Selasa, 5 Oktober 2021

DUNIA TERKEJUT - PEMIMPIN ISLAM KAWAN BAIK ANWAR IBRAHIM DI FITNAH

 

DUNIA ISLAM 

TERKEJUT

AMIN

PEMIMPIN ISLAM

SAHABAT BAIK

 ANWAR IBRAHIM

DI FITNAH MUSUH

KHALAS 

JANGAN HINA ROSMAH MANSOR

 Pembelaan akan buktikan Rosmah jadi kambing hitam kes rasuah projek solar

PEMBELAAN dalam kes rasuah Rosmah Mansor akan membuktikan isteri bekas perdana menteri itu dijadikan kambing hitam dalam kes projek solar hibrid membabitkan 369 sekolah luar bandar di Sarawak, sedangkan bekas pembantunya Rizal Mansor merupakan dalang sebenar kes projek solar berkenaan.

Peguam Akberdin Abdul Kader yang membacakan pernyataan pembukaan kes di Mahkamah Tinggi hari ini berkata pendakwaan ke atas anak guamnya adalah suatu pendakwaan terpilih.

Beliau berkata ia juga berniat jahat dan mala fide kerana individu yang bertanggungjawab dan dalang dalam kes itu, yang meminta dan menerima wang seperti yang dinyatakan dalam tiga pertuduhan tersebut adalah Rizal.

“Tindakan pihak pendakwaan menarik balik kesemua pertuduhan terhadap Rizal dan kemudian memilihnya sebagai saksi pendakwaan ke-21, jelas menunjukkan bahawa satu perjanjian telah dibuat dengan Rizal.

“... dan Rizal selaku saksi utama terpaksa memberi keterangan palsu di mahkamah untuk memerangkap dan mengaitkan anak guam saya dengan tiga pertuduhan itu,” kata Akberdin pada hari pertama prosiding pembelaan diri Rosmah bagi tiga pertuduhan rasuah membabitkan projek hibrid solar bernilai RM1.25 bilion untuk 369 sekolah luar bandar di Sarawak.

Akberdin berkata sekiranya Rizal tidak berkerjasama dengan pihak pendakwaan untuk menuduh Rosmah dengan keterangan palsu, maka pendakwaan akan meneruskan dakwaan ke atas Rizal dengan pertuduhan-pertuduhan baharu.

Beliau berkata Rizal pada awalnya turut didakwa bersama-sama Rosmah telah mempergunakan kedudukannya dan menggunakan nama anak guamnya sehingga kebanyakan tindak-tanduknya adalah di luar pengetahuan Rosmah, demi mencapai kehendak dan matlamat peribadi dan politik Rizal, tanpa pengetahuan Rosmah.

Pada 18 Feb lepas, Mahkamah Tinggi memerintahkan Rosmah membela diri atas tiga pertuduhan itu selepas mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadapnya.

Sementara itu, Akberdin berkata Rosmah juga dijadikan kambing hitam oleh pihak-pihak lain yang tidak kompeten dalam pentadbiran kerajaan khususnya Kementerian Pendidikan ketika itu yang bersekongkol dengan pihak Jepak Holdings Sdn Bhd.

“Anak guam saya juga menegaskan bahawa terdapat pihak-pihak lain yang telah menjual nama beliau  bagi kepentingan peribadi dan kepentingan politik masing-masing.

“Sebelum pendakwaan dilakukan ke atas Rosmah, tidak wujud sebarang laporan daripada mana-mana pihak khususnya Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn Bhd Saidi Abang Samsudin dan ahli perniagaan Rayyan Radzwill Abdullah kepada pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bahawa tertuduh menerima atau meminta rasuah,” katanya.

Akberdin berkata Rosmah juga tidak pernah mengenali Saidi atau Rayyan secara peribadi dan pertemuan antara mereka tidak pernah ada dalam pengetahuan atau rancangan Rosmah, sebaliknya diatur oleh Rizal yang merupakan dalang sebenar kes ini.

“Rosmah tidak pernah terlibat di dalam urusan meminta peratusan wang suapan berjumlah RM187.5 juta iaitu 15% dari nilai kontrak daripada Saidi, baik secara sendiri atau melalui Rizal.

