Sabtu, 13 Februari 2021

SAMPAI TAK LALU MAKAN

 

SAMPAI 

TOK LALU MAKEE

VEKSIN AKAN DIGUNAKAN SEBAGAI KEMPEN PRU15

 VEKSIN DAN KOBID

AKAN DIGUNAKAN

SEBAGAI  AGENDA

KEMPEN PRU15


Unknown commented on

 "MENTERI KESEHATAN 

TAKDA MASA"

Bangladesh terima hadiah kerajaan india. Ubat baksin Astra zenecca Oxford dari kilang baksin terbesar dunia-india. Yang negara2 EU rebut ni baksin Pfizer. Lain brand cukup. Tahulah Pfizer, ubat panjang kote. Makan baksin jenis ni bukan saja panjang umur,panjang juga kelakian.bagus juga tuan bangkitkan persoalan baksin ni. Sebab akan datang ada waibi akan buat show pasal vaksin pula. Semalam pasal telefon bojak yg dia dapat dari tokay simin. Sambil agih sambil meludah memaki orang.sengaja juga aku tulis baksin,pasal melayu ni takut babi.

WAJIB MUKA BARU

 


WAJIB ADA

MUKA BRU

Unknown commented on 

"INI KARUT"

patut namakan presiden sendiri mat sabu... rakyat nak abam sabu jadi PM.. kah kah kah. abam mat PM9... i love abam mat..

Jungle man commented on

 "INI KARUT"

Rakyat mahu mahathir tapi tak nak amanah pkr dap kerana mereka anti melayu dan islam

LIMA HARI ADA APA ?

 


LIMA HARI

LAGI ADA APA

DARURAT

TAMAT KE ?

JENG JENG JENG

INI NAJIB CAKAP BETUL

 


INI NAJIB

CAKAP BETUL

AMIN

TRAPIK JEM

GILA GILA 

DALAM KL

PASAI APA?

AMIN

TAK SANGKUT

PAUT DENGAN 

KAWAL KOBID 

AMIN

JEM AKAN  

BERASAK ASAK 

 KOBID MENULAR 

MASUK

AMIN 
Lebih baik tumpu sekatan jalan raya di sempadan negeri, kata Najib

SEKATAN jalan raya kini lebih baik menumpu kepada kawalan di sempadan negeri berbanding dalam bandar, kata bekas perdana menteri Najib Razak, susulan kerajaan membenarkan hampir semua industri dibuka semula.

Beliau mempersoalkan bagaimana anggota polis mampu mengawal kelancaran pergerakan trafik dengan kelonggaran di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Tertanya-tanya dalam keadaan ini, bagaimana pula pihak polis di roadblock (sekatan jalan raya) dalam bandar mampu kawal dan pantau pergerakan trafik yang semakin tinggi ini?

“Adakah sudah tiba masa untuk hentikan roadblock dalam bandar agar trafik lebih berjalan lancar?


MENTERI

TAK DAPAT

BANTU RAKYAT

TAK NGAPA

AMIN

TAPI JANGN

SUSAHKAN

RAKYAT

KHALAS
SOKONG LANGKAH TEPAT

 


WAJIB SOKONG

LANGKAH TEPAT

UNTUK 

KESELAMATAN
BESAMA

AMIN Vaksin percuma kepada warga asing langkah tepat, kata badan pemikir

KEPUTUSAN Putrajaya melibatkan sekali warga asing untuk menerima vaksin Covid-19 secara percuma adalah langkah yang baik, kata Galen Centre for Health & Social Policy. 

Ketua eksekutifnya Azrul Mohd Khalib berkata keputusan kerajaan baru-baru ini untuk memasukkan warga asing adalah tepat dan termasuk dalam amalan kesihatan awam yang baik.

“Jika anda ingin membuka kembali sektor ekonomi, membangunkan semula mata pencarian dan menempatkan Malaysia sebagai destinasi yang selamat dan bertanggungjawab bagi pelabur, pelancong dan negara lain, kita perlu memastikan strategi Covid-19 seperti melancarkan vaksin merangkumi semua orang, tanpa meninggalkan sesiapa pun,” katanya dalam satu kenyataan.

