Khamis, 1 April 2021

JUJUR - ANCUK OMAK AKUANCUK 

OMAK KAU 

CONTOH 

SOSOK  JUJUR

Unknown commented on

 "TERUSAN SUEZ DIBUKA KEMBALI - DUNIA MENUNGGU

 JAWAPAN"

Tentang soalan di mana forrestgump dan kawan-kawan...tengok sedutan dari anugrah syok sendiri tahun 2020, sebelum kobid mengganas. Perhatikan betul-betul apa siricky tu katakan...lepas tu tengok riak muka bintangbintang tersebut. Yg menghairankan ialah kenapa siricky masih lagi berdiri dan bernafas, bukan sudah masuk lubang enam kaki dalam. 


Mesti kabel besar yg jaga dia, sebab tu diaberani kata apa yg dia kata... Kalau pautan tu tak betul, apa yg perlu dicari dlm yt ialah ricky gervais golden globe 2020...[Semua ada kaitan] Pencerahan sedunia sedang berjalan... https://youtu.be/sR6UeVptzRg

TAKUT KE JALAN RAYA

 
YB DAN BAKAL YB

RAMAI TAKUT

KE JALAN RAYA

TAKUT KENA DENDA

TAK BOLIH

BERTANDING 

AMIN


Unknown commented on 

"CADANGAN - RAFIZI JADI PM"

Apa punya soalan daaa?? PKR nak angkat Rapiji jadi PM?? PKR tu sendiri ditubuhkan semata-mata nak naik kan Mat Suntut ke jawatan PieEhm! Jangan buat-buat lupa pulak masa Mat Suntut kantoi kali pertama dulu. Anak dia jerit apa? "Keadilan untuk Papa" kan? Ada dia kata keadilan untuk semua rakyat?

Unknown commented on 

"CADANGAN - RAFIZI JADI PM"

Tuan TT, Apa kato ko buek TURUN KE JALAN RAYO, demo mintok Rafizi masok gelanggang dari sekarang untuk merebut kerusi Piem. Buek sepandok-sepandok perarakan bosar-bosaran mintok Rafizi turun padang. Kito sumuo nok kan dio.. KAH KAH KAH . . .

TAHAP INI KOBID WAJIB DILAWAN

 
TAHAP INI

KOBID WAJIB DILWAN

PUNCA ASAL

CHINA MERAH

Unknown commented on 

"BERKHALWAT HARI KE 379"

Kalau dikaji lapuran berita, semua ketua negara mencabar naratif kobis pertubuhan kesihatan dunia/media/bill pagar...sekarang? Dah liang lahat... Tapi soldadu digital di seluruh dunia...mereka ini tak kan korban sia-sia.


 https://t.me/Digitalsoldier170/4663 LIST OF ALL COVID-19 CRITICAL POLITICIANS IN AFRICA WHO ARE NOW DEAD 🇹🇿 JOHN MAGUFULI (61), President of Tanzania, † 17.03.2021 🇨🇮 HAMED BAKAYOKO (56), Ivory Coast Prime Minister, † 03/10/2021 🇸🇿 AMBROSE DLAMINI (52), Prime Minister of Swaziland, † 13.12.2020 🇧🇮 PIERRE NKURUNZIZA (55), President of Burundi, † 08.06.2020

APA JADI DENGAN SEGAMBUT FOOTBALL CLUB

 


S.F.C 

BUKAN 

SEGAMBUT

FOOTBALL CLUB

TAPI

STRONG

FORMIDABLE

MAJORITY

AMIN

BETUL DAN BENAR - APA PUN - KEZALIMAN WAJIB DILAWAN

 BETUL DAN BENAR

APA PUN

KEZALIMAN 

WAJIB DILAWAN

Unknown commented on 

"MYANMAR - 

PERKEMBANGAN TERBARU"

Aung San Suu Kyi balun kaw kaw rohinga. Tentera pun balun kaw kaw rohinga. Kali ni sapa pulak akan balun rohinga?

