Rabu, 19 Ogos 2020

GOYANG DUMANG JANDA BAIK


GOYANG DUMANG

JANDA BAIK

NASEEB NASEE KANDAR EEE


NASEEB NASEEE

KANDEER EEE
KENA KOBID

KENA TUTUP

Nasi Kandar Salleh 

tidak dibenarkan 

kembali beroperasi

KENA HUKUM

KENA PENJARA

COVID-19: Pemilik Restoran

 Nasi Kandar Salleh 

didenda RM12,000, 

dipenjara 5 bulan
SEKARANG

KENA SAMAN

CAKE tuntut ganti rugi 

RM1.5 juta terhadap 

pemilik Restoran Salleh


ALOR SETAR: Persatuan Pengguna Kedah (CAKE) hari ini memfailkan saman sivil ke atas pemilik Restoran Nasi Kandar Salleh di Mahkamah Tinggi di sini, menuntut ganti rugi lebih RM1.5 juta susulan penularan COVID-19 di bawah Kluster Sivagangga di negeri ini sejak 28 Julai lalu.

CAKE selaku plaintif mengakui pihaknya mewakili hampir 200 penduduk dan peniaga di daerah Kubang Pasu, termasuk Napoh, dekat sini, yang terjejas akibat penularan wabak bagi kluster tersebut.


EEE INI

EEENGAT INI

NEGARA DIA

EEENDIA

PADAN MUKA

KAH KAH KAH

BUNUH JANGAN TAK BUNUH


BUDAYA UMNO

MASIH KUAT

MASIH KUKUH

AMIN

GADUH 

BERGADUH

WAJIB TERUS

JADI BUDAYA

AMIN

SAMPAI

 TERBARAI

AMIN

Bunuh diri lantik Bung Moktar ketuai pilihan raya Sabah, kata pemimpin Umno

BARISAN Nasional (BN) seperti “bunuh diri” apabila melantik Pengerusi Umno Sabah Bung Moktar Radin untuk mengetuai kempen parti dalam pilihan raya negeri pada hujung bulan depan, kata Ahli Majlis Tertinggi Umno Abdul Rahman Dahlan.

Abdul Rahman malam ini mengetuai sidang media pemimpin Umno Sabah dari 12 bahagian menyatakan pendirian menolak pengumuman yang dibuat oleh Pengerusi BN Ahmad Zahid Hamidi petang tadi.

Abdul Rahman yang juga ketua Umno Tuaran berkata Bung Moktar tidak boleh mengetuai kempen Umno dan BN kerana beliau sendiri berdepan dengan masalah peribadi, merujuk kepada pertuduhan mahkamah yang sedang dihadapinya.

“Meletakkan seorang individu yang berdepan dengan masalah mahkamah, terpaksa turun naik mahkamah … adalah strategi yang bakal memakan diri sendiri.

“Tiada parti di dunia akan letak seorang yang sedang hadapi kes mahkamah untuk ketuai parti semasa pilihan raya,” katanya dalam satu sidang media yang diadakan di Kuala Lumpur malam ini.

Tambahnya, pelantikan Bung Moktar yang diumumkan oleh Ahmad Zahid hari ini adalah satu penghinaan bukan saja kepada Umno Sabah tetapi kepada rakyat Sabah yang akan mengundi nanti.

“Kita tidak menidakkan Bung sebagai pemimpin kami tetapi kita sedang berdepan pilihan raya, kita tidak mahu Sabah dijadikan ujian. Ini penghinaan kepada rakyat Sabah,” katanya.

Bung Moktar, 60, berdepan dua pertuduhan rasuah berjumlah hampir RM2.5 juta yang didakwa dilakukan semasa beliau memegang jawatan pengerusi Felcra. Kes itu sedang dibicarakan mahkamah di Kuala Lumpur.

Jelas Abdul Rahman, beliau dan pemimpin Umno Sabah yang bersamanya berada di Kuala Lumpur hari ini untuk bertemu dengan Ahmad Zahid untuk menyampaikan sendiri pandangan mereka.

