Isnin, 9 Mac 2020

DUNIA HARI INICARONA VIRUS

MASIH MEREBAK


DI ITALI
DI AMERIKA

DI IRAN

---------

GUA UDAH BILANG PAGI TADI
GUA UDAH

BILANG PAGI 

TADI
LU TAK CAYA

KAH KAH KAH
LANUN PENYAMUN

PENCURI
TAK MASUK

KERAJAAN

DAN

MAT SELIT
DAN

TOWKAY PASIR
PUN TAK MASUK

WALAU PUN

DAH PUKUL

TALIPON

KAH KAH KAH


ENTIMEN
---------

MAKLUMAT UNTUK SEMUAMAKLUMAT

UNTUK SEMUA


Apa itu Covid-19 - penyakit yang bermula di Wuhan?
Ia disebabkan oleh ahli keluarga coronavirus yang tidak pernah dihadapi sebelumnya. Seperti coronavirus lain, ia berasal dari haiwan. Kebanyakan mereka yang mula-mula dijangkiti sama ada bekerja atau sering berbelanja di pasaran borong makanan laut Huanan di pusat bandar China.

Apakah gejala yang 
menyebabkan coronavirus ini?
Virus ini boleh menyebabkan radang paru-paru. Mereka yang jatuh sakit dilaporkan mengalami batuk, demam dan kesukaran bernafas. Dalam kes yang teruk boleh berlaku kegagalan organ. Oleh kerana ini adalah radang paru-paru virus, antibiotik tidak digunakan. Ubat-ubatan antiviral yang kita ada terhadap selesema tidak akan berfungsi. Pemulihan bergantung pada kekuatan sistem imun. Kebanyakan mereka yang telah meninggal dunia sudah berada dalam keadaan miskin.

Sekiranya saya pergi ke doktor jika saya batuk?
Di UK, nasihat perubatan adalah jika anda baru-baru ini mengembara dari kawasan yang terkena coronavirus, anda harus:

tinggal di dalam rumah dan mengelakkan hubungan dengan orang lain seperti yang anda lakukan dengan selesema

hubungi NHS 111 untuk memaklumkan mereka tentang perjalanan baru-baru ini ke kawasan tersebut

Lebih banyak nasihat NHS mengenai apa yang perlu dilakukan jika anda fikir anda telah terdedah kepada virus itu boleh didapati di sini, dan nasihat perjalanan penuh kepada warganegara Inggeris boleh didapati di sini.

Adakah virus itu berjangkit dari satu orang ke satu sama lain?
Suruhanjaya kesihatan nasional China telah mengesahkan jangkitan manusia ke manusia, dan terdapat transmisi seperti di tempat lain.

Berapa ramai orang telah terjejas?
Sehingga 6 Mac, angka kematian global ialah 3,404, manakala lebih 100,000 orang dijangkiti di lebih daripada 80 buah negara, menurut Pusat Sains dan Kejuruteraan Sistem Johns Hopkins University.

Jumlah kematian telah melepasi 3,000 di China, di mana terdapat lebih daripada 80,000 kes. Korea Selatan, negara yang paling teruk dilanda wabak di luar China, mempunyai 6,593 kes. Lebih 55,000 orang di China telah pulih dari Covid-19.

Kenapa ini lebih teruk daripada influenza biasa, dan bagaimana bimbang pakar?
Kita masih belum tahu betapa berbahaya coronavirus baru ini, dan kita tidak akan tahu sehingga lebih banyak data masuk. Kadar kematian adalah sekitar 2% di pusat episod wabak, wilayah Hubei, dan kurang dari itu di tempat lain. Sebagai perbandingan, selesema bermusim biasanya mempunyai kadar kematian di bawah 1% dan dianggap menyebabkan hampir 400,000 kematian setiap tahun di seluruh dunia. Sars mempunyai kadar kematian lebih daripada 10%.

Satu lagi perkara yang tidak diketahui adalah bagaimana jangkitan coronavirus itu. Perbezaan penting ialah tidak seperti selesema, tidak ada vaksin untuk koronavirus baru, yang bermakna lebih sukar bagi anggota populasi terdedah - orang tua atau mereka yang mempunyai masalah pernapasan atau kekebalan yang ada - untuk melindungi diri mereka sendiri. Mencuci tangan dan mengelakkan orang lain jika anda merasa tidak sihat adalah penting. Satu langkah yang masuk akal adalah untuk mendapatkan vaksin selesema, yang akan mengurangkan beban perkhidmatan kesihatan jika wabak itu menjadi wabak yang lebih luas.