BUKAN NAK BAGI SIHAT - NAK BAGIN GIAN
BUKAN NAK 

BAGI SIHAT

NAK BAGI GIAN

Unknown commented on 

"BERI PENCERAHAN

 TUNJUK KEBENARAN"

Bro, syarikat ubat mana nak buat ubat yg sangat mujarab pakai sekali je terus baik,tak perlu pakai sekali lagi?

JUMAAT ESOK - KITA BERSETIAKAWAN

 JUMAAT ESOK

KITA  SAMA

BERSETIA KAWAN

JAM 2.30 PETANG

DEPAN RUMAH 

PASUNG

DANG WANGIPRODUK ORI DARI CHINA

 


CHINA MERAH

HANYA ADA SATU

PRODUK ORI

VIRUS KARONA 

YANG LAIN 

SEMUA CIPLAK

AMIN

CADANGAN - RAFIZI JADI PM

 


CADANGAN

RIFIZI

JADI PM

Unknown commented on 

"GERAK KE DEPAN - 

AWAS BAHAYA"

TT, Mesia bukan macam Yankee Dodo kat mana Mat Gelap boleh jadi presiden. Mungkin selepas Mesia dah merdeka selama 250 tahun kot baru seorang mamat bukan Melayu boleh jadi Piem. Tetapi sebenarnya seorang mamat bukan Melayu tulen pun dah pernah jadi Piem. Mungkin mamat bukan Melayu yang lain yang bernafsu besar nak jadi Piem kena menyamar sebagai Melayu untuk jadi Piem! 


Apapun sering diretorikkan kita perlu seorang Melayu yang bijaksana, berani, tidak korup, tidak terlibat dalam citer sex, pendek kata bersih, dan berintegriti untuk menjadi Piem. Kita punyai anak Melayu tulen sedemikian yang layak diangkat menjadi Piem. Beliau ialah RAFIZI. Nape PKR tidak mengangkat dia dari sekarang untuk menduduki tempat tersebut?

SENTIASA BER JAGA JAGA

 AWAS

Batch of Johnson & Johnson vaccines 'can't be used' after ingredient issues

Drugmaker said it found the problem at a production site in Baltimore and it wasn’t clear how many doses were lost


Johnson & Johnson mengatakan bahawa sebilangan besar vaksin Covid-19 gagal standard kualiti dan tidak dapat digunakan.


Pembuat ubat itu tidak mengatakan berapa banyak dos yang hilang, dan tidak jelas bagaimana masalah itu akan mempengaruhi penghantaran masa depan.


Pembuat ubat itu mengatakan pada hari Rabu bahawa ia telah menemui masalah dengan bahan yang digunakan dalam vaksin Covid, yang sedang dihasilkan di sebuah lokasi pengeluaran di Baltimore, Maryland, milik Emergent Biosolutions, salah satu daripada sekitar 10 syarikat yang digunakan J&J untuk mempercepat pembuatan.
KITA

JAGA

KITA

MANA ABAH KAU

 


KENAPA NEGARA

KAPIR LAKNAT

BERI PENERANGAN

MANA PENERANGAN
DARI ABAH KAU

PELACUR TAK AKAN TARIK HARGA

 


PELACUR 

TAK AKAN

TARIK HARGA

KAH KAH  KAH

BILA PRU15

SAMPAI

KANG KANG

TETAP 

KANG KANG

KHALASTiada lagi Muafakat selepas PAS ketepikan Umno?

PIAGAM Muafakat Nasional (MN) yang ditandatangani oleh Umno dan PAS pada September 2019, hampir musnah setelah PAS memutuskan untuk memilih Bersatu berbanding Umno, kata penganalisis.

