Khamis, 23 April 2020

KITA MULAKAN PENCERAHAN LAUT SUNDALAUTAN SUNDASELAMAT MENYAMBUT MANTAI
ESOK KITO POSO 
ARI INI ARI MANTAI
ROTINYO
LOMBU  DISOMBOLEH
 POTANG INI BAKAR LOMANG
NGULAI DAGING
DAN
BUEK RONDANG 
MANTAI IALAH
CIRI ISLAM BUDAYA
MENYAMBUT KESAMPAIAN
 BULAN PUASA

TAPI TAUN INI
SOBAB KOBID
DEN TAK MANTAI 
DEN TAK BOLI DAGING MANTAI

TAPI DEN TAU
SUMO PENGANUT ISLAM BUDAYO
DI NEGORI
TOTAP MOGANG
TOTAP MELOMANG 
TOTAP MANTAI
ARI INI
SELAMAT SAHO
SELAMAT POSO
PADI SEMO
PENGANUT ISLAM BUDAYO
AMIN


DATANG LAGI
INI SENTI

AWAS RANCANGAN CHINA MERAH


AWAS

RANCANGAN 

EKONOMI 

CHINA MERAH

Malaysia tetap lindungi kepentingannya di Laut China Selatan

MALAYSIA kekal teguh dalam komitmennya melindungi kepentingan dan hak negara ini di Laut China Selatan.

Menteri Luar Hishammuddin Hussein berkata pendirian Malaysia mengenai perkara itu jelas dan konsisten.

Beliau berkata disebabkan isu itu rumit dan sensitif, semua pihak mesti bekerjasama untuk menjaga keamanan, keselamatan dan kestabilan di Laut China Selatan serta meningkatkan usaha membina, mengekal dan memperkukuh keyakinan serta rasa saling mempercayai.

“Malaysia berpegang kepada anggapan bahawa Laut China Selatan harus kekal sebagai perairan untuk keamanan dan perdagangan.

“Oleh itu, perkara berkait Laut China Selatan mesti diselesaikan secara aman berasaskan prinsip undang-undang antarabangsa termasuk Konvensyen Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mengenai Undang-Undang Laut (UNCLOS) 1982,” katanya dalam satu kenyataan.

Hishammuddin berkata pendirian Kuala Lumpur, sebarang pertikaian seharusnya diselesaikan secara saksama menerusi penyelesaian damai, diplomasi dan saling percaya antara semua pihak terbabit.

“Hanya kerana kami tidak membuat kenyataan umum mengenai isu itu, ini tidak bermakna kami tidak bekerja untuk semua yang dinyatakan sebelum ini, kami sentiasa terbuka dan terus berkomunikasi dengan semua pihak yang berkenaan, termasuk China dan Amerika Syarikat,” katanya.

Katanya, sebagai bekas menteri pertahanan, beliau amat peka dan sedar mengenai perkara itu dan semua pihak harus menghindari sebarang insiden baik secara sengaja atau tidak, di perairan itu.

Meskipun, undang-undang antarabangsa menjamin kebebasan pelayaran, kehadiran kapal perang dan kapal, Laut China Selatan berpotensi mencetuskan ketegangan, seterusnya mengakibatkan salah percaturan yang boleh mempengaruhi keamanan, keselamatan dan kestabilan di rantau itu, tambahnya. – Bernama, 23 April, 2020.


AWAS 

JANGAN 

KENA BELI

KENA PAU

OLEH 

CHINA MERAH

 DAN AJEN 

CHINA MERAH
 .

KITA BUKA WACANA LAUT CHINA SELATAN

Surat terbuka Anifah Aman kepada Perdana MenteriYAB Tan Sri Perdana Menteri

Assalamualaikum wbt


ISU LAUT CHINA SELATAN

Saya mendoakan semoga YAB Tan Sri berada di dalam keadaan sihat walafiat dan sejahtera serta dirahmati Allah SWT.

2. Saya ingin menarik perhatian YAB Tan Sri kepada laporan media tempatan, serantau dan antarabangsa sejak hujung minggu lepas berhubung keadaan di Laut China Selatan, khususnya yang berkaitan dengan kehadiran kapal–kapal China di dalam kawasan maritim Malaysia.

