Isnin, 20 April 2020

ABAM ADO PISE - MEK ADO BELUT PISE


ABAM ADO PISE

MEK ADO 

BELUT PISE

BESAR PANJE

MASUK LUBE

AH AH AH

BETUL SAHEH SOKONG


BETUL SAHEH

SOKONG
Mahu tinggalkan kapitalis semua mula dari rumah. Mulakan tanam sayur dan mula beli dari kedai runcit. Elakkan gedung maha gergasi.mula kitar semula,memang kau tak mungkin boleh buat minyak dari lampin tapi kau boleh buat baja dari sisa makanan.  
Mula belajar membaiki benda rosak dan guna balik. Pakai bundle itu sentiasa kool. Lagi kurang kau beli lagi kurang konsumerisma,
lagi kurang meminjam bank lagi kurang belitan dollar. 
on 
KOBID MEMAKSA DUNIA 
TINGGALKAN
 SISTEM KAPITALIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 18:53

Si

-------

BERITA BANGANGINI BERITA

AMAT BANGANG

MESTILAH 

TAK ADA

LAPORAN POLIS

NAK BUAT 

LAPORAN WAJIB

PERGI KE BALAI

KALAU KE BALAI

KENA TANGKAP

Belum ada laporan polis terhadap timbalan menteri langgar PKP

BELUM ada laporan dibuat terhadap Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar Abdul Rahman Mohamad yang didakwa melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) selepas gambar beliau menyambut hari jadi tular di media sosial, kata polis Pahang.ISMAIL SABRI JANGAN LUPA DAKWA MUNKEETINDAKAN TEPAT


8 kawasan sekitar Pasar Borong KL bawah PKPD

LAPAN kawasan di sekitar Pasar Borong Kuala Lumpur diletakkan bawah Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) bermula hari ini, kata Menteri Kanan Ismail Sabri Yaakob.

Penguatkuasaanya sehingga 3 Mei itu melibatkan kawasan komersial Pusat Bandar Utara Kuala Lumpur serta perumahan sekitar pasar borong dan tidak melibatkan penutupan pasar, katanya.

“Kita tidak tutup pasar borong. Kita tutup kawasan perumahan sekitarnya,” katanya yang menambah kejiranan tersebut banyak dihuni warga Rohingya pemegang kad UNHCR.

Lapan kawasan itu dalam senarai berikut:
- Jalan 6/3A, Pusat Bandar Utara
- Jalan 6/3A dan 9/3A, Pusat Bandar Utara
- Jalan 2/3A, Pusat Bandar Utara
- Jalan 1/2D, Taman Sri Murni Fasa 2
- Jalan 1/2D, Taman Sri Murni Fasa 1
- Jalan 1/2B, Taman Sri Murni Fasa 3
- Taman Batu View
- Taman Batu Hampar

Dengan itu, kesemua penduduk tidak dibenarkan keluar dan orang luar juga tidak dibenarkan masuk ke kawasan tersebut.

Katanya, PKPD itu dilaksana untuk bendung jangkitan Covid-19 dan pengesanan kes serta saringan kesihatan terhadap penduduk kawasan tersebut sepanjang PKPD.

Pasukan keselamatan didapati sudah mula memasang kawat duri di sekitar kawasan tersebut sejak malam tadi.

Kawasan berkenaan menjadi tumpuan selepas Kementerian Kesihatan mengumumkan akan memberi fokus pengesanan kepada kes import dan juga dari kalangan warga asing.

Sehingga semalam, hanya satu kes baharu dikesan daripada kawasan yang masih bawah PKPD, di Menara Plaza City One.

Perintah PKPD sudahpun ditamatkan di Hulu Langat kecuali melibatkan sebuah rumah dan sebuah madrasah tahfiz.

Kawasan lain masih bawah PKPD adalah Simpang Renggam in Johor, Selangor Mansion, Malayan Mansion serta bangunan sekitar Masjid India di Kuala Lumpur.

Jumlah jangkitan paling tinggi semalam diumumkan dari kluster baharu melibatkan 43 pelajar yang pulang dari Indonesia – menjadikan jumlah kesemuanya 89 kes baharu.

Kluster besar perhimpunan tabligh Seri Petaling pula merekodkan empat lagi kes positif menjadikan keseluruhan 1,950 kes dari kluster itu.