Namun mereka tidak dapat bertemu dengan Ahmad Zahid, dan kerana itu mengadakan sidang media tersebut.

“Kami buat sidang akhbar ini kerana keputusan sudah dibuat oleh presiden,” katanya.

Jelas beliau, keputusan Ahmad Zahid itu bertentang dengan semangat autonomi yang diberikan kepada Umno Sabah.

“Autonomi Umno Sabah bermaksud keputusan berkaitan dengan hal ehwal Umno Sabah perlu dibincang dan diputuskan di peringkat kepimpinan Umno Sabah,” katanya, dan menambah, perkara itu tidak berlaku dalam hal ini.

Awal hari ini, Ahmad Zahid mengumumkan Bung Moktar akan mengetuai kempen BN dalam pilihan raya negeri pada bulan depan, termasuk menentukan rundingan kerusi dan calon ketua menteri.

Menurut Abdul Rahman, pendirian pimpinan 12 bahagian Umno Sabah yang dizahirkan pada malam ini sudah sedia diketahui oleh Ahmad Zahid.

Beliau juga berkata mereka yang membantah keputusan itu bukan hanya terhad mereka yang hadir bersamanya dalam sidang media tersebut, sebaliknya ramai pemimpin Umno negeri yang berpendirian sama.

“Jumlah ini tidak akan berkurangan tetapi akan bertambah, untuk menyelamatkan Umno. Untuk memastikan Umno Sabah kekal jadi pilihan rakyat Sabah,” katanya

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 26 September sebagai hari pengundian di Sabah, selepas Dewan Undangan Negeri dibubarkan pada 30 Julai lalu.

Penamaan calon ditetapkan pada 12 September manakala pengundian awal pada 22 September.

Pilihan Raya Negeri Sabah diadakan selepas Ketua Menteri Mohd Shafie Apdal menasihati Yang Dipertuan Negeri Juhar Mahiruddin supaya membubarkan DUN pada 30 Julai lalu.

Beliau membuat nasihat itu beberapa jam selepas bekas ketua menteri Musa Aman mendakwa ada cukup sokongan untuk menggantikan kerajaan yang diterajui Mohd Shafie. – 18 Ogos, 2020


BUNG DALAM

TIM ZAHID


TIM MAHKAMAH

KAH KAH KAH

RAHMAN DAHLAN

TIM LUAR

TAK FAHAM

POLITIK  DALAM

SUNGAI BULUH

KAH KAH KAH

BUNUH JANGAN

TAK BUNUH

BUNUH SEMUA

KULYAN 

YANI KULYAN

AMIN

JALUR TEMBERANG KENA FITNAH

INI BERITA

FITNAH 

AMIN

JALUR TEMBERANG

KENA TEMBERANG

MASIH TETAP

BERGOYANG

AMIN 

Kempen kibar Jalur Gemilang lesu

MEMASUKI minggu ketiga bulan Ogos menyaksikan masih banyak lagi premis terutamanya premis perniagaan tidak mengibarkan Jalur Gemilang.

Senario ini tidak sepatutnya berlaku kerana kita sudahpun berada dalam mood menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-63 tidak lama lagi.

GOYANG

JANGAN TAK

GOYANG
KAH KAH KAH

INI PROJEK SAPA

PROJEK SAPA

DAKWA ROSMAH

DAKWA NAJIB

DUA SOSOK

YANG TELAH

BERKORBAN

UNTUK KUMPUL 

HARTA...OPPS

BERKORBAN

UNTUK NEGARA

AMIN 


Mahkamah tolak permohonan Rosmah dapatkan surat lantikan Sri Ram


MAHKAMAH Tinggi Kuala Lumpur hari ini menolak permohonan Rosmah Mansor untuk mendapatkan surat pelantikan Gopal Sri Ram sebagai Timbalan Pendakwa Raya Kanan dalam perbicaraan kes rasuahnya.

