Sabtu, 22 Jun 2019

NAJIB KENA AMLA
CILAKA  SPRM

NAJIB 

PEMIMPIN ISLAM

DIKENAKAN AMLAbr />


-----------

JAKEL CAKAP BETUL
JAKEL CAKAP

BETUL 

SPRM JANGAN 

BUAT FINAH

Duit Najib untuk bayar beli jubah, kata Jakel

DUIT daripada Najib Razak kepada Jakel Trading dan Jakel Trading Sdn Bhd adalah bagi urus niaga jual beli yang sah, dan bukannya pengubahan wang haram, kata syarikat tekstil itu.

Jakel menafikan ia terlibat dengan pengubahan wang haram, selepas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyenaraikan 41 pihak yang didakwa menerima duit terkait dana skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

“Jakel telah menyerahkan semua dokumen sah berkaitan dengan urus niaga terbabit kepada pihak SPRM,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan hari ini.

SPRM semalam mengumumkan tindakan saman sivil melucutkan hak 41 individu, parti politik, pertubuhan dan syarikat ke atas dana berjumlah keseluruhan RM270 juta.

Wang itu didakwa disonglap oleh Najib dari 1MDB.


JAKEL JUGA

SANGGUP 

BERSUMPAH

WALLAHI

ROSMAH MASIH

ANAK DARA SUNTI

PADAT SENDAT

JAMIN KETAT 


---------

KESAH PAU


DARI ARKIB TUKAR TIUB
13 OKTOBER 2017


KESAH PU 

BUKAN KESAH

PAU YA KAF YA
Kesah Hari Jumaat minggu  ini adalah penghuraian beberapa maksud atau konteks penggunaan  "PAU". Perkataan  PAU adalah dari loghat Cantonese.Berikut adalah beberapa maksud:

A. PAU  Yang Membawa Maksud Roti

Ini yang paling kerap digunakan oleh orang Melayu.Chontohnya budak budak Kolej  di Kuala Kangsar akan  bergegas ke kedai Cina Yut Loy untok makan Roti Pau dan juga churi churi hisap rokok

B.  PAU Yang Membawa Maksud Borong Habis...Sailang

PAU in kadang kadang saja. Selalunya dalam keadaan optimistik mahu pun kegembiraan.. Chontohnya Mamat telah bermimpi malam Jumaat melihat sekor gajah bertarong dengan tiga  ekor ular berkepala tujoh.Maka dia bertakwil satu  ekor gajah  berkepala satu dengan tiga ekor ular berkepala tujoh....1   dan  7   7   7

Maka pergi lah Mamat ke.. Kedai Ekor.Di suroh  Nyonya ambik  1777 PAU yang membawa maksud  borong  1777   7177    7717  dan   7771.

Mamat yang beli  50  Big dan 50 Small Pau  telah  menang RM300,000.Keesokannya dia ke Karoake dengan rakan2nya dan dia memberi tahu Mama San.....Saya mau PAU semua GRO ini malam!!!

C   . PAU Yang Membawa Maksud Dah Kena

PAU jenis ini lebeh kerap di gunakan oleh Kaum Cina.Chontohya Ah Chong adalah ketua Kongsi Gelap.Pada suatu hari Polis telah pasang perangkap dengan menggunakan mata mata gelap perempuan...Ah Chong dah PAU kata kunchu2nya apabila mendapat berita dia ditempatkan di Simpang Renggam.

D.    PAU  Membawa Maksud Bungkus  Takeaway

PAU yang membawa maksud Bungkus Makanan.. Ta Pau lah yang selalu dipakaii di negara ini.

Tapi ingat awal 2 lagi saya kata PAU loghat Cantonese. Jadi di Hong Kong kalau di sebut  seseorang itu Ta PAU...ia membawa erti dah jalan. Mendiang. Mati dah....BUNGKUS.

Sekian choretan PAU

Esok kita Ber Arak ke rapat umum Tangkap Penchuri dan sama kita Pau dan Ta Pau Sapa 2 yang patut.

