Rabu, 22 Mei 2019

LAWAK DUDUK


LAWAK DUDUK

USTAD INI
BAKAL  MENANG HADIAH NOBEL
PENEMUAN BARU TENTANG MATAHARI
KAH KAH KAH
br />


--------------

SURAH TERLARANG DI GEORGE TOWN
BERITA BAIK
ULAT DAN KAKI BUKU DI UTARA
DI PULAU PINANG
BOLEH MENDAPATKAN
BUKU HISHAMUDDIN RAIS
SURAH SURAH TERLARANG

BUKU INI BOLEH DIBELI
DI ARECA BOOKS 
LEBUH ACHEH 
GEORGE TOWN
SELAMAT MEMBACA
----------------

HUJAN HUJAN
HUJAN PETANG
HARI INI CUTI
TAPI HUJAN  BILA PETANG 
HUJAN SAMPAI
BETUL BETUL POTONG STIM

PATUTNYA HARI INI
NIAGA DI BAZAR RAMADAN RANCAK
TAPAI HUJAN BERTERUSAN
BETUL BETUL GANGGU
PENJUAL AIR SOYA
PENJUAL CENDOL

DARI JAM SATU LEBIH
SMAPAI PETANG 
HUJAN  TAK HENTI

CISSS
HUJAN NI GANGGU 
PROJEK GUA 
NAK PERGI CHOW KIT
GUA TAK ADA APA APA
NAK BERBUKA
SEMUA  DAH ABIS
SELAMAT BERBUKA

JANGAN SILAP

-----------

PERANG SEDANG DIRANCANG


BERJAGA  JAGA
PROJEK SALAH BENDERA
SEDANG DIRANCANG  DITELOK PARSI
OLEH MOSSAD
OLEH  CIA
OLEH M16

KUASA IMPERIAL
ZIONIS -ANGLO-AMERIKA
MAHU MELANCARKAN PERANG
TERHADAP IRAN
JUSTERU 
PERLU MENGOLAH PERSETUJUAN
CARA TERBAIK
IALAH MENJALANKAN
PROJEK SALAH BENDERA

KAPAL MINYAK DILETUPKAN
DRONE IRAN MENYERANG
LOJI MINYAK SAUDI DIBAKAR
DAN DAN DAN

BILA INI BERLAKU
AKAN IRAN AKAN DISERANG

BILA IRAN DISERANG
SELAT HORMUZ
AKAN DITUTUP OLEH IRAN
JIKA INI TERJADI
MAKA DUA PEKARA AKAN MUNCUL

SATU LEDAKAN HARGA MINYAK
MALAYSIA AKAN DAPAT UNTUNG
DARI MINYAK PETRONAS 
ATAU
SISTEM EKONOMI KAPITALIS
AKAN DIPUKUL HEBAT
TANPA BEKALAN MINYAK
DARI SELAT HORMUZ
KITA LIHAT DAN TUNGGU
--------------

PILIHANRAYA DUNIA KETIGA

BUDAYA 

PILIHAN RAYA

DUNIA KETIGA

Indonesia riots: six dead after protesters clash with troops over election result

Mobs set fire to vehicles in Jakarta after supporters of Prabowo Subianto, who lost the vote, took to the streets
Six people are dead and more than 200 are injured, according to Jakarta’s governor, after mobs clashed with security forces and set fire to a police dormitory and vehicles in the Indonesian capital following the release of official election results.

National Police spokesman Dedi Prasetyo said protests by supporters of an unsuccessful presidential candidate turned violent late on Tuesday and continued through the night. Police said they had arrested 20 “provocateurs”.

YANG MENANG

AKAN TERUS

DI GASAK


-------------

YA MOVE TEEYA MOVE TEE

APA HUKUMNYA

MAIN MERCUN
Woitt....TT ...lu tolong tanyakan pade Mufti2 Melayu Kayu ni..apa hukumnya? sah halal ker atau tak haram ker puasa dan gaye seseorang melayu tu kalau main mercun ni...apa hukumnya?..tunjuk ler kat mana dalil quran dan hadis yang kata melayu bole main mercun dan bunga api mase puasa dan gaye...cuma dalil kitab melayu kayu jer kot yang kata sah dan bole main mercun mase gaye haa ?

