Selasa, 3 Ogos 2021

SIDANG MEDIA ZAHID HAMIDI

 

 SILA AMBIL

PERHATIAN

JANGAN TERSILAP

AMIN

MAHIADIN

 DAN MUHYIDIN

ADALAH SOSOK

YANG SAMA

KHALAS

PAS MESYUARAT TERGEMPAR

 


 PARTI PELACUR 

HANYA ADA

SATU AGENDA

KHALAS
PAS buat mesyuarat tergempar selepas PM hilang sokongan, kata laporan


NAK KANGKANG

ATAU

TAK NAK

KANG KANG

AMIN


CONTOH YB TAK GILA JAWATAN MENTERI - LETAK JAWATAN

 

 LETAK JAWATAN

KAH KAH KAH

AMIN

CONTOH MENTERI

TAK GILA JAWATAN

AMIN

KJ H20 ISMAIL

ANNUAR MUSA

APA CERITA

KAH KAH KAH 

TAPI MUHYIDIN

TAK RISAU

AMINAhli Parlimen Lenggong letak jawatan kabinet Muhyiddin

SHAMSUL Anuar Nasarah letak jawatan menteri kabinet Muhyiddin Yassin dan mahu menumpu perhatian sebagai ahli Parlimen Lenggong.

Beliau membuat keputusan itu dengan alasan “patuh dan setia” kepada Umno, selepas parti menarik balik sokongan kepada Muhyiddin sebagai perdana menteri pada awal Julai.

“Mengambil kira beberapa keputusan dan pendirian parti, maka, sebagai ahli Umno yang patuh dan setia kepada parti, saya dengan ini meletak jawatan sebagai Ahli Jemaah Menteri Kerajaan Persekutuan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Pegawai pejabat Shamsul Anuar juga mengesahkan kenyataan itu kepada The Malaysian Insight.

Kenyataan itu antara lain dipaparkan di laman Facebook rasmi Umno.

Shamsul Anuar adalah ahli Parlimen Lenggong tiga penggal sejak 2008.

Selepas peralihan kerajaan pada Mac 2020, beliau dilantik sebagai Menteri Tenaga dan Sumber Asli.

Dalam kenyataan tiga perenggan, Shamsul Anuar merakamkan terima kasih kepada Muhyiddin atas peluang berkhidmat sebagai menteri serta kepada warga Kementerian Tenaga dan Sumber Asli. 

“Tumpuan saya selepas ini ialah memberikan fokus kepada tugas sebagai Ahli Parlimen Lenggong dan membantu memperkuat parti dalam menghadapi situasi politik yang semakin mencabar,” katanya.

Pengumuman letak jawatan Shamsul Anuar muncul ketika Majlis Kerja Tertinggi Umno bermesyuarat sejak 4 petang tadi untuk menentukan pendirian politik susulan perkembangan di Dewan Rakyat minggu lalu.

Minggu lalu, kerajaan Muhyiddin berselisih pandangan dengan Yang di-Pertuan Agong berhubung cara pembatalan ordinan darurat, menjelang berakhirnya tempoh proklamasi darurat pada 1 Ogos.

Umno mempunyai sembilan menteri dan lima timbalan menteri dalam pentadbiran Muhyiddin yang dibentuk pada 1 Mac 2020 selepas percaturan politik pada hujung Februari sebelumnya, yang dikenali sebagai episod Langkah Sheraton. – 3 Ogos, 2021.

 MUHYIDIN

TAK RISAU

KAH KAH KAH

PELACUR SEDIA

MENGANGKANG

DENGAN SETIA

AMIN

SAHEH - HARI HARI AKHIR SAEKOR MUHYIDIN

 

 WOIT

INI BARU BETUL

BUKAN

 ACAH ACAH

AMIN

BUKAN PAU PAU

AMIN

INI ADALAH

HARI HARI  AKHIR

SAEKOR

MUHYIDIN

KHALAS
Muhyiddin hilang sokongan jadi PM, kata Zahid

UMNO sudah mempersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong surat penarikan balik sokongan ahli Parlimennya kepada Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri, kata Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi.

