Isnin, 25 Mac 2024

TOWKAY KK MART KENA DAKWA ATAU TIDAK ?


PENGARAH

 KK MART

DI DAKWA ESOK

AMIN

APAKAH 

BANI MELAYU

PUAS HATI ?

AMIN

KHALAS 

USMAN AWANG BERI AMARAN - AYAHANDA PERAK NAIK ANGIN


AYAHANDA PERAK

NAIK ANGIN

AMIN

USMAN AWANG

BERI AMARAN

KHALAS 

PEMIMPIN TERTINGGI UMNO SOKONG KEMPEN BOIKOT KK MARTMKT UMNO

SOKONG GERAKAN

BOIKOT KK MART

KHALAS

PERANCHIS UBAH DASAR PRO ISRAEL ATAU MAIN TEATER


PERANCHIS UBAH

DASAR PRO ZIONIS

ATAU

BUAT TEATER ?

AMIN 

RAJA FORMULA DI TIBAI LAGI


RAJA FORMULA

DITIBAI LAGI

AMIN 

ZAKAR SHI TIBAI RAFIZIPADU gagal kerana imej Rafizi, kata Puad

KUALA LUMPUR – Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO,  Puad Zarkashi menyifatkan kegagalan sistem Pangkalan Data Utama (PADU) adalah cerminan kepada kegagalan Menteri Ekonomi, Rafizi Ramli.

Pemimpin UMNO itu berkata berkata, PADU gagal kerana sistem kerja gagal dan komunikasi yang gagal.

“Dulu Rafizi suka menghasut, BN itu barang naik. Najib itu 1MDB, 1MDB itu Najib. Sekarang hukum karma dipulangkan kepada dia.

“Rafizi dikaitkan dengan ‘Raja formula’ gagal. Formula dia semua tidak menjadi. PADU itu Rafizi, Rafizi itu PADU. PADU dilihat gagal.

“Itu sebab PMX minta Rafizi perjelas isu PADU kepada Kabinet. Kerajaan Sarawak secara terbuka negatif pada PADU. Ia ibarat telanjangkan diri kata seorang Menteri Sarawak.

“PADU gagal kerana sistem kerja gagal, komunikasi gagal dan imej Rafizi yang gagal. Apakah ‘delivery system’ kebajikan rakyat akan terencat dan tambah kucar kacir?,” katanya menersui hantaran di Facebooknya hari ini.

Semalam, Perdana Menteri,  Anwar Ibrahim meminta Rafizi memberi penjelasan kepada Jemaah Menteri berhubung isu pendaftaran PADU minggu depan.

Ia susulan kebimbangan dibangkitkan Premier Sarawak,  Abang Johari Tun Openg mengenai sistem itu. – 

WOIT

ZAKAR SHI

TIBAI CUKUP CUKUP

KAH KAH KAH

PELUANG BAIK

UNTUK PELEKEH

RAFIZI

KAH KAH KAH

KESIAN RAFIZI

ANWAR PUN SAMA

MENIBAI RAFIZI

KHALAS

CINTA TERLARANGNUTP kesal sekolah lewat ‘hidu’ guru bercinta dengan pelajar

KUALA LUMPUR – Tindakan seorang guru melakukan pengantunan seksual  terhadap pelajar lelakinya berusia 17 tahun merupakan kesalahan etika sebagai seorang pendidik.

Setiausaha Agung Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP), Fouzi Singon berkata, pihaknya memandang serius isu itu kerana ia melibatkan profesionalisme guru terbabit.

“Bagi NUTP, ia melibatkan isu peribadi bukan perkhimatan tapi isu etika bagi seseorang guru. Jadi NUTP tidak menerima aduan seperti ini.

“Kedua, isu ini memang satu kesalahan besar dan perkara ini tidak semestinya akan berlaku antara cikgu dan murid, ia boleh terjadi antara pensyarah dan pelajarnya termasuk doktor serta pesakitnya.

“Jadi mana-mana pekerjaan pun tidak membenarkan ada hubungan antara profesionalisme dengan orang yang berada di bawah perkhidmatanya,” katanya .

Mengulas lanjut, Fouzi turut meluahkan rasa terkilan mengapa pihak sekolah lambat bertindak atau menghidu mengenai hubungan antara guru dan murid yang terlibat.

Tegasnya, kerjasama semua pihak antaranya rakan sebaya serta guru perlu bersikap ambil tahu setiap perubahan pelajar bagi memastikan perkara seumpama itu tidak berulang lagi.