...oh!! lupa pulak ler...err..mercun China tu...nak kena samak ker kalau main ?...sebab dibuat oleh China kapir makan babi dan pelihara anjing ler...sebab kat tanah melayu ni mesjid melayu pun cina DAP tak boleh masuk nak bagi sumbangan gaye kat melayu kayu ni..gamaknya...nanti de orang murka laa pulak..kahkahkah...lawakkk..laaa..siottt..
 on
 MENONGGANG MENUNGGENG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/05/19

Bro


---------------

PAS ADA KARTEL
PAS ADA KARTEL
Alasan pukimak PAS nak backup ahli sendiri si pembakar kereta mufti sama bila nak backup Najib Razak. Baru kena tuduh belum kena dakwa, baru kena dakwa belum masuk mahkamah, baru masuk mahkamah, belum masuk kandang, baru masuk kandang, belum jumpa hakim, 
baru jumpa hakim belum kena bicara, baru kena bicara belum kena soalbalas, baru kena soalbalas, belum kena................ Last-last tanya bukti mana bukti. Tak ada bukti. Mangkuk hayun punya PAS. Kartel Dedak Pas nak upah bakar kereta siapa lagi selepas ni? 
on 
BAKAR KERETA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/05/19

TE

------------

DARA TAK ECAH PECAH

SEX BEBAS
DARA TAK PECAH PECAH
Memanglah sex bebas kat atas sana. Problem dia, 72 bidadari yang awak akan dapat nanti yang dara dia tak pecah2 tu kalau muka dia tak cun, tak lawa, tak selim melim ... sanggup ke batang awak naik mencanak? kahkahkah .... kahkahkah .... This is a CULT religion rewarding it-s followers with SEX only. Bangang tak berkesudahan! 
on 
AMALKAN SEX BEBAS
Publish | Delete | Spam
Kuda Kepang
on 22/05/19

A


-----------

SYURGA IKUT SELERA TOK ARABSYURGA
IKUT SELERA TOK ARAB
Syurga banyak digambarkan selaras dengan selera dan naluri Arab ..tentang limpahan air, perempuan putih melepak,tetek besar,tonggek ..berpakaian ala tarian gelek. Bayangkan negro itam legam akan kerinduan pada awek itam legam. 
on 
SEX BEBAS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 22/05/19

Al


---------

TERIMA KASEH

TERIMA KASEH
Ini Presiden Indonesia yang bagi Interpol bypass Equanimity dan serah kepada DOJ US. Terima kasih Pak Jokowi. Malaysia-Indonesia serumpun banteras maling. 
on 
PUNK ROCK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/05/19

TE-------------

BUKAN BERITA PELIK

INI BUKAN 

BERITA PELIK

Polis siasat satu lagi kes anggota polis merompak


POLIS menyiasat satu lagi kes rompak dipercayai melibatkan anggota polis yang menyalah guna kuasa.

Kes berlaku petang tadi di Puchong, Selangor membabitkan mangsa dua warga Rohingya yang bekerja sebagai pembantu kedai runcit, kata sumber polis.

Dalam kejadian pukul 8.45 malam semalam, The Malaysian Insight difahamkan empat lelaki menyamun RM3,200 dari kedai runcit itu sebelum menahan mangsa dan seorang saudaranya.


