Rabu, 8 Februari 2017

SAJE NAK TANYA
PARTI PAS

TAHUKAH

PEKARA INI

SAJE TANYA

MANA TAHU

KALAU KALAU

RAMAI AHLI

NAK PESAN

TIKET

MEGADETH Bakal Gegarkan MALAYSIA Di Bulan Mei

Dianggotai empat figura terhebat yang telah mempopularkan genre muzik thrash metal, Megadeth akhirnya mengadakan konsert pertama mereka di Malaysia!
Dianjurkan oleh IME Malaysia, Megadeth Live In Malaysia akan menggegarkan Stadium Negara pada Khamis Mei 4 jam 8 malam.

Ditubuhkan pada tahun 1983, Megadeth memperkenalkan genre terbabit menerusi album pertama mereka yang diiktiraf sebagai Album Thrash Metal Terhebat Sepanjang Zaman.


NIK ABDUH

TONTONWI

TAHU KE 

KONSERT INI?
-------------------

HUSAM ADA BUKTI DEDAK 90 JUTA

HUSAM ADA

BUKTI DEDAK

BERHARGA

90 JUTA RINGGIT


BERSEDIA - HARI GAGALIS SEDUNIA


MASIH ADA

MASA

SILA USAHA

JANGAN

TERSENARAI


-------------------

FELDA AKAN DIGADAI KEPADA CHINA?

FELDA JUGA

DIGADAI

PADA CHINA?

SAJE TANYA

MANA TAHU

KALAU KALAU

ADA PLAN


AMK Pahang: Peneroka FELDA Hantar Memorandum Bantah Eagle High Disiasat Polis, Siapakah Yang Bakal Membela Nasib Peneroka FELDA?

Saya mengecam sekeras-kerasnya tindakan Polis yang telah memanggil wakil Peneroka Felda yang menghantar memorandum di Pejabat FELDA pada 6 Januari lepas dan disiasat di bawah Akta Perhimpunan Aman 2012.

Lebih daripada 50 orang peneroka Felda dari Pahang telah mengadakan protes di hadapan depan Menara Felda pada 6 Januari sebagai bantahan terhadap tindakan Felda membeli saham PT Eagle High Plantation (EHP) Indonesia bernilai RM2.26 bilion serta menyerahkan memorandum bantahan kepada FELDA.

Namun berikutan daripada protes tersebut, Ketua Penerangan AMK Malaysia YB Lee Chean Chung dan Pengerusi Jawatankuasa Bertindak FELDA KEADILAN Pahang sdr Razali Ithnain yang turut hadir dalam protes tersebut telah disiasat oleh Polis di bawah Akta Perhimpunan Aman 2012 dan dipanggil untuk memberi keterangan di Balai Polis Dang Wangi pada 3ptg Jumaat ini.

Saya merasa kesal terhadap tindakan Polis yang seumpama mengugut Peneroka Felda supaya jangan membuat sebarang bantahan serta jangan mengadakan sebarang protes terhadap keputusan yang dibuat oleh FELDA & sesiapa yang memprotes akan diambil tindakan.

Sebaliknya, pihak FELDA harus memberi respon terhadap bantahan pembelian saham Eagle High oleh Felda dengan RM2.26billion ringgit, 3 kali ganda lebih mahal daripada harga pasaran tetapi bukan membisu terhadap isu ini serta mengugut warga Peneroka Felda yang membuat protes ini.

Lebih-lebihan lagi, bantahan ini telah disuarakan oleh Peneroka yang khuatir terhadap masa hadapan dan nasib penerokan dengan keadaan FELDA yang sudah berhutang RM6.1 bilion pada tahun 2014 dan kelihatan bakal menggadaikan nasib peneroka dengan pembelian saham Eagle High Plantation (EHP) yang ternyata merupakan satu pembelian yang merugikan.

