Isnin, 16 Disember 2013

KETUNGGULAN MELAYU
NOTA
uitm ialah contoh
ketunggulan melayu ooops... 
keunggulan melayu

KEUNGGULAN 
TIDAK TERHINGGA
 Ranking UiTM merosot: Bekas Naib Cancelor gesa tubuh jawatankuasa khas
Kerajaan seharusnya menilai semula peranan Universiti Teknologi Mara (UiTM) setelah kedudukan universiti itu mencatatkan kemerosotan di peringkat tempatan dan antarabangsa, kata  Dr Ibrahim Abu Shah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI SATU BERITA FITNAH... kah kah kah..

kah kah kah..UITM TAK PERNAH JATUH RANKING.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK PERNAH GOYAH RANKING.... kah kah kah...

woit...DALAM DUNIA INI HANYA ADA SATU UITM... kah kah kah..

kah kah kah... UITM HANYA UNTUK MELAYU... kah kah kah..

kah...DALAM DUNIA MANA ADA UNIVERSITI HANYA UNTUK MELAYU..kah 

kah kah kah...RANKING RANKING INI KARUT... kah kah kah..

kah kah kah..ITU PASAL UITM HANYA UNTUK MELAYU... kah kah

kah kah... UITM TETAP UNGGUL DALAM KEBODOHAN. kah..

kah kah kah..UITM TETAP BANGANG DALAM KEBANGANGAN...  kah


LAGI
 KEUNGGULAN UNIVERSITI

NOTA
siapa boleh teka
siapa salah saorang lembaga pengarah uitm
kah kah kah

----------

AWAS AWAS - NAJIB SENYAP
PELABURAN PETRONAS BERJUMLAH RM15.8 BILION DI KANADA BERISIKO TINGGI

PETRONAS memeterai perjanjian pelaburannya yang terbesar mutakhir ini apabila ia memuktamadkan pembelian Progress Energy Resources Corporation yang berjumlah C$5.2 bilion (bersamaan RM15.8 bilion). Urusniaga itu dimuktamadkan akhir tahun 2012 bertujuan membolehkan PETRONAS menguasai rezab gas asli dari batuan (shale gas) di kawasan British Columbia.

Walaupun secara umumnya pelaburan PETRONAS sebelum ini tidak dipertikaikan oleh masyarakat, pelaburan sebesar RM15.8 bilion wajar diberi perhatian yang lebih.

Ini berikutan beberapa perkembangan terkini yang menunjukkan bahawa pelaburan gas asli batuan (shale gas) adalah berisiko tinggi dan syarikat-syarikat lain sudah banyak mengalami kerugian besar.

Pada ketika PETRONAS merundingkan pembelian Progress pada harga yang memecah rekod itu (sekitar tahun 2012), beberapa syarikat besar dunia yang telah lebih awal melabur di dalam gas asli batuan kerugian berbilion ringgit.

Rekod menunjukkan bahawa syarikat-syarikat terbabit mengalami kerugian berbilion ringgit akibat pelaburan di dalam rezab gas asli batuan:

1.      Pada 27 Julai 2012, syarikat gas asli terbesar Kanada iaitu Encana Corporation telah kerugian C$1.7 bilion (bersamaan RM5.2 bilion) apabila ia terpaksa melupuskan nilai (write down) pelaburannya di dalam rezab gas asli batuan yang tidak memberikan pulangan seperti yang dirancang. Encana Corporation juga mengumumkan bahawa ia akan lebih banyak menanggung kerugian dari operasi dan rezab gas asli batuan di masa hadapan.
2.      Syarikat gas British iaitu BG Group juga melupuskan nilai (write down) pelaburannya dalam operasi gas asli batuan sebanyak US$1.3 bilion (bersamaan RM3.9 bilion) dalam bulan Julai 2012.
3.      Sekitar Julai 2012, syarikat minyak dan gas Australia iaitu BHP telah kerugian US$2.5 bilion (bersamaan RM7.5 bilion) apabila pelaburannya yang membeli rezab gas asli batuan dari Chesapeake Energy setahun sebelum itu jatuh merudum sepanjang tahun 2012. Dalam tempoh hanya setahun, nilai pelaburan BHP susut hampir separuh dari nilai pelaburan asal.

Perkembangan-perkembangan ini menimbulkan tanda tanya kerana nampaknya hanya PETRONAS yang beriya-iya menyertai pelaburan gas asli batuan dengan melibatkan pelaburan yang terbesar pernah dibuat di dalam satu urusniaga, pada ketika syarikat-syarikat lain mengalami kerugian besar dalam industri itu.