INI NAMANYA

SAMSENG

ADA LESEN

INI DAH LAMA

BERLAKU

TAK CAYA TANYA

KTN 

KETUA TWITER

NEGARA

YANG SEKARANG

SENYAP MENIKUS

KAH KAH KAH

------------

MERAKAM SEJARAH - KEMENANGAN POLITIK JALAN RAYA


 


                                   MERAKAM SEJARAH           
        KEMENANGAN POLITIK JALAN RAYA

Kejayaan anak semua  bangsa menerajang keluar United Malays National Organisation dan kuncu-kuncunya dari memiliki kuasa  pada PRU14 adalah satu kejayaan hebat. Ramai tidak sedar  secara mendalam makna dan tanda kemenangan 9 Mei 2018.  Mungkin ada yang menganggap ini hanya satu perubahan biasa dalam proses  demokrasi pilihan raya. Tidak.  Tarikh 9 Mei 2018 bukan satu perubahan biasa. 

Apa yang berlaku pada 9 Mei 2018 telah , sedang dan akan  memperngaruhi warga negara-negara Asean. Kejayaan  rakyat Malaysia ini sedang menjadi contoh tauladan  untuk anak semua bangsa dan bangsa semua agama di  Asia , Afrika da Latin Amerika. Kemenangan Pakatan Rakyat dan pertukaran kerajaan pada 10 Mei 2018 menjadi sebutan contoh untuk  warga dunia ketiga. 

Betul kah ini? Kenapa bagini?

Ini kerana belum pernah terjadi perubahan kerajaan dalam Dunia Ketiga melalui pilihan raya.  Perubahan kerajaan di Indonesia berlaku keganasan dan kematian, di Pilipina berlaku keganasan, di  Kenya, di Uganda di Colombia – semua berlaku  pembantaian dan bentrokan.   

Ketika ini kita lihat politik  disebelah rumah kita  - di Siam.  Pilihanraya telah berjalan lebih dari satu bulan tetapi hasil keputusan masih tertangguh. Terkini -  di Amerika Latin politik rampasan kuasa datang kembali melalui jubah baru. Satu demi satu negara mengalami perubahan jubah. Jubah pilihanraya di Latin Amerika kini  didalangi oleh USA. Paling terkini pemaksaan bertukar jubah sedang berlaku di Venuezuela.

Hakikatnya dalam dunia ketiga jika pilihan raya boleh mengubah  apa-apa maka pilihan raya itu  akan diharamkan . Jik kuasa lama kalah maka kuasa baru yang menang   akan diganggu gugat.

Dalam dunia ketiga  wadah pertukaran kerajaan bukan dengan pilihanraya. Dalam dunia ketiga jalan raya  adalah wadah utama. Bukti amat-amat jelas  - di Iran, Indonesia, Pilipina, Mesir atau  Tunisia -  kerjaan baru muncul  hasil dari politik jalan raya. Hasil dari pemberontakan rakyat di jalan raya maka kerajaan  zalim lagi ganas diruntuhkan.

Bermula dari zaman Revolusi Peranchis  ( 1789-1799) politik jalan raya telah diteroka.  Kaum tani dan warga miskin kota di Peranchis  yang bulur kelaparan telah turun ke jalan  raya memberontak. Mereka berhimpun dalam  kota Paris - pusat kuasa kaum feudal. Tanpa jalan raya sistem Raja dan sistem  feudal  tidak akan dapat dihapuskan. Kepala Louis ke 16 mustahil dapat dipenggal tanpa sorakan gegak gempita  dari ribuan kaum tani dan warga miskin  yang sedang mengepong kota Paris. 

Revolusi Bolshevik (1917) yang dipimpin oleh Lenin telah menggunakan politik jalan raya. Istana  Musim Sejuk Czar Nicholas telah dikepong  dan dipecah masuk oleh kaum tani bersama soldadu pada 8 March  1917.  Ini  permulaan tanda-tanda   kemenangan Revolusi Bolshevik.

Tetapi pada Rabu 9 Mei 2018 di Malaysia ada pilihanraya. Rakyat tidak  turun ke jalan raya? Anak semua bangsa telah  turun membuang undi pada hari Rabu itu. 