Adakah terdapat coronavirus lain?
Sindrom pernafasan akut (Sars) yang teruk dan sindrom pernafasan Timur Tengah (Mers) adalah disebabkan oleh coronavirus yang berasal dari haiwan. Pada tahun 2002, Sars merebak hampir tidak terkawal di 37 buah negara, menyebabkan panik global, menjangkiti lebih daripada 8,000 orang dan membunuh lebih daripada 750. Mers nampaknya kurang mudah dilupuskan dari manusia ke manusia, tetapi mempunyai kelebihan yang lebih besar, membunuh 35% daripada kira-kira 2,500 orang yang telah dijangkiti.---------

MENUNGGU BUKAN JENAYAH

MENUNGGU

BUKAN JENAYAH
Sekarang ni belaga angin pula dgn Tun Madey.Abam marah Tun Madey tibai dia ari2.Kah..kah..klu Tun Madey xde siapa nak sokong dia jadi PM10,11,atau 12...Kah..kah..
Tggu mati.. 
on 
BRO LU 
PUTAR LAGI KE?
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
at 16:14

tt
-------------

SENIN - 9 MARCH 2020 - COVID19


PASARAN GLOBAL MERUDUM 

HARGA MINYAK JATUH MENDADAK

Pasaran saham disandarkan kepada kejatuhan terbesar mereka sejak krisis kewangan global selepas minggu perdagangan bermula dengan panik yang menjual di tengah-tengah ancaman ganda kemelesetan yang didorong coronavirus dan perang harga minyak yang dipicu oleh Saudi. Terdapat unjuran awal untuk FTSE100 untuk terjun lebih daripada 6% di tempat terbuka, sementara Dow Jones akan menurunkan 4.9% di New York kemudian pada hari itu.

BRITAIN
Menjauhkan diri dari pasaran seketika: Boris Johnson akan mengadakan sidang kecemasan pertamanya di Cobra pada coronavirus dalam seminggu untuk mempertimbangkan apakah langkah-langkah yang lebih sukar diperlukan. Bilangan kes British meningkat sebanyak satu pertiga kepada 278 manakala bilangan kematian telah meningkat kepada tiga. Amal sedang melaksanakan rancangan untuk memberi makan kepada 3 juta pelajar kurang bernasib baik yang bergantung kepada makanan sekolah percuma dan mungkin dibiarkan lapar jika terdapat penutupan sekolah. Sementara itu sebuah unit cross-Whitehall telah ditubuhkan untuk mengatasi maklumat yang berkaitan dengan coronavirus, termasuk dari Rusia dan China, dengan penjawat awam bekerja rapat dengan syarikat media sosial untuk menangkis dakwaan palsu dan tidak tepat.

ITALI
Lebih jauh lagi, Itali telah jatuh ke dalam keadaan huru-hara apabila kematian meningkat lebih daripada 50% kepada 366 dan rancangan kerajaan untuk mengunci bahagian besar utara negara itu, yang memegang kira-kira 25% penduduk, telah bocor ke media. Kapal pesiaran terkandas Grand Princess dijangka akhirnya berlabuh di Oakland, California hari ini. Arab Saudi telah mengepung kawasan kaya minyak Shia Qatif, perjalanan udara dan laut yang digantung ke sembilan negara dan sekolah dan universiti tertutup.

ASIA
Gelombang jualan di pasaran saham di Asia Pasifik adalah yang paling teruk sejak kejatuhan Lehman Brothers pada tahun 2008, dengan Australia kehilangan 7.33%, Nikkei turun hampir 6% dan Hong Kong turun 3.5%. Yen Jepun dan emas telah melonjak apabila pelabur mencari tempat perlindungan yang selamat. 
--------

WAJIB BERHATI HATI
WAJIB

BERHATI HATI

TT kau tak payah sibuk2 lah fasal corona virus, kau tu pong bukan doktor. Tapi ni di malaysia sekarang virus yg lebih bahaya ialah virus jubur, virus pintu belakang, suka main belakang. 
Corona virus tu yg mati di malaysia pun tak ada hanya yg terkena je, itu pun tk sampai 100 orang. Tapi virus jubur semua rakyat Malaysia dah poning kepala lutut.... 
on
 TANAH MELAYU 
SELAMAT DARI KUEH PAU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:25