“Kadang-kadang pelajar, mereka tidak tahu perkara ini. Mungkin bila ada orang dewasa pula, mereka ambil kesempatan seperti kewangan, kemudahan.

“Ada juga yang orang dewasa ini tahu untuk berkata-kata manis kepada murid, jadi mereka ini mudah terpengaruh sebab belum ada pengalaman hidup lagi.

“Disebabkan itu saya kata, pembimbing rakan sebaya (PRS) sangat penting. Mereka ini perlu bergiat aktif untuk hidu perkara seumpamanya agar segera ditangani sebelum berlarutan.

“Kita di sekolah pun ada unit psikologi kaunseling untuk perkhidmatan dan juga unit kaunseling murid. Semua kemudahan ini sudah disediakan,” jelasnya.

Memandangkan kes masih dalam siasatan, Fouzi mencadangkan kepada Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk melaksanakan program khas mengenai kesedaran berhubung etika dalam pendidikan.

Terdahulu, tular di media sosial seorang guru wanita bercinta dengan pelajar lelaki berusia 17 tahun walaupun sudah mempunyai suami dan lima orang anak.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusoff berkata, pihaknya telah menerima laporan daripada ibu mangsa pada 12 Disember lalu.

Pengadu mendakwa guru yang berusia 37 tahun telah mencabul mangsa, ketika mengulang kaji bersama guru terbabit di perpustakaan sekolah.

“Siasatan mendapati kejadian berlaku pada 12 Disember lalu kira-kira jam 4.50 petang apabila mangsa yang sepatutnya pulang ke rumah sebaliknya masih bersama suspek di perpustakaan.

“Polis akan melengkapkan siasatan sebelum dirujuk ke Pejabat Timbalan Pendakwa Rraya untuk arahan lanjut,” katanya dalam kenyataan.

Katanya, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 14 Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak yang membawa hukuman penjara selama tempoh tidak lebih 10 tahun dan sebatan. –

WOIT

KENAPA SALAH

AMIN

KALAU JANTAN

BERUMUR DGN

ANAK GADIS OK

TAK JADI HAL

AMIN

INI WANITA BERUMUR

BERCINTA DGN

ANAK MUDA

PASAL APA SALAH?

AMIN

APAKAH  CINTA

TAK SAMA UMUR

DAH

JADI CINTA

TERLARANG

AMIN

KHALAS

POLIS JAGA SAMSENG - SAPA JAGA KITA ?


POLIS JAGA SAMSENG

SAPA JAGA KITA ?

KAH  KAH KAH

AMIN 

PETANG HUJAN SAMPAI


PETANG

 HUJAN SAMPAIPETANG SENIN INI INDAH
BERANGIN MATA HARI DAH CONDONG
ANGIN BERTIPU ENAK
DARI WILAYAH JAUH
TERDENGAR BUNYI GURUH
TAPI GUA RASA
HUJAN TAK SAMPAI

GUA SILAP
AJM 5 HUJAN SAMPAI
AAGK LEBAT
SAMA SEPERTI AMARAN
JABATAN KAJI CUACA

ADUH !
BAZAAR RAMADAN
PASTI  SEDANG RANCAK
BELI BLAH KUIH MUIH
PASTI LIGAT
SEMOGA  PENIAGA
DAPAT CARI REZEKI

TUP TUP
HUJN SAMPAI
PELANGGAN SEMUA
CABUT LARI

KESIAN PENIAGA
BAZAR 
KECIL REZEKI MEREKA
PETANG INI

WOW
NAK  MASUK KL
PASTI GILA JEM
PETANG NI GUA
NAK MAKAN MUNGKIN
DI JALAN KLANG LAMA
ADA  GERAI TOM YAM DISANA
GUA SUKA
UDANG GORENG TEPONG


GUA TAKDA SPESIAL
GUA BERBUKA DENGAN
AIR SUAM
 GUA ADA KUIH SERI MUKA
LEBIHAN KEMARIN
KAWAN YANG BERI

GUA ADA LEMANG DAH 3 HARI
DALAM PETI SEJUK
GUA AKAN PANASKAN
TAPI PALING PENTING
GUA ADA MANGGA
GUA ADA BETIK
GUA ADA MANGGIS
GUA BERBUKA DENGAN BUAH

PADA SEMUA YANG
BERPUASA
DI UCAPKAN SELAMAT BERBUKA
AMIN


 

KEMPEN BOIKOT LAGI


YA AMPOON

KAH KAH KAH

KHALAS

Unknown commented on
 "STOKIN - BERTARUNG LAGI !!!"