Bro, sabar dulu. Biar saya terangkan.  Dalam negara Dunia Ketiga teori politik jalan raya masih afdal. Masih boleh digunakan . Malah politik jalan raya masih lagi satu satunya senjata yang wajib digunakan. Dalam dunia  ketiga tanpa politik jalan raya mustahil kerajaan akan berubah.  Mustahil kuasa akan bertukar tangan.

Apa yang belaku   di Malaysia  hari ini  - hari sambutan kemenangan Pakatan Harapan -  adalah hasil dari politik jalan raya.  Politik jalan rayalah  yang memungkinkan kemenangan Pakatan Harapan  pada 9 Mei 2018. Tanpa politik jalan raya mustahil akan berlaku perubahan.  Najib dan Rosamh tidak dapat disingkir tanpa politik jalan raya. Amin.

Sejarah membuktikan kekuatan kudrat politik  jalan raya. Justeru mari kita lihat babak-babak sejarah itu. Dalam tahun 2008 – sebelum pilihanraya PRU12 – Hindraf telah turun ke jalan raya.  Gerakan kaum India ini telah dipukul teruk. Secara ganas Hindraf telah diserang. 

Sesudah Hindraf  Orang Asal telah juga turun ke jalan raya. Lebih dari 2,000 Orang Asal telah berhimpun di Putrajaya.  Majlis Peguam juga telah melancar politik jalan raya. Peguam telah berdemo di Putrajaya.  Dari tiga demo ini - demo Hindraf adalah yang paling ampoh, ganas dan paling mujarab. Sejarah merakamkan bahawa Hindraf bertanggung jawab  membawa kemenangan dalam PRU12. 

 Sebelum PRU13   Bersih telah menganjurkan Bersih 3  pada 28 April 2012. Ini diikuti oleh a Himpunan Kebangkitan Rakyat . Seramai 400,000 anak semua bangsa telah berhimpun di Stadium Merdeka pada 1.12 2013.  Hasilnya  dalam PRU13 untuk kali pertamanya  United Malays National Organisation dan Barisan Nasional telah dinafikan kuasa  dua par tiga majoriti dalam parlimen. Amin.

Sebelum PRU14 wujud  - Kita Lawan – satu  gerakan anak muda lahir.  Setiap minggu anak muda berhimpun di Dataran Kita Lawan ditepi Dataran Merdeka. Puncaknya anak muda berarak ke KLCC. Sebelum Bersih 4 sekali lagi anak muda bersama pelajar dan mahasiswa  telah turun ke jalan raya. Kali ini  dengan tema Tangkap MO1. Akhirnya  Bersih 5 muncul sebelum PRU14. 

Sejarah pasti akan merakamkan sebelum membuang undi  dalam PRU14 Anak Muda Mencari Jho Low (AMCJL) telah turun ke jalan raya. Gerakan AMCJL adalah pukulan akhir sebelum membuang undi yang membawa kemenangan kepada Pakatan Harapan.

Justeru apa yang telah berlaku  ialah kita di Malaysia   telah menggunakan – politik jaan raya - sebagai senjata mengolah persetujuan  orang ramai untuk menjatuhkan Najib dan Rosmah.  Malaysia telah membawa taktik jalan raya yang baru.   Orang ramai turun ke jalan raya berkali-kali. Anak semua bangsa menjadi  kumpulan anai-anai  – terus menghakiskan keyakinan rakyat terhadap United Malays National Organisation. Setiap kali ke jalan raya keyakinan orang ramai terhadap kerajaan terhakis. Lagi ganas jawapan Najib lagi afdal politik jalan raya.

Di jalan raya pidato panas telah didengar. Agitasi dan propaganda telah dilihat.  Suasana kekitaan –  setia kawan – tolong menolong - dalam himpunan beribu-ribu orang – telah melahirkan keberanian. Semua menjadi pendemo. Semua bersuara menunjuk perasaan. Ketika berdemo semua  melupuskan fikrah songsang tentang Melayu, China atau India. Bersama tangan diacung untuk satu tujuan – menjatuhkan Najib dan United Malays National Organisation.  Mendobrak kezaliman dan kemungkaran.