Saya ingin mengingatkan FELDA bahawa Kedudukan Ekonomi FELDA tidak akan berubah hanya dengan pertukaran Pengerusi FELDA baru menggantikan Isa Samad, tetapi FELDA harus mengkaji semula semua keputusan yang telah membelakangkan kepentingan warga Peneroka seperti pembelian Saham EHP dan Saham FGV yang makin menurun harganya.

Saya turut menyeru warga Peneroka, Generasi Kedua Felda & Rakyat supaya hadir beramai-ramai memberi solidarity kepada sdr Lee Chean Chung dan sdr Razali Ithnain yang telah disiasat di bawah akta zalim sedangkan apa yang dilakukan oleh mereka merupakan usaha mempertahankan kepentingan warga Peneroka dan Rakyat Malaysia.

Wong Chun Yuan
Ketua Angkatan Muda KEADILAN PahangHABIS SEMUA

GADAI PADA

CHINA

PROTON APA

JADI?


--------------------

DAPAT SALEPAS MATIBIDADARI DAPAT LEPAS MATI
ATAU 
HANYA ILLUSI PUAK SERBAN
satu persoalan mudah, nak syurga sekarang masa idup atau syurga selepas mati? hadi pilih syurga sekarang, setuju hidup senang lenang dulu, selepas mati org tak nampak hadi masuk mana pon, kah kah kah, syurga neraka ilusi puak serban menipu,

 wal hal diri terpancut pancut melihat dedah berguni guni kah kah kah, siapa cepat dia dapat, siapa cerdik politik dia untung, kah kah hadi pon tau masa presideng dah tak lama pon mana, kena lah ada bekalan di akhirat, cucian bersih, suci murni boleh diuruskan oleh azeez baling...dapat vip tent nanti di mekah, kah kah kah al maksum al hj hadi kah kah kah on DEDAK HADI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/8/17--------------

TRUMP - POLITIK IDENTITITRUMP - POLITIK IDENTITI

Minggu lalu saya telah memperkenalkan apa itu oligarki. Saya juga telah memberi pencerahan bagaimana oligarki Amerika sedang   berkomplot untuk mengelincirkan dasar Presiden Trump. Saya telah cuba memperlihatkan bagaimana oligarki ini dengan kerja sama media  bukan hanya telah berjaya mengolah persetujuan rakyat Amerika malah rakyat dunia untuk melihat Trump sebagai musuh.

Saya juga telah memaparkan bagaimana  daulah terpendam atau deep state sedang menjalankan jarum halus untuk memastikan dasar-dasar Trump gagal. Dasar utama yang sedang diserang  untuk digagalkan ialah niat dan akidah Trump yang mahu mengadakan hubungan yang menguntungkan antara Amerika dengan Russia.

Oligarki dan daulah terpendam mahu Amerika terus melihat Russia   sebagai musuh. Ini agenda  induk oligarki. Jika ini pecah maka akan terbarai kuasa oligarki Amerika.

Trump mengangkat sumpah pada Jumaat 20 Januari 2017. Sabtu esoknya telah berlaku politik jalan raya yang amat besar di Amerika dan juga dikota-kota besar dalam dunia. Kaum feminis, prempuan, betina dan anak gadis Amerika telah  menganjurkan tunjuk perasaan. Mereka membantah dan menolak Trump sebagai Presiden Amerika ke 45. Politik jalan raya ini telah juga disertai oleh anak muda lelaki,pondan, mak nyah, jantan dan sida. 

Hakikatnya lebih dari satu juta rakyat Amerika dibandar dan pekan  besar dan dikota-kota besar  dunia telah keluar ke jalan raya. Jumlah yang bagitu ramai keluar pasti ada yang merasakan bahawa kumpulan feminis ini sedang membawa garis politik yang betul dan tepat.

Bertenang sabentar. Heboh heboh dalam  media bukan bermakna pekara itu membawa kebenaran. Bising-bising itu  hanyalah manifestasi dari satu ajenda yang wajib saya rungkai  untuk kita sesama fahamai.