Muhyiddin dengan itu sudah hilang majoriti untuk terus kekal menerajui kerajaan, katanya.

“Surat akuan ahli Parlimen Umno yang mencukupi bagi menzahirkan penarikan sokongan terhadap Muhyiddin sebagai perdana menteri telah dipersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong sekaligus menunjukkan kepimpinan beliau sudah hilang majoriti dan keabsahan selaku ketua kerajaan dengan ini terbatal,” katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Umno, sebentar tadi.

Zahid diapit 10 ahli Parlimen Umno yang dikatakan menarik balik sokongan mereka, antaranya bekas perdana menteri Najib Razak (Pekan), pengerusi Jemaah Penasihat Umno Tengku Razaleigh Hamzah (Gua Musang) dan Setiausaha Agung Umno Ahmad Maslan (Pontian).

Timbalan Yang di-Pertua Dewan Rakyat Azalina Othman Said yang juga ahli Parlimen Pengerang turut hadir semasa pengumuman Zahid.

Ahli-ahli Parlimen Umno yang lain ialah Abdul Azeez Rahim (Baling), Noh Omar (Tanjung Karang), Ramli Mohd Nor (Cameron Highlands), Mohd Nizar Zakaria (Parit) dan Ahmad Nazlan Idris (Jerantut).

Ahli Parlimen Machang Ahmad Jazlan Yaakub yang sudah mengumumkan penarikan sokongannya kepada kerajaan Muhyiddin pada 9 Januari lalu juga hadir.

Zahid juga berkata “ada beberapa lagi” ahli Parlimen Umno yang lain tetapi tidak dapat hadir bersama terutama mereka yang di Sabah. Umno mempunyai dua ahli Parlimen dari Sabah iaitu Bung Moktar Radin (Kinabatangan) dan Mohamad Alimin (Kimanis).

Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan yang bukan ahli Parlimen berdiri di sebelah Zahid.

Pengumuman Zahid berlangsung tidak lama selepas Menteri Tenaga dan Sumber Asli Shamsul Anuar Nasarah mengeluarkan kenyataan bertulis letak jawatan menteri kabinet Muhyiddin.

Umno bersama Yang di-Pertuan Agong

Menurut Zahid, Umno tidak lagi dapat bersama Muhyiddin dan kerajaannya selepas mereka berselisih pandangan dengan Yang di-Pertuan Agong berhubung soal pembatalan ordinan darurat.

“Umno memilih untuk mengambil pendirian berpihak kepada Yang di-Pertuan Agong dan tidak akan mempertahankan kerajaan Perikatan Nasional pimpinan Muhyiddin yang ternyata gagal di mata rakyat,” katanya.

Tindakan Umno juga selaras dengan perlembagaan parti, yang mendukung Perlembagaan Persekutuan dan Raja Berperlembagaan, tambahnya.

Zahid berkata kenyataan Muhyiddin hari ini, mahu membawa usul ke Parlimen untuk mengungkai ordinan darurat, tidak menjernihkan masalah.

Kenyataan itu menyerlahkan kesilapan kerajaan Muhyiddin menyanggah titah Yang di-Pertuan Agong, malah mempersenda baginda, tambah Zahid.

Presiden Umno mengingatkan Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah sudah beberapa kali menihatkan agar ordinan darurat dibahas dan diungkai sebelum 1 Ogos, dan bukan pada September seperti yang dicadang oleh Muhyiddin hari ini.

Letak jawatan

“Muhyiddin mesti mengambil tanggungjawab atas kegagalan dan keingkaran Kerajaan pimpinan beliau yang menyanggah titah Yang di-Pertuan Agong dengan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri secara terhormat,” kata Zahid.

Zahid membacakan kenyataan bertulis yang dikeluarkan selepas mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi Umno yang berlangsung secara dalam talian petang ini.

Penarikan balik sokongan ahli Parlimen Umno ini dibuat 27 hari selepas Zahid mengumumkan Umno menarik balik sokongan kepada Muhyiddin sebagai perdana menteri. – 3 Ogos, 2021.