Kementerian Kesihatan juga mengumumkan empat zon merah merekodkan kurang daripada 10 kes baharu Covid-19 dalam tempoh sama.

Kes aktif yang masih dirawat sejak semalam berjumlah 2,103 kes daripada keseluruhan 5,389, termasuk 89 korban. – 20 April, 2020.
ISMAIL SABRI

JANGAN LUPA

ATAU 

BUAT BUAT LUPA

DAKWA MUNKEE

BANGANG INI

KES PAU


KOMENTAR

TUKAR TIUB TERUS 
MENIMBULKAN KES PAU
ATAU
PERAS UGUT

TUKAR TIUB
MENGINGATKAN WARGA
TENTANG PERAS UGUT
DAN 
BAHAYA PERAS UGUT
KEPADA  NEGARA

DALAM KES  PAU ANWAR 
AMAT JELAS  
TELAH BERLAKU

ANWAR IBRAHIM TELAH
DIPERAS UGUT

ANWAR IBRAHIM
SENDIRI MENGAKUI
DIA  TELAH KENA PAU
OLEH SEORANG PENULIS
ANWAR TELAH MEMBUAT
LAPORAN POLIS

DAN 
KES PAU ANWAR INI JUGA
DIAKUI OLEH 
YB JOHARI ABDUL

YB JOHARI ABDUL
TELAH MEMBUAT
SIDANG AKHBAR
MENGUMUMKAN 
KEPADA MEDIA
BAHAWA ANWAR
TELAH KENA PAU
OLEH YAHYA ISMAIL

BLOG TUKAR TIUB
MENGAMBIL PENDIRIAN
BAHAWA 
JIKA ANWAR
BOLEH DIPAU OLEH SAORANG
PENULIS BUKU
BAGAIMANA NANTI
JIKA DI PAU
OLEH NEGARA  LUAR
DAN
KUASA BESAR

 BOLEH DIPAU OLEH
SINGAPURA
BOLEH DIPAU 
OLEH  CHINA MERAH
BOLEH  DIPAU
OLEH AMERIKA

INILAH MASALAH BESAR
YANG AKAN
DIHADAPI OLEH
SEMUA 
PEMIMPIN NEGARA
YANG MEMILIKI
KES BUNUH
KES RASUAH
KES ROGOL
KES LIWAT

BUKTI KES ANWAR
KENA PAU INI
 AMAT AMAT JELAS
DAN 
TELAH ADA BUKTI
DAN
DIAKUI SENDIRI OLEH
ANWAR IBRAHIM

BUKTINYA
IALAH 
LAPORAN POLIS
YANG DIBUAT
OLEH ANWAR IBRAHIM
KHALAS


KES PAU

Boleh tahu apa isi kandung manuskrip Pak Ya tu? Kami semua nak tahu juga. Daripada dok meratib siang malam kena pau pau pau. and you never made it clear masa kena grill dengan Sharaad Kuttan  - Consider This - apa bahaya kalau Abam jadi PM. If youre privy to the truth, then TELL! No strings attached kan. 

on 
KES PAU
 TAK BERGANJAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/04/20

Anwar mendakwa penulis cuba memerasnya dengan harga RM400,000

Presiden PKR Anwar Ibrahim mengatakan ada percubaan penulis buku bertajuk Mengapa Anwar Tidak Boleh Menjadi PM untuk memerasnya lebih daripada RM400,000 sebagai ganti kerana tidak menyebarkan buku itu.

Anwar, perdana menteri yang menunggu, kemudian meminta polis untuk menyiasat penulis Yahaya Ismail mengenai dakwaan cubaan memeras ugut.

Anwar berkata, Ahli Parlimen Sg Petani, Johari Abdul telah membuat laporan polis kepada penulis itu semalam setelah dia menuntut wang itu, dan menyebutnya sebagai "bayaran perundingan".

"Sekiranya saya gagal membayar, dia telah mengancam untuk menyebarkan buku itu," katanya kepada wartawan di Petaling Jaya malam ini ketika diminta untuk menanggapi pengungkapan Johari bahawa dia telah menerima naskah buku itu pada 10 Jun dan permintaan monetari astronomi penulis.

"Polis perlu menyiasat penulisnya."

Penulis juga telah menghubungi Johari untuk mengatur pertemuan dengan Anwar.