Bet

---------

JAP LAGI TAHU


JAP LAGI TAHU

Kikiki aku yakin ramalan kau meleset, sakai. Mooyidin mesti nak jaga hati penyamun jugak barang seekor dua. Kau ingat mooyidin tak ditekan umno? Azmin semburit mesti ada bahagian juga, lebai pas pun mesti nak tuntut hak.
 Gila kau, umpan mesti laa best, baru la sokongan kekal kat mooyidin. Kau pun mesti dpt sumthing nanti. Paling koman pun mesti jadi penasihat media zuraida kahkahkah atau jadi panel penasihat kementerian pendidikan malaysia walaupun kau tak abis belajar kat UM sanun. 
on 
KABINET BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/03/20

Ko j


-----------

BETUL
BETUL
Pandangan betul tapi bodoh! 
Sampai kiamat la kau 
Tak jumpa pemimpin suci! 
on 
PANDANGAN BETUL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/03/20

Terin
------------

WARGA ITALI GEMPARWARGA ITALI

GEMPAR

16 JUTA WARGA

ENGGAN 

DIKURUNG


Leaked coronavirus plan to quarantine 16m sparks chaos in Italy

Thousands tried to flee south after decree to confine people until 3 April was revealed
Itali mengalami kenaikan harian tertinggi dalam kematian akibat coronavirus pada hari Ahad dan terjatuh ke dalam keadaan huru-hara selepas butiran rancangan untuk mengosongkan lebih daripada 16 juta orang telah bocor ke akhbar, menghantar ribuan panik ketika mereka cuba melarikan diri.

Keseluruhan Lombardy, termasuk modal kewangannya Milan, dan 14 wilayah di wilayah utara yang paling teruk terjejas, telah ditutup sehingga 3 April ketika Italia bergulat untuk mengandung penyebaran virus ketika kematian meningkat dari 233 menjadi 366, peningkatan lebih daripada 50% dalam 24 jam, dengan jumlah kes setakat ini pada 7,375.

Beribu-ribu stesen keretapi atau melompat ke dalam kereta mereka selepas butiran dekri draf yang mengharamkan orang ramai daripada meninggalkan atau memasuki kawasan itu telah didedahkan oleh Corriere della Sera pada petang Sabtu.

Pada hari Ahad, berpuluh-puluh pegawai polis dan pakar perubatan memakai topeng dan hazmat suit menunggu di Salerno, Campania, bagi penumpang yang menaiki kereta api semalaman dari Lombardy kerana ketakutan menyebarkan potensi penyebaran virus ke selatan.

"Apa yang berlaku dengan kebocoran berita itu telah menyebabkan banyak orang cuba melarikan diri, menyebabkan kesan yang bertentangan dengan apa keputusan yang dicapainya," kata Roberto Burioni, profesor mikrobiologi dan virologi di Vita-Salute San Raffaele University di Milan . "Malangnya sesetengah orang yang melarikan diri akan dijangkiti penyakit ini."

Wilayah utara Lombardy, Emilia-Romagna dan Veneto menyumbang 85% daripada kes dan lebih daripada 90% kematian. Puglia di selatan mempunyai 26 kes, manakala wilayah Basilicata dan Calabria hanya mempunyai tiga dan empat kes.


RAMAI MULA

MERLARIKAN

DIRI

MEREBAKKAN

VIRUS CORONA


-----------

JELAS TUNTASMAKIN JELAS

MADEY TAK

MINAT DG ABAM

MASIH ADA YG

TAK FAHAM


Mahathir tolak cadangan 

Anwar nak jadi TPM


Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad hari ini mendedahkan Presiden PKR, Anwar Ibrahim telah mencadangkan untuk menjadi timbalan perdana menteri jika Mahathir berjaya membentuk kerajaan baru.

The Sun melaporkan Dr Mahathir berkata perkara ini diutarakan semasa mesyuarat PH yang bersedia sekali lagi untuk menyokong pengerusi Bersatu dalam usaha menggagalkan Muhyiddin Yassin yang ketika itu sedang membentuk gabungan parti pemerintah yang baru.

