Rabu, 29 Mei 2019

INI DIA -

LAWAK DUDUK

BERAT DAH BERAT 
NI DAH BERAT USTAD
BUKAN SAJE  MELAYU ADA DALAM QURAN
RUPA RUPANYA  KERIS PUN
ADA DALAM QURAN
KAH KAH KAH
br />

-------

WAL TAMAT UNTUK ZAHID
APA MAKNA 

BERITA INI

MAKNANYA HARI ZAHID TAMAT
MAKNANYA KEPIMPINAN ZAHID 
TAK DI PERLUKAN
MAKNANYA ADA TIKAM DARI BELAKANG
MAKNANYA ZAHID CUBA BAWA NAJIB
TAPI
DIRI SENDIRI KENA TERAJANGTiada tempoh masa Zahid bercuti, kata Ismail Sabri

TIADA tempoh masa ditetapkan kepada Ahmad Zahid Hamidi untuk bercuti daripada tugas presiden Umno, kata naib presiden parti itu Ismail Sabri Yaakob.

Namun sepanjang tempoh bercuti itu juga, Ahmad Zahid tidak boleh mencampuri urusan Umno, tegasnya.

“Tidak ditentukan (berapa lama Ahmad Zahid berehat), dalam Perlembagaan Umno tidak disebut berapa lama orang itu kena cuti, berapa lama, terserah kepada dia.

“Yang penting sepanjang bercuti Ahmad Zahid tidak campur tangan dalam Umno, dia betul-betul bercuti, tidak terlibat apa-apa,” kata Ismail Sabri.


ISMAIL BELOT

TIKAM ZAHID

UNTUK

MENERUSKAN

BUDAYA REBUT

JAWATAN

MENERUSKAN

TRADISI TULEN

GEROMBOLAN

KETUANAN 

MELAYU

KAH KAH KAH----------

GAWAI SAMPAI DULU
LAGI 6 ARI 

KITO RAYO

TAPI 

HARI GAWAI  

SAMPAI DULU
ALA MAK GAWAI SAMPAI DULU
TAHUN INI TAK MENUAK
HANYA MENAPAI
ARI NI GUA SAMBUNG PUASA
KELMARIN TERPUTUS
PETNAG NI NAK GI BANGSAR
NAK CUBA TRY
BAZAR LAMAN RUMAH

SELAMAT BERBUKA


-------

DYMM DKJDYMM DKJ TIPU

LANCAU MANCAU
Tambah perkataan TENGKU tu kat nama Adnan dah kira okey ler tu.... Nasib baik dia tak tambah DYMM SULTAN kat nama dia, kalau tak darurat satu Malaysia. Mesti Adi Awang dan kartelnya bersilat sakan. 
on 
PEMIMPIN ISLAM DIHINA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 29/05/19

Ming
--------

GELI TAPI SUKA


GELI TAPI SUKA
eei gelinya 
i tgok benda to 
on 
AI DAH MUNCUL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:20

Gua

---------

KESAH TENGKU FRAUD
PEMBOHONGAN TENGKU ADNAN MANSUR BUKAN KETURUNAN SULTAN SEBENARNYA TERBONGKAR

MARIlah kita sama-sama kita membaca sejarah hal kisah sebenar keturunan Tengku Adnan Tengku Mansur adakah dia (Adnan) keturunan sultan  yang sebenar.

Manusia  boleh jadi Tuhan tak hairan ada ubah diri jadi tengku makna kerabat raja nanti bolehlah jadi sultan.
Siapa Tengku Adnan Ini? mari kita hurai untuk maksud kita tahu dan nanti bolehlah ikut macam dia boleh jadi sultan Sabah. ini saya kutip dan baik juga kita baca sejarahnya:

"...Tengku Palsu mirip wajah Flinstone suka suka mak bapak dia je pakai nama Title "TENGKU". muka macam jimbet. apa JIMBET itu?

Adnan dilahirkan di negeri Melaka (asalnya dari Pahang) pada 20.12.1950 pada jam 6.10 pagi dengan surat pendaftaran lahirnya bernombor 100502. Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor. Pada 20.12.1962.

Ketika beliau berusia 12 tahun, Adnan mulai memiliki kad pengenalan bernombor 4079409 atas nama Adnan bin Mansor juga seperti yang terdapat dalam surat beranak.

Sekali lagi beliau menukar kad pengenalan bagi memenuhi kehendak undang-undang pada 3.3.1969 ketika beliau berusia 18 tahun, namanya masih lagi kekal dengan nama Adnan bin Mansor.

Tetapi, pada 3.10.1972, Adnan telah mengubah namanya menjadi Tengku Adnan bin Tengku Mansor. Beliau juga telah mengubah nama bapanya dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin Tengku Haji Baba.

