Rabu, 6 Disember 2017

SERBAN JUBAH ENTOT BAIK
SERBAN JUBAH
Di masjid tempat aku ..70% jemaah berjubah ..berserban atau kopiah ..sama macam penari yang mengiringi penari gelek separuh bogel tu. Yang berjubah ini dianggap kasta yang paling alim dan paling disayangi tuhan. Jemaah macam aku yang ber-pelir-kat pakai songkok pulak.. mungkin dianggap sgt nipis imannye. 

ENTOT BAIK

Nasib lagu tu ada sarikatanya ..yg menyatakan betapa stimnye penari gelek tu sebab lama dah tak entot. Penari berjubah tu ligat mengoyangkan lanchow masing-masing.. standby. Kalau tak ada sarikata tu mampus kita ingat lagu Arab tu ..lagu memuji tuhan. on 
INI BUKAN QASIDAH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/6/17
-----------------------

PALESTINE KENA KENCINGP.L.O. DECIDES TO SHIFT PRIORITY TO ARMED STRUGGLE ...

www.nytimes.com/1986/11/02/.../plo-decides-to-shift-priority-to-armed-struggle.html
Nov 2, 1986 - In a shift in strategy, the Palestine Liberation Organization under Yasir Arafat has decided to give armed struggle against Israel priority over the peace ... The P.L.O. sources said the organization had never totally abandoned armed struggle as an option, and they cited activity conducted in the last two years ..

APA MAKNA 

BERITA INI?


Trump to recognise Jerusalem as Israel's capital and move US embassy – White House

Donald Trump will declare formal recognition of Jerusalem as the capital of Israel on Wednesday the White House has said, breaking with years of precedent and potentially leading to unpredictable consequences for the Middle East.
The region is braced for the prospect of unrest in anticipation of the declaration, due at 1pm in Washington, and US embassies around the world have been advised by the state department to bolster their security

MAKNANYA


PALESTIN KENA

KENCING

MAKNANYA

DASAR  PLO

MENINGGALKAN

GARIS 

ANGKAT SENJATA

PADA TAHUN 1986

SATU KESILAPAN

STRATIJI  YANG

AMAT BESAR

RAKYAT PALESTIN

TANPA SENJATA

TIDAK AKAN

DAPAT APA APA

P.L.O. DECIDES TO SHIFT PRIORITY TO ARMED STRUGGLE ...

www.nytimes.com/1986/11/02/.../plo-decides-to-shift-priority-to-armed-struggle.html
Nov 2, 1986 - In a shift in strategy, the Palestine Liberation Organization under Yasir Arafat has decided to give armed struggle against Israel priority over the peace ... The P.L.O. sources said the organization had never totally abandoned armed struggle as an option, and they cited activity conducted in the last two years ..
-------------------

FORUM CULT MALAM INI - RADIO BANGSARFORUM CULT

MALAM INI

DI DEWAN CHINA

AKAN DISIAR

LANGSUNG OLEH

RADIO BANGSAR

JAM 8.30 MALAM


-------------------------

JEMPUT DATANG


SHEILA & FATHIA 
Yeyyy! Go go penganjur!! Terbaekk! Oh tapi sila pastikan keselamatan ketat tahap professional, kerana pihak jahat tak suka tengok perkembangan terkini! on 
SIAPA KENAL SHEILA MAJID DAN FATHIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/6/17
---------------------------