Pada Khamis, Putrajaya mengumumkan semua warga asing di Malaysia akan mendapat vaksin Covid-19 percuma.

APA YANG BAIK

APA YANG BETUL

WAJIB SOKONG

KHALAS LAGI LIMA HARI

 

LAGI

LIMA

HARI

BAIK UNTUK KESIHATAN


TERBUKTI BAIK

UNTUK KESIHATAN

DAGING TEMPATAN DAH LOHE

 


WOIT

DAGING TEMPATAN

TUA KERAS LOHE

KAH KAH KAH

AYAM SIAM

AYAM VIETNAM

MUDA PEJAL KETAT 

AMIN 

TAK CAYA 

TANYA DIN AYAM

KAH KAH KAH
Ahmad Maslan ajak orang ramai boikot daging import

KUALA LUMPUR – Ekoran masih terdapat isu rampasan daging import yang menggunakan logo halal tidak sah, masyarakat digesa memboikot produk berkenaan.

Setiausaha Agung UMNO, Ahmad Maslan berkata, walaupun isu itu sudah menjadi isu nasional namun masih terdapat pihak-pihak tidak bertanggungjawab yang masih menjalankan aktiviti ini dan mengedarkan daging tidak sah halal ini kepada umum.

Isu kartel daging import mula tular pada 2 Disember tahun lalu berikutan terbongkar kegiatan menyeludup daging sejuk beku dari China, Ukraine, Brazil dan Argentina.

Kartel berkenaan kemudian membungkus semula daging itu menggunakan logo halal sebelum menjualnya ke pasaran seluruh Malaysia.

Ia terbongkar hasil serbuan bersepadu pihak berkuasa di sebuah gudang di Senai yang menemui 1,500 tan daging sejuk beku bernilai RM30 juta.

JANGAN IKUT

MAMAT CAP AYAM

KAH KAH KAH

DIA HANYA MAKAN 

AYAM PONTIAN

KAH KAH KAH

TAK RETI MAKAN

AYAM JEPUN

AYAM ITALI

KAH KAH KAH

TAPI AWAS

JANGAN MAKAN

AYAM ARAB

LORI BOLEH 

MASUK

KAH KAH KAH

POLITIK SARAWAK

 


TAK MACAM

MOKHTAR

ABAM 

TAKUT NENAS

SARAWAK


Unknown commented on 

"ANAK MUDA 

BAGUN MELAWAN"


Nanas sarawak melawan abam. Abam takut Nanas sarawak. Aku ingat menatang apala nanas sarawak. Setahun dah nanas Nanas. rupanya bangunan dun sarawak. serupa nanas. Insan insan berani berjati diri didalamnya. Sehati sebulat tekad. Apa jua bentuk yg mengikis jati negeri.jati diri tidak diganti tapi dibina.

JANGAN BUKA KES AZILAH

 


JANGAN BUKA

KES AZILAH

Unknown commented on

 "AKAUN SULIT"

Hawauu betui tt. Sesak napas najib hari hari tt up pasal azilah. Asik keluar hal bunoh altantoya , hal sirul azilah boleh bikin najib gila woii. Tak caya lu taruk kaw2 berita ,persoalan, perjawapan penganalisaan dan segala mcam peng' pasal azilah dan sirul. Sebulan ini cerita keluar, sure najib saman.kahkahkahkahkah.

MADEY BUKAN CALON

 


MADEY BUKAN

CALON

cikminah commented on

 "INI KARUT"

Apa hal nak sibuk-sibuk dengan Tun Dr.Mahadir ni, diakan dah tak relevan....???? Lagipun, Madey sendiri dah istihar, dia tak mau jadi calon dlm PRU15. Pejuang cuma 3rd force, tak lapar nak sibuk-sibuk jadi menteri kanan, kiri atau menteri mentor kat mana-mana party, kerajaan atau pembangkang. Usahalah sendiri untuk menang Pru15, jangan libatkan Madey. Nanti kalau gagal dapat nombor, salahkan Atok!!!

