Khamis, 24 November 2016

HADIAH TAHUN BARU









PENGUMUMAN

DAPATKAN

SUARA 

KEADILAN


22 NOVEMBER 16

BACA & SIMPAN

MUKA SURAT 18

HADIAH 

TAHUN BARU

MENANTI

PEMBACA 


--------------

TANDA TANDA AWAL









DARI DULU

TELAH DIRAMAL

LEDAKAN 

EKONOMI

PASTI SAMPAI

INI TANDA AWAL





Ringgit drops further to 4.45 to US$1

Weak sentiment towards emerging currencies, brought on by speculation of a December US interest rate hike, pushed the ringgit to depreciate further against the greenback in early trade today.
At 9.05 am, the local unit was traded at 4.4500/4600 to the greenback from 4.4400/4450 yesterday.
At 10am today, Bloomberg reported that the ringgit reached the point of 4.4675 to US$1.
According to Bernama, despite higher overnight crude oil prices, which sometime provided support to the ringgit, investors accumulated position for the US dollar.
Read more: https://www.malaysiakini.com/news/363963#ixzz4QyXJzw38













----------------

CISSS... ALANGKAH BAIKNYA






SEGALA MACAM

TUDUHAN

SAMPAI

TAK HABIS ABIS


 

“Kalau kami agen CIA, malam ini kami sudah di Monaco berjoli” – Isham Rais

KUALA LUMPUR, 24 NOV: Sudah tiga malam berturut-turut orang ramai berkumpul di Dataran Merdeka mendesak pembebasan Pengerusi Bersih Maria Chin Abdullah yang sudah lima hari ditahan di bawah SOSMA.
Walaupun DBKL tidak membenarkan orang ramai masuk ke Dataran Merdeka, perhimpunan solidariti #BebasMaria itu diadakan di pinggir jalan bersebelahan padang bersejarah berkenaan.
Ribuan hadirin rata-ratanya berbaju kuning berkumpul dengan membawa plakad menyatakan sokongan kepada Maria.
Perhimpunan dimulakan dengan nyanyian Negaraku dengan penuh semangat diikuti lagu patriotik Sejahtera Malaysia selang beberapa pidato ringkas aktivis dan pemimpin pertubuhan sivil dan politik.
Menarik perhatian malam tadi ucapan aktivis Hishamuddin Rais menempelak propaganda jahat yang menuduh Maria Chin sebagai agen CIA oleh Ketua Penerangan UMNO Tan Sri Annuar Musa.
“Tuduhan CIA agen, Yahudi adalah mengarut dan fitnah yang diulang-ulang!
“Kalau kami agen CIA kami tak akan berada di sini malam ini, kami akan berada di Monaco habiskan duit, berjoli,” tegasnya disambut sorakan hadirin.
Menurutnya yang turut menganggotai Jawatankuasa Pemandu Bersih, tujuan utama perhimpunan Bersih adalah untuk menuntut supaya pilihanraya yang adil dijalankan di Malaysia.
“Anak segala bangsa, bangsa segala agama telah turun ke jalan tuntut pilihanraya adil! Itu yang kita tuntut!” kata Isham.
Menyifatkan tuntutan Bersih sebagai perjuangan suci, Presiden Amanah Mohamad Sabu berkata individu seperti Maria wajib dibela.
“Perjuangan Maria Chin dan teman-teman adalah perjuangan suci rakyat Malaysia.
“Wajib bagi kita sokong dan membela orang seperti Maria,” kata beliau.
Timbalan Pengerusi Bersih Shahrul Aman pula menyeru supaya rakyat Malaysia bersama-sama menghentikan fitnah ke atas Maria.
“Dia hanya naik proton sahaja.
“Dengan hati, kita akan sebarkan kasih sayang kepada negara. Dengan kasih sayang, kita lenyapkan segala fitnah ke atas Maria,” katanya.
Menarik perhatian, Ahli Parlimen PAS dari Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar membangkitkan isu derma dan dana yang diterima mana-mana pertubuhan bukan kerajaan negara ini.
“Adakah salah kita menerima derma untuk pendidikan politik, untuk mempertahankan Demokrasi Berperlembagaan? Salahkah?” soalnya.
Perhimpunan malam tadi berakhir aman tanpa sebarang kekacauan. – Roketkini.com


ALANGKAH 

INDAHNYA

JIKA SEMUA

TUDUHAN INI

BETULAH!

