Jumaat, 13 Disember 2013

DEMO ISNIN INI

KUALA LUMPUR: Kenaikan cukai taksiran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) perlu dibatalkan pelaksanaannya dengan pihak kementerian membuat kajian menyeluruh terhadap impak kenaikan terutama kepada miskin bandar yang majoritinya berbangsa Melayu.

Pemuda PAS Wilayah Persekutuan menggesa diadakan dialog dan sesi perbincangan dua hala antara pihak kementerian mahupun DBKL dengan seluruh persatuan peniaga-peniaga dan persatuan penduduk di ibu kota bagi memahami masalah yang dialami oleh warga kota sebelum melaksanakan sesuatu dasar yang menjerut pendapatan rakyat.

“Kecekapan mengurus dan mentadbir kewangan DBKL perlulah ditingkatkan dan lebih efisien bagi memastikan setiap warga kota merasai dan memperoleh hak mereka sebagai rakyat dengan mengelakkan segala ketirisan, kebocoran dan penyelewengan dalam urus tadbir sumber kewangan yang kita maklum milik rakyat yang membayar cukai,” ujar Ketuanya, Ir Khairil Nizam Khairudin dalam memorandum bantahan, sebagaimana di bawah.

BERHIMPUN
DATARAN DBKL 

--------

HOT HOT TERNOW
HARI JADI
KE FATAN YANG FAT


KE PENDEKAN YANG PENDEK
KEUGLIIAN YANG UGLY
KE GEMOKAN YANG GEMOK
kah kah kah


JELAS DILIHAT
KE SHORTAN YANG SHORT


JELAS DILIHAT
KE FATAN YANG FAT
KE SHORTAN YANG SHORT
KE UGLIAN YANG UGLY

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

NOTA
kenapa tak ada tulis umur berapa
dan
menjanda berapa kali
kah kah kah--------------

ANAK MUDA SEDIA TURUNDEMO 
SEMUA TURUN
GASAK  SAMPAI TERBURAI

Cukai taksiran: Jangan gila berdemonstrasi, kata Ku Nan
  • Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor meminta penduduk Kuala Lumpur supaya tidak turun berdemonstrasi membantah kenaikan cukai taksiran perumahan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) 16 Disember ini.

TENGKU FRAUD
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit... BILA TENGKU FRAUD LARANG.. APA MAKNANYA?...  kah..

kah kah kah..MAKNA NYA INI KERJA BETUL... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU DI LARANG ERTINYA BETUL... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU  TIDAK DI LARANG... kah kah kah..

kah kah kah..KALAU DI GALAKKAN... kah kah kah..

kah kah... HANTAR MEMO... HANTAR TANDA TANGAN... kah kah..

kah kah kah.. SEMUA KERJA NATO ...kah kah kah...

kah kah kah...JELAS  DEMO  MEMBERI IMPAK...  kah kah

-----------


TAQIYYAH INI APA?

KUALA LUMPUR 12 Dis. - Menteri Dalam Negeri,  Ahmad Zahid Hamidi berharap Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang disahkan cenderung serta terlibat dengan fahaman Syiah di negara ini agar


DARI FACE BOOK

Macam mana kalau Ibrahim Ali sebenarnya Syiah yang sedang bertaqiyah?Alamak
-

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH----------

SIAPA SHIAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NAK BUAT MACAM MANA LAGI?... kah kah kah..

kah kah kah...KETAWA LAAAAA.... kah kah kah..

kah kah kah...KAH KAH KAH.... kah kah kah


Bukti KDN Mat Sabu “Syiah” jadi bahan lawak media sosial

Pendedahan Kementerian Dalam Negeri (KDN) semalam mengaitkan Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu dengan fahaman Islam Syiah menjadi “bahan lawak” di kalangan rata-rata pengguna media sosial.
Kebanyakan mereka tidak dapat menerima hujah Mohamad kagum kepada pemimpin besar Revolusi Islam Iran Ayatollah Ruhullah Musawi al Khomeini sebagai salah satu bukti beliau yang dikenali sebagai Mat Sabu menganut fahaman Syiah.
“KDN, adakah jika aku kagum kat John Lennon sejak di bangku sekolah sampai dah mati dia pun aku kagum, maka aku anuti fahaman John Lennon?” tulis seorang pengguna Twitter @AbdMalekHussin yang juga merupakan Ketua Staf di pejabat Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Andai kagumi Khomeini jadi Syiah, aku Abdul Malek bin Hussin, KP 560814-06-5467 sejak 1979 kagumi Ayatullah Rohullah Mustafa Musawi al-Khomeini.”
“Saya kagum Mandela, Che Guevara, Ghandi, Mother Theresa. Adakah bermakna saya Kristian, Komunis, Hindu?
“Saya juga kagum Khomeini. Adakah saya Syiah?” tulis bekas Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Saifuddin Abdullah melalui akaun Twitter @saifuddinabd petang semalam.
“Zahid kata sapa kagum dengan Khomeini jadi Syiah - ada gambar Brahim Ali dengan Khomeini- Braheng jadi Shiah - kah kah kah. http://tukartiub.blogspot.com/2013/12/ibrahim-ali-shiah.html…,” tulis Hishamuddin Rais yang menggendalikan blog Tukar Tiub di akaun Twitter @ishamrais.
“Siapa Syiah? KDN kata sapa hormat pada Ayatollah Khomeini ialah Syiah – habis semua bani Melayu jadi Syiah kah kah kah
baca disini:
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/bukti-kdn-mat-sabu-syiah-jadi-bahan-lawak-media-sosial


------------

PUTAR DAN KELENTONGKOMENTAR TUKAR TIUB
lihat bagaimana kelentong dilakukan
pada awalnya di hebohkan bahawa kdn
memiliki bukti tentang mat sabu

tup tup
bukan bukti
hanya maklumat

ini namanya putar alam


KDN kemuka 10 maklumat

PUTRAJAYA 12 Dis. - Kementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini mengemukakan 10 maklumat yang didakwa mengaitkan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu dengan fahaman Syiah.