Hakim Mohamed Zaini Mazlan berkata pelantikan Sri Ram pada 2018 atas cadangan peguam negara ketika itu, dan tiada keraguan mengenainya.

Zaini berkata pemohon (Rosmah) tidak memberikan alasan bagi permohonannya supaya surat pelantikan Sri Ram dikemukakan ke mahkamah.

Hakim itu menambah, tiada keperluan surat tersebut dikemukakan dan mahkamah tidak akan bertindak melainkan terdapat alasan yang kukuh. 

Permohonan itu juga dibuat terlalu lewat, kata Zaini.

Katanya, Sri Ram yang juga bekas hakim Mahkamah Persekutuan, telah mengetuai pasukan pendakwaan sejak perbicaraan bermula Februari tahun ini.

“Gopal Sri Ram kendalikan perbicaraan yang diketahui umum. Pemohon diwakili oleh peguam yang berwibawa dan tidak mempersoalkan pelantikannya (Sri Ram).

“Oleh itu, permohonan ini ditolak,” kata Zaini.

Rosmah pada bulan lalu memfailkan permohonan meminta Sri Ram, yang mengetuai pendakwaan dalam perbicaraan projek pembekalan dan pemasangan tenaga solar di sekolah luar bandar Sarawak, mengemukakan surat pelantikan kepada mahkamah.

Isteri bekas perdana menteri Najib Razak itu dituduh menerima rasuah berhubung projek itu.

Sri Ram juga dilantik mengetuai pendakwaan dalam perbicaraan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) membabitkan Najib.

Beliau sebagai timbalan pendakwa raya kanan oleh bekas peguam negara Tommy Thomas.

Dalam perbicaraan yang dihadapinya, Rosmah, 69, berdepan satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima suapan sebanyak RM6.5 juta daripada Jepak Holdings untuk mendapatkan projek tenaga solar bagi sekolah di pedalaman Sarawak. – 19 Ogos, 2020

MACAM ADA

KONSPIRASI

NAK MALUKANN

ROSMAH ANAK

BERANAK

BESAN DAN

MENANTU

AMIN

INI PROJEK

JAHAT

RANCANGAN

CHINA MERAH

MELALUI JO LO

AMIN

TOKOH MAL HIJRAH


CADANGAN

ESOK KITA MENYAMBUT
MAL HIJRAH
SETIAP TAHUN AKAN
MUNCUL  TOKOH MAL HIJRAH

TAHUN INI TUKAR TIUB
TELAH MENDAPAT CADANGAN
BERTALU TALU
UNTUK MENOBAT
DUA SOSOK
SEBAGAI TOKOH MAL HIJRAH
IBRAHIM ALI

EZAM MAT NOOR


DUA SOSOK INI
 MEMILIKI
SEJARAH BERHIJRAH
YANG CUKUP CEMERLANG
AMIN

UMNO BUNUH MEMBUNUH


UMNO BUNUH

BERBUNUH

Bunuh diri lantik Bung Moktar ketuai pilihan raya Sabah, kata pemimpin Umno


BERITA MENYUSULSEMUA HALAL TOYIBAN


HALAL TOYIBAN

kah kah kah betui betui betui semuanya betui belaka kak ros masih dara najib syumul alim mahathir melayu orang asal hisamuddin lidah panjang althantuya tidak wujud mahyuddin suci murni anwar pak sheikh suci putih 
kah kah kah 
kalau ludah atas kena muka sendiri lah dulu kata lepas che det tak ada akan letak jawatan sampai sekarang masih wujudiah kah kah kah percayalah semua akan ada selagi ada kudrat selagi ada masyuk semuanya halal
 kah kah kah 
on 
BERITA CUKONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/08/20

sem

NAPA SEMUA PERUT BOROI


SEMIOTIK

MEMAHAMI 

PERUT BOROI
bergambar biarlah tidak tunjuk perut boroi...... orang kata perut boroi kuat meyamun...... 
kah kah kah 
on 
LEBAI 
MUSUH MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/08/20