GWA ADA 

SEPETOL

GWA ADA DOLAR

GWA BANYAK 

AWEK CUN

LEBAI SOROS

BERI DOLAR

CIA BERI AWEK

LU PIKIRLAAA

SEKARANG GWA

PAKAI NOKIA

HANDPONE CAP

AYAM 

CIIIIIIISSSS

SORO PUN MISS















--------------

HAJI HADI LOMBONG




MEMANCING SOTONG
ibarat memancing sotong dikelopak jalan tar berlobang..tetap nak pancing walaupun kelopak itu kecil..hatinya beriman kukuh seraya berkata tak mustahil ada sotong bernilai rm90juta didlm kelopak air ini...kelopak air itu itu terhasil dari lalu lintas lori2 keluar masuk membawa balak dari hutan..

segala polong, segala sial segala jin sudah diusir dari hutan belantara itu dgn solat hajat khusus versi wali2 khutub..maka balak dpt dikalahkan dgn mudah..demi allah dan rasul, hutan akan menjadi padang pasir agar dpat la menyelami sunnah kehidupan rasul dipadang pasir dgn rasa dan zuokkkk.. on JANGAN KENA KENCING
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/24/16

MELOMBONG DI KELANTAN
hari ini, nasionalis melayu islam adalah haji abdul hadi sotong..pejuang hudud versi tuhan hadi dan penerima anugerah rm90juta bersama sijil melombong dikelantan.. on HARI INI DALAM SEJARAH
Anonymous
on 11/24/16





-----------------

KEPALA BUTUH KEPADA NAJIB DARI AHLI GEROMBOLAN...










KEPALA BUTUH

DARI ZAHRIN

KEPADA NAJIB

MAKIN MENARIK - MAKIN TEGANG



MAKIN MENARIK

MAKIN TENGANG

INI TANDA TANDA

 Nov 23, 2016
Aksi kecoh berlaku di luar bangunan Parlimen apabila sekumpulan pemuda dari Pasir Salak, Perak mahu menyerang Ahli Parlimen Amanah-Shah Alam, Khalid Samad pagi ini.





ESOK DI PULAU PINANG






ESOK 

TENGAH HARI


ORANG TANJUNG

MAI SEMUA

DATANG BUAT

RAMAI





----------------

TIGA PULUH RIBU HADIR






30 RIBU

DATANG

PELANCARAN

BERSIH7

SEMUA DATANG

PAKAI ILMU

GHAIB



f.b


HABISLAH KERAJAAN SELANGOR !!!
Dahsyat!!.. Jamal gerakkan setengah juta baju merah ke Dewan Undangan Negeri Selangor !!

INGAT !!.. Jamal telah menegaskan bhw beliau akan buat siri jelajah di lebih 700 lokasi di Selangor.. 

























------------

BUAT UMRAH KECIK




BUAT UMRAH KECIK
yuanggit..kalo mekah madinah tak terima duit ringgit, jgn panik..kpd bakal2 hajah haji, kpd pencuci2 dosa, harap bertenang..

kita takyah g umrah haji lagi..kita g umrah kecik dan wajib seperti kaum2 eeee..kita ke pulau besar melaka..kalo tak caya, lu tanya kaum2 eee..selain mekah madinah, tempat suci yg wajib diumrahi ialah pulau besar melaka.. on RINGGIT MULA TAK LAKU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/23/16




-------------

SABAH SARAWAK BERONTAK








BERITA BAIK

BN RETAK

NAJIB 

TERDESAK

SARAWAK

SABAH 

BERONTAK



Adenan arah semua MP BN Sarawak tentang usul Hadi

Ketua Menteri Sarawak  Adenan Satem dilaporkan mengarahkan semua ahli parlimen BN negeri itu menentang Rang Undang-Undang Ahli Persendirian Tuan Haji Abdul Hadi Awang bagi meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (RUU355).
Akhbar The Star yang memetik Presiden SUPP Datuk Dr Sim Kui Hian berkata parti komponen BN Sarawak telah diarahkan supaya tidak menyokong rang undang-undang yang akan dibacakan kali kedua di Parlimen esok.
Dr Sim dilaporkan bersama-sama dengan Timbalan Ketua Menteri  Douglas Uggah Embas,  Abang Johari Tun Openg dan James Masing, bertemu dengan Adenan semasa persidangan Dewan Undangan Negeri di Kuching, hari ini.
Masing adalah juga Presiden PRS manakala Abang Johari dan Uggah adalah masing-masing timbalan presiden dan naib presiden kanan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB).
"SUPP sentiasa menentang Rang Undang-undang ini kerana ia bukan dalam semangat apa yang asalnya kita tandatangani dalam Perjanjian Malaysia 1963.
"Pendirian ketua menteri bersama-sama dengan BN Sarawak mengenai hudud masih terpakai. SUPP telah mengarahkan semua ahli parlimennya untuk menolak rang undang-undang itu jika ia dibawa kepada pengundian.
"Semua parti komponen BN negeri sepakat dalam perkara ini," kata Dr Sim yang dipetik The Star.
Sarawak mempunyai 31 ahli parlimen, 25 daripada mereka mewakili BN manakala lima dari DAP dan satu dari PKR.
Antara usul pindaan Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau lebih dikenali sebagai Akta 355 itu adalah untuk meletakkan had bagi hukuman penjara, denda dan sebatan.
Ini termasuk, hukuman penjara antara tiga hingga 30 tahun, denda antara RM5,000 hingga RM100,000 dan sebatan setakat maksimum 100 kali.
KAH KAH KAH

APA SUDAH JADI

SOTONG 

KENCING

ATAU

SOTONG KENA

KENCING



----------------