Boikot Tukar Tiub hina Islam kerana bela 2,ekor anjing

HUJAN LEBAT KITA DALAM PERALIHAN MUSIM


HUJAN LEBAT

RIBUT PETIR TANDA

PERALIHAN

 MONSON

KHALAS 

SAMBAR TAIK AL- JUBURI


GEROMBOLAN

SEDANG LEMAS

AMIN

SANGGUP 

SAMBAR

TAIK AL-JUBURI

KHALAS

Unknown commented on 
"LAGI STOKING"

UmNo dah ditinggal oleh melayu dan nak naikkan penyokong maka dibesar-besarkan isu hantu stokin ni...itu je!!!! UmNo ibarat kelemasan...taik aljuburi lalu pun dia sambar. Pigi dahhh.

SEMUA DALAM SYARIKAT SAMA


SEMUA DALAM

SYARIKAT SAMA

KHALASUnknown commented on
 "KEPALA KARTEL POLIS DI TAHAN"

ini semua wayang mau tunjuk yang penguatkuasa kerajaan buat kerja
walhal di belakang sudah kawtim sesama sendiri,
last2 senyap apa dakwaan pun takda

malaysia negara haprak. hanya berani saman mat motor saja.
kalau ketua kartel polis semua boleh sapsapsiu settle.

CHINA MERAH SERANG PILIPINA


CHINA MERAH

SERANG PILIPINA

KHALAS

STOKING DAN KEMARAHAN MELAYU : CUI BONO?


STOKING DAN

KEMARAHAN MELAYU :

CUI BONO ?


Satu ketika yang agak lama dulu Malaysia heboh dengan stoking. Lebih tepat lagi Bani Melayu yang heboh bukan dengan stoking untuk  kasut  tapi dengan Hantu Stoking. 

Kali ini bulan Ramadan 2024 – ketika Bani Melayu berpuasa sekali lagi negara heboh dengan stoking. Tahun ini  bukan  hantu stoking buat kacau tapi stoking berjenama Allah ditemui di KK Mart.

Heboh macam nak rak.

Apa sebenarnya isu stoking ini ?

Untuk ini biar saya beri latar pengalaman saya. Ketika saya berkelana di London  teman saya   Maria seorang pereka fesyen dan pereka fabrik berasal dari Finland. Setiap bulan Mac sebelum masuk musim panas Maria  akan dapat arahan dari wakil pembeli disain  syarikat fabrik dari New York, Milan dan Paris. 

Arahan cukup jelas. Apa warna fabrik musim bunga tahun itu. Apa jenis fabrik musim panas. Apa corak fabrik tahun itu. Semua dinyatakan dengan jelas. Semua di rancang. Semua disusun dan diatur oleh gedung fesyen untuk pereka  fesyen tahun itu.

Arahan ini datang dari gedung fesyen seperti Chanel, Dior, Gucci, Prada , atau Hermes.

Saya masih ingat lagi pada tahun 1990 ada  satu arahan : No Arabic calligraphy – tidak ada tulisan Arab.  Maria agak hairan kenapa di larang imej yang menggunakan kaligrafi Arab. Tapi saya sedar dan faham.

Bayangkan semenjak tahun 1990 lagi gedung fesyen yang di miliki oleh kapitalis  kapir di Paris, New York  dan  di Milan telah sedar akan sensitiviti Arab  - tulisan Arab berikat dengan  agama Islam.

Justeru bila isu stoking berjenama Allah  di temui di kedai KK Mart saya yakin ada  agenda besar yang lebih besar dari besar.

Dalam semua analisa babak politik seperti ini yang wajib di tanya ialah Cui Bono – sapa untung.

Untuk mereka yang bukan penganut agama Islam mungkin tidak merasa apa-apa. Tetapi untuk Bani Melayu – untuk Melayu Islam – nama Allah di kaki  ini satu perkara yang NO NO.

Jangan  lupa dengan Charlie Hebdo – komik satira keluaran 9 Februari 2006 yang melakar secara lawak wajah muka Nabi Muhamad.

 Eropah gempar bila umat Islam marah dan naik angin dengan Charlie Hebdo. Pembunuhan berlaku. Masyarakat Eropah sama seperti Tiong, Nga, Kelvin dan Loke  tertonggeng-tonggeng hairan  melihat reaksi  umat Islam. 

Stoking KK Mart ini bunting dengan pelbagai perkara. Stoking ini hanya periuk retak menunggu belah.