 WOIT

MUHYIDIN KATA

INI BUKAN

WAL TAMATTTUN

EN KUNTUM

TAK MALUUUN

KAH KAH KAH

MUHYIDIN KATA

LAWAN TETAP

LAWAN

KAH KAH KAH

MUHYIDIN AKAN

BAWA  PEGUAM

PROFESOR

UNDANG UNDANG

KAH KAH KAH

UNTUK TERUS

JADI PM

KAH KAH KAHMUHYIDIN PATAH TERBARAI

  MUHYIDIN

PATAH RIOK

KAH KAH KAH


Ahli Parlimen Lenggong letak jawatan kabinet Muhyiddin


 TECIRIT

DAN 

TERBIRIT

KAH KAH KAH


TUAN TUAN HAJI BUAT LAWAK BERDIRI

 


 SEMENJAK 

MUHYIDIN JADI PM

MAKIN RAMAI

TUAN HAJI 

PANDAI BUAT

LAWAK BERDIRI

KAH KAH KAH
Dua lagi Ahli Parlimen PKR akan sokong PN

KUALA LUMPUR – Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Tuan Haji Zahidi Zainul Abidin mendedahkan ada dua lagi Ahli Parlimen daripada PKR menyokong kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Dua Ahli Parlimen ini tidak termasuk Xavier Jayakumar yang menyatakan sokongan kepada Tuan Haji  Muhyiddin Yassin pada Mac lalu.


Zahidi berkata, langkah itu sekali gus menafikan dakwaan pembangkang bahawa kerajaan telah hilang majoriti.

“Kita ada perjumpaan dan Yang di-Pertuan Agong akan melihat sokongan, di mana dakwaan pembangkang bahawa Muhyiddin sudah hilang sokongan. Jadi kita BN berkumpul dan lihat berapa sokongan dan hantar akuan bersumpah (SD), kita hantar 40 SD menyokong Muhyiddin.

“Tidak ada masalah sokongan terhadap PM di mana PKR ada pertambahan tiga (termasuk Ahli Parlimen Kuala Langat) lagi ahli Parlimen yang sokong Muhyiddin,” katanya dalam sidang media dalam sidang media di pejabatnya di Radio Televisyen Malaysia (RTM), hari ini.

“Kita tengah adakan rundingan dengan tiga lagi ahli Parlimen sama ada nak sokong Muhyiddin atau tidak, dengan Tengku Razaleigh (Ahli Parlimen Gua Musang) tidak sokong.

Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO itu turut berkata beliau akan membawa usul dalam Mesyuarat MKT yang akan diadakan malam ini untuk menyeru ahli-ahli parti terus bersama Timbalan Perdana Menteri,  Tuan Haji Ismail Sabri Yaakob menyokong kerajaan sedia ada.

Jelasnya, apabila UMNO mendapat jawatan timbalan perdana menteri, maka parti telah bersama-sama dengan Kerajaan PN berusaha membantu rakyat.

“Saya minta beri kepercayaan kepada Ismail Sabri dan UMNO tidak akan mengkhianati kerajaan yang kita bina bersama,” jelas beliau.

UMNO akan mengadakan satu mesyuarat khas Majlis Tertinggi secara dalam talian malam ini bagi membincangkan isu politik terkini.

Dalam pada itu, masyarakat digesa untuk tidak terpengaruh dengan dakwaan bahawa Kerajaan Perikatan Nasional (PN) sudah tumbang.

Zahidi menambah, dakwaan yang dibuat pembangkang pada Himpunan di Dataran Merdeka semalam adalah cubaan untuk mengalihkan pandangan rakyat bagi merebut kuasa untuk menjadi perdana menteri

“Sehingga hari ini, Kerajaan Perikatan Nasional (PN) masih lagi stabil dan didokong oleh majoriti Ahli Parlimen daripada PN, BN serta rakan-rakan dari Sarawak dan Sabah,” ujar beliau.