Mereka berkata bahasa kasar digunakan perwakilan semasa perhimpunan agung Umno (PAU), terutama sayap Pemuda dan Wanita pada hujung minggu lalu hanya menambah ketegangan antara parti Melayu terbesar di negara ini dan parti Islam itu.

Pensyarah kanan Universiti Teknologi Malaysia Dr Mazlan Ali memberitahu The Malaysian Insight yang PAU baru-baru ini tidak membantu meredakan ketegangan antara Umno dan Bersatu.

“Banyak kenyataan dibuat oleh sayap Pemuda atau Wanita yang kasar terhadap PAS dan Bersatu. Malah Abdul Hadi Awang bergegas keluar selepas ucapan Ahmad Zahid Hamidi. Beliau jelas kelihatan tidak gembira.

“Dengan PAS sekarang memilih Bersatu berbanding Umno, MN akan runtuh. Ia hanya menunggu masa,” kata Mazlan.

Tujuan MN adalah untuk menyatukan orang Islam atau ummah bagi tujuan pilihan raya. Ia ditandatangani semasa pemerintahan Pakatan Harapan (PH) sebagai kerajaan persekutuan.

PAS dan Umno menandatangani perjanjian untuk bekerjasama di bawah MN pada 2019, yang akhirnya bakal diformalkan sebagai gabungan politik.

Semalam PAS berkata akan bersama Bersatu dan PN pada pilihan raya akan datang.

Kedua-dua parti mengumumkannya dalam satu kenyataan bersama selepas pertemuan antara pemimpin parti Muhyiddin Yassin dan Hadi semalam.

“Bersatu dan PAS akan terus bekerjasama dalam PN pada PRU15,” kata kenyataan itu.

Kenyataan itu ditandatangani oleh Setiausaha Agung Bersatu Hamzah Zainuddin dan Takiyuddin Hassan daripada PAS.

Kenyataan itu dikeluarkan selepas Umno mendesak agar PAS memutuskan sama ada akan bersama sekutu MN atau Bersatu dalam gabungan kerajaan PN.

PN terdiri daripada Bersatu, PAS, STAR, SAPP dan Gerakan.

PAS mungkin kembali kepada Umno selepas Parlimen bubar

Prof Universiti Malaya Dr Awang Azman Awang Pawi berkata PAS meninggalkan Umno kerana parti Islam itu berasa lebih selesa bersama Bersatu.

Namun, Awang Azman berkata PAS sering mengubah pendirian agar bersesuaian dengan kepentingan pemimpin mereka.

“Bersatu adalah kerajaan. Itulah sebabnya mengapa PAS memilih Bersatu berbanding Umno tetapi selepas Parlimen dibubarkan, kemungkinan PAS kembali kepada Umno ada kerana ketika itu, Bersatu tidak lagi berkuasa,” kata Awang Azman.

James Chin dari Institut Asia University of Tasmania setuju dengan Awang Azman dan berkata apa sahaja boleh berlaku sebelum darurat berakhir pada Ogos.

“Terlalu awal untuk mengatakan MN akan runtuh kerana apa sahaja boleh berlaku sebelum Ogos. PAS hanya mahu kekal berkuasa dan mereka tidak keberatan menukar sekutu selagi mereka memegang kuasa.

“Mereka mungkin memerlukan Umno dalam pilihan raya kerana PAS tidak mempunyai jentera yang kuat di luar Kelantan dan Terengganu,” kata Chin.

Awang Azman seterusnya berkata peluang PAS memenangi pilihan raya dengan menjadikan Umno sebagai rakan mereka lebih tinggi berbanding Bersatu.

“PAS lebih baik bersama Umno jika mahu memenangi lebih banyak kerusi tetapi untuk masa sekarang, mereka lebih baik bersama Bersatu kerana parti itu mempunyai kuasa dan kedudukan.”

Bagaimanapun, Chin menambah jika PAS mahu kembali kepada Umno, tidak semua ahli Umno akan gembira kerana pendirian PAS yang tidak konsisten.