Dengan akuan bersumpahnya, beliau membuat perakuan bahawa beliau berasal dari Keluarga DiRaja Melaka. Keluarga beliau menurut katanya berasal dari keluarga beraja.Keluarganya adalah keturunan ke 3 daripada golongan Kerabat DiRaja Melaka.

Pada hari yang sama (3.10.1972), Adnan mendapat kad pengenalan yang baru di mana di atas kad pengenalan baru itu tertara nama ‘Tengku Adnan bin Tengku Mansor’.

Lebih kurang 2 tahun kemudian, 2.4.1974, bapanya juga mendapat kad pengenalan baru dengan nama baru Tengku Mohammed Mansor bin Tengku Haji Baba dengan identiti kad pengenalan baru bernombor 3983336
 
Begitulah dengan mudahnya Adnan menukar identitinya dari orang biasa berpindah ke identiti baru-seorang berketurunan kesultanan Melaka yang hilang telah takhta akibat kezaliman terhadap rakyat.

Adnan Tengku celup. Bukan Tengku asal dan tulin. Sesiapa sahaja di Malaysia ini boleh menukar identiti dengan mudah termasuk untuk mendapatkan kad pengenalan seperti yang diperolehi rakyat asing dengan satu syarat memberi undi kepada UMNO/BN...."

Kisah ini  Tengku Adnan sama juga kisah  Datu Akjan  Ali Mihamad yang bergelarkan dirinya sebagai pewaris Sultan Sulu dan rakyat Sabah banyak menerima pingat-pingat kebesaran yang membawa gelaran Datu yang disampaikan sendiri oleh Akjan sehingga membawa satu tangkap polis tetapi sehingga kini kes itu macam tekah ditutup oleh  PDRM.

-----------

PEMIMPIN ISLAM DIHINA

SATU LAGI

PEMIMPIN 

ISLAM

PEMIMPIN 

MELAYU

DIHINA

Kes rasuah Tengku Adnan, 30 saksi akan dipanggil

PIHAK pendakwaan akan memanggil sehingga 30 saksi untuk memberi keterangan pada perbicaraan kes rasuah bekas menteri Wilayah Persekutuan Tuan Haji Tengku Adnan Tengku Mansor yang akan bermula pada 3 September ini, di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Timbalan Pendakwa Raya Mohamad Firdaous Mohamed Idris memberitahu demikian kepada pemberita selepas pengurusan kes di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Mohd Nazlan Mohd Ghazali, hari ini.

“Saya tak boleh menyatakan jumlah saksi secara tepat kerana mungkin ada perubahan tetapi dianggarkan 20 ke 30 saksi pendakwaan akan dipanggil,” katanya.


KES INI

SENANG SELESAI

TAK PERLU

30 SAKSI

HANYA SATU

SOALAN DARI

PENDAKWA

TAHUN BILA 

ADNAN  JADI

TENGKU ADNAN

KAH KAH KAH

----------

CILAKA - KAKI BODEK

CILAKA

INI MESTI

KAKI BODEK

MAHATHIR


Pasca PRU14, Malaysia antara negara Asia paling berpengaruh


MALAYSIA berada di kedudukan satu daripada tiga kuasa tengah paling baik di Asia pada 2019 berikutan pemilihan semula Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri selepas pilihan raya umum tahun lepas, kata pemikir Australia Institut Lowy.

Dalam kajian analisis tentang pengaruh negara di seluruh dunia, kumpulan dasar awam juga mendapati Malaysia berada di kedudukan ke-9 dari 25 negara paling berpengaruh di Asia.

Malaysia mencatatkan 22.8 pada Indeks Kuasa Asia yang menilai 25 negara di benua itu menggunakan alat analisis untuk mengesan perubahan dalam pengagihan kuasa di rantau ini.

Amerika Syarikat merupakan negara paling berpengaruh (84.5) diikuti oleh China (75.9), Jepun (42.5) dan India (41). Kemudian diikuti oleh Rusia, Korea Selatan, Australia dan Singapura.

Projek ini menilai kuasa negara menerusi 126 petunjuk merentas lapan langkah tematik: kemampuan ketenteraan dan rangkaian pertahanan, sumber ekonomi dan hubungan, kesan diplomatik dan pengaruh budaya serta ketahanan dan sumber masa depan.

Laporan itu menyatakan kedudukan Malaysia mengagumkan dan satu perubahan besar dari kedudukannya yang “telah menurun sejak zaman kegemilangan Perdana Menteri Dr Mahathir dua dekad lalu”.

Pakatan Harapan berjaya mengalahkan Barisan Nasional pada pilihan raya umum 9 Mei tahun lepas menandakan perubahan pertama kerajaan dalam sejarah negara.