Ahli Parlimen itu mendakwa Yahaya memberitahunya bahawa dia telah ditawarkan RM400,000 untuk menulis buku itu dan dia meminta Anwar untuk jumlah yang sama agar dia menghentikan pengedaran buku itu.

Johari berkata, dia segera membuat laporan polis setelah perbincangannya dengan Yahaya.

Penyataan itu datang dengan latar belakang di mana Timbalan Presiden parti itu, Mohamed Azmin Ali didakwa terlibat dalam skandal seks dengan salah seorang ketua Pemuda partinya dari Sarawak.

Awal hari ini, Johari menunjukkan bahawa satu bab dalam naskah yang belum diterbitkan, berjudul Mengapa Anwar Tak Boleh Jadi PM (Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM), dikhaskan untuk memperjuangkan Azmin untuk jawatan perdana menteri.

"Anwar memberitahu saya bahawa penulis seperti ini banyak sekali. Tetapi saya katakan kepada Anwar, anda tidak boleh membiarkan orang seperti ini pergi. Ini mesti dihentikan, ”katanya.

Naskah ini mengingatkan kembali karya serupa yang berjudul 50 Dalil Mengapa Anwar Tidak Boleh Menjadi Perdana Menteri (50 Sebab Mengapa Anwar Tidak Boleh Menjadi Perdana Menteri) yang diedarkan kepada perwakilan Umno semasa perhimpunan Umno 1998.

Beberapa minggu selepas perhimpunan pada bulan September, Dr Mahathir Mohamad memecat Anwar sebagai timbalannya dan seterusnya dari Umno.

Johari mengatakan bahawa dia tidak mengenali Yahaya tetapi mengatakan dia membaca naskah yang katanya "memberontak dan memfitnah Anwar, seperti homoseksual, rasuah serta menggambarkannya sebagai ejen AS dan Zionis".

Dia menambah bahawa penulis juga mempersoalkan keputusan Yang di-Pertuan Agong untuk mengampuni Anwar, yang menurutnya sama dengan mempersoalkan kuasa raja-raja Melayu.

Yahaya, atau Pak Ya, adalah penulis politik dan telah menulis biografi beberapa tokoh politik di negara ini. - 19 Jun 2019Anwar claims writer 

tried to blackmail him

 for RM400,000
Diyana Ibrahim

PKR president Anwar Ibrahim said there was an attempt by the writer of the book entitled Why Anwar Cannot Be PM to blackmail him of more than RM400,000 in return for not distributing the book.

Anwar, the prime minister in waiting, then called on police to investigate the writer Yahaya Ismail over the alleged blackmail attempt.

Anwar said Sg Petani MP Johari Abdul has lodged a police report on the writer yesterday after he demanded the money, calling it a “consultation fee”.

“If I failed to pay, he has threatened to distribute the book,” he told journalists in Petaling Jaya tonight when asked to respond to Johari’s disclosure that he had received the book’s manuscript on June 10 and the writer’s astronomical monetary demand.

“Police need to investigate the writer.”

The writer had also contacted Johari to arrange a meeting with Anwar.

The MP had claimed that Yahaya told him that he had been offered RM400,000 to write the book and he had asked Anwar for a similar amount in order for him to stop the book’s distribution.

Johari said he immediately lodged the police report after his conversation with Yahaya.

The revelation comes against a backdrop where the party’s deputy president Mohamed Azmin Ali is alleged to be involved in a sex scandal with one of its party Youth chief from Sarawak.

Earlier today, Johari pointed out that a chapter in the yet-to-be-published manuscript, entitled Mengapa Anwar Tak Boleh Jadi PM (Why Anwar Cannot Be PM), is devoted to championing Azmin for the position of prime minister.

“Anwar told me these kinds of writers are aplenty. But I told Anwar, you can’t let this kind of person go. This has to stop,” he said.

The manuscript brings back to memory a similar work entitled 50 Dalil Kenapa Anwar Tidak Boleh Menjadi Perdana Menteri (50 Reasons Why Anwar Cannot Become Prime Minister) which was circulated to Umno delegates during the 1998 Umno assembly.

A few weeks after the assembly in September, Dr Mahathir Mohamad sacked Anwar as his deputy and subsequently from Umno.

Johari said he did not know Yahaya but said he read the manuscript which he said was “revolting and grave slander towards Anwar, such as homosexuality, corruption as well as describing him as the US and Zionist agent”.

