Jumaat, 12 Mac 2021

KU LI BERTANYA

 


KU LI

BERTANYA

MALIKUL ADA

 SOKONGAN ATAU 

TAK CUKUP SOKONGAN

112 AHLI PARLIMEN ??

PARTI PENGERAK EKONOMI RUMAH HIJAU

 PARTI PENGGERAK

EKONOMI 

RUMAH HIJAU

panglimo potaseh commented on

 "PELIK TETAPI BENAR"

Ari tu den borak dongan cikaro ..cikaro ni minah melayu lah ..cikaro ni kato minggu lopeh dio dikondurikan oley 13 ekor Mat Rompit ..sampai molocho pantek kato cikaro tu. Den tanyo apo upah eay ..cikaro tu kato sobungkuih nasi jo. Den kato dari molayan Mat Rompit tu baik kau jadi PELACHOR ..


cun mcm kau ni boley dapek 200 hinggit utk 40 min ..10 ekor dah 2 ribu ..sobulan kojo 15 hari dapek kumpo 30 ribu ..lagi 15 hari TUAM pantek tu. Borkat usoho nye ..lopeh 4 tahun ..bokeh cikaro ni bojaya kumpo sojuta ..skrg dah ado butik sindiri. Den raso usoho nyo lobeh mulio dari usoho Montori2 UMNO atau pun PAS yg dapek 90 juta.

AWAS - BERHATI HATI

 


DI MALAYSIA

MACAM MANA?

AMIN

ADA APA APA

BERITA

AMIN

ATAU INI 

DIANGGAP 

TAK PENTING

 AMIN


Thailand tangguh guna vaksin AstraZeneca

THAILAND mengumumkan untuk menangguhkan vaksinasi menggunakan vaksin Covid-19 AstraZeneca, ketika Perdana Menteri Prayuth Chan o-cha dan beberapa menteri Kabinet sudah bersiap sedia untuk menerima suntikan vaksin itu.

Penasihat jawatankuasa vaksin Covid-19 Thailand Piyasakol Sakolsatayadorn berkata penangguhan itu susulan beberapa negara Eropah termasuk Denmark, Norway dan Iceland menangguhkan penggunaan vaksin berkenaan.

“Beberapa negara menangguhkan penggunaan vaksin itu… Kami juga akan mengambil langkah sama sementara menunggu laporan,” katanya pada sidang media di Bangkok hari ini.

Seorang pakar virologi dari Universiti Chulalongkorn di Bangkok Prof Dr Yong Poovorawan berkata vaksin yang dihantar ke Thailand tidak termasuk dalam kumpulan vaksin yang menjadi kontroversi itu.

“Kumpulan vaksin itu dihasilkan di Eropah. Kami menggunakan vaksin buatan Asia. Penangguhan dibuat sementara menunggu pengesahan sama ada kesan itu daripada vaksin atau daripada vaksin dalam kumpulan itu,” kata Bangkok Post.

Thailand menerima kumpulan pertama 200,000 dos vaksin Sinovac Biotech China dan 117,000 lagi vaksin Oxford-AstraZeneca pada 24 Februari. 

Vaksinasi menggunakan Sinovac bermula pada 28 Februari, sementara vaksin Oxford-AstraZeneca masih menjalani proses jaminan kualiti dan suntikan dijadualkan hari ini.

Prayuth dan anggota kabinetnya sepatutnya dijadual disuntik hari ini di Institut Penyakit Berjangkit Bamrasnaradura di wilayah Nonthaburi. Ada yang akan menerima vaksin AstraZeneca atau Sinovac, namun kerajaan memutuskan untuk menangguhkannya. 

Thailand merancang memulakan kempen vaksinasi pada Jun dengan menggunakan 61 juta dos vaksin Oxford-AstraZeneca dihasilkan firma tempatan, Siam Bioscience Co Ltd.

Negara ini menyasarkan untuk menyuntik kira-kira 50 peratus penduduknya menjelang akhir tahun. – Bernama, 12 Mac, 2021. 