Ketua Setiausaha KDN, Abdul Rahim Mohamad Radzi menegaskan, Mat Sabu pernah menggesa umat Islam mencontohi kepemimpinan Islam berdasarkan cara Ayatollah Khomeini melalui tulisannya bertajuk ‘Teladan pemerintahan Nabi Yusuf, Khomeini’ dalam ruangan Fikrah akhbar Harakah keluaran 15 Julai 2008.

KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... 10 MAKLUMAT... kah kah kah..

kah kah kah... RAKYAT NAK 10 BUKTI.... kah kah kah..

kah kah kah...JANGAN KELENTONG KELENTONG... kah kah kah


----------

KAGUMI KAGUM
SIAPA KAGUMI ROSMAH MANSOR?


AMARAN DARI KDN
mat sabu kagumi ayatolah khomeini jadi shiah
kagumi che guevera jadi revolusineer
kagumi marx jadi komunis
kagumi ghandi jadi hindu
kagumi sidhratha jadi buddha
kagumi mandela jadi itam

bagaimana kalau kita
kagumi rosmah mansor

adakah kita akan jadi gemok pendek dan hodoh?--------

BERITA BAIK -TAMBANG NAIKBEKUKAN SEBARANG KENAIKAN TAMBANG PENGANGKUTAN AWAM SEHINGGA 2017

Kenyataan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) seperti yang dilaporkan media bahawa kerajaan sedang menimbang untuk menaikkan tambang pengangkutan awam mengesahkan lagi dakwaan saya sebelum ini bahawa tahun 2014 bakal diingati sebagai Tahun Barang Naik (BN) 2014.

Saya pernah memberi amaran bahawa Barisan Nasional merancang untuk menaikkan satu persatu harga perkhidmatan dan barang keperluan sepanjang tahun 2014 untuk memastikan kenaikan harga ini berlaku sebelum GST dilaksanakan menjelang Mac 2015. Barisan Nasional tahu bahawa pelaksanaan GST akan melonjakkan kadar inflasi, maka sukar untuk mereka menaikkan harga barang keperluan selepas pelaksanaan GST memandangkan pilihanraya umum perlu dipanggil sekitar 2017 atau 2018.

Keputusan untuk menaikkan harga barang telah pun dibuat seawal tahun pertama Dato’ Seri Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dalam tahun 2009 lagi. Malah sejak 2009, PEMANDU dan menteri yang bertanggungjawab, Dato’ Seri Idris Jala secara terbuka membincangkan rancangan penarikan balik subsidi dari pelbagai sektor termasuk kadar pengurangannya sekali. Ini melibatkan kadar tol, harga gula dan makan, tarif elektrik dan lain-lain.

Kenaikan-kenaikan hanya tidak dilaksanakan kerana Barisan Nasional takutkan kemarahan rakyat mempengaruhi tahap sokongan PRU13. Namun kini, selepas penyelewengan PRU13 yang mengembalikan Barisan Nasional ke Putrajaya, mereka mengambil kesempatan untuk mula melaksanakan keputusan-keputusan menaikkan harga barang yang telah dirancang selama ini. Pengumuman berturut-turut melibatkan kenaikan harga petrol/diesel, harga gula dan harga elektrik mengesahkan bahawa akan ada lagi kenaikan lain yang bakal diumumkan.

Malangnya, kenaikan-kenaikan ini melibatkan barang dan perkhidmatan ruji (essential goods and services) yang membawa kesan berganda kepada harga-harga barang yang lain. Peningkatan kos tenaga dan makanan utama bermakna kos pelbagai barang dan perkhidmatan lain yang berkait dengannya akan turut naik. Kesan berganda ini sudah tentu mempengaruhi kadar inflasi yang akhirnya menaikkan harga barang secara keseluruhan.

Lebih memualkan ialah apabila sebarang penjimatan yang diperolehi Kerajaan Persekutuan dari kenaikan harga barang ini akan dibazirkan melalui pembaziran projek-projek besar dan pemberian BR1M yang tidak mengubah kedudukan sosio ekonomi golongan berpendapatan rendah. Jumlah bantuan yang diberikan melalui BR1M, walaupun menelan hingga RM7 billion, tidak pun dapat membantu rakyat berhadapan dengan kenaikan harga yang berturut-turut ini.

Oleh yang demikian, jika Barisan Nasional ingin membuktikan bahawa mereka tidak merancang untuk menaikkan harga barang satu persatu sepanjang tahun 2014 sebelum pelaksanaan GST seperti yang saya dakwa, saya mendesak Barisan Nasional membuat akujanji dengan rakyat bahawa tidak akan ada sebarang kenaikan tambang pengangkutan awam sehingga tahun 2017.

Jika akujanji ini dibuat, saya bersedia memohon maaf secara terbuka kepada Barisan Nasional kerana konsisten mengkritik cadangan mereka memotong subsidi dan menaikkan harga barang satu persatu dalam tahun 2014 ini.

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi

12 DISEMBER 2013 

----------------