Terdahulu Ahli Parlimen Padang Besar itu menerima memorandum sokongan terhadap Perdana Menteri,  Muhyiddin Yassin daripada beberapa badan bukan kerajaan (NGO).

Ketua Pembangkang  Tuan Haji Anwar Ibrahim mendakwa beberapa ahli Parlimen PN telah menyatakan untuk keluar dan menarik sokongan kepada kerajaan sedia ada.


 INI 

LAWAK KLASIK  

KAH KAH KAH

TAK ADA NAMA

SAPA DARI PKR

AKAN LARI

KAH KAH KAH

PUTAR JANGAN

TAK PUTAR

KAH KAH KAH

LAWAK INI NAK

BERI HATI

MUHYIDIN 

TENTERAM

KAH KAH KAH

ELAK SERANGN

 JANTUNG

JAUHI

 CERET BERET

KAH KAH KAHMUHYIDIN ACAH ACAH


MUHYIDIN

ACAH ACAH 

AGONG

KAH KAH KAH

KESIAN MUNKEE

PELACUR  SAMPAI

TERSEKAT JANTUNG

KAH KAH KAH


Kerajaan bentang ordinan darurat di Parlimen September depan, kata MuhyiddinMESYUARAT Jemaah Menteri esok akan membincangkan langkah membawa satu usul ke Parlimen pada September ini untuk membahas dan mengungkaikan ordinan darurat, kata Perdana Menteri Muhyiddin Yassin.

Pentadbiran Muhyiddin sejak seminggu lalu mempertahankan ordinan darurat telah terbatal dan tidak perlu dibahas dan diungkai di Parlimen.

Dalam satu kenyataan hari ini, Muhyiddin bagaimanapun berkata pengungkaian ordinan darurat perlu dibuat di Parlimen kerana pembatalannya tidak dapat disempurnakan oleh Yang di-Pertuan Agong selepas proklamasi darurat berakhir pada 1 Ogos.

“Dengan berakhirnya Proklamasi Darurat pada 1 Ogos 2021, berdasarkan  peruntukan Perlembagaan Persekutuan, pembatalan ordinan-ordinan darurat oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia (KDYMM) Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong tidak lagi berbangkit .

“Maka, selaras dengan titah pandangan KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan peruntukan Perkara 150 (3) Perlembagaan  Persekutuan, suatu usul untuk membahas dan seterusnya mengungkaikan ordinan-ordinan darurat berkenaan boleh dibawa dalam  sidang Parlimen yang dijadualkan berlangsung pada bulan September  2021,” kata perdana menteri.

Mesyuarat pertama Dewan Rakyat bagi penggal keempat Parlimen ke-14 ditetapkan bermula pada 6 September, dan akan dirasmikan oleh Yang di-Pertuan Agong.

“Usul ini yang akan dibincangkan dalam mesyuarat Jemaah Menteri esok diharapkan dapat menyelesaikan polemik berkaitan pembatalan ordinan-ordinan darurat secara harmoni dan berperlembagaan,” tambah Muhyiddin.

Kerajaan sepatutnya menjelaskan kepada Dewan Rakyat mengenai pelaksanaan darurat dan pembatalan ordinan darurat namun Muhyiddin pada hujung minggu mengarahkan mesyuarat khas Parlimen ditangguh dengan alasan “penularan Covid-19.”

Menteri undang-undang Takiyuddin Hassan pada hari pertama (26 Julai) mesyuarat khas Dewan Rakyat memaklumkan ahli-ahli Parlimen bahawa kerajaan sudah membatalkan ordinan darurat sejak 21 Julai.

Beliau dan anggota kerajaan yang lain termasuk Muhyiddin enggan menjawab walaupun diasak untuk menjelaskan sama ada pemansuhan itu sudah mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong atau belum.

Pada Khamis, Istana Negara mengeluarkan kenyataan memaklumkan Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah “amat dukacita” dengan tindakan kerajaan mengumumkan pemansuhan itu sebelum mendapat perkenan baginda.

Pada petang itu juga, Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim mengemukakan usul tidak percaya kepada perdana menteri untuk dibahaskan di Dewan Rakyat.