Anwar bertemu dengan Mahathir antara malam 28 Feb dan pagi 29 Feb lalu diikuti oleh delegasi berasingan pemimpin PH yang berjumpa Mahathir pagi itu untuk menyatakan sokongan mereka kepadanya sebagai perdana menteri.

Bagaimanapun, Mahathir berkata beliau menolak cadangan Anwar dan mahu isterinya, Dr Wan Azizah Wan Ismail menjadi timbalan perdana menteri.

Mahathir, yang bertemu dengan anggota akar umbi Bersatu di Langkawi hari ini, berkata beliau merasakan waktunya tidak sesuai pada ketika itu.

Beliau juga mendakwa terdapat maklum balas pihak yang tidak selesa dengan Anwar berada dalam kepimpinan kerajaan.

"Anwar dilihat lebih cenderung bermain politik dan bukan seorang pentadbir," katanya, petik The Sun.

JELAS TERANG

MANA YB

WILLIAM LIOG

MANA YB

NIK NAZMI

KAH KAH KAH

BILA NAK LACAR

PLAN B
KAH KAH KAH
------------

AKHIRNYA KITA AKAN TINGGAL 4 RAJA


AKHIRNYA KITA

AKAN TINGGAL

EMPAT RAJA
Mohon pencerahan Yang Arif Tukar Tiub, kalau dahulu kala, sesebuah negeri diperintah Raja kenapa sekarang tak boleh ? Raja kan maha adil dan saksama ? Adakah Bani Melayu akan menerima pemerintahan Raja, adakah Islam akui pemerintahan Khalifah Raja, kah kah kah lagi lah afdal kalau seorang dapat mengurus negara macam Saudi Brunei apa pendapat ? 
Lagi ramai geng makan berak tanggung lagi susah rakyat nak bela? Gaji elaun pencen semua rakyat tanggung, yang tanggung pun di keji juga, yang tumpang makan free pulak diangkat sebagai penyelamat
 kah kah kah 
on 
PANDANGAN BETUL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/03/20

Te
---------

BERTOPENG AGAMA

BERTOPENG 

AGAMA
Yang penting ikhlas jujur cakap serupa bikin, yang berwayang, yang berjanggut, yang berkopiah, yang dahi hitam, yang berlakon warak tapi belakang sapu jaga jaga, dah ramai guna taktik sama,dari peringkat PM sampai budak pejabat, 
pakai taktik sama, guna nama Allah, guna nama Nabi nak pamer warak, nak pamer suci murni tapi belakang minta rasuah, minta sedekah ikhlas, minta komisen, minta makan minum, minta macam macam kah kah kah, sentiasa cermin diri, kakitangan awam suci bersih belaka ? 
Kah kah kah 
on 
MAKIN JELAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/03/20

Aik

--------------

GILA KUASA

GILA KUASA

Aik lorong salah orang suka, lorong ketat padat masih suka,walau masuk penjara dua kali, masih tak serik, atau semua fitnah belaka? Kah kah kah apa pun harap umat manusia, bukan bani Melayu sahaja dapat berdoa meminta ampun maaf dari NYA supaya segala malapetaka yang melanda dapat dihindari, tak guna menadah tangan lima kali kali sehari tapi asyik gila kuasa, 
gila wang,gila kedudukan, gila pangkat, suka pintu dapur, syukur lah dengan nikmat yang diberikan, terima kasih lah kita masih makan minum berak tanpa kepayahan kah kah kah, pancutan nikmat satu kemerdekaan, yang dapat merasai bukan semua 
kah kah kah 
on 
DASAR BLOK
 TUKAR TIUB MENGENAI 
CARONA VIRUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/03/20

Ment
-------------

TANAH MELAYU SELAMAT DARI KUEH PAU

TANAH MELAYU

SELAMAT DARI

KUEH PAU
aik!? tt tolak teori konspirasi covid-19? kau sakai yg selalu jadi agent provocateur dalam politik tanahair. kau tu dah mcm virus yg patut dihapuskan dari muka bumi malaya kahkahkah hari2 kau sebar dakyah palsu, provoke mcm2 sampai musnah kerajaan ph. sekarang ni puasla hati kau, kan? baik kau merantau mcm dulu sakai. tapi kali ni kau jgn balik lagi ke malaya. sakai yg baik adalah sakai yg dah mati. 
on 
DASAR 
BLOK TUKAR TIUB
 MENGENAI CARONA VIRUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/03/20

