Rabu, 27 Mac 2013

JANGAN BUANG MASA - KALAU TIPU PILIHAN RAYA TURUN KE JALAN RAYA

KOMENTAR TUKAR TIUB
kes nama pengundi hilang di pandamaran telah ditolak
kes ini dibawa oleh yb charles santiago
di bawa ke mahkamah tinggi shah alam

di ijok
kawasan  mb selangor
dibuktikan
pengundi lebih ramai dari warga ijok 
diadukan pekara ini kepada spr
spr tidak ambil pot

kini nurul bawa kes baru pula ke mahkamah

membawa kes kers penipuan ke mahkamah ini bukan salah
bukan satu jenayah
membawa kes ke mahkamah
wajib dijadikan proses untuk menerangkan  kepada orang ramai
bahawa mahkamah juga ialah barua kepada
united malaya national organisation
mahkamah ini sama bersekongkokol
untuk menipu

dalam pru13 ini 
pakatan aklan mendapat sokongan yang paling banyak
rakyat seluruh negara sokong pakatan 
rakyat mahu perubahan
rakyat mahu  kerajaan baru

tetapi pakatan akan kalah
bukan kerana TIDAK ada sokongan
bukan kerana rakyat TIDAK undi
bukan bukan bukan
tetapi kerana ditipu dalam pilihan raya

ini hakikat

justeru
kita wajib kembali ke jalan raya
jangan buang masa
jangan kena tipu
jangan bersetuju untuk dibodohkan
PRU13: Nurul Izzah Saman SPR
 Berhubung Daftar Pemilih
Ahli Parlimen Lembah Pantai itu mendakwa terdapat banyak kesilapan pengundi di kawasannya, termasuk lebih daripada 4,500 pengundi mempunyai alamat yang tidak lengkap atau tidak dikenalpasti dan tiga pengundi telah meninggal dunia.
Malah terdapat juga 133 orang yang tidak tinggal di berkenaan didaftarkan sebagai pengundi, katanya.
“Kami telah menghantar sepucuk surat kepada SPR namun mereka tidak mengambil tindakan sewajarnya dengan mengatakan pihak mereka masih mengkaji isu berkenaan,” katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR pada Rabu.
Turut serta memfailkan saman berkenaan ialah seorang pengundi di kawasan Parlimen Lembah Pantai, Kadir Sultan Abd Majid yang menyatakan beliau hanya mahukan sebuah pilihan raya yang adil dan bersih.
Responden yang dinamakan ialah, Pengerusi SPR, JPN dan kerajaan pusat.


MALAM PENCERAHAN
SEMUA DI JEMPUT DATANG

MALAM ESOK
MALAM LUSA
DI DEWAN CHINA

tukar tiub
akan menghujjah tentang pru13
dan pekara pekara yang bersangkutan


--------

TAHUN INI DALAM SEJARAH

parti kebangsatan melayu takut bubar

bila sejarah melihat kembali tahun ini
seratus tahun lagi
apabila anak anak muda
seratus tahun dari hari ini
membuka sejarah alam siber
maka mereka akan bertemu
dengan watak yang bernama najib

najib isteri kepada seorang yang pendek dan gemok
adalah seorang yang amat penakut

dan lakaran lakaran ini
akan menjadi bahan kajian
untuk seratus tahun lagi

dan anak anak muda ketika itu
semuanya akan menggeleng kepala
mereka tidak percaya
kenapa  si najib ini
suka kepada yang gemok dan pendek
wal hal
si najib ini memberahikan 
yang slim berambut panjang

lalu anak anak muda ini ketawa
kah kah kah
kah kah
kah

 KEMUDIAN
anak anak muda ini
merujuk kepada kitab ini
maka barulah anak anak muda ini faham

kemudian
anak anak muda ini
membuka sebotol moet chandon
lalu mereka ketawa
kah kah kah
kah kah
kah--------

AL -FATIHAH - MON KAMARADEAL- FATIHAH
tidak ada yang dapat aku tuliskan
hanya ingatan 
datang mencurah curah

tidak ada apa yang dapat aku ingatkan
hanya janji 
 dan janji janji

tidak ada yang aku janji kan
hanya ingatan yang berkekalan


Innalillahi wainna ilaihi rojiun... Pak Non telah kembali ke rahmat Allah. Al-Fatihah.