Ketika berdemo semangat telah dibakar. Semangat setiakawan telah menjalar.  Solidariti anak semua bangsa telah menjadi kukuh. Serangan gas pemedih mata keatas   para demonstran  tidak mematah semangat. Malah menaikkan tekad untuk menang. Maka semua ini  akhirnya akan diterjemahkan ke dalam peti undi. Inilah yang berlaku di Malaysia. Berbanggalah – kerana kita telah meneroka taktik poitik jalan raya yang baru.   .

Berbanggalah  juga – ketika Jepun melanggar Tanah Melayu pada 8 Ogos 1941 – Parti Komunis Malaya (PKM) telah melancar perang gerila. Inilah perang gerila pertama dalam hutan tropical. Perang gerila Anti Jepun ini terus menjadi bahan kajian ilmuan hingga ke hari ini.  Ada yang mengkaji untuk mengguna pakai. Ada yang mengkaji –  Amerika dalam era perang Vietnam –  mengakaji perang gerila di Malaya untuk mengalahkan gerila Vietcong.  PKM menjadi pemula.

Pada 9 Mei 2018 -  sekali lagi kita memberi contoh kepada dunia tentang cara dan taktik politik jalan raya  yang meraiah kemenangan tanpa kekacuan dan bentrokan. Kita juga menjadi pemula. Amin

Apakah masih ada lagi yang  tidak yakin dengan garis politik jalan raya?

Sila tanya Mahathir Muhamad. Inilah  sosok yang paling lantang bersuara menolak demo. Mahathir  benci dan paling tidak suka kepada politik jalan raya. Malah Mahathir telah memesongkan sejarah dengan menuduh bahawa   demonstrasi jalanan ini  bukan budaya kita. Walhal ketika itu  Si Mahathir ini adalah Presiden United Malays National  Organisation. Parti Ketuanan Melayu ini  lahir dari  politik jalan raya menentang Malayan Union (1946) .  Mahathir sanggup memesongkan sejarah partinya sendiri kerana dia sedar perubahan kerajaan dalam dunia ketiga hanya dapat dituntaskan melalui tunjuk perasaan di jalan raya.

Tetapi  akhirnya pada jam 5.47 petang hari Sabtu 29 Ogos 2015  – sosok yang anti jalan raya  ini telah turun ke jalan raya berdemo. Tidak cukup dengan hari Sabtu – esoknnya pada petang 30 Ogos sekali lagi Mahathir turun untuk bersama anak semua bangsa dalam Bersih 4.  Terbukti garis politik jalan raya menang. Amin
Apakah ada yang tidak  yakin dengan teori ini?

Jika kurang yakin sila pergi bertanya  dan bincang dengan gerombolan Lokman Adam dan kuncu-kuncunya. Mereka  sedang bertungkus lumus  mengajar penyokong Najib untuk mengamalkan politik  jalan raya. Malah dari laporan media kita diberitahu bagaimana penyokong Najib – Mat Lengit dan Mat Kalah telah diajar cara dan taktik turun ke jalan raya.

Mat Lengit dan Mat Kalah – bersama saki baki penyokong United Malays National Organisation kini telah mula mengamalkan  politik jalan raya. Gerakan  menentang  Perjanjian Antarabangsa Menghapus Penindasan Bangsa-Bangsa adalah permualaan mereka. Kemudian  Mat Lengit dan Mat Kalah ini telah menyusun  demo untuk menentang  Perjanjian Rom. Sayangnya demo ini telah digagalkan oleh hujan. Bukan hujan air kimia atau hujan peluru pemedih mata. Tapi digagalkan oleh hujan petang bumi tropical. Kah kah kah.

Mat Lengit dan Mat Kalah ini  sedar bahawa hanya politik jalan raya yang akan berjaya meruntuhakan  kerajaan Pakatan Harapan. Kini musuh Pakatan Harapan tahu, sedar dan sedang menggunakan taktik dan senjata yang pernah kita gunakan. Mereka juga sedang menggunakan taktik jalan raya untuk menghakiskan keyakinan orang ramai  terhadap kerajaan Pakatan Harapan.