3. Seperti yang Tan Sri sedia maklum, isu Laut China Selatan merupakan isu berkeutamaan tinggi kepada Malaysia sejak dahulu lagi. Seperti yang Tan Sri sedia maklum juga, isu ini menjadi antara isu utama yang dibincangkan di dalam Mesyuarat–Mesyuarat Kabinet bagi tempoh 2009–2016 sewaktu Tan Sri menjadi Timbalan Perdana Menteri dan saya merupakan Menteri Luar Negeri.

4. Sejak sekian lama, Malaysia mengambil pendirian yang konsisten dan berprinsip berhubung Laut China Selatan meliputi isu kedaulatan, hak kedaulatan, ekonomi, politik, keselamatan dan sebagainya. Pendekatan yang konsisten dan berprinsip ini tidak disenangi oleh China tetapi China menghormatinya.

5. Malaysia tidak akan dapat mempertahankan kepentingan strategik tanpa pendirian yang konsisten dan berprinsip ini. Antara elemen utama pendirian ini ialah Malaysia tidak mengiktiraf tuntutan China ke atas kawasan maritim Malaysia kerana tuntutan China berdasarkan nine dash line itu tidak selaras dengan peruntukan undang–undang antarabangsa termasuklah peruntukan Konvensyen Pertubuhan Bangsa–Bangsa Bersatu Mengenai Undang–Undang Laut 1982 (1982 United Nations Convention on the Law of the Sea – 1982 UNCLOS).

6. Kehadiran kapal China di dalam kawasan perairan Malaysia bukan untuk tujuan pelayaran berlaku buat kali pertaman dalam tahun 2012 apabila kapal Pengawal Pantai China mengganggu aktiviti kajian seismik yang sedang dilaksanakan oleh kontraktor PETRONAS. Walau bagaimanapun, kapal China tersebut tidak mengambil tindakan yang keras seperti melanggar dan menghimpit (ramming) seperti yang berlaku di antara China dengan Vietnam dan China dengan Filipina. Salah satu teori yang dibangkitkan berhubung tindak tanduk China yang berbeza ini adalah kerana China mengenang peranan Malaysia sebagai negara Asia Tenggara yang pertama menjalinkan hubungan diplomatik dengannya. Walau bagaimanapun, teori ini tidak dapat disahkan.

7. Malaysia telah memprotes tindakan China tersebut dan saya selaku Menteri Luar Negeri pada masa tersebut telah memberikan kenyataan kepada pihak media dan membangkitkan ketidaksenangan Malaysia berhubung tindak tanduk China dengan rakan sejawatan saya dari China.

8. Saya berpandangan pendirian yang konsisten dan berprinsip adalah merupakan cara terbaik untuk menangani tindak tanduk China. Dalam masa yang sama, pertimbangan Malaysia berhubung isu Laut China Selatan mestilah berdasarkan kepentingan nasional dan pertimbangan lain seperti keperluan menjaga air muka China dan sebagainya menjadi pertimbangan sekunder.

9. Sehubungan dengan itu, saya berpandangan adalah wajar untuk pihak Kerajaan mengambil tindakan yang sewajarnya berhubung aktiviti survei yang dijalankan oleh kapal China di dalam kawasan maritim Malaysia. Kapal MMEA dan TLDM yang bersaiz kecil mungkin tidak mampu menghalang kapal China tetapi sekurang–kurangnya kita menzahirkan tekad kita untuk tidak membiarkan kapal China berbuat sesuka hati di dalam kawasan maritim Malaysia. Dalam masa yang sama, kita boleh meneliti dan memahami setakat mana China akan bertindak balas terhadap Malaysia. Pemantauan rapat dan membayangi (close surveillance and shadowing) juga mesti dilaksanakan. Seterusnya pihak kerajaan melalui Menteri Luar Negeri wajar menzahirkan ketidaksenangan terhadap kehadiran kapal China di dalam kawasan maritim Malaysia. Kenyataan ini boleh disusuli dengan nota bantahan diplomatik kepada pihak China. Tindakan–tindakan ini akan memastikan kepentingan strategik negara tidak terjejas.