Mesyuarat khas Dewan Rakyat pada petang itu ditangguhkan sebanyak tiga kali sebelum ditangguh ke Isnin, lalu ditangguh terus ke satu tarikh yang tidak ditetapkan.

Kenyataan Muhyiddin hari ini muncul ketika ada maklumat Yang di-Pertuan Agong mahu mengadakan perbincangan khas mengenai isu berbangkit dengan Raja-Raja Melayu, dipercayai dalam masa beberapa hari ini.

Kenyataan ini juga dibuat menjelang mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno petang ini yang dipanggil untuk “memperhalusi pendirian dan tindakan parti” dalam keadaan politik semasa.

Dalam mesyuarat terakhirnya pada 7 Julai, MKT Umno membuat keputusan menarik balik sokongan terhadap Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri dan mendesak beliau letak jawatan secara terhormat. – 3 Ogos, 2021.

 

APAKAH 

TAKIYUDIN

SENGAJA UMUM

UNTUK SABOTAJ

MUHYIDIN

KHALAS

 ANNUAR MUSA

 MENTERI KABINET 

KATA  DIA SENDIRI

TAK TAHU 

DARURAT TELAH DITAMATKAN

 INI

KAH KAH KAH 

CIUM CIUM

MACAM ADA  BAU

KONSPIRASI 

NAK JATUHKAN 

MUHYIDIN

KAH KAH KAH  HOT HOT TER NOW TERKINI

 


ADAKAH LEMBU

AKAN TERGELINCIR

KAH KAH KAHMuhyiddin hilang sokongan jadi PM, kata Zahid

 

LINGKUP

LUNGKUP

BUNGKUS

KAH KAH KAH

NURUL DAN WAN AZIZAH

  INI MESTI

NURUL DAN

WAN AZIZAH

KAH KAH KAH


Dua lagi Ahli Parlimen PKR akan sokong PN

KALAU TIDAK

SAPA LAGI

KAH KAH KAH


BUKTIKAN BUKAN PADA AGONG TAPI DALAM PARLIMEN

 


 BUKTIKAN

MAJORITI BUKAN

PADA  AGONG 

TAPI

PADA RAKYAT 

DALAM PARLIMEN

AMIN


Arymanchino commented on

 "HARI HARI AKHIR

 SAEKOR MUHYIDIN"

Jgn hadi bodoh lah TT.Melaon UNNO yg byk bercakap tu Sharir,Khaled,Fuad,Asraf semuabya haramjadah umngok yg d humban rakyat.Mereka menyalak mcm anjing.Yg aku heran Tok Sheik pintu belakang dan Atok Kerala dok sibuk kata Malikul hilang majoriti. Patut mereka lah tunjuk dgn jelas mereka ade majoriti pd Agong.Ape punya bengap dua ekor ni dok lelong nama Agong..

ISMAIL SABRI PELAWAK BARU

 


 

ISMAIL SABRI

PELAWAK BARU

KHALAS

Yeop sepet commented on

 "ISMAIL SABRI DAH BIJAK"

Ceh data sains konon,kahkahkah. Depa gak ratip hari2 psl herd immunity.zpe,org ramai yg mati xpe,Kita ada plan vaksin capai herd immunity.99% MP dah cucuk vaksin,depa sndri Tak konpiden teori sendiri herd immunity,banyak la lu punyer sains.

YB JANGAN TAMBAH SUSAH RAKYAT

  YB 

TOLONG JANGAN

TAMBAH

SUSAH RAKYAT

AMIN

Unknown commented on 

"TAKDA SAPA 

ADA MAJORITI"