Memahami politik Amerika ini terus penting. Pertama: kerana  apa yang berlaku di Amerika akan mempengaruhi dunia termasuk Malaysia. Kita tidak ambil pot apa yang berlaku  di Fiji atau Sri Langka. Ini kerana  negara ini tidak akan mempengaruhi arus politik Malaysia.

Kedua: memahami politik Trump adalah senaman untuk fikrah kita. Kita perlu mendidik fikrah   agar kita dapat melihat sesuatu pekara dihadapan mata dengan lebih tuntas, lebih dalam dan lebih jelas.  

Hakikatnya memahami politik Amerika dan dunia adalah  satu proses persekolahan. Dengan tujuan untuk  mendidik agar kita memiliki keupayan daya fikir yang kritikal. Bukan hanya melihat apa yang tersurat. Tetapi kita juga wajib dan perlu berjaya melihat yang  tersirat. Yang tersirat tersorok ini ialah ibu kepada yang tersurat.

Dalam ilmu falsafah yang tersurat itu hanyalah manifestasi. Yang tersirat itu ialah penyebab. Yang tersurat hanya kulit. Yang tersirat ialah isi. Kita wajib memahami kulit dan isi. Apa dia hubungan kulit dengan isi. Atau apa itu bentuk dan apa itu isi. 

Satu juta warga Amerika keluar ke jalan raya adalah menifestasi. Yang tersirat ialah bagaimana daulah terpendam  bersama media telah berjaya mengolah persetujuan. Bagaimana media telah menjaja Trump sebagai musuh Amerika. Bagaimana warga Amerika bersedia membeli hujah yang dijaja oleh CNN dan CBS dan media arus perdana Amerika.

Bagaimana ini berlaku? Apakah kaum feminis dan kumpulan-kumpulan lain tidak memiliki pemikiran kritikal? 

Sekali lagi saya ingatkan bahawa dunia kita hari ini sedang didominasi oleh 6 syarikat media gergasi. Syarikat-syarikat ini memilik ribuan anak-anak syarikat yang menjual dan menjaja garis politik anti-Trump.

Di Amerika - malah dalam dunia kita hari ini telah diwujudkan satu  lembah politik baru yang amat subur. Untuk memahami kenyatan - lembah politik baru -  maka biarlah saya bersurah membuka sejarah silam. Tanpa pemahaman sejarah kita tidak akan dapat memahami isi.

Semenjak tahun-tahun 60’an daulah terpendam  Amerika telah membina satu lembah wacana politik baru. Kemunculan wacana baru ini berlaku dengan  gerakan anti Perang Vietnam sebagai latar. 
Ketika gerakan anti perang Vietnam berlaku  anak-anak muda Amerika dan anak muda semua bangsa diseluruh dunia telah mengampoh turun ke jalan raya. Anak muda kaum mahasiswa anak semua bangsa turun ke jalan raya dengan kesedaran  kelas.

Sila baca sekali lagi - KESEDARAN KELAS. 

Garis politik gerakan anti-perang Vietnam di Amerika adalah garis politik kiri - garis politik kelas.   Organisasi  anak muda mahasiswa saperti SDS - Student for Democratic Society - yang menjuarai  gerakan anti-perang amat jelas. SDS membawa garis kiri yang berlatarkan kesedaran kelas. Mankala Black Panther yang mengembagkan kesedaran kelas warga paling tertindas di Amerika - kepada para Negro.

Rujukan gerakan anti perang Vietnam ini  ialah  kitab-kitab Marx, Lenin, Stalin, Trotsky, Bakunin, Kropotkin, Rosa Luxemburg, Mao dan Che.

Kesedaran kelas ini amat-amat bahaya untuk kaum pemodal. Amat bahaya untuk elit politik.  Anak-anak muda ini bukan hanya menentang perang tetapi mereka mengajukan satu dunia baru yang lebih adil  dalam satu sistem ekonomi yang dinamakan ekonomi sosialisma.