Radzi Razak
Al Fatihah to my boss Pak Non..RIPSorry to hear of Pak Non's passing. Wherever we met, he always had time to discuss the woes of our nation, and our profession


-------

BACA INI UNTUK TAHU PENIPUAN SPR


BARUA DAN JENTERA DAULAH

Saya wajib menerangkan   Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebagai jentera daulah. Ini kerana lembaga ini sedang memainkan peranan yang amat penting untuk masa depan kita semua. SPR diwujudkan oleh Parlimen. Dari segi perlembagaan SPR seharusnya tunduk kepada parlimen. Mengikut Parlimen SPR ialah satu lembaga  bebas dari kuasa eksekutif. Tetapi ini tidak berlaku.  SPR hari ini telah menjadi barua paling setia kepada United Malays National Organisation.

Saya juga wajib menerangkan kepada orang ramai tentang apa itu lembaga kepolisan - PDRM. Lembaga ini seharusnya  bertugas untuk  menjaga keamanan orang ramai. Tetapi ini tidak berlaku. Polis  kita hari ini telah menjadi barua kepada United Malays National Organisation. 

Saya juga wajib menerangkan tentang lembaga kehakiman -  mahkamah dan Peguam Negara. Lembaga kehakiman ini wajib bergerak bebas  berasaskan  Perlembagaan dan undang-undang yang telah diluluskan oleh Parlimen. Tugas lembaga ini ialah  untuk menjamin kepentingan orang ramai. Tetapi hakikatnya hari ini lembaga kehakiman  juga telah menjadi barua kepada United Malaya National Organisation.

Apa itu barua? Barua ini adalah satu konsep yang memiliki pelbagai makna. Secara jenerik barua ialah orang persaorangan atau kumpulan orang.  Barua lebih  rendah tahapnya dari   seorang perkerja yang membuat kerja  untuk mendapat upah. Barua ini lebih rendah tahapnya dari macai, ghurka atau hamba. Ini kerana barua ini tidak memiliki nilai dan harga diri. Ciri-ciri yang amat menonjol yang dimiliki oleh  barua ialah kebijaksaan Sang Barua  membodek.

Saya  wajib juga menerangkan apa itu daulah. Dan apa itu lembaga daulah.  Jika kita memahami daulah dan lembaga daulah maka kita akan memahami dengan jelas apa itu barua.  Dan bagaimana barua muncul dan bergerak dalam daulah.

Daulah ialah perkataan  Arab yang telah diMelayukan. Dalam bahasa Inggeris daulah ialah ‘state’   atau negara. Negara  yang dimaksudkan disini bukan Negara Malaysia tetapi  struktur, simbol dan lembaga-lembaga yang mewujudkan kelahiran sesebuah negara.

Negara wujud dengan adanya jentera negara atau jentera daulah. Parlimen, Polis, Mahkamah, SPR, Badan Kehakiman atau Tentera  adalah lembaga yang bergerak sebagai jentera-jentera daulah.  Lembaga dan jentera-jentera inilah yang mewujudkan negara Malaysia. Tanpa jentera-jentera ini Malaysia tidak akan wujud.

Parlimen adalah badan yang mewujudkan jentera atau lembaga ini. Tujuan mewujudkan lembaga daulah ialah untuk memastikan kepentingan orang ramai – kepentingan  awam  - didahulukan dari kepentingan individu. State atau daulah wajib  menjalankan  dasar untuk kepentingan umum bukan kepentingan  individu atau satu kumpulan kecil. Ini falsafah daulah  yang tidak berganjak sama ada di Timur, di Barat,  Utara atau Selatan.

Hari ini di Malaysia semua jentera daulah yang sepatutnya  menjalankan tugas untuk menjaga kepentingan orang ramai telah menjadi barua kepada United Malays National Organisation. Lembaga-lembaga ini dikendalikan  oleh individu-individu. Individu yang mengendalikan lembaga-lembaga ini seharusnya sosok-sosok yang berwibawa, cekap, berilmu dan memiliki ketrampilan moral. Ini kerana sosok-sosok ini menjalankan kewajiban yang maha berat untuk memastikan kepentingan  orang ramai didahulukan. Ini tidak berlaku.