PAU lah kamu sebelum kamu di PAUkan


KAH KAH KAH

PAU LAU KAW KAW


-------

SYABAS IRAN

SYABAS IRAN
Apa yg aku tau ttg insiden ini ialah US last2 minit trpaksa mengubah pikiran utk attack Iran dsebabkn keupayaan peluru berpandu Iran yg plg lekeh (Khordad-3) mnjatuhkn drone US Navy yg trcanggih skali (MQ-4C Triton) - yg brnilai USD$150 juta sbijik... Syabas Iran! 
on 
HARI HARI AKHIR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 22/06/19

ni--------

BUKAN CCTVBUKAN CCTV

Nampak sangat kau memang bodoh TT. Video China doll DSAI ada banyak kepincangannya. 
1. Video diambil bukan dari CCTV tapi dari kamera sangkut sebab sebelum pelakon serupa DSAI keluar bilik air ada seorang lelaki adjust kamera tersebut. 
2. Kenapa DSAI benarkan broker betina hantar sampai masuk bilik? 
3. Takkan DSAI langsung tak perasan
 ada kamera atas meja? 
4. Lelaki menyamar DSAI 
badannya jauh lebih besar. 
on 
AZMIN JANGAN TIPU
Publish | Delete | Spam
azam
on 22/06/19

Na


------------

NAJIB CAKAP BENAR


WOIT
NAJIB CAKAP 

BENAR 

SOSOK  JUJUR

SOSOK ISLAMIK

SEMBAHYANG

PUASA

WARAK

PERNAH BERI

SALAM PADA

KUBUR NABI

SELALU CIUM

BATU ITAM

RM270j SPRM tuntut bukan duit 1MDB, kata Najib

DUIT RM270 juta yang dituntut oleh agensi anti rasuah sebenarnya bukan dari 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tetapi sumbangan putera Arab, kata Najib Razak.

Katanya, wang itu sudah disahkan oleh pegawai bank dalam perbicaraan kes SRC International Sdn Bhd, yang sedang berjalan di mahkamah, dimasukkan ke akaun bank beliau pada 2011 oleh Kementerian Kewangan Arab Saudi.

PASAL APA

HANG TAK CAYA

PADA NAJIB

PEMIMPIN ISLAM

YANG 

SELALU KELUAR

AYAT QURAN

MACAM DASAI


------

TERAM BUAT LAWAK
Number Of Iraqis Slaughtered In US War And Occupation Of Iraq "1,455,590"

Number of U.S. Military Personnel Sacrificed(Officially acknowledged) In U.S. War And Occupation Of Iraq 4,801

Number Of International Occupation Force Troops Slaughtered In Afghanistan : 3,487

TERAM 

BUAT LAWAK

TAKUT 150 

WARGA IRAN MATI

KAH KAH KAK

Trump says he stopped airstrike on Iran because 150 would have died

US president tweets that he intervened 10 minutes before planned retaliatory attack

Donald Trump has said the US air force was “cocked and loaded” to attack three Iranian targets on Friday morning, but he called off the strike with 10 minutes to spare after being told that the airstrike might kill as many as 150 people.

TAKUT CAKAP

TAKUT

KAH KAH KAH
---------

JANGAN ULANG TAYANGJANGAN 

ULANG TAYANG
Cilaka betul.
Xde video baru ke. Jgn lah ulang tayang yg lama.Tok Sheik pun dah xsuka yg lama.Dia nak entot yg baru,yg ketat dan yg grip keliling.. 
on 
AZMIN JANGAN TIPU
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 21/06/19

