Jumaat, 8 November 2019

FAKE MUSLIM LEADER

FAKE MUSLIM

LEADER


--------

PEMIMPIN BERJIWA ISLAMPEMIMPIN

 BERJIWA

ISLAM
---

TUHAN ITU APA?


YANG WAJIB

DIJAWAB

IALAH TUHAN

ITU APA ?
(A) Ada agama dalam dunia ini, penganutnya memanggil Tuhan dengan panggilan "Krishna".
(B) Orang Islam memanggil Tuhan dengan "Allah".
Bagi (B) Ada dua jenis pula; (1) Tuhan bertempat. (2) tuhan tidak bertempat.
Ada pula yang (C), Orang buta dan pekak yang tidak pernah lihat Krishna, dan tidak pernah lihat tulisan kalimah Allah; tidak pernah dengar ungkapan nama Krishna dan tidak pernah dengar ungkapan kalimah Allah.
Persoalan, antara tiga kategori ini, mana yang lebih bertuhan?------------

JUAL LAMBAK TIKET SYURGA

JUAL

LAMBAK

TIKET

SYURGA


Anjur 'masuk syurga' 


dengan bayaran RM18, 

ketua ajaran sesat ditahan

JAKARTA: Sebuah ajaran sesat di Indonesia tumpas berikutan penahanan seorang warga emas yang mengaku dirinya seorang rasul.

Dalam kejadian di Sulawesi Selatan, warga emas berusia 74 tahun itu yang kini dalam tahanan pihak polis telah meyakinkan pengikutnya bahawa ajaran yang dibawa boleh membuatkan pengamalnya masuk ke syurga dengan mudah.

Lebih memeranjatkan, ajaran dikenali sebagai aliran Tarekat Tajul Khalwatiyah Tariq Sheikh Yusuf itu juga akan memberikan kad syurga kepada pengikutnya, namun wajib membayar sebanyak Rp10,000 (RM3) dan Rp50,000 (RM15) untuk mendapatkan kad yang mengesahkan mereka menjadi ahli aliran tersebut.

Menurut polis Indonesia, warga emas yang menganggap dirinya sebagai seorang mahaguru itu juga berjaya memperdaya pengikutnya dengan kata-kata kononnya dia mampu memanjangkan umur seseorang, lapor Tribun Gowa.MURAH MURAH

HANYA 18 RINGGIT

BOLEH ENTOT

72 BIDADARI 

TETAP KETAT

SENDAT PADAT

SAMPAI LUTUT

TERCABUT

JANGAN TOLAK

TAWARAN
KAH KAH KAH
------------

BELI AWAL TIKET KE SYURGABELI TIKET

KE SYURGA

Salah pegangan org nie, ini menyimpang dari pegangan ahlisunnah wal jamaah pas... Takat ada kad syurga tak cokop bro, takat pakai selendang hijau, tak cokop bro.. 
mu kena ada nombor ahliy... Org ameno yg tqkde nombor ahli pas, boley apply nombor taun... Kena tanya tuang presideng da kuar ke tak lagi nombor keahlian taàwun... Org nak masuk syurga woi... 
on 
LU NAK
 CAKAP APA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/11/19

Men-------

PERTEMPURAN KELAS
PERTEMPURAN

KELAS
Jangan sesekali berfikir puak elit ini ambil berat puak2 kat bawah ni... janji dorang senang..kenyang dan selamat memerintah. Orang kt bawah nk dapat apa pun peduli apa... 
on 
BODOH IKUT SAUDI
Publish | Delete | Spam
I
on 08/11/19

Yan

------

IKUTI MELALUI FB LIVE


MALAM INI

DI BANGSAR

JUMAAT MALAM
8 NOVEMBER 2018
UNIVERSITI BANGSAR UTAMA

JEMPUT TENTANG
KULIAH DASAR LUAR NEGARA
PAKATAN HARAPAN
DARI MENTERI LUAR

SIARAN LANGSUNG

Attachments area

---------

DAPAT ENTOT BIDADARI SENDAT KETAT PADATJANGAN LEPAS

PELUANG 

ENTOT BIDADARI


Ramai jenis yang jual tiket ke Syurga ni. Jenis yang sesuka hati tuduh sesama Islam sebagai Kafir dan Munafik pun ramai. Kalau syarat masuk Syurga sekadar tengok kita pakai apa atau join parti mana, senang banyaklah hidup.


----------

UNTA ROYAK APAUNTA ROYAK

APA NI ?

ANA NAK TANYA

DUIT 90 JUTA

DARI HAJI NAJIB

UNTA BUAT APA

MANA TAHU 

KALAU UNTA 

SELALU GI GOLOKTeliti kesalahan kempen PRK Tanjung Piai

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) perlu menyediakan laporan lengkap berhubung pematuhan parti-parti politik dalam siri-siri pilihanraya yang berlaku, saran Ahli Parlimen Bachok, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz.

Menurut beliau, cadangan tersebut diusul berdasarkan pemerhatian beliau yang melihat terdapat beberapa parti-parti politik yang jelas melanggar batasan kempen seperti yang terkandung dalam Akta Kesalahan Pilihanraya 1954.

UNTA MANA

HILANG

ANA DAH LAMA 

CARI UNTA

RAMAI TANYA

UNTA PERGI

GERMAN KE?