10. Dalam masa yang sama, saya berpandangan wujud keperluan untuk kerajaan menubuhkan satu entiti khas bagi mengendalikan isu–isu maritim Malaysia meliputi isu pembatasan sempadan maritim dengan negara–negara jiran, isu Laut China Selatan, maritime economic and blue economy dan sebagainya. Perkara ini telah saya bangkitkan dahulu tetapi penubuhannya tidak sempat direalisasikan ekoran perubahan kerajaan pada tahun 2018. Saya berpandangan penubuhan entiti khas ini akan membolehkan isu maritim dikendalikan secara komprehensif, bersepadu dan terselaras. Entiti khas ini melapor terus kepada YAB Perdana Menteri dan dengan itu meminimakan pertimbangan politik di peringkat Menteri dan Kementerian.

DATO’ SRI ANIFAH HAJI AMAN
23 April 2020

SOKONG

SOKONG

Malaysia tetap lindungi kepentingannya di Laut China Selatan


Putrajaya tidak boleh diam kehadiran kapal China di perairan Malaysia, kata AnifahKOMENTAR MENYUSUL


BALA DATANG BERTIMBUN TAMBAHBALA DATANG

BERTIMBUN

TAMBAH


Tentera Belalang Raksasa Menyerang Menyebabkan Kebulurun  
Merebak  Di Afrika

Sebelum COVID-19 menjadi krisis kesihatan awam terbesar yang melanda dunia dalam beberapa dekad ialah sekumpulan belalang yang besar menyeang  bandar-bandar besar memakan tanaman di seluruh Afrika timur, di Timur Tengah dan bahkan di beberapa bahagian Asia.

Kini generasi baru - BELALANG GAJAH -  yang digambarkan sebagai "20 kali lebih besar" telah muncul, dan kehancuran yang ditimbulkan oleh belalang generasi baru ini sangat membimbangkan. Gerombolan belalang gajah  ini dapat melakukan perjalanan hingga 90 batu sehari.

Ketika masuk ke  ladang, mereka benar-benar dapat memakan semua yang ada di sana dalam waktu hanya 30 saat. Belalang generasi baru ini telah dijumpai sejauh ke selatan seperti Congo, sejauh utara seperti Iran dan sejauh timur India. Dengan kata lain, bekalan makanan berjuta-juta umat manusia  berisiko.

BERSEDIA MAKANAN AKAN BERKURANGDULU KITA

TANAM GETAH

KINI SAWIT

DUA BAHAN 

TAK BOLEH 

DIMAKAN 

PBB Sekarang Mengakui Bahaya Pandemik Coronavirus akan membawa kebuluran
Apa yang baru saja dinyatakan oleh ketua Program Makanan Dunia PBB menjadi tajuk utama di seluruh dunia. Kerana jika apa yang dia dakwa benar, kita akan melihat kekurangan makanan global pada skala yang sama sekali belum pernah terjadi sebelumnya dalam sejarah moden. 
Bahkan sebelum COVID-19 tiba, pasukan belalang seukuran kota-kota besar memakan tanaman di seluruh Afrika, Timur Tengah dan beberapa bahagian Asia, dan para pegawai PBB dengan lantang memberi peringatan tentang apa yang dimaksudkan dengan pengeluaran makanan global. 
Dan sekarang penutupan coronavirus yang telah dilaksanakan di seluruh planet telah menghentikan perdagangan global, mereka menjadikannya lebih sukar untuk mengekalkan operasi pengeluaran makanan yang normal, dan mereka telah memaksa banyak pekerja untuk tinggal di rumah dan tidak mencari nafkah. Semua ini menambah resipi untuk mimpi buruk yang lengkap dan sempurna pada bulan-bulan mendatang.


KOBID

MEMAKSA KITA

UBAH DASAR

JADIKAN  TANAMAN

UNTUK DIMAKAN

DASAR MAKANAN 

SEBAGAI SENJATA 

KESELAMATAN

NEGARA


PEJUANG MELAYU BAWA MASUK BANGLAPEJUANG MELAYU

BAWA MASUK

 BANGLA
Betul ke Bangla bawa masalah pada sosial ekonomi dan pantat wanita Melayu. Gwa tak picaya lah ..kok bawa masalah, takkan Pejuang Maruah Melayu, Presiden UMNO Tuan Haji Zahid, nak punggah MASYUUK 1.6 juta Bangla ..mustahil takkan lah. 
on 
SUARA 
ANTI BANGLA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 23/04/20

htt

DITAKUTKAN DENGAN NERAKADITAKUTKAN 

DENGAN NERAKA
dewa-dewi pulak dah. 
dewa baik dewa jahat
 adalah utk menakutkan umat manusia.
 kah kah kah. 
on 
MERAKAM SEJARAH - 
IBU PERTIWI 
TELAH BERSUARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/04/20