ROSMAH DIZALIMI

ROSMAH 

DIZALIMI

Mahkamah tolak permohonan Rosmah dapatkan surat lantikan Sri Ram


BERITA  MENYUSULSD TAKDA NILAI

SD BUKAN

SAKAI DUSUN

PASAI APA

POLIS SIASAT
SD? Sakai Dusun ke? SD nie dah jd mcm MOU. Sapa nak sain SD, sain je. Bala sain, RPK sain MP sain. Tak yah semiotic symptomatic, asymptomatic nye. SD dah takde nilai dah. 
on 
APA PULAK NI ?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/08/20

Ap

PARTI ISLAM TIBAI PARTI KETUANAN MELAYU


PARTI ISLAM 

TIBAI PARTI

KETUANAN MELAYU
Pelik juga UMNO. 
PAS dok tibai mcm2 xde pulak UMNO terasa.Pas kata Umno kapir,pengat tahi,daging babi,dan mcm2 tahi lg..Elok je Umno.. on 
JELAS 
MUHYIDDIN 
KENA TIBAI
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 19/08/20

SD

ANWAR DAH LAMA BERGOYANGANWAR DAH LAMA

BERGOYANG

TIGA RATSU NI KES APA?TIGA RATUS 

INI KES APA ?
Aiyo TT lu jangan buluk sangkah... Mungkin itu 300 lia punya service caj 10 persen... Tapi jikalau full charge 300 sahaja itu olang puteh cakap cip sket loh 
on 
HANYA 300 SAHAJA
Publish | Delete | Spam
Mak Na
on 18/08/20

G

KUEH GOYANGKUEH GOYANG
maksud tersirat 
on 
GOYANG 
DAH 
BERGOYANG
Publish | Delete | Spam
SuaraKu
on 19/08/20

N


CERAMAH DI JANDA BAIK


CERAMAH 

DI JANDA BAIK
????????? 
jangan phitnah ..
 bukan nuar pergi janda baik 
buat ceramah agama ke ? 
on 
BARU FAHAM 
CARA MEMBACA
 TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/08/20
MARILAH BERGOYANG
MARILAH  

BERGOYANG

yang ni baru cara tt https://www.youtube.com/watch?v=3U9sVbNo3f0 on 
GOYANG 
DAH
 BERGOYANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/08/20

TAHNIAH HAMID BADOR

TAHNIAH

HAMID BADOR

AMIN

TAPI CUKONG

SENTIASA CARI

JALAN NAK

MASUK MENYERAP

AMINTiada ketua polis daerah atau negeri ‘dipegang’ tauke judi, kata KPN

TIADA ketua polis daerah atau ketua polis negeri “dipegang” oleh tauke judi bagi mengatur perpindahan dan penempatan mana-mana pegawai dan anggota polis, kata Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador.

Beliau sekeras-kerasnya menafikan perkara berkenaan malah menegaskan bahawa pihak polis tidak akan berkompromi dan mengamalkan sifar toleransi terhadap kegiatan perjudian.

“Saya sering mengingatkan semua warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) daripada semua peringkat pengarah jabatan PDRM sehingga ke peringkat Ketua Polis Daeah agar tidak sesekali terlibat dengan mana-mana kegiatan atau sindiket perjudian.

“Dakwaan pengaruh sindiket ini hingga boleh mengaturkan pegawai-pegawai tertentu untuk menduduki sesuatu jawatan itu adalah tidak benar sama sekali,” katanya kepada Bernama selepas Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang PDRM di Mes Pegawai Kanan, Bukit Aman.

Abdul Hamid berkata perkara melibatkan perpindahan penempatan pegawai dan anggota polis akan dibincangkan bersama Timbalan Ketua Polis Negara (Acryl Sani Abdullah) dan 10 pengarah jabatan PDRM.