He added that the author also questioned the Yang di-Pertuan Agong’s decision to pardon Anwar, which he said was tantamount to questioning the powers of the Malay rulers.

Yahaya, or Pak Ya, is a political writer and had penned biographies of several political figures in the country. – June 19, 2019.

--------------------------------------

PUNCA PUNCA PERANGPUNCA PUNCA

PERANG JELAS

DISINI


TIMUR TENGAHAFRICA

ASIA
SOALAN

APAKAH 

KITA SEDAR

APAKAH KITA

BERSEDIA

TANDA TANDA KAPITALIS RUNTUH MAKIAN JELAS
TANDA TANDA

SISTEM KAPITALIS

AKAN RUNTUH

SEMAKIN JELAS


Ini adalah Keruntuhan Pekerjaan Terburuk Dalam Sejarah A.S. 
Dengan Margin Sangat Luas

Kita tidak pernah melihat "kiamat pekerjaan" di Amerika Syarikat seperti yang kita saksikan sekarang, dan tidak akan berakhir dalam waktu dekat. Selama beberapa hari terakhir, "penutupan coronavirus" secara resmi telah diperluas ke seluruh negara, dan semakin lama penutupan ini berlangsung, semakin banyak pekerjaan yang akan hilang oleh ekonomi kita.

Dan kerana kebanyakan orang Amerika tinggal gaji untuk membayar gaji sebelum wabak ini menimpa kita, banyak pekerja yang menganggur sudah tidak dapat membayar bil mereka. Ya, pihak berkuasa kami mungkin memperlahankan penyebaran virus, tetapi dalam proses mereka benar-benar membunuh ekonomi. 

Pada hari Khamis, saya terkejut mengetahui bahawa 5.2 juta orang Amerika mengemukakan tuntutan awal untuk faedah pengangguran minggu lalu. Itu menjadikan jumlah keseluruhan untuk empat laporan mingguan terakhir "menjadi 22 juta yang mengejutkan" .


ZAMAN MELESET

TAHUN 30AN

BERAKHIR 

DENGAN

PERANG DUNIA

KEDUA

APAKAH KITA

BERSEDIA

KOBID MEMAKSA DUNIA TINGGALKAN SISTEM KAPITALISMar 31, 2020 - A record-shattering 3.3 million Americans applied for unemployment ... some workers may earn more money from unemployment benefits than ..KOBID MEMAKSA

DUNIA TINGGAL

 SISTEM EKONOMI

KAPITALIS
dulu tt kata kalo saifudin abdullah keluar umno maka tt susah cari makan..saifudin ni bagus dan pandai..malah saifudin selepas kuar umno, dia buat kelas2 ekonomi utk org2 pkr..beza tt dan saifudin yg gua nampak ni cuma satu je iaitu mengenai kapitalis(mungkin ada yg lain) ..
 tt tolak kapitalis bulat2 dan saifudin menerima kapitalis bulat2..saifuin kata bukan semua kapitalis jahat macam najib..pd tt, kapitalis ini keuntungan maksima.maka sapa saja bole jadi kapitalis walaupun dia seorg agamawan spt dr zul menteri agama atau hadi anti fremason..

menurut tt, gerakan kapitlis dunia juga sukar dikenali maka nik abdoh pun teringin jawatan glc dan air mani terbuang akan senyap begitu saja air dicincang takkan putus..kapitalis tidak perlu sokongan abadi kpd mana2 pemimpin, mana2 menteri yg beri untung maka kearah itu la kapitalis menghala dan sokong..

bahkan mb terengganu yg islam lagi ahli syurga pun menitip pertolongan tokey judi utk memakmurkan negara dan daulah islam..tp ditutup dgn ayat 
on 
KAPITALIS
 PASANG LUKAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/04/20