ISHAM

------------

NASEHAT BAIK

NASEHAT BAIK
Kurangkan penularan dgn kebersihan, basuh tangan, basuh punai, basuh kupang, mandi setiap hari. Kalau blog TT boleh sampai ke tanah besar china... Nasihatkn mereka mandi hari2.. bukan seminggu sekali, bukan sebulan sekali... Mandi tu jgn mandi koboi, mandi lama sikit pakai sabunnnn... Lega ade sabun... 
on 
DASAR BLOK 
TUKAR TIUB 
MENGENAI CARONA VIRUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/03/20

M
---------

BRO LU PUTAR LAGI KE?


BRO 

LU PUTAR

 LAGI KE?

KAH KAH KAH


Siapa datang pujuk, saya lesing, 

kata Anwar

Presiden PKR, Anwar Ibrahim hari ini membayangkan bahawa sesi pujuk-memujuk pemimpin dan anggota parlimen PH untuk menukar sokongan sedang giat berjalan bagi memperkukuhkan kepimpinan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin.

Bagaimanapun, Anwar yang juga anggota parlimen Port Dickson mengakui sehingga kini belum ada mana-mana pihak yang cuba untuk memujuk beliau.

“Ini (krisis politik) adalah laluan kendala kecil dalam perjuangan sebab yang pindah (lompat) itu pun keadaan dia goyah, dia tidak kuat sekalipun.

“(Sebab itu) kerjanya dok pujuk satu demi satu. Saya saja belum kena pujuk. Saya kecil hati juga. Tapi, siapa datang pujuk saya lesing dia,” katanya dengan nada berseloroh.


BETUL KE

LU PUKUL

TALIPON NAK

JUMPA MUHYIDIN

KAH KAH KAH

LU NAK LESING

MUHYIDDIN KE?

KAH KAH KAH

SAJE TANYA 

MANA TAU

KALAU KALAU

CERITA INI

BETUL
KAH KAH KAH

---------

BETUL KE NAK JUMPA?BETUL KE

NAK JUMPA ?

Buang pemimpin Umno korup jika Muhyiddin mahu jumpa, kata Dr Mahathir


BERITA MENYUSUL

----------

VIRUS MENGHALANG NEGARA KENA PAUBETUL 

JENIS VIRUS

 PENGHANCUR

KUEH PAU

Ko pun virus jugak hisam...lagi teruk kot...jenis yg rasa diri kalis api neraka...insaflah...ingatlah 5 perkara sebelum dtg 5 perkara... 
on 
KITA INI 
JUGA VIRUS
Anonymous
on 08/03/20


ISHAM RAIS dari bani sakai juga adalah virus. dia bersubahat sabotaj kerajaan pakatan harapan dangan bersekongkol bersama mat jemin semburit, zuraida mak lampair, baru bian, tian chua dan dan dan. 
on
 KITA INI 
JUGA VIRUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/03/20

Diharapka


-------------

MANUSIA ADALAH VIRUS UNTUK BUMI KITA INI

MANUSIA ADALAH

VIRUS UNTUK

BUMI KITA INI

Pandangan yang cukup bernas sekali TT, memang manusia akan menjadi punca segala malapetaka dunia, nak aman ? Asyik nak perang, asyik nak konflik, asyik nak buat duit atas kesusahan orang lain, kah kah kah, manusia ini semua tak pernah cukup, duit juta mahu billion, duit billion mahu trillion, bila pegang kuasa tak boleh tinggal kat orang lain, 
kena pegang kuasa sampai mampoooss, kah kah kah, kalau perangai sondol pun tak boleh berubah, apa lagi perangai lain? Memanglah di luaran cakap berdekah dekah tapi hakikatnya perangai sukar berubah, kah kah kah kalau perompak, kalau pencuri, kalau perogol, kalau peliwat, mana ada penyesalan? 
Masuk penjara keluar penjara perangai masih sama kah kah kah taubat jauh sekali, kalau geng penyamun Ali Baba dan 40 penyamun, di Malaysia sudah ada beribu berjuta penyamun yang pandai menabung sejak bayi lagi, kah kah kah ramai juga Tengku Fraud yang tak masuk skop lagi, kah kah kah selamat Malaysia atau selama diri? Saja tanya jangan marah ya, Kedah masih 
on 
KITA INI 
JUGA VIRUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/03/20