ANAK MUDA CARI JHO LOWMALAM INI 


Anak muda mahu cari Jho Low malam ini di Dewan Himpunan Cina

Jho Low kini dikenal pasti sebagai arkitek dalam rompakan terbesar abad ini di mana wang 1MDB hampir USD4.5 bilion telah diseleweng melalui syarikat-syarikat palsu yang dikawalnya, dakwa sekumpulan anak muda.
Anak Muda Cari Jho Low (AMCJL) dalam satu kenyataan mereka berkata, nama Jho Low juga disebut dalam Laporan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) tahun 2016.
“Ini menunjukkan bahawa Jho Low adalah penjenayah yang paling dikehendaki bagi menyingkap tabir rahsia skandal 1MDB yang diterajui Perdana Menteri Datuk Sri Najib Razak,” kata jurucakap AMCJL, Faiz Fadzil dalam satu kenyataannya.
Namun, katanya, institusi penguatkuasaan undang-undang seperti pihak Polis, SPRM dan Peguam Negara gagal bertindak bagi menegakkan keluhuran undang-undang.
“Jho Low dibiarkan bebas dan menikmati kehidupan mewah atas keringat rakyat,” katanya.
Justeru itu, katanya, AMCJL akan menganjurkan forum pada malam ini (6 Disember 2017 jam 8 malam) di KLSCAH, Kuala Lumpur sebagai pemanas badan kepada kempen dan usaha anak muda mengesan Jho Low.
Kenapa forum ini diberi nama “Jho Low Dilindungi Oleh China Merah?” akan dirungkai pada malam ini, kata Faiz.
Panelis forum ini terdiri daripada Tun Dr Mahathir Mohamad, Mohamad Sabu, Sivarasah Rasiah, Azlan Awang, Hishamudin Rais, Howard Lee dan Faiz Fadzil di mana Zulkifli Sulong bertindak sebagai moderator.
Katanya, salah tadbir urus dan salah laku jenayah skandal 1MDB bukan lagi rahsia yang dapat disembunyikan sang penguasa di Putrajaya.
Kenyataan Peguam Negara Amerika Syarikat Jeff Sessions di ibu pejabat Bank Dunia, Washington DC semalam bahawa 1MDB adalah kleptokrasi terburuk dalam dunia menunjukkan bahawa perbuatan jenayah mencuri wang rakyat melalui 1MDB ini bukan sahaja perlu ditangani melalui tindakan undang-undang, malahan telah mencalar imej baik negara tercinta ini.
Kesan skandal berskala mega ini, katanya, semakin menjerut rakyat dengan kenaikan harga barang dan kos sara hidup akibat kemerosotan nilai ringgit.
“Bagi menyelesaikan bebanan hutang 1MDB, kerajaan terpaksa pula berhutang dengan kerajaan China yang akhirnya hutang ini ditanggung rakyat yang tidak berdosa,” katanya.
Rungutan rakyat hari ini melangkaui usia, kaum dan karier termasuk para artis yang begitu terkesan dengan salah tadbir urus kerajaan, tambah kenyataan itu.


RADIO BANGSAR

SIARAN LANGSUNG 


------------------------

TUAN HAJI ZAHID TAK JELAS


MINTA MAAF

KALAU GANGGU 

SELERA MALAN 

HARI INIAwasi jelmaan Si Kitol dan Mandaliar, kata TPM

Tuan Haji Ahmad Zahid Hamidi mendakwa watak “Si Kitol” dan “Bendahara Mandaliar” yang bertanggungjawab menghancurkan kegemilangan empayar Melayu Melaka ratusan tahun dulu, kini menjelma semula.
Kata Ahmad Zahid orang seperti itulah kini cuba menghancurkan agama, malah didakwanya mempersenda raja-raja Melayu.
Oleh sebab itu kata naib presiden Umno berkenaan, orang Melayu di negara ini mesti berwaspada dengan "Si Kitol" dan "Bendahara Mandeliar" yang cuba memecah-belahkan perpaduan bangsa.
Read more at https://www.malaysiakini.com/news/404464#DAYOpDOv4A46e8o8.99

TUAN HAJI ZAHID

TAK JELAS  

KITOL  MANA

KELING MENDELIAR

YANG MANA?