“Beliau juga tidak pernah mempunyai pengetahuan Rizal meminta peratusan wang suapan daripada Saidi sebanyak 10, 12 atau 15% di Lygon CafĂ©, Sunway Putra Mall, yang kononnya bagi pihak dirinya,” kata peguam itu yang turut memaklumkan anak guamnya juga tidak pernah menerima suapan RM6.5 juta daripada Saidi bagi membantu Jepak mendapatkan projek solar secara rundingan terus.

Akberdin berkata Rosmah tidak pernah mengarahkan Rizal untuk mengaturkan perjumpaan dengan Saidi dan Rayyan di rumahnya di Langgak Duta pada 7 Sept 2017 dan perjumpaan itu di luar pengetahuan tertuduh.

“Perjumpaan itu berlangsung kurang daripada lima minit dan Rosmah ketika itu sedang berpakaian sukan, tercungap-cungap selepas bersenam. Ini menunjukkan perjumpaan itu berlaku secara spontan, tidak dirancang dan secara tiba-tiba,” katanya.

Akberdin berkata pembelaan juga ingin menegaskan bahawa Rosmah tidak pernah menjangka kehadiran Rayyan dan Saidi dengan indikasi tempoh singkat perbualan selama kurang daripada lima minit serta keadaan Rosmah yang sedang berpakaian sukan tersebut.

Peguam itu berkata anak guamnya akan menyangkal dakwaan dua beg bagasi yang kononnya mengandungi RM5 juta yang diterima oleh beliau pada 20 Dis 2016 di Seri Perdana adalah tidak benar.

“Bahkan, ia adalah rekaan dan agenda Rizal untuk mengenakan anak guam saya bagi menyelamatkan dirinya sendiri. Beliau juga menafikan sekeras-kerasnya telah mengarahkan Rizal untuk membawa dua beg bagasi yang kononnya mengandungi RM5 juta tersebut kepadanya di Seri Perdana,” katanya.

Rosmah, 69, berdepan satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada Saidi.

Rasuah itu didakwa diterima melalui Rizal sebagai ganjaran kerana membantu Jepak Holdings mendapatkan Projek Bersepadu Sistem Solar Photovoltaic Hibrid serta Penyelenggaraan dan Operasi Genset/Diesel bagi 369 sekolah luar bandar di Sarawak bernilai RM1.25 bilion secara rundingan terus daripada Kementerian Pendidikan.

Perbuatan itu didakwa dilakukan di Lygon Cafe, Sunway Putra Mall, Jalan Putra, di Kuala Lumpur; kediamannya di Jalan Langgak Duta, Taman Duta dan di Seri Perdana, Persiaran Seri Perdana, Presint 10, Putrajaya antara Januari 2016 dan September 2017.

Pertuduhan mengikut Seksyen 16(a)(A) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 24(1) akta sama, yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda tidak kurang lima kali ganda jumlah atau nilai suapan atau RM10,000, mengikut mana yang lebih tinggi, jika sabit kesalahan.

Rosmah, yang memakai baju kurung merah jambu dan selendang sepadan, tiba di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur di Jalan Duta pada 9.56 pagi diringi beberapa pembantunya. – Bernama, 5 Oktober, 2021.

 

CILAKA 

PUKRAK MUKRAK

AMIN

JANGAN HINA

ROSMAH MANSOR

AMIN

ROSMAH MANSOR

LEBIH BESAR

DARI KAMBING

AMIN

ROSMAH MANSOR

PUTEH MELEPAK

BUKAN HITAM

KAH KAH KAH

 ROSMAH MANSOR

 SAMA BESAR 

DENGAN BADAK

 AMIN 

KALAU TULIS  

 TAJUK BERITA...

 ROSMAH MANSOR DIJADIKAN  BADAK

 BELUMPUR.... 