Kerugian-kerugian yang dihadapi oleh Encana, BG Group dan BHP diketahui umum dan berlaku sekitar bulan-bulan PETRONAS merundingkan pembelian dari Progress Energy itu. Secara logiknya, PETRONAS wajar lebih berhati-hati memasuki industri yang sedang mengalami kerugian besar.

Oleh sebab itu, wajarlah PETRONAS dan Perdana Menteri melaporkan secepat mungkin kepada rakyat kedudukan sebenar pelaburan berjumlah RM15.8 bilion itu. Adakah PETRONAS terpaksa melupuskan nilai (write down) pelaburannya seperti mana syarikat-syarikat lain kerana harga gas asli di Amerika Utara kekal rendah pada harga US$3.37 setiap MMBTU, berbanding harga sebelumya di antara US$7 ke US$12 setiap MMBTU (tahun 2008 ke 2010).

Episod pembelian Progress Energy yang menimbulkan tanda tanya ini membuktikan perlunya badan pengawasan yang lebih kukuh ke atas pelaburan besar PETRONAS dan bukannya diserahkan kepada Perdana Menteri semata-mata. Saya akan terus membentangkan fakta dan analisa yang menimbulkan beberapa keraguan mengenai urusniaga ini setiap hari sepanjang minggu ini agar Perdana Menteri memberi maklumbalas sewajarnya.

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi

16 DISEMBER 2013 


-------

SIAPA COOL SIAPA POYO
 ROSMAH MANSOR COOL
Rosmah mansur cooollll...sebab dia dapat tipu najib dgn mengaku anak dara....sampai sekarang najib tak tahu turrrr.....najib juga cooollll...sebab tiap tiap malam pakai jari hantu je jolok untuk adjust mimpi kamasutra....hehehehe...paling poyo...zahid hamidi dengan jakim ler...

siapa lagi...bangang...tipu..sial...babi....kayu...plastik...musang king...d24...ox....ganja...taik pusat....taik kuku...dan hari hari jolok jubur dengan jari hantu ni kalau taik tak kuar habis.....heheheheheh....mesti mak dia menyesal lahirkan dia ni.....hahahhahaa on SIAPA COOL SIAPA POYO
Manchuria candidate
on 12/16/13
 SAMY VELU POYO
Samy Velu calun paling poyo. lah Mr Ayoyo. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/15/13
 GAG JOHAN
Paling Cool Malaysian Gag Johan..paling Poyo paling menyampah..paling Ketegaq big mama.. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/15/13
 MAT SABU SHIAH
mat sabu poyo...takut nak saman...kalau duit tak cukup...kita bwklah tin milo...jgn gelak..sapa gelak kena bwk tin..yang lain ikut belakang...kata terucap harus dikota..jgn bermain madah dgn kami pengundi setia pakatan rakyat..satu datang kami kawan...dua datang kami lawan...takmau saman jgn cakap nak jumpa lawyer lah lain kali....sambung balik...tiga datang kami tunggu..

 empat datang kouta penuh..permainan bermula..karom lah apa lagi....kah kah kah...woit..ingat pesan ustad...ini semua ketentuan dari allah..jgn marah...buang masa saja..hari hendak berganti...nak saman ke tak ni..? ataupon senang gini...mat sabu shiah on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13
 LAGI UNTUK NURUL
NURUL IZZAH AIDILFITRI PALING COOL... LEPAS BEBERAPA KALI RAYA MASIH APPEAR DI WALL TT. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Wan Sahabiri
on 12/14/13
 ANUGERAH BOPENG
Assalamualaikum Yang Berbahagia Encik Gagal Tukar Tiub . Mohon ditambahkan Anugerah Muka Paling Bopeng dalam senarai tahun ini . Calon yang dimajukan adalah Tengku Fraud . Ini adalah karena mukanya yang terlalu bopeng , melilit seolah-olah daging punggung telah tumboh melata di kepala Tengku Fraud . Mohon tuan pertimbangkan . Yang Benar , En Shahnaz Kakitangan Kerajaan on BERITA BAIK UNTUK RAKYAT SEDUNIA
Anonymous
on 12/14/13
 BERJAYA MENGHASUT ADALAH COOL
Gua cadangkan anugerah poyo ni patut diberi kepada.orang tua bangkai yang idup sorang yang tk dpt dipastikan kotey nye boleh pakai ke tak sbb da tua nk mampus tp tk de zuriat.siang malam menyalak dan menghasut bg menghilag kn gundah di hati.lu la situa kutuk yang paling layak menggondol anugerah poyo tu. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13
 ROSMAH JANTAN KE BETINA
Paling Poyo yang jantan nye laki najib..yang nine si laki bik mama.. Paling Cool..salahudin ayub..paling blurrrr ..si zeti muka tak de perasaan..kahkahkah... Paling bangang forever..zul bisul Gagalist cool..tt larr..kahkahkah on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13
 INI SENARAINYA
TT.... poyo: 1. hasan malik 2. zaid hamdi 3. adnann mansoor 4. rosemah blurr: 1. kahzim 2. din ayam 3. azmeng 4. haron taib cool: 1. khalid mb 2. mat sabu 3. fauziah 4. aisyah on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13------------