M

KETAT SENDAT PADAT SLIMKETAT SENDAT

PADAT SLIM
Dulu pon bukan Jib minat ngan Ros, perangai tak elok sampai Jib jatuh kerana takut bini, Jib takut sebab Ros pegang rahsia dia,kena pau pau hamlau lah kah kah kah, seluruh dunia Tau roti canai Job, tiada telur punya kah kah kah, tapi tapi tapi Jib cukup hebat, nombor uno in the world, 
billion sapu dan relax,makna bomoh Ros hebat lah juga sampai Kerajaan PH jatuh tergolek dog kah kah kah, padan muka asyik bergaduh. beratip ngan pengkhianat, terus kena sula sampai jantung
 kah kah kah 
on 
TU PASAL NAJEE
 CARI BINI BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20JANGAN SILAP TERUS BINCANG HAL KOBID
WAJIB TERUS

BINCANG KOBIDI

Cukup2 lah TT cakap pasal Covid.Rakyat sekarang dah hidup dlm New Normal dan meraka semua dah faham.Tak mcm kau yg hidup abnormal,cuma kau baik ckit dari abam tak menyondol ikut belakang.
Menteri2 semua jadi bengong dok semua nak cakap pasal Covid dan lupakan pasal rakyat dan ekonomi.Rakyat lebih percaya cakap KP KKM dari Menteri Air Suam dan semua menteri munkee. 
on 
BAHAYA BARU
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 23/04/20

Du

JANGAN RISAU DENGAN KOBID INI

JANGAN RISAU

KOBID INI AKAN

DIBENAM DALAM

SUNGAI BULUH
TT, ada watak yang hampir sama watak baru kobid, watak tu dah tersungkur dalam PRU14 lalu, tetapi dia terus menyerang cuba menagih simpati, dia cuba mengelirukan rakyat sampai ada yang memuja, mengekori kemana dia pergi malah ramai yang terpesona hingga menjadikan watak tersebut sebagai bossssss 
on 
AWAS
 WATAK BARU 
KOBID
Publish | Delete | Spam
hamim
on 23/04/20

Bila

ESOK MULA UBAH PERANGAI

ESOK MULA

UBAH PERANGAI
Esok dah puasa ..bulan yg dilarang makan dan momantek waktu siang. Tapi apo jadi jam puasalah Melayu golok gadai ngumpul makanan, Tohan sudah marah ..tu sobab Pesta Makanan di tiadokan tahun ini ..toqbeer. 
on 
MAKAN INI SENI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 23/04/20

Be

ARAB KAKI PUTARARAB 

KAKI PUTAR
 Masih ramai beranggapan kaum Arab kaum yang suci dan teguh islamiknya hanya kerna Nabi Muhammad saw juga dari kaum Arab. Kalau ada masa ada duit, pergilah mengembara ke Eropah dan cuba merapati orang Arab. 
Jangan terkejut kalau mulut mereka berbau burit bercampur arak, kerana itulah wajah mereka sebenar. Hanya kita yg terlebih arab smpai xboleh tegur kalau org cakap arab. Ya aku tahu bahasa arab bahasa syurga, tapi kat neraka nanti cakap bahasa apa? Peninglah la Abu Jahal nak belajar bahasa lain nanti. 
on 
PERANGAI 
TOK ARAB
Publish | Delete | Spam
Cekpit Kelima
on 22/04/20

Klu

BETUL KE INI?
BETUL KE INI ?
Ingin diingatkan wahai arab-amerika dan penyokong walaunchainya... Selagi mereka tak lepaskan negara yaman yg nabi doakan kebarkahannya, selagi tu dunia ini jauh dari kerberkatan tuhan yg maha esa... 
on 
PERANGAI
 TOK ARAB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/04/20