LEBIH TEPAT 

AMIN 

SEKALI ROSMAH TERKENCING 

BANJIR

 KOLAM RENANG

AMIN

SEKALI ROSMAH

BERSUKAN

GONCANG 

PUTAR JAYA

KAH KAH KAH

DI MALAYSIA - SIAPA TERLIBAT DALAM PANDORA PAPERS

 
DARI MALAYSIA

SAPA TERLIBAT

DALAM

PANDORA PAPERS

KHALAS 

Unknown commented on 

"BERITA PUKEE MAK"

Kan dah kasi tahu TT yang komen tempohari yang berlagak mengata orang lain kurang cerdik sedang dia dapat belajar ke menara gading knon kerna bijak....dah ku bilang golongan nih sombong melampau sampai menghina orang gitu jer sedang rakyat bawahan yang bijak pandai ditekan disekat dihambat diperah dihina waimah berkemampuan tapi begitu sukar untuk mendapat biasiswa kalau tak keluar negara dalam negara pun cukup lah....tapi tidak hanya yang berangkai berkabel bertahta berkuasa berdarjat mendapat bantuan dan biasiswa...lu tak caya lagi ke TT dari 60an sehingga 70an 80an yang kaya 'elit' melayu jer....elit dalam kurungan sebab mereka nih elit haprak jer kalau kita ikut kata waris-rapper tuh lelaki elit haprak nih campak dalam hutan tak hidup wei!!!!! Sekarang melayu-muslim kena bangun dan sedar dari mimpi ngeri nih baca PANDORA PAPERS dengan teliti....TRILLION wei waimah dalam Ringgit Malaysia $$$$RM Trillion cukup banyak wei untuk setiap melayu-muslim sepatut nya tidak bergolong B40 bagai....hutang PTPTN bagai...baca lah dengan hati yang tenang dan sedar lah melayu-muslim jangan terus diperbodohkan lagi......asebab aku berkelana dekat 4 abad luar negara....sebab dah ku lihat di 60an dan 70an dari golongan sedara mara ku jer dah jadi benchmark......AGAMA BANGSA dan NEGARA????? Sedara pun tak boleh tolong apa lagi sesama bangsa dan agama???? Sekali lagi Pasir Gudang sudah luahkan....waimah terlambat tapi dia sedar........sebab dah terantuk baru lah terngadah....


Pandora Papers: Former Malaysia finance minister says investments are legitimate in response to media report

KUALA LUMPUR: Former Malaysian finance minister Daim Zainuddin maintained that his business dealings, as revealed in the leaked Pandora Papers, were legitimate. 

News portal Malaysiakini reported on Monday (Oct 4) that the documents showed the companies and trusts held by Mr Daim's children, wife or known business associates were worth at least £25 million (RM141.6 million).  

PROJEK ABAM KENA SAILANG

 DUN Melaka bubar, umum speaker

DEWAN Undangan Negeri (DUN) Melaka dibubarkan, umum speakernya Ab Rauf Yusoh, selepas pentadbiran Ketua Menteri Sulaiman Md Ali hilang majoriti semalam.

Rauf mengumumkan Yang di-Pertua Negeri Mohd Ali Rustam menerima nasihat Sulaiman supaya DUN Melaka dibubarkan selepas empat Adun diketuai bekas ketua menteri Idris Haron menarik balik sokongan mereka kepadanya.

“Proklamasi pembubaran DUN Melaka diwartakan hari ini, 5 Oktober 2021,” kata Rauf.

Sulaiman kini mengetuai kerajaan sementara sehingga pilihan raya negeri diadakan, tambah Rauf.

Mengikut undang-undang tubuh negeri, pilihan raya umum perlu diadakan dalam masa 60 hari daripada tarikh DUN bubar.

Pengumuman Rauf muncul tidak lama selepas Idris mengisytiharkan beliau dan tiga Adun yang tidak menyokong pentadbiran Sulaiman setuju untuk membentuk kerajaan gabungan dengan Pakatan Harapan (PH).

Mereka mencapai kata sepakat itu setelah bersependapat pilihan raya negeri sekali lagi bukanlah pilihan terbaik sekarang di tengah penularan wabak Covid-19, kata Idris.

“Kita telah setuju untuk membentuk kerajaan bersama yang benar-benar mewakili rakyat Melaka. Ini keluarga Melaka,” katanya.