-------------------

SAUDI DAN DOLAR AMERIKASAUDI & DOLAR AMERIKA

Dunia telah diberitahu bahawa  Arabia Putera Mahkota Muhammad bin Salman (MBS ) sedang menjalankan kempen anti-rasuah di Saudi Arabia. Kempen ini baru  masuk ke bulan pertama. Putera MBS sedang menganjurkan dasar baru -  Wawasan 2030. Putera MBS berniat mahu menjadikan Saudi Arabia sebagai sebuah negara contoh untuk negara Liga Arab dan negara-negara yang warganya beragama Islam. 

Tapi, sayangnya warga  dunia sedang ketawa kah kah kah. Ini kerana  warga dunia  sedar dan faham kempen anti-rasuah MBS ini hanyaah sandiwara. Saudi Arabia dengan rasuah ini sama saperti kentut dengan tahi. Sama saperti Rosmah Mansor dengan Beg Birkin. Sama saperti Najib dengan 1MDB. Mustahil dapat dipisahkan.

Gerak kerja kempen anti rasuah Putera MBS ini sama saperti kempen anti rasuah SPRM yang sedang berjalan di Malaysia.

Di Malaysia SPRM menjalankan kempen anti rasuah keatas musuh-musuh politik Najib dalam Pakatan Harapan.  SPRM juga telah menahan sosok-sosok dari   parti Najib sendiri. Tangkapan keatas ahli parti United Malays National Organisation dilakukan untuk menampakan bahawa lembaga SPRM ini indah dan bebas. Walhal semua yang ditahan hanyalah mereka yang menjadi musuh Najib. Dalam parti sendiri pun Najib ada musuh. Musuh Najib adalah ‘warlord’ yang agak ‘degil’ yang berkemungkinan bangun melawan Najib.

Tidak percaya? Lihat apa yang telah dan sedang berlaku. Lembaga SPRM menangkap anggota PDRM yang rasuah. Anggota PDRM pula  menangkap pegawai SPRM yang terlibat dalam salah  guna kuasa dan rasuah.  SPRM dan PDRM tangkap menangkap.
Tetapi SPRM dan PDRM langsung tak ambil pot tentang rasuah Najib dalam Syarikat SRC Sdn Berhad. Atau kes duit masuk berkepok-kepok ke dalam akaun AMBANK Najib.  Atau membuka kes Jho Low dalam 1MDB. Atau menyiasat peranan  Reza Aziz mengklpelet duit 1MDB untuk buat filem di Holywood.

Di Saudi pula kempen anti rasuah Putera MBS bertujuan untuk menangkap sepupu sepapat MBS yang berkemungkinan bangun melawan dan menjatuhkan Putera MBS. Kempen ini untuk memastikan musuh politik MBS semua dapat dipatahkan. Kempen anti rasuah ini bertujuan untuk memperkuatkan kedudukan Putera MBS. Untuk memastikan sepupu sepapat MBS semuanya akan tunduk dan menerima Puterra  MBS sebagai bakal Raja Saudi Arabia.

Di Saudi Arabia dan di Malaysia lembaga anti rasuah bukan untuk menumpaskan rasuah. Tetapi lembaga  ini dijadikan  senjata oleh pihak yang sedang berkuasa untuk mempertahankan kuasa.

Justeru, sama ada 208 orang atau 500 orang yang kini ditahan bukan persoalan. Sama ada mereka ditahan  dalam penjara, dalam rumah atau dalam Hotel Ritz Carlton juga bukan persoalan. 
Saudi  Monetary Agency (SAMA) telah membekukan 1,700 akaun bank. Ini akaun bank milik sosok-sosok  yang dituduh terlibat dalam rasuah atau salah guna kuasa.

Akhbar juga telah melaporkan Putera MBS akan merampas  100 bilion dolar dari bank akaun ini. Bujet Saudi untuk tahun 2017 hanya 52 bilion dolar. Ini bermakna  duit yang akan dirampas  berjumlah dua kali ganda dari bujet negara. 