Baru

---------

BERDOA LAAH
BERDOA LAAH
berdoa la kalian 
agar madey letak jawatan 
atau madey ditendang keluar dari jawatan perdana menteri..jgn lama sgt berdoa.. 
on 
TANGKAP 
JANGAN BAGI LEPAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/06/19

pus


--------

RASUAH OKAY


RASUAH OKAY

PAS memberi penegasan betapa Islam perlu diberi keutamaan terlebih dahulu sebelum intergriti walaupun ia tetap diwajibkan agama. Presidennya, Abdul Hadi Awang, berkata itulah yang menjadi rahsia mengapa PAS mulakan bertaawun itu dengan kalangan umat Islam dahulu.  - Maka utamakan iman sebelum budiman, kerana integriti tanpa iman adalah sia-sia di sisi Allah pada hari kiamat nanti. 
Maka pilih Islam dahulu sebelum integriti yang tetap diwajibkan means rasuah masih OK kalau sembahyang Lima waktu, bayar zakat, umrah, haji Dan paling penting jadi ahli syurga PAS...isi borang, derma sikit lah duit rasuah tu - PAS akan suci murnikan segala dosa dan sediakan tiket VIP Kelas Pertama Ke Syurga sebab Hadi ada kunci gate syurga kah kah kah kah...malu sikit bossku...PAS jatuh ke tanah selepas kemangkatan baginda Tok Guru... 
on 
AZMIN JANGAN TIPU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/06/19

Na

----------

LEPAS BERAK


LEPAS BERAK
tu video pak sheikh 
tengah pakai seluar 
sebab baru lepas berak. 
mana video dia main dgn anak ikan? on 
AZMIN JANGAN TIPU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/06/19

c


--------

SAMPAI TERCICIR JAM

TERCICIR JAM
mashih tercarik carik jam OMG....ooops OMEGA! masyuk hotel keluar hotel dalam bilik pam cylinder kat china doll....udah kena pau pun boleh buat muka seposen!!!!! lebih teruk hangus Malaysia kalau naik jadi PM kena tarik buah kerandut.... 
on 
AZMIN JANGAN TIPU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/06/19

tu


------

KOTE PAHIT LAPOR SPRMISAP KOTE PAHIT

LAPOR SPRM

woit satu dunia tau lah, hang hisap kote dia kerana dia menteri, ada lah habuan untuk engkau, want, jawatan kuasa ada tur, seks itu satu bab, tapi kepentingan ada, kote pahit, kote manis, kote sedap sapu perisa saja kah kah kah, ada perisa ice cream kah kah pelik lah melayu ini asyik kote, kote kote wal hal tak besar macam Nigeria pun, kah lah lah malu lah sikit ambik rasuah
 Tarak malu ambik bini orang (ex sprm) tarak malu kena pakai baju Oren Tarak malu makan apa ? sampai jadi lali mai logo pulak apa malu bossku curi duit rakyat tarak malu rompak masa depan anak anak pun Tarak malu adussssss 
on 
BETUL TEPAT BENAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/06/19

semu

--------

SERBAN SEBAKUISERBAN SEBAKUI
Lawak oh lawak king maker kartel dedak..kahkahkah..bilo tak jumpo ayat arab untuk - intergriti - mulalah ular-ular dalam semak nak labun -intergriti- berasal-usul dari barat.Sampai melawak berhujah islam dulu baru intergriti...
kahkahkahkah.
Inilah wajah puak serban sebakui,kalau nak duet tadah tin milo, nak dedak join penyanggak, nak siku lutoot ada dalam jubah, nak halal syariah muhung jumpo al bawangi, nak serba tahu jumpo cia.Yang paling lawak bilo tak sehaluan kafirkan saja.kahkahkahkahkah.. 
on 
LAWAK SERBAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/06/19

wo
---------

MAKAN BIAWAK
MAKAN BIAWAK
semua yang mereka buat tidak salah, Salah kamera, Salah teknologi, salah video, salah merakam, salah mengedar, salah merosak reputasi, melayu belum bersedia untuk guna teknologi, kembali ke kampung, kembali ke sungai, kembali ke bendang, 
jangan guna teknologi zionis, yahudi, amerika, jangan makan mc dogel, kfc, Kenny Rogers, makan nasi Arab, buah kurma, minyak dab, ikut nasihat Hadi taawun siyasi 
kah kah kah 
lah lah kah 
on 
ISAP PISANG 
DAPAT DUIT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 22/06/19

su


---------

TANYA MISTER WOODbukan tanya sama 
mr wood wood ke.. 
on 
TANYA MISTER WOOD
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/06/19

ck
-----------