P

BALA KERANA PERANGAI


BALA SAMPAI

KERANA PERANGAI

Cuaca akan normal bila manusia menjadi manusia, ada manusia sudah menjadi Tuhan, Ada manusia menjadi Tuan Tanah, Ada jadi kuli,.Ada jadi pendatang, Ada jadi hamba Andi, kerana apa kerana bangsa kerana agama kerana Wang ringgit hilang kemanusiaan, pendatang tanpa izin diberi lindungan supaya keuntungan masuk setiap bulan, orang Kita yang diberi amanah merogol amanah,.
anak darah daging pon dibedal kerana Hawa nafsu, semua lain tidak betul kecuali Aku seorang, ego manusia sampai kiamat, orang kafir pelampau agama,.sejarah tipu, sastera tipu, maka dengan itu dunia akan terima padah, kah kah kah tunggu dan lihat, setiap kemungkaran pasti Ada balasan, bukan api neraka,.time modern kena bayor terus, nak selamat masuk line dengan Hj Bawang.
kah kah mab 
on 
DAPUR JALANAN - 
TERUS BERAMAL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20

ARAB BURUK PERANGAI


ARAB BURUK

PERANGAI
Buruk2 perangai Arab, tu lah yang nak ditiru orang Melayu. Berserban, berjangut, jubah, chapal, korma, darb, ya nana, onta, nasi arab ..bila nak entot janda Arab tak nak pulak. 
on
 PERANGAI 
TOK ARAB
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 22/04/20

sya

MASA MEMBAYAR DAH SAMPAI


MASA MEMBAYAH

SUDAH SAMPAI

Pastinya dunia kedu, hebat manusia ini, hantar manusia ke bulan, roket planet tapi virus kerdil membawa engkau terkurung, kah kah kah, masae sudah sampai untuk membayar segala kejahatan, segala kerosakan, segala ketidak adilan yang engkau lakukan terhadap manusia, terhadap hidupan selain manusia, flora fauna kerana manusia otak kapitalis ini,
 hanyaw untung matlamat utama,manusia ini tidak layak diberi kehidupan, sempit amal dan akal kerana agama, kerana bangsa, kerana politik, kerana segalanya tidak kekal lama, kah kah kah syukran 
on 
IBU PERTIWI
 MENANGIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20

Cu

MELAYU DITIPU ARABMELAYU 

DITIPU ARAB

Ayat Jahiliah ada ingat? Selepas Islam ayat Jahiliah tiada lagi, tapi manusia bergelar Jahiliah ini masih wujud sehingga kini, kah kah kah Mahathir suruh pandang ke Timur, melayu pandang Tok Arab, Mahathir minta melayu pandang jepun Korea, melayu tengok cara Arab, ubah pakaian Arab, ubah makanan Arab, 
jadi macam mana nak maju, biar merdeka 100 tahun tapi identiti melayu tiada, asyik follow orang lain, nak jadi Arab konon, follow lah orang yang maju dari segi akhlak, dari segi kemanusiaan dari aspek mertabat integrity halal haram shurga neraka.kah kah kah ini asyik main dapur je
 kah kah kah
 on 
PERANGAI 
TOK ARAB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20

Pa

AWAS WATAK BARU KOBID
AWAS 

INI WATAK

BARU KOBID


5 kes pulih di Sabah dikesan kembali positif, kata laporan


LIMA pesakit Covid-19 yang dilaporkan pulih di Sandakan dan Kinabatangan, di Sabah tiga hari lalu didapati masih dijangkiti pandemik itu semasa ujian susulan semalam, lapor The Star.

Mereka adalah antara keseluruhan 35 pesakit yang disahkan sembuh oleh jabatan kesihatan negeri pada 18 April lalu, masing-masing 19 di Sandakan dan 16 di Kinabatangan.

Mereka yang didapati masih dijangkiti masing-masing dua di Sandakan dan tiga di Kinabatangan, kata laporan itu.

Pengarah Kesihatan Sabah Dr Christina Rundi dipetik berkata kelima-lima pesakit itu awalnya dianggap pulih selepas dua ujian ke atas mereka menunjukkan negatif Covid-19.

“Mereka akan dirawat sehingga pulih sepenuhnya,” katanya, seperti dipetik oleh The Star.

Setakat tengah hari semalam, Sabah mempunyai 308 kes positif Covid-19, dengan 118 masih menjalani rawatan. – 21 April, 2020.