Semalam, Idris bersama seorang lagi Adun Umno Nor Azman Hassan (Pantai Kundor) serta Adun Bebas Norhizam Hassan Baktee (Pengkalan Batu) dan Adun Bersatu Noor Effandi Ahmad (Telok Mas) menarik balik sokongan mereka kepada Sulaiman.

Berikutan perkembangan semalam, 13 Adun (12 Umno dan seorang Bersatu) bersama kerajaan, sementara 15 Adun lagi berada dalam blok pembangkang (11 PH dan empat yang tarik sokongan). 

Awal hari ini, Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob berkata sekiranya pilihan raya perlu diadakan di Melaka, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan melaksanakannya dengan peraturan pencegahan jangkitan penyakit yang ketat.

Pilihan raya negeri juga adalah cadangan Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi untuk menyelesaikan kemelut politik di Melaka, selepas Sulaiman hilang majoriti untuk kekal menerajui kerajaan negeri. – 5 Oktober, 2021.WOIT

KAH KAH KAH

PROJEK GAGAL

KAH KAH KAH

ABAM RANCANG

NAK TUBUH

KERAJAAN 

PAKATAN BARU

KAH KAH KAH

DAK KENA

SAILANG

KAH KAH KAH

PADAN MUKA 

 DAH JADI SABAH

 SEKALI LAGI 

KHALAS 

BERSEDIA MATI 

 KENA KOBID 

AMIN 

YAMSENG KEDAI APEK MANA ?

 


DIA YAMSENG

KEDAI APEK MANA?

KAH KAH KAH 

Yeop sepet commented on 

"DI BELAKANG 

YUSOF ADA PISANG"

Wei TT,lu tak dpt latest info pasei peja??? Dpt erra fazira tu.

AKHIRNYA MAK BADAK DIBICARAKAN

 
Rosmah bela diri kes rasuah solar hibrid hari ini

KUALA LUMPUR – Rosmah Mansor menghadiri perbicaraan kes rasuah yang membabitkan projek solar hibrid untuk 369 sekolah luar bandar di Sarawak di Mahkamah Tinggi di sini hari ini.

Isteri kepada mantan Perdana Menteri, Najib Razak itu kelihatan tenang dan sempat senyum kepada petugas media dan penyokongnya di mahkamah.

Rosmah diperintahkan membela diri atas tiga pertuduhan rasuah ke atasnya.

Beliau tiba sekitar pukul 9.50 pagi dengan berbaju kurung merah sempat melambai serta bercakap dengan sekumpulan penyokongnya di lobi mahkamah.

Para penyokong dan media sudah menanti kehadiran beliau seawal jam 8 pagi lagi.

Semalam Mahkamah Rayuan menolak permohonan Rosmah untuk menangguhkan perbicaraan kes rasuah sementara menunggu pelupusan rayuan beliau dalam kes sama. 

Panel tiga hakim diketuai  Kamaludin Md Said yang membuat keputusan itu sebulat suara dengan berpendapat prosiding di Mahkamah Tinggi perlu diteruskan. 

Susulan keputusan tersebut, Rosmah diarahkan memberi keterangan sebagai saksi pembelaan pada perbicaraan kes itu di Mahkamah Tinggi hari ini di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Mohamed Zaini Mazlan.

Bagaimanapun, Mahkamah Rayuan membenarkan Rosmah meneruskan rayuannya terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang menolak permohonan beliau untuk membatalkan perbicaraan kes itu dan menggugurkan  Gopal Sri Ram sebagai pendakwa utama.

Pada 11 Disember lalu, pihak pendakwaan menutup kes selepas memanggil seramai 23 saksi bagi memberi keterangan sepanjang perbicaraan yang bermula pada 5 Februari tahun lalu.

Pada 15 November 2018, Rosmah mengaku tidak bersalah atas satu pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada bekas Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn Bhd, Saidi Abang Samsudin, menerusi bekas pegawai khasnya, Datuk Rizal Mansor, bagi projek membekalkan tenaga solar bernilai RM1.25 bilion kepada 369 sekolah luar bandar di Sarawak.

Beliau didakwa melakukan perbuatan itu di Lygon Cafe, Sunway Putra Mall, Jalan Putra, Kuala Lumpur antara bulan Mac dan April 2016.