SAJE TANYA

JANGAN

MARAH

KAH KAH KAHPARTI PELACUR

 


PARTI ISLAM PAS

DIUMUMKAN

SEBAGAI

PARTI PELACUR


KU LI MENGUMUMKAN
PADA SAENTERO ALAM
KE SELURUH DUNIA
BAHAWA PARTI ISLAM PAS
SUDAH JADI
PARTI PELACUR
AMIN

INI KATA KATA
DARU KU LI
YANG PERNAH BEKERJASAMA
DENGAN  PARTI ISLAM PAS
SEBELUM MENJADI]
PARTI PERLACUR
DALAM
ANGKATAN PERPADUM UMMAH
SOALKAN HAKIKI
KURUN INI
KENAPA KU LI
BERANI
SEHARA TERBUKA
UMUMKAN
PARTI ISLAM INI
SEBAGAI PARTI PELACUR


APAKAH KU LI
TAHU BEBERAPA LAGI
PEKARA  YANG
MEMBUKTIKAN LENDIR
PARTI ISLAM PAS INI
APA DAI  LENDIR-LENDIR
PARTI ISLAM PAS 
YANG TERSOROK
YANG DIKETAHUI
OLEH KU LI
AMIN

CARA AMAT SENANG

 

CARA AMAT

SENANG

AMIN

KUMPUL SEMUA

YB YANG TAK

SUKA DARURAT

DI DEWAN

AMIN

KIRA ADA BERAPA

AMIN


Ahli Parlimen tubuh jawatankuasa tamatkan darurat

BEBERAPA ahli Parlimen menubuhkan sebuah jawatankuasa khas yang merayu Yang di-Pertuan Agong menamatkan perintah darurat.

Dikenali sebagai “Jawatankuasa Tamat Darurat”, kumpulan yang dianggotai 23 orang ini diketuai oleh Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad.

Menurut Khalid, jawatankuasa itu tidak terikat dengan mana-mana parti politik, walaupun ahli jawatankuasa itu terdiri daripada ahli politik.

“Kami bertindak sebagai individu dalam parti kami sendiri. Kami terbuka bekerjasama dengan mana-mana ahli politik, bahkan daripada Barisan Nasional selagi tujuannya adalah untuk mengakhiri darurat,” kata Khalid.

Ahli politik yang berada dalam jawatankuasa itu adalah bekas ahli Parlimen Batu Tian Chua, Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok, Ahli Parlimen Petaling Jaya Maria Chin Abdullah, Khairuddin Abu Hassan, antara lainnya.

Petisyen yang dibentuk oleh jawatankuasa ini sedang berjalan dengan tujuan untuk mengumpulkan sebanyak mungkin tandatangan rakyat Malaysia dari semua lapisan masyarakat, dan pelbagai bangsa serta agama.

“Kami sudah mengumpulkan beberapa ratus tandatangan individu dan lebih 100 kumpulan masyarakat awam,” katanya.

Jawatankuasa ini juga melancarkan laman web, #tamatdarurat.com, untuk mempermudahkan prosesnya.

“Mereka yang ingin darurat ditamatkan, boleh melayari laman web dan melakukan apa yang perlu.

“Jawatankuasa ini bertujuan mengumpulkan sebanyak mungkin tandatangan sebelum diserahkan kepada Yang di-Pertuan Agong,” kata Khalid.

Bekas menteri Wilayah Persekutuan itu berkata Agong harus diberitahu mengenai keinginan rakyat untuk mengakhiri perintah darurat.

Jawatankuasa itu merancang menyerahkan petisyen itu kepada Agong sebelum awal Ramadan.

Khalid menggesa rakyat Malaysia menandatangani petisyen di laman web mereka untuk menghentikan darurat agar Malaysia dapat pulih dari segi politik, ekonomi dan sosial.

Beliau menambah, mereka yang menandatangani petisyen itu tidak perlu takut akan kesan daripada mana-mana pihak kerana mereka hanya menyuarakan pendapat yang merupakan hak berdasarkan undang-undang.