Orang ramai akan bertanya bagaimana lembaga-lembaga daulah dan jentera  daulah ini dapat dijadikan barua oleh United Malays National Organisation. Bukankah semua ini wajib dipantau oleh Dewan Rakyat dan Dewan Negara?

Sebenarnya menjadikan lembaga-lembaga ini sebagai barua bukan satu yang susah. Ini amat senang untuk difahami dan senang dilakukan.  Dalam zaman Mahathir Anak Lelaki Iskandar Kutty  teknik untuk melahirkan barua ini telah menjadi satu seni.

Mahathir cukup senang dengan sesiapa sahaja yang memiliki masalah.  Megat Joned yang terlibat dalam kes bunuh ‘pemilik kedai video’ terus menjadi barua Mahathir yang setia.  Rahim Tambi Chik dengan kes rogol juga menjadi barua yang setia. Kuncinya ialah semua Sang Barua yang bekerja dengan Mahathir adalah sosok yang bermasalah.  Sosok yang mengamalkan rasuah. Sosok yang berhutang. Lagi banyak beban dipikul lagi setia Sang Barua ini.

Teknik yang sama juga telah menobatkan lembaga kehakiman  sebagai barua kepada United Malays National Organisation. Awalan   sejarah lembaga kehakiman Malaysia ini amat dihormati kerana lembaga ini bebas dan berwibawa. Tetapi Anak Lelaki Iskandar Kutty telah mengubah semua ini. Justeru,  muncul watak yang bernama Yussof Chin. Muncul  V.K Lingam. Teknik ini diteruskan oleh Najib untuk melahirklan watak paling baru  bernama Tan Sri  Cecil Abraham. Lagi banyak ‘rahsia gelap’ yang dimiliki oleh sosok-sosok ini lagi layak untuk dilantik untuk menjadi barua.

Adalah  rahsia umum bahawa  ada diantara hakim-hakim ini ‘boleh didangdut’ . Mereka ‘ di dangdut’ oleh Towkay  Ayam, oleh Towkay lendir,  oleh Towkay Judi atau oleh Towkay Dadah. Perangai suka ‘ berdangdut’  ini telah menjalar dari mahkamah rendah hingga  ke mahkamah tinggi. Apakah ini tidak diketahui oleh Peguam Negara? Kah kah kah. Peguam Negara juga ialah kaki dang dut paling ‘top’.

Pekara yang sama juga berlaku kepada lembaga kepolisan. Lembaga ini bukan hanya suka ‘berdangdut’ malah banyak pegawai lembaga ini telah menjadi pemilik ‘kelab dang dut’.  Polis di Malaysia yang pada satu ketika dahulu amat dihormati dengan moto – sedia berkhidmat – kini telah berjaya dijadikan Sang Barua oleh Anak Lelaki Iskandar Kutty.

Saya menulis tentang SPR, Polis dan Kehakiman ini kerana  semakin dekat PRU13 – semakin jelas  dilihat kebaruaan lembaga-lembaga ini. Saya perhatikan dengan rapi bagaimana pihak polis telah dibaruakan   ketahap gaban. Laporan kepada pihak polis tentang jenayah yang jelas dilakukan oleh penyokong United Malays National Organisation telah tidak  dipedulikan. Serangan demi  serangan  menimpa penyokong Pakatan Rakyat telah dibakul sampahkan.

Tetapi dengan cergas sekali lembaga polis akan bertindak terhadap Tian Chua,  meyerbu pejabat Suara Keadilan, menangkap  Mat Sabu atau Ci Gu Bard. Sikap ‘cergas’ ini menampakkan kepada umum bahawa polis hari ini ialah barua United Malays National Organisation.

Polis yang bertindak untuk menangkap Tian Chua atau Mat Sabu ini dengan cekap menghantar tuduhan ke mahkamah. Sekali lagi orang ramai melihat bagaimana  mahkamah telah dijadikan barua.  Saya bukan bercakap kosong. Bukti kebaruaan mahkamah ini tertonjol dalam kes pembunuhan Altantuya.