“Ini termasuklah dalam menentukan kedudukan mana-mana pegawai dan anggota polis setelah diadakan perdebatan, perbincangan dan komen termasuk penilaian oleh satu jawatankuasa dari Jabatan Pengurusan yang menilai kesesuaian dan potensi seseorang dinaikkan pangkat atau diletakkan ke satu-satu jawatan,” katanya.

Dalam pada itu, Abdul Hamid turut memberikan arahan agar kes fail dibuat untuk diambil tindakan dibawah Perintah Tahanan Akta Pencegahan Jenayah (POCA) 1959 terhadap mana-mana sindiket perjudian yang dikenal pasti kerap menganjurkan kegiatan perjudian haram. 

Beliau berkata agenda baik PDRM telah dirosakkan oleh sindiket-sindiket ini akibat daripada kegiatan perjudian haram mereka, meskipun amaran telah diberikan berulang-kali.

“Saya sudah keluarkan arahan kepada Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman untuk melengkapkan kes-kes fail ke atas mereka untuk diambil tindakan dibawah POCA. 

“Saya dah berikan amaran secukupnya. Sedangkan warga PDRM sendiri saya ambil tindakan dibawah POCA apatah lagi sindiket ini,” katanya.

Beliau berkata banyak masalah telah ditimbulkan oleh sindiket perjudian ini sehinggakan mampu meruntuhkan rumah tangga seseorang.

“Ada laporan yang diterima sampai peti ais pun digadaikan oleh seorang kaki judi. Isteri telah pun menegah perbuatannya itu namun tidak dipeduli malah dipukulnya. 

“Jijiknya judi ini, saya tidak boleh terima sekiranya terdapat pegawai-pegawai saya yang berkomplot dengan tauke-tauke judi,” katanya sambil menegaskan tiada sebarang tangkapan terhadap pegawai atau anggotanya yang terlibat dalam kegiatan perjudian setakat ini.

Abdul Hamid berkata beberapa pegawai dan anggota PDRM yang ditahan antaranya terlibat dalam penyalahgunaan kuasa.

“Daripada segi judi, belum ada ditahan tetapi daripada segi kegiatan lain, ada (ditahan) kerana menyalahgunakan kuasa. Bagi yang didapati berkompromi dengan ‘tauke-tauke dadah’ sudah mula diambil tindakan.

“Ada beberapa orang diambil tindakan. Bagi perjudian pula, sebagaimana yang dikatakan tadi, PDRM akan ambil tindakan dibawah POCA,” katanya.

Sementara itu merujuk kepada kenyataan yang dibuat oleh Ketua Polis Daerah Sungai Buloh Shafa’aton Abu Bakar mengenai isu perjudian di kawasan berkenaan, Abdul Hamid berkata Shafa’aton sepatutnya tidak menafikan kegiatan perjudian berkenaan di Sungai Buloh, sebaliknya perlu mengeluarkan kenyataan bahawa pihaknya akan menjalankan siasatan.

Beliau berkata Shafa’aton merupakan seorang pegawai polis yang berprestasi tinggi, berintegriti dalam menjalankan tugas, melakukan banyak serbuan dan tangkapan ke atas kesemua premis perjudian berkenaan di Sungai Buloh.

Menurutnya Shafa’aton telah mengambil tindakan awal membanteras perjudian di kawasan itu, sebelum sebarang pendedahan yang dibuat pengasas Hot Burger Malaysia Mohd Asri Hamid  atau dikenali sebagai “Asri Janggut” tular di media sosial baru-baru ini, bagaimanapun Abdul Hamid mengakui ketua polis daerah itu telah membuat kesilapan ketika membuat kenyataan berhubung isu berkenaan pada sidang media berhubung pendedahan itu.

Baru-baru ini, tular di media sosial sebuah video menerusi Facebook Hot Burger Malaysia yang dikongsikan pemilik akaun Facebook Asri Janggut, membangkitkan isu kegiatan perjudian di beberapa unit kedai dan kegiatan penjualan rokok seludup berleluasa di Sungai Buloh.  – Bernama, 18 Ogos, 2020.