Bagi pertuduhan kedua, Rosmah didakwa menerima RM1.5 juta daripada Saidi bagi tujuan sama di kediaman beliau di Jalan Langgak Duta, Taman Duta pada 7 Sept 2017.

Beliau juga berdepan pertuduhan menerima RM5 juta daripada Saidi menerusi Rizal sebagai upah membantu Jepak Holdings mendapatkan projek sama pada 20 Disember 2016 di Seri Perdana, Putrajaya antara Januari 2016 dan September 2017.

Rosmah telah memfailkan permohonan baharu untuk penangguhan di Mahkamah Rayuan selepas Mahkamah Tinggi menolak permohohannya berhubung perkara itu.- 

MACAM MACAM

HELAH DIGUNAKAN 

NAK BATALKAN 

DAKWAAN

AMIN

SAKIT PERUT

SAKIT PINGGANG

SAKIT TULANG

AMIN

TAK MAHU 

PENDAKWA INI

TAK MAHU 

HAKIM ITU

KAH KAH KAH

KENA KOBID

LAAAA 

KENA KURAP

LAA

WOIT

ANCUK MAK KAO

DUDUK DALAM JIL

ONTOK ONTOK

KAH KAH KAH

PRU 15 AKAN ADA UNITED FRONT TOLAK ANWAR

 PRU 15 AKAN 

WUJUD

 UNITED FRONT

TOLAK ANWAR

KHALAS 

Unknown commented on

 "HULUR NASEHAT

 JANGAN HULUR PISANG"

Abam ada apa nasihat yang berguna bagi orang muda. Seumur hidup hanya pandai berpidato, jerit 'reformasi', tiap kali ada pertembungan politik kalah atau kecut! Cukuplah! Bersara kat Finland bela anak ikan. Jangan kacau Malaysia!

ANWAR BUKAN MUSUH

 

 

ANWAR BUKAN

MUSUH

AMIN

DIA BAWA BAHAYA

KENA PAU

PADA NEGARA

AMIN

DIA GUNA ISLAM

TIPU UMAT MELAYU

KHALAS 

Unknown commented on

 "DI BELAKANG 

YUSOF ADA PISANG"

Lu kena tau, sejak bang non ngan TT tk ngam, TT dh declare bang non musuh. org tua kt Malaysia ni lu bukan tk tau? siapa je musuh dia yg betul pun jd salah. kahkahkahkah.TAKUT. PUAKA DAN SAKA

 TAKUT DENGAN

PUAKA & SAKA

AMIN

Awaiting moderation

Unknown commented on

 "ROSMAH KAKI REMBAT"

Adoi bukan sebab itu Mahiaddin dan Ismail tak masuk, mereka takut jumpa puaka dia tu, kan banyak sami sami tokong bomoh keluar masuk, mestilah ada pengawal ghaib sekeliling kota idaman Ros, kah kah kah apa pun bab ini Maha Mahiaddin Ismail pandai, telek belek tak berani takut kena hempap Ngan saka kah apa tu kah kah kah

 biar belanja lebih jaga diri kah kah kah kalau bukan duit hasil titik peluh sendiri senangnya berbelanja, tu lah aku hairan masa PKP pun ramai berbaris depan kedai emas, jerit jerit mintak KWSP tapi ramai jugak beli emas berlian kah kah kah mana satu ini ? Orang Malaya sudah dikatakan dikayakan oleh juak puak kroni betik kah kah kah

ALI RUSTAM BUKAN RAJA - SULTAN MELAKA UDAH MANGKAT

 ALI RUSTAM

BUKAN RAJA

AMIN

SULTAN MELAKA

UDAH MANGKAT

KHALAS

Arymanchino commented on 

"UMNO BUNUH UMNO - 

TERBAIK !!"

Woi TT jgn lah cepat stim.Tggu dulu.Raje Melaka tgh bertafakur dlm istana.Xde siape yg blh jumpa.3-4 hari lg kau tengok lah melaon2 4 ekor tu akan buat korner baring.kiri blh potong,kanan pun blh potong.Takan tak biase..