Maka dengan licik dan terancang daulah terpendam melalui FBI dan CIA telah memecah belahkan gerakan kiri ini. Kita lihat Malcolm X dimatikan. Kita lihat Martin Luther King dibedil. Kita lihat pemimpin Weather Underground diburu, dipenjara, ditembak dan dimatikan. Kita membaca bagaimana Soledad Brothers dihancurkan. SDS terbarai pecah. Gerakan anti perang Vietnam menjadi mandul.

Hari ini kita boleh membaca dokumen COINTELPRO. Dokumen ini akan memperlihatkan  sejarah  bagaimna gerakan kiri Amerika pada tahun-tahun 60’an disabotaj. Sila tanya Lebai Google tentang apa dia COINTELPRO untuk penerangan yang tuntas dan jelas. 

Arkib juga telah dibuka tentang taktik dan strateji daulah terpendam untuk memecahkan gerakan anak muda pelajar Amerika. Dokumen-dokumen ini bukan lagi satu rahsia daulah Amerika.

Untuk mengarahkan tenaga, niat dan  idealisma anak-anak muda Amerika ketika itu maka dimunculkan apa yang dipanggil POLITIK IDENTITI.  Identiti politik ialah badan induk. Manifestasinya ialah kumpulan feminis, kumpulan mak nyah, lesbiah  dan gay. 

Projek Cointelpro berjaya memusnahkan Black Panther. Justeru warga kulit hitam diberi kesedaran kulit. Kesedaran warna kulit ini mengkebumikan  kesedaran kelas.  

Dari satu kumpulan yang ampoh kompak dengan kelas sebagai pedoman kini anak muda pelajar mahasiswa di Amerika  menjadi terpencar-pencar. Mucul puluhan kelompok yang masing-masing tidak seirama. Mungkin  tidak  sekulit  atau tidak sajentina dan tidak sekatil.

Hari ini politik identiti telah menular dan merebak ke seluruh dunia. Kesedaran anak muda  pelajar dan mahassiawa bukan lagi kesedaran kelas tapi kesedaran identiti.

Dalam dunia pasca moden - dalam dunia pasca kebenaran yang ditonjolkan ialah  identiti. Kamu ini  jantan ke betina? Berahi kamu pada siapa? Pada lelaki atau pada wanita? Kulit kamu warna  apa? Hitam atau puteh? 

Semua soalan-soalan ini sengaja ditimbulkan dengan tujuan yang amat jelas - untuk   meminggirkan   kesedaran kelas.
Justeru  sehari sesudah Trump mengangkat sumpah kita melihat pemain utama dalam gerakan anti Trump  berkiblatkan politik identiti. Mereka ke jalan raya berpandukan kepentingan identiti. 

Justeru kita melihat  kumpulan feminis, kumpulan pondan dan kumpulan sida dalam gerakan anti-trump. Mereka ini dijerat, terperangkap dengan laporan berita bagaimana Trump ini seorang jantan sexist. Trump ini seorang lelaki yang belalai gajahnya tidak terkawal. Trump ini  pelanggan pelacur. Trump ini suka kepada wanita yang cun dan bergetah. Trump ini suka meraba punggong perempuan genit.

Pengamal identiti politik ini telah gagal untuk membaca dan meneliti ucapan dasar pertama ketika Trump  mengangkat sumpah. Biar saya terjemahkan salah satu isi ucapan Trump.

‘Telah bagitu lama negara kita ini telah dihisap madunya oleh kerajaan walhal yang membayar ialah orang ramai. Washington  kaya bergemalapan, tetapi kita warga biasa  tidak  dapat bersama mengecap kekayaan kita. Ahli politik jadi kaya raya tapi  warga tanpa kerja dan kilang kilang ditutup. Para elit mempertahan  hak mereka tapi bukan untuk warga biasa. Yang penting hari ini  bukan parti mana yang memerentah tapi apakah kerajaan ini dikawal selia oleh rakyat.

Sekali imbas kita lihat ucapan Trump ini  ada membawa unsur naluri kesedaran kelas. Satu ucapan yang belum pernah didengar dari poltikus Amerika. Jauh sekali dari mulut Presiden Amerika. 