Sebaliknya, Mazlan berkata Umno akan dilihat sebagai pengkhianat perpaduan Melayu.

“Ini kerana Umno tidak memberi peluang kepada PAS. Amaran terakhir sama ada untuk bersama kita atau sebaliknya, tidak sesuai dengan parti Islam. Ia sangat tidak selesa selepas perhimpunan agung.

“Umno mungkin dilihat mengkhianati perpaduan Melayu kerana enggan menerima Bersatu,” kata Mazlan. – 1 April, 2021.


PROJEK PELACUR

TAK ADA

SANGKUT PAUT

DENGAN

 PERPADUAN

AMIN

INI PERNIAGAAN

UNTUK 

DAPAT KUASA

DAPAT DUIT

BELI KERETA

CARI BINI LAGI

KAH KAH KAH

LU TAK CAYA

LU TANYA KU LI

KHALASBUKAN PELACUR

 BUKAN PELACUR

ISAP TURPEDO


DatoPidi commented on 

"PELACUR NAK BERSATU"

Pelacur tu mulia sangat. Boleh masuk shorga sebab buat baik. P@$ nie bukan pelacur, tapi Bohsia. Bohsia nie hang bagi sirap ikat tepi Pong dah boleh isap Turpedo hang.

BUKTI TEORI MASUK PENJARA

 


SATU LAGI

BUKTI TEORI

MASUK PENJARA

AMIN


Akhirnya darurat diguna untuk kerajaan berbelanja sesuka hati, kata Najib


NAJIB SEMAKIN

BIJAK

AMIN

PEGUAM NEGARA PILIH - BOLEH DIBICARA ATAU TAK BOLEH

 PEGUAM NEGARA 

BUAT PILIHAN

BOLEH BICARA ATAU

TAK PERLU BICARA

cikminah commented on 

"KENAPA 

ANNUAR MUSA CAKAP ?"

Hahahaha....Dua-dua Anwar/Annuar kata Najib dan Zahid PENDAKWAAN TERPILIH. Tentulah terpilih kalau dah songlap beratua juta dan billion. Cakap kena berlapik, takut nanti rakyat buat undi 'Terpilih' ke atas dua-dua Anwar/Annuar. Undi terpilih ke atas pemimpin yg benar-benar bersih, dilihat bersih, berkelakuan bersih, bercakap bersih dan bertindak bersih dpd sebarang salahguna kuasa dan tamak haloba, mencuri duit rakyat, dikatakan duit derma. Bersih dpd wang yang dicuci bersih melalui Akalbudi.

PENTAS PERANG TERSEDIA

 


PENTAS PERANG

TERSEDIA

TOLAK KANG KANG PELACUR

 TOLAK

KANG KANG

PELACUR

AMIN

Tiada lagi Muafakat selepas PAS ketepikan Umno?


BETUL KE?

KAH KAH KAH

MACAM MANA BOLEH TERSANGKUT

 


KITA TUNGGU

KLIM INSURAN

Unknown commented on 

"TERUSAN SUEZ DIBUKA KEMBALI -

 DUNIA MENUNGGU JAWAPAN"

Isham, kalau nak coba kait perkara ini sebagai angkara China merah, jangan buang masa. Evergreen sharikat Taiwan dikawal ketat oleh kerajaan Taipei. Kalau nak teka siapa yang jahat, fikirlah siapa yang rugi akibat sekatan ... yang rugi expot, negara di Asia termasuk China merah. yang rugi impot, negara Eropah. Yang susah, negara timur tengah. Yang tak ada apa-apa ... pandang ke arah sebelah lautan pasifik.

TIM BAKAL BANDUAN

 
TIM BAKAL

BANDUAN

Unknown commented on 

"BAKAL CERDIK

 BEKAS BANGANG"

Yang lain belum masuk pun dah mula cerdik. Fah 23 tahun, 2x masuk lokap, betul ke Anwar masih ada peluang jadi cerdik?