Ajensi berita Reuters pada pada 27 November telah melaporkan bagaimana Putera Miteb bin Abdullah telah  membayar 1 bilion dolar untuk dibebaskan. Putera Miteb ini adalah Putera Mahkota Saudi Arabia  sebelum dia disingkirkan dari kerusinya. Amin.

Sebenarnya apa yang sedang berlaku di Saudi Arabia?

Memahami apa dia Saudi Arabia ini amat-amat penting. Ini kerana ada kumpulan Bani Melayu yang menganggap Saudi Srabia ini negara suci. Menganggap sosok Arab Saudi sebagai  insan syumul lagi warak. 

Mitos Saudi ini wajib dibaraikan. Mak Cik dan Pak Cik Felda secara jujur dan ikhlas wajib diberitahu apa itu Saudi Arabia. Dan dari mana asal muasal Saudi  Arabia ini.

Jangan silap anggap ini bukan menolak kewujudjan Saudi Arabia.  Ini bukan bermakna Nabi Muhammad  tidak dilahirkan di Mekah. Apa yang ingin dihuraikan ialah apa itu Saudi Arabia.

Ingat kembali  ketika kita disekolah rendah kita tidak pernah mendengar nama Saudi Arabia ketika  belajar mata pelajaran Agama. Dalam sejarah Islam  tidak pernah disebut Muhammad bin  Abdullah lahir di Saudi Arabia. Muhammad anak Aminah dan cucu Abu Mutalib dilahirkan  di Mekah pada tahun Gajah. Ini sejarah yang kita pelajari.

Malah dalam sejarah moden  kebangkitan Islam tidak pernah ditulis wujudnya Saudi Arabia. Tidak juga pernah disebuat wujudnya raja  atau sultan atau emperor di Mekah atau di Madinah  ketika zaman Nabi Muhamad. 

Justeru dari celah kangkang siapa  datangnya Saudi Arabia ini?

Sesiapa sahaja yang mengkaji politik Arab dan sejarah Arab tahu bahawa rejim Saud ini lahir dari projek kolonial Inggeris.  Sebelum wujudnya Saudi Arabia yang wujud ialah wilayah Nejd dan Hejaz.

Dua wilayah ini telah  disatukan oleh Thomas Edward Lawrence pegawai perisek Inggeris. Lawrence ini dikenali sebagai Lawrence of Arabia dengan licik telah merancang untuk ‘ membantai dan menyerang’ Empire Ottoman yang berpusat di Istanbul dari sebelah selatan. 

Intrik politik  yang digunakan oleh Lawrence pada ketika itu ialah semangat kabilah Arab melawan kabilah Turki. Hasilnya Empire Ottaman runtuh dan muncul Saudi Arabia pada tahun 1932 

Hakikatnya Saudi Arabia yang kita ketahui hari ini dieram dan menetas dalam reban kolonial Inggeris. Saudi Arabia lahir diatas kain kapan Empire Ottoman. Khalas. 

Hakikatnya Nejd dan Hijaz yang disatukan oleh Lawrence ini akan terus menjadi Nejd dan Hijaz. Bila musim Haji sampai maka Mekah menjadi pusat perniagaan. Inilah asal muasal ekonomi Nejad dan Hijaz. Tetapi semua ini berubah bila minyak sampai

Minyak pada awalnya di temui di Persia pada tahun 1908. Dalam Perang Dunia Pertama ( 1914-1918) bahan  bakar pertolium ini memainkan penting. Pengalaman ini menyakinkan negara mana pun yang igin merjadi Empire, yang bernafsu untuk menakloki dunia dan bernafsu untuk menjadi kuasa imperial - maka negara ini wajib memiliki atau menguasai telaga minyak.

Dari pengalaman perang inilah bermulanya sejarah  bahan bakar petrolium. 

Minyak ditemui pada tahun 1938 di  Dammam atau hari ini dipanggil Dhahran Saudi Arabia. Rejim Ibnu Saud mula menjadi penting.

