Sabtu, 21 Mac 2015

MALAM INI DATARAN MERDEKA


TURUN 

DATARAN

MALAM INI

-----------------

DUDUK BANTAH MALAM INIMALAM INI

DATARANDBKL sekat protes duduk kerana ada 'pameran buku'

Rancangan Kita Lawan untuk mengadakan protes duduk selama seminggu di Dataran Merdeka telah digagalkan oleh anggota penguatkuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang menyekat pintu masuk ke situ kerana ada 'pameran buku'.

Apabila sekumpulan kira-kira 40 peserta protes itu tiba di persimpangan yang terdekat dengan dataran itu hari ini, perarakan mereka tersekat oleh dua barisan benteng manusia terdiri daripada anggota penguatkuasa DBKL.

Lebih 30 anggota berpakaian seragam hijau, membentuk dua barisan untuk menyekat pintu masuk ke dataran, yang menjadi tempat tarikan pelancong dan juga peserta protes.

Peserta protes itu akhirnya memutuskan untuk memulakan protes duduk tersebut di tepi jalan kira-kira 20 meter dari pintu masuk ke Dataran itu.

Ditanya mengapa DBKL menyekat akses ke dataran itu, seorang anggotanya sekadar menjawab: "Ada pameran buku."

Peserta protes itu bergerak dari Sogo di Jalan Tunku Abdul Rahman selepas berdemo selama setengah jam di hadapan pusat membeli-belah itu.

Protes duduk selama seminggu itu adalah untuk menuntut peletakan jawatan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar ekoran tangkapan yang banyak dilakukan oleh pihak polis terhadap penganjur Kita Lawan.

Antara yang hadir ialah ADUN PKR Teja, Chang Lih Kang (kiri) dan ADUN Semambu Lee Chean Chung.

Chang berkata Kita Lawan telah memutuskan untuk tidak mahu memecahkan sekatan tersebut.

"Kami hanya mahu mencari ruang awam untuk menyuarakan pendapat kami. Oleh kerana mereka telah menyekatnya (Dataran), jadi tiada gunanya kita untuk pergi ke sana," katanya.

Chang juga adalah ahli jawatankuasa sekretariat Kita Lawan.KAH KAH KAH

woit
pameran buku
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

APA PUNYA TUUR


---------------

TERKINI TER NOW
MALAM INI


DATARAN 

MERDEKA

anak muda telah mula
duduk bantah
di dataran merdeka

jemput 
datang ramai ramai
beri sokongan

-----------

SURAT PILIHAN PETANG INI

JANGAN BASIR OKSIGEN
Kalao pasal akhirat. Di minta supaya jangan bazir oksigen di dunia ni. Sila terjun dari tingkap dan terus check-in ke dalam dunia akhirat. on WAWASAN HADI BUKAN PUNAT HADI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/21/15---------------

CINA TAK NGAKU CINA

PERANGAI RIDUAN 

BAK KU TEE


 • Makan Coklat Cadbury Umat Islam  Perlu Tukar Darah ...

  www.phat.my/.../makan-coklat-cadbury-umat-islam-ti... - Translate this page
  May 28, 2014 - Makan Coklat Cadbury Umat Islam  Perlu Tukar Darah - Dr MAZA. Ada isu semalam di mana ada NGO secara terangan di media massa ...
 • Buasir Otak: Siapa dah termakan coklat babi sila tukar darah

  buasirotak.blogspot.com/.../siapa-dah-termakan-coklat...
  Translate this page
  May 28, 2014 - tags: accin mahu cadbury bayar kos tukar darah umat islam yang dah termakan .... Bukan salah kita pun dulu pernah makan coklat cadbury.
 • Makan Coklat Babi Cadbury  Perlu Tukar Darah - Ping ...

  pingbusuk.org/.../makan-coklat-babi-cadbury-tak-perl...
  Translate this page
  Makan Coklat Babi Cadbury Perlu Tukar Darah sentiasapanas com. ... 8 Jenis BUAH SAYUR Yang Perlu Kita Makan Untuk Kesihatan 52 hits. 8 jenis buah ...
 • Termakan Coklat Babi Cadbury  Perlu Tukar Darah ...

  pingbusuk.org/.../termakan-coklat-babi-cadbury-tak-p...
  Translate this page
  Sehingga ada yang mengeluarkan statement berkenaan bagaimana dengan darah umat islam yang makan coklat cadb azimaris blogspot com.
 • MAKAN ROTI JALA OKAY

  Tindakan Ridhuan Tee bertentangan ajaran Islam – Raja Kamarul

   | March 19, 2015
  Islam tidak mengajar penganutnya untuk memalukan dan menjatuhkan maruah bapa sendiri.


  KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad menyelar tindakan pensyarah kontroversi, Ridhuan Tee Abdullah yang telah menjatuhkan maruah bapanya sendiri.
  Menurutnya, tindakan Ridhuan itu bertentangan dengan tuntutan yang diajar oleh agama Islam.
  “Islam tidak mengajar penganutnya untuk memalukan dan menjatuhkan maruah bapa sendiri. 
  Malah, Islam juga menuntut umatnya supaya tidak memutuskan hubungan kekeluargaan,” katanya dalam satu sidang media di Dewan Rakyat, hari ini.
  Sebelum ini, Ridhuan telah mendedahkan mendiang bapanya yang juga merupakan seorang peniaga telah melakukan pelbagai taktik kotor demi memperoleh keuntungan.
  Ridhuan juga menyatakan mendiang bapanya yang berniaga di kampung Melayu telah mengarahkan Ridhuan (ketika masih muda) supaya mencampurkan minyak petrol dengan minyak tanah, beras putih dan beras merah (perang), mengubah timbangan dan lain-lain lagi demi mengaut keuntungan lebih


  KAH KAH KAH

  woit
  hanya satu soalan
  nak tanya
  dah tukar darah 
  atau belum
  bila nak tukar
  makan coklat 
  lagi kena tukar
  ini makan bak ku tee
  kah kah kah

  BAK KU TEE

  SEDIH TAPI GUMBIRA
  BERITA SEDIH
  YANG
  MENGGUMBIRAKAN


   | March 19, 2015
  SPAD300
  Tambang baharu akan berkuatkuasa serta-merta bermula hari ini (19 Mac) manakala tambang bas ekspres akan naik bermula 1 April. More ››


  KAH KAH KAH

  woit
  gwa susah hati
  tapi gwa gumbira
  baca berita ini
  kah kah kah
  makin ramai orang
  naik marah
  naik benci
  ini gwa suka
  kah kah kah

  NAIK KAN LAGI
  ------------

  WAWASAN HADI BUKAN PUNAT HADI  PUNAT BISUL
   


  Maksud perkataan punat - Mykamus.com

  mykamus.com/free/2010/09/punat/

  Translate this page
  Apakah maksud punat ? Maksud perkataan punat adalah / The meaning of punat is : knob , source , core of boils , pimples etc , source of evils. Perkataan 

  Wawasan PAS ialah akhirat bukan 2020,

  kata Hadi‎
  Sehari selepas Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan meluluskan pindaan Enakmen Jenayah Syariah, Presiden PAS Abdul Hadi Awang menegaskan wawasan parti Islam itu ialah hari akhirat bukan sekadar Wawasan 2020.
  "Wawasan kita hari akhirat bukan setakat 2020 saja," kata Hadi ketika berucap merasmikan Ijtimak Antarabangsa Perpaduan Ummah (IAPU) di perkarangan Masjid Rusila, Marang hari ini.
  - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/wawasan-pas-ialah-akhirat-bukan-2020-kata-hadi#sthash.zLXrn4MT.dpuf

  KAH KAH KAH

  woit
  apa jadi
  dengan amanat
  apa sudah jadi
  sudah jadi punat ke
  saje nak tanya
  jangan marah
  kah kah kah

  AMANAT JADI PUNAT

  ---------------

  ANAK MUDA BANGUN MELAWAN  #KitaLawan lancar Kempen Pecat IGP


  KUALA LUMPUR 19 MAC : Bagi menyatakan protes terhadap Tan Sri Khalid Abu Bakar berhubung penangkapan peserta himpunan aman, satu kempen ‘Pecat IGP’ dilancarkan Sekretariat KitaLawan hari ini.


  Wakilnya, Chang Lih Kang berkata, Ketua Polis Negara itu harus bertanggungjawab atas tindakan polis yang mencabuli hak asasi rakyat dan didakwa tidak profesional serta menghina mahkamah.
  “Di bawah pimpinan Khalid Abu Bakar, pihak polis telah dijadikan alat penguasa untuk menindas musuh politik. Dalam penahanan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah, IGP berbohong dalam kenyataan rasminya.
  “Beliau telah hilang kredibiliti dan kelayakan untuk memimpin Polis Diraja Malaysia dan Khalid Abu Bakar harus dipecat dari jawatan IGP,” tegasnya.
  Kempen aman itu akan dijalankan selama tujuh hari bermula 21 Mac hingga 28 Mac.
  Orang ramai dijemput berkumpul di Dataran Merdeka bermula jam 4 petang untuk menyertai himpunan duduk bantah itu secara santai.
  Lih Kang berkata, kempen itu juga akan menyaksikan persembahan dan aktiviti anak muda selain menayangkan filem-filem berkaitan semangat perjuangan #KitaLawan selepas himpunan aman mingguan di Sogo.
  Dalam pada itu, Adun Teja itu turut memberi jaminan kempen itu dijalankan secara aman.
  “Kalau ada tangkapan dibuat, itu membuktikan bahawa polis mengingkari proses Perlembagaan dan undang-undang sedia ada kerana secara jelas kita tidak akan mencetuskan sebarang provokasi atau apa-apa sentimen yang boleh mengunggat keharmonian rakyat,” jelasnya.
  Dalam pada itu, beliau turut memaklumkan Ahli Parlimen Pakatan Rakyat akan membawa satu usul di Dewan Rakyat untuk memecat Ketua Polis Negara itu.  Namun, katanya, ia masih berada di peringkat perbincangan dan akan diumumkan kelak.