Dalam kes pembunuhan Altantuya yang paling menonjol ialah apabila Mahkamah, Hakim dan Pendakwa tidak bertanya kepada Sirul atau Azilah siapa yang mengupah mereka. Ini kerana Sirul dan Azilah dalam Akuan Bersumpah telah mengatakan bahawa mereka  membuat kerja bunuh kerana makan upah.

Kes Altantuya ini telah membebaskan Razak Baginda  dari terlibat. Kebaruaan mahkamah jelas apabila Pendakwa tidak pula pula membuat rayuan untuk Razak Baginda. Biasanya dalam kes bunuh pasti akan ada rayuan untuk ulang bicara. Bayangkan dalam Kes 7 Pelajar Berdemo dan Kes  4 Siswa UKM –  bukan saja mahkamah merayu malah hingga hari ini kes masih berjalan. Jika ini bukan kerja  barua maka Rosmah Mansor masih anak dara sunti yang langsing dan ramping.

Akhirnya kita sampai ke pada SPR.  Lembaga ini adalah barua totok yang akan menipu untuk memastikan tuannya United Malays National Organisation menang dalam PRU13.  Sebagai bukti - semakan Kerajaan Selangor di Bestari Jaya Utara  mendapati kawasan yang mempunyai penduduk seramai 1,788 itu mempunyai pengundi seramai 3,589 orang. Kawasan Ijok pula yang diwakili Menteri Besar,  Khalid Ibrahim, turut mencatatkan penambahan seramai 721 pengundi baru yang tidak dapat dikenalpasti. Pengundi lebih ramai dari penduduk.  Bila dilaporkan -  SPR telah tidak mempedulikan kes Ijok ini.

Di Pandamaran lebih 3 ribu pengundi  telah kehilangan nama mereka dalam daftar mengundi. Lebih dari 5 ribu nama pengundi yang disangsikan telah ditemui. Kes kehilangan nama pengundi dan  pengundi yang disangsikan ini telah di bawa ke Mahkamah Tinggi Shah Alam.   Mahkamah telah  menolak permohonan YB Charles Santiago  untuk semakan daftar pengundi walaupun dibekalkan bukti  yang jelas. Justeru , daftar ‘penuh penipuan’ ini akan  digunakan dalam PRU13.

Apa yang jelas ialah lembaga dan jentera daulah ini semuanya  telah dan sedang   dijadikan barua oleh United Malays National Organsiatiomn. SPR, Polis, Jabatan Pendaftaran Negara dan Mahkamah kini sedang berkerjasama.   Sebagai barua yang setia kepada tuannya lembaga-lembaga ini sedang bekerja keras siang dan malam untuk memastikan Pakatan Rakyat kalah  dalam PRU13 ini.

Lembaga-lembaga daulah ini sedang  menjadi benteng dan tembok untuk mempertahankan Parti Ketuanan Melayu dari ditenggelamkan oleh ombak rakyat. Sosok-sosok yang mengendalikan SPR  – Pengerusi dan Pegawai – sedar bahawa sokongan rakyat menyebelahi  Pakatan Rakyat.  Ketua Hakim Negara  dan kuncu-kucunya tahu bahawa tarikh lupus kuasa telah lama sampai.  Malah Pegawai Polis yang berpangkat sedar bahawa United Malays National Organisation akan dihumbankan oleh rakyat.

Justeru semua sosok-sosok yang menjadi barua ini sedar  apa akan terjadi kepada  mereka. Ada yang telah bersedia untuk pindah ke luar negara. Ada yang secara senyap-senyap telah membeli ‘insuran’ dengan Pakatan Rakyat saperti yang telah dilakukan oleh  Hitam dan Musa Hasan.

Tetapi masih ada satu kumpulan kecil  yang masih  berdegil.  Sang Barua ini  cuba mengviagrakan  United Malays National Organisation yang semakin lembik. Untuk Sang Barua ini saya nasehatkan sila minta dari  Lebai Google  satu gambar klasik. Gambar klasik ini ialah gambar helikopter diatas Kedutaan Amerika pada 30 April 1975. Ini adalah hari Saigon ditawan – hari kuasa imperialis Amerika kalah dalam Perang Vietnam. (TT)


ANAK MUDA
BERSEDIA!
NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN terbaru
sesiapa yang ingin melanggan
akhbar mingguan ini  sila pukul talipon:
03-92-21-40-45 