Jangan silap faham saya sedar Trump bukan buruh pembuat kereta dari Detroit. Trump adalah kontretkor besar yang kaya raya. Trump seorang billioniare. Dari istilah kaum kiri Trump ini mustahil akan menjadi seorang proletariat.

Politik identiti ini sebenarnya TIDAK mengancam kedudukan yang sedia ada. Heboh heboh Obama membenarkan lelaki kahwin lelaki atau perempuan kahwin perempuan adalah heboh heboh untuk memperkukuh politik identiti. 

Perkahwinan jantan dengan jantan  ini tidak mengubah apa-apa asas ekonomi Amerika. Ianya tidak membuka kembali kilang kereta di Detroit. Politik identiti akan membawa perubahan  jika kilang di Amerika kembali beroperasi. Kaum buruh  mula menyusun kesatuan sakerja yang kukuh dan ampoh. Atau buruh kilang mengambil alih kilang dan menjalankan kilang tanpa pemilik.  Ini radikal. Tapi ini bukan politik identiti ini politik kelas.

Justeru apa sebenarnya yang dibawa oleh jantan kasar yang kadang kala  becakap lucah ini. Pertama cakap kasar dan cakap lucah Trump ini hanya manifestasi. Lihat isi kandungan apa yang sedang diajukan oleh Donald Trump. Baca, dengar dan teliti isi kandunganya.

Presiden Trump  sebenarnya ialah sosok pemodal  nasionalis. Amerika First adalah slogan nasionalis. Trump mahu menjadikan Amerika Great Again. Apabila Trump menghalang kemasukan warga Mexico ke Amerika sekali baca  dilihat rasis.

Hishamuddin Rais membantah kemasukan Bangla, Negro, Myamar dan dan dan ke Malaysia  dibaca  ini manifestasi rasis. Manifestasi rasis ini lahir dari wacana politik identiti. 

Sebenarnya mengahalang warga  Mexico datang mengambil kerja di Amerika bukan rasis dari politik kelas. Ianya  bertujuan agar kerja kaum buruh Amerika tidak diambil oleh warga Mexico. Anak tempatan didahulukan. Ini dasar Trump.

Menolak masuk Negro, Bangla, Indon, Vietnam dan dan dan bukan rasis tetapi untuk memastikan gaji kaum buruh di Malaysia mendadak naik. Ini pandangan kuam kiri yang berasaskan kelas dan bukan politik identiti.  

Politik identiti sedang menghalang kelahiran dunia baru yang mahu dicipta oleh Trump. Apakah Trump seorang nasionalis  ekonomi ini akan berjaya dengan dasarnya? Tunggu minggu  hadapan. (TT)

NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45
-------------

PARTI ISLAM, DISERANG KATAKAPABILA

TOK HENG

SERANG PARTI

ISLAM PAS

MAKA SAHLAH

PARTI ISLAM

DAH RAHAI
Konon alim tapi bongkak, kata Ibrahim pada kerajaan Kelantan
 | February 7, 2017
Ibrahim Ali berkata kerajaan negeri itu juga hanya berselindung di sebalik nama Islam semata-mata, dalam isu Orang Asli mempertahankan hak tanah mereka daripada pembalakan


PETALING JAYA : Presiden Perkasa berkata kerajaan negeri PAS Kelantan angkuh, bongkak dan berlagak alim susulan tindakan meroboh dan membakar sekatan dibuat Orang Asli di Pos Cawas, Simpang Petei dan Pasik, semalam.
Tuan Haji Ibrahim Ali berkata kerajaan negeri itu juga hanya “indah khabar dari rupa” yang berselindung di sebalik nama Islam semata-mata, dalam isu membabitkan Orang Asli mempertahankan hak tanah mereka daripada pembalakan.
Sehubungan itu, katanya Perkasa akan mengadakan jelajah bermula 17 Februari ini ke seluruh Kelantan untuk memperjuangkan hak Orang Asli dan berkempen menyelamatkan alam sekitar daripada pembalakan.