Pada 12 Januari, Agong mengisytiharkan darurat di negara ini hingga 1 Ogos untuk mengekang peningkatan jumlah jangkitan Covid-19.

Namun, pengkritik Perdana Menteri Muhyiddin Yassin berkata langkah itu merupakan usaha terakhir baginya untuk terus berkuasa selepas dua ahli Parlimen menarik sokongan mereka terhadap Muhyiddin.

Walaupun Muhyiddin sudah memperoleh tambahan dua bekas ahli Parlimen PKR (Tebrau dan Julau), pengkritiknya menganggarkan beliau hanya mempunyai 111 ahli Parlimen yang menyokongnya.

Pada 20 Februari, kerajaan Perikatan Nasional mengumumkan membentuk Jawatankuasa Khas Bebas Darurat 2021 yang akan memberi nasihat kepada Agong berhubung bila sepatutnya darurat ditamatkan sebelum tarikh akhir yang dijadualkan pada 1 Ogos.

Bekas ketua hakim Arifin Zakaria dilantik mengetuai jawatankuasa bebas yang dianggotai oleh 19 individu itu. – 12 Mac, 2021.

KALAU ADA

115 YB

ERTINYA

MUHYIDDIN KALAH

AMIN

SEWA 4 BUAH

BAS PELANCUNG

AMIN

PERGI DEPAN

ISTANA NEGARA

AMIN

SUSUN YB SEBARIS

AMBIL GAMBAR

DENGAN NUMBO

AMIN

TIAP YB ADA

NUMBO DARI

1 HINGGA 115

KHALAS

JANGAN CAKAP

BANYAK 

RAKYAT DAH BOSAN

AMIN

BUKTIKAN

DENGAN PERBUATAN

AMINMAT PUTAR MEMUTAR MUTAR

 MAT PUTAR

MEMUTAR MUTAR

Unknown commented on

 "KES KLASIK - 

TANYA LAIN 

JAWAB PUTAR PUTAR"

Bagus! Inilah kualiti orang yang Pakatan Harapan angkat sebagai bakal perdana menteri Malaysia. Cakap tak bertenaga, jawapan tak berisi. 

Nenek aku yang gigi tinggal 3 lebih cekap jawab dengan keyakinan, "yes" atau "no" dan mengapa. Negara betul-betul akan "maju dan makmur" jika orang ini jadi perdana menteri. Hidup Pakatan Harapan!!!


SERAMBI PARIS

 


SERAMBI PARIS

Unknown commented on 

"RUMAH HIJAU 

DI SERAMBI MEKAH"

Ini bukan cerita baru.
 Sapa tak kenal Paris Malaya.

SELERA KUAT

 SELERA KUAT

Unknown commented on 

"AMAH BOLEH DIGUNAKAN 

UMUR BERAPA ?"

Nafsu..nafsu ....nafsu..

Unknown commented on

 "AMAH BOLEH DIGUNAKAN 

UMUR BERAPA ?"

Nafsu sendirilah jaga, tiada had umur untuk yang kuat nafsu, cuma nafsu merompak jangan digaul dengan isu agama dan bangsa supaya tidak ada kesenangan seseorang disebabkan oleh tunggangan agama,bangsa dan senang gara² bersifat kedaerahaan.senang sendiri, susah menghasut orang supaya keadaan bercelaru,fuuckkla penunggang semua(agama dan bangsa)


Unknown commented on 

"BENAR LAGI BETUL"

Apa pun tidak akan menghentikan nafsu tamak haloba, khalimah dibuat seperti daya tarikan untuk mendapatkan undi dan sokongan.13 tahun awek ireland melanau menunggu keputusan tapi dalam pada yang sama mendengar keraskusan merompak 1mdb.apa contoh yang baik dan contoh yang boleh diikut???pembentukkan sarawak dan sabah tidak akan terjadi dengan sikap extremis seperti sekarang.sendiri cakap pasal agama sendiri juga kuat merompak ....fuck you la

PERANG BELUM TAMAT

 PERANG

BELUM TAMAT

Unknown commented on 

"JEPUN TAK 

DIBENAR BERSENJATA"

Isham, dah lupa layar internet ke? 1. Sekarang, senjata Jepun #5 terkuat didunia https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.php?country_id=japan 2. 1949, perang saudara China. China Kuomintang ditewas China Merah. Kuomintang lari ke Taiwan, umum kerajaan seluruh China berpusat di Taiwan, hingga hari ini pendirian sama. Perang saudara komunis beijing - kuomintang taipei belum tamat lagi.