Wajib saya nyatakan disini bahawa latar belakang stoking ini adalah kesedaran Melayu  Islam. Inilah yang saya maksudkan  lebih besar dari besar.

Kemarahan Melayu Islam belum reda. Mereka merasa ditipu. Mereka merasa tidak puas hati. Parti mereka yang menang majoriti dalam PRU 15 tapi mereka gagal menubuhkan kerajaan.

Ini kemarahan  terpendam Bani Melayu. Apa yang kita lihat berlaku di pentas politik hari ini adalah manifestasi dari perasaan cilaka yang mereka telah  kena tipu. Untuk Bani Melayu Islam kerajaan hari ini bukan kerajaan pilihan rakyat tapi kerajaan Titah. Amin

Mereka akur dengan Titah  tapi hati mereka bengkak bernanah. Amin

Suasana ini di keruhkan   lagi oleh tindak tanduk politikus dari parti DAP. Kalau dulu Mat Huru Hara DAP ialah Lim Kit Sing dan Ramasamy kini di tambah dengan Nga, Tiong dan Kelvin.

Cadangan Kampung Baru China sebagai tapak waris menaikkan darah Bani Melayu. Isu mengubah nama Kampung Pantai Dalam menjadi Bangsar South masih membara.

Bani Melayu melihat cadangan ini lucah dan mempertikaikan kejatian dan kewatanan Melayu warga asal Tanah  Melayu. Pendatang China yang memiliki kuasa ekonomi kini menginjak injak dan menciplak  warisan  Melayu.

Tidak cukup dengan ini datang pula Tiong  yang mencadangkan Bak Ku Teh sebagai makanan negara. Meluap sekali lagi darah Bani Melayu  Islam. 

Malah ada yang memanggil Bak Ku Teh ini Sup Tulang Babi Madani. Ini untuk menganjing Anwar Ibrahim yang sibuk dengan Islam Madani.  

Dalam Tik Tok dan YouTube heboh di persoalkan apakah Sup Tulang Bani Madani ini halal di makan. Kah kah kah.
Seperti telah di rancang bermula dengan Kampung Baru China , datang pulang Sup Tulang Babi Madani dan masuk pula  stoking berjenama Allah.

Kemarahan Bani Melayu makin  bertambah. Kalau anak sendiri degil seperti Nga dan Tiong  pasti kena pelempang. Amin

Kembali kita kepada stoking  berjenama Allah.  Sekali pandang macam tidak ada apa-apa. Tapi bila di teliti dan diberi perhatian rapi maka kita akan temui bahawa ini bukan kerja calang-calang.

Bukan kerja kecik anak.

Allah ditulis dalam huruf Rumi  dan dalam tulisan Rumi ini muncul Allah dalam tulisan. Jawi.  Wow ! Ini maknanya ada otak telah digunakan untuk melakar kalimah Allah ini. Maknanya  disain ini di rancang dengan bakat seni yang terlatih bukan pungut muat.

Jika ini di rancang  apa tujuannya ?

Untuk saya pada hemat saya di belakang isu stoking ini adalah daulah terpendam atau deep state. Ada perancangan  licik dengan tujuan yang jelas.
Untuk ini saya akan gunakan konsep cui bono – sapa untung. Dalam konsep cui bono ini kita  lihat sapa yang dapat untung dari kejadian ini. Seperti dalam rompakan kita ikuti duit yang di curi – dimana duit itu berakhir.

Jika dalam kes rasuah kita ikuti duit  - dari mana datangnya duit dan sapa akhirnya jadi kaya. Syarikat apa dapat  kontrek.

Kenapa saya berkata daulah terpendam yang merancang ?

Untuk memahami ini kita wajib kembali melihat PRU15. Dalam PRU15 jelas penjawat awam, polis dan askar tidak menyokong Pakatan Harapan. Rata-rata mereka memberikan sokongan  kepada Perikatan Nasional.

Kebencian Bani Melayu Islam terhadap DAP cukup tebal. Kerjasama United Malays National Organisation dengan DAP adalah langkah bijak Zahid Hamidi untuk mengelak diri dari masuk  penjara. Langkah bijak Zahid ini di sokong kuat  oleh keberahian Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri.

Ini di fahami oleh Bani Melayu Islam. Ini disedari oleh penjawat awam. Ini disedari oleh polis dan askar – yang hampir semuanya Melayu.

Sokongan  mereka terhadap Perikatan Nasional gagal menubuhkan  kerajaan. Kejayaan undi mereka telah di sailang oleh Titah. Mereka marah dan  menyimpan dendam.