Sejarah telah merakamkan bagaimana kali pertama Ibu Saud datang melawat London.  Raja Saudi ini telah duduk di Hotel King Cross - satu kawasan haprak dalam bandar London yang dipenuhi oleh pelacur dan pendadah hingga ke hari ini. Ratu England tidak ambil pot sangat tentang Tok Arab ini. 

Tetapi apabila minyak menjadi bahan utama  dan pengerak ekonomi kapitalis Baginda  Ratu Elizebeth bukan saja telah memberikan Istana untuk tempat menginap. Malah jika Ibu Saud  mahu meniduri Baginda sendiri  berkemungkinan Elizebeth akan sanggup mengangkang  tanpa atau dengan kebenaran  No 10 Downing Street. Inilah kuasa minyak.

Sebelum Perang Dunia Kedua - kuasa imperial dunia ialah Inggeris. Kerajan Inggeris telah menjajah hampir ke seluruh dunia. Di Asia da di Afrika Inggeris telah mendirikan tanah jajahan. London menjadi bandar ekonomi dan budaya yang terpenting dalam dunia. 

Hinggakan sebelum masuk sekolah - ketika saya menggunting rambut ianya dipanggil Gunting Landan. Hari ini baru saya sedar Gunting Landan itu maknanya  bergunting rambut  cara London.

Sesudah perang dunia kedua tamat kuasa imperial Inggeris dipukul hebat oleh  Hitler dan General Tojo. Kuasa ekonomi Inggeris merundum. Dari kain kapan Perang Dunia  ke Dua bangun  kuasa Amerika. Amerika mula berkerjasama dengan kuasa Inggeris  dan mewujudkan  apa yang dikenali hingga ke hari ini - kuasa imperial Anglo-American.

Pada tahun 1945  sebelum perang  tamat  untuk kali pertama Presiden Amerika  Roosevelt bertemu dengan  Raja Saudi Abdul Aziz. Mereka  bertemu diatas   kapal perang Amerika di Mesir. Ini permulaan hubungan Amerika dan Saudi.

Sesudah perang tamat sistem  kapitalis dunia menggunakan sistem Bretton Woods. Sistem ini mengikat mata wang dunia  dengan nilai emas. Ertinya pada ketika  itu jika kita ada satu ringgit duit kertas kita boleh tukarkan  kertas ini dengan  emas yang bernilai satu ringgit.

Sistem ini runtuh pada tahun 70an akibat dari Amerika meneruskan Perang Vietam. Dibawah Presiden Nixon hampir 500 ribu soldadu Amerika berperang di Vietnam. Perang  memerlukan belanjawan yang amat tinggi. Selain dari senjata dan peluru perang ini dibayar dengan darah dan mayat anak muda Amerika yang dipaksa berperang.

Perang Vietnam ini memufliskan ekonomi Amerika. Tapi awas! Dengan licik  dan terancang kuasa imperial Anglo-Amerika telah menbuat stratiji  baru. 

Pada tahun 1973 Presiden Nixon dan Setiausaha Negara Henry Kessinger telah membuat perjanjian dengan Raja Faisal dimana Amerika akan memastikan rejim Saud terus  selamat berkuasa. Saudi Arabia pula diminta menggunakan  dolar sebagai mata wang untuk jual beli bahan bakar petrolium.

Maka dari sinilah bermulanya  PETRODOLLAR. Setiap negara dalam dunia  yang mahu membeli petrol wajib menggunakan dolar. Tanpa dolar Amerika mereka tidak  dapat membeli minyak.  Duit ini dinamakan FIAT MONEY atau nilai yang dipaksakan keatas kita. Ringgit,  riyal, rupiah, bhat dan apa saja mata wang TIDAK lagi bersandarkan  nilai emas.