  -----------

  BANGUN DAN LAWAN

  -----------

  STRATEJI & TAKTIK MENGOLAH PERSETUJUAN  TAKTIK MENGOLAH 

  PERSETUJUAN 

  ORANG RAMAI • Antara Internet dan Bung Mokhtar, siapa yang perlu ditapis ...

  bm2.theantdaily.com/.../Antara-Internet-dan-Bung-M...
  Translate this page
  Beliau mungkin memegang rekod di kalangan Ahli Parlimen dengan ... Malah, Bung Mokhtar juga menggelar wakil-wakil Ahli Parlimen BN yang tidak ... Belajar tentanghidup dari Ming · Jangan persalahkan Tuhanmu! Kita bertanggungjawab atas kemusnahan · Soalan buat Bukit Aman: Okaykah polis bekerja sambilan?
 • Undang-undang kawal media sosial dibentang Oktober ...

  www.utusan.com.my/.../parlimen/undang-undang-ka...
  Translate this page
  1 day ago - Utusan Online/; Berita/; Parlimen/ ... “Kita dalam peringkat untuk melihat secara menyeluruh akta sedia ... tahun depan,” katanya menjawab soalan Datuk Bung Moktar Radin ... Dalam pada itu, menjawab soalan tambahan mengenai ... Beberapa imej dimuat naik di Internet, antaranya mendakwa tentera ...
 • PM bayangkan akan kawal media internet - pas kawasan ...
  1. paskotamelaka.blogspot.com/.../pm-bayangkan-akan-...
   Translate this page
   Mar 31, 2012 - Turut hadir Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim dan Ketua Pegawai Eksekutif MPI Datuk Chamil ...

  Umno BN rangka garis panduan kawal internet tanpa ...

  www.keadilandaily.com/umno-bn-rangka-garis-pandu...
  Translate this page
  Feb 4, 2011 - Umno BN rangka garis panduan kawal internet tanpa perbincangan ...Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan,

  KOMENTAR
  penggunaan internet sebagai
  alat penyebar maklumat
  semakin berkembang meluas
  fakta ini tidak dapat diakui

  bahawa kini internet menjadi alat
  yang paling ampoh untuk
  menentang kerajaan yang zalim
  dalam negara dunia ketiga

  internet kini menjadi 
  nadi dan nafas anak muda
  yang mahu merobohkan yang lama
  dan mendirikan yang baru

  kerana itu semakin banyak
  suara yang mahu internet dikawal

  cara terbaik untuk mengawal
  ialah memberitahu orang ramai
  bahawa internet ini jahat
  internet ini ada lama lucah
  internet ini ada laman anti agama
  internet ini sebar fitnah dan tohmah
  internet sarang dadah
  internet sarang penipuan
  semua ini betul

  lucah porno tohmah fitnah
  akan terus ada dalam internet


  tapi target kawalan bukan ini
  yang ingin dikawal ialah
  pembocoran 1MDB
  kes SIRUL
  kes ALTANTUYA
  kes BANK RAKYAT
  kes RASUAH


  justeru dilakukan
  apa yang dipanggil
  mengolah persetujuan
  sebelum satu undang undang
  dilulus di parlimen

  NOTA:
  akan banyak lagi
  cerita bodoh
  flayer jahat
  berita bangang
  akan keluar dalam internet
  sebelum undang-undang baru dilulus


  Polis: Banner halau kaum India, Cina palsu
  KUALA LUMPUR – Dakwaan kononnya satu himpunan mendesak kerajaan menghalau semua kaum India dan Cina dari negara ini adalah palsu.
   
  Banner yang tersebar di laman sosial sejak kelmarin itu, bertulis himpunan akan diadakan di Dataran Merdeka hari ini serta mendesak kerajaan melaksanakan hudud di seluruh negara.
   
  Ketua Polis Negara,  Khalid Abu Bakar bagaimanapun mengesahkan banner yang mengandungi nama tiga gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sebagai penganjur adalah tidak benar sama sekali.


  ------------