 Taiwan pun nak taklok China Merah, mintak tolong Amerika. 3. Camna dominasi asia tenggara? Cara berniaga? Cara bagi pinjaman wang dan teknologi bina lebuhraya, pelabuhan? Kapal China belayar di laut china selatan? Amerika, England, Jepun, Australia pun buat gitu juga, dan lebih lagi ... hasut rusuhan di Thailand dan Myanmar.

RIWAYAT MELAYU

 RIWAYAT MELAYU

Unknown commented on

 "LANGKAH TEPAT

 LAGI BETUL"

Hang pernah tahan kentut tak? Konon nak tahan kentut supaya kentut kentut terkumpul boleh dilepaskan dengan kekuatan dahsyat. Permainan masa sebelum aku disunat dulu. Tapi bodohnya aku, kentut kalau tahan sebenarnya dia keluar jugak leaking angin keluar sikit sikit tahunya bau saja ada. Permainan waktu kecil tu seronok. Waktu tak tahu hodohnya wajah dunia. 


Tapi,kalau dah tua pun masih tahan tahan kentut lagi mahu mengeluarkan kentut mega pada hari itu,bersama orang itu,pada waktu itu mmg kerja sia sua. Sbb yg penyuruh tahan kentut akan swipe jubo si penahan kentut. Maka kentut tetap tak dapat dikumpulkan dan rancangan kentut mega tetap akan gagal.ya, swipe jubo juga permainan masa sekolah.swipe pakai pembaris.

TOA TORA TORA

 TORA TORA TORA

capt salai commented on

 "NIPPON GO - HUTAN RUMBIA"

Den semonjak atok soh pandang ke timur den pun bealih suko pilem jopun cito porang dio den suko apilaei yg belakun maria ozawa..dio slalu jorit dgn suaro aluih ike ike..apo makno ea den tak tau..samo ke dgn tora tora cubo bg pencerahan tt..sobab mak kau cikgu bahaso jopun

DENGAR DARI SAPA ? DARI RETARD KE

 


DENGAR 

DARI SAPA?

DARI RETARD KE? 

Jungle man commented on

 "DARI BAHASA HEBRANI"

Ialah agama Kristian dulu percaya pada Allah bukan pada jesus sekarang yg lebih sesuai ialah tuhan jesus bukan allah


RUMAH HIJAU

 RUMAH HIJAU

Unknown commented on 

"PARTI ISLAM JADI PIP"

Sudah tukar ka?
 Rumah merah jadi rumah hijau?

RUMAH HIJAU DI SERAMBI MEKAH

 


RUMAH HIJAU

DI SERAMBI MEKAH

TERIMA KASIH

RONALD REAGAN

SEJARAH PARTI PELACUR

 


SEJARAH

DARI PARTI ISLAM

JADI

PARTI PELACUR

AMIN

SEMAKIN JELAS

LAGI TERANG

ISLAM TOK ARAB

INI DIGUNA

UNTUK TIPU MELAYU

KAH KAH KAH


PAS macam pelacur, kata Ku Li

UMNO perlu menentang PAS dalam Pilihan Raya Umum ke-15 akan datang kerana parti Islam itu tidak boleh dipercayai lagi, kata Tengku Razaleigh Hamzah.

Pengerusi lembaga penasihat Umno itu memberitahu The Malaysian Insight, sejak awal penubuhannya PAS tidak pernah berhenti menjadi pengacau kepada parti tersebut.

