Khamis, 16 Julai 2015

SELAMAT HARI RAYA

SELAMAT 

HARI RAYA
tahun ni gwa balik kampong

 mereka yang raya di kl
gwa ucakpan
selat hari raya bangla


yang balik kampong
hati hati dijalan raya

kepad anak anak muda
jangan lupa
lepas raya
kita turun jalan raya

------------

KENALI SIAPA NAJIB

APA KATA 

ZA
TENTANG

NAJiB


“Najib adalah flip flop Akta Hasutan, Najib adalah ketidak setabilan ekonomi, Najib adalah kejatuhan ringgit , Najib adalah GST, Najib adalah harga minyak,Najib adalah Lahad Datu, Najib adalah Obama, Najib adalah Rosmah,” tulisnya di entri terbaru beliau, zamkata.blogspot.com. Beliau berkata persepsi negatif rakyat daripada pelbagai kaum dan peringkat terhadap Perdana Menteri tidak mudah untuk ditukar.

 - See more at: http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2015/07/16/video-pengakuan-sr-tidak-dapat-bersih-imej-pm/#sthash.fcG577hx.dpuf

MANTAP 

KAH KAH  KAH


------------

SEDIH TAPI WAJIB TANYAKENAPA TAK 

TANYA APA 

ISi 

KANDUNGAN

 KOTAK 

HiTAM?


Maimon (tengah) memegang gambar Allahyarham Mohamad Ghafar 
ketika menerima kunjungan Ahli Parlimen Masjid Tanah,
 Mas Ermieyati Samsudin di Masjid Tanah

Trajedi MH17: Ibu sebak kenang anak

ALOR GAJAH - “Selamanya mak cik akan rindukan arwah," kata Maimon Saripan, 74, ibu ketua pramugara MH17, Allahyarham Mohamad Ghafar Abu Bakar yang terbabit nahas, tahun lalu.

Menurutnya, biarpun sudah hampir setahun insiden berkenaan, sehingga kini wajah anak kesayangannya itu masih segar di ingatan termasuk masa dan tarikh peristiwa pesawat MH17 ditembak jatuh di Ukraine 17 Julai tahun lalu.

"Bila tiba hari raya, pasti mak cik terasa sebak yang sukar digambarkan.

“Hanya mereka melaluinya akan faham dan bukan mudah untuk kita melupakan insan yang sentiasa ada ketika menyambut raya, tapi kini tiada lagi,” katanya.

Menurutnya, walaupun sibuk dengan kerjaya sebagai pramugara, anaknya itu bukan saja gemar pulang ke kampung untuk berbuka puasa bersama dia dan suami, malah seorang yang ringan tulang dan akan membantu membersihkan rumah sebelum hari raya
.


Menteri Pengangkutan Liow Tiong Lai dan Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA), Datuk Azharuddin Abdul Rahman menunjukkan kotak hitam milik helikopter yang terhempas semalam di Kementerian Pengangkutan hari ini. - Foto Tiewnama

------------------

GAMBAR DAN BERITA MENGELIRUKANGAMBAR
MALAYSIAKINI
MENGELIRUKAN

Ketua Umno Bahagian Bagan, Shaik Hussein Mydin telah ditahan oleh polis, demikian dilaporkan oleh Star Online.

Beliau ditahan oleh dua anggota polis pada jam 1.45 petang di luar balai polis Seberang Prai, ketika beliau mahu bercakap dengan pihak akhbar.

Sehingga jam 4.30 petang, difahami Shaik Hussein masih ditahan.

KAH KAH KAH
woit
ada dua pekara disini
1 - polis buat silap
2 - malaysiakini salah gambar
mustahil yang ditangkap
ketua united malays national organisation
kalau ketua MIC
satu dunia boleh percaya

TUUUUUUR

---------------

MAT SERBAN MULA MARAH

KOMENTAR
apabila musuh menyerang
itu bukan tanda tidak baik
itu pekara amat baik
kerana ada garis pemisah
antara  kamu dengan musuh

kamu diserang kerana
apa yang kamu buat
menyakiti musuh

jika musuh tidak menyerang
itu tanda tidak baik
kerana sama ada kamu
membuat pekara salah
atau kamu telah sama setaraf
berkerjasama dengan musuh