GAMBAR KLASIK

30 APRIL 1975

BARUA BARUA KERAJAAN LAMA VIETNAM
PEGAWAI KERAJAAN
PEGAWAI SPR VIETNAM
POLIS DAN MATA MATA 
PEGUAM DAN HAKIM
BARUA AMERIKA
AJEN AJEN AMERIKA
CUBA MELARIKAN DIRI
MASUK KE DALAM KAWASAN KEDUTAAN AMERIKA


-----------

TAK KAN TAK BOLEH RAMAI LAGI


KAH KAH KAH
KAH LAH
KAH
 PERKASA rancang himpunan 'Selamatkan S'gor' bulan depan

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) merancang menganjurkan perhimpunan kemuncak 'Selamatkan Selangor' pada 6 April sebagai penutup aktivitinya menjelang pilihan raya umum akan datang.

Presidennya Datuk Ibrahim Ali berkata majlis itu dijadual bermula 3 petang di Seksyen 2 di Shah Alam.

Ibrahim berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa penganjur acara itu di Shah Alam malam tadi.

Menurutnya,  Mahathir Anak Lelaki Iskandar Kutty akan dijemput memberikan ucapan pada majlis yang dijangka disertai antara 15,000 dan 20,000 hadirin itu. Tiewnama

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... MANA CUKUP 20,000 RIBU.... kah kah kah...

kah kah kah... MENGAKU ADA RATUSAN RIBU AHLI...kah kah kah..

kah kah kah...MACAM MANA NAK TUNJUK PERKASA... KALAU HANYA 20,000 ..kah kah kah..

woit...20,000 INI KENTUT SAJE.... kah kah kah...

kah kah kah... BERAK BELUM PASTI LAGI.... kah kah kah...

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...20,000 INI HANYA CERAMAH KELOMPOK AMK... kah kah kah


BUAT LAH MACAM INI
BARU SATU MALAYSIA GEMPAQ--------

BELUM JUMPA AGONG LAGIPM BADAK DI KACA TV

Tarikh pilihan raya terus jadi teka teki

KUALA LUMPUR 27 Mac - Sekumpulan wartawan dan jurufoto media tempatan terus hampa selepas Najib Razak tidak kelihatan hadir ke Istana Negara hari ini.

Seperti biasa sebelum mesyuarat Kabinet setiap hari Rabu, Najib akan menghadap Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.

ANAK BADAK
Sebelum ini tiada tumpuan media ketika Najib seperti biasa memasuki istana kira-kira pukul 7.50 pagi setiap Rabu dan menghabiskan masa sehingga satu jam, namun disebabkan tarikh pembubaran Parlimen semakin hampir, rutin tersebut menarik perhatian para media.

Hari ni, ada dalam kalangan media yang hadir sudah berada di Istana Negara sejak pukul 7 pagi lagi.

Difahamkan Tuanku Abdul Halim berada di Langkawi untuk melawat Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi (LIMA) 2013. - UTUSAN MELOYA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... JANGAN JADI BANGANG.... kah kah kah...

kah kah kah... KALAU ROSMAH DALAM KERETA JUMPA AGONG ITU TANDA PRU... kah kah kah...

kah kah kah....KALAU NAJIB PERGI SORANG DIRI.... TAK ADA APA APA.... kah kah kahj..

woit...KENAPA BANGANG SANGAT NAK FAHAM POLITIK MALAYSIA.... kah kah kah


BERITA TIDAK TEPAT
NOTA:
angka yang tepat 
aialah 16.8 juta campur 1
kah kah kah

NOTA:
sila teka
siapa yang lagi satu
kah kah kah
kah kah
kah

---------

SATU JEMPUTAN KE DEWAN CHINA
JEMPUTAN KEPADA  SEMUA
MALAM KHAMIS
MALAM JUMAAT INI
DI DEWAN CHINA KUALA LUMPUR


1) Anna Husarska
  • Senior policy adviser at the International Rescue Committee.
  • A translator, journalist, and humanitarian worker.
  • She has reported from major conflict zones around the world for leading newspapers and policy magazines, including the Washington Post, Newsweek, WSJ & The Guardian.