KES DAH BERAT

KATAK PUN

DAH BERANI

SERANG

KAH KAH KAH 
--------------

JUDI IKUT SHARIAH


KEDAI JUDI IKUT SHARIAH
Kedai Judi Dato Jamal Jamban & Penyamun Sdn.Bhd. Kalao USA ke, China ke, Jepun ke nak perang Pi peranglah.Bukan nya tak pernah perang pon. When Old farts get together itulah berlaku.

 Berita Baik , Berita Baik Jamal akan bukak Kedai Judi Sharia. Kedai Judi pertama yang ikut undang undang kasino Islamik Gwa mestilah sokong. Ni ada 2.6 Billion ponya backing. mari mari , coba naseb anda. on JIKA PERANG PECAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/7/17
--------------------

FESTIVAL BANGSAR - CARI PASANGAN SEBELUM HARI GAGALIS


JEMPUTAN

SABTU INI

FESTI-BANGSAR

WAYANG

KEDAI KLASIK

BENGKEL


FORUM

DAN 

JUMPA AWEK CUN

MAMAT JAMBU

SEBELUM 

HARI GAGALIS


--------------------

APA JADI DENGAN SANDIWARA


SANDIWARA?

APA JADI

SANDIWARA

AIR SABAH

APA JADI?

SENYAP AJE

TAK ADA KABAR

TAK ADA BERITA

PELAKON TIDAK

MASUK BICARA

BILA TANGKAP

HEBOH GILA

PAS TU SENYAP

BETUL BETUL

IKUT SKRIP

-----------------

NAK BAGI MALU SERAMBI MEKAH


JUMPA JANIN

DISERAMBI

MEKAH 

INI MESTI

ANAK KAPIR

ANAK CINA 

SUKU SAKAT

PARTI DAP

NAK BAGI MALU

SERAMBI KITA

Jumpa janin dalam bakul sampah asrama
KOTA BHARU - Warga sebuah kolej swasta, di sini gempar apabila menemui janin bayi dipercayai lelaki dalam bakul sampah di sebuah bilik di asrama pelajar perempuan kolej tersebut hari ini.

Janin cukup sifat itu yang dibalut dengan plastik itu ditemui oleh warden asrama berkenaan kira-kira jam 3 petang.

NIKMAT ENTOT

PALING LIGAT

KETIKA MUDA

BILA  SENJA

ENTOT SLOO

ENTOT SELALU

UNTUK NIKMAT

UNTUK SELAMAT

GUNA KONDOM

-------------

AGAMA HANYA ALAT

AGAMA HANYA ALAT
maka jelas la kata ayatollah bro tt, agama ada tool atau perkakasan utk memenangi punca kuasa, punca ekonomi..dulu melayu dimomokkan dgn komunis, kini melayu suka dan cinta berahi kpd sang komunis..kalo dulu umno ditubuhkan diistana johor, kini johor juga adalah punca negara china komunis akan bermula..
masih adakah hang cangkul yg akan menhentam syarikat air dari china nanti??hanya sultan saja yg tahu kerana sultan itu mendpt restu dan payung dari illahi... on YANG TINGGAL HANYA PUNAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/7/17

-----------------

KEPALA HOTAK KAU


KEPALA HOTAK KAU
kepala hotak engkau wanji wanhussin mano ko belajar usul hadis macam tu, macamana ko boleh percaya ada jin pulak bukankah jin ni tak nampak bercanggah dengan kepala hotak engkau, engkau nampak ke jin? Ko tak pernah tengok ke mat salleh jantan betina kena rasuk jin? 

ko rujuk dulu dalam quran ada satu surah khas untuk jin, kalau ikut kepala hotak engkau, engkau tak tau langsung macamana kehidupan makhluk jin, ko tak tau apa dia boleh buat, buat research betul betul dulu... on JIN MAKIN RAMAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/7/17------------