Apakah musuh Pakatan Harapan yang menggunakan senjata Pakatan Harapan akan berjaya menjatuhkan kerajaan Pakatan.  Apakah kemenangan Pakatan ini akan terus diganggu gugat. Semua bergantung. Bergantung pada apa? Tunggu minggu hadapan. (TT)Tulisan ini juga
disiar dalam Suara Keadilan
--------------

TUHAN MELAYU


TUHAN MELAYU
Koling bondo kau ni. 
Nenek moyang Melayu tu sembah tokong batu dan tokong kayu. Sembah tokong Linggam aka kote. Melayu pakai nandek. Untung jadi sakai mcm tt. Takdo nek moyang dia pakai nandek dan sembah tokong kote 
on 
SIAPA MALAON ITU?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 20/05/19

S


-----------

DALAM SAMPAI MANA?DALAM SAMPAI

KE  MANA
Belajarlah Islam dengan lebih mendalam, di sana ada jawapan. Tak perlu berbahas dalam internet. Islam adalah agama Penyelesaian bukan agama Masalah. Jagalah akidah dan akhlak kita. Selamat Berpuasa ! 
on 
AMALKAN SEX BEBAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/05/19

Ah


----------

NEGARA KAYANEGARA KAYA 

RAKYAT MISKIN 
Dulu ujung 70an malaysia bolom ado minyak lagi ..MESKIN ..rajo ado 10 ekor ..tapi bolom pandai entot awek russia atau sweden ..bolom pandai main kontrak. Maso tu gwa studi di ITM yuran 10 hinggit 1 semester ..makan, minum, penginapan dan peralatan FREE malah dapek duit projek lagi.
 
Tapi ..tapi sekarang ni budak nak belajar pon ada yang nunggu ngisap darah mereka ..dihutangkan ..dihambat ..dirembat ..akhirnye budak2 ni jadi KUNTA-KINTE. 
on 
LOKLAK HAPRAK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 21/05/19

Ini Pr


------------

SEKETUL DAGING BABI


SEKETUL 

DAGING BABI
Seketul daging babi 
termasuk dalam sekawah 
gulai daging unta 
yang dibeli oleh pas 
dengan duit sedekah dari umno 
hasil rompakan najib. 
Ya ostad...
orang kampung termasuk lobai 
makan cukup selera. 
on 
DAGING BABI
Publish | Delete | Spam
PutraKraken
on 21/05/19

http


-------------

SYUKURRR

KAH KAH KAH
Sebut pasal bakar keta nii..
saja nak info..
krjn Lebai Kltn bagi bonus 
sama level dgn upah bakar kete mufti, rm500..syukurrrr355.. 
on 
BAKAR KERETA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/05/19

B------------

SEX BEBAS


SEX BEBAS

DAH ADA SEKARANG
TAK PERLU TUNGGU MATI
orang ynag duk disyurga bukan perangai macam kita duk kat dunia ni ada yang terok dari binatang sampai tak kenai lubang taik ada paham ka persoalan layak kah kita masuk syurga??? masuk neraka memang layak kut macm muka kita ni 
on 
AMALKAN SEX BEBAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/05/19

Seb


-----------

CUTI LAGI

CUTI LAGI
INILAH NIKMAT HIDUP 
DALAM NEGARA PLURALIS
NEGARA MAJMUK
NEGARA PELBAGAI BANGSA
NEGARA PELBAGAI AGAMA
BANYAK CUTI
UNTUK DIRAYAKAN

ADA CUTI MAULUD NABI
ADA CUTI TAHUN BARU
TAHUN BARU MELAYU
TAHUN BARU CHINA
TAHUN BARU INDIA
TAHUN BARU ARAB
TAHUN BARU DAYAK

SELAMAT BERCUTI 
BOLEH TIDO 
MENINGGI HARI--------------