(2) Hishamuddin Rais
  • Well known social activist and blogger.
  • He has been involved in many influential social movement in the country e.g. BERSIH, 112 People’s rally, Himpunan Hijau, Pahang Green Corridor & Reformasi movement in 1999

Moderator : 

Cynthia Gabriel
  • Board member of Suara Rakyat Malaysia
  • City Councillor of Petaling Jaya, Selangor


PENCERAHAN  DARI PEMBACA

bro 10.40 pagi.... menunggu TT kahwin samalah macam menunggu vincent tan pergi umrah. lebih kurang jugak macam menunggu bik mama slim.... on NAJIB AKAN DITENDANG KELUAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/26/13

JAWAPAN DARI TT : sibuk sangat hinnga terlupa nak kahwin- kahwin - kah kah kah


------------

TAKUT KALAH SATU MALAYSIA

buat fenomena baru TK1M

KUALA LUMPUR: Naib Presiden PAS,  Mahfuz Omar secara sinis mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri, Datuk Najib Razak kerana melancarkan 'Takut Kalah 1 Malaysia (TK1M).

Mahfuz mendakwa, Najib enggan membubarkan Parlimen kerana sangat takut hilang jawatan dan kuasa jika kalah pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Sehinggakan kata Mahfuz, Najib sanggup mebiarkan Dewan Undangan Negeri Sembilan tamat tempohnya pada hari ini.

"Tahniah kepada Perdana Menteri kerana berjaya melancarkan secara tidak langsung satu lagi projek atau program 1 Malaysia iaitu Takut Kalah 1 Malaysia.

"Dun-dun dan Parlimen akan terbubar dengan sendiri, sesuatu yang tidak pernah berlaku dalam sejarah politik negara kita. Najib takut untuk di'report kad'kan oleh rakyat," katanya kepada Harakahdaily hari ini.

Parlimen akan terbubar secara automatik pada 28 April depan.

Manakala pada 7 April (Pahang), 22 April (Selangor), 24 April (Perak), 26 April (Melaka), 28 April (Perlis dan Kelantan), 29 April (Sabah), 2 Mei (Penang dan Kedah) dan 5 April (Terengganu).


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... KESIAN  NAJIB INI.... kah kah kah..

kah kah kah....SATU DUNIA SUDAH TAHU NAJIB  TAKUT BINI.... kah kah kahj...

kah kah kah...SEKARANG SATU DUNIA TAHU NAJIB  TAKUT BUBAR.... kah kah kahj...

kah kah kah...DAPAT KUASA KERANA UNDI TIPU DARI SABAH.... kah kah kah...

woit... DAH LEBIH 5 TAHUN.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU TAK NAK BUBAR... TANGKAP LAAA ANWAR ... kah kah kah..

kah kah kah... TUDUH ANWAR DALANG LAHAD DATU... kah kah kah...

kah kah akh... TANGKAP TIAN CHUA KERANA DIA CHINA.... kah kah kah...

woit.... KALAU BERANI TANGKAPLAAAA.... kah kah kah


SEBUAH BUKU
HISHAMUDDIN RAIS

NOTA
tian chua tak pernah
cakap askar mati ibrahim ali
tian chua hanya cakap lahad datu
macam sauk kah kah kah----------

10 MINIT ADALAH PENGHINAAN DARI PEROGOL


Parti Keadilan menolak  tawaran masa media tidak ikhlas Umno
26 MAC 2013


Parti Keadilan ingin menyatakan di sini pendirian menolak tawaran masa media sepuluh minit yang diberikan kepada kami oleh RTM.

Tawaran ini adalah satu sandiwara hodoh pihak yang jahilkan peranan media dalam demokrasi. Peranan media dalam sistem demokrasi ialah untuk memberi liputan dan laporan berita yang objektif, adil dan saksama.  Adalah tidak wajar media diperalatkan sebagai mesin propaganda untuk memaksakan pandangan UMNO ke atas rakyat.

Tawaran masa media 10 minit ini adalah suatu penghinaan terhadap kepintaran rakyat.

YB Nik Nazmi Nik Ahmad
Pengarah Komunikasi
Parti Keadilan Rakyat


NOTA:
ketika rais yatim rogol amah
berapa lama  masa yang diambil?
pasti lebih dari 10 minit
kah kah kah


---------