CARI UNTI 
KAH KAH KAH
---------

BODOH IKUT SAUDI


MEREKA 

YG BODOH 

IKUT SAUDI
Ni buat orang geram! Siapa PM dan Menteri Pertahanan masa tu? Gadai nyawa askar camni jenayah tak? Derhaka tak? Sila tanya Tommy. Cuba tanya menteri ada hantar anak sendiri pergi perang ke? Askar kita pun anak suami bapak orang.
 on 
NASIB BAIK 
PRU14 PAKATAN
 MENAANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/11/19

A


--------

BETUL CILAKA
CILAKA

PUKRAK

MUKRAK 


1MDB alami 

kerugian US$2.2 bilion 

dalam urusniaga 

dengan PSI

KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pegawai Eksekutif 1Malaysia Development Berhad (1MDB) Shahrol Azral Ibrahim Halmi berkata syarikat dana kekayaan berdaulat itu dibayar hanya RM129 juta oleh PetroSaudi International Limited (PSI), walaupun ia berhutang dengan 1MDB sejumlah US$2.2 bilion.

Shahrol Azral, 49, berkata PSI hanya membuat pembayaran keuntungan pertama kepada 1MDB secara tunai, dan seterusnya langsung tidak membayar satu sen pun bagi tahun kedua dan tahun-tahun seterusnya.


CHINA TEMBAM

TIPU MELAYU

TIPU PEMIMPIN 

ISLAM

YANG JUJUR

NASIB BAIK

ADA YG BELOT

KALAU TAK

TANAH MELAYU

JADI PROVINSI

CHINA MERAH

----------

PAKATAN MAKIN HEBAT
PAKATAN

MAKIN

HEBAT


Pengundi Cina tidak putus asa dengan Pakatan, kata Muhyiddin


PENGUNDI Cina di Tanjung Piai tidak berputus asa terhadap Pakatan Harapan walaupun ada tanda mereka tidak berpuas hati dengan gabungan pemerintah, kata Muhyiddin Yassin.

Presiden Bersatu itu mengakui sentimen daripada masyarakat Cina yang membentuk 42% pengundi di Tanjung Piai “tidak positif”.

Sebagai perbandingan 64% pengundi Cina telah menyokong PH pada PRU14, membantu kubu parti Barisan Nasional dengan 524 undi.

Tinjauan menunjukkan walaupun perasaan suam-suam kuku terhadap PH Muhyiddin berkata, majoriti pengundi Cina tidak akan menukar kesetiaan mereka kepada pihak lain.


BILA JADI

KERAJAAN

SEMUA BOLEH

DILAKUKAN

UNTUK  

KEADILAN

KESAKSAMAAN


---------

NAJIB TAK TAHU


SUAMI 

MEMBADAK

TAHU KE

TAK TAHU ?

GEMPAR MAHKAMAH HARI INI !!!
Dah 33 hari perbicaraan kes jenayah Najib 1MDB berlangsung, mahkamah hari ini diberitahu selama 1MDB ditubuhkan NAJIB TIDAK TAHU URUS NIAGA 1MDB ??!
Tanya pasal.. Equanimity dibeli dengan dana 1MDB

NAJIB KATA TAK TAHU..

Tanya pasal.. tentang surat kepada CIA

NAJIB KATA TAK TAHU..

Tanya pasal.. wang 1MDB masuk dalam akaun peribadi

NAJIB KATA TAK TAHU..

Tanya pasal.. sumber dana beli barang kemas Rosmah

NAJIB KATA TAK TAHU..

SEMUA TAK TAHU, APA YANG NAJIB TAHU ??!
TANG MANA LAGI NAK TEMBERANG PUTAR BELIT NAJIB !!
Jangan terkejut lps ni berjemaah walaun komen 'backup' Najib. 🤣🤣😂


--------

AJEN CHINA MERAHJO LO  BERADA

DI CHINA MERAH

JO LO  AJEN

CHINA MERAH


Jho Low didakwa 

bedah wajah menyerupai

beruang, berjalan 

macam seladang

TAWAU: Ketua Polis Negara, Abdul Hamid Bador hari ini mendedahkan pelbagai alasan yang  tidak dapat diterima akal diberikan oleh pihak berkuasa negara yang dipercayai menjadi lokasi persembunyian Low Taek Jho atau Jho Low.

Ini termasuklah mendakwa ahli perniagaan dalam buruan itu sudah membuat pembedahan wajah dan kini menyerupai beruang dan berjalan seperti seladang.

“Kononnya dia (Jho Low) ini sekarang susah hendak dikesan. Dia sekarang sudah menyerupai beruang dan ada kalanya bila berjalan itu, dia menyerupai seekor tambadau (seladang). Maka dari belakang bila kita lihat dia macam tambadau. Begitulah rupanya,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Bagaimanapun, Abdul Hamid memaklumkan dakwaan tersebut tidak logik dan mustahil memandangkan Jho Low dikehendaki di beberapa negara.

Abdul Hamid mengulas laporan akhbar tempatan Cyprus, Politis, mengenai ahli perniagaan itu di negara terbabit selain didakwa turut memiliki pasport negara kepulauan di Mediterranean itu selepas didakwa terbabit skandal kewangan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Jho Low juga didakwa mendapatkan khidmat broker pasport dan kewarganegaraan bagi tujuan itu dipercayai untuk mengelak pergerakannya dikesan pihak berkuasa antarabangsa dan Malaysia.

Pada Mei lalu, Abdul Hamid memberitahu polis sudah menemui petunjuk positif dalam gerakan memburu Jho Low yang gagal dikesan sejak 2015.

Dakwaan terbaharu ini muncul hanya beberapa hari setelah tersebar berita tentang laporan bahawa Jho Low ditawarkan suaka di Emiriah Arab bersatu (UAE) dan dikatakan kerap berulang alik di antara rantau Asia Barat dan Eropah sejak Jun lalu.


CHINA MERAH

GUNAKAN JO LO

UNTUK PAU

TANAH MELAYU

CHINA MERAH

MAHU 

PELABUHAN

TENTERA LAUT

DI SABAH

---------