dah SA


MULA FIKIRKAN TENTANG SISTEM

JANGAN GADUH

SESAMA SENDIRI

MULA FIKIRKAN

TENTANG SISTEM

KAPITALIS
nelayan ni opportunist..mrk bukan bodo..mrk bukan pemalas..kalo ikan tak laku sb pkp, korang beri percuma je..ikan tak laku tp harga selr rm25/kilo??nnt diorg kata rugi sb duit minyak dah kuar tp tangkapan tidak bole dijual..ini ayat membodohkan org bandar..harga minyak jatuh sekarang, kerajaan dah bag subsidi minyak..
kerajaan kuarkan duit rakyat utk tolong nelayang2 jd menteri timur tengah..nelayang2 tolong jangan bodohkan org banar melalui media2 yg bangang..nampak mudah nampak cool tp bangang..sayur tak luka dan dibuang, sayur masih mahal dicowkit pudu..ikan masih mahal..nnt nelayang salahkan org tengah tp menteri sendiri dlm pkp, tak bole tibai org tengah..
menteri sibuk duduk tengah ketika makan ramai2 masa pkp..abng bador yg tegas dah tangkap menteri ke?saja tanya, integriti dan berani..sejak dari dulu lg, bila hasil2 ikan, sayur ni tak laku, pastinya menteri akan ckp nak buat pasar khas, buat kemah khas utk pasar segar..last2 semuanya hilang entah kemana..lebih elok kalo duit
 on 
SESAMA 
KITA HADAPI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 19/04/20

bazar

DARI WALI KWANTUNG

WALI KWANTUNG

KATA MINGGU INI

BELI NUMBO 500

MESTI NAIK
Hoi..TT. Dok berkalwat ari2 tu takde nombor yg baik2 kat makam wali2 d kwantung tu..Tak lama lg kedai perpaduan ummah akan d buka.
Tgn den ari2 gatal ni.
Nombor Abam taknak, 
nanti gatal pula buntut... 
on 
HARI KE 34
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 20/04/20

Se

KIAMAT SAMPAI TIAP SAAT


KERAMAT SAMPAI

TIAP SAAT
Membacha sebagai ubat bangang ..boto ko. Den nampak bangang ni lobey pada warisan bangso ..contoh bangso molayu. Molayu dah buek lobih dari mombacho, NGAPAL laeey tapi totap TONGONG ..boley bolo 10 yaampoon, cayo kiamat turun potongahan poso tahun ni, macam2 lagi maleh den nak nulih .. 
on 
BANGANG 
TAK BERJANGKIT 
JIKA RAJIN MEMBACA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 20/04/20

Bil

CUKUPLAH
CUKUPLAH
Cukup cukup lah berpolitik
 on 
MADEY DAN ABAM
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 20/04/20

Tt 5

BANGANG TAHAP MUNKEEBANGNGANG

TAHAP MUNKEE

Dah lanun dapat tongkang ..lupa daratan lah. Gwa dingar lalam satu hali selibu luwa libu ekol kina tangkap ..POLIS jelit lagi, tangkap masuk lokap. Gwa ingat ini EKSKO tatak han punye, dia FREE ..mintli ma. 
on 
BANGANG 
MACAM TELO
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 19/04/20


Camnie punyer musibat
 punyer malaun. 
on 
TAHAP 
BANGANG MENTERI
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 19/04/20

Bol

AIR SUAM MAKIN BANGANG


BANGANG

MUNKEE INI 

BERTIGKEK 

TINGKEK 

JATUH TAHAP

PANTAINGONG  

DAH JADI

MAT BARAL

KAH KAH KAH

Adham dikecam selepas dakwa bercakap dengan ‘500 negara’ isu Covid-19

CUBAAN menyelamatkan kewibawaan Menteri Kesihatan Adham Baba nampaknya sekali lagi tidak terkesan malah mendapat kecaman media sosial selepas beliau mendakwa bercakap dengan lebih 500 negara berkaitan isu Covid-19.

Dalam siaran langsung di Facebook bersama Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi, Adham berkata beliau yakin yang usahanya setakat ini selaku menteri kesihatan juga diiktiraf di peringkat antarabangsa.

“Saya buat persidangan video dengan WHO (Organisasi Kesihatan Dunia), saya buat siaran langsung (persidangan video) dengan menteri kesihatan dari China, Singapura dan juga persidangan langsung dengan menteri Asean,” katanya.

“Saya buat persidangan video dengan WHO, 500 negara,” katanya kepada Zahid.


MUNKEE INI 

SAKIT TENAT

OTAK SENGET

SETIAP KALI

BUKA MULUT

TAIK KELUAR

MELAMBAK

KAH KAH KAH

HANG INGAT

AHMAD MASLAN

BANGANG

RUPA RUPA NYA

ADA YANG

LEBIH BANGANG

KAH KAH KAH