Beliau malah menggelarkan parti diketuai Hadi Awang itu sebagai “pelacur” kerana tidak ikhlas dalam kerjasama dan hanya mengutamakan kepentingan sendiri.

“Dah lama kita lawan PAS. Bukan baru semalam, tapi sejak 1951, PAS mengacau Umno sejak itu, sampai sekarang, bukan benda baru,” kata veteran Umno itu.

Ahli Parlimen Gua Musang itu menjelaskan, PAS juga tidak boleh dipercayai untuk membantu Umno dalam pilihan raya akan datang kerana parti itu sebahagian daripada Perikatan Nasional.

Wakil rakyat berusia 84 tahun itu berkata, walaupun PAS bersama Umno menubuhkan Muafakat Nasional dua tahun lalu, parti itu tidak ikhlas apabila tiba masa pilihan raya.

Perkara itu dapat dilihat melalui sikap ahli PAS dalam siri pilihan raya kecil ditandingi Umno, selepas kedua-dua parti sudah pun mengadakan kerjasama rasmi dalam Muafakat Nasional.

“Di (pilihan raya kecil) Tanjung Piai, ketika mereka dah bersama dengan kita, PAS tidak mengundi kita, mereka ada 3,000 ahli di Tanjung Piai tapi tidak sampai 1,000 yang undi kita.

“Mereka bukan rakan kongsi yang jujur. Begitu juga di Semenyih. PAS macam pelacur, sekejap (sokong) DAP, sekejap Semangat 46.”

Tengku Razaleigh itu seterusnya menjelaskan Umno kalah kepada PAS di Terengganu sebelum ini disebabkan bekas presiden Najib Razak setuju untuk pertandingan tiga penjuru di negeri itu.

“Kita kalah Terengganu sebab Najib, di saat-saat akhir, tanpa berbincang dengan sesiapa Najib setuju untuk pertandingan tiga penjuru.

“Umno akan tewas kerana bila tiga penjuru kita akan lawan semua orang. Kita hilang lebih banyak kerusi dan PAS menang,” katanya.

Lebih-lebih lagi, penduduk Pantai Timur mudah terpengaruh dengan sentimen keagamaan dibawa PAS, katanya.

Pengerusi lembaga penasihat Umno Tengku Razaleigh Hamzah berkata PAS tidak pernah berhenti menjadi pengacau kepada Umno. 
“Mereka nampak ada PAS dan mengundi mereka kerana simpati dengan organisasi agama dan macam itulah PAS dapat Terengganu. Di samping kesilapan kecil yang kita buat.”

Beliau juga mengejek cadangan bekerjasama secara “separuh-separuh” dengan PAS dalam pilihan raya umum nanti melalui Muafakat Nasional.

“Kita tak boleh setuju kerana macam mana nak lakukan strategi setuju tiga penjuru di sini tapi satu lawan satu di tempat lain.

“Saya sokong kita lawan PAS (dalam pilihan raya umum akan datang),” katanya.

Namun perkembangan pada waktu ini menunjukkan Umno tidak lagi akan bekerjasama dengan Bersatu dan PAS dalam pilihan raya umum akan datang.

Di sebalik pengumuman Umno itu, PAS bagaimanapun tetap mahu mengekalkan hubungan dengan kedua-dua parti.

PAS dan Umno menubuhkan MN pada 2019, selepas Umno tewas pilihan raya pada 2018. PAS juga antara pengasas yang mendaftar PN bersama Bersatu sebagai entiti politik yang sah.

Namun apa pun, Umno tidak akan memberikan kerusi mereka kepada Bersatu dalam pilihan raya umum akan datang, kata Tengku Razaleigh.

“Bersatu parti baru, tidak ada pengikut. Di Gua Musang mereka hanya ada empat ke lima orang ahli,” katannya.

Malah pemimpin kanan Bersatu seperti Hamzah Zainuddin dan Mustapa Mohamed juga akan berdepan masalah jika tidak diberi laluan mudah oleh Umno, katanya.