NI MESTI

CARI PROJEK

NAK TENDER

PERANGAI

CUKONG

KAH KAH KAH
----------

UTAMAKAN KESEHATANJAGA KESEHATAN
haa nampak tak? 
tu la beza tt dgn penganut islam berpuasa. muslim berpuasa sebab memenuhi tuntutan agama beribadah pada Allah tapi tt berpuasa kerana nak turunkan berat badan untuk lebih sihat kerana Dewata Mulia Raya nak umatnya sihat dan cergas. so takde masalah la kan? jgn laa paksa tt sembah Allah. tapi dua-dua tuhan nak penganutnya hidup aman dan harmoni sihat dan sejahtera. amiin. 
on 
PETANG INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/05/19

Pres


----------

BERBUKA AWAL
BERBUKA AWAL
Lu buka jam berapa bro? Ruginya. Mcm kawan aku, kalu kerja berat, jam 7 dia dah singgah mamak ambik bekalan. Nak pulak sekarang nie dah boleh pakai cermin gelap. Aku memey respek menteri DAP yg memahami masalah umat Islam Malaya. Jam 10 kena nasik Kari ikan dgn ayam goreng memwy nikmat yg tidak kau dustai 
on
 PETANG INI
Publish | Delete | Spam
DatoPidi
on 28/05/19

haa


----------

POLITIK IRAN ANTI-IMPERIALIS
POLITIK IRAN 

ANTI IMPERIALIS
trump beri no tepon pd swiss. sbb swiss org tengah amerika dgn Iran. tapi sampai laaaaaa ni iran tak tepon2. frust trump dibuatnya. kalau pemimpin negara Islam lain dpt no tepon tu, dan dan terus tepon. apa trump minta mesti diberi. we want to help america be great again. maka akan keluar akhbar negara pemimpin dapat tepon trump. keluar ler gambar2 besar dalam tv akhbar.

 Iran pula kata kalau amerika buat hal, Iran ketuk kepala amerika. ada negara lain berani ckp mcm tu? yg berani ialah korea utara dan duterte dan mereka ini semua tak beriman pada Allah. ‘Negotiating with devil’ bears no fruit – Iran’s Revolutionary Guards on talks with US 
on 
GARIS SHIAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/05/19

Jol

---------

AI DAH MUNCUL


AI DAH SAMPAI
BANI MELAYU MASIH BERTENGAR
DUA PULUH KE LAPAN
LAPAN KE? SEBELAS KE?
kat dunia nih kita ada badan profesional contoh Society of Professional Engineer dll...maka setelah dinilai dan diluluskan dapat lah sipolan (boleh angkat diri) SEAL atau STAMP yang membolehkan seseorang to di gelar P.Eng ie. Professional Engineer diiktiraf..... Namun tidak boleh kita beat orang agama nih dia punyal SEAL cable terus dari atas lintas-langsung
....tuh yang dia boleh kata...., - tak dapat pahala - dosa sebalik nya yang diterima - tidak mencium bau syurga - jauh sekali dapat hidu bidadari - si polan ahli neraka dll wei....ahli sarban-lilit kepala nih SEAL dia paling win sebab dia punya - authority - menjangkau tahap dewata.... Tapi yang menjadi musykil nih dibawah jubah kain terlebih nih apakah tidak ada kurap langsung??? 
Saja tanya gaduh gaduh bab 8 bab 20 nih sedangkan yang mungkar curi boleh saja dibosstakmalukan dan berbohong patuh-syariah dibolehkan sebab anda terlilit sarban cap-CIA...hhhmmmmm.... gaduh teruskan gaduh sampai jadi bodoh.... orang ke bulan kamu ke 
on 
PENJUAL AGAMA
 BERGADUH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 29/05/19

tru--------

PERANG TAK JADIPERANG TAK JADI
Gua berani sunat kali ke2. Iran n amerika takkan berperang karena dlm diam, iran merupakan proksi kuat amerika sejak revolusi iran komeini. Malah, tehran kekal melipat kali gandakan eksportnya utk memenuhi keperluan dan permintaan sumber ikan keli !
 on 
GARIS SHIAH
Publish | Delete | Spam
Nole
on 29/05/19

Ini


---------

TAT TOLONG JAWAB
TAT TOLONG JAWAB
Apo hokoom nye TaT Penjaga Mekkah Walkarammah tidor sekawah dengan Yahudi .. Syiah tu kapir ko ..kapir yg pandai ngaji yo. Kalau Iran porang dongan Amirrika ..kito nak sokong sapo TaT.. 
on 
PASAL APA BOCOR
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 28/05/19

haa


---------

FALSAFAH TERKINIFALSAFAH TERKINI
Ilmu falsafah today dari kebodohan ku temu jawaban dari kecerdikan ku temui kebuntuan dari kegilaan ku temui technologi justeru itu dari ketegangan ku temui keberahian oh sunguh sukar menempuhi hari hari berahi 
on 
PERCAYA? 
TAK PERCAYA?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/05/19

Wo

------