Teringa

-----------

MENTERI IKANGMENTERI IKANG

Menteri Ikang Malaysia, mesti Hjh Hadi suka, boleh turun laut selalu, dapat menjadi menteri yang amat baik, tempat mana sesuai, ikan banyak, tempat mana proses, tempat mana nak eksport kah kah kah mungkin harga ikan turun serta merta, kah kah kah pasal itu pilih Menteri yang ada pengalaman menjadi nelayan, petani, pesawah, pemborong, kontaktor senang sikit Malaysia maju, ini semua asyik komisen 20 sen, lingkup lah, 
sudah kedengaran pusat pusat judi mesin kids akan dibuka balik, rakyat susah, bagi mereka main judi supaya senang sikit, pemimpin dapat 20 sen lagi, senang kerja klepo kah kah kah hasut lagi hasut lagi sampai lingkup Abam Maha Najib
 kah kah kah 
on
 JALAN JALAN
 NAIK BASIKAL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/03/20

P

-----------

KABINET BARU


TUKAR TIUB

RAMALKAN

PASTI TAKADA

LANUN PENCURI

PASTI  ADA 

KEJUTAN

PASTI ADA

PROFESIONALISMA


Muhyiddin dijangka umum barisan Kabinet hari ini 

BARISAN Kabinet baharu dijangka akan diumumkan hari ini oleh Perdana Menteri Muhyiddin Yassin, kata Pejabat Perdana Menteri.

Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan berkata, Muhyiddin dijangka akan menghadap Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan mempersembahkan senarai itu pada pukul 11 pagi ini.

“Setelah mendapat perkenan DYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, YAB Perdana Menteri dijangka akan mengumumkan senarai Jemaah Menteri pada hari ini jam 5.00 petang bertempat di Pejabat Perdana Menteri, Putrajaya,” menurut kenyataan itu.

Muhyiddin yang juga presiden Bersatu mengangkat sumpah sebagai perdana menteri Malaysia ke-8 dua minggu lalu selepas Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan.

Ahli Parlimen Pagoh bersama Bersatu membentuk satu pakatan baharu dengan Umno, PAS dan Gabungan Parti Sarawak (GPS).

Barisan Kabinet dijangka terdiri daripada pemimpin dalam pakatan berkenaan.

Bagaimanapun, Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi, yang kini berdepan beberapa pertuduhan rasuah, tidak mahu dirinya dipertimbangkan sebagai anggota Jemaah Menteri dalam pentadbiran baharu itu.– 9 Mac, 2020.


APAKAH CARA

KABINET YANG

DICADANGKAN

OLEH MADEY

AKAN DILAKUKAN

OLEH MUHYDDIN

KITA TUNGGU

DAN LIHAT
-------

UMUM KABINET


Muhyiddin dijangka umum barisan Kabinet hari ini ADALAH DIMAKLUMKAN
KEPADA TUKAR TIUB
BAHAWA KABINET BARU
AKAN MELANTIK:
NAJIB RAZAK
ZAHID HAMIDI
AZEEZ RAHIM
TENGKU ADNAN
MADZHIR KHALID

OPSSS...SILAP

TIDAK AKAN MELANTIK
PENYAMUN
LANUN DAN PENYANGAK
MALAH KES  KES
YANG BERJALAN
AKAN
TERUS DIJALANKAN
HINGGA MASUK PENJARA

KAH KAH KAH
PADAN MUKA

JUGA DIMAKLUMKAN
CHICO KACA MATA HITAM
TIDAK JUGA
AKAN MENJADI ANGGOTA
KABINET BARU
KAH KAH KAHbr /> -------------

LAGI KABINET BARU
KABINET BARU

DIFAHAMKAN
MAT SELIT
DAN 
TOWKAY PASIR
TIDAK AKAN MASUK
DALAM KABINET BARU INI

TOWKAY PASIR 
TELAH MEMBUAT 
PANGGILAN TALIPON
MERAYU
UNTUK MENERUSKAN
KERJA KERJA PASIR
YANG BELUM SELESIA

MAT SELIT
TELAH  JUGA
 MEMBUAT BEBERAPA
PANGGILAN TALIPON
KONON KONON
BERTANYA KHABAR
KAH KAH KAH


-----------