SEJARAH FALUN GONG

 

SEJARAH

FALUN GONG

Unknown commented on

 "PROJEK TOFU"

TT, aku masih tak caya kau tak fikir dulu, tak guna akal sebelum sebar berita palsu dari China Focus, mesin propaganda Falun Gong, kumpulan agama sesat anti-China tajaan Amerika. Letupan tu disebabkan gas nitrate yang dihasilkan oleh najis dalam saluran najis bawah tanah. 


Dah biasa infrastruktur bandar moden (termasuk di Malaysia) ada saluran najis begini. Pergi tanya orang JKR. Dah ada kes juga yang pekerja yang mati atau sakit kerana masuk kedalam lubang tanpa topeng oksigen. Tak payahlah rendah diri ke tahap saluran najis Falun Gong.


FAKTA SEJARAH

MAT SONGEL DAN MAT LANUN

 MAT SONGEL 

MAT LANUN

Unknown commented on 

"GILA TAKDA UBAT"

Lu mesti ingat anonymous ada hikmat nya dan asebab...malah lebih baik dari orang orang yang ...main belakang kata mana ada? ...yang Jam Omega dah kena cekup dek polis tapi tipu kata dia ada simpan. ...apabila ditekan terus cer tunjuk dia jawab apa perlu tunjuk kat wartawan? tuh kira kes songel...


kes bosskur ...bila kena soal duit ada masuk dia mati matian kata mana ada? ...dia sebut siap dengan pakai songkok baju melayu dia bukan pencuri. ...dia kata dia bukan pencuri bangang masuk duit dalam account peribadi. ...siap kata duit tuh derma pak arab gila babi...2.9 billion wei banyak tuh! 


dan banyak lagi ah contoh lebih baik tanpa nama berhujah untuk membuka minda bukan untuk menipu, temberang, bermadah helah, berbohong, berputar dan segala macam muslihat hanya kerana mahu dipandang suci...bagi anonymous atau tanpa nama bukan glamour yang kita cari...

INI KARUT

 


INI KARUT

AMIN

MENTERI 

MENTOR KE

PERDANA

 MENTERI KE

SEMUA KARUT

AMIN

RAKYAT TAKNAK

MADEY

AMIN

RAKYAT TAKNAK

ANWAR 

AMIN

PENCEN KAN

DUA DUA

 KHALAS

ANWAR BANYAK

KES  BERAT

KHALASDr Mahathir masih boleh main peranan dalam Pakatan, kata Dzulkefly

DR Mahathir Mohamad masih boleh menjadi menteri mentor atau menteri kanan jika beliau masih mahu memainkan peranan dalam Pakatan Harapan, kata ahli strategi Amanah Dr Dzulkefly Ahmad.

“Ini boleh menjadi formula menang-menang dalam Pakatan untuk hadapi PRU15 (Pilihan Raya Umum ke-15),” kata Dr Dzulkefly kepada The Malaysian Insight.

“Sekarang ini, Pakatan jelas bahawa calon perdana menteri untuk PRU15 adalah Anwar Ibrahim.

“Idea bahawa Dr Mahathir boleh menjadi perdana menteri sementara tidak lagi muncul namun dia boleh main peranan jika dia mahu, jika kami menang.”


KALAU INI

TAK FAHAM

JAMIN KALAH

KHALAS
BRO KITA KUMPULKAN DETIK DETIK KECIL

 BRO

KITA KUMPULKAN

DETIK DETIK KECIL

Arymanchino commented on 

"BURUNG SEWAH TAHU - KOEL"

asal bunyi burong pun nak poning2.Cubo keluarkan bunyi burong pipit sendiri klu dio mencanak togak..hem..macamano pulak bunyi nyo..

JHO LOW BERAYA DI CHINA MERAHJHO LOW

BERAYA

DI CHINA MERAH

Unknown commented on 

"KUASA JHO LOW"

Jho Law akan terus sambut tahun baru cina dengan gembira..tiada siapa tahu di dimana dia berada, mungkin tengah menyorok diantara celah dua batu...KAKAKAKAKAK

MALIKUL RABA PUNAI ?