Untuk memastikan sistem Petrodolar ini berjalan cepat Amerika menjalankan jarumnya. Perang Ramadan bulan Oktober 1973 berlaku. Mesir menyerang Israel. Gerila Palestin dari semua kumpulan bangun menyerang Israel.  

Tetiba Raja Faizal telah memutuskan Saudi dan negara OPEC memberhentikan ekpot minyak ke Amerika. Krisis minyak bermula di seluruh dunia.Perang amat baik untuk perniagaan

Hari ini 44 tahun kemudian dokumen keluar untuk membuktikan bahawa Perang Ramadan ini dirancang oleh Kumpulan Bliderberg untuk membantu kelahiran sistem Petrodolar

Sistem baru ini menyelamatkan  ekonomi Amerika dari  jatuh muflis.  Semua duit petrol yang diterima oleh Saudi dan negara OPEC disimpan dalam bank Amerika. Petrodolar telah menyelamatkan nyawa  sistem ekonomi kapitalis. Petrodolar juga memberi tekanan kepada ekonomi Blok Sosialis pada ketika  itu.

Lembaga Federal Reserve Amerika terus mencetak kertas dolar yang diperlukan oleh dunia. Amerika membeli bahan mentah dan barangan dengan kertas hijau yang dicetak tanpa sandaran apa-apa. 
Inilah penipuan  yang maha besar  malah sama besar dan licik saperti penipuan 1MDB Najib.

Hari ini sejarah berulang lagi. Dulu yang ingin dijatuhkan ialah Ottoman Turki. Kali ini yang ingin dijatuhkan  Iran. Dulu T.E Lawrence memainkan kabilah Arab melawan kabilah Turk. Kali ini kabilah Arab dengan kabilah Parsi.

Kenapa yang saya tulis ini tidak menyentuh  apa itu Sunni, apa itu Wahabi dan apa pula Shiah? Sebenarnya apa yang saya tulis adalah realpolitik.  Sunni, Wahabi dan Shia itu hanya intrik. Dibelakang semua ini adalah kuasa imperial Anglo-Amerika yang kini telah bertambah kuasa  Zionis-Anglo-Amerika. 

Tetapi siapa agaknya yang menjadi Lawrence of Arabia kali ini? Tunggu minggu hadapan. (tt)


NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45-------------------

HARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB

MAKIN LAMA

MAKIN PANAS

LAGI DITIBAI

LAGI MEREBAK

Dr M ucap terima kasih pada Fathia Latiff


SHAH ALAM – Selepas pelakon Fathia Latiff memuat naik status di laman Twitternya yang mempersoalkan siasatan yang dijalankan terhadap  Dr Mahathir Mohamad berkenaan laporan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) tentang kerugian Bank Negara dalam urus niaga tukaran wang asing (Forex), hari ini Pengerusi Bersatu itu mengucapkan terima kasihnya kepada aktres tersebut.

Menerusi rakaman video berdurasi 28 saat di laman twitternya, Dr Mahathir memuji pelakon drama Ariana Rose ini yang berani membuat kenyataan seperti itu.

“Puan Fathia.... saya ucap terima kasihlah, kerana mempertahankan saya. InsyaALLAH kita akan dapat kemenangan akhirnya.

“Saya kagum dengan keberanian Puan Fathia membuat kenyataan seperti itu kerana kita tahu apa Najib  akan buat. Terima kasih,” ujarnya.  

Berikutan itu, Fathia membalas ucapan tersebut dengan menyatakan kesediahnnya apabila bekas perdana menteri itu tidak dihargai.

“Saya lebih kagum dengan Tun (Dr Mahathir), mempertahankan maruah negara walaupun ramai yang sudah lupa pada sumbangan Tun (Dr Mahathir) yang tiada nilai dengan wang ringgit.

“Saya juga sedih dengan segilintir manusia yang tak menghargainya. Tetapi tidak mengapa, orang yang tidak buta hati masih dapat menilai,InsyaALLAH,” tulisnya.