“Hamzah Zainuddin juga tidak ada tempat sebab itu kita beri di Larut kerana dia tidak boleh bertanding di Ipoh.

“Mustapa Mohamed pula kita akan ambil balik kerusi itu. PAS kuat di sana tapi kita pernah kalahkan mereka,” kata Tengku Razaleigh.

Kedua-dua pemimpin itu adalah antara 15 ahli Parlimen yang menang atas tiket Umno dalam pilihan raya lepas.

Namun pemimpin Bersatu berkenaan masih berpeluang dalam pilihan raya akan datang sekiranya mendapat bantuan dari PAS.

“Lawan Bersatu lebih mudah daripada PAS tapi mereka mahu PAS tolong mereka, mereka juga harap Umno pun tolong.

“Kalau Umno tolong mudahlah (bagi Bersatu), tapi saya tak rasa kita akan tolong pengkhianat,” kata Tengku Razaleigh. – 12 Mac, 2021.


KU LI ANOK

RAJO KELANTANG

ROYAK SEJAROH

PARTI ISLE

KOH KOH KOH 


BERHATI HATI - AWAS
 AWAS

SILA BERI

PERHATIAN BIARKAN MENTERI YB GEDEBE 

DAPAT SUNTIKAN

KITA RAKYAT BIASA

SABAR TUNGGU

TEPI SUNGAI

AMINSeveral EU countries suspend AstraZeneca vaccine to investigate blood clot cases

Semalam, Denmark, Norway dan Iceland mengumumkan mereka menghentikan sementara semua vaksinasi AstraZeneca untuk menyiasat kes-kes tersebut, setelah Badan Ubat-ubatan Eropah mengatakan 30 kes "kejadian tromboemboli" atau gumpalan darah telah dilaporkan di antara 5 juta orang yang telah menerima suntikan di Eropah setakat ini.

Itali mengikuti Austria, Estonia, Latvia, Luxembourg dan Lithuania dalam melarang inokulasi dengan satu kumpulan dos 1 juta yang dihantar ke 17 negara.

Agensi kesihatan nasional Denmark mengatakan bahawa ia menangguhkan vaksinasi AstraZeneca selama dua minggu kerana seorang wanita berusia 60 tahun yang diberi suntikan dari kumpulan yang sama telah membentuk gumpalan darah dan kemudian meninggal.


HATI


HATIPELIK TETAPI BENAR

 HAIRAN BIN TAKJUB

PELIK TETAPI BENAR

BAGAIMANA

RUMAH MERAH

BOLEH BERTUKAR

MENJADI 

RUMAH HIJAU

AMIN 

HANYA

ANAK RAJA

KLANTANG

TENGKU RAZALEIGH

BOLEH MENJAWAB

AMIN

BILA DUNIA NAK BERTINDAK

 DUNIA WAJIB


BERTINDAK 


SEKARANG

DULU SADDAM

SADDAM HUSSEIN

DIJATUHKAN

KERANA DITUDUH

ZALIM 

DAN

MEMILIKI BOM ATOM 

TAPI INI TERBUKTI SATU PENIPUAN


YANG SAHEH

YANG KITA LIHAT

YANG DUNIA SEDANG

MELIHAT

SUDAH SEBULAN

WARGA MYANMAR

BEDEMO MELAWAN

TENTERA YANG ZALIM
RAMAI WARGA

 MATI KENA TEMBAK KENAPA  PBB 

TAK HANTAR ASKAR

MASUK KE MYANMAR

 BUNUH  TENTERA

 YANG RAMPAS KUASA

 KALAU ASKAR PBB

 DATANG MASUK

KE MYANMAR

PASTI 

DISAMBUAT RAKYAT

DENGAR BUNGA

DAN

 AIR MAWAR 

AMIN

APAKAH PPB

TAK HANTAR ASKAR

KERANA

 MYANMAR

TAK ADA MINYAK

 ATAU

MYANMAR TIDAK

 DEKAT DENGAN

ISRAEL 

 AMIN