KAH

--------

PROGRAM PENCERAHAN DISANA SINI


  MALAM 

INI

DI IPOH


 RADIO BANGSAR
akan membuat siaran langsung
untuk warga dimana saja berada


AHAD MALAM

DEWAN CHINA


TIAP MALAM 

DI MALAYSIA
----------

HANTU ALTANTUYA DATANG LAGIKAH KAH KAH

kain rentang yang amat
ditakuti mat mongol 
sama macam takut
drengan nama
altantuya

KAH KAH KAH
kah kah kah
kah

-----------

KHALID PULAK KENA LIWATPERKASA gesa MB sumpah macam 
Saiful Bukhari2:35PM Aug 14
Tuduhan itu harus dijawab kerana seorang pemimpin 
mesti berani kerana benar.

Presiden PERKASA  Ibrahim Ali meminta Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim menjelaskan isu rundingan penyelesaian hutangnya dengan Bank Islam yang bernilai RM70 juta dengan segera.

Ibrahim berkata, Khalid perlu membersihkan namanya segera dan tidak menunggu sehingga Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) menjalankan siasatan.

Ibrahim turut mencadangkan supaya Khalid bersumpah menjunjung al-Quran seperti yang dilakukan oleh bekas pembantu peribadi Anwar Ibrahim, Mohd Saiful Bukhari Azlan (bawah, memegang al-Quran).KAH KAH KAH
woit
kalau macam ni
tak perlu disiasat
tak perlu bukti
tak perlu saksi

pakai sumpah sumpit
semua beres

semua akan bersunpah
apa ada pasal
70 juta $$$$ sekarang
kiamat lambat lagi

NOTA

persoalan hari ini:
buntut khalid koyak ke?
ada bukti dalam plastik ke?

KAH KAH KAH-------------