Terdahulu, Fathia atau nama sebenarnya Nur Fathia Abdul Latiff, yang dipetik menerusi status Twitternya turut mempersoalkan mengapa selepas berpuluh-puluh tahun baru isu itu dibangkitkan semula.

“Selepas berpuluh-puluh tahun Tun  berkhidmat pada negara baru nak dakwa? Inilah dinamakan 'bijak'?" soalnya.

Tidak hanya itu, menerusi statusnya Fathia berkata, jika ‘ingin membuka cerita lama’, siasatan patut juga dibuat terhadap dakwaan ‘sejumlah wang yang dimasukkan ke akaun peribadi individu tertentu’.

"Siasatan perlu dibuat dan 'keputusannya' didedahkan kepada umum kerana masih ada persoalan yang tidak dijawab sepenuhnya. Setuju?" soalnya.

Ekoran daripada status berkenaan, banyak komen yang diterima aktres berkenaan, ada yang menyokong dan ada yang menganggap ia sebagai status kurang bijak.


TANDA TANDA

TELAH SAMPAI

HARI HARI 

AKHIR

SAEKOR NAJIB

KAH KAH KAH--------------------

MAKIN RAMAI BANGUN MELAWAN
INI  BETUL

SATU PERUBAHAN

SEMUA BERANI

BANGUN MELAWAN

Siapa lupa jasa Tun M, dia kacang lupakan kulit: Fathia


MESKIPUN dihentam sana sini, artis sensasi masa kini, Fathia Latif, nampaknya tidak serik daripada terus bersuara membela bekas Perdana Menteri,  Dr Mahathir Mohamad.

Fathia menerusi perkongsian terbaru di IG dengan menyifatkan mana-mana pihak yang melupakan jasa Mahathir bagai kacang lupakan kulit.

"Bila kita di atas, orang sanjung kita mcm nak rak, tapi bila kita sudah tua atau jatuh, orang kata kita ni dah tak relevan, macam-macam mereka cakap, kata kita ni nyanyuk, gila, tak dak akai (akal), itulah dinamakan kacang lupakan kulit.

"Habis! Habis semua jasa dia (Mahathir) orang tak nampak, apa usaha beliau selama ni macam kena lempar tepi jalan," katanya menerusi perkongsiannya itu.

Menurut Fathia, atau nama sebenarnya Nur Fathia Latif, Mahathir yang dahulunya merupakan pemimpin negara harus disanjung dek kerana jasanya yang menggunung terhadap masyarakat.

"Sanggup keluarkan beliau dari sejarah negara dan kata macam-macam seolah-olah beliau takdak perasaan.

"Seharusnya kita kena ingat dan bersyukur, orang yang hebat ini, pada satu ketika dulu, pernah berjaya menjulang darjat negara kita setinggi-tingginya dan tak perlulah kita pertikaikan lagi (jasa Mahathir).

Sebelum ini, Ketua Penolong Pengarah Kanan Bahagian Khas Pejabat Perdana Menteri, Tuan Haji Rizal Mansor memuat naik status menerusi laman Facebooknya dengan menasihatkan insan seni agar tidak menjadi alat kepada parti pembangkang.

Beliau dilaporkan membuat teguran secara terbuka kepada segelintir artis yang dilihat begitu asyik menghentam kerajaan tanpa mengetahui perkara sebenar.

Fathia dalam masa sama meminta semua pihak untuk melihat bakti yang ditaburkan Mahathir dengan menggunakan 'mata hati' dan bukannya hanya menilai dengan pandangan biasa.

"Cuba kenang, ingat dan bersyukur banyak banyak kerana masih ada manusia yang sanggup pertahankan kita dan masih mampu bertahan, bukan untuk kepentingan diri sahaja, tetapi untuk kita semua," katanya lagi.


LAWAN LAWAN

TERUS LAWAN

MAKIN RAMAI

MAKIN CUN-------------------