MANGKAT BAWA BENCANA

 
KACAU BILAU

DI MELAKA

KERANA SULTAN

MELAKA TELAH 

MANGKAT

AMIN

 HINGGA

KE SAAT INI

INI RAKYAT

MELAKA TIDAK

TAHU SIAPAKAH

AKAN MENJADI

PENGGANTI

AL-MARHUM

KHALAS

JUSTERU POLITIK

MELAKA JADI

HURU HARA

TANPA DAULAT

BAGINDA SULTAN

AMIN

BERITA PUKEE MAK

 Sebuah hotel di Langkawi ditutup sementara, 50 petugas positif Covid-19

KUALA LUMPUR – Sebuah hotel di pulau peranginan Langkawi hari ini ditutup sementara selepas 50 kakitangannya disahkan positif Covid-19.

Perkembangan terkini itu dimaklumkan Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin menerusi ciapan di laman Twitter.


INI BERITA

PUKEE MAK

AMIN

BERITA TAK

LENGKAP

AMIN

WOIT

BERILAH TAHU

HOTEL  MANA

SENANG UNTUK

BAKAL PELANGGAN

JAUHI

 AMIN 

ADA BERATUS

 HOTEL DI LANGKAWI

 AMIN 

NANTI SEMUA 

TAKUT NAK LAWAT

 KHALAS

INI JAWAPAN TEPAT DARI INDONESIA TERHADAP CHINA MERAH

 


INI JAWAPAN TEPAT

DARI INDONESIA

KEPADA

CHINA MERAH

KHALAS

BERI KESEDARAN PADA WARGA NEGARA

 


INI AGEN

CHINA MERAH

KHLAS


Wisma Putra panggil duta bantah pencerobohan kapal China di perairan negara

KEMENTERIAN Luar Negeri (Wisma Putra) telah memanggil Duta Besar China pada Isnin untuk menyatakan pendirian dan bantahan terhadap keberadaan dan aktiviti kapal-kapal China, termasuk kapal penyelidikan, di dalam Zon Ekonomi Eksklusif Malaysia di luar pesisir Sabah dan Sarawak.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Wisma Putra lewat malam tadi, keberadaan dan aktiviti kapal-kapal itu adalah bertentangan dengan Akta Zon Ekonomi Eksklusif 1984 dan Konvensyen Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Mengenai Undang-Undang Laut (KUUL) 1982.

“Pendirian dan tindakan konsisten Malaysia adalah berdasarkan undang-undang antarabangsa, demi mempertahankan kedaulatan dan hak kedaulatan di dalam perairan negara,” kata kenyataan itu.

Malaysia juga sebelum ini pernah membantah pencerobohan oleh kapal-kapal asing yang lain ke dalam perairan negara.

Menurut kenyataan itu lagi, dalam menentukan pendirian dan tindakan yang diambil oleh Malaysia berhubung isu Laut China Selatan yang kompleks dan melibatkan hubungan antara negara, kepentingan negara akan terus dijadikan sebagai asas utama.

Malaysia mengulangi pendirian bahawa semua perkara yang berkaitan dengan Laut China Selatan perlu diselesaikan secara aman dan konstruktif, selaras dengan prinsip undang-undang antarabangsa yang diiktiraf secara sejagat, termasuk KUUL 1982.– Bernama, 5 Oktober, 2021.

INI BERITA 

AMAT BAIK

AMIN

TUGAS  SUCI

PARA PATRIOT

IALAH MEMBERI

KESEDARAN

SELUAS MUNGKIN

KEPADA SEMUA

WARGA NEGARA

AMIN

KIAT TAK SUKA

CHIAN MERAH

BUKAN KERANA 

DAI CHINA

AMIN

ADA CHINA BAIK

MACAM CHIN TONG

TONY LOKE

TIAN CHUA

ELI WONG

MARIA CHIN

MERAKA PATRIOT

NEGARA

AMIN

KITA LAWAN 

CHINA MERAH

KERANA MEREKA

NAK JAJAH KITA

AMIN

CHINA MERAH 

GUNA  CHINA

MACAM JO LO

GUNA PRESIDEN MCA

GUNA UMNO

SOKONG NAJIB

AMIN