ROTI NAJIB TAK LAKU
Bukti gred A dan B: KDN seperti pembekal telur ayam, kata PAS


PAS menyifatkan Kementerian Dalam Negeri (KDN) seperti “pembekal telur ayam” apabila agensi itu mengatakan mereka mempunyai bukti gred A dan B berhubung penglibatan Mohamad Sabu dengan fahaman Syiah.
Ketua Penerangan PAS, Mahfuz Omar, berkata kenyataan KDN mengenai hanya 1,500 rakyat Malaysia menjadi pengikut Syiah membuktikan fahaman itu bukan satu ancaman besar, tetapi digunakan untuk mengalihkan perhatian rakyat daripada kenaikan kos kehidupan.
“Apa bukti gred A, gred B KDN? Macam pembekal telur ayam yang ada gred A, gred B dan Omega 3.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... KAH KAH KAH.... kah kah kah..

kah kah kah...KDN DAH MULA JUAL TELOOOO.... kah kah kah..

woit... LARIS ROTI ROSMAH.... kah kah kah

kah kah kah... TAK LAKU   ROTI NAJIB.... kah kah kah..

kah kah kah... ROTI NAJIB TAK ADA TELOOO.... kah kah ka


----------

PROJEK TIPU RAKYAT


KOMENTAR TUKAR TIUB
1 - tidak membebankan
2 - lebih murah berbanding dengan ....

ini adalah dua kenyatan  klise
yang memualkan
yang digunakan untuk menipu
oarang ramai
SPAD jamin tambang tak membebankan

Isu kenaikan kadar caj tambang bas sekolah: Kadar baru akan diumum sebelum sesi persekolahan 2014 bermula

Kuala Lumpur: Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) memberi jaminan, kadar caj tambang bas sekolah yang baru akan diumumkan sebelum sesi persekolahan 2014 bermula. 


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... KALAU TAK MEMBEBANKAN  MENGAPA NAIKKAN... kah kah kah..

kah kah kah... KALAU  TAK NAK JADIKAN BEBAN... kah kah kah..

kah kah kah... TAK PERLU NAIKKAN TAMBANG ... kah kah kah


------------

DAPUR JALANAN
PETANG AHAD 
JALAN PANGGUNG

Dari Dapur jalanan ahad kelmarin
Tim MSU - macaroni, sup ayam, cupcakes, samosa
Tim Syed Syahir - roti canai
Famili dari Pajam - Ais krim Malaysia!! Bubur nasi, pakaian
Aunty sri Gombak - cakes, bauhulu
Nad & Khairul - Sandwich & Tembikai
Pyanhabib the towkey ayaq!


TIM YANG MEMBANTU
DAPUR JALANAN
kepada yang baik hati membantu dan buat  sibuk dan buat ramai:-
Farhan, Ash dan kawan2 yg cun, sweet dan hensem dari MSU!
Shakirah, Ali dan kesemua ahli keluarga dari Pajam!
Fauzi dan awek2 cun dari UIA
Melati, sakinah, eddy, rcong & aniza, dan kesemua kawan2 yang datang!


terima kasih! 
terima kasih! terima kasih!


MOHON BANTUAN
untuk yang mahu menyumbang 
boleh masuk ke akaun dapur jalanan
   1479-0000917-05-1 spkl collective

untuk yang ingin 
sama-sama memasak 
a menghidang boleh telefon
  Pakwan = 019-2671285 
 Hadikhalid = 012-6648873

Jika ada sumur di ladang,
boleh kita menumpang mandi,
minggu depan jangan lupa datang, 
boleh kita sama menabur budi!