 


MALIKUL

RAPA PUNAI

Unknown commented on

 "ATOK YANG AJAR"

Iye lah tu, nanti nongkar nangkur akan tanya dalam kubur kenapa tak berani lagi panggil malikul sembab, tak berani lagi siar gambar malikul sembab raba punai. Tak berani ulas sebab apa menantu malikul sembab dapat projek rundingan terus 1.1 bilion. Dah jadi j kom ke?

PAKATAN DAN MADEY

 PAKATAN HARAPAN

TAKDA PILIHAN

AMIN

Dr Mahathir masih boleh main peranan dalam Pakatan, kata Dzulkefly


ABAM

MACAM MANA?

AMIN

TAK TAK DAH SUNAT

 TAK TAK

DAH SUNAT

capt salai commented on

 "TAK TAK JAGA BANTAL"

Tak Tak makin jambu..bulu pn berkilat..ni menunjukkan tuan tak tak tengah kayo hahaha..sepatah kato mat ghombau tt tgh deep pocket..

MASIH KURANG JELASMASIH KURANG 

JELAS

panglimo potaseh commented on 

"KURANG JELAS"

Haji Ismail Sabri atau Dr. Hisham kata keluar masuk negeri tak boleh ..keluar masuk kote mrk tak cakap apa 

BERKHALWAT HARI KE 333

 


KHALWAT KE 333


SABTU 13/2/2021

KITA MASUK KE HARI 333
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 32

GAWAT BERTERUSAN
KELIHATAN
KITA TERPERANGKAP
SAOLAH OLAH
TAK ADA JALAN KELUAR

JALAN KELUAR
PASTI ADA
YANG PERLU DILAKUKAN
IALAH MENGGUNAKAN
FIKRAH 
AMIN

PAGI INI HOKKIEN INDAH
LANGIT BIRU
KUALA LUMPUR CERAH
LANGIT BIRU

MATA HARI DAH KELUAR
TAHUN BARU  LEMBU
MEMBAWA CAHAYA

LE CHATEAU
DI LANGIT BIRU

TIDAK ADA DERAMAN KERETA
MAKA GUA DENGAR
KUAT SIMPONI CENGKERIK

PALING SIBUK
TIONG  YANG TERBANG
BERKAWAN KAWAN

DARI JAUH
GUA DENGAR
HOW WOW

PAGI YANG CERAH INI
MUNGKIN MEMBAWA HUJAN
SAPERTI
KELMARIN PETANG
 HUJAN LEBAT
MEMBAWA
UDARA LEMBUT 
SEGAR DAN NYAMAN

BRO
MULAKAN PAGI INI
DENGAN SENYUM LEBAR

BRO
KALAU LU FAHAM SEMUA
LU MESTI
DAPAT MAKLUMAT SALAH

KALAU TAK ADA HUJAN
MANA MUNGKIN
ADA PELANGI

BRO
LU SENDIRI
YANG MENJADIKAN
DIRI LU TERSEKAT

DISINI TAK ADA APA APA
INILAH PERMULAAN SEMUA

BRO
JANGAN BERI
ORANG  LAIN KUNCI
PADA KETENTERAMAN
JIWA LU

DENGAR
KALAU TIDAK
LIDAH AKAN BISU

BRO
JANGAN SILAP
KITA SENYAP BUKAN
KITA BEBAL
KITA BAIK HATI
BUKAN KITA LEMAH

KITA SEMUA INI
BERBAKAT
HANYA ADA  YANG
BELUM MEMBUKA 
BUNGKUSAN BAKAT ITU

BUMI KITA INI
MACAM ROKET
YANG TAK ADA MANUAL

HIDUP INI
MACAM BASIKAL
SEPULUH GEAR
TAPI TAK RAMAI
YANG GUNAKAN
AMIN

LAKUKAN HARI  INI
LAKUKAN SEKARANG

SELAMAT BERKHALWAT

DARURAT HARI KE 32

 
DARURAT

HARI KE 32