LAWAN CUKONG

BUKAN HANYA

KERJA PDRM

AMIN

RAKYAT WAJIB

IKUT CARA

HOT BURGER

AMIN

VIDEOKAN

RAKAMKAN

LAPORKAN DAN

TULARKAN PADA

ORANG RAMAI

AMIN

SAMA SAMA KITA

JAGA TEPI KAIN

KAMPONG KITA

AMIN

APA PULAK NI ?
INI

APA 

PULAK

NI ?

SILA TONTON RESEVOIR DOGS
SILA TONTON

RESEVOIR DOGS

brader satu nih salah baca kut...cara membaca TT ia lah dengan mengenali abjad nya atau 
1- secara symbiotic dimana kekata yang sama bunyi tapi lain maksud nya 
2- secara semiotic dengan melihat secara pengertian symbol atau tanda tanda 
3- ini ada sedikit scientific...so ia adalah cryptic...memerlukan code braker, wink!? OK itu hints aku dah bagi so sila jangan malas dan cari sendiri huraian nyer! Lagi satu tip...TIUP menghembus angin manakala TIUB adalah benda berisi angin, sila pahamkan.
 on 
BACA TT MACAM
 NONTON RESERVOIR DOG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/08/20

?

JELAS MUHYIDDIN KENA TIBAIJELAS 

GEROMBOLAN

ADA BANYAK 

KUMPULAN  

AMIN

MAT HASAN 

TAK SOKONG

MUHYIDDIN

ATAS NAMA

AHLI

AMIN

SAPA  YANG 

SOKONG 

MUHYIDDIN

AMIN


Akar umbi UMNO tidak selesa kemasukan Bersatu ke dalam MN

KUALA LUMPUR – Akar umbi UMNO tidak selesa dan tidak bersetuju dengan idea Parti Bersatu Pribumi Malaysia (Bersatu) menyertai Muafakat Nasional (MN).

Perkara itu ditegaskan oleh Timbalan Presiden UMNO,  Mohamad Hasan, lapor FMT hari ini.

“Saya menerima banyak maklum balas dari akar umbi yang tidak selesa dengan idea (PPBM bergabung dengan MN) dan tidak setuju dengan langkah tersebut.

“Ramai ahli UMNO masih ingat penghinaan dan kata-kata kesat yang dilemparkan kepada kami (oleh pemimpin Bersatu sebelum PRU14) dan masih terasa sakit sehingga kini,” katanya sambil menambah UMNO perlu mendengar keluhan akar umbinya.

“Kehadiran saya di sini (sebagai timbalan presiden) adalah kerana akar umbi, jadi kepentingan mereka mesti dijaga,” katanya.

Mohamad berkata walaupun Presiden UMNO,  Ahmad Zahid Hamidi menyerahkan kepada jawatankuasa MN untuk menentukan penyertaan Bersatu ke dalam gabungan itu namun ia perlu dirujuk terlebih dahulu ke Majlis Tertinggi parti.

Katanya, UMNO perlu mendapat mandat daripada Majlis Tertinggi yang merupakan badan pembuat keputusan tertinggi dalam parti dan mewakili akar umbi.

“Tidak ada bezanya ketika kami memutuskan untuk membentuk MN dengan PAS. Keputusan akhir dibuat oleh Majlis Tertinggi,” katanya.

UMNO dan Pas bergabung di bawah MN sejak September tahun lalu.


YANG SOKONG

MUHYIDDIN 

TIM MAHKAMAH

DENGAN HARAPAN

DAPAT BEBAS

KAH KAH KAH

TAPI TIM INI

PECAH DUA

KAH KAH KAH

SATU ZAHID

SATU NAJIB

KAH KAH KAH

NAJIB DAH KENA

SOKONG PUN

TADA MAKNA

KAH KAH KAH

HAKIKATANYA

MUHYIDDIN 

BELUM SELAMAT

AMIN

PISAU PARANG

AKAN DATANG

BERTERBANGAN

AMIN