Dapur Jalanan Kuala Lumpur
 *Makanan Adalah Hak Untuk Semua*
15 Disember 2013 

--------------


POLIS UMUM TARIKH DEMO

DEMO ANTI GST
TAHUN  HADAPAN
 
GST: Tindakan pembangkang burukkan negara
KUALA LUMPUR 15 Dis. - Usaha Ketua Pembangkang,  Anwar Ibrahim untuk mengadakan perhimpunan menolak pelaksanaan cukai barang dan perkhidmatan (GST) hanya akan membawa kesan buruk kepada negara.

Presiden Persatuan Bekas Polis Malaysia, Shafie Bakri berkata, perhimpunan yang dianjurkan tanpa kebenaran pihak berkuasa bakal mengundang keadaan huru-hara dan memberi kesan negatif kepada orang ramai secara keseluruhannya.

Beliau mengulas rancangan Ketua Pembangkang itu untuk mengadakan perhimpunan didakwa bertujuan menghasut rakyat menolak GST yang akan dilaksanakan tahun hadapan.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... APA MAKNA NYA BERITA INI?.... kah kah kah..

kah kah kah..BELUM APA APA POLIS DAH UMUM DEMO... kah kah.

kah kah kah...  ANGIN  TAK ADA TUPAI TAK ADA... kah kah kah..

kah kah...TETIBA DALAM SELUAR POLIS BERGOYANG2... kah kah 

kah kah kah.. APA MAKNA NYA?... kah kah kah..

kah kah kah...MAKNA NYA... kah kah kahj...

kah kah.... RAKYAT DAH SEDIA KE JALAN RAYA..kah  kah

Perhimpunan anti-GST jejas pendapatan
KUALA LUMPUR 15 Dis. - Pendapatan harian golongan yang bergantung hidup dengan sektor pelancongan akan terjejas jika perhimpunan cukai barang dan perkhidmatan (GST) diteruskan.

Pengerusi Persatuan Pelancong ASEAN (Aseanta), Mohd. Khalid Harun berkata, sebarang jenis demonstrasi yang menentang kerajaan akan menggambarkan keadaan tidak aman dan kucar-kacir dalam sesebuah negara.

Beliau berkata, rata-rata demonstrasi yang mendakwa dijalankan secara aman kesudahannya berakhir dengan peristiwa yang tidak diingini.

"Situasi sebegitu menyebabkan nama baik negara terjejas dan pelancong luar negara yang ingin berkunjung ke negara ini menjadi takut.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit..PELANCUNG?... kah kah kah...

kah kah kah..PELANCHAULAAA... kah kah kah
-------------

LAGI LAWAK PAGI INI

KESAH DAN TAULADAN

di malaysia
penganut mazhab shiah boleh dipenjara

seorang kawan 
telah dituduh sebagai penganut mazhab shiah

lalu dia menjawab:
shiah kepala bana apa
aku sembahyang pun tidak

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah
----------

LAWAK PAGI ISNINKOMENTAR TUKAR TIUB
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

KDN ada bukti gred A

KUALA LUMPUR 14 Dis. - Kementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini mengesahkan memiliki bukti eksklusif 'gred A' berupa pengakuan lebih 20 orang individu yang didakwa mampu 'menceritakan' kecenderungan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu dengan fahaman Syiah.

Penolong Setiausaha Bahagian Keselamatan dan Ketenteraman Awam kementerian itu, Zamihan Mat Zain Al-Ghari berkata, mereka merupakan individu-individu terdekat dan rapat dengan pemimpin yang dikenali sebagai Mat Sabu itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... KAH KAH KAH... KAH KAH KAH...kah kah kah..

kah kah kah..YANG 10 DULU GRED BERAPA?.... kah kah kah..

kah kah kah.DIMALAYSIA BAHAN BUKTI BEREGRED GRED... kah kah kah..

kah kah kah...MACAM PELACUR  ADA GRED...... kah kah kahj..

kah kah kah...PELACUR DI BRICKFIELD GRED C... kjah kah kah

kah kah kah....PELACUR DI JALAN PUDU GRED B... kah kah kah..

kah kah kah..PELACUR DI BUKIT BINTANG GRED A... kah kah kah------

CUKAI PINTU-DUIT UNTUK ROSMAH
ISNIN PAGI INI 
JAM 11:00
DATARAN DBKL


 BANTAH
CUKAI PINTU
DUIT UNTUK ROSMAH

ISNIN PAGI INI
DATARAN DBKL-------------