Unknown commented on 

"BAKAL CERDIK 

BEKAS BANGANG"

TT, porangai geng penjaro tu bukannyo bijak tapi tongong biol.. dioang ingat boleh bodo kan kito.. Yang masih menjilat dioang tu pun bukan pocayo ket dioang, cumo nok fulus yang masih banyak dioang simpan...

SAM SAMA KASIH
SAMA SAMA

KASIH

Unknown commented on

 "BERKHALWAT HARI KE 379"

Bagus nasihat tok tt nie... nasihat dari jirat cine nie... terima kasih sangat... sy sangat suka...

BERKHALWAT HARI KE 380

 


KHALWAT KE 380


KHAMIS  1/4/2021
KITA MASUK KE HARI 380
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 79

LAGI DUA MINGGU
PUASA SAMPAI
AH ! PUASA LAGI
LEPAS TU RAYA
BOLEH KE BALIK KAMPUNG
TAHUN INI ?

JENG JENG JENG

PAGI INI GUA  BUAT
TREK BARU
NAK LARI DARI KERETA
TAPI PAGI INI KERETA
TAK SEBANYAK KELMARIN

TREK BARU INI
HAMPIR DENGAN BELUKAR
MAKA 
BELUKAR INI RUMAH MURAI
ADUH
RATU MURAI
 MENYAMBUT GUA DATANG
HEBOH

LANGIT BIRU BERAWAN
UDARA SEHARUSNY SEGAR
TAPI ASAP COLOK
ASAP KERTAS SEMBAHYANG
JADIKAN HOKKIEN BERKABUS

HA HA HA
TAK TAK TERJUMPA KUIH
HA HA HA

TAK TAK MERENUNG
NAK KE TIDAK
EZI DI BELAKANG MENUNGGU


TENTANG KUIH
GUA  RISAU
MALAM KELMARIN
DIA MENOLAK
MASAKAN GUA
MUNGKIN DIA DAH MAKAN
CHAR SIEW PAU
YANG DIA JUMPA

TAPI AKHIRNYA
TAK TAK UNDUR
TAK JADI NGAP


KETIKA GUA MENGETIK
DUA DENGAR 
HOW WOW DAN KENG KENG
DUA BURUNG INI
BERSUARA KUAT
AMIN

BRO
SENYUM LEBAR
KITA  TERSENYUM 
PAGI INI

BRO
KALAU KELMARIN
HARI YANG INDAH
JANGAN BERHENTI
TERUSKAN LAGI

BRO
AIR MEMOTONG BATU GUNUNG
BUKAN KERANA AIR KUAT
TAPI KERANA AIR TEKUN

PAGI INI 
JIKA RASA SAKIT
ESOK AKAN JADI KUAT

PAGI INI 
TIDAK AKAN DATANG LAGI
SEBELUM SELESAI
AMBIL KESEMPATAN

BRO
LAKUKAN SESUATU
HARI INI
PASTI AKAN BAWA GEMBIRA

BRO
LU CAYA DIRI LU
LU BOLEH BUAT

IMPIAN BOLEH TERJADI
JIKA KITA TERUS
MENGEJARNYA

PERSEDIAAN TERBAIK
UNTUK ESOK
BERMULA PAGI INI

JANGAN SESAL SEMALAM
 KERJA TAK SELESAI
PAGI INI SAMBUNG LAGI

SATU HARI LAGI TERBUKA
SATU KALI LAGI
PELUANG SAMPAI

BRO
KITA BUKAN NAK TERBAIK
YANG KITA NAK
LEBIH BAIK DARI KELMARIN

SETIAP PAGI
KITA DILAHIRKAN
APA YANG PENTING
IALAH APA YANG
AKAN KITA LAKUKAN
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT

DARURAT HARI KE 79

 
DARURAT
HARI KE 79