Mat Sabu, Salahuddin pengkhianat, PAS akan ambil tindakan disiplin 

Tindakan disiplin bakal dikenakan terhadap bekas Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu dan bekas Naib Presiden Salahuddin Ayub kerana melanggar perlembagaan parti dengan menubuhkan Gerakan Harapan Baru (GBH), kata Nasruddin Hassan.
Ketua Penerangan PAS itu dipetik akhbar Sinar Harian berkata, tindakan 2 bekas pemimpin yang tewas semasa pemilihan parti Jun lalu mengetuai GHB atau dahulunya dikenali G18 dianggap satu kesalahan besar dan tidak bermaruah.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mat-sabu-salahuddin-pengkhianat-pas-akan-ambil-tindakan-disiplin#sthash.lOV0MSXb.dpuf


KAH KAH KAH
woit 
mat serban sudah marah
kah kah kah
nak marah ... kah kah
marah laaaa
lagi marah lagi baik
lagi diserang lagi okay

MARAH APA

--------------

UCAPAN DARI PENJARA

UCAPAN DARi

PENJARAISLAM JUMUD
FACE BOOK
Apabila disebut Islam tamadun, sudah pasti akan wujud Islam yang tidak ada tamadun. Apabila disebut islam liberal, sudah pasti wujud islam jumud. Apabila disebut islam amerika, sudah pasti wujud islam tidak amerika.
Walaupun menolak Islam versi liberal, menolak islam versi tamadun dan menolak islam versi amerika, yang pasti secara tidak langsung telah menerima kewujudan Islam sebaliknya, iaitu islam jumud, islam tidak ada tamadun dan Islam yang tidak amerika.
Jika mengakui kewujudan Islam liberal, sudah pasti kena akui juga wujud islam jumud. Persoalannya, kalau Islam liberal menolak al-Quran dan al-Hadis, sudah pasti ia tidak layak digelar sebagai Islam. Kerana, Islam semestinya merujuk kepada al-Quran dan al-Hadis. Jika tidak, maka ia bukan islam. Apabila Islam liberal dianggap sebagai wujud, sudah pasti kena akui juga kewujudan islam jumud. persoalannya pula, apakah islam jumud juga merujuk kepada al-Quran dan al-hadis, dan apakah dua sumber islam ini mengajar manusia menjadi jumud?
Begitujuga dengan label islam tamadun. Menggambarkan, bahawa di sana wujud Islam tidak ada tamadun. Persoalannya, apakah sumber rujukan islam tiada tamadun itu? jika al-Quran dan al-Hadis sebagai rujukan islam tidak ada tamadun, persoalannya, apakah dua sumber utama Islam ini menyeru kepada ketiadaan tamadun? Begitjuga islam versi Amerika. Ketika itu, wajah islam akan tercemar.
Ekoran itu, secara peribadi, saya menolak label Islam liberal, islam tamadun atau Islam amerika. ini kerana, Islam adalah Islam. Islam itu bersumberkan dari al-Quran dan al-Hadis. Jika tidak ikut al-Quran dan al-Hadis, maka itu bukan islam.
Adapun soal keterbukaan, lalu dilabel sebagai Islam liberal dan islam liberal ini adalah sesat. Sudah pasti terpaksa akui bahawa Islam mengajar kepada kejumudan dan ketutupan. Sudah pasti, ia adalah satu perkara yang mustahil bagi islam. begitujuga persoalan pada label islam Tamadun dan Islam amerika.
Sewajarnya kita tidak terlibat dengan label-label yang dikaitkan dengan Islam. Walaupun kita tidak bersetuju dengan kandungan islam liberal, islam tamadun dan islam amerika itu, tindakan kita setuju dengan label2 itu, akan memberi implikasi kita telah akui kewujudan islam versi tersebut disamping akui juga wujud Islam versi sebaliknya. Dengan itu, sudah pasti akan melahirkan kekeliruan manusia terhadap maksud islam yang sebenar.
Wallahu ‘Alam.


-------------

UCAPAN SAHUR 
UCAPAN
HARAPAN BARU--------------