 JAGA JAGA

DAN WASPADA

WATAK BARU 

MEREBAK LAGI

IKUT ARAHAN PKPAWAS TANAH MELAYU DIAMBIL PEDATANG LAGI


AWAS

TANAH MELAYU 

AKAN DI JAJAH 

PENDATANG ASING

SEKALI LAGI

Bila masa PKP ini baru tahu betapa ramai pendatang warga asing Rohingya, Bangladesh, Nepal,India menjadi tuan tanah di malaysia, dah ada bisnes, dah ada kedai runcit, kedai makan, syarikat Kontraktor fuyooh betapa murah hati penguatkuasa, kah kah kah 
kalau selidik kita akan tahu warga asing yang masuk secara haram membawa untung kepada orang penguatkuasa, boleh lah Pau setiap bulan secara tetap.kah kah kah syukur orang kita hidup selesa,.asal.menjadi Tuan tanah,.atas mama lah kah kah tiada lah malu dgn orang asing pun menadah tangan....kah kah kah
 on 
MAT KOBID
 MASIH MENYERANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20

Past

SUARA ANTI BANGLA


SUARA 

ANTI BANGLA

Ini lah Masa depan negara, Semua pencuri penyondol bontot Semua perogol sula ke bontot Buang segala penyamun Maka negara akan Aman damai Rakyat akan hidup.harmoni Politik ini pecah belah segala Agama bangsa dijadikan alatan Sengaja Bangla menjadi PM Kah kah kah 
Koloni Bangla melayu sudah menjalar Generasi Bangla melayu akan muncul Bersedialah Tuan Tanah yang baharu.Bangladeshi Karo Karo 
on 
MENYUSUN
 GERAKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20

Ayat Jah

BAHAYA BARU


BAHAYA BARU

5 kes pulih di Sabah dikesan kembali positif, kata laporanBERITA MENYUSUL

MAKAN INI SENI

MAKAN INI SENI

Makan makan makan Engkau lah agenda harian Bangsa aku setiap masa Bukan kerja tugasan amanat Makan makan makan Walau asyik makan tidak pernah tamak haloba Bangsa ku yang suka malas Malas bukan penyakit Malas yang diajar pemerintah Selama sejak merdeka 
Dibiar malas memikir, malas otak supaya senang dikawal dan diperbodohkan Makan makan makan Masa susah masa senang Makan keutamaan negara bangsa agama Tamak tamak tamak Sehingga membazir merata negata Makan makan makan Kah kah kah
 Kah kah kah 
on 
NASI BERLAUK 
TERBANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20

Pastinya dunia

MUNKEE SUKA BERGAMBAR

MUNKEE SUKA

BERGAMBAR
Masa susah untuk ahli politik, tidak dapat berkumpul, kah kah kah kalau tak bermain gambar akan mati, hantar hamper makanan mesti bergambar, nak tunjuk menjadi wakil rakyat yang gemilang kah kah kah selalunya bila Kita membantu orang lain tak Ada Masa gambar gambar kah kah 
on 
ENAM PEKARA WAJIB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 23/04/20

Ay

HARI KE 37BERKHALWAT
KHAMIS 23/4/2020
KITA DAH BERKHALWAT
LEBIH SEBULAN
MASUK HARI KE 37

ESOK JUMAAT
KITA MULA BERPUASA
BRKHALWAT DAN BERPUASA
PASTI PENUH SPIRITUAL
KUDUS DAN SAKRAL

PAGI INI KWANTUNG CERAH
PETANG KELMARIN HUJAN LEBAT
UDARA SUPER SEGAR
TAPI 
WILAYAH BELAKANG ISTANA LAMA
MASIH BERKABUS
WALAU PUN MATAHARI 
SUDAH MENCANAK

WILAYAH BRICKFEILD CERAH
SENYAP

OKESTRA PAGI INI
AGAK KURANG
TAK TAU KENAPA
MUNGKIN KERANA 
BELUKAR POKOK RUMPUT
MASIH BASAH

LOPAK LOPAK AIR 
DAN
 PASIR MENGAMPOH 
DI JALAN
MAKA  GUA RAKAMKAN
JEJAK JEJAK KAMI
PERGI DAN DATANG

SELAMAT BERKHALWAT
SELAMAT MENYAMBUT PUASA

AMIN