Rakyat suruh lawan Covid. Kalau sekarang lawan tak cukup kuat, kuatkan lagi usaha. Gembeling semua tenaga dan akal buat sama sama. Rakyat tak peduli siapa ada majoriti siapa tak ada sekarang ni. Rakyat fikir nak keluar dari kurungan Covid sekarang ni boleh cari makan seperti sediakala. Cepat kita tewas kan Covid ni, cepat rakyat boleh pangkah jauh jauh segala mereka yang bawa gejala politik tak menguntungkan ni. Demokrasi pun demokrasi jugak tapi pakai akal la, tuan puan yang berhormat. Toksah tambah gelisahkan rakyat. Tiap tiap hari bilang nombor dan bercakar rakyat dah menyampah. Tapi rakyat yang menjerit-jerit ni dah kena cucuk virus GAGAL susah nak ubat lagi dah. Yang lain buat apa yang patut bantu satu sama lain macam zaman komunis dulu dulu. Yang bising ni suku politik aje yang dah terima lawatan dajjal

MUHYIDIN TAK DAPAT LARI

 

 MUHYIDIN

TAK DAPAT LARI

KAH KAH KAHKerajaan bentang ordinan darurat di Parlimen September depan, kata Muhyiddin


 JANGAN LARI LARRY

HADAPI 

KAH KAH KAH

MUKA MUKA TAK MASUK SYURGA 

 MUKA TAK MASUK

SYURGA

NORA REFORMIS PALING GIGIH

  NORA

REFORMAIS

PALING GIGIH

AMIN

herman adnan commented on 

"WIRA BARU - 

BANGUN MELAWAN"

NORA awek engkau kan Sham.....😂🤣😅☺️

TAHNIAH POLIS

 


 TAHNIAH POLIS

AMIN

 INI TUGAS POLIS

YANG BETUL

AMIN

BUKAN HALANG 

YB MASUK

PARLIMEN

AMIN

BUKAN CARI

ANAK MUDA

 BERDEMO

AMINPolis selamatkan 5 individu dikurung sindiket penipuan


POLIS berjaya menyelamatkan lima individu warga tempatan yang dikurung oleh sindiket penipuan dalam serbuan di sebuah kondominium di Jalan Kuching di Kuala Lumpur pada Jumaat lepas.

Ketua Polis Kuala Lumpur Azmi Abu Kassim berkata mangsa yang terdiri daripada empat lelaki dan seorang wanita diselamatkan susulan siasatan polis dalam kes pembunuhan di sebuah bilik hotel di Jalan Ceylon Sabtu lepas.

Beliau berkata pada Jumaat, seorang wanita berusia 20-an telah membuat laporan polis selepas gagal menghubungi suaminya yang keluar rumah sejak 29 Julai.

“Wanita itu memberitahu suaminya berada di sebuah kondominium di Jalan Kuching, Kuala Lumpur dan hasil maklumat berkenaan, sepasukan anggota polis telah ke kondominum tersebut dan berjaya menyelamatkan lima individu terbabit, tujuan mereka dikurung masih disiasat,” katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur hari ini.

Azmi berkata siasatan ke atas lima individu berkenaan telah membawa polis ke sebuah bilik hotel di Jalan Ceylon di mana mayat suami wanita itu yang berusia 28 tahun ditemukan terbaring dipercayai dibunuh.

“Siasatan terhadap kamera litar tertutup hotel berkenaan berjaya mengesan lima individu yang memasuki bilik bersama mangsa dan dua serbuan telah dilakukan di Jalan Kuching serta di sebuah kediaman di Bangsar South dan berjaya menahan tujuh suspek lelaki warga tempatan berusia 18 hingga 26 tahun,” katanya.

Azmi berkata polis turut merampas 34 keping kad bank, 35 keping kad sim, 31 unit telefon bimbit, sebuah komputer riba, sepucuk pistol angin, sebuah motosikal dan sebuah kereta daripada kesemua suspek.

“Siasatan awal mendapati suspek terlibat dengan sindiket penipuan manakala mangsa merupakan keldai akaun yang digunakan oleh sindiket berkenaan. 

“Kesemua suspek direman sehingga 6 Ogos bagi membantu siasatan. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan motif pembunuhan masih dalam siasatan,” katanya. – Bernama, 2 Ogos, 2021.

 KEMBALIKAN

TUGAS ASAL PDRM

AMIN

JANGAN JADIKAN

PDRM ALAT

NAK TERUS

BERKUASA

KHALAS