Tup tup timbul agenda hapus pencen. Jeng jeng jeng. Ini adalah tamparan  dan  ludah terakhir dari kerajaan Madani terhadap Bani Melayu.

Agenda hapuskan pencen ini dilihat, dibaca dan di propaganda oleh Bani Melayu Islam sebagai agenda DAP. 

Ombak kebencian dan suara menentang agenda pencen ini cukup ampuh.  Tarikh implementasi  telah diumun tapi kerajaan  Madani jadi gelabah lalu tarikh di tangguh.

Semua yang saya tulis di atas adalah latar untuk memahami apa yang sedang berstoking.

Mari kita kembali pada stoking. Dari apa yang dibaca. Dari kenyataan polis hanya tidak lebih dari 1 dozen stoking yang di temui. 

Di katakan stoking ini di import dari China. Lalu persoalan timbul  mustahil mengimport hanya  satu dozen  sahaja. Ini tidak masuk akal. Jeng jeng jeng.

Apakah stoking ini diselitkan atau di curi masuk ke dalam KK Mart walhal KK Mart tidak tahu menahu?

Jika ini berlaku – sapa punya kerja ?

Jawabnya CUI BONO ? Sapa untung ?

Jelas setahun kerajaan Madani berkuasa negara  makin kucar kacir. Negara makin tidak stabil.

Punca utama tidak stabil ialah keresahan Bani Melayu Islam.  Untuk pertama kalinya Perdana Menteri negara ini bukan datang dari parti Melayu. Ini meresahkan Bani Melayu. 

Kunci kestabilan negara ini ialah Perdana Menteri wajib datang dari parti Melayu dan parti memerintah  Malaysia wajib dikepalai dan dipimpin oleh parti Melayu bukan dari DAP yang bermajoriti sekarang ini.

Justeru kelihatan isu stoking ini adalah langkah mengacau Madani. Isu stoking ini untuk menggugat Madani. 

Nampak dilihat bagaimana Pemuda United Malays National Organisation amat lantang bersuara menibai KK Mart. Suara pemuda gerombolan diikuti pula oleh  suara pelbagai NGO yang tidak  menyokong  Anwar Ibrahim.

Justeru untuk seketika Anwar Ibrahim sendiri senyap membisu tiak berani bersuara kerana telah ada Titah yang selari dengan sentimen Bani Melayu Islam menyerang KK Mart.


Kejayaan awal daulah terpendam dalam projek stoking ini ialah parti DAP mula bergaduh dengan  parti United  Malays National Organisation. 

Apakah stoking ini projek untuk meruntuhkan kerajaan Titah.

Lalu persoalan timbul sapa daulah terpendam ini ?

Daulah terpendam terdiri dari pegawai tinggi  kerajaan – ada yang sudah bersara , ahli perniagaan, para politikus, gulungan feudal, pegawai polis dan askar. Hakikatnya  dualah terpendam bukan berstruktur resmi.

Daulah terpendam bekerja tersusun tanpa organisasi. Daulah terpendam teratur tanpa pimpinan. Apa yang mengikat mereka ialah kepentingan bersama. Mereka diikat oleh perasaan Melayu Islam.

Dalam kes stoking ini daulah terpendam berkumpul  dan bersatu  dalam satu saf. Mereka bersatu kerana tidak suka dengan putar alam dan retorik Islam Anwar Ibrahim.

 Sosok Anwar Ibrahim inilah yang berjaya pada ketika ini mendirikan daulah terpendam yang mahu melihat kerajaan Madani ditalkinkan.

Jangan  lupa di zaman Najib ada kepala babi di lempar masuk ke dalam masjid di Jalan Klang Lama. Ada masjid disimbah cat merah.  Ini kerja siapa ? Apakah ini kerja daulah terpendam yang sampai hari ini siapa meletak kepala babi dalam masjid tidak di ketahui. 

Justeru - apakah salah jika saya rumuskan pada ketika ini psikik Bani Melayu merasa kejatian wujudiah mereka, budaya mereka, sejarah mereka dan agama mereka sedang di gugat. Amin. (TT)

TULISAN INI JUGA DISIARKAN
DALAM PORTAL
MALAYSIA NOW.COM
https://www.malaysianow.com/my/opinion/2024/03/25/stokin-dan-kemarahan-melayu-cui-bono


MELAYU ISLAM DAN BOIKOT


MELAYU ISLAM

DAN BOIKOT

AMIN